6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • kisiku
    Teljes mértékben.Nem használok modokat javításhoz.
    Beáll, javít, kiáll, stb, minden oké.Van egy két dokk,ahol kicsit lassabban megy, de egyébként működik a javítás.

A javítás...nem számoltam.Lehet hogy nem jól mondom,de a 4 és 5 csillagos engineer-ek,amiket használok gyorsak.Minden engineer 75%-ig javítja a hull-t, avagy a hajótestet, de megjavítják a hajtóművet, a fegyvereket, pajzsgenerátorokat, mindent.A maradék 25%-ot a shipyardon kell, ebbe nem csak a hajótest, hanem a hajtómű javítása is benne van.
    Egy Taranis-nál ez kábé 2-3 millió, egy Arawn-nál 2-6 millió, a teherhajóknál általában 200 ezer - 1,1 millió a 25% javítása, de van hogy olcsóbb.
    Én próbálok csak minimum 4 csillagos,de inkább 5-ös mérnököket felszedni.A hajógyárak szépen javítanak, a hajók beállnak, kiállnak, látható, ahogy drónok javítják őket,stb.
  • Jóózsf István #3606
    Úgy kezdtem, hogy elvettem a hajókat, kipakoltattam mindet, majd visszaadtam. Szépen el is küldte őket H-ért Ionért, plazmáért, de hiába telnek meg, nem szállítják le. Csak a betakarító hajóknál van ez. Most hogy írtam, talán a játék elején mintha lett volna már ilyen hiba. Az is bányászattal kapcsolatos volt.
  • Betyar070
    Kisiku érdeklődnék, hogy az 1.3 patch után a hajók javíthatóak-e modok nélkül is? Én valahol az 1.2-nél abbahagytam, akkor még kellet pl. Hull Engeener... Újra felraknám és ezért érdeklődőm. Valamint javítottak -e a javítás sebességén? Emlékszem nagyon lassan történ a javítás.
    (talán 1perc/1%)
  • kisiku
    István!
    Olvasgatván az Egosoft fórumot, talán jobb hogy nem kezdtük újra, mert olyan hibák jönnek elő,amit itt a novemberi kezdés óta folytatódó játékunkban nem látunk.
    Sok témát elolvastam, de nehogy azt gondold, jobb azoknak,akik újrakezdték...
    Csomóan írják, hogy a sztorit például továbbra sem lehet teljesíteni.Nekem valami isteni szerencsém lehetett, de én mindenféle bug nélkül végig tudtam tolni a sztorit,pedig akkortájt még 1.14-es volt.
    Aztán jönnek a freeplayesek, na ott is van káosz!Úgyhogy mi ne is panaszkodjunk.
    Ott vannak a beragadt hajók, javíthatatlan hajók, nem működő állomások,stb,stb.
  • kisiku
    Ha a játszhatóságot nézzük, mindegyik jobb ennél, mert jóval kevesebb a hiba bennük.
    Ez a rész mondjuk szebb,legalábbis bizonyos területeken.Aki elsőre játszik ezzel, tehát nem nézte meg és törölte le :), annak az lesz a benyomása, hogy tipikus konzolra készített játék, mert le van butítva és egyszerűsítve egy csomó dolog.
    Valamennyi komplexitást azért hagytak benne, meg bizonyos elemeket a korábbi részekből.Szokatlan lesz, hogy csak egy hajót vezethetünk és nincs SETA sem.
    Viszont egyszerűbb lesz állomást építeni, és tetszeni fog, hogy van személyzet is.Fegyverezhető az állomás, nem kell külön fegyverplatform ami vagy nagyon drága volt vagy használhatatlan.
    Nincs annyi szektor és eltűntek fajok is.A jumpdrive is hiányzik, nincs, csak a nagy hajóknak.Sorolhatnám még, de majd inkább később.
  • kisiku
    Itt is a problémádat tárgyalják ki:

Állomáshoz rendelt hajók nem működnek
  • lammaer
    Valamelyik előző rész nem jobb ennél amúgy?

Nekem elég sokmniden kimaradt, sztem az X3 alap volt amit utoljára toltam... huh, de azis lehet hogy az X2 volt az.... basszus, de szalad az idő.
  • kisiku
    Figyu!
    Vedd ki a hajókat a gyártól, majd add vissza újra nekik.Nekem megy a Mega Cellfab, a fegyvergyáram áll, pedig hely is van a raktárban és anyag is van neki.
    A gyárhoz rendelt szállítóhajókra más is panaszkodik, hogy nem mindig akarnak működni és szar a Manager működése.

