6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • Jóózsf István #679
    No álljunk meg egy pillanatra!
    A Border egy vicc. Annak is készült. Az X... meg (ha nem is véresen komoly), de mindenképp más liga!
    Ezt azért tartsuk szem előtt!
  • Pares
    Nekem tetszik. És tomonornak igaza van. Cell shader beütése van a grafikának, ami nekem már a Borderlandsban is nagyon tetszett.
  • Jakuza1
    Borzasztoan csicsas fos. Minek kellenek ezek a glowing szinek ?
  • tomonor
    Nekem meg úgy tűnik a dolog, hogy egy érdekes shader-t fognak használni a játékba, valami olyasmit, melyet a Firefall/Borderlands is használ (rajzolt textúrák, vastag körvonal).
  • tom36
    hát igen a kéket 1 kissé túlzásba vitte, bár az hogy ilyen világos az csak annyiban zavar, hogy sok már űrhajós talaj felett repkedős piff puff játékra hasonlít tőle, de legalább 1 kicsit változatosabbak a környezetek, és szerintem azér nem lehet mindenhol komor hangulat. Nem mondom hogy ilyenek legyenek a szektorok de 1-2 elfér.
  • r4pt0r
    Remélem nem lesz ilyen világos az egész játék, bár gondolom ez csak a bolygó miatt van, de remélem lesz sötétebb szektor is. Aki meg ezt a kék/lila állomást kitalálta, inkább nem is mondok semmit. :D
  • Jóózsf István #673
    Szines.
  • tom36
    Nahh újabb videót dobott ki az egosoft
    bár ahogy elnéztem eléggé kidolgozatlanok voltak egyes pontok az épületen még, inkább olyan leegyszerűsített volt.
    viszont a háttere elégé nagy újdonság volt
  • tomonor
    Apropó, megtaláltam a Gamesconon bemutatott alpha demót HD-ben :D

• tomonor
    Hát öööh, az egosoft mindig is túl nagyot akart alkotni, elég ha rá nézünk a korábbi X-ekre - hatásos, de egy bizonyos ponttól már kezd pontatlan lenni, itt-ott érezni a félkész munka szagát, vagy az idő/pénzhiány miatt félbehagyott és lecsapott hajódesignokat.

A jó hír az, hogy ezzel a játékkal teljesen átszablyák, sőt, új rendszert terveznek a régi, X-BtF-ből átklónozott rendszerhez képest. A rossz hír az, hogy ez beláthatatlanul pénz és időigényes, amelyet az Egosoft is sejtett, ezért sem akartak először X brand játékot kiadni a kezükből, csakhogy megcsapta őket a Deep Silver sürgetése, és összedobtak valami demóféleséget a 2011-es Gamescon-ra, mely lényegében csak szemfégyvesztés volt, de már az X nevét hordozta. Talán ezért is nevezik Rebirth-nek, lefogadom, hogy ez eredetileg csak a játék kódneve lett volna.
  • r4pt0r
    Azért a villanszámlát néha be lehetne fizetni. :P
  • Pares
    Úgy néz ki, túl nagy fába vágták a fejszéjüket. Remélem összességében is lesz olyan jó, mint az apró részletek, amiket eddig láthattunk.
  • Pares
    Jól látom a videó elején ez csücsül az asztalon:

• Amaro
    Ebben a videóban többek között néhány elszólásból az is kiderül, hogy miért haladnak ilyen lassan. Rájuk férne egy jó designer, aki összefogja a dolgokat. Kár, hogy Chris Roberts foglalt. Illetve dehogy kár ;) No mindegy, nem igaz, hogy nem találnak a fatherlandon valakit, aki átlátná egyben az egészet, és megszüntetné a dupla-tripla melót...
  • tomonor
    Az jó, addigra már kész lesz az első ugrókapu a marsra.
  • Micsu
  • TokraFan
    2050 körül saccolom
  • Pares
    _Elméletileg_ebben az évben valamikor, de szerintem csak jövőre.
  • sandros
    Lehet már tudni, hogy mikor jelenik meg az X Rebirth?
  • TokraFan
    Igen, a modulos építés jó ötlet. Sose értettem, minek ez a csőrendszerű megoldás. Reméljük a legjobbakat.
  • Pares
    Épp most próbáltam egy szépen kinéző komplexumot építeni (AP alap játék + bonus pack). Hát mit ne mondjak, kb. hányingerem lett az eredménytől. Én is remélem, hogy valami kompakt, sokkal egyszerűbb és letisztultabb módon lesz a gyár és komplexum építés megoldva. Igazából meg lehetne úgy is oldani, hogy lenne egy alap állomás, ami nem tartalmazna gyárakat, csak dokkolni lehetne hozzá, és amihez a gyárakat kiegészítő modulként lehetne hozzá építeni. Így nem kéne az összekapcsoló spagetti tésztákkal bajgolódni...
  • TokraFan
    A bejárható hajó tényleg jó ötlet. Az OFF "Mass Effect" játékban is nagyon hangulatos volt a bejárható fedélzet (más kérdés, hogy ott a lineáris történetvezetés miatt csak korlátozott ideig néztük, de kérdés, hogy egy alapvetően sandbox game esetén mikortól válik unalmassá a hatvannyolcezredszerre is ugyanolyan kapitányi híd pl.). Ennek viszont nincs köze a cockpit-hez, amit ha nem lehet majd átváltani sima HUD nézetre, akkor az nem más mint amatőr megoldás a fejlesztőktől, mert egyébként ennek megvalósítása semeddig nem tartana. Nem baj, majd a MODderek megoldják...
    A parancs alapú csata akár jó is lehet, ha jól oldják meg. Nekem személy szerint az ilyen téren szinte egyedüli STBC nem tetszett, de nyilván ízlés dolga. Nem zárom ki annak lehetőségét, hogy brutálisan jó lesz. Csak mostanában annyi nagy múltú játékot rontottak el miközben forradalmi megoldásokról beszéltek, hogy már kissé szkeptikus lettem (lásd: Simcity, Flight Simulator, X-com, Jagged Alliance stb...).
    Nemt udom lesz-e komplex építés, de ha igen, akkor remélem azt is átdolgozzák mert számomra pedig az volt teljes káosz a korábbi X-ekben.
  • Pares
    Szerintem az X3-as koporsóhajóknál rosszabb nincs. M6-tól felfele a hajóknak semmi hangulata nincs. 2 kilométeres hajókat irányíthatunk, de egyáltalán nem olyan érzés, mint amilyennek lennie kéne. Koporsó hangulat, csend, nincs híd, nincsen személyzet, nincs semmi, csak a külső modell, és annyi. Alsóbb kategóriákban is hasonló a helyzet, de ott legalább egyszemélyesek a gépek. Ez az egyik legsiralmasabb része az X szériának, és amint láthatjuk, erre ők is rájöttek. Én személy szerint nagyon örülök, hogy végre egy kis realizmust vittek a dolgokba a pilótafülkével, bejárható hajóval. Nekem az is jobban tetszik, hogy nem személyesen irányítjuk majd a nagyobb hajókat. Egy igazi kapitány parancsokat ad, a személyzet irányít. Na épp ez az, ami eddig minden X-ből egy-az-egyben hiányzott.
  • Titan
    Azért gondolom lesz egy taktikai kép, amin szépen le lehet vezényelni egy csatát és lehet látni minden fontos dolgot amire szükség van...
    De ha jól emlékszem, akkor be lehet majd pattani egy drónba és árkád jeleggel pijú-pijúzni is..
  • tomonor
    Hát ööh, azt mondták, hogy a kapitális hajókat nem lehetlesz direktbe irányítani. Így vagy úgy lesz ahogy most mondtam, vagy még úgy se.
  • TokraFan
    Ne adja az ég. Ott az egész csata abból állt, hogy egy excel-re hajazó menüben kattintgattunk össze-vissza, miközben a teljes képernyő kb. 20%-ka volt az un. "ablak". Ebből tudhattuk, hogy nem csak egy szöveges kalandjátékról van szó, hanem egy hajóban ülünk, és valami történik is kint. 2óra küzdelem után töröltem a gépemről azt a játékot.
  • TokraFan
    Ok, az egyetlen nagy hajóval nem fogunk csatázni, vagyis nem úgy mint eddig, de attól még szeretnék kilátni az ablakon. Az, hogy a képernyő 60%-ka egy állandó kvázi statikus kép ami kitakar mindent, és csak a maradékon látszik az űr egy apró szeglete, nem igazán segíti elő a csata levezénylését. Még úgy sem, hogy csak parancsolgatok és nem vezetem a hajót. Attól még látni kéne mi történik odakint. Szép a cockpit egyébként azzal nincs baj, az első 1 órában még érdekes is lesz, de később unalmassá válihat.
  • TokraFan
    Ki tudja, minden esetre a videón kicsit akad a kép...Pedig van egy olyan érzésem, hogy nem egy alsó kat. gépen tolja.
    De az is igaz, hogy ez még csak valami pre-pre-pre-pre-alfa. A végleges 2055 környékén várható.
  • tomonor
    Nem.

STBC-s. Érdemes végignézni, nagyszerű játék volt annó. Azóta sem találkoztam hasonlóval.
  • Caliph
    olyasni mint az x3ban volt? mert nekem kb ott ment el a kedvem az egésztől hogy összekuporgattam egy capital titanra a dolgokat és mentem vele egy kört:D
  • Micsu
    sztem nem, vagyis a videóból nem az jött le, a STBC jóval korlátoltabb
  • tomonor
    Inkább Star Trek - Bridge Commanderes lesz.
  • Caliph
    a capital hajók irányítására sztem a nexus jupiter incident féleség lenne a legjobb
  • r4pt0r
    Az rendben hogy változnak az idők. Lásd Windows 8 start menü és asztal gyomlálás. Viszont ha nem hagynak választási lehetőséget, azon fogják kapni magukat, hogy megfog látszani az eladásokon, már ha rossz az irány. És amit láttam, és tudok nekem már az elejétől rezeg a léc. A capital hajók közvetlen irányítási lehetőséget nem fogom megbocsátani, jön még 1-2 negatív dolog aztán nézhetek más játék után.

Persze a moderek még tudnak változtatni a dolgokon, ha úgy csinálják meg.

Majd kiderül.
  • Titan
    "...a hajó(k) belseje teljesen ki lesz dolgozva és interaktív lesz."

ÚGY LEGYEN!
  • tomonor
    Nem hiszem, hogy lesznek Terran szektorok. Az univerzum kapujai a terránokét beleértve lekapcsolódtak, és most próbálják őket visszakapcsolgatni Albiontól.

Különálló HUD a cockpittól nagy valószínűséggel nem lesz. Annó az X3-ba azért nem raktak cockpitot az X2-höz képest, mert "lényegében mindent a HUD-ra festettek". Ez most változik.

Csak kizárólag HUDot akkor kapunk majd, ha majd a különálló drone-okban ülünk, bár ott meg szerintem csakis HUD lesz.

Az a gond, hogy ti még mindig úgy képzelitek el a játékot, mint a régi jól bevált X3-at. Ám az a helyzet, hogy változtak az idők - a hajó(k) belseje teljesen ki lesz dolgozva és interaktív lesz.
  • Jóózsf István #643
    Vajon most akkor a ki-be rakodás időbe is kerül?
    Mit fognak szólni ehhez a processzoraink?
    Ha az AP-ből indulok ki, ahol nem merek berepülni a Terran szektorokba ahol komplexem is van, mert azonnal letérdel a gép...

Tudunk valamit egyáltalán a Rebirth motorjáról? (Lehet, hogy azt reszelik ennyi ideig, mert sehogy sem akarja kiadni?)
  • Pares
    Én úgy tudom, hogy azok az in-game részletek, amiket ezekben a videókban látunk, az a játék egy spéci dev változata, szóval az effektek, grafika, meg kitudja még mi más, gondolom teljesen más/jobb lesz a nekünk szánt végső változatban.
  • tom36
    Ebben a videóban amit láttam az 1 kicsit csalódás volt nekem.
    elvesztette az a komorabb hangulatát, az árucsere is lassú lett, meg ez a nézet ááá, bár szerintem gond nélkül lehet majd váltogatni

Meg 1 kérdés szerintetek az állomáson lévő különböző jelölések mik lehettek ? pl: elektromos jel, koktélos pohár meg a többi
    mer sajna nem tudok angolul annyira mind szeretnék így csak a videót néztem de nem értettem sokat
  • TokraFan
    és még valami, nem igazán látok forgalmat az állomás körül. A 2 évvel ezelőtti videóban tele volt élettel az állomás környéke, itt meg szinte semmi. A kirakodáson kívül alig látni jérműveket.