710
  • lammaer
    Eredetileg ezt mondták... de akkor szimplán csak buildelniük kellett volna egy újat, és azt kirakni. Tuti adatvesztés voltnáluk, csak égnének ha elmondanák hogy milyen sufnimódon dolgoznak :)
  • Pares
    Jól értem, hogy ez szerint "teljesen" kifejlesztették a játékot, aztán tévedésből a kiadás napján valami béta jelent meg, a ténylegesen kiadandót meg törölték mindenhonnan (a bizti kedvéért :D).

O.M.G.
  • Pares
    Sebaj mondjuk, addig elővettem az előző részt... amíg újra befejezik ennek a fejlesztését, addig bőven elleszek a régivel is... :D
  • Pares
    Elmondásuk szerint az elmúlt héten közel 24/7-es gépi üzemmódban üzemeltek a csapat tagjai... :D
  • Pares
    Én valami olyat olvastam, hogy a különböző buildek körül volt a gebasz, rosszat hoztak forgalomba, vagy mi. Persze lehet hogy tévedek, de éppen most jött ki egy tényleg elég nagy javítás, ami elég sok mindent javít. Bár arra számítsatok, hogy még egész hónapban, akár több tucat javítást is ki fognak dobni. Egyébként gondoljatok bele, ha mindent javítanak, ez valami kibaszott jó játék lesz.
  • katarzis
    Remélem, hogy igazad van és tényleg ez a helyzet. Talán ez lenne a legjobb eshetőség, mivel így x időn belül játszható játékot csinálhatnak belőle. A másik verzió viszont elég szomorú lenne, mivel iszonyatos mennyiségű bugot jelentenek folyamatosan a játékosok, és minden patchel újabbak lépnek fel.
  • lammaer
    Ez ellen csak az szól, hogy tényleg olyan ütemben javítják ki a bugokat, ami arra utal hogy ezeket mind nagyon jól ismerték.

Tehát mintha csak fogták volna a bugtracker rendszerüket, és elővették volna az összes bugot, és sorban mennek végig rajta prioritás alapján, és újra kijavítják mindet. Mert tuti hogy ezek nem éppen most reportált bugok, hanem jól ismert ráadásul jól fixálható issuek - mintha egyszer már megcsinálták volna.

(Mindenesetre a nagy várakozás közben tegnap befejeztem a Mass Effect 2.-t. Sztem ma a Dragon Aget fogom :) )

-----

"Igen, ezt elég nehéz elhinni, hogy nincs egy béta teszter, aki visszaküldte volna hozzájuk a szinte tökéletesen működő verziót..."

Ehhez csak annyit, hogy ugye a tesztereknél a lefordított verzió van (.exe .dll-ek). Namost, ezzel egy fejlesztő semmire nem megy, mivel a forráskód a lényeg, az pedig teszternél sosincs.
    Igy az megtörténhetett volna hogy oddadák a népnek a legjobb bétát, viszont onnantól kezdve mivel a forrás nincs meg, nem tudnak semmit sem javítani rajta :)
  • lammaer
    OFF:

Igen, 4 chapter van, chapter váltáskor upgradelődig a hangárok mérete meg a "nyersanyag" kapacitás.
  • Renegade
    OFF

az anyahajó az magától fejlődik (a sztori előre haladtával) , nem lehet fejleszteni?

/OFF
  • katarzis
    Nekem is elég gyanús ez a hivatalos magyarázkodás, szerintem sokkal valószínűbb, hogy kifogytak a pénzből és ki kellett valamit adni vagy különben lehúzhatják a rolót. A dologban az a gyanús, hogy elsőre egy beta verziót töltöttek fel, de amikor ezt észrevették állítólag gyorsan flrakták a a kiadásra szánt verziót ami viszont nem sokban különbözött a beta-tol. Azóta meg megy a maszatolás, hogy tulajdonképpen mi is történt. Egy biztos valamit nagyon elcsesztek.
  • lammaer
    Na nehogymá nincs náluk valami verziókövető rendszer (perforce, CVN, subversion akármi), anélkül nem lehet szoftvert fejleszteni 2 embernél nagyobb csoportokban.

Márpedig onnan bármit bárhogyan vissza lehet állítani.

De lehet hogy az emberi hülyeség végtelen és a leghihetetlenebb eset az igaz.
  • SaGa Jr
    Félreértés ne essék, az elcseszés attól még elcseszés marad. Ekkora hibát, akár igaz (tehát összekeverték a verziókat), akár nem (más hiba volt a gépezetben/sürgették őket vagy akármi), egyszerűen nem szabadna elkövetni. A kiadót sem értem, hiszen legalább lecsekkolhatnák mit akarnak kiadni mielőtt felpakolják nagy sietve a steam-re.
  • SaGa Jr
    A béta tesztekre küldött variációk sem voltak tökéletesek (ez miből jött?, nem csak egyetlen béta verzió volt) és kismillió variáns volt belőlük. Kinél ez kinél az nem működött.
    Plusz ha esetleg komolyan is vették a dolgot és szerződést kötöttek akkor a teszt lezárultakor töröltethették is (jogosan) a cuccot a tesztelők gépéről.

