Hát igen, vannak itt furcsaságok ... ez is elsőre le van egyszerűsítve, mint anno a Skyrim volt ... mégis a Skyrim a sorozat legsikeresebb része.
Pl itt a DA-ban ez az inventory rendszer, meg felszerelés rendszer (kontroller módban nyomom) borzalmas, látszik, hogy az egész TV-re lett tervezve, baromi nagy feliratok, ikonok, de nem lehet rendesen átlátni az egészet. Meg ez az egybe páncél mindenből, és akkor azok fejlesztésével lesz kesztyű meg ilyenek ... hát nem tudom már hogy volt a régiben, de ez elég borzalmas, főleg, hogy ha cserélni akarok, akkor az egész megy, és fejleszthetem elölről.
Jól néz ki a játék, meg vannak benne jó dolgok, kellően nagy, stb, de inkább MMO-s, mint egy jóféle kis RPG érzés, mint az első rész is volt.
Ezzel a taktikai nézettel sem minden okés, mert ha jól láttam nem felülről lehet zoomolni, hanem a kiválasztott karakterhez képest tesz egy félköríves távot a kamera, vagy valami hasonló, de nem igazán jött be annak az irányítása ....... főleg idegesít, hogy mikor kiválasztok egy karit, akkor mindig ráugrik a kurzor, és nem ott marad ahol volt, meg kell nézzem lehet e ezt módosítani ... bár van benne ráció, akkor is macera.
A medvés rész az tényleg beszarás volt ... mikor átmész egy barlangon a túloldalra, és ahonnan jöttél jön egy macika, aki kb ha nem figyelsz szétveri a bandát. Elsőre nekem is így volt, mondom mit nekem kis macika (amúgy is mindenki hns-ben hullik), erre az utolsó életben maradt karival futottam vissza a tóhoz, annak stégjéről leugorva nyertem egérutat, hogy tudjak éleszteni.