X Rebirth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dimre
Én Orion párti vagyok 😊
Több idõm van cigit gyúrni.
Tavaly óta nem játszottam vele, igaz tegnap belenéztem, kíváncsi voltam az új parancsra "stop current task", de nem nyert.

Elkezdtem egy másik X játékot, nem Ego-s de élvezem, ráadásul le van fordítva magyarra.

X universe Home, sweet home

Videoton vagy Junoszty? 😊)

Én a hosszasabb járatokat cigizéssel, cigigyártással és Family Guy mobilon nézésével verem el, bár mint mondtam, újonnan nem unalmas a játék.

Fusion Reactor-t (fjúzsön riektör) több szektorban is gyártanak:

Devoid Clime rendszer:

- Keen Chant
- Illusory Rest

Eclipse Clouds rendszer:

- Pearly Shore

"Csak az idõ rohan...nem is kell ide SETA 😊"

Már beüzemeltem a gép mellé egy kis tévét!

Plazma pumpát 10 darabjával tudom eladni kb 20 000 zséért. A benzin többe kerül. (Tudom, hogy gázolajjal mennek a scaldisok (hogy nem találtam ki valami emberibb nevet nekik?!?!? (SZKÁNIÁK! (Ez az! (HEURÉKA!!!))))

Adhatnál tippeket, hol érdemes a Lúréban fúziós reaktort és tömörített bádogot venni, mert nekem közelebb lenne. Bár, optikai kábelért így is Albionba kellene járni.
Elásott trezorba és fagyott körútra szoktam járni vásárolni.
Õõõõ, igen 😊 Minek az ûrbe sziréna?Jó poén, biztos az Ötödik Elembõl vették.

Rendõrök: Albion, Shady Vaults-ban elég szigorúak és idegesítõek, szinte percenként szkennelik a hajómat, meg lökdösnek.Ha meg én szkennelem be õket, megsértõdnek.A PMC-nél a 27-es repum miatt az összes engedély meg minden sz*r megvan, ennek ellenére teszik a megjegyzést, ha illegális árum van, de még soha nem bántottak.

A Police License/PMC Syndicate/stb legmagasabb engedélyek pedig fejpénzt adnak minden, Albionban kilõtt ellenfél után, akár a küldetésen felül is.Nem sokat, de sok kicsi sokra megy.
Na, Uraim!

Így, hogy már húsznál is több féle anyagot kell beszereznem, meg átszállíttatnom, egyáltalán nem unalmas a játék.Sajna mindezt manuálisan, mert a nagy kapukon nem megy át semmilyen kereskedelmi hajó.

Egy dologra viszont rájöttem, ezt már korábban is akartam mondani, nem szabad egy huzamban 5-6 órákat játszani vele, mert lefagy.Csak az idõ rohan...nem is kell ide SETA 😊
Durván 1-2 percenként jön üzenet valamelyik hajómtól, hogy elvégezte ezt, bedokkolt oda, pakol fel, kirakodott, stb.
Hiába rendelem állomáshoz, csak két gyáram van, az egyik a sztoriállomás felturbózva Steel Mill és Wafer Plant egységekkel, a Másik a Military HiTech Dept.
Ez utóbbit bõvítettem raktárral, nagyon megéri!Hirtelen a befogadóképessége a tízszeresére ugrik, ergo, jóval több anyagot lehet belepakolni, és az is elfér, amit közben gyárt.De egyszerûen most nincs idõm tovább bõvíteni, mert annyit kell szállítanom bele.Plusz állandóan ugrálok az eladóhelyekre, mert azokat rendszerint elfelejti.
Aztán jön a manuális dokkolási pont keresés, ami nem egyszerû egy komplexumnál és egy idõ után fárasztó.
Mire egyik anyagot megveszem és leszállítom, elfogy a másik 😊
De így már nagyon élvezetes a játék.Nagyon jó lenne ha megoldanák a kapukon átívelõ kereskedelmet, mert nagyon kellene!
Ja és még szeretnék plusz állomásokat is építeni,de akkor ha nem vagyok észnél, bele fogok õrülni a kereskedelembe.Ezért kell hogy automatizálva legyen.

