1846
Akusztikai szórakoztató elektronika
-
#1162 -
#1161 New no touch Nakamichi RX-505 stereo cassette deck Full IR-Remote
-
#1160 Phats & Small - Turn Around
-
#1159 Papp Szabolcs aka DJ Diamond a kecskeméti hiphop függő
-
#1158 Aiwa CA-W30 (egyébként még működik is)
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.06.28. 11:59:48 -
#1157 Yamaha HTR-5630.
-
#1156 Revel Concerta2 házimozi hangfalszett teszt AV-Online
-
#1155 Házimozi erősítő és médialejátszó egybeépítve - Arcam Solo Movie rövid bemutató
-
#1154 Indiana Line TESI 242 rövid bemutató
-
#1153 DJ Arch Jnr on it again.
-
#1152 Nekem a Musachy-t is nehéz kiejtenem, számomra te ezért lettél Mucsácsó.. -
#1151 Mint édesanyám, aki a parizer helyett mindig "parizel"-t mondott. -
#1150 Nagybátyám egyik Hitachi pörgetőjét szíjaztam újra meg kapott egy új hangszedőt is bele..
Azon is fekete alphaset betűk voltak (úgy 30 éve kerülhettek rá).
Ha nem kapok valami hasonlót, akkor kénytelen leszek csináltatni valami olyasmit rá..
Volt, hogy sablonnal úgy készítettem betűket, hogy a betűk helyét kivágattam lézerrel és grafittal átsatíroztam.
Aztán lakk a teljes felületre és olyan lett, mint a gyári..ha nem találok jobb megoldást, marad ez a módszer..
Deprez nevét is kábé 20 éve rosszul ejtem és írom..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.15. 18:24:45 -
#1149 Fasza lett!
Amúgy csak egy apró kiigazítás: "Deprez"...
Emlékszel még az alphaset-ekre? Na azzal szép feliratokat is lehetett csinálni. -
#1148 " hogyan építsünk bele egy csomó erősítő alkatrészt és dobozt egy másik kibelezett erősítődobozba " befejező rész
Felcsavarozhatjuk a doboztetőt is..
..aztán megigazítjuk az öreg orsós deplez műszereit is..
Alkoholos filccel rögtönözhetünk segédlet rovátka jelzéseket (ez később lemosható, ha lesz majd matrica rá)..
És ennyi lenne...
Közelebbről már jobban látszik, ki is inspirált ebben a projektben..
Majd egy kicsit rápihenek és aztán indulhat a tv állvány projekt.. -
#1147 Belül látszik egy "inspired" szócska... -
#1146 Bekötözgettem mindent amit akartam..
..csiszolás és festés után egyúttal egy régi kopott orsós előlapját is lerendeztem..
..beragaszthatjuk a szintmérőket is..
..majd a led paneleket is ragasztjuk (pillanatragasztóval)..
És már csavarozhatjuk is az előlapot a helyére..
-
#1145 Ez csak barkácsolgatás, se több se kevesebb.
A célja: újrahasznosítás -
#1144 figyelek, bár ez a legújabb projekt a dobjunk össze egy erősítőt, inkább a hogyan építsünk bele egy csomó erősítő alkatrészt és dobozt egy másik kibelezett erősítődobozba nevet viselné,akkor közelebb állna a valósághoz és a célhoz is.
az erősítő építés nálam hagyományos értelemben picit nagyobb falat, de ez sem lesz piskóta. -
#1143 Meglepinek szánom..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..és mivel priviben már jelezte, hogy rendszeresen benéz ide, nem írok nevet...még..
-
#1142 Ki? -
#1141 Örülök. Ketten mégiscsak jobb, mint egyedül...
Járt ugyan ide régebben egy amaximus nevezetű kolléga is,
de úgy meglepődött egy Tesla Premium láttán... ..hogy azóta szavát sem hallani..
Azért te ne illetődj majd meg ennyire a szekreter elkészültekor..
Az erőlködőt meg amúgy is egy ex SG-s kolléga szelleme inspirálja..szóval..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.13. 18:46:04 -
#1140 Helyes. Én meg olvasom/nézem. -
#1139 Én mindig örömmel fabrikálgatok ezt azt, de mivel eddig semmit sem dokumentáltam magamnak,
gondoltam itt bővel elfér az ilyesmi..legalább telik valamivel az idő.. -
#1138 Én is barkácsoltam mostanában. Egy fali lemezjátszó tartót fabrikáltam, de nem lett annyira tökéletes, ahogy elterveztem, tehát nem is hozakodok elő vele, bármennyire is unszolnál... Meg nem is dokumentáltam a folyamatot. -
#1137 Ma sem tétlenkedtem..a potikhoz a 10-es furatokat kifúrtam..
..normálisan ki is kell sorjázni a fúró után..
..és mehetnek is helyükre az új potik..
Majd kezdődhet a legtökölősebb rész, a kábelek bemérése és bekötése..
Folyt.köv. hamarosan...a bekötések után már látványosabb átalakulások jönnek majd... -
#1136 Találtam 4 régebbi sztereó potit...
..bár a nyakátmérő is 7-es helyett 10-es, de majd orvosoljuk a doboz furatokon..
