6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • dimre
    Én Orion párti vagyok :)
    Több időm van cigit gyúrni.
    Tavaly óta nem játszottam vele, igaz tegnap belenéztem, kíváncsi voltam az új parancsra "stop current task", de nem nyert.

Elkezdtem egy másik X játékot, nem Ego-s de élvezem, ráadásul le van fordítva magyarra.
  • kisiku
    Videoton vagy Junoszty? :))

Én a hosszasabb járatokat cigizéssel, cigigyártással és Family Guy mobilon nézésével verem el, bár mint mondtam, újonnan nem unalmas a játék.

Fusion Reactor-t (fjúzsön riektör) több szektorban is gyártanak:

Devoid Clime rendszer:

- Keen Chant
    - Illusory Rest

Eclipse Clouds rendszer:

- Pearly Shore

• Jóózsf István #2725
    "Csak az idő rohan...nem is kell ide SETA :)"

Már beüzemeltem a gép mellé egy kis tévét!

Plazma pumpát 10 darabjával tudom eladni kb 20 000 zséért. A benzin többe kerül. (Tudom, hogy gázolajjal mennek a scaldisok (hogy nem találtam ki valami emberibb nevet nekik?!?!? (SZKÁNIÁK! (Ez az! (HEURÉKA!!!))))

Adhatnál tippeket, hol érdemes a Lúréban fúziós reaktort és tömörített bádogot venni, mert nekem közelebb lenne. Bár, optikai kábelért így is Albionba kellene járni.
    Elásott trezorba és fagyott körútra szoktam járni vásárolni.
  • kisiku
    Őőőő, igen :) Minek az űrbe sziréna?Jó poén, biztos az Ötödik Elemből vették.

Rendőrök: Albion, Shady Vaults-ban elég szigorúak és idegesítőek, szinte percenként szkennelik a hajómat, meg lökdösnek.Ha meg én szkennelem be őket, megsértődnek.A PMC-nél a 27-es repum miatt az összes engedély meg minden sz*r megvan, ennek ellenére teszik a megjegyzést, ha illegális árum van, de még soha nem bántottak.

A Police License/PMC Syndicate/stb legmagasabb engedélyek pedig fejpénzt adnak minden, Albionban kilőtt ellenfél után, akár a küldetésen felül is.Nem sokat, de sok kicsi sokra megy.
  • kisiku
    Na, Uraim!

Így, hogy már húsznál is több féle anyagot kell beszereznem, meg átszállíttatnom, egyáltalán nem unalmas a játék.Sajna mindezt manuálisan, mert a nagy kapukon nem megy át semmilyen kereskedelmi hajó.

Egy dologra viszont rájöttem, ezt már korábban is akartam mondani, nem szabad egy huzamban 5-6 órákat játszani vele, mert lefagy.Csak az idő rohan...nem is kell ide SETA :)
    Durván 1-2 percenként jön üzenet valamelyik hajómtól, hogy elvégezte ezt, bedokkolt oda, pakol fel, kirakodott, stb.
    Hiába rendelem állomáshoz, csak két gyáram van, az egyik a sztoriállomás felturbózva Steel Mill és Wafer Plant egységekkel, a Másik a Military HiTech Dept.
    Ez utóbbit bővítettem raktárral, nagyon megéri!Hirtelen a befogadóképessége a tízszeresére ugrik, ergo, jóval több anyagot lehet belepakolni, és az is elfér, amit közben gyárt.De egyszerűen most nincs időm tovább bővíteni, mert annyit kell szállítanom bele.Plusz állandóan ugrálok az eladóhelyekre, mert azokat rendszerint elfelejti.
    Aztán jön a manuális dokkolási pont keresés, ami nem egyszerű egy komplexumnál és egy idő után fárasztó.
    Mire egyik anyagot megveszem és leszállítom, elfogy a másik :)
    De így már nagyon élvezetes a játék.Nagyon jó lenne ha megoldanák a kapukon átívelő kereskedelmet, mert nagyon kellene!
    Ja és még szeretnék plusz állomásokat is építeni,de akkor ha nem vagyok észnél, bele fogok őrülni a kereskedelembe.Ezért kell hogy automatizálva legyen.

