-
Nos #2848 En epp szuneteltetem a jatekot a heten, talan a hetvegen. Az elso 6-10 ora meg azzal telt, hogy csodaltam a grafikat, vegigolvastam a loret es beszelgettem a karakterekkel. Akkor meg ugy ereztem, hogy ez jobb jatek lehet, mint a kicsit korabban ujrakezdet DAO. A grafika, az artstyle es meg a karakterek is jok szerintem, csak a karakterek szemelyisege mar elvesz az iszonyat mennyisegu felesleges tartalom mogott.
Ami a DAOban es meg a DAIIben is tetszett, az a story felnottsege es kontextusban maradasa. Az ember ugy erezte, hogy a mellektortenet jo reszenek is van ertelme, es nem azert grindeli oket vegig az ember, mert majd kap egy xy valami bonuszt, hanem mert szervesen illeszkedett a vilagba. Raadasul kelloen meresz, felnott tortenet volt, ami batran foglalkozott akar a rasszizmus, nemi eroszak kerdesevel, es nem tudtal minden szituban feltetlenul jo lenni. Most persze a folytonossag miatt ezek erintve vannak a loreban, de nem szembesitett eddig a jatek kenyes kerdesekkel. Tudsz jo vagy rossz lenni, de a tarsadalmi tabuk kozelebe nem mereszkedett. Ez sajnalatos, de ettol meg lehetne jo a tortenet. Igaz, itt mar sok bukott a DA erzesbol. Olyan tizeneves lett a felnottebb tortenet, a szokasos klisekkel.
DE sajnos a tortenet is elvesz. Egyszeruen lehetetlen koncentralni a celodra, annyi hulye, felesleges mmoszeru kontent kerult bele. Konnyu ugy elerni a 100+ oras jatekidot, ha 40 orat vadaszo gyujtogeto eletmodban, 20at a respawnolo ellenek leirtasaval (raadasul az elso reszhez kepest egy faek egyszerusegu es unalmas harcrendszerben), 20 orat meg shardkeresessel tolt az ember (bar a jovoben ezt tuti teljesen kihagyom, ha lehet). Van olyan vilag, ahol belefer a noveny,asvanygyujtes, foleg ha a hos nem egy sajat hadsereggel es kemhalozattal rendelkezo szervezet feje, de meg azokban sem kell ennyit hajolgatni. Miert nem kuldhetem ki a konyhasokat az erdobe, hogy gyaluljanak le nekem 578 elfrootot. Az meg rendben lenne, ha az ertekesebb dolgokat nekem kene levadaszni, de minden hulyeseget??? Nyilvan egy mmosnak ezek a dolgok kezenfekvoek, de nekem nem. Es meg a hadseregre is nekem kell vadaszni.
"
- Parancsnok ur, ehesek a katonak es fogyoban a gyogyszer.
- Oh rendben, maris intezkedek. - es a parancsnok elindult az erdobe vadaszni es gyogyfuvet gyujteni a szegeny katonaknak.
"
Szoval ehhez hasonlo kuldibol nem ketto van, hanem egy rakat. Nonszensz. Egy tenyleg gyonyoru vilagban felepitett grindground, ahol elvesz a lenyeg. Megprobalom majd a hulye sallangok nelkul jatszani, csa kerdes, hogy akkor lehett-e kelloen eros csapatot csinalni. Mindenesetre ha tudom, hogy ilyen, akkor nem veszem meg. Ez nem a korabbi DAOkhoz, Witcherekhez hasnlo jatek. Szep, de gyerekesebb es szetzilaltabb sok-sok agyatlan, lenyegtelen idoel.aszassal.