- Én meg tudod miket veszek észre?Itt van ez a narkó dolog.Mégis csak termeli eladásra továbbra is, csak a trade menüben nem jelenik meg.
    Másik hiba: van a tüzépemen legyártva 15 ezernél több Reinf.Metal Plate.Amikor vetetek a saját hajómmal belőle, a Trade menüben csak 6 ezret jelenít meg...
    Szerintem nem tudja kezelni ezt a Trade Offer dolgot normálisan.

- Másik dolog: vettem egy Albion CV-t és látom, hogy a benzinkút avagy Cell Recharge Fac. 70 millió és 47 perc az építése. 2,5-szer annyiba kerül, mint a legnagyobb fegyvergyár...

- Áramot én is nehezen tudok eladni, mert mindenki csurig van, max eladható 2-3 ezer egység.Így én csak a sajátjaimnak tudok tízezresével eladni.

Ha végképp nem megy a kereskedés a gyárhoz rendelt hajókkal, vedd el tőlük és manuálisan csináld vagy túrj bele a savegame-ba és töröld a kereskedelmi parancsait.Legjobb ha átnevezed a hajódat és a név alapján könnyen megtalálod az .xml fájlban.Én így mentettem meg a beragadt energy rahanast.Nem akarta törölni a játékban, így én töröltem azokat a kódsorokat.
  • Jóózsf István #3599
    Viku!
    Nézd már meg légy oly bátyám, hogy a cellákat termelő/töltő gyáraid biztos rendben mennek-e!
    A cella gyáram nem hajlandó bekérni az anyagokat. Már a gazdasági igazgatót is lecseréltem...
    Az áram gyárak hajói meg csak kóvályognak. Albán Harmadik Lordban építek épp egy konyhát, odaküldi az erőmű a tepsijét tele EC-vel, de sem a konyhának, sem a CV-nek nem ad el belőle. (Térdel a NIL-el)
    Valami itt "K"-ra nem kóser! És kezdek nagyon zaklatott lenni!
  • kisiku
    No, találtam egy újabb hibára megoldást.
    Építkezés a téma és tételezzük fel, hogy nincs meg minden anyag, fegyver,stb az állomás építéséhez.Ugye elindul az építkezés, és a hiányzó anyagok ikonjai megjelennek pár perc múlva a CV-n.Az új frissítés óta nem jelennek meg, ergo nem látszik a Trade menüben sem, nem tudjuk leszállítani.
    Ha minden anyag megvan már az építkezés elején, akkor nem fog és nem is kell megjelenni a hiányzóaknak, mert értelem szerűen nem lesz hiány.

Megoldás: adjunk pénzt az építésznek, függetlenül attól, hogy azt választottuk mi szállítjuk az anyagokat vagy ő engedi, hogy más is szállítson.Ha megkapta a lóvét, megjelennek az ikonok, szállítsuk le a hiányzó anyagokat és vegyük vissza a pénzt.
  • kisiku
    Azt állítani, hogy tökéletes, nem lehet.Ami most zajlik,de legalább zajlik, az kátyúzás, kármentés, talán hogy a renoméjukat kicsit visszaállítsák.
    Játszható a játék, de nem tökéletes.El lehet lenni vele jó néhány száz órát szerintem, és nem sok olyan fanatikus van, mint itt mi egy néhányan.De ne számítson senki se arra, hogy olyan mint a korábbi X részek, mármint hosszra.Azokat gyakorlatilag végtelenségig lehet játszani vagy amíg totál meg nem unod.

Az elején sokan panaszkodtak, hogy relatív egyszerű sok pénzt keresni, ez nem probléma, miután sokat változott a játékmenet.Kétségtelen, hogy nem akkora sokkoló örömet okoz egy romboló megszerzése, de azért komolyat.A gyárak majd úgyis elviszik a pénzedet... :)
  • kisiku
    Igen, helyes megfogalmazás minden téren.
    A harc sem rossz.Most ugyan kiadott az Ego valami "hivatalos" mod-ot, ami kiegyenlíti a harcokat egy kicsit, azt ígérik, hogy ha beválik, akkor a következő "nagy patchben" benne lesz alapból.

