X Rebirth
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A másik, hogy sajnos az árak sehol sincsenek összhangban, se a karakterek felbérlésénél, se a küldetéseknél. Ez utóbbiaknál a legkirívóbb. Van amikor Easy küldetésre kapok 30-40 ezer kreditet, van amikor very hard küldetésre ennél kevesebbet.
Aztán ott a long range scanner is, ami egyelõre nagyon nincs még balanszolva. Sokkal kevesebb doboznak kéne lennie, hogy a többi pénzszerzési lehetõséghez képest hasonló arányban legyen a profit/óra. Alig egy és fél óra alatt könnyedén összeszedtem 2 millió kreditet. Olyan, mint az AP-ban a tõzsde, ami elé lecampeltem kb. 3 órára, és soha nem kellett többet küldetéseket csinálnom, mert exponenciálisan nõtt a vagyonom, pár ezer kreditrõl pár száz millióra... Most hasonló a helyzet...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
negyedere csokkenti az allomasok koruli felesleges forgalmat
Olyannal találkozott már valaki, hogy nem tud eladni?Van 30 ezer EC-m a hajón, le kéne szállítanom ennek a négyszeresét.Oké, semmi gond, rámegyek, hogy eladás, az állomáson azt mondják nincs a hajómon semmi, de ha lekérem a Ship Details-et, akkor ott van.Most mi van ilyenkor?
A helyzet, hogy jó áron vettem és még jobb áron tudnám eladni, ha mûködne.Délután mellékelek képet is.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Azon leszállóhelyeken amelyiknél egy hosszú folyosó van, a hajónk jobb oldalán a levegõben a fejünk felett van egy felvehetõ rendszerint pénzes láda. Tekintve, hogy nincs alátámasztva, szerintem rossz helyre tették.
Amikor megbíznak, hogy vidd el a 100EC-t és az ARRAY VI volt ahol vásárolni kellett, akkor nem volt lehetõség a vásárlásra.
Mikor visszatöltöttem, és az ARRAY I -re küldött, onnantól már mûködött rendesen.
Ha idõközben javították, akkor hurrá.
A tapasztalataim szerint a Smalltalk alkalma ennek a megtudására.
A Smalltalk mûködése:
Véletlen idõ alapján bárkinél megjelenhet, hogy csacsogna egy kicsit. Vagyis kis várakozás biztos dob egyet.
Sikeres válaszok esetén 3 különbözõ eredményre lehet számítani.
1. Ha az illetõ kereskedõ, akkor 4%-15% kedvezményt ad a vásárlásból 30 percig.
2. Az állomás árukészletére x% kedvezményt ad 30 percre.
3. Valamelyik az állomáson tartózkodó felbérelhetõ személyzet SKILL pontjait árulja el neked, akihez 1es választással el is kalauzol.
Tapasztalataim szerint a felbérelés ára egyáltalán nincs összefüggésben az adott SKILLpontok mértékével.
Pl.: Volt, hogy 5 csillagos combat SKILLel béreltem kapitányt 21k pénzért. Máskor meg alig volt valamije 100k+ért.
(Lehetséges bug😊
Továbbá most kellet egy sokkal korábbi mentést visszatöltenem, mert ha bizonyos mennyiségû személyzet van a rakteremben, akkor nem jelenik meg a felbérlés lehetõsége.
Volt 2 pilótám, 1 managerem, 1 enginerem, és egy marrine officerem, és nem tudtam felbérelni a plothoz szükséges kapitányt. Ráadásul ahhoz, hogy ismét megjelenjen a lehetõség nem 1, hanem 2 embert kellett kirúgnom. Szóval (amíg nem javítják), addig ne halmozzatok személyzetet a raktérben. 😊
valaki tudja, hogy honnan tudhatom, hogy melyik állomások mely platfromját látogattam már meg? Roppant bosszantó, hogy csak leszállás után derül ki a nyitott ládák alapján...
Addig hova raktad a carrier-t?
