6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • kisiku
    Én azt tapasztaltam, hogy melléállok és a T gomb után kidobok egy Hacker Drone-t, majd ő mutatja folyamatosan, nem kell másodpilóta vaker, sem semmi.Egy-két hack ponton lesz minigame, aztán a végére érsz.
    Ezt egyszer végigjátszottam a Vapor Stream-ben dekkoló Arawn egyikén, de nem történt semmi.Én meg utána nem nyomtam rá a boardingra.Ezért nem tudom, hogy ez működne-e.
  • Jóózsf István #2686
    De olyankor mit és hol szkennelsz?
    Megnézem én is...
  • Jóózsf István #2685
    Nem mosolygós Aranka foglalás nálam két óra volt. Addig tartott körbepartizánkodni a lövegeit. A végén el sem foglalhattam, mert GOD módban volt a JD-je! De ezt már leírtam itt:#2633
    Én "kapom" őket a HOA-tól "ajándékba". A valódi harcolós Arawn foglalás, csak megrögzött mazók-nak ajánlott!!!!
    Most két scaldis-t kell szereznem a két gyárnak, hogy be tudjanak vásárolni. Bezzeg most egyet sem sodor elém a sors. Pedig bárkié lenne, elvenném.
  • kisiku
    Elvileg, ha nem nyomsz rá a Board Ship parancsra és hekkeléssel kezdesz, akkor lebéníthatod a hajót.Ezt ki kell próbálnom még, mert így lehet hogy tudok Arawn-t szerezni anélkül, hogy az megtámadna és szemöldök ráncolás lenne a tulajdonosától
  • kisiku
    Igen, ez elég hülyeség szerintem is.Nekem még csak kb 15 hajóm van, de amikor mindegyiknek ugyanaz a neve, állandóan azt kell néznem hol tartózkodik.Az sem jó, hogy ha állomáshoz rendelem, akkor eltűnik a Property Owned táblából...legalább jelölné meg másként.

Szintén hiba, hogy ha dokkolok a hajómra és taxizni szeretnék másik szektorba, nem mutatja a térképen, hogy ott milyen gyárak vannak.Ergo kilépés, be a "normál" térképre, majd vissza a "kapitányos" térképre...ahh Istenem!
    Nem is sorolom a hibákat, mert egy oldal lenne.
  • dimre
    Save Editor-ral át tudod írni a hajóneveket, vagy sorszámozhatod őket.
    A játékban könnyebben átlátod. Bár nem tudom miért nem lehet átírni játékon belül, úgy mint a régebbi részeknél.
  • goyo2
    A baráti hajó hekkeléssel mit lehet elérni? Kidobja a rakomanyt? Elfoglalni lehet? Megharagszik érte, vagy észre sem veszi?
  • kisiku
    Ezeket a "klasszikus" elemeket már ismerem , úgymint, kilépni a szektorból amíg leszállít/építést megrendel, squad ki-be.Érdekes ez utóbbit leginkább a Fedhelm bányászhajónál kell megtennem, a Sequana az megy enélkül is, a Rahanas-ok úgyszintén, a többivel meg nem lehet kereskedni.

