6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
mindero #559 OFF:
Nexus 2 újraindul!
NEXUS 2 -
tomonor #558 Ne feledd, hogy a design koncepciók már készen vannak többnyire. Én úgy gondolom most kezdik úgy igazán a kódolásos témát. -
#557 Optimista vagy :) Az interjúban adott válaszok alapján még a motor sem tűnik véglegesnek, nemhogy a tartalom. "Meglátjuk", "lehet", majd kiderül" - még a tervezési szakaszra utal. Alkottak egy működő motort, ami végre nem száll el egy nagyobb poligonhalmaztól, és gyorsan világgá kürtölték. Utána kaptunk egy mini-szektor bemutatót, néhány csilli-villi artot, és valami homályos koncepciót. Mivel kevesen vannak, egy éven belül nehéz ebből kiadható játékot produkálni. -
tomonor #556 Én olyan 2013 Q3-ra expektálom a játékot. Legalábbis az tűnik logikus dátumnak, de lehet, hogy vannak még csodák. -
tomonor #555 Életre. Eddig úgy igazán az X2 tudta szimulálni azt, hogy az univerzum lélegzik, minden hajónak jelentősége van, voltak különböző pilótafülkék is és a BBS sztorikkal a hangulatot is feljebb lökték. Aztán jött az X3, és amit szerettem az X-ben azt szabályszerűen elhalványította, elködösítette. Az egyetlen dolog ami az X3-ban tetszett, az a hajódesignok, valahogy életszerűbbek voltak (és most nem a grafikáról beszélek).
Most, itt az új X. Szabályszerűen szimulálva lesz benne az élet: pölö, a hajódhoz legénység kell, akiket külön meg kell ismerni, elbeszélgetni velük, megismered a lényüket. És ez nem csak a hajódra vonatkozik, hanem bármire a játékban. Ha a gyárat vásárolsz, akkor be kell ruháznod egy menedzserre is, akit szintén meg lehet ismerned, rábíznod az állomást. Az állomások is interaktívak mostantól; nem csak te tudsz körberepülni rajtuk, de az AI is, és közbeavatkozhatsz a gyártási folyamatba is, ha valamit pölö szétlősz belül. De ezt az AI is megteheti a te gyáraiddal is.
Aztán, kapitális hajók. Most végre kapitánynak érezheted magad: beülsz a hídra, és az embereidnek mondod, hogy mit támadjanak, pont mint a Star Trek: Bridge Commander játékban. A hajó(id) több modulból állnak majd, melyet te rakhatsz össze (némi kikötéssel valószínűleg), és minden modul is különbözően viselkedik (szóval, kilövöd a hajó motor-modulját, nem megy többé sehova). Így speciel nem is nagyon lesz összefüggő HULL rendszer (ami amúgy sem volt éppen valósághű). -
tom36 #554 most voltam fenn a Deep Silver oldalán és végre rátaláltam ott is
sajna ott már nem 2012-t írnak hanem 2013, de ez várható is volt, sajna azt hogy ez is mennyire esélyes az megint kérdéses -
Gunslinger #553 Pedig 100-150 óra alatt egyáltalán nem lehet mindent végigpróbálni sőt, sztem a tartalom negyedét sem, már ha kizárólag az X3 családról beszélünk. Az X-BTF-en át lehet jutni ennyi idő alatt bőven, eleve csak 54 szektor van, viszont az volt idáig az egyetlen X, aminek normális, kidolgozott sztorija volt, amibe bele tudta élni magát a játékos. A Terran Conflict sztori szempontból már azért nem volt olyan rossz, mint előtte az X2 és a Reunion, de még mindig halovány a BTF-hez képest. -
Zero 7th #552 Kicsit lehetne mozgalmasabb a sztorin kívüli rész, például a kalózok irtása, elfogása. Minden X-et azért hagytam abba (olyan átlag 100-150 óra után), mert baromi monotonná, könnyűvé, és unalmassá vált. -
Gunslinger #551 Részleteiben mik azok, amikre mindig is vágytál az X kapcsán?
-
tomonor #550 Hmm, nemtudom. Amit én eddig hallottam a játékról, az nekem mind pozitív újdonság, mert lényegében mindig is erre vágytam.
Mivel az X3 Reality Engine teljesen az első X játék motorján alapszik, így azt feljeszthetnék bárhova bármeddig, amit elvárnánk tőle azt úgysem tudná teljesíteni. -
Jóózsf István #549 Tipikusan jellemző: A mai világban semmit nem fejlesztenek tökélyre, mondván, hogy elavult és már nem lehet tovább finomítani. Inkább csinálnak valami újat, amit a balga nép bekajál, hiszen az jó mert új. Ezt hívják marketingnek. Ezek szellemében nem lett nekem egy jól használható PDA-m, mivel már csak "ostoba" telefonok vannak. Így lesz ezzel a játékkal is meglátjátok!!!
nyaf-nyaf -
lammaer #548 Hát, amennyit látni belőle, ez egy űrben játszódó lövöldözős játék lesz. Tény, az X sorozatban is lehet űrben lövöldözni, de ezzel ki is merült a hasonlóság. A gyárépítős/menedzselős/sokhajód lehet rész (ami a lényeg) az mintha elég erősen hiányozna.
Egyéb ötlet? -
tom36 #547 Nahh végre valami új
már csak lenne valami jó fordítóprogram aminek a segítségével kihámozhatnám a lényeget.
nem tudná valaki tömören gyönyören leírni hogy mi a lényege, please :) -
tomonor #546 Új interjú.
