• gombost
    "A mongol birodalom nem azért omlott össze, mert a "csatlakozol vagy meghalsz" nem működött, belső öröklési problémák miatt."

Én ilyet nem is állítottam. Ne menjünk már el az ókori hatalmi viszonyok felé. Ez ebben a topikban abszolút irreleváns és amúgy sem túl izgalmas.

"Golyófogók mindig jól jöhetnek: pl. ismeretlen ellenséggel találkozol:
    A, felveszed a harcot: így kölcsönösen kiismeritek egymást. Lehet, hogy te jársz rosszul.
    B, beküldöd a golyófogókat: így az ellenség nem ismeri ki a te erődet, de neked lesz valami elképzelésed az ő harcmódorjáról"

(-j) Az a baj, hogy nem tudsz elvonatkoztatni az emberi gondolkodástól. Én nem mondom, hogy ez nem elképzelhető, de azért lássuk be elég kicsi a valószínűsége. Egy technológiailag fejlett faj nem tudna minket hasznosítani. Bármit, amit mondasz, azt sokkal jobban meg tudják oldani a technikájukkal. Legfeljebb egy fejezet erejéig lehetünk érdekesek nekik egy tankönyvben.
    Azt hiszem a Men In Black-ben mondták: "Az emberi gondolkodás annyira primitív, hogy a jobb galaxisokban vírusként tekintenek rá."!
    Az a baj, hogy szeretjük azt hinni magunkról, hogy mekkora fasza faj vagyunk, pedig még a bilit sem tudjuk használni (remélem átjön az analógia :)).