6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
#879 Jaja, 16k-ért már lehet normális 8GB-os kiteket kapni. -
Micsu #878 még szerencse hogy pár gb ram nem egy hatalmas összeg :P -
TokraFan #877 Rosszul számolsz. 32Bites rendszer 4Gb RAM-ot képes kezelni összesen, mindennel együtt! Ebben már benne van a VGA RAM-ja is! XP ráadásul alapból csak 3,5Gb-ot lát (bizonyos okokból), de indítófájlban lehet rajta tolni kfelé. Ha van egy 1Gb-os VGA-d, akkor már eleve csak 3GB RAM áll rendelkezésre az alkalmazásokhoz, melyből további forrásokat szednek el az egyéb eszközök (pl. egy Network adapternek is kell RAM). Ezek persze nem jelentősek, de léteznek. Marad tehát kb. 2,8Gb, amiből az XP megeszik 512k-t, W7 32Bit megeszik 1Gb-ot. Ha fut valami vírus/tűzfal, az tovább zabál. Ki lehet számolni, mennyi marad az alkalmzásoknak és a játékoknak is. Tehát az, hogy van 4GB RAM a gépben, nem azt jelenti, hogy ennyit kap a játék!!! Az X egyébként klasszikusan megeszi a 4Gb-ot. Én 2GB-tal kezdtem X3R-el, amivel a TC már swappelte a HDD-t erősen, mert nem fért bele, most 4GB-al szépen elmegy. De kétlem, hogy a Rebirth-nek elég lesz. -
#876 " a 3 feletti részt elméletileg a videokártyának tartja fenn"
Ennek szerintem olvass utána. Van némi különbség a "fenntartja" és a "nem tudja megcímezni matematikai határok miatt" között:)
Egyébként lehet használni PAE kernel modult (BCD beállításokban be tudod kapcsolni) és máris címezhető a 4GB feletti mennyiség is, igaz messze nem natív teljesítménnyel. -
#875 A Crysis 64 bit megkajálta. Nem tudtam vele 5 percet játszani, mert elfogyott a RAM hibaüzenettel kilépett. Úgyhogy maradt a 32 bit-es verzió. -
Micsu #874 ha videot vágsz és kódolsz akkor kell több meg egyéb esetekben, mondom nincs az a játék aminek ne lenne elég a 4 giga (főleg hogy konzolport a játékokok 80%a), persze modokkal már más a helyzet, ve valszeg a rebirthnek is kevés lesz -
#873 Szerintem most nem veszünk ezen össze, hogy a 3 feletti részt elméletileg a videokártyának tartja fenn és nem kezeli rendszermemóriaként. Persze ennek nincs nyoma sehol.
Amúgy meg nekem a 4GB kevés, 6-al még elvagyok gond nélkül, de van, hogy annak a végét is pedzegettem.
De én nagyon bízom benne, hogy jó motor kerül alá és a grafikai részekre a videokártyát fogja használni, hamár ekkora kell neki. -
Pares #872 Hát ha azt vesszük alapul, hogy nem lesznek töltőképernyők a szektorok között (?), és hogy magukban csak az űrállomások mekkora monstrumok, akkor lehet, hogy van alapja a nagy RAM igénynek... -
Micsu #871 3,5et kezel a 32 bit de eddig nem találkoztam olyan játékkal ami ezt is elfogyasztotta volna, pl a cry3 aminek talán a legnagyobb a gépigénye is 1,5 videoramot meg 3 körül evett natur ramot -
TokraFan #870 Az X játékok eddig elsősorban CPU és RAM éhesek voltak. Eleddig minden X game egyetlen magot használt, hiába volt valakinek több magos procija, nem sokra ment vele, mivel a game alatt dolgozó motor ősrégi és nem kezel multi core-t (tán még az X2 óta ugyanaz).
