6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
Jóózsf István #2767 Természetesen nem tudom megmondani, hogy jobb, vagy rosszabb ssd-ről. Amikor az X3-akat tettem át, nem volt heuréka érzésem!
A memória a szűk keresztmetszet a játékban. (a világ összes memóriája is kevés). Így volt ez a régi Terran szektorokban. Amikor elkezdtél játszani még úgy ahogy lehetett közlekedni, de néhány óra játék után jött a diavetítés. Pláne, ha gyárad, ne adj isten komplexed volt a szektorban. Lásd HQ.
Más.
Sokam szidják a plotos gyárat. Mert hogy nem "gyárt semmit". Csak halkan kérdem: Mind a 900 Plasma/JET LR Turret-et leszállították? És a Xenon HUB könnyebb volt?
Az EGO helyében én nem engedtem volna, hogy továbblépjünk, amíg az első termék le nem gördül a szállítószalagról. Mindenki tudta, hogy miféle játékba kezd.
Nem védem őket, mert azt viszont nekik kellett volna tudni, hogy ezt a minőséget nem tehetik elénk az asztalra.
Ezek csak tények.
Azt is ostobaság, akár remélni is, hogy 1-1 tapasz megoldja a játék problémáit. Túl nagy fába vágták a fejszéjüket. Röhöghetünk rajtuk cinikusan tíz-tizenötezerért, vagy "segíthetünk kivágni..." -
Zombye Reloaded #2766 Már beelőztetek. :D
X Rebirth Update 1.22 Released
JANUÁR 7. - EGOSOFT
Fixed more causes of crashes.
Fixed more causes of negative cargo amounts.
Fixed several causes of zero-credit trades.
Fixed incorrect display of station upgrade levels.
Fixed engineers running wrong scripts.
Fixed problems with cargo collect mode (mode must be stopped and restarted to take effect).
Fixed problem with mining ships gathering the wrong resources.
Added pilot command to stop current task.
Reduced frequency of station warnings when attacking.
Helpfulness of NPCs now depends more closely on relations.
Added trade and welder drones to Canteran home station.
Added options for borderless window mode and mouse confinement.
Some small performance improvements.
Added otherwise-unavailable wares to player station during plot mission. -
#2765 tisztára olyan érzésem van hogy bedobtak valamit amiből a koncepción és a videón kívül semmi nincs kész,a világ ráhypeolt és most ráfogják hogy csúszik mer nem fizet a biztosító:D amúgy is 4en dolgoznak rajta,nem ma lesz amikor megjelenik:D -
#2764 Ezek után valószínű az SC hamarabb fog megjelenni. -
Micsu #2763 nyehehe
wrong topik -
#2762 Nem szimulátor, de sztm élménygazdag, és nagyon jó a hangulata.
X Com -
kisiku #2761 Ezek szerint megjelent.Otthon kipróbálom.
-
goyo2 #2760 dejo, azt irjak, hogy a végleges 1.22 patch-el, az URV forge elso fazisa megépül magától. Igy oldottak meg a nem létező anyagok beszerzését. -
goyo2 #2759 1.22 patch friss info link -
goyo2 #2758 engem is érdekelne :-) -
#2757 "Elkezdtem egy másik X játékot, nem Ego-s de élvezem, ráadásul le van fordítva magyarra."
Marmint milyen X jatekot ? Van ilyen szim meg a piacon ? -
kisiku #2756 brazil gépsor...de tényleg!
Hol a fa főnök?
Igen, az építkezést jól lemodellezték.
Te EC-vel, én meg kajával próbálkozok Omicronban.Minden felépítve, de semmi nem működik.Nekem meg Bofu kellene, de nincs.Csak úgy kapok Bofut, hogy leszállítom az elkészítéséhez (sütéshez) szükséges anyagokat.De olyan szinten nincs kész kaja Omicronban, hogy ahogy beindítottam a gyárukat és elkezdett termelni, be sem tudott állni a Titurel, mert elvitték.Agyam eldobom!
Ezt a "hirtelen megjelenő flotta" eseményt én is észrevettem.Nem teljesen vágom, miről van szó.De ha rendelek egy hajót pl. akkor előbb leszállítják az anyagot, mint én.Ez persze nem baj.