Magma Poolban van egy HOA-s, működő, járőröző Freedom Carrier, ami egy Arawn.Azt lehet hogy megpróbálom megszerezni, de egyelőre a gyártás-anyagellátás-kereskedelem minden időmet leköti.Ja és közben írom az egészet...plusz kell még magánélet is
  • tomonor
    Ilyen alapon a rendőrhajók szirénájának sem kéne hallatszania.
  • goyo2
    Igen, nekem is fura a madár, meg a vizcsobogas, viszont úgy nez ki mintha lenne egy bubporék pajzs és az alatt lennének ezek a lények. Igaz a buborék felett is hallhatóak :-) De ez legyen a legnagyobb baj.
  • kisiku
    Ez lemaradt :)
    Azért nézd meg a többi gyárat is.Például Maelstrom-ban, Alpha Quadrant szektorban a Sky Meadow-ot!Szerintem elképesztően jól néz ki és hatalmas!
    Vagy ajánlhatom a Pharmaceutical Lab-okat, az Antimatter Cell Fab-okat, a Bofu Kitchen Complex-et vagy ahol a Spice-ot termelik.

A gyárak úgy vannak megcsinálva, hogy mindegyik részen egy kis betekintést nyerhetsz a gyártási/feldolgozási folyamatba.Steel Mill-nél látod ahogy mennek az ércdarabok futószalagon a kohóba, farmoknál látod ahogy óriási kertekben madárcsicsergés mellett (hogy kerül madár az űrbe??) termelik az étket.
    A Water Distillery-ben csordogál az ivóvíz,stb.Nekem ezek nagyon tetszenek,kellemesebbé teszik az egésznek a hangulatát.
  • kisiku
    Igen, kicsit lakótelep mintájúak :)
    a 2716-os hozzászólásomban látod mit gyártok és mit lehet még.
    A képeken azt látod mit használ fel, az első képen sajna ömlesztve jelenik meg a gyártott a szükséges anyagokkal együtt.

Tehát mégegyszer a Mil.Hi-Tech Dept mit gyárt:

- EM Spectrometer
    - Sunstalker/Newtonian V Crusher/Astrobee Swarm/Novadrones missiles.
    - Reinforced Metal Plating
    - Warhead
    - HIT/MA,Plasma/MA,Hailstorm/MA, V-Launcher
    - Force Field Projector

Vigyázz, hogy ha Omicron-os építőhajóval építed, akkor Omicronos kaja meg egy-két csak ott kapható alkatrész kell majd a gyárhoz.Ilyen pl a Plasma Pump, vagy a Bioelectric Neuron Gel, aminek az Albionos megfelelője a Bio-Optical Wiring.Food rations helyett az állomásom Bofu-t eszik.
    A másodlagos anyagok: Spacefuel (engedélyköteles) és Medical Supplies (engedélyköteles)
    Tudom, már mondtam, de a másodlagos anyagok megléte a termelékenységen dob +15%-ot. Ha nincs attól még megy a gyártás csak normál tempóban.
    A végtermék viszont ugyanaz.
  • Jóózsf István #2718
    Adj neki három scaldist meg két leptont és hagyd érvényesülni.
  • Jóózsf István #2717
    Köszönöm. Megy az Arawn! (ott cirkál a bányászós, lelőhetetlen scaldisos térségben. HOA-s ajándékos, mosolygós!)
    Akkor ez a p.pumpa valami Omicron-os egyedi hülyeség? Mi helyett? Azt mintha véltem volna felfedezni, hogy neuron gélt használnak optikai kábel helyett. Meg hogy csigát esznek hamburger helyett.
    Nem tudom megszokni a Lúrét az Albion és a Devrí után. Szép környék, de hányok a gyáraiktól. Lakótelep!

Gyártja is az üzem?!??! Nekem is kell ilyen! Már izzítom is az egyik CéVét. Beteszem a kavicsok közé!
  • kisiku
    Amit gyártok:

- EM Spectrometer (hajó és rakétagyártáshoz műszer)
    - Sunstalker/Newtonian V Crusher/Astrobee Swarm/Novadrones missiles. Ezeket felváltva, ciklusonként gyártja, azaz eggyel végez, jön a következő.Ezek maguk a kilőhető rakéták.
    - Reinforced Metal Plating (hajó/állomásépítési alapanyag)
    - Warhead (rakéta alapanyag)

