X Rebirth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Visszanézve ezt a régi videót, azt megállapítom, hogy az NPC-k itt ezerszer jobban néztek ki, mint a 2013-as "bukvaszületésben".
dimre
Beszkenneltem mindent freeplay-ben, több mentési hellyel.
Info a csomagban.

Link: Uloz.to

Link: Uploaded.net

Link: Data.hu

X universe Home, sweet home

Nos, úgy tûnik nem kell már sokat várnom a "target nearest enemy" gombomra.

bár még az 1.20-ban nem lesz benne, de az 1.21-ben már igen, ami elvileg karácsony tájékán jelenik meg talán... talán... ha minden ok.

Távlati céljaim között elsõdleges prioritást fog élvezni Dewries teljes "aszteroidátlanítása", zavarják a kilátást.
Na, végigjátszottam én is.Érdekes sztori, érdekes vég...kicsit izgalmasabb lesz, mint az elején 😊
Köszönöm. Meglesem, ha újat indítok.
dimre
Talán segít egy kicsit:
Complete station info unlocks

Közben Devries-t is beszkenneltem. Az elõbbi felszerelés nem változott, plusz a galaxis.
Mentés:
Al+Dv-scan-free+crew 1.20b

Valamiért nekem olyan bugom van, hogy a freeplay-ben nem találok MK2-es fegyvereket illetve MK1 Plasma Cannon-t sem. Sehol. Átbogarásztam rengeteg Mechanic-ot a Maelstorm kivételével minden nagy rendszerben. Olvastam róla a hivatalos fórumokon és az elmondások alapján véletlenszerûen felbukkanó hiba. Sajnos eddig nincs megoldás rá, csak a restart. Igazából az zavar, hogy ha újrakezdem, akkor az állomásokat újra kell szkennelnem... Az nagyon sok. (no meg a 2 komplexemet sem volt egyszerû mûködõképes állapotra pofozni a bugok miatt. )
Igazán tehetnének valamilyen olyan opciót a játékba (majd egyszer) hogy ha újat kezdünk, akkor egy frissen meglátogatott állomás modulszkennjei aktiválódnak valamilyen régebbi mentés alapján. (Vagy valami élvezetesebb módját az állomásszkennelésnek.)
dimre
Köszi idõközben meggyógyult, sejtelmem sincs miért nem mûködött.

Hátha valakinek szüksége van mentésre, freeplay, csak Albion 98%-ra bescannelve, a modulokra vonatkozik a többit nem tudom garantálni. A Skunk-on legénység, marine off.+40 marines (elite+veteran), kapitány, mérnõk, védelmi tiszt, pilóta. A reputáció alap körül, csak körbe repültem, egy xenon destroyer azért megvolt. A hajón Mk2 fegyverek, és 4-es engine+shield van. Modok nélkül.

Freeplay save

Igen, ajánlatos új játékot kezdeni, fõleg annak, aki megjelenés , vagy a legelsõ javítások óta játszik ugyan azzal a mentéssel.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ki ne emlékezne? 😊
Meg a Thargoidokra, a szétlõhetetlen hajóikra...ejjj be' rég volt!
Elvileg mûködni kellene. Nekem minden gond nélkül sikerült átmennem Omikron Lyrae-ig (Maelstorm-ot még nem próbáltam)
Régebben olvastam valahol, hogy ha nem mûködik a kapu át kell írni egy kapcsolót a savegame-ben. (most nem találtam a bejegyzést...)
dimre
Valaki tudja freeplayban hogyan lehet átmenni másik galaxisba, leírást nem találtam. Repkedtem a kapun ide-oda, semmi nem történt, az a fátyolszerûség nem látszik a kapun. Van valami követelménye, vagy egyáltalán nem is lehet, mert az elég gáz ha csak egy galaxisban lehet játszani.

Hopp, már le is fagyott <#vigyor>...klasszikus eset...

dimre
A régi mentéseket nem szereti, ha hivatalosan kijön akkor se lesz jobb sztm. Egoék azt ígérték a patchek miatt nem kell új játékot kezdeni, de ahogy elnézem ez sem fedi a valóságot.

