Idegenek: Aki csendben marad, túléli
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a reklamaink nagyszeruen vannak elkeszitve hogy ne akarjanak ide jonni ,star wars ,star trek ,es hoseposzunk a regmultbol a fuggetlenseg napja ,a fel galaxist atakarjak csoportositani hogy veletlenul se fussanak ossze egy sith nagyurral mert tudjak hogy rossz vege lesz
A magas fejlettségi szint nem szünteti meg az erõforrásproblémákat, inkább növeli, sõt többféle erõforrást igényel. Nézz csak meg minket: az ókorban milyen erõforrás kellett:víz, föld, fa, fémek, nemesfémek - ma:a régieken kívül kõolaj, földgáz, mégtöbbféle fém stb. Amúgy meg minden erõforrás véges, ezért kell minél többet birtokolni belõle, kivéve a persze megújulókat, de csak azokra nem lehet civilizációt építeni, fejlett technológia ide vagy oda. De annyiból van benne igazság, hogy a világûr tele van erõforrásokkal, amikért nem kell más fajokat leigázni, vagy kiirtani.
"Pár millió év múlva az akkori jelenben élõ embereknek mi is csak sületlen õsembereknek fogunk tûnni"
Akkor van baj, ha mi is annak fogunk tûnni az idegeneknek. Ha belegondolsz a gyarmatosító angolok is barbár õsembereknek néztek más népekrõl, ezért gondolták, hogy simán leigázhatják õket, sõt, még jót is tesznek velük, mert legalább megismerik a "fejlett" civilizációt.
Szerintem háborút csak akkor indítanának, ha lenne valamink ami nagyon kell nekik, vagy ha fenyegetést látnának bennünk. Márpedig egy lakható bolygón(aminek a nyersanyagkészlete már kimerülõben van) kívül semmink sincs, a földi környezetben pedig valószínûleg nem tudnának élni, mivel feltehetõleg más környezeti körülményekhez alkalmazkodtak, fenyegetést pedig nem jelentünk, nagy valószínûséggel még a távoli jövõben sem.
<#taps>#taps>
És ki tudja, ha az amcsi kormányzat is magáévá teszi egy iszonyú jó indok, hogy miért kell még több pénzt elvonni az ûrkutatástól. Tizta középkor már ami van, komolyan mondom!
Szal, akkor mi a válasz arra, hogy hol vannak az idegenek jelei? Mindenki nem lapulhat!
Mellesleg az elméletet kicsit tovább víve, az univerzumnak harsognia kéne, a szélsõséges civilizációk propaganda adásaitól, özönlenie kéne az ûrbõl a nagy megváltókat hirdetõ vidám-vasárnap-délelõtti shóknak.
Láccik, hogy az emberke nincs tisztába az elnyomás technikájával, nem az az elnyomás, ha minden emberke mögött egy zsaru áll, hanem ha a pógárok már egymást nyomják föl teljesen jóhiszemûen. De idáig eljutni, ahhoz kel a propaganda.
Amúgy miért akarnák teljesen elpusztítani az emberiséget az elnyomó idegenek, ha a földi erõforrásokra vágynak? Az ember is erõforrás!
Én azért hiszek abban, hogy ha nem is tök faxa a univerzum ami körülöttünk van, de nem csak a szupergecik, meg a szupernyuszik élik túl.
Azért a nonfiction ufós irodalomban elég kézzelfogható magyarázatot adnak a Fermi-paradoxonra. Létezik valami laza közösség, de õk inkább védik a kis civilizációkat nem avatkoznak be, és persze vannak a gecik is.
De csak ha eléri a civilizáció azt a szintet, hogy egy bolygó egyöntetûen képes kifelé kommunikálni, akkor foglalkoznak vele. Nem állnak senki pártjára helyi ügyekben.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
1. Lebensraum
2. Az UFO-isten egy "megtisztított" univerzumot akar
"Erkölcsileg fejlettebb" ez olyan Star Trekes, az erkölcs egy emberi fogalom, nem kell hogy feltétlen jelen legyen más fejlett fajoknál is, pl egy kaptártudatnál semmi elõnyt nem jelentene az erkölcsösség.
Attól, hogy esetleg tudnak utazni, még nem azt jelenti, hogy annyira fejlettek is lennének a totális erõforrásra.
És azt sem tudhatod milyen erõforrásra van szükségük. Lehet emberhúst zabálnak és csak az ember elfogyasztásával maradhatnak életben. Bejárják az univerzumot, hogy ember civilizációkat találjanak vagy gyártsanak ember állományt.
Nah ilyenkor mivan? Lehet akármilyen fejlett egy lény, ha az életben maradáshoz az emberhúsra van szüksége, akkor zabálni fogja akár egyetemes akár nem.
Milyen sûrû/mennyire sûrû nálam ugyanaz. számok bro, számok <#kacsint>#kacsint>
Unyjiwerzumn. Most jól írtam?
Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogyha mi is átgondoltabbak lennénk, akkor folyamatosan fenntartható gazdaságot hoztunk volna létre, saját bolygónkon sem kellett volna úgy zajlania a történelemnek, ahogy történt. Ja... mi hülyék vagyunk... de egy földönkívüli, aki galaxisokat szel át? Ugyanmár...Pár millió év múlva az akkori jelenben élõ embereknek mi is csak sületlen õsembereknek fogunk tûnni. Ha még él addigra ember...
