710
  • lammaer
    Jaja, kevesebb mint 24 óra alatt megvan minden patch :)

Azért kiváncsi vagyok mikor unja meg Skidrow Béla hogy 2 naponta kell egy fájl compare-t nyomni hogy a legutolsó update miket változtatott meg.

Mindenesetre ahogy a játék most áll, gyalázat volt kiadni (természetesen nem mentegetőzöm ezzel, nem emiatt nem vettem meg).
  • Agamemnon
    Sajnos, vagy nem sajnos, de nagyon tévedsz. A Paradox által kiadott 3. patch skidrow-os verziója 24 órán belül kint volt. (csak úgy, mint az összes többi)
  • ozzz
    Nekem az eredeti játék van meg és összesen 4,5 Giga (eddig).
    Ha ez a béta még, akkor a Skidrow verzió kb alfa hehe.

Én azért vettem meg most, mert majd akarok multinzi. Megvolt nekem az első része így leszedegetve minden kieggel meg patchal csak hát rendes cd kulcs nélkül nem nagyon lehetett vele multinzi (meg sokig tartott mire minden kijött hozzá torrenten is).
    Aztán a sok patch és DLC-ék miatt amik ma már állandóak szinte, úgy voltam vele érdemesebb megvenni. Főleg hogy kedvenc stílusom az űrstratégia.

Amúgy pénteken jön ki egy nagyobb patch ami nagyon sok bajt orvosol. De mire a kalóz verzió is játszható lesz, hát... szerintem az majd jövőre kb. :)
  • Nagyapi
    Apró adalék, nekem a Skidrow 3 után nem olvasta be az előző mentést, újat kellett kezdeni. Ha 2-3 naponta jön ki újabb javítás ami más mentést használ, mikor jutunk el a végjátékig ?
  • Agamemnon
    Aham, skidrow alap, majd skidrow 1 (1,9 giga, vagy mennyi), skidrow 2 (5-6 mega), skidrow 3 (20-30 mega) és továbbra sem tudok semmit sem csinálni.

Esetleg este megpróbálom újrarakni az egészet, hátha tovább jutok. De eszméletlen, hogy ilyen állapotú játékot tudtak kiadni most, úgy, hogy már márciusban vagy mikor ki kellett volna adniuk az előzetes tervek szerint :D
  • XenHai
    3 van fent .
  • SaGa Jr
    Nálam is ugyanez a helyzet. :)
    Hiába van fenn eddig minden patch, pár perc után kivág a program. Mondjuk eddig csak 64 bit-es változatban próbálkoztam, de nem hinném hogy a 32 bit-es stabilabb lenne...
  • Ninju
    Az update 1 is fent van?
  • Renegade
    OFF

na, megnéztem, jópofa, amolyan star control a fire fly univerzumban :-)
    fiatalosan kemény dumákkal, iritáló narrátorral, pár napig elleszek vele szvsz, egyszerű, bugyuta, repetitív :-)
  • Agamemnon
    Óóó, ha csak a hang menne el nálam, de még játszani sem tudtam vele. Se menteni, se a következő körre nem tudok menni, mert egyből kilép. Elindítani el tudom, beállítom a galaxist, amiben szórakozni szeretnék, beállítom az ellenfeleket, elindítom, majd amikor a következő körre nyomnék (vagy elmenteném) akkor simán kilép... (skidrow update 2-vel, és 3-al is) szóval én még várom a további update-eket :(
  • katarzis
    Az alábbi topicban olvasható, hogy holnap és pénteken is adnak ki patch-t, és add pár info--t hogy mit fog tartalmazni.
    link
  • lammaer
    Hétvégén többen reportáltak ilyen durva hangrendszeri hibát... minden paccs fennvan? :)
  • XenHai
    Csak nekem megy el a hang?
  • Agamemnon
    Skidrow update 3: itt
  • Ninju
    Érdemes alapból új hajókat tervezni, mert az alap fegyverzet nagyon gagyi. Nekem, mint a SOTS I-ben az elején itt is a rakéták jöttek be. Jó nagy hatótv és elég halvány elhárítófegyverzet az ellenségnél.

