Idegenek: Aki csendben marad, túléli
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az szépen le van vezetve hogy volt az õsrobbanás és hogy utánna mi történt.
A gond azzal van, hogy mi robbant fel, miért robbant fel és mibõl keletkezett az ami felrobbant.
A kozmikus háttérsugárzás gyönyörû és logikus bizonyíték. Itt picit elõbb volt meg az elméleti levezetés, aztán a gyakorlat. Konkrétan az USA fellõtt egy kommunikációs mûholdat, és nagy gondjuk volt, hogy miért mér a semmiben 3 fok Celsiust. A mérnökök törik a fejüket, keresik a mérési hiba okát. Ekkor rájuk csörögtek az elméleti fizikusok, hogy nem találtak-e véletlenül pát fokot? Mert ha igen, akkor õk tudják mi az 😊
És nem is feltétlen kell. Bár ez a kutatás még gyerekcipõben jár (én is olvastam a cikket), úgy tünik hogy a részecskék párban vannak, és az egyik állapotának a változását azonnal leköveti a párja is, ráadásul ez úgy tünik azonnal bekövetkezik (tehát gyorsabban mint a fénysebessége).
És mivel te is részecskékbõl állsz, ha valamiképpen rávehetõk lennének a tested alkotó részecskéket hogy a párjuk is hasonlóan viselkedjen például elképzelhetõnek tartom hogy kvázi le tudnál duplikálodni úgy hogy a távoli helyen is megjelennél egy idõben az ittenivel. Persze ez még a fantasztikumba tartozik és talán nem is lehetséges, mindenesetre jól példázza, hogy akár teljesen elképzelhetetlen módszerrek is lehetséges a fénysebességnél gyorsabbi utazás.
Einstein óta ugyanaz mint az
"A törvény helyesen ha jól tudom, az ANYAG nem vész el, csak átalakul"
Az "E = m*c*c" az anyag-energia ekvivalencia törvénye.
Érdekesség: A c*c olyan nagy szám, hogy a Hirosimai atomrobbanáskor 1.5 gramm anyag alakult energiává.
Na igen, de remélem tudod ez csak a válasz megkerülése. Ha lehetséges végtelen energia, akkor a perpetum mobile is lehetséges és máris ott vagyunk hogy bukik a fizika. Ha viszont nem lehetséges végtelen energia, akkor kérdéses a világegyetem létrejötte
A törvény helyesen ha jól tudom, az ENERGIA nem vész el, csak átalakul. Az anyag is átalakulhat, energiává.
A kvantumfizika még biztosan fog sok fejtörést okozni, és valószínûleg sok mindenre fel fogjuk tudni használni, pl. informatika (kvantumszámítógép), még az is lehet, hogy információt is megtanulunk vele a fénysebességnél gyorsabban küldeni (kvantum-radar), de az majdhogynem biztosra vehetõ, hogy mi nem fogunk fénysebességgel utazni.
1, mennyire van nyomos érvük a háborúra.
2, mennyire tününk ellenfélnek.
az elsõ pontot nem tudjuk befolyásolni, a ketteset igen. Ebben most elég rosszul állunk. A kettes pont ahhoz hasonlít mint a riasztórendszerek a kocsiban. Nem az a kérdés hogy a tolvaj el tudja-e lopni (el), hanem hogy mennyire macerás neki.
És nem kell totális pusztítás se: a tömegpánik épp elég a civilizáció pusztulásához, azután az elszigetelt csoportokkal már a Hun lovasíjjászok is könnyedén végeznének.
Ha megengeded az energiává alakulást is, akkor az õsrobbanással sincs gond: végtelen energiából bármennyi anyag keletkezhet.
Én inkább mennék kicsit messzebb minthogy megkockáztassak egy háborút, amit lehet megnyerek de akkor is erõforrás pazarlás.
Szerintem meg csúsztatsz. Ezek a dolgok az akkori ember által ismert fizikának mondtak ellent. Mint kiderült jogosan. És most megint vannak elképzelések amit ellentmondanak a mostani fizikai törvényeknek. Az hogy jogosan vagy majd késõbb kiderül.