Na most, harc: én ezt sokszor elemezgettem, szerintem nem rossz.Javítottak agresszivitáson, mozgáson, a nagy hajók végre nem csak díszek (bár ez utóbbi csak az MCE modnak köszönhető,nem az Ego érdeme.
    Rakok is pár képet még:

A drágasszágaim:

Szóval a csatára nem lehet panaszom.Lőnek, szétrombolnak, elpusztítanak mindent.Ami továbbra sem megy, hogy állomás harci tisztjéhez rendelem a hadihajót.Mintha meg sem hallaná, jön továbbra is utánam.
    Istvánnak igaza van, lehet, hogy újra kéne kezdenünk, mivel nem látom hogy valami igazán komolyan változna.Az újrakezdés max arra (talán) jó lenne, hogy lenullázza a készleteket, így esélyem lenne eladni dolgokat,mert ez még mindig nyögvenyelős...
    Ugye, többször kurjantottam el magam, hogy elegem van az egészből, de sajna annyira szar a játékfelhozatal manapság, hogy kénytelen vagyok ezzel beérni.Ezt legalább tolom egy ideje.Ismervén magamat egyszer úgyis ráunok.Valamelyik nap betöltöttem az X3-at, úgy hogy vagy 3-5 éve nem nyúltam hozzá és idegen volt De nem kezdek még egyszer bele, mert azzal kicsit durvább volt a játékidőm, mint ezzel és van magánéletem is.
  • Jóózsf István #3595
    Ha már röhögünk...
    "de amíg ennyire félkész a cucc"
    Attól félek, hogy ez "már készen van"!!! Muhaha
  • Jóózsf István #3594
    Talán karácsonyra!

Van Hermod-om. a Víz és Kristály gyár is használ legalább egyet-egyet.
    Rácsodálkoztál a minap, hogy minek hét betakarító hajó a cellának. Nálam minden gyárnak minden fajta árura van legalább egy DEDIKÁLT hajója!
    Ha egy Síp vagy Arm tech-nek odacsesznék egy darab Tituszt, hogy boldoguljon, valószínűleg leköpne!
    A játék lassúsága folytán, főleg a kurrensebb cuccot akár három-négy hajó is viszi. Konkrétan a két gyárnak 8 és 9 hajója van. Hiába vegyes rakterű egy hajó, a büdös életbe nem fog sor kerülni arra, hogy elszaladjon EC-ért, vagy rozsdáért esetleg szilikonért. Pláne, ha még közben terítenie is kell.
    Szerinted miért gyűjtögettem oly vehemensen a teherhajókat? Most épp a Tituszokat cserélgetem le gyorsabbakra. Hál istennek szinte minden kanyarra jut egy, Megtört Szívben.

Mai jótanács: Repu 20 fölé, és ami megtetszik einstand! Ilyen viszonynál maximum egyet vesztesz egy hajóért cserébe. Vagy azt sem.

Egyre erősödik bennem a gyanú, hogy MOST MÁR JÁTSZHATÓ lenne a játék, de mi annyi szemetet hoztunk magunkkal november óta, és görgetünk magunk előtt, hogy tényleg újra kéne kezdeni! (megint)
    Ha azt vesszük a hajók mozgása elfogadható. Az építkezés pazar :-) (csuriban vannak az ujjaim) Na jó, egy két malőrtől eltekintve megy.
    Innentől kezdve néhány parancs és az információk áramlásának bővítése jöhet szóba. Uram bocsá' "PLOTOK". Így bátran buzdítok mindenkit, hogy kezdje el! De! HARCOLNI, KERESKEDNI és GONDOLKODNI, háááát... Az építkezésből meg pont a kreativitást vették el. (Hova, HOGYAN, mit-mivel, az szevasz!)
    Ahogy az építészem mondaná: Jú pik it. Ví bild it. Jú liv vid it!
  • kisiku

Oké,de lehet, hogy sokáig tart.
  • lammaer
    Én is félszemmel nézem, de amíg ennyire félkész a cucc, nem vagyok hajlandó még lekalózkodni se.
    A játékidőm értékesebb annál hogy félkész cuccokkal szarakodjak.

@Kisiku: ha majd ott lesz a játék hogy örömet ad nem frusztrációt, egy bazinagy
    "MOSTMÁR JÁTSZHATÓ A GAME"
    üzenetet dobj majd be ;)
  • andraas0717
    Én személy szerint olvasom, de semmi kedvem nevetni :( Az jön le, hogy egyenlőre nem kell félre tennem az EVE-t emiatt. Az X-eket eddig is inkább a harci oldaláról szerettem és játszottam, a gazdasági nem nyűgözött le. A hozzászólásaitok alapján nekem az a benyomásom, hogy a harci rendszer rendesen el van baltázva, a gazdasági meg nem igazán működik tisztességesen.
  • kisiku
    Úgy tűnik mi ketten itt jól elvagyunk ,a többiek szerintem csak olvassák és röhögnek rajtunk De ez így jó is.