Úgy vettem észre, amíg a drónt irányítom, addig a hajó a hull-ból nem veszít, mindig csak az az üzi jött, hogy a pajzs kritikus. Én egy mozdulatlan carrier hangárjában bújtam el és onnan eresztettem ki a drónt. A fontos, hogy mindig a cél legyen kijelölve. Elsõre a hajót akarta hackelni.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
A sztrádán pedig nem csak egy effektet kapsz, hanem tényleges sebességnövekedést. Szóval hasznos, ha jó a forgalom.
Az arccserélõ tényleg nagyon jó. Sokkal jobb.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Yisha tasteful armor - befoltozza a lyukakat és javít a ruha minõségén, szerintem így már teljesen rendben van.
Realistic Highways - csak létezõ hajók közlekednek a sztrádákon, és nincs boostolós effektus, ha egy hajó mögé mész.
No more Grandma in space - lecseréli a szomorkás öreganyú stílusú karaktert a tetovált cyberpunk nõcire.
Better highway alphas - jobb kilátás a highwayek belsejébõl
Kipróbáltam még az 5km-es állomás modul szkennert is, de már kapizsgálom, miért állították a fejlesztõk olyan rövid hatósugárra. Megzabálta még azt a kevéske fps-t is, ami volt. Nem baj, úgy is szeretek az állomások zegzugai közt repkedni.
Az Manual Combat Extensiont és pár hasonló modot még azért nem tettem bele, mert igazán nem hiányzik még egy pár bug a játékba...
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Szerintem itt a drón a megoldás. Azzal foglalsz nagy hajót is.
Fixed crash when starting game caused by attached joystick.
Fixed several causes of crashes in-game.
Fixed boarding failure feedback.
Fixed problem with gate not activating.
Fixed UI issues with buttons being active where they shouldn't.
Fixed ware categories not being expanded in trade offers.
Fixed problem with secondary weapon panel not being visible sometimes.
Fixed problem with player engineers on board capital ships and stations.
Fixed issues with ship traders not accepting orders.
Ha jól tudom a nagyobb szállítókhoz kell egy halom tengerészgyalogos és egy tiszt ,melléjük.
Így már mûködik. Bár elég durva, hogy a zona összes árusát látom. Vagy csak az állomásét?
És nem tudom melyik lehet bug-os, de az elsõ kereskedõ után többnek az ablakát nem akarta felhozni.
Nálad a játék fõkönyvtárán belül milyen könyvtárban vannak a kicsomagolt modok könyvtárai?
Kiptóbáltam a Free Play verziót, egész jó. Bár érdekes mód itt tényleg nem dobja vel a smalltalk opciót. A plot-nál gyakran találkoztam vele.
A long range-el és a kontikkal tényleg sok pénz össze lehet kaparni. Fél óra alatt majd 1M összejött.
Tuningoltam is kicsit a hajót, bár nem tudom, hogy jó döntés volt e lecserélni az alap hajtómûvet, 180m/s, amibõl kettõ volt a hajón egy olyanra, ami 240m/s-t bír. Az irányítása mindenképp változott is egy kicsit.
Végre találtam egy hajógyárat, egy bányász hajócska 4M fölött van. De a carrier-ek is 5M-nél vannak. Sokat kell még scannelnem asszem.
Nyilvánvaló, hogy nem 7 éve fejlesztik. Azt, hogy mi történt ez alatt a 7 év alatt, talán sose tudjuk meg. A fõ, hogy hozzák rendbe a játékot, és az Egosoftnak szerencsére az a szokása, hogy éveken keresztül támogatják a játékaikat.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Ahogy nézegetem most pár utilityvel a ram kihasználás az durva, lehet lehet javítani rajta. Ez elsõdleges lenne mert nem a videoram a gond.
Ami biztos azt be kell látnom ez nem hét évig készült. Volt egy indulás 2005-ben aztán most tartománykeresõvel megpróbáltam belõni és 2011-ben álltak neki komolyabban. Egy ekkora cégnek ennyi idõ nagyon kevés erre.
