1846
Akusztikai szórakoztató elektronika
-
#962 Apollo a románoknál is Apollo.
ez a gyerek meg nyilván sosem tudott helyesen írni, és csak elcseszte, így marad,még majd tetszik is neki,és a rajongóknak is, akik mostantól végre elkezdik egyellel terjeszteni az igét. tehát következik az ekvalézer-hatás. -
#961 nem a változással vagy egyszerűsítéssel nem értek egyet,hanem azzal, hogy a legutóbbiban ez néhány részletben megtörtént, és a fenmaradó 97%-ban pedig csak teljesen meg lett kutyulva az,amit az ember évekig gyakorolt, vagy megtanult.konkrétan, téptem a hajam a változások listáján. nézz meg pár példát, és meg fogsz érteni,de lehet, bedobok majd párat.
ha rajtam múlna, egyszerűen bevezetném a fonetikus írásmódot, és kész. -
#960 Ahogy elnézem egyre kevesebben veszik a fáradságot a helyesírásra, nekik is kellett ez a változás. Néha arra gondolok, hogy totál le kéne egyszerűsíteni a magyar helyesírást, hogy a sok analfabéta is le tudja írni a magyar szavakat, mondatokat helyesen...
Láttam a topikodban, hogy fejtegetted az "Apolo" dolgot. Nos, a románok például "kitalálták" és összerakták a nyelvüket, náluk nincsenek duplázott betűk, hogy a sok hülye is rendesen le tudja írni. Lehet, hogy ez az Apolo is román?
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2016.11.11. 17:13:06 -
#959 úgy látom, te is szeretsz helyesen írni, eggyenlőre
igen,attól én is falra mászok, bár az új szabályzat óta elvesztettem a hitem, teljesen és véglegesen!
annyira abszurd dolgok annyira abszurdan változtak, hogy felmerült a kétség, akik ezt eldöntötték nem drogoztak-e közben?
a kis mini hifik árain én is felhördültem, de tény,már akkor ezek ennyiért mentek, sőt drágábban is. -
#958 Holy shit! B@xott drágák voltak ezek a szarok! -
#957 Csak pár perc telt el a két hsz közt, tehát nem hosszútávú és visszatérő. Csak illusztrálni akartam.
Akárhogy is, szerintem baromság volt ezt így honosítani. Legalább olyan zavaró számomra, mint amikor sokan (itt sz sg-n is) az egyelőre helyett egyeNlőrét használnak, abszolút hibásan. -
#956 záró gondolatként egy érdekesség 1995. dec. 4. a média szakügynökségek már ekkortájt is használták ezt a borzalmas formát,
részlet egy aznapi kiadásból.
-
#955 saját paint rajz?! úgy látom mégsem tudod magad ezen túltenni. hétvégére remélem már azért jobban leszel emiatt.
gondoltam dobok pár linket a fertőzés komolyságáról,de felesleges, gugliba bírod és elszörnyedhetsz egész hétre.
a mindég az más, az egy létező magyar szó tájszólással (hagyományőrzéssel) kiejtve. -
#954 -
#953 Igazad van, persze ettől még nem lesznek álmatlan éjszakáim, túl tudom tenni rajta magam. Viszont jobb híján egy szótárt fellapoztam és az elektronikában használatos kifejezés magyar megfelelőjeként ugyanazt az írásmódot adja meg. Az "ekvalÉzer" egy baromság, valami paraszt (értsd: nem földművesként) kimondta egyszer és ez terjedt el, mint a vírus, ahogy mondod. Mondogasd magadban ezt párszor és érezni fogod benne a butaságot. Ez olyasmi, mint a "mindÉg"...
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2016.11.11. 10:22:38 -
#952 igen suta a szó, és lézer aztán tényleg sehol sincs, de törődj bele!ez van.
sajnos, akik a szót bevezették ebben a formában a nyelvbe, teljesen analfabéták (értsd: sík hülyék) voltak az eredeti kiejtéshez és jelentéshez is. nyilván egy íróasztal mögül született meg az ötlet és a döntés is. mi már nem tudjuk befolyásolni a hülyeség terjedését,bár néhány gyártó tehetett volna ellene, de nem tett, hisza a hülyeség attól lesz még jobb és szebb, hogy terjed,mint a vírus.