Magma Poolban van egy HOA-s, mûködõ, járõrözõ Freedom Carrier, ami egy Arawn.Azt lehet hogy megpróbálom megszerezni, de egyelõre a gyártás-anyagellátás-kereskedelem minden idõmet leköti.Ja és közben írom az egészet...plusz kell még magánélet is <#vigyor>
Ilyen alapon a rendõrhajók szirénájának sem kéne hallatszania.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Igen, nekem is fura a madár, meg a vizcsobogas, viszont úgy nez ki mintha lenne egy bubporék pajzs és az alatt lennének ezek a lények. Igaz a buborék felett is hallhatóak :-) De ez legyen a legnagyobb baj.

Ez lemaradt 😊
Azért nézd meg a többi gyárat is.Például Maelstrom-ban, Alpha Quadrant szektorban a Sky Meadow-ot!Szerintem elképesztõen jól néz ki és hatalmas!
Vagy ajánlhatom a Pharmaceutical Lab-okat, az Antimatter Cell Fab-okat, a Bofu Kitchen Complex-et vagy ahol a Spice-ot termelik.

A gyárak úgy vannak megcsinálva, hogy mindegyik részen egy kis betekintést nyerhetsz a gyártási/feldolgozási folyamatba.Steel Mill-nél látod ahogy mennek az ércdarabok futószalagon a kohóba, farmoknál látod ahogy óriási kertekben madárcsicsergés mellett (hogy kerül madár az ûrbe??) termelik az étket.
A Water Distillery-ben csordogál az ivóvíz,stb.Nekem ezek nagyon tetszenek,kellemesebbé teszik az egésznek a hangulatát.
Igen, kicsit lakótelep mintájúak 😊
a 2716-os hozzászólásomban látod mit gyártok és mit lehet még.
A képeken azt látod mit használ fel, az elsõ képen sajna ömlesztve jelenik meg a gyártott a szükséges anyagokkal együtt.

Tehát mégegyszer a Mil.Hi-Tech Dept mit gyárt:

- EM Spectrometer
- Sunstalker/Newtonian V Crusher/Astrobee Swarm/Novadrones missiles.
- Reinforced Metal Plating
- Warhead
- HIT/MA,Plasma/MA,Hailstorm/MA, V-Launcher
- Force Field Projector

Vigyázz, hogy ha Omicron-os építõhajóval építed, akkor Omicronos kaja meg egy-két csak ott kapható alkatrész kell majd a gyárhoz.Ilyen pl a Plasma Pump, vagy a Bioelectric Neuron Gel, aminek az Albionos megfelelõje a Bio-Optical Wiring.Food rations helyett az állomásom Bofu-t eszik.
A másodlagos anyagok: Spacefuel (engedélyköteles) és Medical Supplies (engedélyköteles)
Tudom, már mondtam, de a másodlagos anyagok megléte a termelékenységen dob +15%-ot. Ha nincs attól még megy a gyártás csak normál tempóban.
A végtermék viszont ugyanaz.
Adj neki három scaldist meg két leptont és hagyd érvényesülni.
Köszönöm. Megy az Arawn! (ott cirkál a bányászós, lelõhetetlen scaldisos térségben. HOA-s ajándékos, mosolygós!)
Akkor ez a p.pumpa valami Omicron-os egyedi hülyeség? Mi helyett? Azt mintha véltem volna felfedezni, hogy neuron gélt használnak optikai kábel helyett. Meg hogy csigát esznek hamburger helyett.
Nem tudom megszokni a Lúrét az Albion és a Devrí után. Szép környék, de hányok a gyáraiktól. Lakótelep!

