Hi-Fi Choice

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
Majdnem...
Nem szívesen fényezném magam, mert még félreértenék egyesek..<#vigyor5>
de valami ilyesmit képzelj el nálam is analóg-live alatt<#wink>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

amaximus
az "analóg-live" az olyan megoldás,amikor te énekelsz a tükör előtt? <#nyes>

de gondolom a hangvisszaverő felület (az igazmondó tükröd) egy speciális króm-vanádium ötvzetes acélkeretbe van építve lágyzselatin csillapítással, hogy a rezonanciafrekvenciád szét ne csessze az egész műremeket.

Zephyr Retiring
A sehonnan a valahová..<#nevetes1>
Nyilván az 5.1 DTS zenéket és a barázdabillegetőimet analóg-live-ban azért nem ezeken hallgatom<#hehe>

Muchi napok óta álmatlanul forgott, hogy ugyan milyen hangszórókon hallgatom a Sanyit<#hehe>
Hát ezeken...mármint jelenleg ezeken..

amaximus
mielőtt hűen szívnám magamba és égetném örökere a tudástáramba a rengeteg sok okosságot,amit eddig (mióta a semmiből megjelentél) mindenhonnan mindenhová összehordtál a nagyelméleti audiofil zenehallgatásról, azért csak úgy csendben megkérdezem (de választ nyilván nem várok! mondom NEEEEEM,az istenért se!) nálad milyen relációban (szimbiózusban) valósul meg a hifi, a highend, a sztereó,monó,8D térhatású, vinyl,sacd és a többi nagy minőségjelző fokozat visszacsatolása ezekben az egyedülállóan különleges audiotechnikai rendszer megoldásokban? <#nevetes1><#worship><#hehe>

és kérlek,vegyél már ahelyett a játék Lumia helyett valami értelmes fotógépet,mert kifolyik a szemem,ezen hájgend fotók láttán. <#nevetes1>

Utoljára szerkesztette: amaximus, 2016.11.07. 18:19:52
amaximus
ezek már a kicsi átépítések továbbfejlesztett változatai, és csak a nem sztereó, nagyonsok (11.9.87) csatornás felvételekhez használja,ahol nem kell összekötni a szubkimenetet a frontokkal!
Zephyr Retiring
Sajnos nem. Az enyémek nem ennyire dizájnosak<#nevetes1>
Egyébként rossz képre küldted a hangfalakat, mert az csak egy player<#nyes>
A Sony retro s-master házimozi a #885 alatt van.

A Sony gyári dobozkáit természetesen már rég kukáztam.
Most a régi 1PF 067-es szériából építettem neki egy pár kis dobozkát...

A subkimenetet az alaplapon visszacsatoltam a frontokhoz, a kimeneteket átalakítottam csíptetős sztereóra.
Ezeken inkább sztereó audio cd-ket, és bakelitől bedigizett, saját írású sztereó audio dvd-ket hallgatok..
Az audio cd csak a méretszemléltetés miatt került a tetejére.
Azért meg kell hagyni, így fa alapú dobozokkal már egész kellemes hallgatni<#vigyor5>
102 cm magasak lettek...(és csak a fotó kedvéért tettem egymás mellé őket, nehogy szó érje a ház elejét<#hehe>)..

Musachy
Ezek a hangfalak vannak hozzá, igaz?

imo :) science fiction is science fact

Zephyr Retiring

Zephyr Retiring

Zephyr Retiring

Zephyr Retiring

Egy régi digizős szettem részei asztali cd íróval..

..és itt meg minidisc íróval..

Zephyr Retiring
Aztaleborult szivarvéit'<#nevetes1>

Ezt a régi totyikot még nem zárták be?
Akkor tolok már pár régebbi fotót a telómról.
Képminőség a szokásos nézhetetlen, (kivéve az elsőt, amit lekicsinyítettem próbaképpen)
de ezt amúgy is inkább hallgatni (volt) érdemes, amíg megvolt<#rinya>

Hát nem volt egy high end ez a kis kompakt Goldstar, de legalább pofás volt<#vigyor5>
Tavaly nyáron cseréletem le az egy fokkal jobb, de semmivel sem fiatalabb Hitachi kompaktra...
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.10.24. 18:58:47

bowden
Sziasztok!

Kezdõ vagyok a témában. Lakásfelújítás lesz és szeretnék beruházni egy stereo hangrendszerre.
Fõként zenehallgatásra és koncertfilmekhez(rock és metal) lenne a nappali két sarkába a tévével középen. Ezért ha lehet álló, igényes kivitelû, ha lehet sötét színû legyen😊
Pénz kb 100k van rá.
Érdekelne, hogy ebbõl mit lehet esetleg kihozni: hangfalpár + ami megszólaltatja

Köszi!

Szia,

kicsit ódzkodom a használt hangfalaktól, de ha elõtte ki lehet próbálni, és tényleg minden téren makulátlan akár az is lehet, hogy használt hangfalat kerítek!

