X Rebirth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, tegnap én is rájöttem, hogy a smart talk akkor aktiválódik, ha az adott karakter rövid monológja után beszélsz hozzá. Utána ha sikerül meggyõzni, elég szép bónuszokat adnak.

A másik, hogy sajnos az árak sehol sincsenek összhangban, se a karakterek felbérlésénél, se a küldetéseknél. Ez utóbbiaknál a legkirívóbb. Van amikor Easy küldetésre kapok 30-40 ezer kreditet, van amikor very hard küldetésre ennél kevesebbet.

Aztán ott a long range scanner is, ami egyelõre nagyon nincs még balanszolva. Sokkal kevesebb doboznak kéne lennie, hogy a többi pénzszerzési lehetõséghez képest hasonló arányban legyen a profit/óra. Alig egy és fél óra alatt könnyedén összeszedtem 2 millió kreditet. Olyan, mint az AP-ban a tõzsde, ami elé lecampeltem kb. 3 órára, és soha nem kellett többet küldetéseket csinálnom, mert exponenciálisan nõtt a vagyonom, pár ezer kreditrõl pár száz millióra... Most hasonló a helyzet...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Acidlich
nem tudom, volt e mar, de ez a mod rengeteget dob az fps-en:Masstraffic
negyedere csokkenti az allomasok koruli felesleges forgalmat

Próbáld meg, hogy törlöd az elõzõ trade-eket. Nálam a plot-os küldit így lehetett megcsinálni, mert beragadtak az elõzõleg kiadott parancsok. Nyisd meg a savegame-et (dokumentumok/egosoft/X rebirth/...)majd keress rá a shopping sorra. A 2 shopping között vannak a beállított trade-ek. Ezt törlöd és megpróbálod újra kiadni a parancsot. Én pl így tudtam eladni a 100 EC-t a fõ küldetésszálban.
Jó reggelt!

Olyannal találkozott már valaki, hogy nem tud eladni?Van 30 ezer EC-m a hajón, le kéne szállítanom ennek a négyszeresét.Oké, semmi gond, rámegyek, hogy eladás, az állomáson azt mondják nincs a hajómon semmi, de ha lekérem a Ship Details-et, akkor ott van.Most mi van ilyenkor?
A helyzet, hogy jó áron vettem és még jobb áron tudnám eladni, ha mûködne.Délután mellékelek képet is.
Láda BUG:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Azon leszállóhelyeken amelyiknél egy hosszú folyosó van, a hajónk jobb oldalán a levegõben a fejünk felett van egy felvehetõ rendszerint pénzes láda. Tekintve, hogy nincs alátámasztva, szerintem rossz helyre tették.
Korábban beleütköztem BUG:

Amikor megbíznak, hogy vidd el a 100EC-t és az ARRAY VI volt ahol vásárolni kellett, akkor nem volt lehetõség a vásárlásra.
Mikor visszatöltöttem, és az ARRAY I -re küldött, onnantól már mûködött rendesen.

Ha idõközben javították, akkor hurrá.
Többször láttam kérdéseket a kérdõjeles skillekel kapcsolatban.

A tapasztalataim szerint a Smalltalk alkalma ennek a megtudására.

A Smalltalk mûködése:

Véletlen idõ alapján bárkinél megjelenhet, hogy csacsogna egy kicsit. Vagyis kis várakozás biztos dob egyet.
Sikeres válaszok esetén 3 különbözõ eredményre lehet számítani.
1. Ha az illetõ kereskedõ, akkor 4%-15% kedvezményt ad a vásárlásból 30 percig.
2. Az állomás árukészletére x% kedvezményt ad 30 percre.
3. Valamelyik az állomáson tartózkodó felbérelhetõ személyzet SKILL pontjait árulja el neked, akihez 1es választással el is kalauzol.

Tapasztalataim szerint a felbérelés ára egyáltalán nincs összefüggésben az adott SKILLpontok mértékével.
Pl.: Volt, hogy 5 csillagos combat SKILLel béreltem kapitányt 21k pénzért. Máskor meg alig volt valamije 100k+ért.