Na, hát igen ezek a gyárak...elég fa*ság ez az eladás.Mekkora állat vagyok...ki gondolta volna, hogy ha mellérakok valami mást,akkor azt az anyagot többi nem tudom eladni.
    A Foodstuffs Supply-nál legalább mindent el tudok adni: Food Rations,Wheat,Meat,Spacefuel, a Spice-ot még nem csekkoltam.
    Engem is idegesít, hogy minden gyár mindennel tele van,mindenhol, esélyem nincs eladni semmit.Tegnap eszembe jutott egy dolog, lehet, hogy meglépem.Kiütöm a konkurenciát, még kapcsolatromlás esetén is: szétlövök konkurens fegyvergyárat, hogy csak tőlem tudjanak venni.
    Kamu egyébként, hogy mindenük van.Omicronban nincs gyár ami Reinf.Metal Plate-et gyárt, mégis mindig van nekik belőle.
    Az átutalásokat úgy tudod elcsendesíteni (és mindjárt kifejtem miért van ez), hogy mindegyik állomásodnak átutalsz egy csomó pénzt :)

Azért van ez így, mert most TÉNYLEG fizet a saját gyár a saját szállítónak, mondjuk akkor is,ha nincs pénze, de akkor folyamatosan ugat.Nekem is egyfolytában jönnek az üzenetek az "állomásfőnököktől", hogy "hát bocs hogy zavarjuk, Uram,de kifogytunk a lóvéból"
    Ne aggódj, én is bogarászom őket, nagy nehezen megtanulom a nevüket a beosztottjaimnak.
    Majd otthon tesztelem ezeket az új hajókat.Szerintem is hülyeség a Bulk&Liquid,stb mert tipikusan olyan anyagok kellenek a gyáraknak, ami sem egyik,sem másikba nem jó...
    Pl: Bofu Plant ez Bulk-ot és Energy-t használ, ilyen hajó nincs.
    Megatank Farm: Liquid és Energy. Ilyen sincs
    Fegyvergyár: Bulk, Energy, Container, ilyenek is csak külön-külön vannak.
    Cellfab: Energy+Container, na ilyen asszem van.
    Megoldás: vagy semmi vagy Scaldis vagy Titurel.
    Csakhogy a kisebb hajók gyorsabbak.Hermod-ot próbáltad már?Az Bulk+Liquid elvileg.
  • Jóózsf István #3589
    Egy hős vagyok. Kijavíttattam a Tutusz hajtómű 1.01-es tapaszt!
    Az 1.02 már megint működik. Plusz visszarakta a kismotorokat is a srác.
  • Jóózsf István #3588
    A nap bölcsessége: Ha ez a fórum nem lenne, már rég nem idegesíteném magam a Rebirth-el!
  • Jóózsf István #3587
    Pont tegnap délután kezdtem bele a második Pharma modulba, akkor én is be*tam? (Még nincs kész.)
    Hasonló a helyzet a Tüzéppel is. Úgy emlékeztem, hogy árulja a vasat (refined) de nem. Ez meg azért baj, mert az Integratív mióta urv-ket is gyárt, nem nagyon marad vas a tech-nek és az arm-nak. Építhetek egyet külön.

Az a CV-m amelyik nem "kezdte el" az építkezést, benne van az eladható hajók listájában. Jelent ez valamit? (Jót biztos nem) Ez önmagában is érdekes, de jóval drágább a másiknál (tizenmilló). Lehet, hogy sutyiban hozzákezdett és anyag is van már benne. Próbából eladom...

A Titsuz hajtómű mod-ot most rontotta el a gazdája az 1.01-es update-el. Persze mielőtt rájöttem volna már agyvérzést kaptam, hogy miért nem működik. Plusz két órát újrajátszottam.

Stormvok, nem tűnik túl nagy eresztésnek. Nekem is van, de még nem került górcső alá.
    Az "orosz dömping" kiszorította a leptonokat az npc flottából. már egyet sem látok.
    A konténer-energia változat valamilyen agyament ötlettől vezérelve lassabb a többinél. Vajon miért?!?!

Az újonnan "szerzett" Orosz technika azért nem hajlandó dolgozni nálam, mert egytől-egyig EC gyárnak adtam oda. Az EC-t meg nem lehet eladni. Valamit "beleoptimalizáltak". Végig bogarásztam egész Albániát. Minden gyárban van EC. Ez nem így volt eddig. Ez meg csak azért baj, mert ebből akartam meggazdagodni. Marad az étel.