Plusz minek tartaná meg bárki is a korábbi verziókat minden fázisból ha egyszer kész a kiadásra szánt variáns? Ha igaz amit nyilatkoztak akkor pont ezen volt a pofáraesés, hogy a kiadás előestéjén még mindig akadt náluk béta verzió és így elég egy kis figyelmetlenség hogy más legyen elküldve mint amit kéne. A fejlesztők meg minek csennék haza a különféle verziókat?
  • Agamemnon
    A virágbolti frissítést legelőször itt találod meg, ez a Skidrow "hivatalos" oldal :)

Amúgy nem tudom, hogy meddig folytatják a frissítgetést, szerintük már jól megy...

"Tested on Vista / Windows 7, game works perfectly now. Download and Install all the 3 updates." - Skidrow Team
  • Agamemnon
    Igen, ezt elég nehéz elhinni, hogy nincs egy béta teszter, aki visszaküldte volna hozzájuk a szinte tökéletesen működő verziót...

A nyilatkozatban egy valami biztosan igaz, az, hogy valamit nagyon elcsesztek :)
  • Renegade
    ha ezt mondják, akkor így van.

Ettől függetlenül borzasztó pechesek, hogy eltünt a szerver háttértárról, a napi/heti mentésből, a kaziról, a dvd-ről, a béta teszterek gépéről és a haza csent pedriveokról a 0.99-1.00es verzió, de előkerült a 0.7es. Ehhez tényleg nagy pech kell :-)
  • SaGa Jr
    A megjelenés utáni első mea culpa topik erről szólt. :)

Elég ha 24 órával a hivatalos megjelenés utáni időpontban megkukkantod a piratbay-en a fájlt. Addigra ott lesz (eddig mindig ott volt az új "patch" legkésőbb 24 órával a hivatalos kijövetel után).
  • Ninju
    Na ezt a töröltük részt nem olvastam, de brutál. :)

Más:
    Ha valaki jár ma virágboltban és látja, h van valahol frissített virág, akkor lécci postolja a címét! :)
  • SaGa Jr
    A hivatalos közlemény nem ezt mondta.
    Aszerint el lett cseszve a kiadás abból a szempontból, hogy nem a kész játékot hanem egy sokkal korábbi verziót sikerült eladásra küldeni és a már nem szükséges anyagoakt törölték.
    Emiatt gyakorlatilag a kiadásra szánt teljes játék az nincs meg, helyette kijött a béta egy korábbi verziója amit most rohammunkában próbálnak játszható szintre tenni. Magyarán a játszható, az áradozások alapjául szolgáló verziót megszerezni pusztán emiatt is lehetetlen mert már nincs meg, ahogy az eredetileg kiadni szánt verzió sincs. Helyette van ez a korai béta ami lassan játszható lesz.
  • Agamemnon
    Nekünk akkor jó lenne az a verzió is, amiről a teszterek áradoztak :) gondolom az nem fagyott ki fél óránként...
  • katarzis
    Na ez nekem sem tiszta. A forumokon az az elmélet kapott szárnyra, hogy kifogytak a pénzből és a kiadó sem engedett további halasztást ezért kiadták úgy ahogy volt. Ami itt nem világos, hogy a hivatalos fórumukon a kerberososok azt tolták, hogy a játék szinte hibátlan és csak az independent race future-t kell kivenni belőle átmenetileg, mivel felborítják a balance-t. Na meg a beta testerek is csak áradoztak a játékról a megjelenés előtt, szóval számomra érthetetlen ez az egész. Egy biztos ezt jól elszúrák és csak remélhetjük, hogy helyrehozzák hamarosan.
  • lammaer
    Figyu, 2 hét alatt nem lehet csodákat várni. QA-s a szakmám, amennyi bugot megfixálnak ilyen ütemű javítással, fele annyi újat be is raknak vele :)
    És ez még sztem a jéghegy csúcsa... de számomra tényleg az érthetetlen, ha ennyi bugról TUDTAK 3-4 nappal a kiadás után, hogy a rossebbe nem volt egy tökös legény aki megmondta volna a tutit a fejeseknek?
  • Nagyapi
    Hálás köszönet.
  • SaGa Jr
    A harc kapcsán csak 5 hozzászólást kellett volna visszaolvasnod és ott a link.

