1846
11b8e1v.jpg

Akusztikai szórakoztató elektronika
  • Zephyr Retiring
    Aztaleborult szivarvéit'

Ezt a régi totyikot még nem zárták be?
    Akkor tolok már pár régebbi fotót a telómról.
    Képminőség a szokásos nézhetetlen, (kivéve az elsőt, amit lekicsinyítettem próbaképpen)
    de ezt amúgy is inkább hallgatni (volt) érdemes, amíg megvolt

Hát nem volt egy high end ez a kis kompakt Goldstar, de legalább pofás volt
    Tavaly nyáron cseréletem le az egy fokkal jobb, de semmivel sem fiatalabb Hitachi kompaktra...
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.10.24. 18:58:47
  • bowden
    Sziasztok!

Kezdő vagyok a témában. Lakásfelújítás lesz és szeretnék beruházni egy stereo hangrendszerre.
    Főként zenehallgatásra és koncertfilmekhez(rock és metal) lenne a nappali két sarkába a tévével középen. Ezért ha lehet álló, igényes kivitelű, ha lehet sötét színű legyen:)
    Pénz kb 100k van rá.
    Érdekelne, hogy ebből mit lehet esetleg kihozni: hangfalpár + ami megszólaltatja

Köszi!
  • Chris 2000
    Szia,

kicsit ódzkodom a használt hangfalaktól, de ha előtte ki lehet próbálni, és tényleg minden téren makulátlan akár az is lehet, hogy használt hangfalat kerítek!

Hétfőn voltam a Media Markt-ban és láttam egy pár Dali hangfalat... 369.900 Huf-ért... Nem volt rossz attól függetlenül, hogy két viszonylag kis mélynyomó volt benne. Nade ennyiért...:)

Miért érzem azt, hogy nehéz szülés lesz ez??? :)
  • Musachy
    Én használtan vennék inkább, a régebbi cuccok közt vannak nagyon jók. Ezt a kis hangfalak + szubláda megoldást zenére én sem ajánlanám senkinek...
  • Chris 2000
    Sziasztok Hifi barátok,

Hangfal vásárláson vagy építésen töröm a fejem!

Szeretném a témát körbejárni, mielőtt valami olyasmi lépésre szánnám rá magam, melyet a későbbiekben megbánnék! Némi tapasztalatom van a ezzel kapcsolatban, de szeretnék minél több véleményt megismeri.

Szóval... Rengeteg internetes webáruház oldalát megtekintettem, néhány üzletben is voltam hangfal után kajtatva, de elég lesújtó a végeredmény!

A hangfalak nagyon DRÁGÁK...:) És ehhez képest, asszem egyetlen olyan hangfallal találkoztam amelyben 20 cm átmérőjű mélysugárzó volt!

Nem bízok ezekben a törpe-hangszórókban. Tudom ott a Sub láda, de nem szeretnék csak két normális álló hangfalat melyben azért nem nagy, de szép telt basszus van!

A Monacor oldalán láttam normális hangszórókat...

Szerintetek ár-érték arányban hogyan járok jobban?

Vásárlás vagy építés???
  • I Angel Disco
    Szia!

A hangfal kezdésnek jó, ez az erősítő nem egy nagy lőves

Ha zene és mozi - rossz választás
    Ha csak zene - még rosszabb választás
    Ha csak mozi - akkor jó lehet, de olyan filmeknél ahol komoly effektek vannak hangerő mellett, ott megint elvérzett