Hétfõn voltam a Media Markt-ban és láttam egy pár Dali hangfalat... 369.900 Huf-ért... Nem volt rossz attól függetlenül, hogy két viszonylag kis mélynyomó volt benne. Nade ennyiért...😊

Miért érzem azt, hogy nehéz szülés lesz ez??? 😊
Musachy
Én használtan vennék inkább, a régebbi cuccok közt vannak nagyon jók. Ezt a kis hangfalak + szubláda megoldást zenére én sem ajánlanám senkinek...

Sziasztok Hifi barátok,

Hangfal vásárláson vagy építésen töröm a fejem!

Szeretném a témát körbejárni, mielõtt valami olyasmi lépésre szánnám rá magam, melyet a késõbbiekben megbánnék! Némi tapasztalatom van a ezzel kapcsolatban, de szeretnék minél több véleményt megismeri.

Szóval... Rengeteg internetes webáruház oldalát megtekintettem, néhány üzletben is voltam hangfal után kajtatva, de elég lesújtó a végeredmény!

A hangfalak nagyon DRÁGÁK...😊 És ehhez képest, asszem egyetlen olyan hangfallal találkoztam amelyben 20 cm átmérõjû mélysugárzó volt!

Nem bízok ezekben a törpe-hangszórókban. Tudom ott a Sub láda, de nem szeretnék csak két normális álló hangfalat melyben azért nem nagy, de szép telt basszus van!

A Monacor oldalán láttam normális hangszórókat...

Szerintetek ár-érték arányban hogyan járok jobban?

Vásárlás vagy építés???
I Angel Disco
Szia!

A hangfal kezdésnek jó, ez az erõsítõ nem egy nagy lõves <#falbav>

Ha zene és mozi - rossz választás
Ha csak zene - még rosszabb választás
Ha csak mozi - akkor jó lehet, de olyan filmeknél ahol komoly effektek vannak hangerõ mellett, ott megint elvérzett <#lookaround>

Sajnos a "lé" meghatározó, tudom, de ez a szomorú valóság, bár olvasom a mínõség nem elsõdleges, ebben a megvilágításban lehet még számodra jó is ez a technika. <#wink>

The real DJ play vinyl!

[/url][/img]

The real DJ play vinyl!

narumon
Én is egyetértek 😊

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Musachy
Musichunter komával egyetértek abban, hogy a házimozi erõsítõ filmezésre lett kitalálva, nekem is van és zenehallgatás terén max. háttérzenélésre használom, mostanság leginkább ha nem film, akkor rádió vagy internet rádió szól vele. Az odafigyelõsebb zenehallgatásra hifi sztereo erõsítõt használok. Azok a hangdobozok viszont elég jók. Persze ez szintén egy vélemény.

minden bizonnyal jó úton haladsz.. én valahogy idegenkedem az 5.1 erõsítõktõl filmezésre oké de zenére ?
1 vélemény <#hamm>
báttyó02
sziasztok

még az elsõ oldalon linkeltem a kis panasonic mini hifimet, amit azóta elég sok olvasgatás után lecseréltem, igaz nincsenek nagy igényeim zene terén, de nagyon hajtott már hogy egy fokkal komolyabb cucc tényleg annyival jobb e mint ahogy mindenhol írják...igaz sok pénzt nem tudtam beletenni, de a mini hifitõl azért mégiscsak sokkal jobb

szóval az erõsítõ egy panasonic sa he75, 5.1es szóval ezt a késõbbiekben tudom majd bõvíteni is

ill ezeket a hangfalakat sikerült vennem, pioneer cs701

tudom hogy nektek ezek nem nagy cuccok, de azért kíváncsi vagyok a véleményetekre hogy jó úton indultam-e el a mini hifitõl 😄

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

Musachy
Egy kincs!

A kis Sokol jutott eszembe egybõl, nem véletlenül.

bigivan
Ezt a gyönyörûséget ma horgásztam elõ a házam melletti kukából !(sic)
Azért sok sötét balfasz él még az országunkban !<#violent><#boxer><#gun>
Kivettem, kitakarítottam, adtam neki 9 voltot, s azonnal meghálálta a gondos ellátást, kitûnõen mûködik. Azt fel nem foghatom, miért kellett szegényt kibaszni ?! Mindegy, most már jó helyen van. <#papakacsint><#papakacsint>

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

Különleges, 3 estés High End bemutató élménykoncert lesz a Klebelsberg Kulturkúriában.

A belépés ingyenes! Részletek => http://erdekel.hu/koncertelmeny
Musachy
Ez meg csak a szokás miatt:

Musachy

Musachy

Zephyr Retiring
Mert szeretem a stúdiókat...meg a miniatúrákat is...a miniatúra stúdiókat meg méginkább 😊

Musachy
Ez is kedvenc.

Te amúgy miért reklámozod ezt a mûanyag figurákat gyártó céget, ami a nick-logódban van?

Zephyr Retiring

narumon
Évek óta... de te ezt pontosan tudod.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Zephyr Retiring
Jó cikk, tetszett.