GPU-t is kevéssé használta ki, a real-tiem szimulátor jelleg miatt elsősorbn CPU és RAM érzékeny a játék. Ez nem hiszem, hogy jelentősen változni fog, de mivel egy új, modern motort készítettek hozzá, így már teljes a multi core support is. Viszont a sokkal nagyobb textúrák miatt a RAM-ot enni fogja, az tuti... -
#869 Minimum:
OS: Windows 7 SP1 (64-bit), Vista SP2 (64-bit), XP SP3 (64-bit)
Processor: Intel i-Series at 2GHz or AMD equivalent
Memory: 4 GB RAM
Graphics: Nvidia GT400 series with 512MB RAM or better, ATI 4870HD with 512MB RAM or better
DirectX: Version 9.0c
Hard Drive: 6 GB available space
Sound Card: DirectX 9.0c Compatible Sound Card
Additional Notes: These specs are still being determined
Igen, a 32 bit-es rendszerek 3GB-ig kezelik a memóriát, ennek meg minimum kell 4, az ajánlott meg 8GB.
Azért az elég durva. Asszem akiknek 16GB-juk van, 1 éven belül ki fogják használni. Most már nekem is érdemes ebben gondolkodni, nem a 6, meg 8GB-ban. -
TokraFan #868 Nem vagyok benne biztos, de sejtésem szerint a masszív RAM igény miatt írnak 64Bitet. De ez majd csak akkor válik bizonyossá, ha már itt a prog... -
Wowbagger78 #867 *rendszer => program. Sorry az elírásért:) -
Wowbagger78 #866 Sziasztok!
A system req-ből nekem az jön le, hogy csak Win 7 64 bit-et támogat a rendszer. Ez így van, vagy elindul egy szimpla 32 bites Win 7-en is?
W. -
Micsu #865 alap verzából lesz angol kiadás, úgyhogy valszeg lesz -
Tauri #864 Dobozos verzóban lehet venni itthon? Egy honlapon láttam de le lett tiltva az eladása... -
#863 De, elvileg működhet, mert van olyan része a proginak, hogy behúzod egy ablakba, amit oda akarsz adni, ő is behúzza és mehet a Trade.
Nem próbáltam, csak olvastam róla. -
TokraFan #862 Utánanéztem, tényleg működhet a dolog, kivéve pont a Rebirth-nél. Úgy tűnik, nem ajándékozható. Mindegy, már egyébként is megrendeltem drágáért. -
#861 +1 Szavazat a ruszki Steamtrades kereskedőkre. Sokkal biztonságosabb mint akármilyen kulcsos oldal, és még 100%-osan legális is. -
TokraFan #860 Ó basszus, ezt tényleg nem tudtam. Bár nem vagyok nagy Steam-es, ez kétségtelen. Viszont ettől függetlenül, ezer köszönet az infóért, igazán rendes tőled! :-) -
warcat #859 Ejj,ha nem ismered a Steames kereskedést,akkor nehéz elmagyarázni :)
De azért röviden: a játékok gift/ajándék formájában is megvehetőek,a fizetésnél van ilyem opció.Ekkor gyakorlatilag egy tárgyat kapsz a tárolódba,ennek a birtokosa rá kattintva bármikor hozzáadhatja a játékot a fiókjához.Tárgyakat lehet cserélgetni a felhasználók között,felnyílik szépen egy ablak és a két térfélen bepakolgatja mindenki a motyóját,aztán ha tetszik,mehet a csere.
A Valve saját multis játékain belül is vannak tárgyak amikkel lehet kereskedni,ezek közül jópár stabil és magas értékkel rendelkezik, ilyen a "Mann. Co Supply Crate Key" is 1,5 - 1.6 euró darabja. Ezekből veszel annyit,hogy fedezze a másik régióban élő kereskedő költségeit meg egy kis hasznot neki,és elcserélitek egymás közt a cuccokat.
Mivel a Rebirthön nincsen régizár, a vásárolt gift bárhol a világon beaktiválható a fiókodra.Jelenleg oroszéknál 13-14 kulcsért elcserélik veled.Na remélem ennyi off belefér,azért ne szórjatok el 45 eurót ha nem muszáj. -
TokraFan #858 Már megvettem, én marha. Egyebek mellett, kifejtenéd ezt bővebben? :-) Hogyan juthattam volna hozzá 17EUR-ért itthontól, és mit kellett volna, kivel elcserélni? -
#857 @TokraFan: az EU-n belül jobban élünk :D
Mellesleg jah... Németek a fejlesztők, meg talán még a kiadó is, nem néztem, de ez nekik nem pénz.
@Pares: ok, értem én.
