1846
Akusztikai szórakoztató elektronika
-
#1002 diszkóbubus? ezt meg honnan, miből vetted?
sokféle zenét szeretek, remélem nem baj, hogy adott fórumokban próbálok a tematikához illően zeneizélni.
a mostani generációt,de talán még az azelőttit sem érdekli az a sok régi 'buta' technika :) , amiket felsoroltál. sőt, a legtöbben a mai napig inkább csak nosztalgiából és a tárgyakhoz való (egészséges) vonzódás miatt ragaszkodnak sok régi szerkentyűhöz.ami igazából tényleg sokszor szükségtelen, de jó érzés látni, megadja a szűk környezet vagy a zenehallgatás hangulatát.
Utoljára szerkesztette: amaximus, 2016.12.07. 19:12:15 -
#1001 Le vagyok nyűgözve, hogy egy ilyen diszkóbubus mint te, néhanap elismerően beszél a klasszikus rockról is
Ettől már csak akkor lennék boldogabb, ha egyre többen fedeznék fel a jelen digitális generációjából az analóg dolgokat
úgymint sztereó erősítők, analóg hanglemezjátszók, kompakt kazettás, r-dat és orsós magnók,
vagy mostanra akár a fizikai audio cd lemezjátszókat is ide sorolhatom már...
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.12.05. 16:38:26 -
#1000 -
#999 ez egy remek zene, még ennyi év múlva is, bűn lenne lehalkítani. köszönjük a készítőknek a klippet is hozzá. -
#998 Ezen téma kapcsán (export-külföld) beugrott egy zene, pontosabban egy videoklip amit
Mr. Vesmar készített 2010-ben egy Creedence Clearwater Revival nótához.
A klip lényegében annyi, hogy egy pultos csajszi besokall és útra kel Párizsból a nagyvilágba.
Forogjon tehát a Ramble Tamble 1970-ből amihez 40 évvel később készült egy méltó videó
Aki esetleg nem kedveli a rock zenét, az lenémítva is nézheti
Bár ez igazából egy zenei fórum...ami néha elektronikai, máskor meg akusztikai és esetleg még néha szórakoztató is
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.12.03. 18:58:36 -
#997 Igen, Dynamic-ot idehaza nem forgalmazták, de néha nagy ritkán
"leesett a kamionról" egy egy darab, ha érted mire gondolok
Egy kolléga itt mesél a típusról pár szót.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.12.03. 14:42:31 -
#996 a Dynamic az igen ritka darab, azt hiszem csak exportra ment amúgy is, de talán már egész jól használható volt zenéhez is (sosem hallottam),mint anno a 3090-es is,ami partiban volt több korabeli nyugati átlag hangfallal, ha nem is a kivitelezés minőségében, de hangzásban igen, csak tizedáron.
a dc 4018 akkor is és azóta is valami furcsa szerkezetre emlékeztet.
a prelu b32-es, ami ugye a b31 angol eredetijének magyar variánsa lett kétutas létére tényleg szerethető hangon szólt, persze mai füllel és az azóta eltelt sokszáz más hangfal tesztelése után gyorsan megvannak a viszonylagos gyengeségei, ami nem nagy hiba, főleg úgy nézve, hogy a mai napig nincs túlzottan miért szégyenkeznie, és nagyon kevés olyan hangfal volt akkor is és azóta is, amitől abban az árszegmensben vagy akár bő 200-000-es árig is tátott szájjal kellett volna felállnom.
megfizethetőek, ~szépek, akkor tömegeknek is megfeleltek, ma már csak retró emlékek, a dc2236 semmi extra karakter, csak mint a többi hasonló.
-
#995 Akit érdekel még a téma,
Darvas László: "Csakazértis Videoton!" cikke,
korabeli gyártásközi fotókkal itt olvasható.. -
#994 Csak részben értek egyet.
A szentségtörés attól függ, milyen hifis körökről is beszélünk éppen
A Preludium (nekem is volt) önmagában (de párban önmagában persze) ahhoz képest, hogy magyar
és ahhoz képest, hogy csak két utas igen szépen szól(t)...
DC 2236-ot nem ismerem, így róla nem nyilatkozom
Viszont valahol van egy Orion Minimax 2-es párom (peremezni kellene őket is), ami még manapság is
jól cseng hifis körökben
A Vidik amúgy mindig elkísértek utamon, mert a (régi) szomimnak DC 4018-ast újítottam fel,
öcsémnek DCR 3090-es volt, nekem a Prelu, nagybátyámnak meg Dynamic Speaker Mod. AL 110 DIGITAL ...
Dynamic..
DCR 3090..
DC 4018..
Remélem, betölti idegen szájtokról is a képeket.. -
#993 a 80as vége felé, 90es eléjén 5-6 évet éltem ezekkel is, aztán tovább adtam havernak, aki 10 év után megint csak tovább adta a stafétát, azóta persze minden megváltozott, itt már időszakos peremezésre vártak, de lehet túl is élnek minket. (a fotót nem én csináltam)
Preludium B32 és Videoton DC2236, hifi körökben szentségtörésnek számít, de a 4 együtt jól és irtó nagyot tudott szólni
Utoljára szerkesztette: amaximus, 2016.12.03. 10:57:02 -
#992 olyan music-centerrel talán még én is játszottam 88 körül fél évig, akkor elég drágán mérték, de ma már inkább csak odaajándékoznám bárkinek és még pénzt is adnék hozzá, hogy vissza se hozza.
a vidik meg perem nélkül is szólnak -
#991 -
#990 A laptopról előkotortam egy fotót a sok sok már nem körülöttem lévő műszer közül:
Értelemszerűen az alsó Vidik már rég nem szuperáltak amikor a fotó készült..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.11.29. 17:27:20 -
Azért nem lennék biztos abban, hogy másoknak is gyönyörűséget okozna az, ami nekem.
Szerencsére ahány ember, annyi ízlés. Vagy tetszik másoknak, vagy nem.
Viszont azon már érdemesebb lenne elmélkedni, hogy épp az imént osztottam meg (vagy nemrég) a #985 hsz. alatti vidit,
amire rajtad kívül senki sem reagált, pedig egyike (ha nem is a legnagyobb) de mindenképp a legszebb gyűjteményeknek.
És még te is nagyjából egy mondattal el is intézted a dolgot.
Szóval lefotózom a gyűjteményem, jön rá egy két "szupi" meg "hű meg há" és esetleg még három " ennyi?" vagy "ettől még nekem is jobbak vannak a pincémben" oszt téma ki is fújt.
Egyébként én sem láttam még a te gyűjteményed, holott még az is lehet, hogy még nálam is több ketyeréd van
Rég errefelé nem járt pécsi kolléga sem tud már felmenni a padlásra a sok hifi műszertől, miközben pedig szinte mindet bemutatta egy 2 perces vidiben.
Aztán (persze nem emiatt) de már nem is érdekelte a téma..
Magánvélemény: ha egyesével csak minden héten, vagy kéthetente megmutatott volna egyet-egyet belőle, talán még most is ide járna
Szerintem ez kedv kérdése csupán. Ha lesz kedvem kiteszek egy saját fotót valami műszaki ketyeréről, ha meg nem akkor nem.
Ha benéz néha valaki és beköszön, az jó, ha meg 5 évig senki akkor sem dől össze a világ.
Önző talán sosem voltam. Irigy sajnos igen. Remélem sikerült róla leszoknom már..
Meg aztán az is megesik néha, hogy persze szeretne néha az ember egy egy kedvenc hi-fi műszer fotót megosztani,
de kinek és miért?
És különben is: mi az élet értelme? Mi a létezés célja? Miért vagyunk itt? Miről szól az életünk?