No, sokat haladtam.Azért az Omicron Lyrae-i látvány meg az utána következõ dolgok kárpótolni fognak bizonyos érzéseket.A poént nem lövöm le, de izgalmas lesz.Elõkerülnek "egybetûs" hajóval rendelkezõ egykori nem túl barátságos ismerõseink is.

Valahogy az az érzésem, ezt a galaxist kicsit jobban kidolgozták, kívül belül egyaránt.
PiszkosFred
Fõleg amikor megszólalt a Kék Duna keringõ, majd hátradõltél, mert elõtte vetted meg kemény pénzért az automata dokkolót, de az a drága automatika rosszul dokkolt, és Jameson kapitány felkenõdött az állomás "falára" 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Jakuza1
En csak erre emlekszem 😛

Erre emlékszik még valaki? 😄

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

dejo, a 1.20 beta patchel fagy amikor bedokkolok a rahanasba és kérek egy fuvart. ez már mûködött elõtte :-(

köszönöm

Bizony át kell ruccanni értük a másik galaxisba és még vadászni is kell az árúra, hála az új rendszernek! Nesze neked kereskedõ szoftver!
Ja, ha rosszban vagy a PMC-vel, akkor lopni kell, hajóstul.Ha jóban, akkor venni.
Itt is egy ilyen videó:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Itt ülök, unatkozom és nem tudok játszani vele, mert értelmetlen. Betöltenék egy AP-t de akkor meg a különbségektõl fakadnék sírva!
Bezony azokra.

Szerintem õ a fúziós reaktorra, optikai kábelre és horganyzott lemezre gondolt!!! "Elvileg akkor megy tovább a plot ha megépült. köszi"
De akkor elárasztanak az Aldi háziasszonyok.Szerinted azok mennyi EC-t tudnak hazacipelni?
Bár ha tudnak, hozhatnak nekem pár rekesz Spacefuel-t is <#vigyor>
dimre
Én az Aldi-t javasolom, tudod jobban, okosabban. <#nevetes1>

Érc (Ore) Venni én még csak Albionban tudtam, ezért nem vettem, hanem bányásztam.
Ehhez kell bányászhajó+Surface Miner Drone+Cargolifter Drone+Constr.Drone+személyzet+fegyver a hajóra.Olvass vissza kicsit, ott leírtam.Kb potom 6-6,5 millából megvan.Ja, és csak a Fedhelm jó bányászhajónak, a többi az mást bányászik.
Ha megépült a URV Wharf, ne vegyél semmit bele.Néhány hozzászólással ezelõtt tárgyaltam ki, hogy nem kell, úgysem fog Drónt építeni.Ott a lényeg annyi, hogy meg legyen építve.
Ha az elsõnek felépült modult, a Steel Mill-t akarod, akkor kaja (Food Rations), EC, és Ore (érc) kell.Ha megveszed neki a másodlagos dolgokat (csak engedéllyel tudod szállítani, különben lelõnek) úgymint: Narcotics és Spacefuel, akkor a termelékenységhez dob + 15%-ot.
A "kis ajtók", kapuk a kis hajóknak lettek kitalálva.Nekem is van a URV Wharf-on ilyen.
Az majd a "jövõbeni tervezet" típusú hajókhoz készült 😊
Ha nincs a sarki fûszeresnél, nézd meg a lidiben!
Az URV gyárba hogy kell beszerezni a cuccokat ha azokat nem is lehet devries-ben kapni? Elvileg akkor megy tovább a plot ha megépült. köszi