Jelenleg pont a kvantumfizika területén születnek(születtek) olyan felfedezések, amik megváltoztatták a világról alkotott elképzelésünket. A relativitáselmélet mutatott rá arra, hogy a korábban többszáz éven át uralkodó newtoni fizika nem teljesen illeszkedik a világunkra, apró vagy óriási méretekben sok minden teljesen máshogy viselkedik. Heizenberg kutatásai pedig azt bizonyitották, hogy jó eséllyel sohasem fogjuk teljesen megismerni a világegyetemet. Sok féltudományos ember ma azt mondja, hogy minden kiszámitható lenne ha ismernénk az összes változót, és csak idõ kérdése hogy ezeket megismerjük. A hezienberg féle határozatlansági elv pedig pont azt mondja ki, hogy sohasem lesz a birtokunkban az összes változó.
Az univerzum méretét és bonyolultságát figyelembe véve pedig azt hiszem kijelenthetem hogy a ma ismert összes fizikai törvény idõvel meg fog dõlni bizonyos esetekben. Kezdve az anyag nem vész el csak átalakul törvénnyel, ami pont a világegyetem keletkezésénél bukik el.
Igen, de pont annyi energia kell a víz lebontásához, mint amit visszanyersz a hidrogén elégetésekor. Szóval "viz az energiaatvivo kozeg", ahogy kvp leírta.
Gyakorlati probléma, hogy a hidrogén átdiffundál a fémeken. Nagy nyomáson vaszélyes (nyomás + robbanásveszély)
kvp "Szerintem a tiszta villamos rendszer jobb..."-megállapításával abszolút egyetértek, döbbenetes aksikat fejlesztetek ki. Ott tartunk, hogy fél kilós aksival ~10 percig hegeszteni lehet! Litium-Polimer (LiPo), bár ez is veszélyes, ha fizikailag megsérül nem szabad hogy víz legyen a közelben, mert a lítium agresszíven reagál a vízzel.
Avagy mondhatnám hogy a fizika törvényei állandók de az ember õket meg nem ismerheti. 😊
A CHIP magazinnal pedig semmi probléma, nem õk találják ki a híreket õk pusztán tudósítják azokat. És a CHIP magazin nem tudományos hanem IT-technológiai hírforrás, és abba a vezeték nélküli energiatovábbítás is beletartozik, ha meg akarsz szabadulni a gépet körülvevõ sok hülye kábeltõl meg az elemekkel mûködõ egerektõl és fülhallgatóktól.
Most biztosan nem tudom a vízautós témát (a testvérem ért hozzá jobban), de nem olyasmi az elv hogy a vízbõl kinyerik a hidrogént és azzal hajtják az autót? Hidrégon hajtású autókkal pedig már kísérleteznek nem? (de mondom a testvérem alaposabb vitát tudna ez ügyben folytatni)
-Ha a fenysebessegnel nem is lehet gyorsabban menni, de a gravitacios tertorzulas felhasznalhato a megteendo ut leroviditesere.
-Jelenleg az emberiseg altal kozismert tudas es a jelenlegi technikai szint alapjan eloallithato leggyorsabb jarmu a fenysebesseg megkozelitesere alkalmas Bussard ramjet. (a hajtomu reszet nemsokara tesztelik az iss-en, a reszecskegyujto rendszer mar tobb uszondan ki lett probalva, a fuzios reaktort pedig fejlesztik) Elonye, hogy minel gyorsabban megy a hajo annal lassabban telik a fedelzeten az ido. (igy 600 fenyev megteheto rovidebb ido alatt is, csak kozben itt a Foldon telik el 600 ev, de az utasok szamara nem)
-A vezetek nelkuli energiatovabbitast hasznalja peldaul a Fold is, napfeny formajaban, de a radiok is igy mukodnek. (regen lehetett detektoros radiokat kapni, amikbe nem kellett elem, de ezt hasznaljak az rfid tag-ek is)