(Lehetséges bug😊
Továbbá most kellet egy sokkal korábbi mentést visszatöltenem, mert ha bizonyos mennyiségû személyzet van a rakteremben, akkor nem jelenik meg a felbérlés lehetõsége.
Volt 2 pilótám, 1 managerem, 1 enginerem, és egy marrine officerem, és nem tudtam felbérelni a plothoz szükséges kapitányt. Ráadásul ahhoz, hogy ismét megjelenjen a lehetõség nem 1, hanem 2 embert kellett kirúgnom. Szóval (amíg nem javítják), addig ne halmozzatok személyzetet a raktérben. 😊
Sziasztok,

valaki tudja, hogy honnan tudhatom, hogy melyik állomások mely platfromját látogattam már meg? Roppant bosszantó, hogy csak leszállás után derül ki a nyitott ládák alapján...
Amaro
Vegyél fel pilótát, akár többet is, elférnek az Albion Skunkon. Ez esetben, mikor kiugrasztasz egy ellent, már aktív lesz a claim, és a saját pilótád fog átberregni az üres hajóra.

RJoco
Ha meghackelted az állomást, akkor a hajók is kékre váltanak?
Addig hova raktad a carrier-t?
Úgy vettem észre, amíg a drónt irányítom, addig a hajó a hull-ból nem veszít, mindig csak az az üzi jött, hogy a pajzs kritikus. Én egy mozdulatlan carrier hangárjában bújtam el és onnan eresztettem ki a drónt. A fontos, hogy mindig a cél legyen kijelölve. Elsõre a hajót akarta hackelni.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Szerintem a ruhán a lyukak nem véletlenek...
A sztrádán pedig nem csak egy effektet kapsz, hanem tényleges sebességnövekedést. Szóval hasznos, ha jó a forgalom.
Az arccserélõ tényleg nagyon jó. Sokkal jobb.

Én dettó így csináltam meg ezeket a hackelõs küldiket, amikor a Plutarch hajók kapásból lõnek rád. Bemásztam valami jó szûk helyre, épphogy befért a hajó, és onnan küldtem ki a drónt. Egyébként azt hiszem az is rontja a reputációd az illetõ állomás tulajdonosával, ha a rendõrség elkapja a drónodat hackelés közben. Legalább is amikor megtalálták a drónomat a rendõrbácsik, megjelent egy piros sheriff csillag a képernyõn.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

én majd jövõre elkezdem addig várok, ráérek

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Persze, hogy az lesz, nekem kétségem sincs e felõl.

Nah, jó játék lesz ez, csak valóban kell még neki idõ kiforrni.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Én a modok közül a csak azokat tettem fel, amik esztétikailag javítják a játékot:

Yisha tasteful armor - befoltozza a lyukakat és javít a ruha minõségén, szerintem így már teljesen rendben van.

Realistic Highways - csak létezõ hajók közlekednek a sztrádákon, és nincs boostolós effektus, ha egy hajó mögé mész.

No more Grandma in space - lecseréli a szomorkás öreganyú stílusú karaktert a tetovált cyberpunk nõcire.

Better highway alphas - jobb kilátás a highwayek belsejébõl

Kipróbáltam még az 5km-es állomás modul szkennert is, de már kapizsgálom, miért állították a fejlesztõk olyan rövid hatósugárra. Megzabálta még azt a kevéske fps-t is, ami volt. Nem baj, úgy is szeretek az állomások zegzugai közt repkedni.

Az Manual Combat Extensiont és pár hasonló modot még azért nem tettem bele, mert igazán nem hiányzik még egy pár bug a játékba...

dimre
Ha mér aktuális számodra.

X universe Home, sweet home

yesname
Mi az hogy mobs meg régi játékosok? Te nem vagy normális. Mi alapján határolod be hogy mobs vagy Te, a menõ csávó? Különben is tudod, Te mit jelent a mobs? Eléggé degradáló kifejezés másokra nézve.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Én ugyan még nem játszom, de azt olvastam, hogy pilótát is fel kell venni hozzá.
RJoco
Reunionban is kellett hozzá szoftver. Egy Mk1-es verzió. Az Mk2 már messzebbrõl is képes volt hackelni, te, ha jól emlékszem az illegális volt és script kellett hozzá.
Szerintem itt a drón a megoldás. Azzal foglalsz nagy hajót is.