Az AI erősségét meg ott tudod állítani ahol beállítod az, ki milyen fajjal legyen, milyen színösszeállítással/jelvényekkel és így tovább. Na ott lehet kiválasztani milyen erejű legyen az AI.
  • katarzis
    Ez igaz de bizakodásra ad okot, hogy ilyen ütemben adnak ki javításokat a játékhoz. Bízok benne, hogy 1-2 héten belül az összes komolyabb bugot orvosolják, és a feature-k is rendesen fognak működni. Komoly potenciál van a játékban, rengeteg előrelépés történt az első rész óta, de pl a kolonizálást is olyan innovatív módon oldották meg amit még nem láttam egy 4x űrstratégiában sem. Én drukkolok nekik, és ha látom a javulást megveszem.
  • lammaer
    Nagyon durva ez a patchlista, gyakorlatilag nincs olyan feature ami nem lenne brutálisan bugos... és mi lehet még benne.
  • katarzis
    Olvastam, hogy pénteken adnak ki új patch-t, utána pedig 1 hét múlva. Közbe persze jöhet még 1-2 kisebb javítás ( mint pl ma is). Szerintem a játék a dobozos verzió kiadásáig többé kevésbé játszhatóvá válik remélhetőleg és utána tovább dolgoznak a dlc-ken és az apróbb hibák orvoslásán.
  • katarzis
    Kijött az új patch:
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?568284-New-Patch-out!&s=54a088d83e5672b7d514726c7397b6bd
  • Nagyapi
    A random encounters-t megtaláltam, lejjebb vettem, kipróbálom.
    Az AI-t hol lehet állítani?
    Ja, és a harc irányításáról tudtok valami infót adni. Dög unalom 5 percen keresztül bámulni az egymást lövő hajókat.
  • Agamemnon
    Miből gondolod, hogy kétszer akkora? 8,3 giga most a sots2 könyvtár :) (a méret amit írtam, a patch file mérete volt, nem a feltelepítés után)

Rev 17430.

// amúgy reinstall, és nvidia driver frissítés sem segített, továbbra is fagy...
  • ozzz
    Meg az elején mediumra állítottad a AI erejét?
    Mert nekem mediumom nem túl huszárosak, még kezdőként is elérem a szintjüket. ÉS szerintem ajánlatos tényleg lejjebb venni a random encounters-t amíg ennyire bugos.
    Majd meg lesz a "balance" aztán akkor már bátrabban lehet, de most még ahogy olvasgattam nagyon bugosak a random dolgok is.
  • ozzz
    Igen ez eléggé elfogadhatatlan, hogy ilyet tesznek. Akkor inkább mondták volna, hogy kell még 1 hónap vagy valami, de nem hanem kiadják teljes áron a bétát. Mondjuk az biztos hogy ha készen lesz, akkor már megéri az árát. De az még ezzel a patchelés tempóval kb 1 hónap, mire azt lehet rá mondani, hogy kész verzió.
    Aztán persze még jönnek a DLC-k meg kisebb bugok javítása... hát ez van 21. század.
  • ozzz
    De mire mentek a patchel ha egy teljesen más verziótok van mint azoknak akik megvették? :)
    Legalább is nekem kétszer akkora a mérete, már most és még jön nagy patch.
  • Dns5000
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?567495-Tactical-Combat-Guide
  • Agamemnon
    Random encounters - vagy mi a neve. 100-ról vedd le 0-ra, és máris nem lesz swarm meg meteor (elviekben).
  • fatsy
    ja, most olvasom végig h gyakorlatilag mindekinek tele van a töke a gameval...végre egy szimpatikus játék erre kiadják rakás szarként, hihetetlen...
  • fatsy
    sziasztok!
    Leszedtem a gamet, updattel meg minden, de folyamatosan .dll fileokat keres és nem indul el.vmi VMSCR100.dll a hiányolt file.találkozott vki ilyesmivel?win7em van, attól lehet?vki pls help!!!
  • lammaer

OFF
    Offoltunk, más játékról volt szó ;)

Egy SWOTS végigjátszásba sztem majd egy hónap múlva fogok csak belekezdeni. Addig sztem értelmetlen, max nézegetni jó.

ON

Véletlenül a meteorokat meg swarmokat meg egyéb nyalánkságokat nem lehet kikapcsolni? Úgy rémlik az ilyen eventek gyakoriságára láttam egy csúszkát a galaxis generátornál
  • Nagyapi
    Végigjátszást ? A 3. patch óta állandóan támad valami (meteor, swarm, csuda tudja mi még ), az ellenfél többször akkora flottával jön rám, mint az enyém, és a csata menetét, irányítását egyszerűen nem értem.
  • lammaer
    De legalább nem kell túlságosan megerőltetni agyilag magunkat meg olvasni jó nagy manualt és fórumoat böngészni. Egy végigjátszást nekem mindenképpen megért.

Egyébként meglepően sok ilyen apró game jön ki manapság, komolyan felüdítőek a "nagy nevek" mellett.