-A Tesla fele energiatovabbito rendszer es a 'halalsugar' sajnos ugyanaz. Ugyanis rajott, hogy a rendszerenek mellekhatasa, hogy az elolenyek nem toleraljak a Fold magneses vedoburkanak lebontasa miatt megnovo sugarzast. Egyebkent szerint a legkor ionizaciojat, azaz plazma allapotuva alakitasat hasznosito radio adoja nagyon jo otlet, foleg a rontgencsoveket hasznalo valtozat. Az, hogy az igy atvitt emp hullam a mai legtobb elektronikat tonkretenne nem igazan merult fel akkoriban, de akkora energiaszintet hasznalt volna, hogy az mar az elolenyekre is kozvetlen hatassal jart volna. (A technologia: Ha egy megfelelo mezovel kikapcsoljuk a Fold vedopajzsat, akkor a kozmikus sugarzasbol viszonylag egyszeruen lehet elektromos energiat nyerni a felszinen.) Halalsugarnak akkor kezdte hivni amikor rajott, hogy ez igy nem nyero, tobbek kozott ezert is allitotta le a rendszer fejleszteset. A legkori nyomason is mukodo linearis reszecskegyorsitoja nagyon jo szabadalom, ebbol indult ki kesobb Farnsworth. Kar hogy az eredeti jo otletet Hirsch elrontotta es csak Bussard jott ra a megoldasra. Viszont legalabb tudjuk hogyan kell elektrodinamikus confinement-et hasznalo fuzios rendszert kesziteni es csak a hutessel es az iranyitassal vannak gondok. (az utolso 3 Bussard fele prototipus leolvasztotta magat, a halala ota meg az amerikai hadsereg nem publikal semmit, pedig a szenatustol mar egy jarmufedelzeti prototipusra is kaptak penzt)
-Vizzel hajtott autok: gozautok (energiaforras: tuzeloanyag), hidrogenhajtasu autok (energiaforras: elektromos aram), durranogazos autok (energiaforras: a fekezeskor visszanyert aram) Mindharom esetben a viz az energiaatvivo kozeg feladatat latja el. Szerintem a tiszta villamos rendszer jobb...
a chip magazin meg talán nem a legautentikusabb hírforrás tudományos szempontból...
az akkori ember ismereteinek mondott ellent, nem a fizika törvényeinek.
"Az emberek nem bírják a bezártságot úgyhogy mindenképpen ki fognak találni valamit hogy kijussunk más helyekre.."
igen, ha a fizika ma még nem ismert törvényei megengedik.
nem tartom kizártnak, hogy vannak a fizikának olyan területei, amelyek ma még nem ismertek, de egyelõre úgy tûnik, hogy az alaptörvények elég jól megállják a helyüket, nem nagyon látszik kibúvó alóluk.
a hozzáállásommal meg nem értem, hogy mi a problémád. a tudomány már csak ilyen - szkeptikus, amikor az alapokat feszegetõ kétségek merülnek fel, de azonnal beépíti az ismereteibe, ha bebizonyosodik az új igazsága.
a vízzel hajtott autóval meg semmi bajom- sem lenne, ha megvalósítható lenne, de egyelõre csak a spanyol féle blöffig jutottunk el 😊
roliika szövegébõl a vezeték nélküli energiatovábítás tényleg igaz. (Olvastam a CHIP magazinban 😊 )
"torreadorz": "Szóval én nagyon szüklátókörünek gondolom itt az emberek egy jó részét akik mintha még hiradót sem néznének.."
Én például nem nézek híradót, se tévét..😛
RSS a jövõ!!! 😄
Lehet hogy kitaláltak, de ez min változtat?
Az akkori emberek szemével ellentmondott volna a fizikai törvényeknek az hogy az ember repülhet, vagy hogy eljuthat a Holdra.
A mostani emberek szemével nézve viszont már nem mond ellent. Most azt gondoljuk hogy nem lehet eljutni egy 600 fényévnyire lévõ helyre kevesebb mint 600 év alatt. De valószínû hogy a jövõben másképp fogják gondolni. Az emberek nem bírják a bezártságot úgyhogy mindenképpen ki fognak találni valamit hogy kijussunk más helyekre..