Sajnos sokat kell mentegetni, mert sosem tudod, mit hoz a jövő :)
    Tegnap pl elvállaltam egy Cartel Boss Vulnerable küldit Hard fokozaton Omicron-ban, erre becsapott egy Arawn-t,20 drónt és néhány vadászt.
    Sikerült már neked esetleg harccal elfoglalni egy Arawn-t?
    Ugyanis ha azt akarom, hogy az állomás ne lője - bár sok esélye nincs szegénynek, még Targon Tracerrel sem - akkor előbb a hajtóművet kell leszednem.De ha megközelítem, szétkap.A kisebb hajóknál ez nem gond, mert nincs annyi fegyver és nem olyan erősek, ott tudok
    "arcoskodni" .
    Így aztán visszatöltöttem, mert nem elég, hogy szétkapta a Bofu Complex-et, de az állomás is megharagudott rám, mert egy szar rakétám túl közel robbant hozzájuk.
    Próbáltam, hogy a Skunkon lévő droidokat is beküldöm, sok szart nem érnek, gondolom tömegével kéne.
    Ha meg segít valamelyik Taranis-om vagy Balor-om, akkor nem elég hogy azok is szétlövik az állomást, ami aztán mérges lesz, hanem teljesen szétlőhetik a célpontot,amit el akarok foglalni.
    Borzasztóan nehéz és körülményes a harc hevében parancsokat kiadni hajóinknak.A menük lassúak, nincs gyorsgomb, kizárólag az UFO moddal támadnak (már ha azt támadásnak lehet nevezni)
    Egyszóval körülményes.Ha meg csak egy álló, nem ellenséges hajót próbálok hekkeléssel, semmi nem történik.Úgyhogy inkább veszek egyet, bár minek, úgysem tud normálisan támadni.
    A tippért köszönet, megkeresem és megnézem van-e értelme felépíteni a konkurenciának.
  • Jóózsf István #2679
    Nem mellette van. BENNE!!! A fő torony alatt.
    Eszedbe ne jusson zónában lenni amikor kipakol a hajó, ugyanis a drón sem talál, se ki, se be. És előtte mindig elbizonytalanodik. (Rajból/rajba). Ha az állomásnak szállítasz ugyan ez!
    Hamburgert gyárt ((FR)HOA) még a Lúré előtti időkből, csak nem lett kész, és azóta megállt az élet.
    Csak reménykedem, hogy galaxisra is kiterjesztik a kereskedelmet, mert anélkül cudar lesz.
    A Glaring Truth eleve elvetődött építkezés szempontjából, ott semmi nem megy simán.
  • kisiku
    Ja, az építkezés ára tulajdonképpen a nyersanyagok ára, azaz, ha te olcsóbban tudod beszerezni és leszállítani, akkor értelemszerűen kevesebbe fog kerülni.
    Meg lehet adni a Construction Vessel-nek, hogy fogadjon-e el beszállítókat avagy sem. Egyszer problémám volt vele, mert látszólag leszállította az EC-t egy NPC hajó, ám az mégsem jelent meg az építőhajó rakterében, viszont az ikon, hogy kell neki, eltűnt.
    Így azóta inkább magam szállítok.Komplikáltabb és lassabb, de biztosabb.

Nagyon meg kell fontolni, hogy mit építesz, meg hogy a gyár miket fog tudni még gyártani.Devries-ben szabad kezet kapsz, sok szektor üres, de sajnos az eladás sem lesz nagy siker, mert ki fog venni és mit?Én azért raktam a Shipyard mellé, mert az relatíve sokféle anyagot használ (építőanyagok,fegyverek,drónok), ráadásul folyamatosan akar hajókat építeni, csak nincs semmije sem.
    Az órási aszteroidamezős szektorokba lehet vas, Nividium és Szilícium feldolgozó gyárakat vagy gázfeldolgozó/víz termelő állomásokat tenni, majd eladni a gazdag Albion és Omicron világoknak.Természetesen ezekhez a gyárakhoz rendeljünk bányászhajókat, ha tudunk, többet is.Ne felejtsük el bányász drónokkal sem felszerelni őket Surface miner vagy Scoop Collector fajtákkal, attól függően, hogy szilárdat vagy gáz/folyékony halmazállapotút szeretnénk gyűjtögetni.

Omicron Lyra-be pedig úgy érdemes, hogy kinézünk egy szektort ahol a gyárak állandóan állnak, mert messze a beszerzési forrás, és akkor talán tőlünk fognak venni.Ugyanez vonatkozik Albion-ra is, főleg ha jóban vagyunk a PMC-vel.
    Maelstrom-ban még rosszabb a helyzet, mert ott semmi nincs, csak egy óriási farm Alpha Quadrant-ban, ami vizet és EC-t igényel.No meg aztán ott vannak a Xenonok is...viszont gyönyörű és misztikus az a világ.Bányászatra kiváló, jeget és gázokat lehet bányászni ezerrel, de azért járőröztessünk valami fregattot vagy rombolót, nehogy a Xenon megtámadja szerencsétlen bányászainkat.
  • kisiku
    Hogyan sikerült befejezned azt a gyárat Vapour Stream-ben?Nálam is ott van, de nem találtam építőhajót mellette.S ha kész van, mit gyárt az?Bofu-t vagy Food Rations-t?

Ugyanebben a szektorban van 2 Arawn is.Megpróbáltam elfoglalni, de harc nélkül nem megy, Arawn ellen meg nincs esélyem.
  • kisiku
    Haha! :)Sajtreszelővel rejszolni, by Ford Fairlane :))
    Látom, Te is megtapasztalod, mennyit szívtam/szívok az egész építkezéssel.