Én most már végigcsinálom a történetet, átmentem Omicron Lyrae-be, mert nem sok értelme lesz a plot-os állomásnak.Ha végigtoltam a sztorit, akkor kezdek egy új játékot free-ben, addigra talán már teljesen élvezhetõ lesz a játék.
Az eladás vagy megy vagy nem.Van amikor megkapom a sok millió profitot, amit elköltök vásárlásnál, van amikor nem...
Aztán belekezdek egy kicsit agresszívebb játékba, mert jelen pillanatban mindenkivel jóban vagyok, egy-két frakciót leszámítva.De "sajnos" kell is, különben nincs pénz.Én a pénzért megdolgozni szeretek (a valóságban is), nem ellopni.
A hajók javítása megy már az 1.19 óta, most a shipyardokkal szenvedek én is.Mindent próbáltam:
- nekimenni tiszta erõbõl a "bennragadt" hajónak, hátha "kilököm" <#vigyor> Ez egy Taranisnál érdekes, ami 10x akkora, mint én
- Leszállítani az anyagokat, hogy gyártsa le a shipyard.Nem teszi vagy irtó lassú az egész és nincs türelmem megvárni
- Kitörölni a savegame-bõl (nem láttam hatását)
- "készre" állítani save editorral (nem megy)
- Átírni, hogy az enyém legyen és úgy leszállítani az anyagokat (nem megy)
Huhh, ennyi.Az nem rossz, hogy az AI hajókat is shipyardon gyártja, csak csinálná!De nem teszi.
Úgyhogy folytatom a sztorit, lassan vége, aztán kezdek egy újat tiszta lappal, mert a sztori rész tiszta bug.
dimre
Nem vagyok normális, kezdtem egy új játékot a beta patch-el.
Megtörtént a csoda, remélem fixálni is tudják rendesen. Az engineer dolgozik rendesen, modok nélkül képes 75%-osra feljavítani a hajótestet, hajtómûvet. A jumpdriveot, ágyúkat megcsinálta teljesen, ráadásul harc közben. Leszálltam az elfoglalt hajóra, csak azt láttam ahogy a droneok repülnek kifelé a hajóból, a def. officer is végzi rendesen a munkáját.
Azt viszont nem tudom, hogy varázsoljak a hajóra üzemanyagot, nincs rajta egy csepp sem, nem tudom megmozdítani semmilyen paranccsal.

dimre
Ami változni fog 1.20 patch után
Az állomásokon a kereskedõ dokkok típus szerint osztályozva vannak, pl fegyverek, gázok, élelem, stb. Egy adott típust, lehet az eladás-vétel, elég egyszer egy helyen beszkennelni, ha átmegyünk egy másik zónába és van egy ugyanolyan típusú dokk, azt már ismertnek veszi. Nem tudom, hogy a trade listában látható lesz-e egy adott vagy az összes ilyen kereskedelmi pont.

Nekem is volt ilyen problémám. Amikor megrendeltem egy Rahanas-t(energy) nem indult el az építkezés, maradt 0%-on. Nálam a megoldás az volt, hogy megnéztem, hogy mi hiányzik a shipyard-nál. Vagy megkeresed a lebegõ trade-jeleknél mi az amire nagy + %-ot fizet (15-20) vagy a zóna térképen rámész a hajógyárra-details-storage-details és itt megnézed, mi az amibõl kevés van... Így sikerült elindítani a saját hajómat és befejezte a szomszédos dokkban egy másik frakció Arwan-ját is.
Más: Az Arwan nak, a hajtómûvei között van egy mozgó ajtó, ami egy kis "raktárba" vezet, ahova pont befér a Skunk. Az ajtó véletlenszerûen nyílik-záródik. Foglalás közben, amikor már minden leszállóegység a helyén volt elbújtam ott poénból. Erre vagy 2 percre nem nyílt ki az ajtó és még jól a frászt is hozta rám Yisha, mert beszólt, hogy gyorsan húzzunk innen. (azt mondta, amit akkor szokott,amikor nagy hajó robban a közelben) Mint kiderült csak egy közeli Rahanas-t lõtt le az Arwan, de azért nem örültem volna ha újra kell tölteni.
"Elég csak 1-2sectort menni" elírtam bocsi zóna akart lenni!
Köszönöm a segítségeteket! kisviku, dimre #2461 2462
Más: Nem tudom másnál is van-e, de nálam ( a frissítések ellenére )a shipyardban nem lehet gyártani hajót. Kiviku írását megfogadva Devire-ben próbáltam beszerezni pár csónakot, de a gyártás ugyan megkezdõdik, csal áp nem fejezõdikbe. 0% vagy 33%-nál leáll. Egyébként jó kis kereskedõ galaxis a Devires könnyú lenne itt kereskedni e.cell, wahter, food. Nagyon el lett találva a kínálat -hiány egyensúly.Elég csak 1-2sectort menni és máris meglehet oldani a kereskedést,de volt arra is példa hogy sectoron belül volt a kereslet-kínálat. Szóval szépen feltérképeztem már a galaxisokat,sectorokat, kijegyzeteltem mit,hol érdemes eladni venni, csak kereskedni nem tudok mert a hajógyártás ( nálam ) nem mûködik ! Tipp ?
Bocs, de ebbõl bõven elég az életben 😊
dimre
off
A német (svájci keverék) ipar egyik jól mûködõ terméke, hatalmas rajongó táborral, jó moddolási lehetõséggel, multival stb, és sokkal olcsóbban.