Az "Utalj át zsét ennek meg annak" "küldetésektől" kezdek megvadulni. És ezeket ki sem lehet gyomlálni, mert az összes többi "rémfontos" tennivalót már kigyomláltam. A régi rendszer (ami még most is él), hogy felhív telefonon, jobban tetszett. Két gombnyomás és le van tudva. Itt meg bogarászhatom, hogy: KINEK????

Ha jól látom, ezt a hozzászólást végigrinyáltam.
    Az alatt a három hét alatt, amíg nem játszottam, (illetve nem ezzel) sokkal kipihentebb voltam. Nem baj. Úgyis túl sok a piroson áthaladó gyalogos a nagyfaluban! Attól nem sérül a rakomány, ha egy-kettőn átmegyek.
  • kisiku
    Én feltettem a modot, most vettem egy Styrvok (jól mondom?) Container&Energy-t a URV Integration-nek.
    Akartam képet is lopni, de sajnos lefagyott megint.Jó, éreztem hogy le fog, mert elérte a 3,2 Gb-os határt.
    No, lehet venni Titurel-t is Devries-ben, meg van ennek a Styrvok-nak (mi ez valami orosz találmány?) egy Stormvok nevű L-es rombolója.Már,ha azt annak nevezhetjük.
    10 milla a kiinduló ár+fegyverzet+URV-k. 12 db HIT/MA, 6 pajzsgenerátor és 4 Plasma/Ma van rajta.60 darab URV-nek van rajta hely.Még nem vettem, majd holnap,most fáradt vagyok, nem is baj hogy lefagyott.
    Rájöttem mi viszi el a celláimat.Elfelejtettem hogy az R&D-nek vettem egy Leptont is, na az szállítgatja el.

De hogy milyen hülyeséget láttam már megint...Eddig termeltem a Narcotics-et, mindenhol volt rá vevő.De nagyon sok Medical Supp.-t is használok, erre melléraktam egy Pharma Lab modul-t is, innentől kezdve a Narcotics-et nem adja el a gyár, csak a Medical Supplies-t.És nem ez az első gyár,ami ezt csinálja.Milyen kretén megoldás ez?
    Méé' nem lehet azt, hogy mindent,amit gyártok, azt el is tudjam adni, ne csak a gyár saját hasznára menjen?!
  • Jóózsf István #3585
    Most már talán... De ez a gyár még a bányászreform (az ez előtti) előtt készült. Amikor még NAPOKAT kellett várni egy kocsideréknyi vasércre. Akkor még elkélt a "folyamatos" utánpótlás. Azóta meg el lett felejtve.
    A SípTech, ami nálad valószínűleg a technocore (Fúziós, plazma áram szabályozó, Podkletnov) Zabálja az Anti anyagot. A Tűzép is szépen eszi a másik kettőt. A Techlab (bio, mikro, quantum, chem) is viszi...

A Styruzgdjzgsfdkzurrggfvok (valaki nevezze már el, mert megőrülök a nevétől) mod-ot is feltettem. Egyelőre a próbadarabokat gyártattam le. Ha valami bölcsesség kisül belőle, akkor leközlöm.

Körülnézek a többi gyáramnál mi a helyzet...

Érdekes, hogy sehol nem foglalkoznak a "kötelező" cockpittal. Engem meg egyre jobban zavar, hogy nem látok semmit. Aki végig azzal játszotta, annak nem mond ez semmit, de engem zavar. Rettenetesen!
    Ráadásul aki a better cockpitot készítette eltűnt. legalább is egy ideje nem foglalkozik vele.
    Ha valaki talál valamit helyette, azonnal hívjon: 555 Styrvok :-)
  • kisiku
    Hét darab bányászhajó?Minek?Szerintem az nagyon sok.Én azt vettem észre, hogy amíg csak egy volt hozzárendelve,akkor váltogatta, hogy most mit bányásszon.Mivel 3 fajta gázcellát termel, én 3 darab gázbányászt vettem a gyárhoz.
    Egy hidrogént, egy plazmát és egy ionokat gyűjtöget hozzá.Én csak azt nem tudom, ki viszi el az ezekből készülő cellákat?!3 gyáram van ami használ ilyeneket:
    A Chem refinery,ami van a Hardware Supplier-ben, az R&D Chem Lab,ami BioElectric N.Gel-t,Plasma Pump-ot és Quantum Tube-ot gyárt, valamint a Technocore Hi-E.Ez utóbbi bődületes mennyiségű Antimatter Cell-t használ.