(Ahogy a szövegembõl is kiolvasható nem állítom feltétlenül hogy gyorsabbnak kell lennünk a fénysebességnél csak azt állítom hogy 600 fényév távolság megtehetõ kevesebb mint 600 év alatt (remélhetõleg kevesebb mint 1 év alatt elõbb vagy utóbb) )
"ancsil":"tévedés.
fizikailag nem lehetetlen, legfeljebb nem ismerték. (egyébként meg de, mert találtak olyan kerámiákat, amelyek kerékkel ábrázoltak jármûvet- hogy miért nem használták a gyakorlati életben, azt nem tudjuk.)
egyébként, a gond azzal a gondolkodásmóddal, hogy "még nem ismerjük, tehát nem lehetetlen" az, hogy vannak olyan fizikai/természeti korlátok, amelyek nem áthághatók.
ilyen korlát pl. az energiamegmaradás törvénye, vagy a fénysebesség is."
Nem áthágni kell, hanem megkerülni, kijátszani. Ha szorgalmasan nézed a legfrissebb tudományos eredményeket akkor biztos találsz olyat amit eddig lehetetlennek hittél (pláne ezzel a hozzáállással).
"Kryon":
"Régebben olvastam valahol, hogy volt 1 matematikus aki úgy gondolta, hogy a jelenlegi matematika rosszul lett felépítve, ezért az elejétõl nekiállt mindent újra levezetni axiómák nélkül. Életmûve azóta is ott porosodik egy könyvtár mélyén."
Nekem úgy rémlik hogy több féle matek is felállítható más axiómák választásával, de nem fog lényegében különbözni a jelenlegitõl. (de csak rémlik, szóval lehet hogy tévedek)
"ancsil":
"anyagot még nem teleportáltak, csak kvantumállapotot."
Úgy van.
"roliika":
Le lehet most már szállni az axiómákról. Az axiómák elemi kijelentések úgy hiszem melyekrõl bizonyítás nélkül mindenki be tudja látni hogy igaz. (ha jól emlékszem) (Az axiómáknak semmi köze a dolgok elnevezéséhez: szék, repülõ, stb..)
"ancsil":
Mi a bajod a vízzel hajtott autóval?? 😊
(14:14-ig jutottam. Most ebédelni megyek..) 😄
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Az hogy a Földön nincs semmi ami másnak ne kéne, baromság. Persze ha az egész univerzumot veszed akkor ez lehet igaz, de mi hány lakható bolygót is találtunk mondjuk 100 fényéven belül? nullát?
Simány elképzelhetõ hogy van egy idegen civilizáció néhány tucat fényéven belül, akik már képesek néhány tucat fényévet megtenni, de többet nem. És ha valamiért kell nekik a Föld akkor ide fognak jönni, mert simán lehet hogy nincs a közelükben más ilyen bolygó. És kurvára leszarják hogy de egyébként 10000 fényévre meg kétszáz föld-szerü bolygó van, ha az nekik már túl messze van.
Szóval én nagyon szüklátókörünek gondolom itt az emberek egy jó részét akik mintha még hiradót sem néznének... A sivatagban meg ölik egymást a törzsek a vizért, pedig hát mondhatnánk hogy mennyi viz van a sarkvidéken vagy az oceánokban... Csak hát az kurvára messze van nekik, egyszerübb a szomszédtól elvenni.
Nem az az idegen faj fog idejönni, amelyik képes milliárd fényéveket szempillantás alatt utazni mert nekik mi tényleg hangyák vagyunk, hanem az amelyik csak 50 fényévet tud utazni, és szüksége van a Föld erõforrásaira.
Na ez elmegy ilyen utolsó mondásnak is...
Ps1,Ps2,Gamecube,pc: Core i7-920 / Gigabyte EX58-UD3R / Kingmax 2GB-1600mhz / Gigabyte HD4890 / Corsair CMPSU-650TXEU / Samsung 1000GB
Semmi értelme hogy tõlem lopjon bárki, hisz mástól is lophat.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Fantaszta? Élete vége felé vezeték nélkül õ akarta ellátni az egész világot energiával...nem én. 😄 Ja meg volt halálsugara mint tudjuk. 😄DD Jó hát kellett neki akkortájt a hírnév mert elég csóró volt, de a szabadalmai mai szemmel is wow kategória.
Láttad az elsõ fázis váltó trafót amit itthon építettek? Én igen. 😊 Papír masé, meg némi fém drót kicsit kuszán feltekerve...de tök jól mûködött és hatalmas újítás volt. 😊
A Kandó pesti épületében megtekinthetõ. Kicsit elcsodálkoztam, hogy jé...ez volt a "nagy csoda", meg mellette 3-4 lap kockás füzet lap próba számításokkal. 😊)
Szóval akár még a régi megoldások is hathatnak elég ütõsen. 😊 Újan.
szerencsétlen ürge, ha tudta volna elõre, hogy hány széllelbélelt fantaszta fog rá hivatkozni, még depressziósabb lett volna 😊
Ja amúgy www.tesla.hu szabadalmak és életrajz.
Ezt nem Egely Gyuri bácsi találta ki ami itt van..tessék megtekinteni.
Vicces, hogy pl a vezeték nélküli energia továbbítást újra feltalálták.
Aztán azt hiszem itt is meg van említve, hogy Tesla szerint egy megfelelõen modulált elektromágneses hullámmal az anyag továbbítás lehetséges.
Szerinte a jövõben úgy fogunk tárgyakat továbbítani, ahogy ma távírózni. 😊)) by 1890 környéke.
tiboruék szeretettel várnak a konteoblogon.
maradjunk annyiban, hogy a tudomány világa nem zárt rendszer, a mai ismeretinket nem biztos, hogy nem írják át a jövõ felfedezései- bár, van néhány (ráadásul kardinális!) alapvetés, amely elég jól körül van bástyázva tilalomfákkal.
A DARPA 1967 óta próbálkozik ilyesmivel. 😊
Furcsa módon 2006-ban osztrákok is játszottak ilyesmivel, azóta szinte 100% a csönd.
6-8 éve volt nyilvános kísérlet arra, hogy kvantum állapotot teleportáltak, és szépen meg is ismételte mindenki aki tudta...na de ez jóval régebbre nyúlik ám vissza...sõt, igen kellemes elõadásokat lehetett hallgatni (Japánban), hogy a kvantum kriptográfia micsoda faja cucc és, hogy "elméletben" milyen nagyszerûen mûködik. 😊)
DARPA Pegasus nézz utána. 😊
õk találják fel kétnaponta az örökmozgót, a vízzel hajtott autót és a lendkerekes fogkefét 😊
Van valami amit mindenki elfelejt, mégpedig az idõ.
Ez az a tényezõ ami behatárol mindent.
Arra gondolok, hogy az ember történelme (az egész) nagyon rövid,
egy szempillantás.
Az meg, hogy a technológiánk kb 100 éve érzékelhetõ az semmi.
Ehhez adódik az univerzum mérete és a kora!!!!!
Ha az ég bármely pontján kiválasztasz egy pontot, miliárd galaxis lesz azon a területen, hihetetlen távolságban.
Arra gondolok,naív dolog azt gondolni, hogy nincs(nem volt) más élet az univerzumban.
De azt is , hogy valaha talákozunk eggyel is.
Tedd rá a kezed a forró tűzhelyre egy percre és egy órának tűnik. Legyél együtt egy csinos lánnyal egy óráig és egy percnek tűnik majd. Na ez a relativitás. Albert Einstein
Tegyük fel, hogy akkora különbség van köztünk és közöttük, mint köztünk és a hangyák között.
Akart valaki bármikor is kapsolatot felvenni egy hangyával?
Egy valamit magára adó feljett civilizáció szemében mi csak hangyák vagyunk, akik arra nem méltóak, hogy eltapossák õket.
Akkor taposnak csak majd ránk, ha valamiért az útjukban leszünk.
De akkor sem állnak majd le hogy elmagyarázzák nekünk mi a helyzet, mint ahogy mi sem magyarázkodunk a hangyabolynak amikor kiirtjuk.
Pusztán matematikai alapon még az is igaz lehet, hogy a székem egy repülõ.
És miért? Mert axióma.
Ami 0.00000000000000000ns. 😊
Nem zárnám ki, hogy a hadsereg nem érdeklõdik erõsebben a technológia iránt.
"fizikailag nem lehetetlen, legfeljebb nem ismerték "
Pont ez a lényeg.
kapaszkodj meg- arra építi.
csak õ nem tud róla, de ettõl még mûködik 😊