Gyártja is az üzem?!??! Nekem is kell ilyen! Már izzítom is az egyik CéVét. Beteszem a kavicsok közé!
Amit gyártok:

- EM Spectrometer (hajó és rakétagyártáshoz mûszer)
- Sunstalker/Newtonian V Crusher/Astrobee Swarm/Novadrones missiles. Ezeket felváltva, ciklusonként gyártja, azaz eggyel végez, jön a következõ.Ezek maguk a kilõhetõ rakéták.
- Reinforced Metal Plating (hajó/állomásépítési alapanyag)
- Warhead (rakéta alapanyag)

Ezeket külön-külön is lehet értékesíteni, de ha bent hagyjuk, akkor a gyárunk felhasználja.
Még további 2 modullal fogom bõvíteni a már most is termetes állomásomat: Turret Forge (gyárt: HIT/MA,Plasma/MA,Hailstorm/MA és V-Launcher) és a Shield Facility (gyárt: Force Field Projector)
Tehát összesen 6 gyártóegységem lesz, jelenleg 4 üzemel és nem gyõzöm tömni áruval.
No, ezt mindet használja és gyártja jelenleg az üzemem:

Ezt pedig csak a Missile Forge modul használja:

Én a Military Hi-Tech Depotban gyártok rakétákat, ahhoz is kell.Ilyet találsz Keen Chant-ben is/Omicron Lyrae-ben.
A Plasma Pump elengedhetetlen építõanyag rakéták gyártásához és Omicron-os épületek felhúzásához!
Drága és néha nehéz beszerezni!
ja az egy zóna :-) köszi, nem emlekeztem ilyenre.

Ez:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Olyan vagyok lassan mint Columbo. Csak még valami...

Ha valaki meg tudja mondani kinek adjam el az örökölt plazma pumpákat, adok neki ajándékba egy Arankát!!!
A Lúréban láttam, hogy árulják, de nem találtam vevõt rá. Szintén fura, hogy Albionban kószáló Ledda Industrial Scaldis-okon mindig van (kettõbõl kettõn).
Enciklopédia rohadj meg!
Már megvan. Teljesen véletlenül akadtam rá, mert gyanús volt az arra járó PMC-s sul.
Odaadtam a plotos gyárnak, hogy játszon vele.
Ezmiezmi: Flickering Flame Pozícó

Na, ezért imádok ide írni - ez is lenne a célja egy fórumnak - mindig tanulunk egymástól!

Goyo2-nek: Alapból, mindenfajta repair mod nélkül csak 75%-ig javítanak fel minden fajta hajót a mérnökök.Ez persze a hajótestre (hull)vonatkozik, ettõl még a részegységeket (hajtómû/fegyverek/pajzsgenerátor/jumpdrive/stb) megjavítják teljesen, de legalább mûködõképesre.

Igen, mára rájöttem, hogy a két Aranka (tetszik a becenév) Vapour Streamben csak dísz 😞

Dimre: Amíg mások teszkós bevásárló listát írjnak, te beírsz 10 deka kvantum tyúbot, egy kis szeletelt rifájnd metált és néhány palack entájmedör szellszet <#nyes>

István, köszönöm a további tippeket.Cserébe én is adok:

Aki még nem találta meg,azoknak mondom, hogy van pilóta nélküli kishajó ebben a világban is, melyeket a korábbi X részekhez hasonlóan lehet Claim-olni, megszerezni.Ehhez vigyünk magunkkal egy Pilótát (nem kapitányt, sima Pilot-ot), közelítsük meg a hajót és a Claim paranccsal szerezzük meg.
Itt található:

- Devries-->Bleak Pebble-->Flickering Flame Pozícó (30.2km, 7.6km, -35.6km)

Eddig többet nem találtam.

Kitört rajtam a grafománia.

Amikor kipróbáltam a hekkelést, épp Lúréban voltam. Egy energia Rahant szemeltem ki, amit aztán oda is ajándékoztam az egyik gyáramnak, hogy had éljen vele. Az érdekes, hogy ez a hajó a Lúréba jár vásárolni, ami elméletileg lehetetlen...?!?!?
IHS = IHC (Insnely Huge Cannon)
Egy malomban õrlünk, szerintem.
"Dísznek vannak akár a PMC nagy batárja Twilight Sentinel-ben,"
Jelentem szétlõttem. Nem történt változás. Persze naiv vagyok.
Viszont jól lehet gyakorolni a partizánkodást. Óra másfél, mire végig szemezgeted a csúzlikat rajta. (novát használni nem ér!)
Ki akartam próbálni rajta az Esztelenül Nagy Ágyúval rendelkezõ hajómat, de nem reagálta túl a kis harcomat. Sosem fog kiderülni mit tud. A Xenon zónában dolgozott egy, de csak csipegette a járókelõket, meg néha rálõtt az állomásra, de az IHS-t nem láttam mûködni.
Én meg egy olyan CV-t foglaltam amiben ott figyelt yoolis-ka. Persze már URV gyár épités elindult, szóval nem a plotosról van szó. Egy Albionos missionben kellet volna kiloni, de nekem megtetszett.

Sorban.:

"Találsz egy HOA-s Scaldis-t Molten Archon-ban," ...örök életû a Jd-je. Ez volt az elsõ, amit megpróbáltam.

A hekkelés eredménye, hogy nem lõ rád a hajó. Nálam legalább is 3-ból 3-szor.

Véletlenül a Dwarfish Tinderbox-ben levõ plotos építõ hajót is elvettem. Csak utólag jöttem rá, amikor dokkoltam és megláttam a kérdõjel arcú teladi-t.

Kibéreltem az albionos hajógyárat pár órára. Ha arra jártok nézzétek meg van e elegendõ scannig array-ja. A dokkból gyönyörûen végig lehet nézni az építést, ki-be állást és el lehet kapni a következõ feladat elõtt a dílert idõben.

Igen a két kapuõr Aranka felejtendõ, de a Distress Reek vagy Cold Peaks-ben ugyan úgy plotra váró HOA flottából szemezgethetsz kedvedre!
A titurel motorjat feljavitotta kb 75%-ra a mérnököm, tovább nem akarja. (igaz a többi hajónál se) Azt irja hogy 70m/s. Hát ahogy nézegetem gyalog le lehetne hagyni. Max 0.5-1 m/s. Nálatok feljavitja fullra a motort akkor is ha a hull csak 75% os? Ugy tudom fel kellene.

dimre
Bevásárló lista<#taps>

A két Arawn VS-ben Argonok, és ha jól vettem le a plotból a kaput õrzik.
Dísznek vannak akár a PMC nagy batárja Twilight Sentinel-ben, ha egyszer kijavítják a hibákat talán folytatják a plotot, lehet akkor kapnak valamilyen szerepet.
Valamelyik topikban olvastam ilyen ígéretrõl, nem sok reményt látok benne, de ki tudja.

dimre
Teherhajóknál simán megy a hack, csak a rakományból kidob egy kicsit.
Sztm Arawn-t is lehet, de elõbb szedegesd le a dronokat amit kiköpköd, mert nem lesz mivel hackelni. Taranisal már egyszer megszívtam, maradt a foglalás. Ja és nem árt a hajóra tapadva az ágyúkat kerülgetve közlekedni.

Folytatnám kicsit a tapasztalatok megosztását.

Sajnos a manuális vásárlás a legbiztosabb, ez számomra élvezetet is okoz, de hosszú távon fárasztó.Ki fogtok nevetni, de bevásárló listát vezetek a telefonomon, hogy miket kell beszereznem a gyáraimnak <#vigyor> Jó, tudom, ez már tényleg a fanatizmus, de hát öregszem és hülyülök, meg hát mire való az okostelefon ha nem jegyzetelésre?

A gyárak mûködnek, ontják a fegyvereket és építõanyagokat Devires-be, habár senki nem veszi, inkább csak hoznak néha egy kis Silicon-t, egy kis Ore-t, meg egy kis EC-t.Majd magam leszállítom.
A Titurel jó hajó, csak nagyon lomha a drágasszág, pedig 70m/s a sebessége.Elfelejtettem felszerelni Cargolifter Drónokal, de hál'Istennek az állomások így is kiadják, beveszik az anyagokat,csak lassabban.Ezért érdemes 10 db Cargoliftert a saját állomáshoz is venni.

Az Arawn-t Vapour Stream-ben nem sikerült elfoglalni, mert nem lehet kijelölni a hajót, ergo a Board parancs sem jelenik meg.Ha viszont lövöm, akkor figyelmeztet, hogy "léci' ne! ", különben harapok <#vigyor>
Egyébként az elgondolásom jó volt.Ha a Boarding megkezdése elõtt csak simán "átülünk" a Trojan drónba,mielõtt még kilõjük a jumpdrive-ot, akkor lebéníthatjuk a hajót.Egyrészt nem fog visszalõni, másrészt nem megyünk át ellenségbe sem.
Ezt 100%-ra nem mondhatom ugyan, mert a hack végén, mikor ki kellett volna lõnöm a JD-t, hirtelen "örök élete" lett az ugróhajtómûjének, ergo a Boarding-ot meg sem tudtam kezdeni.
Ezután feladtam és inkább tovább építkeztem.Basszus, elfelejtettem megnézni az NPC-s építõhajót, amit István javasolt.Mindegy, holnap is van egy nap.
Jakuza1
Szep tereles probalkozas, csak az a baj, hogy mast nezz hulyenek.
A hajo AI scriptek nem mukodnek rendesen, szal nem kell itt a nagy kamu.

Azért a stilusodon csiszolhatnál egy kicsit ,eléggé agresszív...
Mondom megcsinálják amit mondok nekik,menj ide-menj oda, vegyél ezt, add el azt stb.
Nincsenek fent modok.
A konfig egy i7+560 gtx.
Építkezésnél megadtam neki,hogy vásároljon betoltam a pénzt, és szépen jelentgeti,ha vesz valamit.

A Béna.

Jakuza1
Persze,persze. Mikozben mindenkinek nem mukodnek az AI scriptek rendesen.
A hajok a dock es egyeb funkciokat elfelejtik stb.
Kizart hogy a vilagon csak neked egyedul mukodik a jatek. Szerencse ? Meg a loturo.

Mondom vannak hibái,lehet csak nekem van ilyen szerencsém.
Ha valami nem akart müködni utólag kiderült,hogy én csináltam rosszul.
Az is meglehet,hogy én egy kicsit igénytelenebb vagyok ezen a téren, pont nem bír érdekelni hogy minden NPC nek ugyanolyan az arca,vagy hogy az állomások egyformák. Az fps nézetben az irányítás ugyan kicsit érdekes de a célnak megfelel,ARMA 3 ban jobb,de ez más kategória.
Ami nállam elõjön néha ,hogy bedokkolásnál lassan rajzolja ki a képet,de ezek olyan hibák amiket a hangulat elvisz a hátán.
Én nem játszom vele annyit mint Kisiku,(sajanos nincs rá idõm)ezért lehet a hibákat sem kapom olyan töménységben.
De az tény,hogy eddig ami parancsot kiadtam az végre is hajtódott gond nélkül,értsd: vásárlás vagy utazás az AI hajóknak.

A Béna.

Jakuza1
Mindenesetre az furcsa, hogy neked minden mukodik rendesen, mikozben meg mindig egy bughalmaz es nem egy ember szamara, hanem mindenkinek.

Köszönöm,kérdésed de senkinek nem vagyok a klónja,pusztán csak elmondtam a véleményem.
Megjelenés után egy héttel vettem meg 40GBP ért,ugyhogy én még egy kicsit többet is fizettem érte mint ti😄
Van hibája bõven,de nekem nagyon bejön a hangulata.
Ebben a formában pedig lehet tovább fejleszteni,mert azért lássuk be, az X3 már elérte a határait.

A Béna.

A fórumban azt irja a csóka, hogy drónnal hekkel.

Az állomás hackelést nekem csak Omicron Lyrae-s állomásokon adta be, és csak akkor ha van nálam Hacker Chip. Meg kell keresni a konzolokat/számítógépeket és ott használni.Nem jelöli, de nem nehéz rájuk találni.Elvileg ezzel az állomás fegyverzetét bénítod meg.Ennek ellenére csak rombolóval tudsz majd lezúzni állomást.De minek?
Találsz egy HOA-s Scaldis-t Molten Archon-ban, amit a sztori folyamán rak oda.Persze meg kell támadni az elfoglaláshoz a szokásos módon.
Egy egos forum bejegyzesben ezt irjak arra hogy lehetne reinforced metalt szeretzni:

"Part 2: I read somewhere that hacker (?) drones cause storage facilities to drop their cargo because the hack makes them think they are about to explode."

Ezek szerint állomás hackeléssel is érdemes probalkozni :-)

Én azt tapasztaltam, hogy melléállok és a T gomb után kidobok egy Hacker Drone-t, majd õ mutatja folyamatosan, nem kell másodpilóta vaker, sem semmi.Egy-két hack ponton lesz minigame, aztán a végére érsz.
Ezt egyszer végigjátszottam a Vapor Stream-ben dekkoló Arawn egyikén, de nem történt semmi.Én meg utána nem nyomtam rá a boardingra.Ezért nem tudom, hogy ez mûködne-e.
De olyankor mit és hol szkennelsz?
Megnézem én is...
Nem mosolygós Aranka foglalás nálam két óra volt. Addig tartott körbepartizánkodni a lövegeit. A végén el sem foglalhattam, mert GOD módban volt a JD-je! De ezt már leírtam itt:#2633
Én "kapom" õket a HOA-tól "ajándékba". A valódi harcolós Arawn foglalás, csak megrögzött mazók-nak ajánlott!!!!
Most két scaldis-t kell szereznem a két gyárnak, hogy be tudjanak vásárolni. Bezzeg most egyet sem sodor elém a sors. Pedig bárkié lenne, elvenném.
Elvileg, ha nem nyomsz rá a Board Ship parancsra és hekkeléssel kezdesz, akkor lebéníthatod a hajót.Ezt ki kell próbálnom még, mert így lehet hogy tudok Arawn-t szerezni anélkül, hogy az megtámadna és szemöldök ráncolás lenne a tulajdonosától <#smile>
Igen, ez elég hülyeség szerintem is.Nekem még csak kb 15 hajóm van, de amikor mindegyiknek ugyanaz a neve, állandóan azt kell néznem hol tartózkodik.Az sem jó, hogy ha állomáshoz rendelem, akkor eltûnik a Property Owned táblából...legalább jelölné meg másként.

Szintén hiba, hogy ha dokkolok a hajómra és taxizni szeretnék másik szektorba, nem mutatja a térképen, hogy ott milyen gyárak vannak.Ergo kilépés, be a "normál" térképre, majd vissza a "kapitányos" térképre...ahh Istenem!
Nem is sorolom a hibákat, mert egy oldal lenne.
dimre
Save Editor-ral át tudod írni a hajóneveket, vagy sorszámozhatod õket.
A játékban könnyebben átlátod. Bár nem tudom miért nem lehet átírni játékon belül, úgy mint a régebbi részeknél.

A baráti hajó hekkeléssel mit lehet elérni? Kidobja a rakomanyt? Elfoglalni lehet? Megharagszik érte, vagy észre sem veszi?

Ezeket a "klasszikus" elemeket már ismerem <#vigyor>, úgymint, kilépni a szektorból amíg leszállít/építést megrendel, squad ki-be.Érdekes ez utóbbit leginkább a Fedhelm bányászhajónál kell megtennem, a Sequana az megy enélkül is, a Rahanas-ok úgyszintén, a többivel meg nem lehet kereskedni.

Sajnos sokat kell mentegetni, mert sosem tudod, mit hoz a jövõ 😊
Tegnap pl elvállaltam egy Cartel Boss Vulnerable küldit Hard fokozaton Omicron-ban, erre becsapott egy Arawn-t,20 drónt és néhány vadászt.
Sikerült már neked esetleg harccal elfoglalni egy Arawn-t?
Ugyanis ha azt akarom, hogy az állomás ne lõje - bár sok esélye nincs szegénynek, még Targon Tracerrel sem - akkor elõbb a hajtómûvet kell leszednem.De ha megközelítem, szétkap.A kisebb hajóknál ez nem gond, mert nincs annyi fegyver és nem olyan erõsek, ott tudok
"arcoskodni" <#vigyor>.
Így aztán visszatöltöttem, mert nem elég, hogy szétkapta a Bofu Complex-et, de az állomás is megharagudott rám, mert egy szar rakétám túl közel robbant hozzájuk.
Próbáltam, hogy a Skunkon lévõ droidokat is beküldöm, sok szart nem érnek, gondolom tömegével kéne.
Ha meg segít valamelyik Taranis-om vagy Balor-om, akkor nem elég hogy azok is szétlövik az állomást, ami aztán mérges lesz, hanem teljesen szétlõhetik a célpontot,amit el akarok foglalni.
Borzasztóan nehéz és körülményes a harc hevében parancsokat kiadni hajóinknak.A menük lassúak, nincs gyorsgomb, kizárólag az UFO moddal támadnak (már ha azt támadásnak lehet nevezni)
Egyszóval körülményes.Ha meg csak egy álló, nem ellenséges hajót próbálok hekkeléssel, semmi nem történik.Úgyhogy inkább veszek egyet, bár minek, úgysem tud normálisan támadni.
A tippért köszönet, megkeresem és megnézem van-e értelme felépíteni a konkurenciának.
Nem mellette van. BENNE!!! A fõ torony alatt.
Eszedbe ne jusson zónában lenni amikor kipakol a hajó, ugyanis a drón sem talál, se ki, se be. És elõtte mindig elbizonytalanodik. (Rajból/rajba). Ha az állomásnak szállítasz ugyan ez!
Hamburgert gyárt ((FR)HOA) még a Lúré elõtti idõkbõl, csak nem lett kész, és azóta megállt az élet.
Csak reménykedem, hogy galaxisra is kiterjesztik a kereskedelmet, mert anélkül cudar lesz.
A Glaring Truth eleve elvetõdött építkezés szempontjából, ott semmi nem megy simán.
Ja, az építkezés ára tulajdonképpen a nyersanyagok ára, azaz, ha te olcsóbban tudod beszerezni és leszállítani, akkor értelemszerûen kevesebbe fog kerülni.
Meg lehet adni a Construction Vessel-nek, hogy fogadjon-e el beszállítókat avagy sem. Egyszer problémám volt vele, mert látszólag leszállította az EC-t egy NPC hajó, ám az mégsem jelent meg az építõhajó rakterében, viszont az ikon, hogy kell neki, eltûnt.
Így azóta inkább magam szállítok.Komplikáltabb és lassabb, de biztosabb.

Nagyon meg kell fontolni, hogy mit építesz, meg hogy a gyár miket fog tudni még gyártani.Devries-ben szabad kezet kapsz, sok szektor üres, de sajnos az eladás sem lesz nagy siker, mert ki fog venni és mit?Én azért raktam a Shipyard mellé, mert az relatíve sokféle anyagot használ (építõanyagok,fegyverek,drónok), ráadásul folyamatosan akar hajókat építeni, csak nincs semmije sem.
Az órási aszteroidamezõs szektorokba lehet vas, Nividium és Szilícium feldolgozó gyárakat vagy gázfeldolgozó/víz termelõ állomásokat tenni, majd eladni a gazdag Albion és Omicron világoknak.Természetesen ezekhez a gyárakhoz rendeljünk bányászhajókat, ha tudunk, többet is.Ne felejtsük el bányász drónokkal sem felszerelni õket Surface miner vagy Scoop Collector fajtákkal, attól függõen, hogy szilárdat vagy gáz/folyékony halmazállapotút szeretnénk gyûjtögetni.

Omicron Lyra-be pedig úgy érdemes, hogy kinézünk egy szektort ahol a gyárak állandóan állnak, mert messze a beszerzési forrás, és akkor talán tõlünk fognak venni.Ugyanez vonatkozik Albion-ra is, fõleg ha jóban vagyunk a PMC-vel.
Maelstrom-ban még rosszabb a helyzet, mert ott semmi nincs, csak egy óriási farm Alpha Quadrant-ban, ami vizet és EC-t igényel.No meg aztán ott vannak a Xenonok is...viszont gyönyörû és misztikus az a világ.Bányászatra kiváló, jeget és gázokat lehet bányászni ezerrel, de azért járõröztessünk valami fregattot vagy rombolót, nehogy a Xenon megtámadja szerencsétlen bányászainkat.