Ezeket külön-külön is lehet értékesíteni, de ha bent hagyjuk, akkor a gyárunk felhasználja.
    Még további 2 modullal fogom bővíteni a már most is termetes állomásomat: Turret Forge (gyárt: HIT/MA,Plasma/MA,Hailstorm/MA és V-Launcher) és a Shield Facility (gyárt: Force Field Projector)
    Tehát összesen 6 gyártóegységem lesz, jelenleg 4 üzemel és nem győzöm tömni áruval.
  • kisiku
    No, ezt mindet használja és gyártja jelenleg az üzemem:

Ezt pedig csak a Missile Forge modul használja:

• kisiku
    Én a Military Hi-Tech Depotban gyártok rakétákat, ahhoz is kell.Ilyet találsz Keen Chant-ben is/Omicron Lyrae-ben.
    A Plasma Pump elengedhetetlen építőanyag rakéták gyártásához és Omicron-os épületek felhúzásához!
    Drága és néha nehéz beszerezni!
  • goyo2
    ja az egy zóna :-) köszi, nem emlekeztem ilyenre.
  • Jóózsf István #2712
    Ez:
  • Jóózsf István #2711
    Olyan vagyok lassan mint Columbo. Csak még valami...

Ha valaki meg tudja mondani kinek adjam el az örökölt plazma pumpákat, adok neki ajándékba egy Arankát!!!
    A Lúréban láttam, hogy árulják, de nem találtam vevőt rá. Szintén fura, hogy Albionban kószáló Ledda Industrial Scaldis-okon mindig van (kettőből kettőn).
    Enciklopédia rohadj meg!
  • Jóózsf István #2710
    Már megvan. Teljesen véletlenül akadtam rá, mert gyanús volt az arra járó PMC-s sul.
    Odaadtam a plotos gyárnak, hogy játszon vele.
  • goyo2
    Ezmiezmi: Flickering Flame Pozícó
  • kisiku
    Na, ezért imádok ide írni - ez is lenne a célja egy fórumnak - mindig tanulunk egymástól!

Goyo2-nek: Alapból, mindenfajta repair mod nélkül csak 75%-ig javítanak fel minden fajta hajót a mérnökök.Ez persze a hajótestre (hull)vonatkozik, ettől még a részegységeket (hajtómű/fegyverek/pajzsgenerátor/jumpdrive/stb) megjavítják teljesen, de legalább működőképesre.

Igen, mára rájöttem, hogy a két Aranka (tetszik a becenév) Vapour Streamben csak dísz :(

Dimre: Amíg mások teszkós bevásárló listát írjnak, te beírsz 10 deka kvantum tyúbot, egy kis szeletelt rifájnd metált és néhány palack entájmedör szellszet

István, köszönöm a további tippeket.Cserébe én is adok:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Aki még nem találta meg,azoknak mondom, hogy van pilóta nélküli kishajó ebben a világban is, melyeket a korábbi X részekhez hasonlóan lehet Claim-olni, megszerezni.Ehhez vigyünk magunkkal egy Pilótát (nem kapitányt, sima Pilot-ot), közelítsük meg a hajót és a Claim paranccsal szerezzük meg.
    Itt található:

- Devries-->Bleak Pebble-->Flickering Flame Pozícó (30.2km, 7.6km, -35.6km)

Eddig többet nem találtam.

• Jóózsf István #2707
    Kitört rajtam a grafománia.

Amikor kipróbáltam a hekkelést, épp Lúréban voltam. Egy energia Rahant szemeltem ki, amit aztán oda is ajándékoztam az egyik gyáramnak, hogy had éljen vele. Az érdekes, hogy ez a hajó a Lúréba jár vásárolni, ami elméletileg lehetetlen...?!?!?
  • Jóózsf István #2706
    IHS = IHC (Insnely Huge Cannon)
  • Jóózsf István #2705
    Egy malomban őrlünk, szerintem.
  • Jóózsf István #2704
    "Dísznek vannak akár a PMC nagy batárja Twilight Sentinel-ben,"
    Jelentem szétlőttem. Nem történt változás. Persze naiv vagyok.
    Viszont jól lehet gyakorolni a partizánkodást. Óra másfél, mire végig szemezgeted a csúzlikat rajta. (novát használni nem ér!)
    Ki akartam próbálni rajta az Esztelenül Nagy Ágyúval rendelkező hajómat, de nem reagálta túl a kis harcomat. Sosem fog kiderülni mit tud. A Xenon zónában dolgozott egy, de csak csipegette a járókelőket, meg néha rálőtt az állomásra, de az IHS-t nem láttam működni.
  • goyo2
    Én meg egy olyan CV-t foglaltam amiben ott figyelt yoolis-ka. Persze már URV gyár épités elindult, szóval nem a plotosról van szó. Egy Albionos missionben kellet volna kiloni, de nekem megtetszett.
  • Jóózsf István #2702
    Sorban.:

"Találsz egy HOA-s Scaldis-t Molten Archon-ban," ...örök életű a Jd-je. Ez volt az első, amit megpróbáltam.

A hekkelés eredménye, hogy nem lő rád a hajó. Nálam legalább is 3-ból 3-szor.

Véletlenül a Dwarfish Tinderbox-ben levő plotos építő hajót is elvettem. Csak utólag jöttem rá, amikor dokkoltam és megláttam a kérdőjel arcú teladi-t.

Kibéreltem az albionos hajógyárat pár órára. Ha arra jártok nézzétek meg van e elegendő scannig array-ja. A dokkból gyönyörűen végig lehet nézni az építést, ki-be állást és el lehet kapni a következő feladat előtt a dílert időben.

Igen a két kapuőr Aranka felejtendő, de a Distress Reek vagy Cold Peaks-ben ugyan úgy plotra váró HOA flottából szemezgethetsz kedvedre!
  • goyo2
    A titurel motorjat feljavitotta kb 75%-ra a mérnököm, tovább nem akarja. (igaz a többi hajónál se) Azt irja hogy 70m/s. Hát ahogy nézegetem gyalog le lehetne hagyni. Max 0.5-1 m/s. Nálatok feljavitja fullra a motort akkor is ha a hull csak 75% os? Ugy tudom fel kellene.
  • dimre
    Bevásárló lista

A két Arawn VS-ben Argonok, és ha jól vettem le a plotból a kaput őrzik.
    Dísznek vannak akár a PMC nagy batárja Twilight Sentinel-ben, ha egyszer kijavítják a hibákat talán folytatják a plotot, lehet akkor kapnak valamilyen szerepet.
    Valamelyik topikban olvastam ilyen ígéretről, nem sok reményt látok benne, de ki tudja.
  • dimre
    Teherhajóknál simán megy a hack, csak a rakományból kidob egy kicsit.
    Sztm Arawn-t is lehet, de előbb szedegesd le a dronokat amit kiköpköd, mert nem lesz mivel hackelni. Taranisal már egyszer megszívtam, maradt a foglalás. Ja és nem árt a hajóra tapadva az ágyúkat kerülgetve közlekedni.
  • kisiku
    Folytatnám kicsit a tapasztalatok megosztását.

Sajnos a manuális vásárlás a legbiztosabb, ez számomra élvezetet is okoz, de hosszú távon fárasztó.Ki fogtok nevetni, de bevásárló listát vezetek a telefonomon, hogy miket kell beszereznem a gyáraimnak Jó, tudom, ez már tényleg a fanatizmus, de hát öregszem és hülyülök, meg hát mire való az okostelefon ha nem jegyzetelésre?

A gyárak működnek, ontják a fegyvereket és építőanyagokat Devires-be, habár senki nem veszi, inkább csak hoznak néha egy kis Silicon-t, egy kis Ore-t, meg egy kis EC-t.Majd magam leszállítom.
    A Titurel jó hajó, csak nagyon lomha a drágasszág, pedig 70m/s a sebessége.Elfelejtettem felszerelni Cargolifter Drónokal, de hál'Istennek az állomások így is kiadják, beveszik az anyagokat,csak lassabban.Ezért érdemes 10 db Cargoliftert a saját állomáshoz is venni.

