Hi-Fi Choice
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
imo :) science fiction is science fact
Nem tudom érdemes e belefolyni, hogy melyik film (vagy mesefilm) jobb, vagy rosszabb e 3D-ben.
Már csak azért is húzós kérdés ez, mert az egyik embernek nagyon tetszik a Transformers 3 simán 2D-ben is, míg a másiknak még 3D-ben sem.
Ha magamból indulok ki, az Aranyhaj 2D-ben is elvarázsolt és szórakoztatott, 3D-ben pedig ugyebár kaptam plusszba a térhatás élményét is. A film semmivel sem lett jobb vagy rosszabb történetileg, de mégis jobban tetszett 3D-ben. Ez mondjuk speciel az asszonynak is ugyanígy volt...
Viszont az Így neveld a sárkányodat történetileg sem tetszett, meg igazából 3D-ileg is (nekem) csalódás volt. Egyetlen jelenet ragadott meg csupán, mikor a kis fõhõs a sárkánya hátán repült. Ekkor érvényesült valamelyest a 3D. Egyébként nem. A Titanic c. film abszolút nem is érdekelt, csak a 3D miatt fogom megnézni. Láttam a 3D-s elõzetesét, és azt direkt a 3D-re hegyezték ki. (pl. folyosós jelenet, mikor elnézel Kate mellett, és érzékeled a folyosó mélységét, miközben Kate már szinte az orrod elõtt kalimpál 😊
Nagyon tetszett az A.L. a vámpírvadász is (vannak még páran akiknek szintén) ebben a filmben kicsit keveselltem a 3D-t (néha szinte csak a balta feje repült 3D-ben és semmi más) viszont olyan jó volt a sztori (számomra) ,hogy nem is érdekelt ez különösebben...
A "sima" Lincoln c. történelmi film viszont már 3D-ben sem érdekelne (szerencsére úgy nem is létezik) ezt az "élményt" meghagyom inkább 2D-s filmmániás kollégáimnak 😄
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Amúgy (ha most a parasztvakítást félretesszük, mert ezzel most nem vitatkozom) akkor a 3D-vel van más egyéb problémád is? Csak azért kérdem, mert láthatóan nagyon ellene vagy...
Egyébként az Avatart elõször alap 2D-ben láttam. Nem volt nagy élmény. Közel sem akkora, mint 3D-ben."
Az ellenkezõjére is az Avatar a legjobb példa. Pont amiért írod. Láttad 2D-ben nem volt nagy élmény. Tehát mint film annyira nem is jó. Eladja a látvány. (és az avatar azon 3D filmek közé tartozik amik tényleg jól néznek ki legalább mert a legtöbb még csak nem is néz ki jól). És pont errõl beszélek, megfogtad a lényeget. Az igazán jó film az bizony fekete-fehérben, mono hanggal is jó film. Vagy szarrá másolt videokazettán, meg megcsúszó képpel, életlen és néha elmenõ színekkel. Mert a történet jó és a színészek jók, esetleg a monológok és NEM A LÁTVÁNY!
Mint ahogy írtam a múltkor a Prometheuszt is. Kellett egy jelenet ahol gördül a nagy állomás a csajok felé (megvan a kép?) mert az jól néz ki 3D-ben. És arról meg ez miatt elfeledkezdtek a készítõk, hogy csak a hülyék futnak egy vékony kerek izé elõl egyenes vonalban. (az a csaj akinek nem kellett meghalni az persze ki is futott oldalra). A látványnak alárendelik a storyt, a cselekményt (ki az a hülye aki elhiszi, hogy egy kutató biológus úgy megy oda egy idegen életformához, hogy milyen aranyos és nyújtogatja felé a kezét? Az ilyeneken csak az tud szórakozni akit közben leköt az, hogy dejóó nézd már milyen klafa 3D-ben megy.).
Sokadjára leírom nem a 3D a hibás, hanem az amire használják. Öncélú látvány mutogatásra - így elmarad a film. Viszont akkor nézegethetnénk 3D techdemót - bármilyen filmnél ütõsebb és story is ugyanannyi van benne.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Tehát kijelenthetjük, hogy a 3D vitte hátán a filmet. <#ravasz1>#ravasz1>
Egy szó mint száz, egy jó témához nem kell a 3D. Pl. a "Seven Pounds" esetében csak rontana az összképen, igaz, ott nem a látvány a lényeg.