Mondok jobbat:
    Bővíteni akartam a komplexumomat raktárral, ez a Storage szekció az Architect-nél.Oké kérem, nem lesz drága, kb 2,5 milla, kevés anyag.Kiírja, hogy kell ~400 Reinforced Metal Plate, ~600 EC és 60 db Fusion Reactor.Vááóó, pont van is ennyi a Rahanas-on.Odaküldöm, erre kiderül, hogy nem is annyi kell, hanem kb tízszer ugyanez.Mi van?!
    Drágább lett vagy mi??

Az építkezés Devries-ben borzalmasan nehéz és lassú.De a mondás is úgy tartja, hogy minden kezdet nehéz.A helyzet az, hogy 4 fajta terméket, illetve a rakétákkal már 8 fajta terméket gyártok Darned Hot Air-ben, de ezekhez 16 féle nyersanyag kell.Ott szúrtam el egy kicsit a dolgot, hogy olyan Constr.Vessel-el építettem, amit Omicron Lyrae-ben vettem, így onnan kell egy csomó anyagot hozzá eljuttatnom.
    A kapukon az NPC kereskedők nem mennek át.A kereskedést manuálisan kell megoldanom, ami igaz sok élvezetet okoz, de baromi sok időbe és ugrálgatásba kerül.Egyedül a bányászat megy jól, van is már Sequana-m is.
    Szerencsémre megtartottam a sztori állomást és azt is felbővítettem, így legalább a Silicon Wafer-t és a Refined Metal-t a saját gyáramból hozom el.

Még egy érdekesség: a Missile Forge mind a 4 fajta rakétát gyártja (Astrobee,Newtonian, V-Crusher, Novadrone). Az állomáshoz "jár" védelmi rakétakilövő is, ha megfizeted.Ahhoz hogy az állomásomhoz equippelve legyen a rakéta (tehát nem raktáron), hívnom kell az építőhajót, hogy Equip Ammo, majd eladnom a saját gyáramból a saját gyáramnak/építőhajómnak ugyanazt, hogy fel legyen szerelve ("equippelve")
    Na, mindegy...

A szektoron belül lévő NPC kereskedők viszont előszeretettel látogatják a gyáramat és hoznak-visznek mindent, ha van.Sajnos a kapukon nem mennek át.
    Továbbra sem tudom, mi értelme a Communication Relay-nek, azonkívül, hogy az állomás radar hatótávját 3000 m-ről, 50km-re növeli és szép az egész :)
    Egyszer biztos lesz értelme.
  • Jóózsf István #2675
    Erre a hozzászólásra ráférne egy szerkesztés, de ez van!
  • Jóózsf István #2674
    A Titusz jó hajó, csak olyan vele közlekedni, "...sajtreszelővel rejszolni" (elnézést az eltulajdonításért). Nekem kettő van oda adtam a gyárnak, hogy küzdjön vele.

Lett építőhajóm! Vért izzadtam, mire telehordtam a hajógyárat alkatrésszel és semmi! Majd megálmodtam, hogy ha Albion-ban kell hozzá fegyver és urw, akkor a Devrí gyár miért nem kér?!?! Kér! De csak a kereskedő menüben látszik (enter-4) Hogyaza...! Akkor uccu elkezdtem pakolni a lövegeket és az urw-ket és onnantól, szó szerint fosta a hajókat.
    De az első építőm nem innen lett, hanem a HOA parkolóból, amiben a plotban is jártunk. Rutinmunka: JD, motor, boarding, várni (semmit nem szétlőni), esetleg hack. Ha nagyon megszorulnék az építkezésben, akkor áll még ott két Aranka és négy Balor. :-)

Soha ne kövessétek el azt a hibát, hogy egy zónán belül két építkezésbe kezdtek egyszerre. Nem csak hogy te nem tudod melyik vesselnek szállítasz (kereskedő listában nincs külön jelölve, csak hogy építőhajó ebben a zónában. De melyik b*ki?), de néha a program sem! Plusz a Lúré kapunál levő HOA kajagyárat is nekem kellett befejeznem, mert egyszerűen zavart, hogy csontvázkodott.

Ohh, és megtetszett egy Lepton is. Azóta az az új "hátasom". Gyors, pontos, megbízható, jó a kilátás! Egyenesen közelíti meg a raktárajtót, nincs fakszni, nincs piruett! Csak a munka. Cserébe szűkös a raktere.
  • TokraFan
    Amaro klón érzésem van...
  • kisiku
    Igen, azok a jump beacon-ök, amiről a minigame-ben is beszélnek.
    Egyfajta útjelző vagy csomópont.

