6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • TokraFan
    Ezt így nem jelenteném ki, hiszen a játékmenetről az ég világon semmit nem tudunk. Azt ne felejtsd el, hogy itt alapjaiban változott meg a játék, és egyáltalán nem látni még, hogy előnyére vagy sem. Most nem arról van szó mint a korábbi részeknél, melyek tulajdonképpen csak egyfajta kiegészítői voltak a megelőző részeknek. A videókból csak az látszik, hogy a grafika grandiózus -leszámítva a cel shadert-, semmi mást nem tudunk a hangzatos ígéreteken kívül.

Ha nem lennék annyira fanatikus, és nem bíznék az Ego-ban, eszemben sem lett volna előrendelni a játékot. Láttunk már szívni rajongókat, lásd pl. legutóbb a Simcity...
  • Pares
    A megjelent videók alapján igen is fényévekkel az előző rész előtt jár...
  • RJoco
    Oly jó, hogy egyesek már úgy beszélnek dolgokról, hogy még meg sem jelent a játék és csak találgatnak ezerrel, ezzel összezavarva a többieket.

@Pares: neked ezek szerint már van is egy megjelenés előtti példányod, ami kitudja melyik felhőből eshetett le, csak neked. Igazán megoszthatnád velünk is, hogy mi is eldönthessük, fényévekkel jobb vagy rosszabb, mint az előzőek.
  • Pares
    Az előző X-eket ez fényévekkel lekörözi... És azt se felejtsük el, ahogy a videóban is említik, hogy a moddolás továbbra is támogatva lesz!
  • TokraFan
    Újabb apró infók:

• TokraFan
    Nyilván, mindenki ezt várja és legbelül azt szeretné, hogy a grafikai tuning mellé a játék magja ha lehet, csak még tovább javuljon. A problémát viszont általában nem a fejlesztők jelentik, hanem a kiadók! Sőt, még csak az sem számít, hogy kis cég vagy nagy, és az sem, hogy ugyan az a cég készíti a játékot, amennyiben a lead designer változik. GYakorlatilag ő tervezi a játékot, a játékmenetet és az összképet...A többiek részfeladatokat végeznek.
    Ego-nál nem tudom mi a helyzet, ennyire nem látok bele a dolgokba, de elvileg a kreatív team tagjai azonosak a korábbi részeket készítőkkel, legalábbis a vezető grafikus biztosan...
  • Phoenix lord
    én úgy vagyok vele hogy ok Adok a Rebitrh- nek egy esélyt.

Annó X2 vel kezdtem és az utánna következő összes résszel játszottam.

Ez hogy csak egy hajót lehet irányítani. Ok ez eddig is így volt, de azért örülnék ha ugyanígy át lehetne ülni más hajókba is. mint a trailer-ben csak nem az állomáson, hanem pl felcammodni egy Titan parancsnoki hídjára és onnan parancsolgatni.

A koncepció életképes, majd meglátjuk mit tudnak kihozni belőle. a régebbi részeknek Baromi jó, magával ragadó és kellemes hangulata volt. Kiderül hogy az Egosoft ezt képes-e visszaadni.

Kis példával élnék azoknak akik itt fikázzák egymást:

Piranha bites. Egy kis játékfejlesztő cég. az ő általuk készített RPG a Gothic egyszerűen legendás. A hangulat maga az egész, az idegesítő irányításával és a rengeteg buggal, de olyan hangulata volt hogy aki rákapott, az még a mai napig is évente egyszer kipörgeti cak und pak az egészet. A Gothic sorozat első 2 részét ők készítették. mindkettőt kívülröl ismerem. aztán jött a három amit már egy másik cég készített. az első 10 perc után dobtam ki a játékot a kukába. Mert....ez....nem...Gothic. jött a gothic 4 Arcania. Kise próbáltam mert köze nincs hozzá. Aztán olvastam hogy a kis cégnek kijött az új játéka Risen. egyből cuppantam rá és.... nem csalódtam ugyanaz az epic hangulat. Aki tud az tud. a hibáival együtt.

Eme kis példával utalnák arra hogy aki szerette az X-et, az fogja is. ha az egosoft-nak van esze, akkor vissza fogják még ígyis tudni azt a hangulatot amit elvárunk. Ha nem..... akkor nem játszunk vele :D
  • Pares
    Nem tény, én az eddig hallottak és látottak alapján gondolom úgy, hogy így vagy hasonlóképpen lesz megoldva.
  • RJoco
    @TokraFan: egy idő után ki tudod magadnak termelni játékon belül, csak nem szabad a kezdők hibájába esni, akik azért fúrnak, hogy következő hónapban is fúrhassanak. Persze, ha a veszélyesebb utat választja az ember, akkor hamarabb is meglehet és még élvezi is.