Van, hogy tök üres a zóna, majd vagy megjelenik (odaugrik) egymás mellé 5-10-20 Rahanas vagy már eleve ott parkolnak.Semmit nem csinálnak, csak ott vannak.
A jó hír, hogy drága a Turret Forge és az anyag hozzá, de tegnap legyártotta az első 22 darab Astrobee Launcher-t, aminek darabja majd fél millába kerül...
Most már csak el kéne adnom a cuccokat a gyáramból és beesik kábé 100 milla megint.Igaz, abból egy részét anyagra kell költenem, de megéri.És nem kell az apehnak sem fizetni :)
SSD-n nyomod az X-et?Nekem csak a Win7 van rajta, mert kicsi 64 Gb-s.Érezhető valami?Ha igen, akkor veszek még egyet, valami nagyobbat, mert van még egy gém, ami igényelné. -
Jóózsf István #2755 Még korán van az íráshoz. Elnézést! -
Jóózsf István #2754 Kicsit olyan az npc-s cv pakolás, mint az építő ipar. "Persze főnök jövünk. A legjobb embereimet hozom." Aztán csak győzd kivárni, hogy a fércmunkát végző brazil gépsor végig tetvészkedi a munkát.
Más.
Azért lett EC gyáram Albániában, mert a középső két szektorban nincs (ahogy benzinkút sincs :-) ) és ennél fogva állt a termelés Elásott Kincsben (ahonnan vásárolni szoktam) a termelés. No akkor uccu.
Aztán, ahogy unatkozgattam, körbejártam a szektort egy tesós listával... Nini KúCső! Akkor vegyünk, és ha már itt vagyunk vigyünk a Ship Tech gyárnak is egy kicsit ne szomorkodjon. Aha! Hiba volt. Egyszer csak azt veszem észre, hogy beugrik sorban vagy 20 rahan és lekezdenek körözni Síptek körül. Aztán még néhányan. (73 enerdzsi frejter, plusz az én flottám)
Szó szerint letérdelt a gépem. Nagy nehezen elmentettem, hogy majd visszatöltöm kilépés után (ez általában segíteni szokott, akkor is, ha sokat vagyok devríben és átjövök Albionba. Tuti "ding") Egyszerűen nem tud a program mit kezdeni sok új és régi adattal. A Winchester (SSD) led folyamatosan világít, CPU hűtő teker mint állat, de vége ugyan az. Mentés, ha még nem késő. Kilép, belép.
Harmadszorra sikerült visszatöltenem, úgy, hogy közben volt egy gép újraindulás is.
Még hogy nincs élet a játékban...!?!?
-
TokraFan #2753 OFF
Mivel sok itt a Sci-fi rajongó, linkelek egy érdekes és egyben fantasztikusnak ígérkező játékot, hátha valakit érdekel:
No Man`s Sky
A dolog lényege, hogy a játékban minden planéta összes eleme procedurális technikával generálódik, vagyis, nincs két egyforma bolygó! Innentől a felfedezés egészen más élmény lesz mint eddig bármilyen játékban -akár az X-ben is, ahol ugye előre generálnak nekünk néhány rendszert-.
Bár léteztek már hasonló programok, ennek különlegessége, hogy élőlényeket is generál, illetve a bolygó közegeinek összetételét is (pl. folyadékok, légkör stb.).
Bocs az OFF-ért!
ON -
goyo2 #2752 felteszed a playerjump modot átmenetileg mig elugrasz onnan, akkor nem veszik kárba az idő mig aludtál :-) -
kisiku #2751 Ezért kell hajtóművet leállítani, Space-t megnyomni, üléstámlát ledönteni és megállni, mint ahogyan autóval tesszük.Ott sem vezetés közben alszunk el (már aki)
Látom, neked sem megy, hogy majd az NPC-k hoznak árut.Hoznak, csak hibás a program...