Nálam is csinálja a CV, hogy kell neki az anyag, de nem jelenik meg az ikon, sőt a kereskedelmi menüben sincs ott.Van olyan is, hogy újra bekéri az anyagokat, meg olyan is hogy kihagy elemeket az állomásból, de elkészíti.
    Sőt olyan is van, hogy a saját gyáram tele van pl Narcotics-szal, de a Trade menüben nem látszik...Meg olyan is van, hogy kijövök Omicronból és nem látszik egy csomó kereslet-kínálat ajánlat,hiába van mindenhol ügynököm,aki értesít.
  • Jóózsf István #3583
    És ha már Cella gyár! Olyan ügyesen megoldották a bányászatot, hogy a Cella gyáram hét betakarítója áll mint a cövek, parancs nélkül (NONE) Tele "hassal". A raktárak meg konganak az ürességtől. Vagy ezt a raktározás optimalizálásnak köszönjem inkább?

Egy HOA-s CV-m besztrájkolt. Elkezdett egy modult (az elsőt) Ki is szórta szokásos pár darab vasat, de az istennek nem árulta el senkinek, hogy milyen nyersanyagra van szüksége. Én látom, amikor felhívom telefonon, de se ikonok, se piktogramok, se a kereskedési listában nincs benne. Van bajom!
  • Jóózsf István #3582
    Cellákból nem lehet eleget gyártani...
    De még az EC-ből sem. Raktam egy EnerdzsiFarmot Kialudt Fáklyába és akkora forgalmat bonyolít... Pedig van Devríben elegendő Delejgyár.
    Mondjuk az összes gyáram ide jár ezentúl (bocs RoC).
    Többiről fogalmam sincs. Ha bejelenti valamelyik, hogy keresett egy gurigát, akkor csak bólintani tudok. De azonosítani nem.

A legutóbbi elképzelésem is borulni látszik. A sebességi kísérletem miatt lett 260'000 EC-m a két Tituszban. Alig tudom eladni az Albánoknak!
    Az eredmény mellesleg: Kialudt Fáklya - Elásott Kincs oda vissza fullra pakolással 20 perc-el hamarabb teljesítette az módosított Titusz (A réginek adtam ki először a parancsot)
  • kisiku
    No látod, nálam meg ez működik.Nekem mennek a hajók, sőt a legutóbb felhúzott Mega Cellfab most kapja a harmadik bányászhajót, mert valaki vagy valami mindig elviszi a cellákat és Devries-ben vagyok, ahol csak nekem van olyan gyáram, ami használja is ezeket.Úgyhogy szépen építem mellé a többi modult, most mindhárom gáz fajtából van egy üzem, most mellérakom a következő egységeket is.

A kajagyáramból viszik a kaját és az űrszeszt az albánok.Nekem ami kevésbé fogy mostanában az a URV.A gyáram áll, tele van.A hajóim ellövöldözik ugyan,de nehogy azt gondolod, hogy rá tudom rakni a hadihajókra a saját gyáramból...
    A fegyvereket viszik,de sajna nem túl nagy mennyiségben.Plasmajet-et azóta sem tudtam eladni 2-3 darabnál többet.
  • Jóózsf István #3580
    Közben ki is próbáltam, illetve épp próbálgatom, csak most épp kötelező sport kulturális eseményen veszek részt a televíziós szolgáltatás segítségével.
    Annyi biztos: Szebb nem lett tőle a Titusz, de az ő esetében eleve nem beszélhetünk esztétikáról. Elvette a felső sor (kis) hajtóművet, (Üres csövek megmaradtak. (Nincs képem. Majd lövök)) A bal nagy átalakult "kékké", ugyan úgy hosszabb is mint a jobb
    Leginkább foglaláskor előnyös: Nem kell annyi hajtóművet javíttatni.
    A mozgása szembetűnően élettelibb. Most akarom majd megversenyeztetni őket. Attól függ majd, hogy megtartom-e ezt a mod-ot.
    Végtére is, teljesült az egyik vágyam: Titusz normális tempóval.

Üröm az örömben: Az új hajók még mindig nem hajlandóak dolgozni!