Musachy
"Amikor egy zenekar nem tudja kifizetni a stúdióköltségeket, az azért van, mert nem sikerül eladni a lemezt, mert letöltögetik. Ugyanakkor azt mondom, hogy ha az emberek annyit keresnének, mint amennyit a munkájukért esetleg külföldön kapnak a fejlettebb, vagy jobban boldoguló országokban, akkor lehet, hogy kevesebb lenne a másolás. Talán azt mondaná a zeneszeretõ rajongó, hogy ezt most megveszem, mert nincsen arra szüksége, hogy tejet vagy ételt vegyen abból a pénzbõl a családnak. Az pedig egy jó dolog, hogy meg lehet tapogatni a borítót, kézbe lehet venni a lemezt. Nekem is vannak lemezeim otthon, szeretem megnézni, hogy mi van rajta, ki játszik rajta, ki írta, mi a szöveg. Ha nem hallom, kinyitom és meg tudom nézegetni, és ezzel közelebb kerülök a zenekarhoz. A letöltés személytelen dolog, de ilyen világban élünk. Bejött a számítógép, és ki tudja, hogy hova fogja ezt az egész dolgot vinni a jövõben." K.G.

Musachy

Zephyr Retiring
Mióta kerülöd az illegális beszerzést?
Te a nagy torrentguru 😄

narumon
Én úgy vagyok vele, hogy nem gyûjtök filmeket, játékot is egyre ritkábban veszek, de zenét mindig hallgatok (most is szól a háttérben). Ha látok egy régen keresett lemezt akkor megveszem, de én ugye annak a ritka - bár egyre szaporodó - vinyl gyûjtõnek számítok aki rendszeresen vesz új lemezt is. Nem ez az életem, de ha megjelenik egy új lemez egy olyan elõadótól akit szeretek akkor megveszem. Számomra a digitális példányok nem érnek pénzt - nem fogok egy letölthetõ mp3-ért fizetni, viszont az illegális beszerzést is kerülöm, fõleg általam kedvelt elõadók esetén. Szóval ha nem is lennék úgymond gyûjtõ új lemezeket akkor is vennék és gyûlne magától 😄

Zephyr Retiring
Múlt hétvégén találkoztam egy régi ismerõsömmel..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Neki is hobbija ez a digitális zenegyûjtés (digizés vinylrõl wav-be). Rég taliztunk, kicsit eldiskurálgattunk...
Gondoltam, azóta (hogy nem láttam) már felhagyott õ is ezzel a szenvedélyével, de nem igazán. Õ nem tudja, de én látom, hogy nála ez már megszokás, rögeszme lett. (mánia)
Arra a kérdésemre, hogy miért csinálja még, nem tudott magyarázatot adni. Nem titok, hogy egy idõre én is rákattantam erre a hobbira, de beláttam: ennek se vége, se hossza. Mindig belebotlasz egy zenébe, amit már régóta kerestél...majd egy másikba....és másikba....és így megy ez a végtelenségig.
Ma már úgy gondolom, nem ez az életcélom. Nem mondom, hogy ha belebotlok valami jó kis bakelit lemezbe olcsón, azt nem veszem meg. Csak azt mondom, húztam egy határt, amit igyekszem betartani. Több kevesebb sikerrel. Egy nap majd lehet, hogy gondolok egyet, felkeresek valami komolyabb zene gyûjtõt és az egész kollekciót tokkal vonóval elcserélem egy faxa böhöm nagy csopper motorra, hátam mögé az asszony kerül, elém meg a végtelen országút....

Talán így lesz. Ki tudja?

narumon
Azon tárolom a digitális zenéimet.

Zephyr Retiring
Nas? Nos ezekhez a high end kütyükhöz én nem konyítok..
Minek az neked?

narumon
Eladtam. Semmilyen digitális ketyerém nincs már. Se DVD lejátszó, se CD játszó - ha digitális kell akkor a számítógép össze van kötve egy NAS-sal meg az erõsítõvel. Ha meg igazi minõségi zenére vágyom akkor vinylt indítok.

Zephyr Retiring
Mi lett a sorsa?

narumon
Jó kis lejátszó, én még a BDP83-at nyüstöltem egy ideig!

Zephyr Retiring

Zephyr Retiring

Zephyr Retiring
"torrentezni nem kell félnetek jó lesz" 😄
Naru tapsikolhat örömében. Adtak a szarnak egy pofont..

Musachy

Zephyr Retiring
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Én? Az a baj, hogy én pont ellenpéldát tudnék csak mondani.
Van, hogy az ember néha ösztönösen cselekszik. Megesik. Bár sokszor meg jobb lenne, ha helyette átgondolná a dolgot és úgy cselekedne. Az ösztön szerintem a legtöbb esetben valamiféle védelmi mechanizmust takar. Hibáztatni persze kár egy ösztönösen cselekvõ embert, de érdemes próbálkozni az ösztöni "parancsaink" felülbírásával. A gondolkodással mindig több helyes megoldásra is juthatunk, míg az ösztöneinkkel legtöbbször csak egyfélére. És sokszor késõbb belátjuk: dönthettünk volna helyesebben is ha gondolkodunk elõbb és aztán cselekszünk.

Musachy
Na, azért!!!