Sajnos a "lé" meghatározó, tudom, de ez a szomorú valóság, bár olvasom a mínőség nem elsődleges, ebben a megvilágításban lehet még számodra jó is ez a technika.
  • dj adrián
  • dj adrián
  • narumon
    Én is egyetértek :)
  • Musachy
    Musichunter komával egyetértek abban, hogy a házimozi erősítő filmezésre lett kitalálva, nekem is van és zenehallgatás terén max. háttérzenélésre használom, mostanság leginkább ha nem film, akkor rádió vagy internet rádió szól vele. Az odafigyelősebb zenehallgatásra hifi sztereo erősítőt használok. Azok a hangdobozok viszont elég jók. Persze ez szintén egy vélemény.
  • musichunter65
    minden bizonnyal jó úton haladsz.. én valahogy idegenkedem az 5.1 erősítőktől filmezésre oké de zenére ?
    1 vélemény
  • báttyó02
    sziasztok

még az első oldalon linkeltem a kis panasonic mini hifimet, amit azóta elég sok olvasgatás után lecseréltem, igaz nincsenek nagy igényeim zene terén, de nagyon hajtott már hogy egy fokkal komolyabb cucc tényleg annyival jobb e mint ahogy mindenhol írják...igaz sok pénzt nem tudtam beletenni, de a mini hifitől azért mégiscsak sokkal jobb

szóval az erősítő egy panasonic sa he75, 5.1es szóval ezt a későbbiekben tudom majd bővíteni is

ill ezeket a hangfalakat sikerült vennem, pioneer cs701

tudom hogy nektek ezek nem nagy cuccok, de azért kíváncsi vagyok a véleményetekre hogy jó úton indultam-e el a mini hifitől :D
  • Musachy
    Egy kincs!

A kis Sokol jutott eszembe egyből, nem véletlenül.
  • bigivan
    Ezt a gyönyörűséget ma horgásztam elő a házam melletti kukából !(sic)
    Azért sok sötét balfasz él még az országunkban !
    Kivettem, kitakarítottam, adtam neki 9 voltot, s azonnal meghálálta a gondos ellátást, kitűnően működik. Azt fel nem foghatom, miért kellett szegényt kibaszni ?! Mindegy, most már jó helyen van.

• kapika

Különleges, 3 estés High End bemutató élménykoncert lesz a Klebelsberg Kulturkúriában.

A belépés ingyenes! Részletek => http://erdekel.hu/koncertelmeny
  • Musachy
    Ez meg csak a szokás miatt:
  • Musachy

• Musachy
  • Zephyr Retiring
    Mert szeretem a stúdiókat...meg a miniatúrákat is...a miniatúra stúdiókat meg méginkább :)
  • Musachy
    Ez is kedvenc.