Fürtösnek egy kicsit:

- Nem tudom, mikor kezdted ezt a játékot, de gyakorlatilag a megjelenés óta szopok vele, igaz, folyamatosan értesítve mindenkit, hogy miket javítottak ki.Örülök, hogy neked nem jelentkeztek bugok.Én közeledek a 300 órányi játékhoz.A Skyrim-et 410 óra alatt játszottam 98%-ra végig (kiegészítők nélkül,mert akkor még nem voltak)
    - A ki-berakodással,mint én is mondottam, nincs baj, csak azzal, hogy ha egyazon helyre szállít, egyazon dokkba, akkor miért kell neki minden egyes alkalommal ezt külön megtenni?!A Cargolifter-ek teljesen normálisak és élethűbbé teszik a játékot.
    - Multiplayer-t a kutya nem akart, főleg én nem, ez a játék nem kell hogy többjátékos móddal rendelkezzen.
    - Temetni senki nem temeti, legtöbbünkből inkább az elkeseredettség beszél, akik, mint jómagam is, kiadtunk érte 10-15 ezer forintot, de volt aki a 60 eurós verziót vette meg és sz*rt kapott érte.
    - Kis cég, kis foci: nem teljesen igaz.7 év fejlesztés volt rá, ez idő alatt vagy kiadják vagy feladják.Nézz meg egy-két (volt és működő) magyar stúdiót, akik nem 2-300 emberrel dolgoznak, mégis minőséget tudnak/tudtak előállítani (pl.Battlestations Midway-Pacific/Imperium Galactica,stb).Nem feltétlenül csak pénz kérdése a dolog.

Én továbbra sem adtam fel, játszom vele, utoljára 20 perce fejeztem be, mert holnaptól meló van újra.
    Amúgy foglaltam egy Titurel-t is, teljesen véletlenül bukkantam rá Devries-ben.Szép, nagy, erős, mindent tud szállítani és sok fegyvere van teherhajóhoz képest.Már útonvan a shipyardra egy teljes javításra.
  • dimre
    Azok "jumpbeacon"-ok, a nagy hajók használják ugrásoknál, ezekhez a bójákhoz érkeznek.
  • Fürtös
    Nem arról beszélek. Devrisben rögtön a kapu után van egy,de több helyen is láttam már. CSak lebegnek egyhelyben jelenleg semmit nem lehet csinálni velük.
  • goyo2
    Azt a műholdnak tűnő valamit megnéztem közelről és is. Felrobbant. Mostmár tudom milyen az akna :-) Egyik Devries zonában rengeteg van.
  • Fürtös
    Szimulátort akart a nép most meg sir hogy sokáig tart a be és kirakodás.
    Nekem zavaró volt ezek hiánya az x3 ban milyen már ,hogy odamegyek egy böhöm nagy szálltóhajóval és egy gombnyomásra átteleportál a rakomány?
    Multiplayert akart a nép,most meg sir ,hogy nincs SETA.
    SETA-val nem lehet multiplayert csinálni, highwayjel lehet.
    Mondjuk a minigame tényleg gáz.
    Bejárható állomást akart a nép,most meg sir ,hogy nem jól néznek ki.
    Az NPC-k tényleg gázosak.
    Személy szerint a pilótafülke nekem bejön a GUI val együtt,van mit finomtani de a rendszer tetszik. Igazából Track IR támogatással lesz az igazi,mert igy lekapcsolja a hajtóművet ha oldalra fordul.
    Van baja bőven,de azért temetni nem kell.
    Összességébn sokkal közelebb van egy "szimulátorhoz" mind az eddigiek.
    Vegyétek úgy,hogy ez egy kényszerű lépés az áhtott multiplayer eléréséhez.
    Kis cég,kis foci. Ez van,de legalább dolgoznak rajta.
    Elfogyott a pénz gondolom,ezért ki kellett adni.

Nekem tetszik. Konkrétan bugokkal én nem találkoztam,leszámtva pár tereptárgyba beakadást,de lehet csak én vagyok szerencsés.
    Műhold lehet lesz később, én több rendszerben is találkoztam müholdnak tűnő tárgygyal.