Mert lehet, hogy fejlettségileg õk is a béka segge alatt vannak, mint mi... Vagy még ott se.
A heavy cost. I pay it gladly.
Ez a mondat nagyon tetszett 😊 Tudtommal csak egyetlen Voyager szonda távolodik tõlünk de még az sem hagyta el a naprendszerünket teljesen. Mire az elér egy másik bolygó rendszert addigra mi már vagy kipisztúltunk önmagunktól, vagy épp zefram cochrane térhajtómûvével utazgatunk a világûrben.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"
Ülnek a vizor elõtt és sírva röhögnek rajtunk,és amin röhögünk azt nem irtjuk ki!
A Béna.
Az Univerzumról (tiszteljük megy ennyivel porszemként, hogy legalább nagy betûvel írjuk) pedig tudjuk, hogy NEM sûrûn lakott. Egyáltalán mit értünk "sûrû" alatt?
Mert az, hogy még a saját Naprendszerünkben sem sok értelmeset nem találtunk eddig, az azért köztudott...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
fejeltebb vagy a sertésnél még is kajálsz sertést.
"B. A "szuper fejlett" technológia ki tudja elégíteni civilizáció igényeit 'ott helyben' mind az energiából, mind pedig a ritka nyersanyagokból (tudniillik képes lesz elõállítani azokat a fúziós energiát felhasználva)"
Ezt honnan veszed? Mi van ha az idegen bolygó nem áll olyan jól mint a föld? De az idegen képes már repülgetni mindenhova? Akkor nem evidens, hogy keres minél több bolygót magának?
A super intelligens lények ha léteznek meg azért szarnak le minket, mert az egyetem egy porszeme vagyunk. Te sem fogsz egy baktériumért könnycseppet ejteni ha eltûnik a semmiben.
HawkinG valóban elmélkedett ezen... de most komolyan, nektek gyerekként ilyen nem jutott eszetekbe? Szerintem ez az elmélet már a "kollektív fantázia" része.
Egyébként valóságalapja abs. is van!
A Föld egy kincs, egy nagy kék gyémántdarab, bármilyen értelmes életformának -képzavarral élve- kész "aranybánya".
Egyszerû: Mi jellemzõ a kozmoszra? Kevés az "élet" benne, iszonyú mennyiségû szervetlen anyag jellemzi. Vagyis akkor mi a kincs? Na ugye...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ártani nem ártana sokat, ha nem reklámoznánk magunkat annyira, mert kitudja.
Annak függvényében, hogy "baj" már részben megtörtént. Mondjuk kicsi az esélye, hogy ennek következményei lennének, sokak által szinte nevetségesnek tartott. De ha mégis, akkor...<#bdead>#bdead>
Békével jöttünk. <#alien>#alien>
Közhelyes. Ehhez nem kell egyetemi diploma... tudod van az a mondás, hogy az erõsebb kutya khmmm... közösül. Ilyen az élet, folyamatos versengés MINDENÉRT.
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Megdöglünk mind, vagy mi leszünk egykor a leigázó idegenek? <#zavart1>#zavart1>
\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"
Ilyen hülyeséget életemben nem hallottam, persze majd idejönnek hozzánk, akit hisz az ilyesmiben ajánlom a spaceballs-t megnézésre, ott is elszívják a másik bolygórol a frisslevegöt mert náluk már elfogyott.
Mégis mi kellene nekik, olaj vagy szén ? Netalán egy kis gabona ?
Remélem érzitek az irónát 😄
Windows 7
Ez így szerintem hülyeség. Túl sok a nagyhatalom nálunk, ezért alakulhat így, de ez nem jelenti azt hogy mindenhol ez van.
iSS!
"Kiírtás":
1. Mindenki a saját hazája történelmébõl és saját magából indul ki. Seth Úr ezen a téren kétségkívül "igazi amerikai".
2. A "szuper fejlett" idegenek két okból sem fognak minket lerohanni és kiírtani:
A. Erkölcsileg fejlettebbeknek kell lenniük, különben a tecnológiájukkal legelõször is a civilizációjukat pusztították volna el.
B. A "szuper fejlett" technológia ki tudja elégíteni civilizáció igényeit 'ott helyben' mind az energiából, mind pedig a ritka nyersanyagokból (tudniillik képes lesz elõállítani azokat a fúziós energiát felhasználva)
De elismerem: rettegni jó<#csodalk>#csodalk> ezért népszerûek a horrorfilmek...
iSS!
,,Az elmélettel kapcsolatban csupán egyetlen kérdés marad, vajon érdemes-e saját magunkból kiindulni, ha egy ismeretlen tényezõt próbálunk megítélni?" Szerintem igen 😊 tök mid1 mennyire inteligens és jó szándékú fajról van szó, ha megszorúlnak erõforássilag akkor bizony elveszik amit kell, egy faj sem akar kipusztulni, ha van lehetõsége megmenteni magát ettõl, szvsz...