6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
TokraFan #759 Persze, de ez nem vita!!! Ez vélemény! Véleményünk pedig lehet nem? -
TokraFan #758 Szerintem itt félreértesz valamit. Nem arról van szó, hogy a cel-shadenek nincs meg a maga helye. Persze ízlés dolga is (nekem pl. semmilyen formában nem tetszik, a Borderland-et sose venném meg már csak emiatt sem), ugyanakkor tény, hogy számos stílusnak jót tesz ez a rajzos, élkontúros megoldás (pl. Teenage Mutant Ninja Turtles, gyerekenek való szoftok). Azonban, szerintem nagyon nem illik egy techno-űrszimulátorba... -
tomonor #757 Azok cinematic trailerek, utólag ráhúzott grafikával. Ha ez lenne a helyzet, nem biggyesztették volna oda azt az "All content in this video are actual ingame footage" szöveget az elejére. Ráadásul meg már láttunk ingame vidiket is Berndtől, grafikáról már nincs értelme vitatkozni, tudjuk mit fogunk készen kapni. -
TokraFan #756 Bízzunk ebben, de a látottak csak a grafikát minősítik. Sajnos számtalan játéknál szívtuk már meg, hogy az trailerek alapján egy csoda volt -naná, ha ütős a grafika-, de hogy milyen a játékélmény, azt így előre nem tudjuk. Persze bízunk benne, hogy az is hozza amit várunk, vagy legalább egy részét. -
tomonor #755
...Nos, ha szerinted a Firefall rosszul néz ki a cel shading miatt, itt nincs is értelme vitatkozni, egyszerű beszűkült látókörű eset vagy. -
TokraFan #754 Szar ez a cel-shade, de ezzel együtt a grafika nagyon üt. Az meg, hogy a DSO-féle játékmenet milyen lesz, majd csak akkor tudjuk meg, ha kezünkbe vesszük. Akár még jó is lehet...Kivitelezés kérdése. -
Pares #753 Hát pedig a Rebirth a látottak és hallottak alapján ezerszer jobb lesz minden fronton, mint bármelyik eddigi X. -
#752 Nem azzal volt a baj, hogy egy iranyithato hajo lesz, hanem azzal, hogy maga a DS egy minosegtelen gagyi termek volt es ugy akartak mar beallitani az elejetol fogva, hogy a nagy durranas.
Ellenben aki jatszott vele az hamar feltudta merni, hogy az elotte elhangzott hangzatos szavak csak az ures fecseges kategoriat jelentettek, mint, ahogy mostanaban a jatekok tobbsegevel ez a helyzet.
Jol mutatja a rossz iranyba mutato trendet az X cel-shaded grafikaja is.
Mint mar emlitettem a grafikai fercmunkat szoktak igy eladni es egy tucat kineztu megjelenitesre rafogni, hogy micsoda nagy cucc, mint ahogy ezt megtettek a Firefall-al is es beallitjak ezt valami hyper-szuper valaminek, mikozben egy komoly space-szimulatornal ez elfogadhatatlan lenne. -
tomonor #751 Hát sajna az X Rebirth is hasonló játékmenettel fog rendelkezni pedig. Természetesen kibővítve az X széria megszokott addícióival és hangulat elemeivel. Egyetlen játékos által direktben irányítható hajó lesz csak (női másodpilótával), és az fejleszthető lesz. Az X széria régi elemei bent maradnak (trade fight build think), a különbség csak az lesz, hogy te csak a saját hajódat fogod irányítani, a többinek pilótájukon keresztül parancsot adsz. -
#750 Meg a loturot.
Azt te ultetheted akarhova attol meg egy gagyi fos marad, mint amilyen a Dark Star volt. -
tomonor #749 Nem azért lett bukás, mert rossz volt az alap ötlet, hanem mert a kivitelezés gagyi volt. Nem volt értelme pölö kereskedni. Minden rendszer ugyanúgy nézett ki, ugyanaz volt a felállás: egy-két úállomás, egy rakat random NPC hajó, egy-két sidequest... Az univerzum nem lélegzett.
