Dragon Age III
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.11.25. 20:37:00
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.11.25. 20:25:37
Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.11.25. 20:16:24
Es ettol tartok a legjobban a kozelgo uj Mass Effect resszel kapcsolatban is, ha esetleg fel fog tunni egy-egy regi kedvenc a triologiabol, akikkel egyutt kalandoztunk.
De megegyszer, ez csak az en hulyesegem, teljesen szubjektiv a dolog 😊
Ne tépd fel a régi sebeket. <#rinya>#rinya>
Ez az, ami a legjobban jellemzi az egeszet. Akkora tartalmat kapunk, annyi informaciot, annyi sztorit - utobbiak raadasul rovid ideig tartanak/elnek, keves az ativelo szal -, hogy a vegen az ember feladja, mert keptelenseg ennyi infot feldolgozni egyszerre. Azt erzed, hogy fogalmad sincs mit csinalj, hova menj. Ami jo lenne, hiszen a "vantol nem kell felni", de kozben felmerul a kerdes, hogy van e ertelme odamenni es megcsinalni. Aminek a vege az, hogy sokszor legyintesz, es eleinte atugrod a parbeszedet, kesobb mar bele sem kezdesz es mar meg sem csinalod...
Ennek ellenere (leszamitva a harcot, a kvazi nem letezo tars-utvonalkeresest es tars-AI-t, illetve a fogalmam-sincs-miert-kerult-bele-minimappot-mert-ugy-szar-ahogy-van), nem rossz kis jatek ez. Szep a kornyezet, vannak kifejezetten jo megoldasok, jo sztorik, erdekes fordulatok, de csak akkor fog ez ertelmet nyerni, ha nem tudatosan akarsz jatszani, hanem ad hoc jelleggel leulsz 2 oracskara a gep ele, elindulsz egy iranyba, es csinalod ami az utadba kerul es egy percig sem izgulsz amiatt, hogy mit hagysz ki kozben. Na ekkor egesz szorakoztato tud lenni. Amint tervezel es tudatosan epitkezel - illetve akarnal -, vege a dalnak...
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.11.25. 20:08:57
Nekem ez az első Dragon Age játékom, amit nincs kedvem végigjátszani. Ennél még a második is pörgősebb volt. <#idiota>#idiota>
Én szívesen megválnék tőle, ha tehetném, de sajnos Origin acchoz van kötve a dolog... <#szomoru1>#szomoru1>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.11.25. 20:07:17
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
(Persze utóbbi azért teljesen másról szól.)
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.11.25. 19:35:12
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Szvsz legyen GTA
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
"énmegmondtam", videót gyártani azt nagyon tudnak a nagy cégek, jó játékot manapság annál kevésbé 😊
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2014.11.25. 18:55:08
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
Ezt sem volt jó ötlet megvenni ennyi pénzért... <#idiota>#idiota>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.11.25. 18:52:39
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Ami a DAOban es meg a DAIIben is tetszett, az a story felnottsege es kontextusban maradasa. Az ember ugy erezte, hogy a mellektortenet jo reszenek is van ertelme, es nem azert grindeli oket vegig az ember, mert majd kap egy xy valami bonuszt, hanem mert szervesen illeszkedett a vilagba. Raadasul kelloen meresz, felnott tortenet volt, ami batran foglalkozott akar a rasszizmus, nemi eroszak kerdesevel, es nem tudtal minden szituban feltetlenul jo lenni. Most persze a folytonossag miatt ezek erintve vannak a loreban, de nem szembesitett eddig a jatek kenyes kerdesekkel. Tudsz jo vagy rossz lenni, de a tarsadalmi tabuk kozelebe nem mereszkedett. Ez sajnalatos, de ettol meg lehetne jo a tortenet. Igaz, itt mar sok bukott a DA erzesbol. Olyan tizeneves lett a felnottebb tortenet, a szokasos klisekkel.
