4680
-
#2633 Azt én tudom, nem is erről beszéltem. :) -
stuka85 #2632 Ez simán vásárolható, vagy regelni kell? Vagy privátban válaszolsz? -
Although #2631 Két rendszer van egyidejűleg jelen. A taktikai és az arcade.
HA taktikaira váltasz az egérrel tudsz zoomolni meg nyomva tartva variálhatsz a látószöggel valamint a beállított gombokkal mozgathatod az ablakot karaktertől függetlenül, ebben a nézetben kijelölt ellenfelet folyamatosan támadja valamint jelzi az ellenfél fontosabb paramétereit. itt egyik gombal kijelölheted hova mozogjon a karid másikal támadsz. Egyedül a magasság van szarul belőve. -
asdasdas #2629 Köszi szépen, akkor teszek vele egy próbát, hátha. :)
Akit esetleg érdekel, az ukrán uplay store-ban átszámítva 6100Ft-ba kerül a játék, aktiválható originen, multi language, szóval van benne angol, német, francia, stb... nyelv is. :)
Utoljára szerkesztette: asdasdas, 2014.11.22. 15:10:51 -
#2628 Eh, most vettem észre, hogy a 8 romance opcióból csak 2 van a hetero férfi hősnek, abból az egyik ráadásul nem is csapattag, csak tanácsadó. :( Szóval lényegében egy darab csapattag a nagy romance option.
Sebaj, a DA2-ben is elbaszták a romance-t, itt sem vártam mást. :) -
#2627 Megvan... -
#2626 Csak aktiváltam a kulcsomat, nem bírtam ki. Aki ezt az irányítást kitalálta az egy igazi nagy b...sz. Nem csak az MK, de még a gamepados is egy kalap logikátlanság-kényelmetlenség. Eddig úgy tűnik, hogy ez egy single MMO -> nem jó. Meglátom később hogy alakul.
Viszont azt tudja valaki hogyan lehet az átvezetőket valahogy folyamatossá tenni? A 60 FPS unlock megvan, de mégis olyan ura, darabos. Mintha még mindig a 30 FPS-t akarná tartani de 50-60 FPS mellett. -
#2625 Billentyűzeten hogy lehet az ability-ket számokhoz rendelni?
Nem jövök rá... -
Although #2624 Úgy nyertem meg az első boss harcomat, hogy a főkarimmal, akit elneveztem csodatevő jánosnak, semmi mást nem csináltam mint nyomkodtam a teleportot, néha rálőttem a bossra és leginkább folyamatosan újraélesztettem az elesett társakat. :) Viccből még Liáná nővért is :) Mindezt hardon. Tegnap úgy két perc alatt esett le miért van ez a nagy felháborodás. Ilyet nem sok cég merne meglépni főleg nem a taktikai rpg-nél. Végtelenített cheat van a játékban, mindezt egy olyan cég csinálta akitől a legutolsók között feltételeztem volna. De még a Bethesek is levágnák a kezüket inkább...
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.11.22. 13:54:33 -
ratgab #2623 Az a proci nekem nem ismerős, ugyanakkor a 8 gbram és a HD 7770 biztosan elegendő a játékhoz.
Én 7850-el tolom és majdnem plafonig vannak tolva a csúszkák és gyönyörűen fut.
Talán általánosságban el is mondható, hogy elég jól sikerült optimalizálni a cuccot. Legalábbis eddig még futás miatt nem nagyon volt panasz itt a fórumon sem, fagyásra már inkább (mondjuk nálam ilyen se volt még).
Közben megnéztem ezt az X4 760k-...Ez egy 4magos AMD proci, ami 3,8 ghz-en ketyeg. Szerintem rendben leszel. Simán fog futni!
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2014.11.22. 13:42:07 -
asdasdas #2622 Sziasztok,
Nem szeretek ilyen kérdéseket feltenni, tudom, hogy senki sem jós, de mivel nincs semmilyen próbaverzió, ezért muszáj vagyok megkérdezni, hogy szerintetek futna nálam az Inquisition?
X4 760k, HD7770, 8Gb Ram
-
#2621 "Főleg ha rájössz tulajdonképpen az új rendszer egy csalás :)"
Ezt hogy érted? :) -
Although #2620 Elvileg elég intelligens társrendszer van tehát van a p gomb és utána a prioritásokkal tudsz viselkedést állítani. Eddig nem volt szükségem még a taktikai nézetre de még az elején vagyok egy komoly bossharc is lement gond nélkül, tegnap este. Főleg ha rájössz tulajdonképpen az új rendszer egy csalás :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.11.22. 12:26:39 -
#2619 Csak fél órája játszom, de baromi szép a játék, hangulatos, a zene is szuper.
A harcrendszer egy kissé idióta, próbálgatom ezt a taktikai nézetet, de nem tudok rájönni, hogy lehet-e egymás utáni parancsokat osztani a csapatnak, vagy komolyan egyesével működik csak?
Mármint, ha például azt szeretném, hogy először menjen ide, utána használja ezt és ezt a képességét. Ezt nem lehet egyszerre lezongorázni, minden egyes parancs utána unpause, pause?
Laptopon játszom, ezért bár csak 1600x900-as felbontásban de ultra beállításokkal, és tökéletesen fut (szintén borderless windowed mód).
Néha indításkor a menü befagy, de ennyi, Másodszori indításra már megy rendesen.
A karakter kreálási lehetőségek rendben vannak nagyjából, de mik ezek a hajak? :D Rémes. Pont ebből lett volna olyan nehéz normális választékot csinálni? A másik pedig a haj meshek- textúrák, elég gógyik. A környezet textúráira igényesek voltak, a karakterekére viszont már kevésbé sajnos.
-
#2618 Kozben en is rajottem, hogy a "mesh"-t kell highra allitani (azon hagyni), ha nem akarok csillogo plasztik - es ezaltal ultra gagyi - hajakat a karakterek fejere egy gyengebb gepen :)
Dijaznam, ha a "search" funkciot be lehetne allitani folyamatosra, mert igy, hogy nem minden objektum kutathato, hasznalhato a vilagban, csak kis szazalekuk, igy folyamatosan szpemelnem kell a search gombot, mert meg abban a fazisban tartok,h ogy minden szarban erteket latok es nem akarom otthagyni :) Kesobb gondolom majd szelektalok, de most meg vinnek mindent, amit talalok magammal.
Irta valaki par napja, hogy a lootolasnal szinte korbeugralja a cuccost, mert kozel kell menni meg kattingatni. En a szokasos "e" gombra raktam az "interakcio" muveletet, es a loot/targy/npc kozeleben eleg, ha csak ranezek es nyomom az "E"-t, nem kattingatok egerrel. Sot, felek is kattingatni, mert bal klikkre elkezd autoattackolni (ami szokatlan, mert kamerat forgatom minden jatekban ilyenkor, itt meg egybol tamadok), es egyelore nem tudom, mennyire utheto egy-egy npc, es nem akarok belekotni senkibe sem, ha nem muszaj :) (bar lehet, nem is lehet, majd kiderul)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.11.22. 11:22:36 -
#2617 "Tessalation, SSAO és MSAA kikapcsolva."
Nekem elég volt ennyi is.Minden high-on, szépen fut és nem fagy, bár tegnap este keveset próbáltam.
Gép: i5 4460, gfx 660 ti, 8 gb ram. -
silverchain #2616 Nekem nagyon sokat dobott a teljesítményen, hogy keret nélküli ablakban fut a játék, nem pedig teljes képernyőn. Nem is fagyogat, és (mesh, textúra, terrain high -on van, többi medium (egy overclock-olt HD 5850-es kártyán!), Tessalation, SSAO és MSAA kikapcsolva.
Nekem tiszta Skyrim érzésem van, pedig a Skyrimet imádtam, még ma is fent van a gépemen, csak olyan, mintha azt játszanám konzolosítva, és másodjára.
Utoljára szerkesztette: silverchain, 2014.11.22. 07:58:21 -
#2615 Eleve maradni kelett volna a DA:O harcrendszerénél de ha már mindenáron váltani akartak még a ME higfos harcrendszere is jobb lett volna ( persze fedezékbe ugrálás nélkül ) mint ez a hibrid valami.
De ettöl függetlenül élvezetes a játék csak mindig ott van az emberben egy nagy kérdöjel, hogy minek kellett ez. -
#2614 Igy közelitve a 30 óra játékhoz teljesen egyetértek kicsit elkurtak el ezzel a nevetséges harcrendszerel a játékot, de valami érdekes és beteges modon igy se tudja az ember abbahagyni mert a játék összes többi eleme csillagos ötös.
Persze akinek a a második rész harca tetszett az csak legyinteni fog erre és nekik a jó. -
Although #2613 Oké megoldva a gépet ideiglenesen, régi ismerősnél.