-
Jóózsf István #2750 Még egy fontos dolog az építéssel kapcsolatban. Ha Albániában, de lehet, hogy Lúréban is... építkeztek, akkor mielőtt kiadjátok a parancsot, ki kell kapcsolni az egyéb fajokkal való kereskedelmet, (ha nem adtok pénzt, nem elég) mert az npc hajók igencsak meg tudják keseríteni a dolgotokat. Tegnap fél napot szívtam vele, mire sikerült a legelső fázist feltölteni! (Hab a tortán, hogy utána nem volt hajlandó elkezdeni az építést (már alulról szagolja az ibolyát!))
Éééés, aki elalszik játék közben, az lehet, hogy 1'4xx'xxx km-re ébred A SEMMIBEN''' (Inszufisint fjúl tu dzsámp... :-) ) -
kisiku #2749 Bocsánat, csak volt egy téves tűzriadónk egy fas*fej kolléga jóvoltából, folytatom.
Szóval eléggé gáz ez az építkezés.Most ugye Karácsony, meg Újév volt, de nagyon várom az 1.22-es patchet, mert abban - az ígéretek szerint - javítják az állomásépítési hibákat.
Most már köztudott, hogy egyazon szektoron belül a CV-vel nem tudsz kiadni építési parancsot, mert azt jelzi ki a listában, hogy mindent felépített, kivéve a Targon Tracer-t. Továbbá hibásan működik az anyagleszállítás is, amennyiben engedélyezzük a CV-nek, hogy más kereskedőktől is fogadhasson anyagokat.Látszólag leszállítja, ám mégsem jelenik meg a CV rakterében, viszont az igény ikon is eltűnik.
Nem tudom, hogy az "automata" építőanyag beszerzés hogyan működne, gondolom rendelni kellene egy-két hajót a CV fennhatósága alá, de nekem csak az működik, ha én magam szállítom le neki.
Aztán itt van az említett 2x-3x kérjük be az építőanyagokat hiba.
Én nagyon várom, hogy javítsák ki, és egy kicsit induljon be a kereskedelem is, mert akkor lenne olyan stádiumban, amit megvételkor elvártunk volna. -
kisiku #2748 Lepton...hmm, olyanom még nincs,mert venni nem lehet én meg nem vagyok veszekedős típus.
Viszont látom, hogy csak 50 ezres a raktere, tehát nem túl nagy.Most már inkább a közepes hajók hiányoznak.Mint anno a TP/TS teherhajók.Azoknak ugyanis nem kell óriási köröket tenni, ergo gyorsabb a szállítás, még úgy is hogy jelentősen kisebb a rakterük.
Tegnap már késő volt, ezért nem írtam, hogy megint megszo*atott a CV.Megépült a Turret Forge, de dupla árért megint.
Kiadtam a parancsot, hogy bővítsen, leszállítottam a kb 3000 db Plasma Pump-ot, 2800 Reinf.Metal-t és közel 700 db Fusion Reactor-t, erre "lebontotta" és újraépítette a már termelő Warhead Forge-ot...
Eztán, mint aki jól végezte dolgát, bejelentette hogy kész, de kér még egyszer ennyi anyagot.Anyád!
Ok, azt is odaadtam, erre megépült végre a fegyvergyár is.
Ez kapásból úgy indul, hogy lefoglalta az összes Reinf.Metal Plate-et és még óránként kb 300 Fusion Reactor-t is kér, hogy lövegeket gyártson...a többi anyag már elenyésző.
Jó, hogy ezek a fegyverek százezrekbe kerülnek, de akkor is drága a drágasszág. -
goyo2 #2747 auto trader link
Olvasd el a faq-t! :-) -
goyo2 #2746 No, valaki stoppolt egy xenon k-t, de nem tud dokkolni rá, ergo nem lesz kapitánya. jó lesz neki disznek.
ego link -
Jóózsf István #2745 A kötelező köröket meg kell futni sajnos (JD, hajtómű), de a többi felejtendő. Annál is inkább, mert minél tovább tart a foglalás, annál jobban visszajavítja a sérüléseket az "előző" tulaj. (motor, jd 80-100%) Elugrik? Azt' hova? Így is úgy is tied lesz!!!