Ha nem fordtanak neki hátat és javtgatják szorgalmasan akkor még jó vége is lehet.
    B.U.É.K.
  • Zombye Reloaded
    Most értem haza a Szegeden megrendezésre kerülő baráti társaságban eltöltött szilveszteri buliból, így most kívánnék Boldog Új évet mindenkinek, és elnézést kérek a több mint fél napos késésért.

Remélem a Rebirth is hamarosan "boldog új korszakba" lép. :)

• RJoco
    Az ünnepek alatt nem nagyon volt időm játszani vele, de amiket itt olvasok és az eddigi tapasztalataim alapján lehet nem is lesz többet kedvem játszani vele.
    Pedig nem lenne rossz, ha tényleg megcsinálnák rendesen. Viszont így asszem az Egosoft termékeket kerülni fogom és a DeepSilver sem lesz a favoritom.
    A játék meg szerintem menni fog a gépről lefele. Jó, hogy úgyis megvan a TC+AP is eredetiben, úgysem játszottam még velük.

Ha valaki esetleg tényleg összegyűjti az összes script-et és mod-ot a játékokhoz, akkor én azt egy fix, mindig elérhető helyre (amíg a google be nem csődöl) felrakom. És honlapomon keresztül elérhetővé teszem.
  • kisiku
    Boldog Újévet mindenkinek!Kivéve az Egosoftnak
  • goyo2
    jobban megnezve ugyanaz a gyar vesz C. URV-t aki eladja. Akkor mi a fenével kereskedjek devriesben. Na mára elég volt. Agyrém.
  • goyo2
    Megvan az oka. Rohadtul bugos ez is. példa: Construction URV kell 178 db a BTO Shipline-nak. Egy masik helyen veszek 177 darabot. Utána már csak 1 db kell a BTO nak. Rosz helyről vonja le a 177 darabot. vazze.
  • goyo2
    Nem tudom észrevettétek-e, de nekem többször van olyan a kereskedesnel, hogy kinezek egy arut amit valaki venne, megnezem van-e eladó. Ha van megveszem, és 1 másodperc mulva amikor queue-ba akarom tenni, hogy ha megvette a hajo autána menjen is eladni egybol, de akkor mar nincs a vételi listában. Elég durva.
  • kisiku
    A Taranis az UFO moddal valamelyest használható, csak mindenkit elüt, így meg is sérül.
    Az hogy a hajók "noclip" módban mennek, jó is meg nem is.Időt megspórolunk vele az biztos. Harcra csak akkor használható, ha az UFO mód telepítve és bekapcsolva, egyszerűen alapból nem lehet támadási parancsot kiadni.Döbbenet!
  • goyo2
    Amugy a taranis mindig csiga lassúan megy, vagy csak azért mert a köcsög mérnököm nem javitja meg a motort teljesen (kb 80% -ra javit csak.) Jó lenne cuccolni, mert mindent elvisz, de még a savegame editor se javitja meg a motort rajta.
  • kisiku
    Kicsit OFF: Nem akarok párhuzamot vonni a Rebirth és az OMSI2 között, mindössze annyiban, hogy mindkettő német termék.Utóbbi esetében, EGY AZ EGYBEN UGYANAZ TÖRTÉNT, mint itt az X-nél.
    Kiadtak egy gyakorlatilag használhatatlan,folymatosan lefagyó, hibák ezreivel bővelkedő élvezhetetlen sz*rt, természetesen,amit megígértek, ott sem teljesítették.
    S ezt is teljes áron, tízezerért.Még egy patch-nek sem mondható az új rész, csak nem akarom abban a topicban leírni, mert ott még fanatikusabbak vannak, mint én, akik legalább rengeteget tettek érte, hogy egy jó szimulátor legyen.
    Gagyi, gyenge, ócska német termékek.Ennyi.
    OFF vége.

8.59-es hozzászólásom óta kétszer fagyott ki az X Rebirth.Nem tudom mitől.A highwayek újra rosszak, belépésnél 30-40 mp-et gondolkodik a gép, ugyanez, mikor elhagyod azt.
    Építettem (volna) egy Scaldis-t, erre kifagyott...
  • goyo2
    Hát igen, az X3AP sokkal jobb volt ennél. Egyetlen ok amiért abbahagytam, azért volt, mert nem lehet stratégának lenne benne. Ha egy szektort kiirtasz elfoglalsz, stb, respawn-olnak a hajók, állomások. Mi értelme.
    Az is zavaró, hogy nem tudsz területet védeni rendesen, mert beugrik egy khaak, bejön egy kapun simán ugy egy xenon M2, hogy az nem a szomszédos szektorbol jött. Az XRM-hez van egy modul ami a legtöbb jumpgate-et kiveszi, azzal sokkal jobb a játék, de még mindig nincs értelme elindulni egy hadjáratra, mert minden ujraspawnol. A kettőből kellett volna egyet gyúrni.