Szóval nem kell mondani ismét teljesen hülyék szintjére süllyesztve a harcrendszer. Bár megvallom, egymáson nevetve, kb 1 órán keresztül míg rájöttünk, szégyen de ez van. szóval ami a videokból is egyértelmű volt. És sajnos még hardon is áll. Ez a ressurection rendszer szégyen. Attól a pillanattól kezdve mikor már újraélesztettük a karaktereket az első komoly harc az introból nevetségesé vált. Voltak pontok amikor a buffok szó szerint életben tartották a karikat hollott nullához konvergált a hp.remélem ez csak a bevezetésre igaz??
Viszont! mindenek ellenére a Bio varázslat él. A történet már az elején csodás a karakterek tökéletesek. És minden érthető amit Dragonknight írt a metacriticen és amiért 10 pontot adott annak ellenére, hogy ez a harcrendszer a közepes szinten konvergál. És mint mindig, jóindulatú vagyok mindig az voltam. :) Ha valamit szarnak nevezek, az az is. :) -
#2612 Átérzem a fájdalmad!
Hasonló cipőben járok én is, bár már sikerült "orvosolnom" a problémát valamilyen szinten. Most már csak a dialógusok (hang) akadoznak.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.11.21. 20:06:57 -
#2611 A játék eddig bejön, bár még csak az első bosson vagyok túl.
Ezt majd bővebben is kifejtem, ha később továbbjutok, de most egyelőre a teljesítmény akaszt ki kissé.
Vegyes high-ultra beállításokkal, 1080p-ben + SSAO de mindenféle AA nélkül eléggé durva FPS dropok vannak, meglehetősen gyakran.
Ez azért egy I7 4770 + GTX 770 4 gig + 16 gig RAM mellett normális??? Mert szerintem annyira nem.
Melyik az a beállítás, ami sokat zabál, mert kísérletezgetek, de nem nagyon sikerül jól belőni.
Van valmi tipp? Ilyen géppel azért mediumban nem akarom nyomni basszus... -
#2610 Arra a szerepre egy kisszék is megfelel, de a "Lead them or fall" szerepre kemény kezű, elsősorban harcoló vezér kell -
#2609 nem szaladgálsz ki a range-ből, és azért respawnolnak ? -
#2608 Detto!
Bar egyre jobban idegesit ez a taktikai nezetu combat rendszer.Total logikatlan es nehezen kezelheto.Plane ha a rift mondjuk a fejed felett 15 meterrel lebeg, ember legyen a talpan aki ugy tudja pozicionalni a kamerat ahogy kell.
Remelem ezt javitjak mert nem vagyok az a tipikus hackNslash rajongo, pont a pause miatt is szerettem bele anno ebbe a sorozatba.Kar lenne ha igy maradna, egyelore nagyon nehezen hasznalhato.
A vilag egyebkent csodalatos es igazabol engem nem zavarnak az MMO-s utoerzesek sem.Egyelore rengeteg a tennivalo es a kihivas faktora is korrekt a jateknak.
(Ha valaki tudja hogy lehet bezarni azt a riftet ahol folyamatosan desire demonok respawnolnak az megoszthatna mert megorulok :D
Thx. ) -
LeonSKennedy #2607 Végre ma bele tudtam jobban merülni - igaz csak pár óra erejéig - az év egyik legjobban várt játékába.
Benyomások:
Ami nagyon pozitív, az az óriási bejárható terület/világ: hegyek, kastélyok, elrejtett kis barlangok, sokféle ellenfél, egyszóval minden ami a 2. rész pályáinak egysíkúságát elfeledtetheti velünk.
A harcrendszerben végre nagyobb szerep jut a taktikázásnak. Itt tényleg nem lehet pár riftnél elintézni az ellenfeleket szimplán, egyszerű lerohanással. Amint így tettem seperc alatt el is haláloztam. Ez tetszik. :)
A grafika tetszetős, de ami igazán megfogott az a remek történet és az erős karakterek. Semmivel sem gyengébb az előző részeknél. Sőt...