Ültessük ezt az ötletet át az X univerzumba, ahol minden NPC-nek saját életpályája van, és voilá. Nyert ügy. -
TokraFan #748 Nem érzek butításnak semmi, mivel még nem játszottam a játékkal, és a videókból sem derül ki semmi erre vonatkozóan. Amit írtam, pusztán teoretikus volt. -
TokraFan #747 Mondjuk pont a Dark Star One egy kapitális bukás lett...az egyik legnagyobb bukás a stílusban. Ez persze nem jelenti azt, hogy az alapötletet nem valósíthatták meg a Rebirth-ben ezerszer jobban. -
#746 Az a gond ezzel, hogy aki jatszott a nagy elodokkel, mint Elite annak egybol a szembe tunt a Dark Star kozepes minosege.
Szvsz egy kifejezetten gyenge jatek, tehat ha azt az iranyvonalat koveti az X akkor az egy nagy fail. -
TokraFan #745 Nyilván a fejlesztő dönti el, hogy mit lát jónak. De végső soron, csakis a vásárló, a játékos dönti el, hogy vevő-e rá! Ha pedig a válasz nem, annak súlyos következményei lehetnek, erre ezernyi példát láthattunk már a játékipar történetében. Tehát mi döntünk, hogy szeretjük-e vagy sem....Persze értelemszerűen, kizárólag statisztikai alapon! -
Micsu #744 a grafról annyit hogy lehet van rajta egy cell shade szűrő de nem annyira látvány mint pl a border2ben, inkább egy ragehez hasonlítanám, egyébként absz nem mutat rosszul -
tomonor #743 A kapitális hajók harca egyszerűen rosszul volt megoldva eddig: minél jobb pozícióba állt egy hajó (értsd: minél több ágyú szegeződött az ellenséges hajóra), annál nagyobb volt a nyerési esélyed, sőt, az egész csak ennyiből állt + oldalmenetes irányításból, ami megint túl jól működött a játékosoknak. Ebből kifolyólag, a játékos egy egyszerű Titánnal is ki tudta irtani az egész univerzumot, a többi hajót csak azért ugratta be a rendszerbe, hogy elterelje az aggrót a saját hajójáról.
Most viszont mivel már nem lesz direkt kontroll a kapitális hajók felett, bonyolítva lesz a helyzet... Ami nem rossz dolog a fentiek miatt.
A saját hajónkat (Albion's Skunk) úgy képzeljük el, mint a Darkstar One-t.
Azt is megkockáztatnám, hogy az egész X-Rebirth-öt a Darkstar One inspirálta. A hajót ott abba az irányba fejlesztetted, amelyikbe akartad, de ott is csak egy hajó állt rendelkezésedre. Az viszont bőven elég volt, mert minden hajónál erősebb volt a megfelelő szinten. X-Rebirth-ben valószínűleg nem lesznek szintek, tehát máshogy van a rendszer megoldva (több mint valószínű, hogy itt is kreditért fogod vásárolni az újításokat).