-
#951 Az pedig erősen íkúmínuszosnak hangzik -számomra. De hogy nem fonetikus, az biztos! -
#950 Szerintem csak fonetikus akart lenni.
Ekvalézernek ejtjük, és nem ekvalízernek.
Legalábbis mifelénk
A rádióra emlékszem.
Nekem tetszett. Sajna idehaza annyira régi rádióm már nincs, de tizen-huszon évvel későbbiek már igen.
Előbb-utóbb bekerülnek ide ők is majd -
#949 Még az "ekvalizer" elfogadható lett volna, na de lézer?
Amúgy, ha jól emlékszem régen tettem be pár fotót egy nagy csöves lemezjátszós rádióról is. Igaz az legalább csúcs volt a maga idejében, ha nem is hi-fi. -
#948 Pápá
Azért néha jussunk eszedbe -
#947 Szigorúan véve nem, de idéznék magamtól ha megengeded:
" a cél az lenne, hogy bemutassuk egymásnak, milyen hangtechnikai eszközök is vannak a közelünkben.
mire jók és mire képesek..
bemutatásra kerülhetnek magnódeckek, rádiók, erősítők, rádiós erősítők, hangfalak, vinyl-(vagy ha úgy tetszik, bakelit-) lemezjátszók, cd, ld, dvd, bluray..etc..lézerlejátszók, equalizerek, házimozik, és esetleg egynémely televíziókészülék is, ha akusztikailag szót érdemel.."
Látom, a magnó deck-et egybe írtam 2011-ben
De legalább az equalizer nem ekvalézer
Ja, és a Sharpot is tekintsük rádiónak kivételesen
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.11.10. 19:52:02 -
#946 maNus... Azt már csak mellesleg jegyzem meg, hogy az sg mobilverziója egy rakat caca! -
#945 Én csak pár ütődött maustól hallottam így, főként ifjúkoromban. De ha ez komoly, akkor mélységesen meg vagyok rőkönyödve! -
#944 bár csúnyának tűnhet, sajnos vagy nem, ezt így magyarosították és rengeteg helyen már évek óta így használják.
tényleg léptem, folyt.legközelebb. -
#943 kösz az ingyenes jogi szaktanácsadésért is, de komolyan!
köt engem minden,már csak a lelkem nincs eladva, és van némi anonimitási tényező is benne (mert nem P.S. néven van), tehát ez ennyi, azért kértem, hogy konkrétumot kérdezz,de mivel ez 3x sem sikerüt, így lépjünk tovább. isten ments, hogy ide kezdjek el hosszú,fárasztó leírásokat írogatni vagy publikálni, ennek itt nincs se közönsége, se értelme. a rögtönnőzzés viszont jó ötlet , 1-2 órán belül sort is kerítek rá, csak még azt nem tudom, hogy digitális vagy analóg módon.
mára kiléptem a hálózatból. -
#942 Szerinted az hi-fi? -
#941 Nono... -
#940 Mér ne'?
Az biztosan egy hivatalos ekvalézer -
#939 Jóvanna
A szándék a fontos...úgymint:
például te mikor szándékozol végre bemutatni itt (is) azt a twin cassette Sharpot amit említettél?
Cserébe talán én is előhalászom valamelyik compact studio boomboxomat amit bemutatok...
és így mindenki jól járt -
#938 Én azért egy hivatalos oldalra ki nem írtam volna, hogy "EKVALÉZER"... OMG! -
#937 Maxi amennyiben valóban te írtad, akkor miért is nem?
Szerzőként (ha csak erről írásban másként nem szerződtetek) jogod van minden cikkedet máshol is publikálni.
Ha szerződés köt, akkor persze más a tészta.