Ezt még érdemes átolvasni:
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?567495-Tactical-Combat-Guide&s=679d5e263cd873be080175557dfc3884
  • katarzis
    Sziasztok!
    Jó látni, hogy rajtam kívül is érdeklődnek még emberek a játék iránt kis hazánkban. Jómagam már egy ideje figyeltem a játék fejlődését, és véleményem szerint ha kijavítják a megjelenés körül fellépő hibákat minden esélye megvan, hogy betöltse az űrt a 4x űrstratégiák terén és klasszikussá váljon. Remélem november végére normalizálódik a helyzet, addig is marad a virágbolti verzió :)
  • Renegade
    hát tényleg nem :-(

ráadásul az 1.1-es manualban sincsen benne :-(
    cserébe van benne build & design ship, researc, meg missions
  • lammaer
    Nem haszálunk benne cannonokat, csak lézereket :)
  • lammaer
    Elolvastam a manualt, csak éppen a modulokról nem beszél egy szót se. A naval stationnál pl azt ragozza hogy 5 féle méretű lehet 7-16-25 modullal, és kb ennyi az infótartalma (meg az hogy meglepő módon, minél nagyobb egy station, annál többet ér és több hajót tud kezelni :) )

De hogy a modulok mire jók, arról hallgat :)
  • Pluskast
    Ja és az űrhajó legénysége bemondja, hogy "we didnt even scrach them!" :D
  • Renegade
    na neeeeeee "Bullets will ricochet at high angles" vannak benne szovjet űrhajók? oO
  • Renegade
    star control? kat-kat-kat, már nézem is :-)
  • Renegade
    manual, 28. oldaltól :-)

ja meg néhány bázis más és más fajonként
  • SaGa Jr
    A neve alapján az interdict amolyan blokád alá vonása az adott rendszernek vagy bolygónak. Ha tippelnem kéne akkor azt mondanám, hogy arra van kitalálva, hogy a kereskedelemtől, utánpótlástól elvágja az adott rendszert (magyarán onnan nem generálódik bevétel és talán az esetleges hajóépítést is blokkolod).
  • ozzz
    Láttam itt az infók között, hogy nincs leírás a támadás menüpontokról. Interdict, Invasion és strike.

Mindegyiket próbáltam már, de azért teljesen nem egyértelmű.

Ami biztos, hogy a strike az rövid rajtacsapás ami 1 körig tart aztán utána vissza megy a kiindulási bolygóra a flotta.
    Az invasion az nagyon hosszan eltart, azt hiszem az ellátó hajók számától is függ. Ott rostokol sok körig a flotta az ellenséges bolygónál amíg el nem foglalja vagy el nem fogy az ellátmány, ezt a támadás előtt jelzi hány körig tart.
    Az interdict az nem teljesen tiszta még. Amit tudok, hogy az is sokáig tart mint az invázió, de nem tudom miben különbözik.
  • Pluskast
    Ok csak azt hittem te vagy a paradoxos fórumon Zaku.
  • SaGa Jr
    Nem tudom honnan az információ, de nem ismerem az említett játékot, így biza játszani sem tudok vele.
  • Pluskast
    OFF
    Bocsi a kérdésért de jól látom te játszol a Pride of Nations-el is?:)
    ON
  • SaGa Jr
    Akkor csak én értettelek félre.
    Az időtartam meg változó. Pontos értéket majd kitapasztaljuk szerintem.
  • ozzz
    Igazándiból főleg az elején elég egy kolonizációs flotta amiben van 1 ellátó hajó egy CNC és 4-5 kolonizáló hajó. Minél több a kolonizáló annál gyorsabban telepítik be a bolygót ugye.
    Azért elég 1 flotta az elején, mert nem lehet több bolygó terraformálást és infrastruktúra kiépítést győzni anyagilag. Próbáltam 2-3 bolygót egymás után kolonizálni és teljesen csődbe mentem, se fejleszteni se gyártani nem tudtam. :)
  • Pluskast
    Nem zavar csak nem tudtam, hogy meddig tart:)
  • SaGa Jr
    Egyszerre többet is. :9
    De egyenlőre a leginformatívabb (bár rendesen böngészni kell ha pontos adatokat akarsz) a paradoxplaza.
    Általános segítségnek és útmutatónak már az alábbi link is jó:
    SotS2 info