Aztán meg, ott van a csini női másodpilóta. Jó, mondjuk azt állítani, hogy azt csak a Darkstar One-ból vehették át túlzás, itt viszont a másodpilóta nem csak egy történet elem lesz, hanem ő fogja irányítani a hajód, ha te nem vagy benne, vagy drónozgatsz. -
Krushx0 #742 Amit eddig tudok róla szerintem nincs benne butítás csak célszerűsítés, sőt még további lehetőségeket adtak a játéknak.Az űrállomás építés része is sokkalta életszerűbb lett/lesz. Amit egyedül butításként lehet értelmezni az hogy nem kormányozhatsz más űrhajót de birtokolni és feladatokat adni nekik lehet. Én nem érzem szükségét annak hogy lecseréljek egy űrhajót egy jobbra ,de átépíteni annál inkább így sokkalta személyesebb és egyedibb a hajó.Persze ez most amit mondok kicsit elrugaszkodik a játéktól/koktól ,de egy jármű teszem azt űrhajó nem korlátozódik le magára a vázra azt simán át lehet teljesen építeni tuningolni, hajmeresztően hangozhat de vadászból is lehet anyahajót építeni csak maga a vadász mint ki indulás elveszik. Ismétlem NEM magáról a játékról beszéltem az előbbi mondatban csak megpróbáltam elmagyarázni hogy nem feltétlen butítás amit butításnak gondol az ember kicsit ki kell lépni a dobozból és máshogy gondolkodni, ha így nézed az előző x játékok hajó specifikáció korlátozásai igen butítót és életszerűtlennek voltak.Az előző x játékban sem volt lényegi rész hogy te irányítottad az anyahajót mert kb majdnem minden ágyú automatán működöt csak egy lomha dülöngélés volt az egész, sokak panaszkodtak ezért az egyhajós korlátozásért.Az hogy a kezelőfelület sokkalta kezelhetőbb kézre állóbb nem nevezném butításnak csak felhasználó barátabbá tették. Az X Rebirth meg még célt is ad a játékosnak , nem engedik hogy elvesszenek a sok táblázat rejtet menük ismeretlen gombok funkciók játék mechanikák sokaságában a készítők szerint.Gondolom oktató része is lesz most már a játéknak de erről még nem olvastam. -
tomonor #741 Hmm nem tudom, de még ha van benne egy csöpetnyi cel shading lenyomat is, engem nem zavarna; nem a grafika a lényeg. Az hogy játékba illik-e vagy nem, azt mint mondtam, az játék artista csapata dönti el - ha úgy döntenek, hogy bele illik, működni fog a dolog. -
Legend #740 Egyszerűsítés? Butítás? Csupán haladnak a trenddel.
Ugyanúgy ahogy a Terran Conflict butított a Reunionhoz képest, ez még butítottabb lesz. Persze attól még játszani fogunk vele ... -
TokraFan #739 Ha kicsit visszaolvasol, láthatod, hogy pont emiatt aggódtam én is. Nem illik a játékba a cell shade, ez nem egy fos japán manga. Tomonor szerint kivették, de én nem így látom, mert a trailerben -pont az általad említett résznél, de az állomások belső nézeténél is-, nagyon sokszor látszik ez a rajzfilmes okádék. Ettől függetlenül, ha a játékmenet jó lesz, túl fogok lépni reajta, bár ezzel együtt is rendkívül elbaltázott művészi lépésnek gondolom. Egyszerűen nem illik egy ilyen típusú játékba. A cell shade eredetileg a fos konzolok idiótasága volt, pici gyerekeknek szánt címeknél volt látható elsősorban tömegesen (lásd vonatkozó wiki oldal). De ahogy elnézem a fejlesztési irányt, erősen mennek az egyszerűsítés felé (pl. joypadot erőltetik és demózzák, hogy milyen könnyen irányítható 5db gombbal a játék). Vagyis egyre inkább az a cél, hogy az ostoba kölyök is tudjon benne könnyen lövöldözni. Csak sajnos az X eddig nem erről szólt. Mindegy, amíg csak a grafikán érezni ezt a hatást, addig nincs baj. Ellenben, ha a játékmenetet is az átlag hülyegyerekhez szabják, akkor... ebbe nem szeretnék belegondolni. Én bizakodom...lehet ez még az évtized játéka is! Cel shade nélkül a grafika egyébként fantasztikus... -