DE sajnos a tortenet is elvesz. Egyszeruen lehetetlen koncentralni a celodra, annyi hulye, felesleges mmoszeru kontent kerult bele. Konnyu ugy elerni a 100+ oras jatekidot, ha 40 orat vadaszo gyujtogeto eletmodban, 20at a respawnolo ellenek leirtasaval (raadasul az elso reszhez kepest egy faek egyszerusegu es unalmas harcrendszerben), 20 orat meg shardkeresessel tolt az ember (bar a jovoben ezt tuti teljesen kihagyom, ha lehet). Van olyan vilag, ahol belefer a noveny,asvanygyujtes, foleg ha a hos nem egy sajat hadsereggel es kemhalozattal rendelkezo szervezet feje, de meg azokban sem kell ennyit hajolgatni. Miert nem kuldhetem ki a konyhasokat az erdobe, hogy gyaluljanak le nekem 578 elfrootot. Az meg rendben lenne, ha az ertekesebb dolgokat nekem kene levadaszni, de minden hulyeseget??? Nyilvan egy mmosnak ezek a dolgok kezenfekvoek, de nekem nem. Es meg a hadseregre is nekem kell vadaszni.
"
- Parancsnok ur, ehesek a katonak es fogyoban a gyogyszer.
- Oh rendben, maris intezkedek. - es a parancsnok elindult az erdobe vadaszni es gyogyfuvet gyujteni a szegeny katonaknak.
"
Szoval ehhez hasonlo kuldibol nem ketto van, hanem egy rakat. Nonszensz. Egy tenyleg gyonyoru vilagban felepitett grindground, ahol elvesz a lenyeg. Megprobalom majd a hulye sallangok nelkul jatszani, csa kerdes, hogy akkor lehett-e kelloen eros csapatot csinalni. Mindenesetre ha tudom, hogy ilyen, akkor nem veszem meg. Ez nem a korabbi DAOkhoz, Witcherekhez hasnlo jatek. Szep, de gyerekesebb es szetzilaltabb sok-sok agyatlan, lenyegtelen idoel.aszassal.
Egyébként a legrosszabb dolog ami egy MMO-val történhet, ha egyedül játszod 😊
[merlinw.org]
Ezt hol olvastad? Mikor az MMO-s koncepciók az emberek orrán-fülén folyik ki, és egyre csak elvéreznek, majd pont erre vágynak egy single RPG-ben is?
Pl itt a DA-ban ez az inventory rendszer, meg felszerelés rendszer (kontroller módban nyomom) borzalmas, látszik, hogy az egész TV-re lett tervezve, baromi nagy feliratok, ikonok, de nem lehet rendesen átlátni az egészet. Meg ez az egybe páncél mindenből, és akkor azok fejlesztésével lesz kesztyű meg ilyenek ... hát nem tudom már hogy volt a régiben, de ez elég borzalmas, főleg, hogy ha cserélni akarok, akkor az egész megy, és fejleszthetem elölről.
Jól néz ki a játék, meg vannak benne jó dolgok, kellően nagy, stb, de inkább MMO-s, mint egy jóféle kis RPG érzés, mint az első rész is volt.
Ezzel a taktikai nézettel sem minden okés, mert ha jól láttam nem felülről lehet zoomolni, hanem a kiválasztott karakterhez képest tesz egy félköríves távot a kamera, vagy valami hasonló, de nem igazán jött be annak az irányítása ....... főleg idegesít, hogy mikor kiválasztok egy karit, akkor mindig ráugrik a kurzor, és nem ott marad ahol volt, meg kell nézzem lehet e ezt módosítani ... bár van benne ráció, akkor is macera.
A medvés rész az tényleg beszarás volt ... mikor átmész egy barlangon a túloldalra, és ahonnan jöttél jön egy macika, aki kb ha nem figyelsz szétveri a bandát. Elsőre nekem is így volt, mondom mit nekem kis macika (amúgy is mindenki hns-ben hullik), erre az utolsó életben maradt karival futottam vissza a tóhoz, annak stégjéről leugorva nyertem egérutat, hogy tudjak éleszteni.