Az elmúlt napokban (1.3-óta) buktam száz gurigát úgy, hogy csak 3 piszlicsáré modult húztam fel. "Adj pénzt ennek, meg annak" A gyári hajók folyamatosan átjárnak a kapukon mégsem jön a zsé!
    Ellátogattam a legdélibb (Albán) birodalomba és láttam, hogy minden gyár rendesen termel, de két gyár között nincs összhang. Az ételnek nincs búzája, a benzinkútnak és egyebeknek nincs étele és így tovább. Észak Albániában ugyan ez a helyzet. Lehet, hogy jobban lehetne keresni a kufárkodással, de arra nincs kiképezve a program. Egy hivatalos kereskedői lehetőség sokat lendítene az életen.
  • kisiku
    Jó reggelt!

Igen, szerintem is a teljesítmény miatt nincs dísz forgalom,de nem is érdekes.Csak én így nem kapok "szirénázó" (az űrben minek?) rendőrhajót vagy rendŰRhajót :) sem.

A Titurel engine modja elvileg gyorsítja őket, meg javít a mozgásukon DE csak frissen, a mod telepítése utáni hajóknál, tehát a már meglévőket ba**hatod.

Az XL Super Freighter nem szerepel a játékban, mindent átkutattam az xml-ben, meg sincs említve.Ha vannak ezek az új transzporterek, miért nem lehet őket venni?Ezt a Roguey-t sem értem.Miért ad meg rossz információt ezekről a hajókról?Mi az hogy "0 turrets"? Én amit eddig láttam, mindegyiken volt fegyver.

Nincs építkezés közben az útban hajó, úgyhogy nem értem a hibáját, habár nálam még mindig fut az Override obstruction mod.
    Viszont az UFO-t szerintem le fogom szedni, mert nem használom és szerintem csak zavar.
  • Jóózsf István #3578
    Ez meg újabb kérdéseket vet fel
  • Jóózsf István #3577
    Koptatom én itt feleslegesen az ujjaimat...
  • Jóózsf István #3576
    A díszforgalmat valószínűleg feláldozták a sebesség oltárán!

Az Obstructed dolog nem tudom mi. Ha csak nem az amit Dimre is emlegetett. De ott hajó van útban, amit egy kirándulás a szomszéd zónába megold. És ez minden modulnál így lehet. Élhető hiba.

Az új hajót csak mod-al lehet gyártatni. A gőzsufniban láttam. Olyan változatok vannak, mint a Rahanból. Meg is inogtam egy pillanatra, de még várok vele. Van valami Titurel hajtómű hiba javító is, de azt meg nem értem. Sajnos még mindig nem beszélek játéknyelven. (ángélusul) Egy dologgal viszont nagyon felkeltette az érdeklődésemet: A Scaldis végsebessége 64 m/s A Tituszé 70. Oszt melyik is a fürgébb?!?!
    Azt nem merem fixre venni, de csak az új hajó (strtdhrgjre) tudja kieregetni az építő-javító drónjait.

Igen! Én is láttam egy Scaldist kifarolni a HOA gyárból, HOA felségjellel, de nem vettem a fáradtságot, hogy utána koslassak.
    El kellett küldenem a CV-met az útból, mert nem volt hajlandó átgázolni rajta. (Mondom, hogy reszeltek az ütközéseken)
  • kisiku
    Nanana, nem politizálunk! :)

Én megoldottam, óóó, azóta már szépen fut újra minden, szóval megoldottam az én Rahanas Energy-m gondját.Mivel önmagával akart folyamatosan kereskedni (!), ezért elővettem xml tudásomat és egyszerűen végleg töröltem a kereskedelmi parancsát.Így,hogy még vettem is egyet mellé, minden rendben, nem veszett el.
    Kerestem az új hajót Devries-ben, van is, csak gyártani nem lehet.Valami Energy Freighter-nek van minősítve, 8 db HIT/MA és asszem 4 db FF Projector-ral.Egész csinos.
    Most minden megy szépen, én úgy látom, hogy a hajógyárak gyártanak hajókat az AI-nak, ergo mindig van kereslet valamire.Aztán asszem eltünteti őket, gondolom ezt a csak a kereslet fenntartása végett csinálja.