Én is ebben reménykedem. Most visszatérek X3-hoz, mert tényleg nem látom értelmét szenvedni ezzel jelen állapotában. Idõvel biztos, hogy játszhatóbb lesz, efelõl nincsenek kétségeim. Már most látható, hogy próbálkozik a modder közösség, talán még én is ráveszem magam, hogy besegítsek nekik, ha már 3D grafikus vagyok. De voltak olyan postok ego fórumban (programozók részérõl), hogy az Xbox konzolport miatt a motor korántsem moddolható oly mértékben, hogy az alapvetõ tervezési hibákat orvosolni lehesen. Ezzel együtt, nagyon remélem, nem lesz igazuk, és legalább egy élvezhetõ szintre fel tudják hozni a játékot.
Igen, meglepõdtem volna, hogy ha minden ûrállomást belülrõl is úgy csinálnak meg, hogy mind különbözõ legyen.Az piszok sok munka lenne és nem 6 Gigát foglalna a játék, de hát istenem, megígérték, és ahogy olvasom volt rá idejük is.
Én amolyan bizakodó ember vagyok.Remélem nem az lesz a válaszuk ,hogy "kapjátok be, mi becsõdölünk most, aztán jó alkotást a játékhoz".
Igen, lehet vele játszni. Lehet vele repkedni a semmibe értelmetlenül, nézegetni a szép állomásokat (vagy azt sem, mivel nincs külsõ nézet), lehet néha lövöldözni (igaz, az AI olyan gyerekesen viselkedik, hogy már fáj), lehet "beszélni" bányarémekkel azon az összesen kétféle copy/paste helyszínen, amit "minden létezõ állomás és hajó bejárható"-nak nevezett a hazug Lehnan. Nem lehet kereskedni, a tulajdonomban llévõ hajókat nem tudom rendesen menedzselni, az a két parancs ami van, nem mûködik, a teherhajómnak 1 órába telik megtalálni a rakománya célállomását. Nincs radar, fingom nincs hol az ellen ha kikerült a látótérbõl. Az NPC-krõl semmi infó, a skillek csak dísznek vannak mert megnézni nem lehet, ennek alapján dönteni a felvételükrõl így szintén nem lehet. Soroljam?
Jó játékot!
Én nem ezért fizettem, nem ezt ígérte a fejlesztõ. Csak a magyar megint olyan, hogy mindent benyel. A fél X közösség (international) vissza akarja kérni a pénzét, bizonyára mind hülye és semmi alapja az egésznek.
A skillekkel kapcsolatban egyszer azt vettem észre, hogy egy sikeres "smart talk" (nem smalltalk-csevegés?) után megadta egy másik személynek az értékeit. (pár méterrel arrébb) Amúgy szerintem ezt a beszédet elõbb-utóbb mindenkinél elõ lehet hozni (vagy majdnem mindenkinél) csak várni kell, míg el kezd magától beszélni valamirõl és ha utána szólítjuk meg feldobja az opciót. Legalábbis én eddig így vettem észre.
Remove Detailmonitor Animation - nem kell forgolászni egy infóért
Upclose Detailed monitor - olvasható, de nem mindent eltakaró monitor, kompatibilis az elõzõvel.
No Stardust - a mozgást jelzõ csíkok eltüntetése, Long rande scan esetén kifejezetten jól jön, mikor a konténert keresed.
Nagyjából mindegyiket több munka lehetett megcsinálni, mint ezt. Te tényleg nem játszottál elõzõ X-ekkel.
Neked azért akkora szám, mert vannak benne emberek akik ott vannak szembe veled? Elõzõben is voltak, csak nem álltak veled szembe, nem voltak megjelenítve.
Téged úgy verhetnek át ahogy akarnak és adhatnak a kezedbe félig kész, összecsapott terméket, mert még nyalsz is nekik érte. Gratulálok.
Kids, don\'t try this at home!
Pont ezt kerestem, bár sejtettem némelyiknél ,mire való, de ez így zseniális.
Nem tudod, mivel lehet elõcsalogatni a skilljeiket, mielõtt felbérelem õket?Még mindig kérdõjel van mindenhol nekem.Ha felvettem, akkor már nem, de akkor nem is érdekel, mert a lóvét már kicsengettem 😞