Nem értem hogy írhatta ezt egy portál vagy újság, rossz vicc (talán fizetett? grey face
Utoljára szerkesztette: Különc, 2014.11.25. 15:51:45
Szerk: Habár nekem, a monotonitás királyának, aki a Far Cry játékokban szereti összeszedni az összes ládát, annak ellenére, hogy még a 100% teljesítéséhez se kell megcsinálni, és aki anno a Silkroadban megölt 3x1000 ellenséget, amik mozogni se tudtak és mindig ugyanott termelődtek, talán nem fog annyira monotonnak tűnni a DAI se. 😄
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.11.25. 15:38:08
És igen ez már inkább akciójáték, mint RPG.
Egyebkent ha 1 varazsloval megy az ember akkor kozel sem olyan konnyu a jatek.
A konzolos taktikai nezet is egyre bosszantobb, amikor a KURZOR allandoan BEAKAD A TEREPTARGYAKBA..Rohejes komolyan mondom.A pancel es fegyver upgradeket csak ugy tudod vegrehajtani ha leveszed a karakterekrol szoval minden kalandozas elott felora elmegy az oltoztetessel.Bianca-t pl a 10. szint korul jottem ra hogyan kell fejleszteni.(mondjuk ez lehet az en balfaszsagom is)
Nem tudom hanyszor neztem meg a karakterek attributes tabjat kezdes ota, de nem sokszor.Minek vagy egyaltalan benne ha semmit nem tudsz befolyasolni?Hogy az rpg illuzioja legalabb meglegyen?
Sokkal hamarabb kivegzek 3 teljesen felpancelozott lovagot hatalmas pajzssal mint egy medvet.WTF?
Folyamatosan nyomkodni kell a V-t hogy lasd amit felvehetsz.Miert nem lehet egy sima TAB-al megoldani hogy mindent mutasson amivel interakcioba lephetsz?
Az Originst legalabb 5-6x vegigjatszottam, ezt nem tudom valaha ujra elo fogom e venni.Most mar komolyan csak Skyhold es a sztori miatt csinalom vegig.Vannak jo dolgok benne ez ketsegtelen.Az viszont hogy ennyire szakitottak a hagyomanyos szerepjatek felallassal es ilyen kicsi a variacios lehetosegek szama pl karakterfejlesztesben az megoli lassan az egeszet.
Batran hivhatjuk akcio-rpgnek ahol a hangsuly sokkal inkabb az elson van.Kar.En ennel tobbet vartam.
(sorry nem tudom miert vagyok ennyire negativ, valszeg a csalodas faktor ugy no bennem ahogyan egyre tobb mindent tapasztalok)
szarnak a pofon 😄
hala istennek annyira op pl dorian (fire + necromancy), hogy szetpakol mindent egyedul is, mainemmel mar inkabb viccek a csatak, tobbiek meg csak szovegelni vannak, arra jok nagyon
A DAO/DA2 féle rendszer nekem jobban tetszett, ahol választhattam több féle harcmodor közül, de itt hirtelen nem találtam olyan lehetőségeket, hogy pl ranged karakter kerülje a közelharcot és társai. Gondolom ez is túl bonyolult volt a konzolos közönségnek, cserébe most lehet választani a follow, a defend és az ai kikapcs között.
Vagy csak én nem találtam a többit..
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2014.11.25. 14:13:22
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
durva csatákra, 1xű
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Komolyan mondom, a játék legnagyobb kihívása maga a party AI. Össze vissza rohangálnak, még véletlenül sem szeretnének messziről támadni a ranged társak, inkább belemásznak az ellenség arcába, csak hogy megint menjen a pause manuális pakolás.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Nightmare-en kezdtem (nyilván), és az első bossnak KB 27x kellett nekifutnom, mert annyira idióták a társak, hogy fáj, a taktikai nézet meg gyakorlatilag használhatatlan.. Én vagyok hülye, vagy ez ennyire szar?
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
a war councilos terkepen ami terulet zolden fustol, azokra scoutolj ra, ugy tudsz tovabb haladni
kesobb pedig ra kell majd szoknod, hogy amint vegzett 2, vagy 3 embered, teleportalni vissza azonnal (394823948239 mellek kuldetes, + automatizalt gyujtogetes)