Az Arawn-t Vapour Stream-ben nem sikerült elfoglalni, mert nem lehet kijelölni a hajót, ergo a Board parancs sem jelenik meg.Ha viszont lövöm, akkor figyelmeztet, hogy "léci' ne! ", különben harapok
    Egyébként az elgondolásom jó volt.Ha a Boarding megkezdése előtt csak simán "átülünk" a Trojan drónba,mielőtt még kilőjük a jumpdrive-ot, akkor lebéníthatjuk a hajót.Egyrészt nem fog visszalőni, másrészt nem megyünk át ellenségbe sem.
    Ezt 100%-ra nem mondhatom ugyan, mert a hack végén, mikor ki kellett volna lőnöm a JD-t, hirtelen "örök élete" lett az ugróhajtóműjének, ergo a Boarding-ot meg sem tudtam kezdeni.
    Ezután feladtam és inkább tovább építkeztem.Basszus, elfelejtettem megnézni az NPC-s építőhajót, amit István javasolt.Mindegy, holnap is van egy nap.
  • Jakuza1
    Szep tereles probalkozas, csak az a baj, hogy mast nezz hulyenek.
    A hajo AI scriptek nem mukodnek rendesen, szal nem kell itt a nagy kamu.
  • Fürtös
    Azért a stilusodon csiszolhatnál egy kicsit ,eléggé agresszív...
    Mondom megcsinálják amit mondok nekik,menj ide-menj oda, vegyél ezt, add el azt stb.
    Nincsenek fent modok.
    A konfig egy i7+560 gtx.
    Építkezésnél megadtam neki,hogy vásároljon betoltam a pénzt, és szépen jelentgeti,ha vesz valamit.
  • Jakuza1
    Persze,persze. Mikozben mindenkinek nem mukodnek az AI scriptek rendesen.
    A hajok a dock es egyeb funkciokat elfelejtik stb.
    Kizart hogy a vilagon csak neked egyedul mukodik a jatek. Szerencse ? Meg a loturo.
  • Fürtös
    Mondom vannak hibái,lehet csak nekem van ilyen szerencsém.
    Ha valami nem akart müködni utólag kiderült,hogy én csináltam rosszul.
    Az is meglehet,hogy én egy kicsit igénytelenebb vagyok ezen a téren, pont nem bír érdekelni hogy minden NPC nek ugyanolyan az arca,vagy hogy az állomások egyformák. Az fps nézetben az irányítás ugyan kicsit érdekes de a célnak megfelel,ARMA 3 ban jobb,de ez más kategória.
    Ami nállam előjön néha ,hogy bedokkolásnál lassan rajzolja ki a képet,de ezek olyan hibák amiket a hangulat elvisz a hátán.
    Én nem játszom vele annyit mint Kisiku,(sajanos nincs rá időm)ezért lehet a hibákat sem kapom olyan töménységben.
    De az tény,hogy eddig ami parancsot kiadtam az végre is hajtódott gond nélkül,értsd: vásárlás vagy utazás az AI hajóknak.
  • Jakuza1
    Mindenesetre az furcsa, hogy neked minden mukodik rendesen, mikozben meg mindig egy bughalmaz es nem egy ember szamara, hanem mindenkinek.
  • Fürtös
    Köszönöm,kérdésed de senkinek nem vagyok a klónja,pusztán csak elmondtam a véleményem.
    Megjelenés után egy héttel vettem meg 40GBP ért,ugyhogy én még egy kicsit többet is fizettem érte mint ti:D
    Van hibája bőven,de nekem nagyon bejön a hangulata.
    Ebben a formában pedig lehet tovább fejleszteni,mert azért lássuk be, az X3 már elérte a határait.
  • goyo2
    A fórumban azt irja a csóka, hogy drónnal hekkel.
  • kisiku
    Az állomás hackelést nekem csak Omicron Lyrae-s állomásokon adta be, és csak akkor ha van nálam Hacker Chip. Meg kell keresni a konzolokat/számítógépeket és ott használni.Nem jelöli, de nem nehéz rájuk találni.Elvileg ezzel az állomás fegyverzetét bénítod meg.Ennek ellenére csak rombolóval tudsz majd lezúzni állomást.De minek?
  • kisiku
    Találsz egy HOA-s Scaldis-t Molten Archon-ban, amit a sztori folyamán rak oda.Persze meg kell támadni az elfoglaláshoz a szokásos módon.
  • goyo2
    Egy egos forum bejegyzesben ezt irjak arra hogy lehetne reinforced metalt szeretzni:

"Part 2: I read somewhere that hacker (?) drones cause storage facilities to drop their cargo because the hack makes them think they are about to explode."

Ezek szerint állomás hackeléssel is érdemes probalkozni :-)