De hadd kérdezzelek meg titeket: sokadszor említem meg az építkezés egyik akadályát, az Obstruction dolgot.Ez nálatok is így megy?
    Pl, ti is állandóan kiléptek minden új gyár 2. bővítése után és szerkesztetek?
    Ha újat húzok fel, akkor az első 2 modulig minden oké, majd jön, hogy akadályba ütközött.Tudjuk, hogy nem, de a megoldás a szerkesztés.Már meglévő állomásoknál meg majdnem minden bővítés után bejön a "Building site obstructed" dolog.
    Ezt vagy feleslegesen rakták be vagy nem adnak rá megoldást.Bizonyos új állomásokhoz már nem kapok "diszforgalmat", bár szerintem ez szektorfüggő.
  • Jóózsf István #3574
    Állítólag megmarad az öszvér tepsi. (Elvész, de visszakerül)

Ami újdonság az 1.3-ban, hogy KÜLDETÉSKÉNT kezeli a TENNIVALÓKAT! Erre érdemes odafigyelni. Annak kicsit macerás lesz ez a dolog, aki most barátkozik a játékkal. Engem meg simán zavar. Pláne, amikor védelmi tisztet akar rakatni egy CV-re!

Meg az is, hogy a négy új Styvrok (Fene a náci fantáziájukat. Háromszor kellett visszakeresnem a hozzászólásokban, hogy helyesen írjam le a nevét) közül hármat le akartam pattintani egy-egy gyárnak, de csak kóvályognak abban a zónában, ahol átadtam. (Trading with nil...) Valami nem kerek velük!
  • RJoco
    Érdekes, az 1,3-as patc előtt megvolt már a Rahanas. Raktam is rá kapitányt, meg védőt és már csináltam a 100 EC-s küldit. Patch után, amíg nem frissítette az elvégzett küldit, addig benyomta, hogy szerezzek még egy mérnököt is. Aztán átmentem a szuperkapun és mint korábban is, eltűnt a Rahanas-om. Akkor minek rá ennyi ember? Csak pénzkidobás.
  • kisiku
    Azzal egyetértek, hogy játszható lett, főleg ha valaki nem onnan nyomja mint én, azaz 2013 november 11-e óta folyamatosan.
    Túl vagyok a 700 órán is, egészen pontosan 728 óránál tartok a Gőz szerint.
    Lehet, ha újrakezdeném talán eltűnnének még ezek az apró-cseprő hibák is, de egyrészt kedvem nincs, másrészt egy játékot úgy kell frissíteni-javítani, hogy ne kelljen mindent elölről kezdeni.
    X3-ra senki ne számítson, márcsak azért is, mert sok dologban más.
    Továbbra is csak a kicsi Skunk-ot lehet vezetni, ha belegebednék, sem tudnék mást.Továbbra sincs SETA és a játéktér sem bővült, tehát nincs 100-nál több szektor, meg 8-10 faj (ezek körülbelüli számok,nem emlékszem pontosan).Kis hajókat továbbra sem lehet venni-vezetni.
    Cserébe van állomáson séta,hajón "séta", látni embereket is,stb,stb.

De nem panaszkodom, sokat javult.Arról már rég letettem, hogy "na majd most tökéletes lesz", neeem, talán pár év múlva.
  • Jóózsf István #3571
    LávaFolyamban és GásingSzpringszben is "kaptam ajándékba" egyet-egyet.
    Épp kapóra jöttek az áramgyáraim fejlesztéséhez.

KisViku rád jár a rúd! Nálam megy minden simán. Az EnerdzsiFarm építkezésen ejtett egy hibát. Nem rakta be az összekötő elemeket, de azt megoldotta egy kirándulás egy másik zónába.

Jah és kimennek a kis cv-k a hajó javítása közben. Akármilyen béna a szerelő.

Micsu! Mintha megtáltosodtak volna az Ego-nál. Mondhatni igen. Játszható. Az adott keretek között, de még mindig nem X3!
  • kisiku
    Nekem most egy Boann akadt be, amit én rendeltem.Illetve készen van csak nem akar kijönni.Most vagy eladom vagy "kicsítelem onnan".
    Most nem azért írok, mert lefagyott, még megy, csak a billentyűzet nem megy.Böngésztem a Trade menüben, egyszer csak megállt a billentyű.Alt+tab-ra megy, tehát a játék hibája.Az a baj, hogy menteni sem tudok, de asszem most mentett ez a pöcs, úgyhgy nem vesztek sokat.

Viszont van egy hajóm (Rahanas Energy),aminek nem tudom törölni a Trade parancsát, mert mindig visszarakja.Már a kapitányt is kirúgtam, de nem használt.
    Most vagy kivágom a hajót onnan vagy nem tudom mit csinálok.
  • Micsu
    nah gyerek, megjelenés után azt mondtam hogy húsvét fele visszajövök

játszható már a játék?
    :D
  • Jóózsf István #3568
    Jah! GőzPárában találtam. épp a Síptek gyáramnak akart EC-t eladni.