Már régóta Lepton a "hátasom" Folyamatosan van belőlük utánpótlás Devríben. (hozzák az EC-t a gyáraimnak és a CV-knek.
Már működik az EC gyáram (nigyen lóvé) Elásott Kincsben, oda is lasszózok párat! -
kisiku #2744 Mondom hogy érdemes ide járni!Ezt nem is tudtam.Azaz, ne lőjem egyáltalán?De akkor nem enged tovább és amíg a JD nincs leszedve, ki sem ugranak a gyalogosok.
Mindegy, most ez így elég lesz.Megfogadom a tanácsodat.
Igazad lehet.Ha már rajta a gyalogság, minek lőjem tovább?
Azt hiszem Te, vagy Dimre mondta korábban, hogy olyan a Titurel-lel utazni, mint sajtreszelőn rejszolni
Na, ez igaz az Arawn-ra is...
Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas (copyrighted by Ford Fairlane)
Egy Balor 15 mp alatt ér át a kapun, egy Arawn 15 perc...pedig 5 csillagos kapitányt szereztem rá.
Jó, elfogadom, ez egy 3 km-es hajó... -
goyo2 #2743 ja de nem arawn-t :-) -
goyo2 #2742 Igy mar nekem is sikerült tegnap. :-) -
Jóózsf István #2741 Lement egyre? Nálam még mindig 15, pedig már a fél flottájukat eladtam!
Remélem nem hallgattál Yuliskára, hogy lődd ezt, meg hekkel azt?!?!?!
Én ha kidobja a podokat, elmegyek a legénységet beszerezni, közben asztalt borogatnak, Yuliska hisztizik, hogy szedjem már le valamelyik löveget, de a vége ugyan az. Az enyém lesz. Ohh yess. -
goyo2 #2740 Na kibélkültem PMC-vel. ;-)
Igy is szivos, mert kellene egy-két szállitó hajó, de a shipyardok nem tudnak épiteni nekem, mert nincs nyersanyaguk. De vinni meg nem tudok mivel ha nem gyártanak nekem.
Igy hat foglaltam egy rahanast. Mire enyém lett elugrott. De meglett :-)
Igaz nem PMC-s volt, de a gyáruk mellett bűvészkedtem ezért náluk is esett a repum.
Most elleszek a szállitgatással, de nekem is kell valami elfoglaltság közbe :-) Lehet hogy én meg rászokok a piára :-) -
kisiku #2739 Jelentem hogy elfoglaltam egy HOA-s Arawn-t.Az nehezítette, hogy volt rajta kb 50 db harci drón és az egész hajó mozgásban volt.
No, így már tiszta lett, mi értelme a hekkelésnek:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Keressünk egy kiszemelt hajót, közelítsük meg és jelöljük ki.Nyomjuk meg a "T" gombot, hogy a Skunk-on lévő drónok listáját lehozzuk.Nézzük meg, látszik-e a drón választó körben a kiszemelt áldozat neve (esetemben: Freedom Carrier volt) Válasszuk a Trojan-t és repüljünk ki vele.Hackeljük meg a megadott pontokat a hajón.Ekkor még barátságos, nem bánt minket.
Ha kész a teljes hackelés (van benne minigame is!), lépjünk ki a drónból, majd adjuk ki a hajó ellen a Board parancsot.Ezután már az ismerős dolgok jönnek, azaz Jump Drive szétlövése, hajtóművek szétlövése, marine-ok fedélzetre szállása.
A LÉNYEG, hogy eközben a hajó NEM LŐ RÁNK!Reput vesztünk, de NEM LŐ RÁNK A HAJÓ, ergo életben maradunk.
80%-on maradt a hajó,a 125 lövegből 120 ép.Megmaradt még 10 Constr.Drone és 30 Assault Drone rajta, kb 20-at lőttem ki, amik idegesítettek foglalás közben.
Ráraktam az Engineer-t, meg egy Captain-t, útközben majd keresek neki egy Defence Officer-t.
Lényeg az, hogy a +20-as repum lement +1-re.Nem tudom milyen kihágásért mennyi jár, de még így is megérte.Alacsonyabb repu-val ne menjünk neki, mert elképzelhető, hogy ellenségek leszünk. -
kisiku #2738 Tudom, ezért nem is veszek fel 5 csillag alatti építészt egyáltalán.