FS

Remek példa lehetne Ego-éknak, õk PC-n csiszolgatták terméküket, és csak mostanában merészkedtek a konzolok világába.
Egyszerû de élvezetes játék, multiba is jókat lehet szórakozni.

A sorból én Lucast kivenném, mert bár az eposzán egy generáció nõtt fel, valójában a Star Wars világa rettenetesen primitív és gyerekes, már-már ostoba a midiklorianjaival és a vallásosan egyszerû és ostoba jó/gonosz világképével.
Akkor már inkább Roddenberry, bár a Trek világa is meglehetõsen valószínûtlen és utópisztikus, ezzel együtt sokkal közelebb áll a tudományos fantasztikumhoz.
dimre
Az elvonási tünetem miatt nyomtam egy löketet.
Amit észrevettem eddig, akinek valamelyik shipyardon volt beragadva XL-s hajó az továbbra is ott lebeg, nincs kapitány egyikben sem.
Ha folyamatban volt hajóépítés, az is lefagyva marad.
Az xml-ben kell átírni, vagy egy korábbi mentést betölteni.

Viszont mintha simábban futna a játék, nem akadozik, fps nem nagyon változott, a hajó irányítása lágyabb, könnyebb. Modok nélkül próbálgattam.

Ez a sor tetszik a legjobban:
 Fixed player ships not being returned during plot missions (will not re-create ships already lost, sorry).
Én már sírhatok, azóta sokat mentettem, és nem kaptam vissza egyet sem.

Agytröszt tanácsa kapcsoljuk ki az árnyékolást.
Árnyék BE
Árnyék KI

dimre
Akit esetleg érdekel:
Patch: 1.2 beta nyilvános

Köszi!Ez így elég sz.r .
Igen. 😊 ez arövid válaszom.

Más.Mint megnéztem a plot-os URV Wharf semmit nem fog gyártani.Annyi hülyeség van benne, hogy az õrület.Látszik, hogy azt is csak dísznek szánták, nem arra, hogy továbbfejleszd.Illetve a Steel Mill és a Wafer Plant egységek termelnek, de Drone nem fog készülni, hacsak nem használod ezt a modot:

URV-k gyártása sztori állomáson

Most készülök felrakni.Ettõl legalább gyárthatom azokat,amire már több mint 10 millát költöttem.
Tegnap építettem egy radart is az állomáshoz.Értelmét még nem látom, csak annyi változott, hogy az alap 3 km-es Station Radart 50 km-re bõvítette.Persze ez nem befolyásolja a hozzácsatolt hajók "beszerzési körzetét", azaz az Operational Range of subordinates.
Hogy mi ez?Mint korábban mondtam, ez az a beállítási lehetõség az állomásnál, ahol meghatározhatjuk, hogy a hajóinkat (csak amik Assign New Superior paranccsal vannak hozzáadva) milyen messzire küldje: Szektor, Rendszer, Galaxis.
Na most azzal hogy radart építettem, ezen nem változtat, tehát még mindig ugyanakkora területen mozoghatnak hajóink, nem küldi át õket Devries-bõl Albion-ba.Lehet, hogy egyszer ennek is lesz értelme, meg úgy az állomásoknak is, talán egyszer majd az árakat is be tudjuk állítani,stb.Talán egyszer vevõim is lesznek, nem csak gyártok,amíg el nem fogy a pénzem,de ez ugyanaz, mint a kicsi hajókra adott egosoft válasz: "jövõbeni tervezet,az hogy építeni lehessen õket".No comment.
Ez az egész játék egy jövõbeni tervezet...
Nem csak sokminden megváltozott és ott a megfelelési kényszer.