Ha pontosabb infó kell akkor magadnak kell végigbogarászni a topikokat. Plusz már elindult több wiki oldal is a játékkal kapcsolatban, az egyiket ráadásul a kerberos tartja fenn.
  • SaGa Jr
    Erről már volt korábban szó. Ez egy újítás. Most már a kolonizáló hajók nem lesznek lebontva a célállomáson, hanem lerakják a telepeseket és utána addig járkálnak vissza hozzájuk míg a kolónia önellátóvá nem válik. Ennek ideje a hazard level-től függ (a bolygó mennyire lakható). Minél magasabb ez az érték annál tovább fog tartani a dolog.

Ha ez zavar akkor építs több kolonizáló flottát.
  • lammaer
    Melyik fórumot túrod ezekért az infókért?
  • SaGa Jr
    A provinciákba szervezés előnye hogy az adott provincián belüli kereskedelem, járőrözés és felderítés sokkal hatékonyabb. Több a bevétel, nehezebben tudnak észrevétlenül közeledni az ellenfelek.
  • Pluskast
    Á értem köszi! :)
  • lammaer
    X idő elteltével (ez kb 6-8-10) szól a rendszer hogy a kolónia önellátó lett és dönthetünk hogy befejezzük a támogatást, vagy tovább hagyjuk 6 körig a kolonizáló hajókat hogy segítsenek a gyorsabb fejlődés érdekében. Ez utána ismételhető, ameddig csak tetszik.
  • SaGa Jr
    Ezért kell utánajárni kicsit a neten is a dolgoknak (mert kevés infót adnak a kiadók és a fejlesztők a játék mellé és aktívabb szerepvállalás kell most már a játékostól a fórumokban). :)

A Command module a védekezéskor jön jól, megemeli a védelemre berakható hajók számát.
    A dock module számának növelése a kereskedelmi flottákra van kihatással. Egészen pontosan megmutatja hogy mennyi kereskedő hajó tud egyszerre dokkolni az állomáson. Kicsit beleszól még a javítható hajók számába is.
    Repair module a javítható hajók száma és a javítás sebessége terén meghatározó. Minél több annál több hajót vagy kevés hajó esetén annál gyorsabb javítást eredményez.
    Sensor modulok az adott állomás típusától függő mértékben növelik a taktika és a harci térképen az érzékelési zónát. Illetve szintén az állomás típusától függően adnak extrákat (a katonai például könnyebben detektál lopakodó hajókat, a civil a járőröket segíti, a science a mindenféle veszedelmekre figyelmeztet előbb, a trade meg a kalózok előrejelzésében segít).
    A Warehouse module a kereskedelemben számít. Minél több van, annál jobban nő a bevétel és annál tovább raktározódik az árú (egyik flotta leadja a cuccot a másik felveszi és a kettő közötti időt tolja ki a modulok számának növelése).
    A combat modulok száma meg a nagy fegyverek számát határozza meg.

• lammaer
    /OFF
    Amúgy a nagy patch várogatás közben aki nem látta még, nézze meg a Space Pirates and Zombies című játékot.

A cím nagyon félrevezető, mert vmi gagyi szarra gondolna az ember (meg 139 mega az egész), de egy marha igényes Star Control jellegű lövöldözős/stratégia hibridről van szó, űrhajó meg felszerelés fejlesztésekkel együtt.
    Nekem marhára bejött, és atomstabil :)

Csak mertem felvetni, mert ez is űrhajós, kicsit még stratégia is és FUN :)

/ON

• Pluskast
    Amúgy ezt a bolygó kolonizálást valaki érti? Az első részben elég volt egy bolygóra egy kolónia hajó most meg azt látom, hogy ha kolonizálni akarok egy planétát akkor a hajóim folyamatosan oda - vissza mászkálnak az anya bolygómtól arra a planétára amit kolonizálni akarok. Most ez meddig tart akkor?