Szerintem ezeket a kérdéseket mindenki lefuttatja egyszer egyszer az elméje hardverén
miközben néha felbukkan egy egy szép kép szoftveresen (pl.jpg)
Én nem önzőségnek nevezném a lustaságom, hanem szimplán lustaságnak..
És a teletömtem a szobát is túlzás annak fényében, hogy számtalan szerkezettől helyhiány miatt meg kellett válnom.
De igyekszem majd jobban össze-szedni magam és alkalomadtán egy egy saját fotót is kitenni.
Ha másért nem, akkor legalább a te kedvedért.
Bocs, ha hosszúra nyújtottam.
-
#988 Na pont ezeket kéne itt publikálnod, amiről írtál és teletömted a szobád. Csak egy fényképezésre alkalmas eszköz kell hozzá. Ne fossz meg másokat a gyönyörködéstől, ne légy önző! -
#987 Én ha tehetem, bezárkózom a retró szobámba és hol egyik, hol a másik szépségben gyönyörködöm.
Egyszer az asszony (még évekkel ezelőtt) megkérdezte, hogy lomtalanításkor nem akarom-e kitenni a hátsó szobából a kacatokat..
Mire rájöttem, hogy neki mik a kacatok..
Egyezséget kötöttünk. Én nem firtatom soha ha felszed pár kilót (megjegyzem nem szed) ő meg nem megy be oda.
Így lett a hátsó szoba az én retró szobám lemezjátszókkal, erősítőkkel, deckekkel, orsós magnókkal, boomboxokkal, hangfalakkal,
de ott kaptak helyet a dvd és cd gyűjtemény, a magnó és orsós szalagok és a vinyl gyűjtemény is.
Ő pedig kapott egy általa megtervezett női birodalmat.
Ruhák, cipők divatmagazinok, pipereasztal tükörrel meg egy csomó (számomra) értéktelen kacattal.
Azóta mindenki boldog.
-
#986 Ezek a csodás régi gépek még mindig szívmelengetőek számomra, gondolom a mai srácoknak már csak felesleges vasak... -
#985 -
#984 Rezső bá szintén rokonlélek.
Verseket (dalszövegeket) ír(ogatott), zenéket szerzett,
és szeretné mindezt jó minőségben visszahallgatni egyszer.
Pont mintha magamat látnám
Kivéve talán annyit, hogy az egyszer, az nálam már most van -
#983 Tehát továbbra is érdemes a veszteségmentes formátumnál maradni,
amennyiben zenehallgatásról beszélünk...ez egyértelmű, bár
én ezt már a vidi előtt is tudtam
Ne ijedj meg, nem fogok azonnal egy jó fejhallgatóért szaladni sem a sarki elektronikai boltba,
beérem azzal a régi Philips-el amim már vagy 20 éve szuperál itthon. Igaz, már kissé poros szegényke..
Vagy milyen továbbiakra lennél kíváncsi? -
#982 nem is tudtam, hogy Rezső ilyen hifirajongó.
nem igazán olvasok már ilyeneket, 10-20 éve leszoktam róluk, túl sok a fizetett cikk és a reklám, vagy a célzott hírdetéses 'jaj de szép, jaj de jó és micsoda minőség' tartalmú szöve benne, gyakorlatilag reklámújsággá változtak a hasonló hifi-magaznok.
nézegetni jó őket,de a felét se szabad komolyan venni a leírtaknak.
-
#981 tehát? neked mi ebből a tanulság? és hogy gondolod a továbbiakat?
-
#980 -
#979 -
#978 -
#977 A sokunk által más (zenei) területről is ismert
Soltész Rezső (ma már csak) kiadó-szerkesztőként átvett és publikált
friss és régebbi Sztereó Sound and Vision magazinjai
online formában (PDF) itt megtekinthetőek és letölthetőek hivatalosan :)
Kellemes olvasást és hétvégét!
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.11.19. 17:57:14 -
#976 Az új Pro-Ject idei új projektje
Épp most olvastam róla..
Tavaly is vitte az Eisa díjat..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.11.17. 18:26:22 -
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.11.15. 13:53:11 -
#974 Lauda.
Három éve az egyik legnagyobb európai hi-fi gyűjtő volt..
(az 1.perc körül látható utcarészlet akár Egerben is lehetne)
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.11.15. 13:22:33 -
#973 16 vagy 24 bit?
forrás: Musicdivision.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Látod Amaximus kolléga?
Ennyire egyszerű egy máshol megírt cikket itt publikálni
privát kiegészítés ehhez a cikkhez: " (LP-k – anyaguk már nem bakelit) "
Nem "már nem bakelit" , hanem soha nem is volt az. Legfeljebb sellák..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.11.13. 10:43:59 -
#972 Elkészült a videó a felgyógyulásomról
Akkor nyomassuk
-
#971 Amennyiben az exhibicionista énem alatt a stílusom megmutogatását érted, akkor egyetértek..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az egyéb jellegű jelentéseitől viszont teljesen elhatárolódom.
Légy jó és szobatiszta, és ne feledd, a rock'n roll örök és elpusztíthatatlan
Éljen május 1-e és a csajok!
A wav legyen veled -
#970 a mértékletes önkritka fontos tényező a jellem ismeretemben, de nálad picit pontosítanék, mert a sok hájgendtől már teljesen deformált az énképed
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!született tehetség = született exhibicionista (tévhitekben élő okokskodó nagyotmondó)
-
#969 Szép önjellemzés, gratulálok
Ez az első lépés a gyógyulás felé
Én szerényebben fogalmazok magammal kapcsolatban,
de akármilyen szerénynek is tűnik, ugyanakkor nagyképűnek is hangzik
ez a rám két legjellemzőbb szó:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!született tehetség
Ez van. Beletörődtem a sorsomba. Törődj bele te is
-
#968 ezt is csak képzeled vagy ha erősen koncentrálsz rá,akkor már elhitetődik? :)
ilyenben én is jó vagyok, voltam már szupermen, betmen és vasember is, olykor "te szemét állat" is. -
#967 Csak a te kedvedért......leszek ma képzelt beteg.
De amellett ez is megmarad nekem még egy ideig :) -
#966 "Abszolút hallásom van, olyan hangokat is meghallok, amiket más nem"
ez egy csodálatos képesség, "hangokat hallok"
van, aki irigyli,van, aki kezelteti (legalábbis biztos félrediagnosztizálják) a képzelt mentális pszichoszomatikus jelenségeket -
#965 A yo az jo úgymint "joómá áá á áájn, kozájn bébi fészt of cájn"
A ya pedig já, mérget is vehetsz rá.
Abszolút hallásom van, olyan hangokat is meghallok, amiket más nem. Ez van -
#964 lehet, a németes akcentusodra németesen próbáltak válaszolni.
dojuunderstant?! :)
gondolom ők nem jaaat mondtak, hanem yeah-t, csak nem értetted a magyarhoz szokott szlengeddel. esetleg Ya,ami a Yo (aha) egyik alakja.
Sie wissen?
Utoljára szerkesztette: amaximus, 2016.11.11. 17:47:35 -
#963 Angol nyelvterületeken is dívik már évszázadok óta a tájszólás.
Kanadában is, Londonban is és még ezer más területen.
Ezt a szót (is) számtalan egyéb angol szóval egyetemben külföldön
hallottam én már
íkvalájzernek,
ikvelájzernek,
ejkvalészernek,
ekvalézenek de ejkvalízörnek is.
Szerintem fogadd el: ahány ház, annyi szokás
Nekem pl. az volt furcsa, hogy amikor a kanadaiakkal kellett értekeznem valamit,
a " do you understand?"-emre a "yaaa"-t felelték folyton
Már majdnem felvilágosítottam őket, hogy én nem vagyok német,
amikor észrevettem, hogy egymás közt is "jááá"-znak amikor magyaráznak
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.11.11. 17:40:18