Ezen esetekben át is fogalmazhatod a cikked, sőt spoiler alá is teheted (mármint újrafogalmazva, vagy átírva)
De ha ennyire macerás vagy, akkor írj róla (az említett digitális erősítőről) egy új exkluzív Hi-Fi (még) csojsz cikket
Vagy rögtönözz. Vagy rögtön nőzz, de csinálj már valami hasznosat is az ég szerelmére -
#936 Aszongya: "megálja a helyét"! ÁLAT a gép. A "Zozó" papa bemutatta írott cd-it is. -
#935 Zeffy, nem másolhatok be teljes teszt szöveget,amit direkt máshová írtam cikkszerűen, de néhány konkrét kérdésre esetleg tudok választ adni. ha nem úton, de nekem már féltucatnak is tűnik. ahányszor szóba kerítetted. többit így már értem,oké, bár ez se mostanában volt, ahogy látom.
abban a hivatkozott hszedben,ami tőled szokatlanul komoly szerkezetű lettt, jó volt látni egy kis statisztikát, na ahhoz képest néhány év alatt teljesen felfordult a teljes zenepiac és a jelenlegi helyzetben és arányokban szerintem sokat már nem fognak változni (erősödni) a fizikai hanghordozók helyzete,sőt az elmúlt évek adatai alapján én 5-10 éven belül további jelentős gyengülést várok.
-
#934 Bemásolhatod a teljes teszt szövegét is. Szeretek olvasni
Diókával volt pár eszmecserém és ennyi.
Azért még úton-útfélen nem hivatkozom rá
Beugrott, hogy egyszer ő javasolta a Hi-Fi barlang elnevezést, ennyi.
Néha hiányzik (mert hozzád hasonlóan őt is sok minden érdekelte annó)..de azért szerelmes nem vagyok bele.
Volt itt is, meg másutt is csak már régebben.
Valamikor azután bukkant fel, hogy ezt írtam egy másik totyikban annó
Régi szép idők
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.11.10. 18:44:18 -
a dencsi szép, ahah, aztán nagyjából ennyi is. és még mennyi sok szép hasonlót teszteltem már, meg sem tudom számolni. jó,kicsit szőrös szívű vagyok,ez így csak egyszerűsítve igaz.
a digitálisról milyen infót szeretnél? típust ne kérdezz,tech okokból nem adhatom meg. most másoljam be ide a teljes teszt szövegét vagy van konkrét kérdés? te bele vagy zúgva ebbe a diókába? te tanár vagy, ő meg a diákod volt,vagy mi? úton útfélen emlegeted,meg rá hivatkozol, aztán még egyszer sem volt itt. nem beteges ez picit? csak kérdezem,nekem már furcsa,bár a te dolgod.
-
#932 A Dencsi szép
Alkalomadtán majd bemutatom a "csojszban" az én kis Dencsi lejátszómat.
Semmi komoly, csak egy prémium kategóriás arany-pezsgő kis HQ lejátszó...
Apropó csojsz..
Ma kezdeményezem (volt tanítványom - dióka- emlékének szentelve a totyiknévváltoztatást Hi-fi barlangra.
Talán lágyszívűek lesznek hozzám a modik és segítenek ebben
Az apró digitális erősítőről amit csekkoltál, is kaphatnék némi infót?
Ha nem túl nagy kérés.. -
#931 aranyos kis cucc.
bár a tíz, 10%thd azért sokat elárul a "mi a hifi" életérzésről, annyi biztos, ez már nem az!
nyilván a teljesítményt (toljad b+ gazsi!) beáldozták a thd ellenében, így már fél hangerőn is szanaszéjjel tudja torzítani a nem tudom milyen jbl-eket. -
#930 A "hosszú csend"-et 2 napra értettem,amíg nem voltál. mi másra?
naponta annyi hülyeséget lenyomsz, hogy engem már nyomasztott az a 2 nap,amíg ennek hiányában szenvedtem, álmatlan éjszakáim is voltak.
a lényeg, hogy már mindent kitárgyaltunk,amin a hifilógusok éveket tudnak töketlenkedni, és végre megint lehet-ne zenélni is.