Ebben viszont az tetszik, hogy nagyobb terek vannak az űrben, nem csak 100x100 km-ben kell gondolkozni. De hirtelen más nem jut eszembe amitől ez jobb lenne. Én azért nyomulgatok keveset, hátja hó lesz. Szerintem ha nem akarnak becsődölni, akkor hallgatni fognak a fanokra, és megcsinaljak olyanra amilyenre a nagyközönség szeretné.
  • dimre
    Kicsit ledöbbentem a kép láttán, az utóbbi időben megszoktam az öregek otthonában azt a pár élőhalott arcot. Nem akarok modizni, de Yisha kinézete egy tehenészlányra hasonlít mérnők lány helyett. A hasonló sok apróság miatt bukott meg ez a játék, a modokat nem számítom bele az összképbe. Elismerésem azoknak akik próbálgatták javítani, vagy orvosolni a hibákat modokkal, de egy régi mondás szerint "Szarból nem lehet várat építeni".

Ez is beszédes, ilyen is lehetne... (tudom ne álmodjak)

A steam-en megnézitek az alkotásokat, legalább jókat lehet nevetni a műveken.
  • kisiku
    Ez egy zseniális és egyben elszomorító kép!

Igen, én is egyetértek mindenkivel.Kicsit áltatom/altatom :) én is magam, mert őrült vagyok, de ezt a részt elrontották rendesen.
    Kéne egy jó nagy 1-2 Gb-os patch, amivel mellécsapnák azt ami hiányzik, amit megígértek, plusz működő AI és motor.
    Én is sajnálom, hogy kiadtam érte egy 10-est, de úgyis annyi fa*ágra költ az ember, csak azoknak legalább szerepük van.
    Én leginkább azt bánom, hogy elvették a legjobb tulajdonságokat, nem pótolták, nem egyensúlyozták ki a játékot (hajók irányíthatósága) és nem csinálták meg,amit ígértek.

-Beletörődtem, hogy nem vezethetem a nagy hajókat - semmilyen más játékban nem volt erre lehetőség - de ezzel beálltak a sorba. Azt sem adták meg, hogy szabadon parancsolgathassak nekik, ha már az enyémek és ha már nem vezethetem őket és hja már olyan sokba kerültekmegvenni vagy elfoglalni.

-Grafika?Szégyelljék magukat.Szép-szép, de 2013-at, pár órán belül 2014-et fogunk írni és ma már ezerszer jobbat tudnak alkotni.

- Sztori?Szánalmas: utoljára az X2-nél éltem bele annyira magam a sztoriba, hogy sírva játszottam végig.Itt a sírás inkább a stressztől volt.

- Játékmenet?Azt mindig tudtuk, hogy az X-részek HOSSZÚ időre kötik le az embert, és ez soha nem volt baj.De itt a bugok és szar működés viszi el az időt.A SETA-t erre találták ki anno, de ide nem fért be.

- Élmény? Ha azt vesszük, hogy bugmentesen és hibátlanul végrehajtja egyik hajónk egy parancsot, ismétlem, EGYETLEN parancsot, akkor az már élmény!

- Újítások? Több rossz, mint jó.Vannak nagyon jó ötletek, de sokkal kevesebben, mint a borzalmasak.

- Hardverigény?Megszoktuk, hogy mindegyik X résszel voltak bajok, de ma az iszonyú teljesítményű GPU-k és CPU-k korában, ne legyen már szaggatás.Főleg ha az elmebetegek (mint jómagam) kiadnak csak ezért a játékért +80k Forintot, hogy fusson.

-Zene? Az egyetlen,ami értékelhető.Nagyon szép még mindig, amit Alexei Zakharov barátunk művel.

- Minigame-ek: minek bele?Ez nem konzol, b*meg!Oké, egy-két helyen jópofa,de minek erőltetni?