Régen sokkal kevesebben játszottak és tudtad kinek csinálod. Ma viszont ez már egy hatalmas piac. És a nagy számok sose a rétegnek kedveznek.
És sokkal többe kerül megcsinálni valamit.
Az ego még a jók között van mindig. Elnézve a mai játékok zömmét annyit se kell gondolkodni benne mint régen egy akció játékba.
A technika is fejlõdött, ahogy a conanba Odhrn nevû ismerõsöm mondá, ma már a wcre is gpsel mennek az emberek. Kezd el figyelni a kickstartert. Sosincs olyan hogy minden teljesen rossz legyen. De ez egy tömeggyártásos korszak nem a céhek ideje.

Megint én kezdtem az offozást 😊
De egy-két utolsó gondolat:

Dimrének: egyetértünk, no comment

Andraas0717-nek: Tudod, mint a Nagy Durranásban:
- Õk várnak otthon?
- Igen.A kutyák, a srácok és a feleségem...<#vigyor>
Sajna, lehet hogy odáig jutunk, hogy majd akkor lesz jó valami, ha magunk megcsináljuk.Az a félelmetes, hogy átnéztem a másik topic-ba,ahol szintén egy német gyártmányú videojátékról (OMSI2) értekeznek, és azt is lehúzzák.Na, az a másik amit vártam, mert még nem jött meg, de látom, hogy tiszta bug és fagyás.Az is egy 10-esbe lesz nekem.
Itt tart a német ipar?
OFF VÉGE!
OFF

Van egy barátnõm, nála van egy megfelelési lista.
1. Tódika, a kis pincsije
2. kutyák
3. állatok
4. barátai
5. rokonai és az emberek

Eleinte, kicsit bogarasnak találtam, de manapság egyre inkább igazat adok neki. Sajnos amíg a világ olyan kezekben van, mint jelenleg, esélyünk sincs a világegyetem megismerésére. Számunkra marad a sci-fi, fantasy világa, de hozzá nem értõ, vagy a pénz által megrontott emberek még azt is elrontják. Szomorú és lehangoló. Én is a való világ elõl menekülök a játékok világába, de ezt is elveszik.

Bocs a hosszú off miatt és az érzelmi túltöltöttségért.
Lehet, hogy mindehhez csak egy megvilágosult despota kéne, némi sci-fi fanatizmussal megfûszerezve. <#hehe>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

dimre
Amikor e kicsi szonda eléri a Jupitert, talán a játék is mûködni fog.

Réges-régen egy távoli galaxisban...
Az emberi hülyeség nem lenne nagyobb mértékû, mint a hidrogén az univerzumban, akkor már eljutottunk volna sok helyre.
Ha olyan emberek kezében lenne a "hatalom", döntési jogkör, mint George Lucas, James Cameron, Ridley Scott, Alex Filippenko, Laura Danly stb, még sokan mások, nem a primitív buta pénzéhes politikusok diktálnának, akkor talán fejlõdésnek indulna az emberiség. Ahogy mostanában elnézem az embereket ebben a csúcstechnikájú világban, nemhogy okosabbá válnak, inkább az elbutulás jellemzõ. Sajnos emberek között dolgozom, és néha fáj a sok hülyeség amit csinálnak, én sem vagyok egy IQ bajnok, de többre tartom magam náluk. Ilyenkor felmerül bennem egy kérdés, mi az emberi élet célja, mert amit látok nap mint nap, az állatoknál is mélyebb rangsorba sorol minket. Ilyen felfogással nem jutunk elõbbre, az értelem sokaknál hiánycikk.
Van egyfajta jövõképem vagy vágyálomnak is nevezhetném, hasonló társadalmi létforma mint a Star Trek világa. Ahol az emberek, lények nem pénzért hanem a fejlõdésért, felfedezések miatt "dolgoznak", élnek.
Sokan mosolyoghatnak ezen, de gondolkozzanak el egy pillanatra, mekkora az univerzum, mennyit ismerünk belõle ? Több emberöltõ is kevés mai technikai ismereteinkkel a felfedezéséhez, megismeréséhez. Sajnálom, hogy nem fogom megérni, amikor szabadon szárnyalhatunk az univerzumban, de köszönet a sok embernek akik fantázia világukat megosztották a nyilvánossággal filmek, képek, könyvek formájában ezek valamelyest kárpótolnak
Bocs, kicsit off voltam.