"qrvára mindegy, hogy 0.007% avagy csak 0,7% a kibeb..szott THD, ha egyszer 1% alatt a fene sem hallja"
a THD-ét is többféle módon mérik, fix frekin vagy teljes sávszélen,és teljesítményfüggően, a kapott érték függvényében nagyon nem mindegy az eredmény,akkor sem,ha neked a hallásküszöböd 1% alatt nem érzékel, de most ezzel csak azért nem tudok, inkább nem akarok vitatkozni,mert hangtechnikában erre irányuló vizsgálattal nem rendelkezem, ezért ma legyen a te napod, és legyen úgy,ahogy te gondolod!
nem igazán értem, ha úgysem lehet hallani,akkor miért nem csak annyit írnak rá mindenre, hogy 1% felett vagy alatt?!
bár ha jól belegondolok, az az egy % simán belefér ide-oda,kb. annyira,mint sn-nél néhány (1-5) dB ide-oda. ebből a szempontból én sosem foglalkozok a thd adatával, de nyilván leírva nagyon szépen tud mutatani. a legjobb ennél is az, ha meghallgatja az ember a dolgokat,ahogyan azt én is szoktam gyakorolni,mármint a zene hallgatást.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!és ennek örömére a legutóbbiak közül járt nálam egy ilyen cucc is és teszteltem egy apró digitális erősítőt is. csak úgy.
-
#929 Zozó bátyó kollekciójából:
-
#928 A "hosszú csend" teljesen más miatt volt.
Bár amúgy sem értem, mit értesz hosszú csend alatt pontosan..vagy inkább csak sejtem mit érthetsz alatta...
Guglizgatni szoktam persze (a neten ki nem) de nem emiatt vártam a válasszal.
Érdekelt volna mások véleménye is a témával kapcsolatban, de..
vagy másokat nem érdekel ez a téma,
vagy érdekel ugyan, csak érdemben nem tudnak hozzá szólni,
esetleg ők is vártak valakire vagy valamire
de akár annyi is lehet a történet,
hogy van 3 hülye (az vegye magára akit érint) aki benéz ide,
mond valami nagy okosságot, oszt jónapot
Egyébként (szokás szerint) megint biztosan csak félreértettük egymást,
(lassan már ez is a tévedések vígjátéka lesz, vagy az SG szomszédok következő epizódja)
mert én mindössze annyit kívántam volna reflektálni a szipiszupi erősítődre amit kitettél,
hogy qrvára mindegy, hogy 0.007% avagy csak 0,7% a kibeb..szott THD, ha egyszer 1% alatt a fene sem hallja
A THD és az alapzaj kapcsolatát már ecseteltem, nem ismétlem el.
Ha elfogadod oké, ha nem, akkor is továbbléphetünk a kövi témára..
Zeffnek sosem volt és sosem lesz hájgend rendszere, de ami van, az teljesen rendben van.
20 cm-es mélyes részeddel is egyetértek, bár kiegészíteném annyival,
hogy azért az a mély legyen inkább 30 cm. Biztos, ami biztos
Prológusként ha nem haragszol még egy szösszenet:
Évszázadokig is élhetsz és tapasztalhatsz meg dolgokat, a hifik világában akkor sem szín, hanem inkább hang alapján
kellene döntést hoznod
És mielőtt döntést hoznál te vagy bárki a hifik világában, mindenképpen javaslok egy ingyenes sztk-s hallásvizsgálatot
annak érdekében, hogy van e szükség egyáltalán egy komolyabb HQ hájtek erősítőre,
vagy megteszi egy olcsóbb kommesz Sony esetleg Aiwa vagy egyéb is.
Na nem a THD miatt, mert azt mint már említettem,
(a)maximu(s)m csak az űrlények hallják meg1% alatt
-
#927 csak érdekességképpen és emlékeim szerint egyetlenegy erősítőt raktam ide.