Szerintem azért messze nem ilyen rossz a helyzet, és nem annyira egyoldalúak a vélemények. Ne felejtsd el, hogy nem minden ember jár a fórumra, és azok, akiknek valami nem tetszik, mindig hangosabbak, mind a csendes többség.

Ezt nézem én is rakás kis apróság. Mint ez is. Meg amikor az egyik bányánál néztem mit lehet lenyúlni a kedves kis segítõm rádión már is bekapcsolt és közölte szerinte mit érdemes ellopni ha azon jár az agyam. Hihetetlen még így félkészen is tele van meglepetéssel.

Egyenlõre harmadik helyen áll az eladási listán a Call of duty után ahogy néztem a steam listát délután. ami nem jó, más se hiányzik mint a mobs meg a régi játékosok egymást egyék az ellenkezõ igényekkel.

Nekem párszor már kiugrott a pilóta egy Escape Pod-ban, de a hajóját azt szarrálõttem.

Egyelõre dolgoznak...maradjon is így...
Nekem egyszer sikerült kiugrasztanom a pilótát, még tegnap. De nem tudtam claim-olni mert bár feljött a "claim ship" menü, de nem vált aktívvá a gomb, pedig olyan közel mentem, hogy még koccantam is vele. Vagy ez is bug lesz, vagy nem tudom...
Patch 1.14 - 2013-11-19

Fixed crash when starting game caused by attached joystick.
 Fixed several causes of crashes in-game.
 Fixed boarding failure feedback.
 Fixed problem with gate not activating.
 Fixed UI issues with buttons being active where they shouldn't.
 Fixed ware categories not being expanded in trade offers.
 Fixed problem with secondary weapon panel not being visible sometimes.
 Fixed problem with player engineers on board capital ships and stations.
 Fixed issues with ship traders not accepting orders.

Igen az a szokása, ha van bevétel! De ahogy ez a Rebirth jelenleg áll, és elnézve a reakciókat (pedig a szakma még nem is cikkezett, a java még hátra van), az sem kizárt, hogy beleroppannak. Nem ez lenne az elsõ, Ego-nál lényegesen nagyobb stúdiók borultak be egy sikertelen játék miatt. Ha pedig szélnek eresztõdnek, nem lesz aki éveken át javítgasson, foltozgasson. Ne így legyen, de sajnos reálisan nézve, most ez is benne van a pakliban sajnos.
RJoco
Kiugrik a pilóta? Olyannal még nem találkoztam, de lehet, akkor csak egy Trojai kell, amivel meghackeled.

Titan
Sikerült már valakinek elfogni egy hajót? Pontosan hogyan zajlik és mi kell hozzá? Mármint a kis vadászokra értem, amikor kiugrik a pilóta!

Ha jól tudom a nagyobb szállítókhoz kell egy halom tengerészgyalogos és egy tiszt ,melléjük.

RJoco
Lemaradt az 's' a végérõl.
Így már mûködik. Bár elég durva, hogy a zona összes árusát látom. Vagy csak az állomásét?
És nem tudom melyik lehet bug-os, de az elsõ kereskedõ után többnek az ablakát nem akarta felhozni.

Rebirth/extension/ könyvtárba kell tenni, ha nincs akkor csinálsz.

RJoco
Köszi, most már csak azt kellene megtudnom, miért nem sikerül futtatnom a modokat.
Nálad a játék fõkönyvtárán belül milyen könyvtárban vannak a kicsomagolt modok könyvtárai?