Ami viszont nem tetszik: a fejlődési rendszer. A korábbi részek képességfás rendszerét ugyan megőrizték, de a statpontok kiosztása úgy látom szintlépésnél automatikusan megy végbe, nem tudok manuálisan pontokat hozzárendelni egy-egy adott tulajdonsághoz. Ez így nagyon nem oké. Hogyan fogom így erősíteni az adott karakterek gyengébb tulajdonságait? :/
Technikai oldalról:
Mantle alatt konkrétan nálam brutális FPS dropok vannak, de DX11 alatt Medium/High beállítások mellett elég szépen fut a gamma. Így első blikkre elég optimalizálatlannak tűnik a stuff, az átvezető videók szaggatásakor majdnem szívrohamot kaptam, aztán olvastam az FPSfixről ami időközben már valószínűleg majdnem mindenkinél megoldotta ezeket a gondokat. Azóta ezeknél sincsen gondom.
A játék erősen CPU intenzívnek tűnik, a kis Athlon X4 760K 86 százalék körül pörög míg fut a DA:I, ez szokatlanul magas a többi játékhoz képest, szóval még bizonyosan várható patchek egész tömkelege az optimalizáció javítása érdekében. A legújabb béta CCC azon kívül hogy engedi bekapcsolni a Mantlét nálam sokat nem javított a sebességen. Egyenlőre nekem úgy tűnik, hogy a DX11-es mód sokkal stabilabb frameratet produkál, így inkább azzal célszerűbb használni. Memória használat nem tűnik annyira vészesnek a 8GB ramból kb a felét használja el a program, ez elég elfogadható egy nextgen gammánál.
Még egy aprócska megjegyzés(illetve hákli): 4 DB kétrétegű DVD lemezre kell 2014-ben is préselni egy játékot? Vicces...
Egy BD lemezre kényelmesen elfért volna. Nem értem miért nem akarnak már átállni rá (2006 óta létező formátum, egy BD író/olvasó meg már olcsóbb, mint a DVD írók voltak egykoron) mikor egyértelmű hogy a DVD formátum kapacitását az új játékok egyértelműen kinőtték. Lassan megint ott fogunk tartani mint a 4-5 CD-s Baldurs Gate korszaknál. Na mindegy, ez legyen a legkevesebb, csak kb értelmetlen pazarlás az egész, de ez legyen az EA baja. :)
Összkép:
Hozta amit vártam, szépen fut a low budget PC-men , érdekes, gigantikus játéknak tűnik, sztem vagy 100-120 órát biztos el fogok vele első nekifutásra mókolni.
Aki még hezitálna a megvételén sztem ne tegye. A DA II-t messze felülmúlja még így frissen az elején is látszik rajta. A grafikai ugrás óriási, látszik rajta, hogy nem egy hétvége alatt lezavarható kókány, 5 órás effektparádé, hanem a Bioware egyik legjobb sorozatának, újabb igényes fejezete.
A Dark Souls II óta nem kötött le így RPG. Örülök, hogy megvettem. :) -
#2606 arra a szerepre, hogy az égből megnyíló rifteket zárogass be a kezedből kilövő zöld lézersugárral, nem megfelelő a mágus? -
#2605 Pontosan. Valahogy nem az igazi egy megalomán mágus, vagy egy sötétben sunnyogó tolvaj egy világmegmentő hős szerepére. Két kézbe egy jó nagy penge és mehet a bugi -
#2604 Mi a gond Kadan? -
Evoluti0N #2603 Miért nézted meg? -
#2602 szerintem is,látszik hogy sok időt fektette bele hogy ezt így kitalálják azért érdekes mefigyelni a reakciókat,de hát na -
#2601 Nincs level cap. Úgy működik, hogy egy területen csak addig kapsz XP-t ameddig el nem érsz egy megadott szintet. Tahát a végén, ha minden területet "kifarmoltál" nem kapsz többé XP-t. Tehát van egyfajta level cap, csak nem fix (soft cap). Majdnem minden Bioware játékban hasonlóan működik a rendszer. -
Pares #2600 Aztaqrva, ez azért durva volt... -
Evoluti0N #2599 Ez így a legjobb megoldás. -
#2598 Ez igy van. -
#2597 hálisten egyébként olyan szinten nincs a románc rész ledugva a torkunkon, hogy egyáltalán elő se kerül a téma, ha nem erőlteted nagyon a karaktereddel -
Evoluti0N #2596 :D Vicces jelenet. Ez is egy lehetőség. És? Ha nem akarsz benne összebuzulni valakivel, akkor nem kell. Azért RPG elvégre. El tudod dönteni, hogy kivel mit csinálsz. Nem kell ezt túlreagálni. -
Evoluti0N #2595 -
#2594 A tehénember szex után nem rágyújt hanem elmajszol egy kis lucernát -
#2593 Csak erős gyomrúaknak..