#738 Cel-shading grafika ide vagy oda erőmű kell majd ehhez a játékhoz... -
#737 textura :P -
#736 Igy lehet eladni a gagyi grafikat is, mert igy kevesbe feltuno az eredeti teszturan a minoseg. -
Krushx0 #735 mellékesen számomra mint SZIMULÁTOR játék hangulatát totálba hazavágja ez a mesés képregényes cel shadeded grafika... az x3nak kétszer jobb grafikája volt, igen a videóban látni néhol igen jóra sikeredet és túl lépte elődjét megjelenésben jobbára ha tüzetesen megfigyelem a videókat csak elszomorít a megjelenés pilóta fülke borzalmas mintha kartonpapírból lenne kivágva és egy szar festéknyomtatóval készült lapok lennének ráragasztva mint textúra. Remélem nem csak én látom így :( -
Krushx0 #734 Csak nekem tűnik fel hogy cel shadingelt az egész játék és csak az éles erős színeknél(mint Mirror edge színei és nem,a mirror Edgeben nem volt cel shade, mielőtt valaki belekötne és kifacsarná) és fényhatásoknál tünik el a cel shade??? Ahol nagyon meglátni ezt, azt ebben https://www.youtube.com/watch?v=eNs1rdSkUi8 a videóban lehet látni az elején amikor a hajó rámpáját és a körülötte lévő dockot mutatják meg amikor belép a pilóta fülkébe. -
tomonor #733 Itt most nem a joystickokon lesz a hangsúly, hanem az Oculus Riften :D -
TokraFan #732 Az álabbi video volt már?
Nagyon durva az egész, eszméletlen. Remélem, hogy a játékmenet is hozza az elvárásokat. Sajnos itt csak egérről és joypad-ról van szó, remélem támogatni fogja a TM HOTAS-omat is...
-
TokraFan #731 Valójában én sem rajongok érte, de a workshop tényleg jó. 1 klikkre lehet installálni bármilyen modot...Nincs összeakadás, nincs szenvedés. -
Micsu #730 gondolom tiszta volt de azért beírom
"X Rebirth will be released for PC in Europe on the 15th of November 2013 and in North America on the 19th of November 2013." -
Pares #729 Ezek alapján a videók alapján ez a játék valami elképesztően kidolgozott lesz. Ez kb. 15 millió fényévre van az X3-tól is, de más játékot sem tudok, ami hasonlóan részletes (leszámítva a Star Citizent, ami még szintén messze van a megjelenéstől). Talán régen a Freelancer volt ehhez hasonló. Nekem eddig nagyon tetszik. -
bgabor #728 Hát ez a videó... ez valaki elképesztően durva lesz. Kidolgozott belsejű hajók és űrállomások az X univerzumban? Elképesztő! Nagyon várjuk! -
mindero #727 Nem kell azért ennyire pesszimistának lennni. Szerintem eddig tök jó minden benne.
Ami nem lesz az, azt meg majd kijavítják a rajongók :D -
bgabor #726 Ne rémítsenek meg, nem gatlinget és shotgunt mondott, hanem gatling-like és shotgun-like weapont. Azaz azt magyarázta, hogy ez egy sörétespuska szerűen viselkedő fegyveer, amaz meg egy Gatling ágyú szerű. A fegyverek hatását, viselkedését akarta valahogyan jellemezni. -
tomonor #725 Rettenetesen jó lenne, ha pont a szülinapomon jönne ki. -
Jóózsf István #724 Olybá tűnik, hogy az Ego minden igényt ki akart volna elégíteni ezzel a játékkal, ami elég ijesztő!
Engem leginkább a gatling és a shotgun szavak rémítettek meg. itt
Az X fanatikusok nagyjából elfelejthetnek mindent, amit eddig tapasztaltak, de ezt eddig is tudtuk. Amennyire komplex játék lett (lesz), akár még jó is lehet!
November 15?!?! HA HA HA -
mindero #723 Nekem pont a robbanások tetszettek. Végre van erejük mint a Nexusba, nem ilyen béna puffanások. -
Legend #722 Több infó: itt. -
Legend #721 Várós...
-
tomonor #720 Ám nem csak a Steamről van szó; lényegében minden efféle online játékáruházt ki nem állhatok, a gamersfirst-től kezdve az originig.