- Ha már kell legénység és lehet "sétálgatni" a hajón/állomáson, akkor ne 3 ember irányítson egy hajót, amihez legalább 100 kell és ne egy 5m2-es terület legyen, ahol ők nyegle módon, zsebre dugott kézzel és fejvakarással beszélgetnek velem, hanem legyen már az az érzésünk, hogy egy 2 km hosszú hajón állunk/vagyunk benne.Milyen proli megoldás ez??

- Ha az állomás akkora, mint egy város, akkor ezt belülről is tessék érzékeltetni!És legyen élet azon az állomáson is,ami az enyém.Legalább díszítésként legyenek rajta emberek, akik úgy tesznek, mintha nekem dolgoznának.Hadd mehessek be egy Caliba Access vagy Science Station toronyba és hadd nézzek körül ott, hadd legyen az az érzésem, hogy amire kiadtam 50 milliót és szoptam napokig, mire felépült, hogy az az ENYÉM, büszke lehessek rá!

Lassan kezd nekem is elszállni a kedvem ettől a játéktól.Megírom, amit akartam aztán leszarom az egészet, csak én egy reménykedő ember vagyok.

Így aztán reményekben, szerencsében és boldogságban gazdag Új Évet kívánok Nektek!
  • Jóózsf István #2655
    Sajnos mindez így igaz és már annyi mentség sincs, hogy ez kezdeti felháborodás, hanem szilárd tények.

Feladtam az elveimet: Feltettem az MK5 mod-ot (unlock mk5 upgrades 1-1), de mintha nem sikerült volna. Sehol sincs nyoma eszközöknek és a mentésben sem látom. Mit vétettem? Nem ezt a verziót kellett volna?

Ilyet is találtam "MoreFuel", de igen szegényes a leírása, és fogalmam sincs, hogy működik-e egyáltalán.
  • TokraFan
    Sajnos ez egy reális jövőkép a játékról és a fejlesztőjéről.
    Ez bár apróság, de beszédes...

Elkezdtem leszedni az összes minőségi modot TC-hez és AP-hez. Kit udja, még a végén eltűnik az Ego fórum és akkor ezeknek is lőttek...XRM-et még úgysem próbáltam ki rendesen...
  • dimre
    Az egész egy kupac kaki, én is kipróbáltam mindent ami eszembe jutott, nem éri meg szenvedni vele. Annyit szerettem volna elérni, hogy egy folyamatos játékmenetet kialakítsak, nem sikerült a sok elcseszett hiba miatt. Gondolkodtam csokorba szedem tapasztalataimat, de nem látom értelmét egy értelmetlen játék hibáit ecsetelni.
    Egy mondatban összefoglalva, harc, az még valahogy elmegy (Skunk-ra gondolok), az építkezés lehetetlenség akár a kereskedelem, a gondolkodást meg hagyjuk. A kereskedelemről egy fórum topikban olvastam, hogy pár óra játék után jóformán megáll. A gyárak termelése lassú, elfogy vagy nincs árú, a hajók feltorlódnak. Élő univerzumot ígértek, olyat kaptunk ami pár óra alatt meghal.
    Minden eleme ami értelmet adna a játéknak hibás vagy hiányos, lehetne sorolni ítéletnapig amin javítani kellene.
    Miért nem adták ki korai hozzáférésű játékként (steam-en alpha, beta verzióban), amit még fejlesztenek, senki nem köpködött volna rájuk, sőt még segítséget is kaptak volna. A játékosok, modderek tesztelték, finomították volna a hibákat, hiányosságokat, és sztm egy éven belül egy élvezhető, szerethető, elődeihez méltó játékká formálódott volna.
    Az az érzésem, hogy még a legelszántabb fanok is belefáradnak ebbe a bughalmazba, akkor Ego-nak annyi. Nem hiszem, hogy anyagilag túlélnék ezt a bukást, ráadásul még erkölcsileg is leírták magukat.
    Maradnak a régebbi részek amit a fanok, modderek életben tartanak Ego nélkül is.
  • kisiku
    Na, és én mit szóljak? :)
    Nekem a tököm tele van,hogy az állomásépítés, mint egy csiga.Arról nem beszélve, hogy nem feltétlenül azt építi, amit akarok:

Felhúztam egy Warhead Forge-ot az állomáshoz.Oké, elkezdett működni, termel folyamatosan.Mondom, itt az ideje, hogy rakétákat is gyártson, kértem építsenek egy Missile Forge-ot is.Leszállítottam az anyagokat (néhány óra, sok megakadás, parancs nem teljesítése, összekavarodás, eltűnő hajó (!), visszatöltögetés.
    Most végre megépült, de NEM AZ AMIT KÉRTEM, hanem ő még "befejezte" az előző, Warhead Forge-ot, rakott mellé még egy épületet,stb...
    Most végre elkezdi a Missile Forge-ot is.
    Aki kitalálta ezt az évekig tartó, nyögvenyelős építkezést, azt halálra kínoznám!Na meg a több ütemben kirakodó hajókat.Ugyanoda kell kirakodni, nem ezt ő több körben teszi meg.Nem egyszerre kib*sz mindent, neeem!
    Ne is beszéljünk arról, ha ha egynél több hajó rakodik ki ugyanoda, a másik megáll, de ha végzett az előző, baszik folytatni!
    És nincs SETA...1 hete (!) építem a kib*ott állomásomat.Már pénzből és hajóból nincs hiány, mert unalmas perceimben foglalgatok, melyeket vagy eladok vagy megtartok,de ez döbbenet!
  • Pares
    Nem kell kombinálni. A Nexus többször nem működik mint működik. Pont most mentem rá, és simán betöltötte az oldalt.
  • andraas0717
    Én bele fáradtam 2-3 hete az állandó kínlódásba.Minden tiszteletem azoké, akik még tolják. Talán 1 év múlva újra próbálom, addig jó nekem az EVE, meg a régebbi X-k. Boldog új évet mindenkinek!
  • kisiku
    Nálam a hajógyárak mennek.
    Megoldás: leszállítani minden hajóépítéshez szükséges alapanyagot, ha jelzik, ha nem.
    A Devries-i shipyard áll egyelőre, de direkt, mert oda szállítom a magam által gyártott anyagokat.

Én már több, mint 240 órán vagyok túl, és már egész élvezhető.Mondom ezt úgy, hogy ahhoz képest, ami volt. Viszont még mindig nem az igazi. Többek között a Fedhelm nem akar normálisan ki-be rakodni,a Constr.Vessel hibásan jelzi ki az építést, ezért bővíteni csak úgy lehet, ha másik szektorból adod ki a parancsot.Zavaró és körülményes, hogy kereskedésnél állandóan utazgatnod kell, mert a Trading Computered elfelejti a dolgokat.Hál' Istennek, a scannelést nem felejti, de akkor is idegesítő, állítólag direkt ilyenre csinálták.
    Szereztem már Heavy Sul-t is, most én is egy Arawn-t szeretnék, csak közben szállítanom kell az iszonyú mennyiségű anyagot a gyáramba, plusz eladni, plusz kereskedni és unalmas perceimben küldetéseket végrehajtani.

Az, hogy hogyan szerzel pénzt rád van bízva.Abból a legegyszerűbb valóban, ha hajókat foglalsz és eladod őket.
    A sztori befejezése után kicsit unalmas lesz ez is, mint a korábbi X-ek, de azért elvagyok vele.Ha megvannak a működő állomásaim és közben a flottám is, elmegyek Xenon-t ölni...
  • Jóózsf István #2648
    Valami baj van a Nexus-al. Nem lehet elérni az oldalukat. Lehet, hogy az Ego féltékeny lett, vagy átcsábította az egész bandát?
    Rájöttem, hogy az egész kereskedelem legnagyobb kerékkötője a tankolás. Az nem segít, hogy az én hajóim nem tankolnak többé, olyan megoldás kell, amitől nem lesz tele a kamion parkoló a kutaknál! Akkor talán kicsit felpezsdül az élet.
    Tegnap próbáltam venni egy építő hajót... nem sikerült. Három hajógyár áll mint a cövek! Viszont az albionban a kapunál álldogáló Hoa Arawn a két balorral már az én pénztárcámat dagasztja! Ha így kell játszani, akkor így tesszük!

Apróbetű: A DeVries-ben 10 gurigával többet adnak egy Arankáért!

Ohh és még egy! A szoftverhibás rahant eladtam északon, ...nem idegesítem magam vele. Meg is rendeltem egy másikat, de közben elkezdtem unatkozni és látom, hogy az eladott hajó ott köröz az állomás körül. Szerettem a kapitánylány hangját, gondoltam vissza"veszem"... A hiba maradt...
    Másoknak is felajánlkozott már valamelyik alkalmazottja? "...I do mean anything!"

Ha leszállnának a konzol témáról, akkor még lehet ebből a játékból valami. Kasza helyett bukás. Bukás helyett becsület.