A szektorok közötti anim mondjuk tényleg hiányzott egy kicsit, de annyira nem volt vészes. Viszont sosem gondoltam volna, hogy azt olyan folytonosra meg lehet csinálni, hogy tényleg nem veszed észre a töltést. EVE-ben megcsinálták. Sőt annyira jól, hogy míg a csatornában vagy, addig nem látszódsz sem az induló, sem az érkező szektorban. -
TokraFan #856 Olvasgattam kicsit az Ego fórumot. Érdekes, de legtöbben talán az NPC-ken vannak kiakadva. Tény, hogy az Ego-nak nem erőssége a karakter modelezés és animáció, de nem hiszem, hogy ez olyan fontos lenne, ha a játék többi része jó. Az is igaz persze, hogy a Rebirth-ben elég sokszor futunk majd bele NPC-kbe, így kevéssé lehet elkerülni őket, mint eddig. -
Pares #855 Hínnye! Az az űrbázis meg az egész szektor eszméletlen jól néz ki! És mozgó aszteroidák! Meg tiszta fura, hogy emberi kinézete van az embereknek a kommunikációs képernyőn. Arra vagyok még kíváncsi, hogy ez a highway-es cucc hogyan fog működni. Gondolom valahogy úgy, mint a Freelancerben, de most akkor eltűnnek a töltőképernyők is az egyes szektorok közt? Mert mintha valami ilyet is mondtak volna... -
TokraFan #854 GamesCon demo
-
Pares #853 Félreértés ne essék, lehet hogy úgy hangzott, hogy nem tetszenek, de nem úgy értettem, mert nekem is kedvenc játékaim az X-ek, rengeteg órám van bennük. De ha objektívan nézem őket, akkor igen is rengeteg hiányosságot találok bennük, amiket remélem (és a videók alapján úgy látom), hogy a Rebirthben orvosolnak. -
warcat #852 Érdekes dolgon akadsz fenn,elárulom,hogy jelenleg nincs régiózár a játékon,és ruszkiknál kb 17 euró az egész.
Marketen vehető tf2 kulcsért el is cserélik veled,13 darab x 1.51 EUR a vége kb. :) -
TokraFan #851 Sose fogom megérteni az árazást egy digitális terméknél. Miért van az, hogy az EU-n kívüli vásárlóknak csak 35EUR a program, míg EU-n belül 45EUR??? Elmennek a francba... -
TokraFan #850 Nem bizony, a "régiek" nagyon jók! Nem telik el hét, hogy legalább egyszer ne indítsam el. -
#849 Hát ezért került fel először az XFP mod, majd később és a mai napig rajta lévő XTM. Egy csöppet megdobja a dolgot :D
Az meg, hogy nem volt külön modul, amit kilőhetek, igazán nem zavart, sőt, még jó is volt. Így nekem sem mondhatta a gép, hogy nem mész sehova, mert nincs mivel.
Amúgy meg ez sem teljesen igaz, mert voltak modulok. Elsődleges modul volt a pajzs. Ha azt lelőtték, akkor jött a Hull, ahol már szépen hullottak kifele a különböző modulok (Scanner, pajzsgenerátor, életfenntartó, stb).
Az új univerzumot nem bánom, lesz mit felfedezni és nem az ismerős dolgok fognak várni. Ez külön jó lesz benne.
Ettől függetlenül akkor sem írom le a régieket. -
Pares #848 Azok a kalóz festésű űrhajók a legrondábbak, amiket a játékban találni lehet, szerintem. Annál már csak az a förtelmesebb, amikor 2 óra szenvedés után a gyárkomplexumom még mindig úgy néz ki, mint a spagetti. Igazából az eddigi X-ek hangulatát többnyire csak a zene és a hátterek adták, mivel a szektorok jóformán üresek voltak, semmi érdekfeszítő dolgot nem tartalmaztak. Van néhány szikla, néhány copy-paste állomás, és ezzel le is tudták a szektorokat. Azt se mondanám, hogy a hajók valami hűde részletesek. A Split hajók kifejezetten ocsmány textúrákkal rendelkeznek, és az összes hajó csak egy nagy HP doboz, nincsenek modulok, részlegek, amik elsődleges kilövésével lehetne taktikázni.