A CV egyszer használatos, de ha fel is épített minden állomásrészleget, akkor is ő fogja javítani ha megsérül, ő fogja feltölteni rakétákkal és drónokkal, tehát nem haszontalan.
De komoly védelmi tiszt és kapitány nem kell rá, elég ha az építészed az.
Ja és persze ne feledd a drónokat a hajóra!
Épül a Turret Forge-om, pénzem dögivel van, vettem is egy Scaldis-t.A pénzt már nem csak a kereskedelemből szerzem, hanem adom el az álatalm megtermelt dolgokat is.Mivel gyártok építőanyagot is, így nem kell ugrálnom és milliókat költenem az állomásépítésre, mert ott van helyben egy része.
Az gondolom nektek is feltűnt már, hogy amikor dokkoltál egy capital shipedre és kiadsz egy parancsot, nem feltétlenül működik.Ilyen pl a squad ki-be parancs.A kereskedelmik sem feltétlenül mennek, így javasolt azokat az "űrben" a Skunk-ról kiadni.
Építési parancsot csak úgy adj ki (és csak úgy is tudsz), hogy NEM tartózkodol egyazon szektorban az építőhajóddal.Különben rossz táblát hoz fel az Architect. -
Jóózsf István #2737 Baromira nem mindegy, hogy kit alkalmazol. A két CV ugyanabban a zónában teljesen másképp dolgozik. Az egyik tetű lassan és szemmel láthatóan nem használ építő drónokat, ez szokott inkább simlizni. A másik mint a villám. Ha a tetűnél kezdem (áj pik it, sí bild it for jírsz) kiválasztom, behordom a cuccot hozzá, majd átmegyek a másikhoz, kiválasztom, behordom és egyszerre lesznek kész.
Szerintem a tapasztalat összefügg a kinézettel is. A villámgyors hozzáértő az taláros, sipkás múmia, a másik láthatóan fiatalabb, nagymenő ruházat nélkül.
Mondtam már, hogy az EGO-nál egy egész részleget tartanak fent a hülye elnevezések kiötlésére?: "Podkletnov Generators" -
Jóózsf István #2736 Tegnap kicsit belecsaptam a lecsóba. Veszett melóban voltam. 8 hajó sürgött forgott, mire mindkét gyár összes részlege termelni kezdett. Már csak a kiegészítő raktárak és a kettes fázisok vannak hátra.
Azt is elhatároztam, hogy termeltetni fogom a plot gyárat is. Plasma/JET LR Turret-et szeretne kilencszáz darabot. Valami egészen ijesztő szám jön ki végösszegnek. (majd később)
Az a szép a sok hajós manőverben, hogy ha sokáig dekkolok az építkezés mellett és valamiért át kell ugranom Albion-ba, akkor perceken belül jön a "ding". Ilyenkor négy-öt (kilenc-tíz) utasításnak szevasz. Az az észnél kell lenni! De már kialakult a rutin. Amikor hallom, hogy a cpu hűtő elkezdi túráztatni magát és szaggat a kép, akkor mindhárom formában mentem az állást. (Ilyenkor szereti törölni a mentéseket is. Az első "sírva fakadós" összeomlásnál megtanultam!)
Goyo! Tedd meg! Én is büszke harcos voltam, de rájöttem, hogy jobb a békesség. Az élet így is elég kegyetlen errefelé. Ami talán nem számít spoiler-nek, hogy amíg át nem mész Lúréba, addig van élet Devríben. -
kisiku #2735 Igen, ha ott tartasz a sztorival, akkor csak azután mehetsz át, hogy azt megépítetted. -
goyo2 #2734 csit lesz belole, mert irreális hogy -20 a repu gyakorlatilag a semmiert. Feltornaszni meg nem lehet. X3-ban legalább ha egy szektorban irtottam az ellent, akkor a sector tulajnal emelkedett a repu. Itt foglalmam sincs mit kell majd tenni ha veletlen leesik valahol a repu. Szivós megoldas. Jo lenne nekem az OL, de addig nem tudok menni oda amig a hülye gyáram nem épül meg. Jol mondom? -
kisiku #2733 Hát én is szoptam eleget vele, elhiheted, de ha végképp nem megy, akkor csít, azaz átírod.