..a szár méretre vágása után keresztbe bevágjuk a végét, így a kupak is könnyebben passzol majd..
..és íme a méretre "beállított" potik..
Ma ennyire futotta, holnap majd több időt szánok a projektre.. -
#1135 Dobjunk össze egy erőlködőt házilag II.rész.
Szerencsére találtam egy dobozban egy használaton kívüli másik erősítőpanelt..
nem pont belevaló, de megoldjuk a helyzetet egy csavarral..
Na lassan (nagyon lassan) kezd emlékeztetni valami erősítőfélére..
Persze a folytatáshoz vadásznom kell pár potmétert is valahonnét..
Amint találtam, folytatom is a restaurálást..
-
#1134 Na jól van, nem lehet folyton henyélni Irány a padlás, és lehozunk egy régen betervezett projektet..
..avagy Dobjunk össze egy erőlködőt házilag I. rész.
Valahová kellett pár belső alkatrész anno úgy látszik..
..és pár külső is, ezek szerint. De majd rögtönzünk valamit a helyükre..
A lábaknak is lába kélt mint azt láthatjuk..
Csiribú-csiribá már lett is másik. Bár sajna nem az eredetiek..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.09. 19:37:29 -
#1133 Mindenképpen az lesz, csak nem tudom, hogy mikor tudom majd elkezdeni.
Ma megyek ki kezeléseket íratni a derekamra. Nem a hangfalépítés miatt rottyantam le, mielőtt még kombinálnál
A szívem szakad meg érte, de van egy régi kedves dobozos projektorom, amit nem éri már meg javítani olyan nehéz hozzá alkatrészt találni. Öreg is szegény, megszolgálta már az idejét. Őt fogom átalakítani a tervek szerint egy spéci állvánnyá. Némi elképzelés már van, de jobban szeretem ha az építés folyamata közben száll meg az ihlet. Egyedi és mutatós lesz némi kívülről nem látható elrejtett extrával, amit ti látni, én meg majd később hallani is fogok..
Amúgy a Teslákkal elégedett vagyok.
És ha más előnyöm nem is származott belőle, legalább fel lettek újítva kissé azok a 30 egynéhány éves kopott dobozok is..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.05. 08:30:46 -
#1132 Ahhoz valami nagyon professzionális dolognak kellene lennie, bármihez nem adom a nevem! Jogvédett. -
#1131 megtisztelsz az inspirációddal, ezt nem vitatom. igaz, akiket én inspirálok,azok más szempontok alapján merítenek ihletet belőlem.
a projekt elején nagyon bizakodtam, és bár sok melót beleöltél, szépen dokumentáltad is, a végeredmény ettől még elég egy öszvér valami lett,legalábbis ránézésre, de biztos úgy szól,ahogyan azt a mester (önmagad) megálmodta.
a hajthatatlan üldözési mániádra nem reagálok, úgy érzem, több,mint felesleges.
nézz körül a sufniban, biztos van még olyan elheverő kacat,amiből elkészülhet végre valami inspired by musachy cumó is!
-
#1130 Nekem meg különösen nem. Az inspiráció fontos része az életemnek. -
#1129 végül is az nem árt. -
#1128 Helyzet az, hogy engem bárki képes minden körülmény ellenére (vagy éppen azért) inspirálni sok mindenben.. -
#1127 Viszont ez az inspiráció még annyira sem lenne jogos, mint a hangfal esetében... -
#1126 Lesz majd egyszerűbb projektem is.
Csak annyit árulnék el róla, hogy egy tv állvány lesz egy kissé átépítve.
Felújítom a férfi barlangot afféle retro szobának, oda lesz beépítve majd..
A Tesla meg csupán azért lett kissé komplexebb, mert mégiscsak egy prémium darabról van szó,
amit az egykori SG-s amaximus inspirált...
A spéci állványra meg már elképzeltem egy "inspired by musachy" logót, de még semmi sem biztos..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.02. 19:50:28 -
#1125 Derekasan megdolgoztál vele. Bár én az egyszerűbb megjelenés híve vagyok. -
#1124 Véget ért a javarészt időhiány miatt, részben meg lustaság miatt közel 2 hónapos Tesla Premium projekt
Ideje bekötni a hangsugárzókat..
Az eredetileg 4 ohmos hangszórókat..
..sima soros bekötéssel 8 ohmosra varázsoljuk, így szinte minden erősítővel kompatibilis lesz..
Felmehetnek az utolsó rácsok is..
Ráköthetjük akár a közel 30 éves SABA dj pultunkat is..
És elégedetten hátradőlve fülelhetjük a jó és szép eredményt
Lényegében ez ennyi. -
#1123 Tesla projekt X.
Ez a régebbi fajta dugó kerül rá, mert elég sok retro cuccal kompatibilis..
..bejelöltem a polaritásokat a kábeleken is..
..mehetnek helyükre a hangszórók..
..és aztán az előlapi rácsok is egyesével..
..igazából szinte minden a helyére kerül vissza..
Saját tapasztalatok alapján legalább alulra kell egy kis rezonancia elnyelő anyag..
Persze azért nem árt ha a cső nyílás szabadon marad