Akusztikai szórakoztató elektronika
-
nem elvileg,hanem gyakorlatilag sem műanyag, de abba nem akartam belemélyedni, hogy az aluminiumnak hívott hangszóró membránok nem 100% vegytiszta aluminium lemezből vannak sajtolva
,vatt ott más anyagréteg is,
de igen, valóban pontatlanul foglamaztam, hivatalosan alu a hangszórója, ami nekem semmivel sem okoz kellemesebb hangot,mintha csak polipropilén lenne, az alu nagy merevségű, jó mélynyomókhoz, de olyan szar a belső csillapítása, hogy imád rezonálni, mint egy harang, talán emiatt is van neki egy széles búgós, döngős rezonancia része a mélyben, amit így úgy próbálnak csillapítani vagy eltüntetni. a nagyminőségű papír, szénszálas papír vagy kevlár, szénszálas kevlárhoz szokott fület azonnal bántani fogja a zenétől függetlenül bármilyen PP vagy fém membrán "hangja". engem is bánt. de ettől még simán hallgatható persze, de van neki egy jellemző (ahogy te is írod, fémes) akusztikai tonalitása,ami nem jön be. komolynak gondolt vagy szánt sztereó rendszereknél nem is szeretik használni, de maradjunk a témánál, nagyjából szerintem összefoglaltad is a jellemzőit és szerintem az én emlékeimben is élő módon realisztikusan fogalmaztál.
tehát nyilván nem arról van szó, hogy eldöntsük, rossz vagy jó,hanem arról, hogy neked most megfelel, és nekem sem kell több!

nyilván önmagában sok hangdoboz "jól szól", akár sokféle zenén is, egészen addig,amig ugyanoda mellé nem rakod azt,ami sokkal jobban fog szólni és örökre megdönti az előzőleg gondolt téziseidet a jóról, de ahogy olvaslak, szerintem ilyen élményeket már sokszor tapasztaltál te is.