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=327997 -
TokraFan #545 Legjelentősebb változás tényleg a grafika volt, de pár egyéb apróság is változott, ami növelte a játékélményt. Pl. TC-ben egyértelmű pozitívumnak tartom a küldetés rendszert. De ez itt OFF. -
tomonor #544 CB, jelentkezni kell, hogy bejuthass.
Eddigi tapasztalataim szerint jó játék lesz. -
Jóózsf István #543
Getting Started
THIS IS CLASSIFIED INFORMATION
These materials are currently beyond your security clearance. Check back later for updates!
-
#542 Elfogultnak kell lennie annak, aki azt mondja, hogy nagy elorelepes lenne.
Grafikailag megujult, mig a szoveges menurendszer,map stb johetne akar az X-Tensionbol is. -
r4pt0r #541 Mondhattam volna hogy ne netes gamet mondj. :D -
TokraFan #540 Pedig az X2-höz képest jelentős javulás pl. a TC (de már az X3R is). Mondjuk a gazdasági motor kb. azonos.
Én örülök ennek a játéknak, mert egyszerűen nincs semmi más értékelhető a kategóriában. -
#539 Az egesz jatek gyenge, nem csak a grafikaja. :D
Igaz engem az X sem nyugoz mar le, kb az X2 ota. -
TokraFan #538 Nem ismerem a játékot, de a grafikája elég gyenge. Sose értettem, minek teszenk minden űrszimulátorba ilyen eszement sok csicsás, giccses, rikítóan színes nebulákat és ködöket? -
Micsu #537 Nyaff nyaff -
tomonor #536 Csak egyet?
http://www.gamersfirst.com/taikodom/ -
r4pt0r #535 Hát ha mutatsz nekem még egy ilyen játékot, megköszönném. -
tomonor #534 már hogyne lenne. -
r4pt0r #533 Nah hát az Egosoftnak mondjuk nincs sok konkurenciája, de bármi elképzelhető. -
tomonor #532 Az sem kizárt, hogy az Egosoft-nak a leépítések miatt szüneteket kell tartani, mert amíg nincs meg a létszám, nem tudják fejleszteni a játékot.
Ez a gond, hogy a cégek makacsak, nem árulják el a problémáikat a konkurencia miatt. -
r4pt0r #531 Hát lehet hogy most már egy arcbook játék lett belőle, sose lehet tudni. -
TokraFan #530 Sztem már értelmét vesztette minden, amiről anno itt szó volt, miután a játékról nem tudunk semmit. Volt olyan vélemény is, hogy jelen formában már talán egészen más a game, mint amit akkor "megtudtunk" róla.
Azóta eltelt egy év, gyakorlatilag használható információk nélkül. -
tom36 #529 jahh hát tényleg valahogy életben kel tartani mer én napi szinten felszoktam nézni remélve hogy valaki végre irt de semmi sem volt már régóta
amúgy meg nem úgy értettem a nagy hajóknál hogy szeretek vele csatázni
de ha kell akkor bele lehessen ugy ülni hogy nem csak parancsokon keresztül irányitunk -
mindero #528 Igen tudom h már volt de valamivel életben kell tartani a topikot :) -
r4pt0r #527 Szerintem meg nem, de ezt már régebben is kitárgyaltuk. Vagyunk mégha kevesek is akik a nagy hajókat szeretik, írányítva és nem parancsolva. Azért adok egy esélyt a játéknak, de valszeg ez már nem az én játékom lesz. -
mindero #526 Én semmire nem használtam a nagy hajókat. Egyszer poénból beleültem, de hamar meguntam. Inkább távolról néztem, hogy irtják egymást.
Szóval szerintem ez inkább pozitív változás. -
tom36 #525 ez a része a nagy hajóknál viszont részemről negativ
mivel eddig ha beszáltam akkor parancsok nélkül is tudtam irányítani (mind ha autómatán adnám a parancsokat), egyedül a fegyverzetkezelése nem volt lehetséges egyszerre mivel mindegyik más irányba nézett
de remélem most is össze lehet hozni az M6, M7 esekhez hasonló front fegyverzetü hajót amit magam irányítok parancsok nélkül mer az volt a jó rész a csatában (berepülni a tömegbe azt 1 kis manőverezés segítségével úgy szétkapni a legerősebbiket hogy el se tud találni majd jöhet a szúnyog vadászat)
az a gond hogy ez parancsokon keresztül nem megy főleg nem sérülés nélkül. -
tomonor #524 Éppen ezért nem lehetlesz más hajókkal repülni. Minden annyira személyre szabható lesz a saját hajódban, hogy úgy alakítod, amilyenre akarod. Továbbá lesznek M3-M5 méretű drónok, melyek helyettesítik majd a kisgépes élményt, a különbség annyi lesz a kisgépes repüléstől, hogy itt nem feltétlenül halsz meg ha kilőnek (ugyanis a drónok távirányított repülők).
A nagy hajóidba beszállhatsz majd, láthatod az embereket dolgozni rajta, beleülhetsz a kapitány székébe, de ott is csak parancsokat fogsz adogatni a személyzetednek. Ahogy ez a valóságban is megy. -
tomonor #523 Nem, mindenre. A legkisebb fegyver moduloktól kezdve a kapitális hajókig és az állomásokig. A játékban minden modulokból áll majd. -
TokraFan #522 Mármint, az egyetlen repülhetőre...? -
TokraFan #521 A module system nem az egyszem hajóra vonatkozik? -
tomonor #520 Lehetlesz gyárat összerakni. Egyik kulcseleme a játéknak a modul rendszer, még ha akarnák se tudnák kihagyni.