Kiptóbáltam a Free Play verziót, egész jó. Bár érdekes mód itt tényleg nem dobja vel a smalltalk opciót. A plot-nál gyakran találkoztam vele.
A long range-el és a kontikkal tényleg sok pénz össze lehet kaparni. Fél óra alatt majd 1M összejött.
Tuningoltam is kicsit a hajót, bár nem tudom, hogy jó döntés volt e lecserélni az alap hajtómûvet, 180m/s, amibõl kettõ volt a hajón egy olyanra, ami 240m/s-t bír. Az irányítása mindenképp változott is egy kicsit.
Végre találtam egy hajógyárat, egy bányász hajócska 4M fölött van. De a carrier-ek is 5M-nél vannak. Sokat kell még scannelnem asszem.

Én úgy látom, hogy ez a játék teli van jó elképzelésekkel, csak nincs még kész. Például az UI nagyon kezdetleges, csomó dolog hiányzik még belõle, optimalizálatlan és lassú a kezelése, nyilván nem élvezett prioritást a határidõ közeledtével. De gondolom a modderek sem a 0-ról tették bele a parancsokat, hanem valamilyen scriptek voltak már a játékban is, csak a félkész UI-ba nem került bele, vagy nem mûködnek még úgy ahogy kellene. Szerencsére ezeket egész biztos, hogy javítani fogják.
Nyilvánvaló, hogy nem 7 éve fejlesztik. Azt, hogy mi történt ez alatt a 7 év alatt, talán sose tudjuk meg. A fõ, hogy hozzák rendbe a játékot, és az Egosoftnak szerencsére az a szokása, hogy éveken keresztül támogatják a játékaikat.

yesname
Pontosan ezt mondtam neked (is) tartománykeresõ stb. nélkül, mert én figyeltem a vele kapcsolatos dolgokat. És akkor kezdték el konzolra csinálni nem pc-re. Majd látva hogy nem jön össze átkalapálták pc-re hogy csökkentsék a veszteségeket. Sajnos ez az igazság. 😞

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Most olvasgattam a forumot és elég sok ember van aki very prettynek nevezi a grafikát, én is annak, aranyos. Persze lehet jobbat is. De ez tényleg másodlagos

Ahogy nézegetem most pár utilityvel a ram kihasználás az durva, lehet lehet javítani rajta. Ez elsõdleges lenne mert nem a videoram a gond.

Ami biztos azt be kell látnom ez nem hét évig készült. Volt egy indulás 2005-ben aztán most tartománykeresõvel megpróbáltam belõni és 2011-ben álltak neki komolyabban. Egy ekkora cégnek ennyi idõ nagyon kevés erre.

"Remélem nem az lesz a válaszuk ,hogy "kapjátok be, mi becsõdölünk most, aztán jó alkotást a játékhoz"."

Én is ebben reménykedem. Most visszatérek X3-hoz, mert tényleg nem látom értelmét szenvedni ezzel jelen állapotában. Idõvel biztos, hogy játszhatóbb lesz, efelõl nincsenek kétségeim. Már most látható, hogy próbálkozik a modder közösség, talán még én is ráveszem magam, hogy besegítsek nekik, ha már 3D grafikus vagyok. De voltak olyan postok ego fórumban (programozók részérõl), hogy az Xbox konzolport miatt a motor korántsem moddolható oly mértékben, hogy az alapvetõ tervezési hibákat orvosolni lehesen. Ezzel együtt, nagyon remélem, nem lesz igazuk, és legalább egy élvezhetõ szintre fel tudják hozni a játékot.
Az a baj, hogy sajnos igazad van.De én azért élvezem, ha már kiadtam érte egy tízest.Meg amúgy is régen toltam X-szel, a korábbiakat meg péppé játszottam 😊
Igen, meglepõdtem volna, hogy ha minden ûrállomást belülrõl is úgy csinálnak meg, hogy mind különbözõ legyen.Az piszok sok munka lenne és nem 6 Gigát foglalna a játék, de hát istenem, megígérték, és ahogy olvasom volt rá idejük is.