"Az általad mutatott (egyébként szép és biztos igen jó is) erősítőkkel kapcsolatban" -
#926 sokat írtál, kevés lényegi tartalommal, csillagháborús részletekbe menő felvezetéssel, tehát bontsuk gyorsan kétfelé a témát, vannak a zajos erősítők és vannak,amik nem azok (a thd-ét ne is kavarjuk most ebbe bele), illetve ez a zaj szűrve van rajtuk. saját tapasztalat, hogy kapcsolási osztálytól függetlenül pont annyi zajt is kiadó erősítővel találkoztam már,mint amennyi süketcsendessel. viszont érdekesség volt, hogy a HM erősítőknél szinte mindnél meg volt oldva, hogy halkan,félcsutkán és csutkán "üresben" se zúgjon,susogjon. ettől még szólhatott és szólt is teljesen szarul (a hasonló sztereó társaival együtt),mert annak ehhez megint semmi köze. tehát ez nem csak a zeff hájgend szuper rendszer része, hanem úgy kb.minden normálisabb hifi rendszer tudja.
amelyik meg nem tudja,az ettől eltekintve meg még simán odaverhet mindenben egy olyannak,ami "csendben van". ez sem fekete vagy fehér téma. kivéve a zeff-hűha rendszerben.
ha csak 2 szín közül kéne dönteni a hifiben,nekem sem kellett volna évtizedekig nagyon sok mindent megélnem,megtapasztalnom és kipróbálnom.mostanra azért már összeállt a kép,ami elég összetett.
-
#925 nem volt hiába a hosszú csend, és gugli a jó barátod, különben lehet, nagy szarban lettél volna! de a lényeg, keresni tudsz és mivel Ágota valóban ért hozzá, pontosabban tudja, miről beszél, valamint nem írkált hülyeségeket sem, így amiket ő összefoglalt,azzal úgy nagyjából egyetértek,mert ha ő ezt nem teszi meg, akkor zeffnek valószínű vért kellett volna izzadnia valami értelmes hszen.de ez is meg lett oldva.
a téma azért nem ennyire fekete vagy fehér, és az is hozzátartozik a dolgohoz, hogy az ő erősítője egy komolyabb darab (a df szempontjából),nem olyan,amivel egy átlag hifista életében sokszor összefut itt-ott otthoni rendszerkhez. df-et ahogy ő is írja rengeteg féleképpen és helyen lehet mérni, erre is írtam korábban, hogy nincs szabványosítva egy egységes rendszerben értelmezve, hogy adott gyártó mikor mit és hol mérjen, és adjon meg, valamint hogy hozzá kell érteni egy hangszórót vagy hangfakat is a teljes képhez, és pont ezért is írtam, hogy minél nagyobb méretű,teljesítményű egy hangfal,annál lényegesebb lesz a df értékei. amiknek elsősorban az alsó frekvenciás ,tehát mélyhangoknál van írtózatos fontossága, és többnyire ezeken mérve is adják meg (50-200Hz-es tartományban mérve 8 Ohmon), ettől határozhatók meg a mélyekben a hifi szleng egyik kedvenc kifejezése a "gyors,pontos mélyek témakörben", bár olyan rendszerben, ahol nincs legaláb 20centis mély,ott én csak vigyorgok akár a gyorsaságon,akár a mélységen is.
a zeff féle akármilyen párosítás vagy összeállításnál ennek a gyakorlatban nincs értelmezhetősége, lehet az bármilyen típus is.
"de az újabb félvezetős erősítőké már magasabb mint 100. " ez meg bár csak idézet, de hülyeség, illetve ez így nagyon pontatlan.
-
#924 érdekes teszt lenne, lennék szívesen szemtanúja! -
#923 Ebben a tesztven egy valami érdekelne: vegyük tesztalanynak azt az erőlködődet, amelyiknél 100%-ig feltekerjük a hangerőt és te rátapadsz a hangfalra... én meg kioldom a pause-t... na akkor jön a MUHAHA!