Egyébként én már nem is nagyon repülök át Albionba, csak Omicronba.Elég az is, hidd el.
Omicronban is megállt az élet.Legalábbis kajagyártás téren.Ha nem szállítok neki NPC gyárból NPC gyárba, nem termel, nekem meg nem lesz Bofu-m :(
Kicsit ilyen "ébresztős-felrázós" szerepet adtak a játékosnak.
Anno a Terran szektorok voltak ilyenek az X3-ban.Minden kész, csak be kell indítani.Lehet hogy ebben a világban is válság van? -
kisiku #2732 Kb egy hónapja mentem át a cigitöltésre, fasza kis elektromos gép tölti már, ami nem gagyik közt van.
Kábé annyi hajóval tolom egyszerre,amit írtál.3 Rahanas, 1 Titurel, 1 Fedhelm, 1 Sequana. A többi csak járőrözik, bár néha használok Balor-t ugráshoz, mert fürge.
Most a két bányászhajómat hozzárendeltem a URV Forgehoz, mert az gyárt Refined Metalt és Silicon Wafer-t, amit a másik gyáram zabál ezerszámra.Így legalább az ércbányászat automata lesz.
Ezt az utólag bekérek még egy rahedli építőanyagot, nálam is csinálja.Igaz épít is mellé.
Valahogy azt veszem észre, hogy amikor megrendelsz egy építést, akkor megépíti, de csak részben, de neked azt mondja hogy teljesen kész és működik is.Majd amikor elkezdesz egy újabb építést, akkor befejezi az előzőt újabb épületekkel és csak utána kezdi az új megrendelést...elég kretén,de működik.
-
goyo2 #2731 Amit kisviku ajanlott, hogy vállalni kell küldiket, és szép lassan emelkedik a repu a PMC-nél az elég kilátástalan. Mivel a PCM nel nem lehet missiont vallani, vallakol ahol tudok, de csak akkor no a repu a PMC-nel, ha ez ellenseges repcsit a PCM allomas mellett lovom ki. Na ez 10 missziobol 1-szer fordult elő. -
goyo2 #2730 Nem dohányzom :p
Barátságosan akartam megoldani az épitkezést, de nem lehet. viszont egy rohadt olyan hajót se találok ami reinforced metalt szallitana. Csak bolyongok mint a gólyaf@s a levegőben. -
Jóózsf István #2729 Viku! Hány hajót kergetsz egyszerre?
Rájöttem, hogy az az igazi, amikor 5-6 jön megy, mert akkor tényleg minden percben történik valami, Csak szar öket kipakolni a CV-nél. -
Jóózsf István #2728 Daewoo. Ciki. Tudom. Majd kukázok egy Colorstar-t.
Dohányzunk és töltjük mindhárman. Ez már kicsit "langyos..." Sürgősen egyletet kell alapítani rá, mert különben megbélyegeznek. Goyo remélem kilóg a sorból!
(Mert akkor már elvi síkon ki is közösíthetünk valakit)
Egyik gyár (Síp tek) már tolja a fúziósokat. Visszafelé terjeszkedek. Előbb felhúztam az eladandó termékek gyárait, (A fenét húztam fel. Szép is lenne. még napokig küzdeni fogok velük) aztán építem az alapanyag gyárakat. (QT, Chem Comp, mindenféle cellák, stb)
Már három Leptonom van. Nem tehetek róla, útban vannak. Nem elég, hogy néha a szkániák megtorpannak a kapuknál, de még az áldott npc ec szállítók is akadályozzák az építkezést. Ha meg kikapcsolom az egyéb fajokkal való kereskedést, akkor mehetek érte én.
Felállítottam egy újabb elméletet is. Van, hogy amikor egy részleg elkészülte után, rákér a CV anyagot... Nnnna: Szerintem eladja a retek ribanc a sódert, cementet fusiba!!!