@Pares: ez találgatás vagy tény? Nem mindegy. És ha olyan lesz a parancsvégrehajtás, mint Reunion-ban, akkor nem biztos, hogy az annyira tetszeni fog nekem.
  • Pares
    Szerintem úgy lesz, hogy az M5-M4-M3 kategóriát a különféle drónok váltják fel, míg a mi hajónkat, az Albion Pride-ot (ami az Albion Prelude-ban M6 besorolást kapott) modulokkal és kiegészítőkkel (amik akár látszódhatnak is a hajó külsején) M6-M7-M8-ig lehet fejleszteni, az M1-M2 kategória meg parancsolgatással lesz megoldva. Igazából nekem tetszik az a koncepció, hogy egy hatalmas acélmonstrumot nem egyedül kormányozunk, hanem parancsokat kell kiadni, így nem olyan az érzése az embernek, hogy egy felfegyverzett koporsó az egész, de azt még meglátjuk, hogy ez hogy is fog működni. X-ben is a legjobb, legpraktikusabb játékos hajók az M6-M7 kategóriából kerültek ki, mert azok képviselik az arany középutat a mobilitás és a tűzerő közt.
  • TokraFan
    Jó jó, igazatok van! Elismerem, hogy a multi lehetősége nem jelent feltétlenül butítást. :-) Az EVE egyébként kiváló tényleg, kipróbáltam egyetlen hónapig, de én mégsem szeretem, mert túl soknak tartom, hogy havonta ennyit csengessek egy játékért. Ezért maradok X-nél, ha nem is kapok olyan interaktivitást, de legalább csak egyszer kell érte fizetni.
  • RJoco
    Ez az egy hajóban ülhetsz és kész, annyira nem tetszik, de ha normális programozást kapott az MI, akkor még jó is lehet.

A rendszer igénynél nem tetszik a 4870+, csak 4770-em van, szal necces.
    De gyanúsan elővásárlós nekem is a jövő hónapban.

MMO és lebutítás? Tényleg semmi köze egymáshoz. És mint lentebb írták az EVE-et, én játszom vele már 2 éve és a komplexitásához eddig még semmi nem ért fel. Aki ismeri tudja, aki nem, próbálja ki 14 vagy akár 21 napig is ingyen, míg nem jön a Rebirth.
  • TokraFan
    Van a Rebirth One (nem ez a neve), azt az egyet irányíthatod és abból "ülhetsz át" egy kis drónba. Ez utóbbi használható lesz például harcban, mint egy kis vadászgép, illetve elvileg bányászni, vagy akár felfedezni is lehet vele...A videók alapján nem lehet benne meghalni, mert távvezérlésű "robotrepülő" mintájára működik. Vagyis, ha harcolni támad kedved, akkor kidobsz egy ilyen drónt, amit aztán a Rebirth One-ból irányítasz virtuálisan. Ha kinyírnak, akkor ismét ott találod magad a One pilótaszékében. Így szemlélve, konkrétan két "hajót" lehet majd vezetni. Azt viszont sajnálom, hogy nem lesz ship design...Mekem AP-ban volt olyan pillanatom, amikor csak teherszállítani akartam. Akkor szépen beültem egy Boron Dolphiba, és fuvaroztam az ércet meg miegymást azzal a lomha taligával. Ezt XR-ben elvileg majd csak úgy lehet, hogy elképzelem amint egy teherhajóban ülök...
  • Caliph
    a videóban volt egy rész amikor egy kis drone-szerűséget irányitottak..
  • r4pt0r
    Elvileg csak egy hajód lesz és másba nem lehet átszállni.
  • tom36
    Jahh hogy M6- os szintű vázzal indítunk, az úgy már más, viszont akkor a kis méretű hajókkal mi lesz, azokba át lehet majd szállni meg más kategóriákba is hogy irányítsuk ? Csak a nagyok lesznek blokkolva ?