A 3D valóban parasztvakítás, akár a hullámvasút - élményt akarsz, elmégy a vidámparkba, de úgy vélem, Te sem mennél szívesen minden nap hullámvasúton dolgozni. <#nyes>#nyes>
In Lak\'ech Ala K\'in
Asszem megengedhetek magamnak egy csendes MUHAHÁt! <#hehe>#hehe>
Pont ugyanúgy, ahogy mai gyári audio cd-k esetében is...
Azzal azért vitatkoznék, hogy kifogásként 3D.
Lassan fél éve már, hogy nézegetek 3D-t is..
Nekem nem idegesítõ, s mert itthon nézem, nem kerül 2x annyiba sem, 😊 ..
Annak meg, hogy egy filmbõl hiányzik az eredeti történet, a drámai feszültség és a színészi játék, természetesen az égvilágon semmi köze sincs a 3D-hez.
Ki az aki ilyesmit egyáltalán elhisz? 😊
Semmit sem ad, csak elvesz? 😄
Na és mit vesz el?
Nekem speciel ad pluszt: vannak jelenetek, mikor a virágok levelei szinte kimásznak a képernyõrõl. Legjobb példa erre az Avatar 3D szines vadonbéli jelenete, amikor a fõhõsnõ megmenti a fõhõst...vagy mikor repülnek a sziklás tájakon...eszméletlen, lélegzetelállító élmény még nézni is.
Egyébként az Avatart elõször alap 2D-ben láttam. Nem volt nagy élmény. Közel sem akkora, mint 3D-ben.
Szerencsére a választás lehetõsége mindenkinek adott: dönthetünk 2D és 3D közt. Akit zavar a 3D látványa, az maradjon meg a 2D-nél.
És ugyanezt mondhatom el a térhangzásról is: akinek furcsa az innen-onnan érkezõ hangok hallgatása (akár zene is) az maradjon csak meg a jó öreg sztereónál. Ennyi 😊
Ja, a zenei kiadványok meg mind kompresszáltak. És tudjuk, hogy az sem jó. Egyszer talán gyõz a lényeg.
"A 2010-es évek mozifilmjeiben az egyik legidegesítõbb a kifogásként használt 3D. A térhatásnak az égvilágon semmi más értelme nincs, mint az, hogy kifogásul szolgáljon arra, hogy miért kerül a jegy kétszer annyiba, és hogy miért hiányoznak a filmbõl az olyan apróságok, mint például eredeti történet, drámai feszültség vagy mondjuk színészi játék.
A nemrégiben elhunyt Roger Ebert kezdettõl fogva a 3D ellen volt (legutóbb a Pi életére mondta csak azt, hogy az elsõ film volt, amiben volt értelme a 3D használatának), de egyre többen jönnek rá az újdonság varázsának elmúltával, hogy az elsõ számú filmes gurunak ebben is igaza volt.
A 3D nemcsak drága, hanem egy idõ után idegesítõ is, plusz fakóbb tõle a kép. Semmit nem ad, csak elvesz, viszont a mozikban mégis egyre több a 3D-s film."
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kalóz vagy sem, azok a kazik tényleg jól szóltak.
Ellenben sok mai "loszlesszel"..
In Lak\'ech Ala K\'in
pár Takt-os magnókazi akkoriból...
Annak idején jópár hasonló fantázianévvel ellátott videókazettát vettem az ecseri és a gyáli piacokon. Nem igazán emlékszem sok "márkanévre", de az SKC és az ACME megmaradtak az emlékeimben. Kedvezõ áraik és minõségük miatt sokat vettem.
Magnókazettákból leginkább a lengyel TAKT Music kiadványait favorizáltam. Meglepõen jó hangminõségben meglepõen nagy stílusválaszték volt kapható ezeken a piacokon ezekbõl is. Az italodisco-tól (pl. Ken Laslo) a eurodance-en át (pl. Dr. Alban) a thrash metal-ig (pl. Kreator, Sodom, Sepultura) az akkori korszak legismertebb sztár zenekarait elõadóit szerezhettük be szinte fillérekért igen jó hangminõségben...
www.magnokazetta.hu
Csak a hangulat miatt, mert a kép nem zenél.
Az Õ egyik albuma pörög éppen...
a lenti képen<#vigyor>#vigyor>
Imho vala egy...miközben a pörgetõ is megy<#vigyor>#vigyor>

...De tényleg! <#eljen>#eljen>
In Lak\'ech Ala K\'in
Ha néha nagyritkán teszek is ilyesmit, az csak azért van, mert akkor éppen figyelmetlen vagyok.
Sosem állítottam, hogy tökéletes vagyok.
Nekem is vannak hibáim, mint mindenki másnak.
Technikai újdonságok, igen követem õket.
4K a nyerõ, 3D a múlt...mondják.