Igazából nem értem, hogy az elégedetlenkedők mit is várnak. Egy újabb Albion Prelude-ot? Világosan el lett mondva, hogy az új X új morort kap, és gyakorlatilag egy teljesen megújult univerzumban fog játszódni valamikor az AP utáni távoli jövőben. -
Micsu #847 -
Micsu #846 12 giga ramot az életben se fog használni szvsz -
TokraFan #845 Gépigénytől én is tartok. Nyamvadt i3-ommal nem hiszem, hogy meg fog moccanni. Szvsz i5, de inkább i7/8-12Gb ram és egy jobb GTX nélkül nem sokat fogunk látni belőle. Nem tudom kinek tűnt fel, de a trailerben több helyen is megtorpan kicsit a "kép", pedig szinte biztos, hogy valami Top End izom konfigon készült. -
#844 Így van. Egyrészt.
Másrészt meg szerintem az előzőeknek is igencsak jó grafikája van. Nem kicsit (hanem nagyon) részletes, színes és változatos (gondolok itt a kalóz hajók festéseire). Ami nincs benne, az nem is hiányzik. (X3 Reunion - XTM)
Szóval engem a grafika valószínű már nem fog lenyűgözni, max a monstrumok kidolgozottsága. Ha egyáltalán megjelenik majd a videó kártya miatt.
Az, hogy járható lesz az állomás? Nem biztos, hogy az annyira jó lesz. Az X2-ben is az elején tetszett, hogy bedokk manőver, meg kidokk, aztán elmúlt a csoda és ki is kapcsoltam ezt a részt.
EVE-Online-ban a kabin részt meg már a patch megjelenésétől kezdve utáltam.
Persze, ha valaki a 10 órányi játékidejéből 1-et sétálgatni szeret, annak egészségére. -
Jóózsf István #843 Nálam ez úgy van, hogy a játék természetéhez jobban illett az eddigi grafika. Éppen elég szép volt, hogy rácsodálkozzak egy-két tárgyra. Nekem ez csiri-csáré, marketing szagú, lehető legtöbb példányt eladhatóvá tevő húzásnak tűnik.
A díszdobozos sósav sem ízletesebb a sima flakonosnál, ha csak a placebo hatást figyelembe nem vesszük.
Már annyi negatív érzésem támadt ezzel a játékkal kapcsolatban, hogy ennél már csak jobb lehet!
Nem vagyunk egyformák. -
Pares #842 Na és ki beszélt a játékmenetről? Mert én nem. Szándékosan leírtam, hogy ami a videókban látszik. Ami nem látszik, arról én is csak találgatni tudok. Viszont ami látszik, az meg sokkal jobban néz ki. Most már elég érthetően fogalmaztam? -
TokraFan #841 Te video trailerekből meg tudod állapítani egy játérkról, hogy mennyire jó? Minden elismerésem! Kétségtelen, hogy rendkívül bíztató amit látunk, és igen nagy a valószínűsége, hogy ismét kiváló játékot kapunk kézhez a pénzünkért. De pont azért említettem a simcity-t, mert az picivel nagyobb múltra tekint vissza mint az X, a 4-es verzió minden idők legjobb várpsépítős stratégiai játéka volt, ezzel együtt, sikerült atomjaira szétszarni az egészet a legújabb résszel, melyre egyébként 10évet kellett várni. Ki gondolta volna, hogy -ráadásul az eredeti fejlesztők-, így el fogják rontani az egészet? Nos, emiatt én kicsit óvatosabb vagyok nálad, ezzel együtt erősen bizakodom és nagyon várom a játékot.
Szarozást pedig nem nagyon olvashattál itt, max csak azt, hogy a cel-shader rajzfilmesítés sokunknak nem tetszik! A játékmenettel ellentétben, ez látható a videókon is. -
Pares #840 Az ingame videókban, amiket össze tudtam hasonlítani az előző részekkel, minden szebbnek/jobbnak/kidolgozottabnak tűnik. Ez alapján mondtam, hogy az ingame videók alapján fényévekre van hangulatilag/grafikailag/kidolgozottságban/átgondoltságban az előző részeknél, ami nálam egy ilyen fajta játéknál nagyon sokat nyom a latban.
Nem gondolom, hogy ennyi év fejlesztés, ennyi X játék és ennyi rajongók által készített modifikáció után ne tudnák, hogy mit és hogyan kéne változtatni az előzőekhez képest, hogy az jó legyen. És más különben is, másoknak miért lehet ugyan ennyi infó alapján rögtön szarozni?