Nahh végülis majd kiderül idővel.
    Inkább a complexumok építésére leszek kíváncsi mer a videókban eddig csak böhöm nagy állomások voltak (Terran stílusban)
  • PiszkosFred
    Illetve jon ket massziv projekt is hamarosan, az Elite Dangerous (KS) es az SC, lesz ott majd multira lehetoseg.
  • yesname #822
    Lebutítás? EVE Online esetleg? Multi és az összetettsége, komplexitása hogy is mondjam... a legnagyobb még a single játékok közt is.
    Az X-ek nekem nagyon tetszenek, viszont éppen az a legnagyobb bajuk, hogy single kampány szinte semmi se volt soha, az úm. endgamenek pedig singleben nagyon nincs értelme egy multishoz képest.
    Ettől függetlenül várom ezt is nagyon. :)
  • TokraFan
    Sokan már azon vitáznak, hogy miért nincs multiplayer...Addig jó, amíg nincs! Nem is alkalmas rá a szoft. Ha pedig alkalmassá tennék rá, akkor meg is ásnák a sírját, mert ez egyet jelentene a totális lebutítással...
  • TokraFan
    Hohó, meg is vettem azonnal...
  • SaGa Jr
    Fura lenne ha testeket lehetne venni, lévén a hajó váza és így teste fix. Max a modulokkal (felszereléssel) lehet majd játszani ahogy most is egy M6-os esetében (mivel a játékos hajója egy M6 kategóriás gép). A jelenlegi X játékokban is lehet simán egy M6-ost kifejezetten hadihajóként felcuccolni (max mennyiségű fegyver, fullra töltött legjobb pajzsok és nagy halom rakéta), de egy life support system berakása után máris funkcionálhat TP-ként vagy ugye ha nem cuccolja tele az ember akkor kisebb kapacitású TS-ként használható.

Hogy ez a belsőn miként fog változtatni és az le lesz animálva vagy sem azt nem tudni.
  • Titan
    x rebirt a steamen elővételben! 45 euro 10% olcsóbban! Megjelenés november 15! Nah, végre lesz tényleg valami....:)

Minimum:
    OS: Windows 7 SP1 (64-bit), Vista SP2 (64-bit), XP SP3 (64-bit)
    Processor: Intel i-Series at 2GHz or AMD equivalent
    Memory: 4 GB RAM
    Graphics: Nvidia GT400 series with 512MB RAM or better, ATI 4870HD with 512MB RAM or better
    DirectX: Version 9.0c
    Hard Drive: 6 GB available space
    Sound Card: DirectX 9.0c Compatible Sound Card
    Additional Notes: These specs are still being determined

Recommended:
    Processor: Intel i5 (Quad) or i7 at 2.5GHz or AMD equivalent
    Memory: 8 GB RAM
    Graphics: Nvidia GT500 series with 1GB RAM or better, ATI 5870HD with 1GB RAM or better
    DirectX: Version 9.0c
    Hard Drive: 10 GB available space
    Sound Card: DirectX 9.0c Compatible Sound Card
    Additional Notes: These specs are still being determined.
  • tom36
    szerintem egyszerűen úgy lesz megoldva, hogy az alap modulhoz lehet majd hozzávenni a különféle hajótesteket és ezeket lehet majd tovább fejleszteni adott korlátokon belül aszerint hogy az adott test mit tud lekezelni (felfüggesztés típusok, generátor, méret, raktér..)
    viszont nem lehet majd csatahajó méretűeket venni mer azok már külön osztály lesz amit nem irányíthatunk személyesen, de remélem tévedek mer kipróbálnám.
    viszont amire leginkább kíváncsi lennék az az hogy a fegyverzetet szabadon el lehet majd helyezni vagy most is felfüggesztések lesznek, mer a videók alapján külön külön ki is lehet lőni őket.
  • TokraFan
    Van-e infója valakinek arról, hogyan képzelik el az egyetlen vezethető hajónk upgrade-jét? Konkrétan az érdekelne, hogy ez csak amolyan DSO szerűen kimerül majd abban, hogy ha veszek egy mittomén rakteret, akkor a táblázatban, mely a bepakolható mennyiséget mutatja, feljebb ugrik a vonatkozó érték, vagy netán vizuális körítés is lesz? Pl. látszik-e a hajón kívül-belül, ha transzporterré akarom alakítani? Az új modulokat -ha egyáltalán modulokról beszélünk-, be lehet-e majd járni belülről, ahogy a hajó bővül? Lesz-e ship design, vagy világ életünkben azt az egyetlen hajót kell nézni kívül-belül, és nem lesz változás annak ellenére sem, hogy upgradelünk? Vagy, hogy lesz ez? Egyelőre nem teljesen értem, hogyan tudok akár csatahajót, akár vadászt, akár egy masszív teherhajót fabrikálni az egyetlen Rebirth One-ból?
  • TokraFan
    Ez csak egy shader, elvileg ki lehet majd dobni...Kérdés, mennyire lesz hard coded...
  • andraas0717
    Újat nem tudok írni, nagyon várom a játékot, hátha az lesz, amit már régóta szeretnék, de a rajzfilmes dolog nem jön be. Attól függetlenül nyilván beszerzem, de, ha nem lehet kivenni belőle, akkor csalódott leszek!
  • Micsu
    Jakuza, gyere pörgessük fel a topikot
  • Jóózsf István #812
    ... és a többi néma csend!
  • TokraFan
  • TokraFan
    Reálisabb az utolsó 20-25. Azoknak semmi köze a játékhoz.
  • Borg18754
    esetleg átballaghatnátok már a gumiszobába mert erre senki sem kíváncsi....
  • UUUU
    Pont erről beszéltem.
  • Pares
    Uccsó 100 hsz. nyugodtan mehet a kukába...
  • tom36
    nebassz
    mind az ovisok
    már napok óta ezt a civódást kell olvasnia mindenkinek ahelyett hogy a game lenne kidumálva
    az meg hogy ki warezol meg ki mit csinál az a saját dolga. másrészt ezzel a szarsággal álljatok le mer nincs olyan akinek ne lenne nem eredeti cucca.
    ha meg fojtatni akarjátok akkor ne itt mer ez nem annak a helye !!
  • Micsu
    egyébként azzal az emberrel vitatkozok akinek már nem tudom ez hányadik regje, több topikból is ki volt tiltva, normális stílus sosem volt az erőssége
    sry, szóljon inkább a topik a játékról, mert pár postal ezelőtt még én is az mellett kampányoltam
  • Micsu
    ""De a legszebb hogy egy windowst is warezolo maki nekem mondja, hogy en nem tamogatom a jatekgyartokat es lopok""