Felõlem mondhatnak amit akarnak.
Sosem hallgattam másokra, eztán sem teszem.
De ha mást is hallani, azért vannak ám ilyen nyalánkságok is még 😊 ..szerencsére...
Ha egymástól jó messze vannak a hangfalaid akkor "kissé" furán hat, hogy bal oldalon dobolnak és zenélnek, jobb oldalon meg énekelnek. Legalábbis nekem nagyon perverz. Van olyan régi szám ami ennél sokkal durvább mert itt legalább halkan hallani a másik hangszóróban a zene másik felét...
Nevezzük ezt "költõi" szabadságnak mondjuk..."
Szerintem ezt soha senki nem vitatta. Amúgy sincs semmi baj a keverésével ennek a zenének. Csak hát ugye mi nem errõl beszélünk...
Ezzel nincs is semmi gond - csak te folyamatosan lehülyézed, lemaradizod aki nem ért veled egyet. Ezzel viszont már sok gond van.
"Te pedig mindig bosszankodsz, ha elballagsz egy egy mozi mellett, ahová nem fogsz betérni mert épp egy 3D movie megy bent."
Hmz... nálunk a moziban mindent játszanak 2D-ben is. (Ettõl függetlenül símán megnézek bármilyen 3D mozifilmet ami érdekel - nem is errõl volt szó.) Mondjuk a hírek szerint a 3D egyelõre totális zsákutca - nem fogynak sem a 3D filmek sem a 3D tévék. Az új kiállításokon - ha követed a híreket - már nem is nyomatták ezeket.
Meg a Volt egyszer egy vadnyugat sem.
Attól még jók"
Mivan?
"Ha neked egy film csak errõl szól, akkor tudlak sajnálni.
Intelligencia nuku. No more comment."
Érdekes én eddig pont fordítva gondoltam; ha egy bárgyú semmirõl sem szóló film jó azért mert semmit nem mondó idétlen látvány van benne - akkor én maradok az intelligencia hiányos filmeknél, ami vibráló képpel, szar hanggal is 50x megnézhetõ és elgondolkodtató...
In Lak\'ech Ala K\'in
Ide is leírom..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
<#nyes>#nyes>
Hangokról, jobb és bal csatornák jelentõsségérõl beszéltünk.
Nem a nádi poszátákról wazze<#hehe>#hehe>
Elõ kerestem Nektek egy lassan 10 éves felvételemet.
Masztering, keverés, record és maga a music is az én munkám.
Meg lehet hallgatni a sztereó keverést.
De nem kell többet képzelni bele, mint ami.
Ez is csak egy zene(féleség) ami a szórakoztatásról szól.
Nem nagyon reklámozhatnám, mert tudjátok: szerzõi jogok meg ilyesmi..
de most az egyszer kivételt teszek<#nyes>#nyes>
Vannak részek mikor kell, hogy valamilyen effekt csak az egyik oldalt szóljon.
Nevezzük ezt "költõi" szabadságnak mondjuk...
hangminta itt (katt)
Váljék egészségedre!
"Te pedig mindig bosszankodsz, ha elballagsz egy egy mozi mellett, ahová nem fogsz betérni mert épp egy 3D movie megy bent."
Nem bosszankodom - letöltöm ...ha olyan, megvásárolom. Amúgy az évet sem tudnám megnevezni, mikor voltam utoljára moziban. Legutóbb a "Shrek 2"-t néztük volna meg az unokahúgommal, de szinkronos volt - egyikünknek sem kellett.
"Hosszabb távon melyikünk él boldogabb és teljesebb életet?"
Én. <#papakacsint>#papakacsint>
In Lak\'ech Ala K\'in
ha azt mondom: a tudatalatti is irányítható.
És képzeld. Ha idõben kiszúrják, a rák is gyógyítható.
Ezek a tények. Sokan mégsem hisznek bennük.
A fogyasztói társadalom sem tud mindenkire hatni.
Csak aki engedi neki.
Nem veszek minden nap új hûtõt, sem mobilt, sem tévét, sem autót.
Pedig a reklámok ezt sugallják a tudatalattimnak.
De attól még nem kell engedelmeskednem a belsõ hangnak.
Az embernek mindig adott a lehetõség a döntésre.
Én úgy döntöttem, nézek 3D-s filmeket és meséket, mert szórakoztat.
Te pedig mindig bosszankodsz, ha elballagsz egy egy mozi mellett, ahová nem fogsz betérni mert épp egy 3D movie megy bent.
Hosszabb távon melyikünk él boldogabb és teljesebb életet?