Én amolyan bizakodó ember vagyok.Remélem nem az lesz a válaszuk ,hogy "kapjátok be, mi becsõdölünk most, aztán jó alkotást a játékhoz".
Na végre. Az egosofttól elkobzott pénzt nekik!!!
Szívesen játszanék én is, hidd el, nem azért vettem meg elõrendelésben k*rva drágán -sajnos- ezt a romot, hogy aztán gyorsan letöröljem.
Igen, lehet vele játszni. Lehet vele repkedni a semmibe értelmetlenül, nézegetni a szép állomásokat (vagy azt sem, mivel nincs külsõ nézet), lehet néha lövöldözni (igaz, az AI olyan gyerekesen viselkedik, hogy már fáj), lehet "beszélni" bányarémekkel azon az összesen kétféle copy/paste helyszínen, amit "minden létezõ állomás és hajó bejárható"-nak nevezett a hazug Lehnan. Nem lehet kereskedni, a tulajdonomban llévõ hajókat nem tudom rendesen menedzselni, az a két parancs ami van, nem mûködik, a teherhajómnak 1 órába telik megtalálni a rakománya célállomását. Nincs radar, fingom nincs hol az ellen ha kikerült a látótérbõl. Az NPC-krõl semmi infó, a skillek csak dísznek vannak mert megnézni nem lehet, ennek alapján dönteni a felvételükrõl így szintén nem lehet. Soroljam?
Jó játékot!
Én nem ezért fizettem, nem ezt ígérte a fejlesztõ. Csak a magyar megint olyan, hogy mindent benyel. A fél X közösség (international) vissza akarja kérni a pénzét, bizonyára mind hülye és semmi alapja az egésznek.
Üdv!
A skillekkel kapcsolatban egyszer azt vettem észre, hogy egy sikeres "smart talk" (nem smalltalk-csevegés?) után megadta egy másik személynek az értékeit. (pár méterrel arrébb) Amúgy szerintem ezt a beszédet elõbb-utóbb mindenkinél elõ lehet hozni (vagy majdnem mindenkinél) csak várni kell, míg el kezd magától beszélni valamirõl és ha utána szólítjuk meg feldobja az opciót. Legalábbis én eddig így vettem észre.
Amaro
rande=range, túl gyorsan írtam <#idiota>

yesname
Ugye neked az égvilágon nemhogy közöd nincs a programozáshoz, fejlesztéshez, de a józan észhez sem, hogy ilyen arányokat mondasz, hogy mit mennyi idõ megcsinálni. A DA😮 harmad ennyi munka megcsinálni, mint ezt? X3 fele ennyi idõ, mint ez? Szakad a vakbelem...
Nagyjából mindegyiket több munka lehetett megcsinálni, mint ezt. Te tényleg nem játszottál elõzõ X-ekkel.
Neked azért akkora szám, mert vannak benne emberek akik ott vannak szembe veled? Elõzõben is voltak, csak nem álltak veled szembe, nem voltak megjelenítve.
Téged úgy verhetnek át ahogy akarnak és adhatnak a kezedbe félig kész, összecsapott terméket, mert még nyalsz is nekik érte. Gratulálok.

Ez olyan rp feeling mivel nem ismerheted a személyiségét 😊 Max azt mire jó a többi mint az életben kipróbáltad és semmire se jó 😄

Ez miért nem fért be a Manualba?!?

Kids, don\'t try this at home!

Szerintem azt a smart talk opcióval lehetne megnézni, de alig láttam azt a lehetõséget pár helyen (talán egy embernél láttam csak eddig).

Én a hibás/bugos fícsörökön való folyamatos háborgás helyett inkább játszom a játékkal, és mostanra a kezdeti nehézségek ellenére egészen megszerettem. Nem idegeskedem olyan dolgokon, amiket úgy is ki fognak javítani. Annyira nem förtelmes a játék, mint azt egyesek beállítják.

Fantasztikus!
Pont ezt kerestem, bár sejtettem némelyiknél ,mire való, de ez így zseniális.
Nem tudod, mivel lehet elõcsalogatni a skilljeiket, mielõtt felbérelem õket?Még mindig kérdõjel van mindenhol nekem.Ha felvettem, akkor már nem, de akkor nem is érdekel, mert a lóvét már kicsengettem 😞
Köszi, ez nagy segítség lesz a jövõben! <#eljen>