eredeti winről írok most is
    találtál valamit amit anno is elismertem és most is elismerek (egyébként tuti valami ingyenes bulid volt de vállalom mivel torrentről szedtem le erre emlékszem), és most ebbe kapaszkodsz mikor nem is erről vitáztunk
    nyomjad még egy kicsit
  • Jakuza1
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1035251678&no=34509

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Senki nem beszelt kozulunk Vistarol,hiaba is vergodsz, hanem arrol irtunk. hogy Windowst lopsz es te akarsz mast tolvajnak beallitani.

Tudjuk a Vista lopas nem bun, te gyik. Sot utana meg amikor leirjak, hogy

"De a legszebb hogy egy windowst is warezolo maki nekem mondja, hogy en nem tamogatom a jatekgyartokat es lopok"

Mikozben a vadaskodo maga a tolvaj es utana meg hazugsaggal is vadaskodik, hogy o sosem lopott windowst es idezem "valami bizonyíték is lesz vagy csak a szokásos jómagyar fröcsögés amit te tolsz itt több év óta"

Jo magyar frocsoges ? Hat ki irta le, hogy lopott szoftvert hasznal talan en ? Te persze csak kiprobaltad mi ? Mi az ha nem lopas te szellemileg alulfejlett tulok ? Tudjuk meg sem tortent, toled ez a termeszetes, ha lopsz es utana hazudozol, hogy te nem. Viszont verciki modra tudsz lebukni a vista lopasoddal, amikor te sose lopsz windowst es az is csak frocsoges, hogy ilyen meg se tortent, kar hogy te vagy olyan retard, hogy meg ide is irod erre a forumra nagy betuvel, hogy tolvaj vagy.

• Legend
    Don't feed the Troll(s)
  • Micsu
    hol és mikor ítam én erdeti vistáról? hol írtam hogy én sose warezoltam? hol a windózos szenvedés amit ők emlegetnek? én arról beszéltem mint amit az alábbi link is igazol hogy xp eredeti meg a win7em is, mivel azzal vádoltak meg hogy a winem se az pl jelen esetben.

Egyébként itt arról volt szó hogy pont azok sírnak mindig a legjobban akik egy darab játékot se vásároltak sosem és ezért tart ott a pc gaming ahol tart nem a jakuza által emlegetett konzolos köcsögök miatt, csak kicsit elkanyarodtunk a témától, de neked is sikerült felfognod a lényeget
  • hagyimiklos1
    Ezután én a helyedben nem égetném magam tovább, miután lebuktál.
    Azután meg pláne nem, hogy csak és kizárolag te beszélsz win7-ről, míg mások lopott windowsról.

Az meg egy szánalmas magyarázat, hogy mást meggyanúsítasz lopással látattlanul, utána meg hazugsággal vádaskodsz és amikor lebuktatnak egyértelműen, olyan magyarázatba próbálsz menekülni, hogy te nem is loptál, hiszen az csak egy Vista volt.
    Szerintem most fejezd be, és vagy a játékkal foglalkozz, vagy tűnj el az ekkora lebőgés után, mielőtt mindenki rajtad fog röhögni.