Te amúgy miért reklámozod ezt a műanyag figurákat gyártó céget, ami a nick-logódban van?
  • Zephyr Retiring
  • narumon
    Évek óta... de te ezt pontosan tudod.
  • Zephyr Retiring
    Jó cikk, tetszett.
  • Musachy
    "Amikor egy zenekar nem tudja kifizetni a stúdióköltségeket, az azért van, mert nem sikerül eladni a lemezt, mert letöltögetik. Ugyanakkor azt mondom, hogy ha az emberek annyit keresnének, mint amennyit a munkájukért esetleg külföldön kapnak a fejlettebb, vagy jobban boldoguló országokban, akkor lehet, hogy kevesebb lenne a másolás. Talán azt mondaná a zeneszerető rajongó, hogy ezt most megveszem, mert nincsen arra szüksége, hogy tejet vagy ételt vegyen abból a pénzből a családnak. Az pedig egy jó dolog, hogy meg lehet tapogatni a borítót, kézbe lehet venni a lemezt. Nekem is vannak lemezeim otthon, szeretem megnézni, hogy mi van rajta, ki játszik rajta, ki írta, mi a szöveg. Ha nem hallom, kinyitom és meg tudom nézegetni, és ezzel közelebb kerülök a zenekarhoz. A letöltés személytelen dolog, de ilyen világban élünk. Bejött a számítógép, és ki tudja, hogy hova fogja ezt az egész dolgot vinni a jövőben." K.G.
  • Musachy
    Pokolgép 30
  • Zephyr Retiring
    Mióta kerülöd az illegális beszerzést?
    Te a nagy torrentguru :D
  • narumon
    Én úgy vagyok vele, hogy nem gyűjtök filmeket, játékot is egyre ritkábban veszek, de zenét mindig hallgatok (most is szól a háttérben). Ha látok egy régen keresett lemezt akkor megveszem, de én ugye annak a ritka - bár egyre szaporodó - vinyl gyűjtőnek számítok aki rendszeresen vesz új lemezt is. Nem ez az életem, de ha megjelenik egy új lemez egy olyan előadótól akit szeretek akkor megveszem. Számomra a digitális példányok nem érnek pénzt - nem fogok egy letölthető mp3-ért fizetni, viszont az illegális beszerzést is kerülöm, főleg általam kedvelt előadók esetén. Szóval ha nem is lennék úgymond gyűjtő új lemezeket akkor is vennék és gyűlne magától :D
  • Zephyr Retiring
    Múlt hétvégén találkoztam egy régi ismerősömmel..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Neki is hobbija ez a digitális zenegyűjtés (digizés vinylről wav-be). Rég taliztunk, kicsit eldiskurálgattunk...
    Gondoltam, azóta (hogy nem láttam) már felhagyott ő is ezzel a szenvedélyével, de nem igazán. Ő nem tudja, de én látom, hogy nála ez már megszokás, rögeszme lett. (mánia)
    Arra a kérdésemre, hogy miért csinálja még, nem tudott magyarázatot adni. Nem titok, hogy egy időre én is rákattantam erre a hobbira, de beláttam: ennek se vége, se hossza. Mindig belebotlasz egy zenébe, amit már régóta kerestél...majd egy másikba....és másikba....és így megy ez a végtelenségig.
    Ma már úgy gondolom, nem ez az életcélom. Nem mondom, hogy ha belebotlok valami jó kis bakelit lemezbe olcsón, azt nem veszem meg. Csak azt mondom, húztam egy határt, amit igyekszem betartani. Több kevesebb sikerrel. Egy nap majd lehet, hogy gondolok egyet, felkeresek valami komolyabb zene gyűjtőt és az egész kollekciót tokkal vonóval elcserélem egy faxa böhöm nagy csopper motorra, hátam mögé az asszony kerül, elém meg a végtelen országút....

Talán így lesz. Ki tudja?
  • narumon
    Azon tárolom a digitális zenéimet.
  • Zephyr Retiring
    Nas? Nos ezekhez a high end kütyükhöz én nem konyítok..
    Minek az neked?
  • narumon
    Eladtam. Semmilyen digitális ketyerém nincs már. Se DVD lejátszó, se CD játszó - ha digitális kell akkor a számítógép össze van kötve egy NAS-sal meg az erősítővel. Ha meg igazi minőségi zenére vágyom akkor vinylt indítok.
  • Zephyr Retiring
    Mi lett a sorsa?
  • narumon
    Jó kis lejátszó, én még a BDP83-at nyüstöltem egy ideig!
  • Zephyr Retiring
    high end bluray lejátszó teszt (oppo bdp95)
  • Zephyr Retiring
  • Zephyr Retiring
    "torrentezni nem kell félnetek jó lesz" :D
    Naru tapsikolhat örömében. Adtak a szarnak egy pofont..
  • Musachy
    tőtike de (nem) szabadon
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én? Az a baj, hogy én pont ellenpéldát tudnék csak mondani.
    Van, hogy az ember néha ösztönösen cselekszik. Megesik. Bár sokszor meg jobb lenne, ha helyette átgondolná a dolgot és úgy cselekedne. Az ösztön szerintem a legtöbb esetben valamiféle védelmi mechanizmust takar. Hibáztatni persze kár egy ösztönösen cselekvő embert, de érdemes próbálkozni az ösztöni "parancsaink" felülbírásával. A gondolkodással mindig több helyes megoldásra is juthatunk, míg az ösztöneinkkel legtöbbször csak egyfélére. És sokszor később belátjuk: dönthettünk volna helyesebben is ha gondolkodunk előbb és aztán cselekszünk.
  • Musachy
    Na, azért!!!
  • Musachy
    Csalás, nem ezt akartam........ próba kettő: