Hi-Fi Choice

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

amaximus
a 80as vége felé, 90es eléjén 5-6 évet éltem ezekkel is, aztán tovább adtam havernak, aki 10 év után megint csak tovább adta a stafétát, azóta persze minden megváltozott, itt már időszakos peremezésre vártak, de lehet túl is élnek minket. <#vigyor> (a fotót nem én csináltam)

Preludium B32 és Videoton DC2236, hifi körökben szentségtörésnek számít, de a 4 együtt jól és irtó nagyot tudott szólni <#nevetes1>

Utoljára szerkesztette: amaximus, 2016.12.03. 10:57:02
amaximus
olyan music-centerrel talán még én is játszottam 88 körül fél évig, akkor elég drágán mérték, de ma már inkább csak odaajándékoznám bárkinek és még pénzt is adnék hozzá, hogy vissza se hozza. <#vigyor>

a vidik meg perem nélkül is szólnak <#nevetes1>
Zephyr Retiring

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring
A laptopról előkotortam egy fotót a sok sok már nem körülöttem lévő műszer közül:

Értelemszerűen az alsó Vidik már rég nem szuperáltak amikor a fotó készült..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.11.29. 17:27:20

Zephyr Retiring
<#nevetes1>
Azért nem lennék biztos abban, hogy másoknak is gyönyörűséget okozna az, ami nekem.
Szerencsére ahány ember, annyi ízlés. Vagy tetszik másoknak, vagy nem.
Viszont azon már érdemesebb lenne elmélkedni, hogy épp az imént osztottam meg (vagy nemrég) a #985 hsz. alatti vidit,
amire rajtad kívül senki sem reagált, pedig egyike (ha nem is a legnagyobb) de mindenképp a legszebb gyűjteményeknek.
És még te is nagyjából egy mondattal el is intézted a dolgot.
Szóval lefotózom a gyűjteményem, jön rá egy két "szupi" meg "hű meg há" és esetleg még három " ennyi?" vagy "ettől még nekem is jobbak vannak a pincémben" oszt téma ki is fújt.
Egyébként én sem láttam még a te gyűjteményed, holott még az is lehet, hogy még nálam is több ketyeréd van<#nevetes1>
Rég errefelé nem járt pécsi kolléga sem tud már felmenni a padlásra a sok hifi műszertől, miközben pedig szinte mindet bemutatta egy 2 perces vidiben.
Aztán (persze nem emiatt) de már nem is érdekelte a téma..
Magánvélemény: ha egyesével csak minden héten, vagy kéthetente megmutatott volna egyet-egyet belőle, talán még most is ide járna<#nyes>
Szerintem ez kedv kérdése csupán. Ha lesz kedvem kiteszek egy saját fotót valami műszaki ketyeréről, ha meg nem akkor nem.
Ha benéz néha valaki és beköszön, az jó, ha meg 5 évig senki akkor sem dől össze a világ.
Önző talán sosem voltam. Irigy sajnos igen. Remélem sikerült róla leszoknom már..
Meg aztán az is megesik néha, hogy persze szeretne néha az ember egy egy kedvenc hi-fi műszer fotót megosztani,
de kinek és miért?
És különben is: mi az élet értelme? Mi a létezés célja? Miért vagyunk itt? Miről szól az életünk?
Szerintem ezeket a kérdéseket mindenki lefuttatja egyszer egyszer az elméje hardverén
miközben néha felbukkan egy egy szép kép szoftveresen (pl.jpg<#fejvakaras>)
Én nem önzőségnek nevezném a lustaságom, hanem szimplán lustaságnak..
És a teletömtem a szobát is túlzás annak fényében, hogy számtalan szerkezettől helyhiány miatt meg kellett válnom.
De igyekszem majd jobban össze-szedni magam és alkalomadtán egy egy saját fotót is kitenni.
Ha másért nem, akkor legalább a te kedvedért.
Bocs, ha hosszúra nyújtottam.<#vigyor><#worship>

Musachy
Na pont ezeket kéne itt publikálnod, amiről írtál és teletömted a szobád. Csak egy fényképezésre alkalmas eszköz kell hozzá. Ne fossz meg másokat a gyönyörködéstől, ne légy önző!

imo :) science fiction is science fact

Zephyr Retiring
Én ha tehetem, bezárkózom a retró szobámba és hol egyik, hol a másik szépségben gyönyörködöm.
Egyszer az asszony (még évekkel ezelőtt) megkérdezte, hogy lomtalanításkor nem akarom-e kitenni a hátsó szobából a kacatokat..<#wow3>
Mire rájöttem, hogy neki mik a kacatok..<#shakehead>
Egyezséget kötöttünk. Én nem firtatom soha ha felszed pár kilót (megjegyzem nem szed) ő meg nem megy be oda.
Így lett a hátsó szoba az én retró szobám lemezjátszókkal, erősítőkkel, deckekkel, orsós magnókkal, boomboxokkal, hangfalakkal,
de ott kaptak helyet a dvd és cd gyűjtemény, a magnó és orsós szalagok és a vinyl gyűjtemény is.
Ő pedig kapott egy általa megtervezett női birodalmat.
Ruhák, cipők divatmagazinok, pipereasztal tükörrel meg egy csomó (számomra) értéktelen kacattal.
Azóta mindenki boldog.<#love11>

Musachy
Ezek a csodás régi gépek még mindig szívmelengetőek számomra, gondolom a mai srácoknak már csak felesleges vasak...

Zephyr Retiring

Zephyr Retiring
Rezső bá szintén rokonlélek.
Verseket (dalszövegeket) ír(ogatott), zenéket szerzett,
és szeretné mindezt jó minőségben visszahallgatni egyszer.
Pont mintha magamat látnám<#hehe>

Kivéve talán annyit, hogy az egyszer, az nálam már most van<#eplus2>

Zephyr Retiring
Tehát továbbra is érdemes a veszteségmentes formátumnál maradni,
amennyiben zenehallgatásról beszélünk...ez egyértelmű, bár
én ezt már a vidi előtt is tudtam<#hehe>
Ne ijedj meg, nem fogok azonnal egy jó fejhallgatóért szaladni sem a sarki elektronikai boltba,
beérem azzal a régi Philips-el amim már vagy 20 éve szuperál itthon. Igaz, már kissé poros szegényke..<#nevetes1>

Vagy milyen továbbiakra lennél kíváncsi?<#vigyor>

amaximus
nem is tudtam, hogy Rezső ilyen hifirajongó.
nem igazán olvasok már ilyeneket, 10-20 éve leszoktam róluk, túl sok a fizetett cikk és a reklám, vagy a célzott hírdetéses 'jaj de szép, jaj de jó és micsoda minőség' tartalmú szöve benne, gyakorlatilag reklámújsággá változtak a hasonló hifi-magaznok.
nézegetni jó őket,de a felét se szabad komolyan venni a leírtaknak.
amaximus
tehát? neked mi ebből a tanulság? és hogy gondolod a továbbiakat?
<#kacsint><#lama>

Zephyr Retiring

Zephyr Retiring

Zephyr Retiring

Zephyr Retiring
A sokunk által más (zenei) területről is ismert
Soltész Rezső (ma már csak) kiadó-szerkesztőként átvett és publikált

friss és régebbi Sztereó Sound and Vision magazinjai

online formában (PDF) itt megtekinthetőek és letölthetőek hivatalosan 😊

Kellemes olvasást és hétvégét!<#wave>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.11.19. 17:57:14

Zephyr Retiring
Az új Pro-Ject idei új projektje<#vigyor>
Épp most olvastam róla..

Tavaly is vitte az Eisa díjat..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.11.17. 18:26:22

Zephyr Retiring
Kellemes napot és jó zenéket mindenkinek!
<#vigyor>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.11.15. 13:53:11

Zephyr Retiring
Lauda.
Három éve az egyik legnagyobb európai hi-fi gyűjtő volt..
(az 1.perc körül látható utcarészlet akár Egerben is lehetne<#nyes>)

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.11.15. 13:22:33

Zephyr Retiring
16 vagy 24 bit?

forrás: Musicdivision.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Látod Amaximus kolléga?
Ennyire egyszerű egy máshol megírt cikket itt publikálni<#miaz>

privát kiegészítés ehhez a cikkhez: " (LP-k – anyaguk már nem bakelit) "
Nem "már nem bakelit" , hanem soha nem is volt az. Legfeljebb sellák..

<#vigyor>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.11.13. 10:43:59

Zephyr Retiring
Elkészült a videó a felgyógyulásomról<#nevetes1>
Akkor nyomassuk<#eljen><#mf2>

Zephyr Retiring
Amennyiben az exhibicionista énem alatt a stílusom megmutogatását érted, akkor egyetértek..
az egyéb jellegű jelentéseitől viszont teljesen elhatárolódom.

Légy jó és szobatiszta, és ne feledd, a rock'n roll örök és elpusztíthatatlan<#eljen>
Éljen május 1-e és a csajok!
A wav legyen veled<#wave>

amaximus
a mértékletes önkritka fontos tényező a jellem ismeretemben, de nálad picit pontosítanék, mert a sok hájgendtől már teljesen deformált az énképed
született tehetség = született exhibicionista (tévhitekben élő okokskodó nagyotmondó)

<#worship><#nevetes1>
Zephyr Retiring
Szép önjellemzés, gratulálok<#law>
Ez az első lépés a gyógyulás felé<#nevetes1>
Én szerényebben fogalmazok magammal kapcsolatban,
de akármilyen szerénynek is tűnik, ugyanakkor nagyképűnek is hangzik
ez a rám két legjellemzőbb szó:
született tehetség

Ez van. Beletörődtem a sorsomba. Törődj bele te is<#nyes>

amaximus
ezt is csak képzeled vagy ha erősen koncentrálsz rá,akkor már elhitetődik? 😊
ilyenben én is jó vagyok, voltam már szupermen, betmen és vasember is, olykor "te szemét állat" is. <#nyes>
Zephyr Retiring
Csak a te kedvedért...<#nevetes1>...leszek ma képzelt beteg.
De amellett ez is megmarad nekem még egy ideig 😊<#vigyor>

amaximus
"Abszolút hallásom van, olyan hangokat is meghallok, amiket más nem"

ez egy csodálatos képesség, "hangokat hallok"
van, aki irigyli,van, aki kezelteti (legalábbis biztos félrediagnosztizálják) a képzelt mentális pszichoszomatikus jelenségeket <#nevetes1><#worship>
Zephyr Retiring
A yo az jo úgymint "joómá áá á áájn, kozájn bébi fészt of cájn"<#vigyor>
A ya pedig já, mérget is vehetsz rá.
Abszolút hallásom van, olyan hangokat is meghallok, amiket más nem. Ez van<#hawaii>

amaximus
lehet, a németes akcentusodra németesen próbáltak válaszolni.

dojuunderstant?! 😊

gondolom ők nem jaaat mondtak, hanem yeah-t, csak nem értetted a magyarhoz szokott szlengeddel. <#nevetes1> esetleg Ya,ami a Yo (aha) egyik alakja. <#vigyor0>
Sie wissen?
Utoljára szerkesztette: amaximus, 2016.11.11. 17:47:35
Zephyr Retiring
Angol nyelvterületeken is dívik már évszázadok óta a tájszólás.
Kanadában is, Londonban is és még ezer más területen.
Ezt a szót (is) számtalan egyéb angol szóval egyetemben külföldön
hallottam én már
íkvalájzernek,
ikvelájzernek,
ejkvalészernek,
ekvalézenek de ejkvalízörnek is.
Szerintem fogadd el: ahány ház, annyi szokás<#banplz>
Nekem pl. az volt furcsa, hogy amikor a kanadaiakkal kellett értekeznem valamit,
a " do you understand?"-emre a "yaaa"-t felelték folyton<#nyes>
Már majdnem felvilágosítottam őket, hogy én nem vagyok német,
amikor észrevettem, hogy egymás közt is "jááá"-znak amikor magyaráznak<#nyes>

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.11.11. 17:40:18

amaximus
Apollo a románoknál is Apollo.
ez a gyerek meg nyilván sosem tudott helyesen írni, és csak elcseszte, így marad,még majd tetszik is neki,és a rajongóknak is, akik mostantól végre elkezdik egyellel terjeszteni az igét. tehát következik az ekvalézer-hatás.<#nyes>
amaximus
nem a változással vagy egyszerűsítéssel nem értek egyet,hanem azzal, hogy a legutóbbiban ez néhány részletben megtörtént, és a fenmaradó 97%-ban pedig csak teljesen meg lett kutyulva az,amit az ember évekig gyakorolt, vagy megtanult.konkrétan, téptem a hajam a változások listáján. nézz meg pár példát, és meg fogsz érteni,de lehet, bedobok majd párat.<#falbav>
ha rajtam múlna, egyszerűen bevezetném a fonetikus írásmódot, és kész.
Musachy
Ahogy elnézem egyre kevesebben veszik a fáradságot a helyesírásra, nekik is kellett ez a változás. Néha arra gondolok, hogy totál le kéne egyszerűsíteni a magyar helyesírást, hogy a sok analfabéta is le tudja írni a magyar szavakat, mondatokat helyesen...
Láttam a topikodban, hogy fejtegetted az "Apolo" dolgot. Nos, a románok például "kitalálták" és összerakták a nyelvüket, náluk nincsenek duplázott betűk, hogy a sok hülye is rendesen le tudja írni. Lehet, hogy ez az Apolo is román?
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2016.11.11. 17:13:06

amaximus
úgy látom, te is szeretsz helyesen írni, eggyenlőre <#nevetes1>

igen,attól én is falra mászok, bár az új szabályzat óta elvesztettem a hitem, teljesen és véglegesen!
annyira abszurd dolgok annyira abszurdan változtak, hogy felmerült a kétség, akik ezt eldöntötték nem drogoztak-e közben?

a kis mini hifik árain én is felhördültem, de tény,már akkor ezek ennyiért mentek, sőt drágábban is.
Musachy
Holy shit! B@xott drágák voltak ezek a szarok!

Musachy
Csak pár perc telt el a két hsz közt, tehát nem hosszútávú és visszatérő. Csak illusztrálni akartam.
Akárhogy is, szerintem baromság volt ezt így honosítani. Legalább olyan zavaró számomra, mint amikor sokan (itt sz sg-n is) az egyelőre helyett egyeNlőrét használnak, abszolút hibásan.

amaximus
záró gondolatként egy érdekesség 1995. dec. 4. a média szakügynökségek <#lama> már ekkortájt is használták ezt a borzalmas formát,
részlet egy aznapi kiadásból.

amaximus
saját paint rajz?! <#nevetes1> úgy látom mégsem tudod magad ezen túltenni. hétvégére remélem már azért jobban leszel emiatt.<#vigyor>

gondoltam dobok pár linket a fertőzés komolyságáról,de felesleges, gugliba bírod és elszörnyedhetsz egész hétre.<#vigyor>
a mindég az más, az egy létező magyar szó tájszólással (hagyományőrzéssel) kiejtve. <#vigyor0>
Musachy

Musachy
Igazad van, persze ettől még nem lesznek álmatlan éjszakáim, túl tudom tenni rajta magam. Viszont jobb híján egy szótárt fellapoztam és az elektronikában használatos kifejezés magyar megfelelőjeként ugyanazt az írásmódot adja meg. Az "ekvalÉzer" egy baromság, valami paraszt (értsd: nem földművesként) kimondta egyszer és ez terjedt el, mint a vírus, ahogy mondod. Mondogasd magadban ezt párszor és érezni fogod benne a butaságot. Ez olyasmi, mint a "mindÉg"...

Utoljára szerkesztette: Musachy, 2016.11.11. 10:22:38

amaximus
igen suta a szó, és lézer aztán tényleg sehol sincs, de törődj bele!ez van.
sajnos, akik a szót bevezették ebben a formában a nyelvbe, teljesen analfabéták (értsd: sík hülyék) voltak az eredeti kiejtéshez és jelentéshez is. nyilván egy íróasztal mögül született meg az ötlet és a döntés is. mi már nem tudjuk befolyásolni a hülyeség terjedését,bár néhány gyártó tehetett volna ellene, de nem tett, hisza a hülyeség attól lesz még jobb és szebb, hogy terjed,mint a vírus. <#nevetes1>
Musachy
Az pedig erősen íkúmínuszosnak hangzik -számomra. De hogy nem fonetikus, az biztos!

Zephyr Retiring
Szerintem csak fonetikus akart lenni.
Ekvalézernek ejtjük, és nem ekvalízernek.
Legalábbis mifelénk<#vigyor>
A rádióra emlékszem.
Nekem tetszett. Sajna idehaza annyira régi rádióm már nincs, de tizen-huszon évvel későbbiek már igen.
Előbb-utóbb bekerülnek ide ők is majd<#wink>

Musachy
Még az "ekvalizer" elfogadható lett volna, na de lézer?

Amúgy, ha jól emlékszem régen tettem be pár fotót egy nagy csöves lemezjátszós rádióról is. Igaz az legalább csúcs volt a maga idejében, ha nem is hi-fi.

Zephyr Retiring
Pápá<#wave>
Azért néha jussunk eszedbe<#nyes>

Zephyr Retiring
Szigorúan véve nem, de idéznék magamtól ha megengeded:
" a cél az lenne, hogy bemutassuk egymásnak, milyen hangtechnikai eszközök is vannak a közelünkben.
mire jók és mire képesek..
bemutatásra kerülhetnek magnódeckek, rádiók, erősítők, rádiós erősítők, hangfalak, vinyl-(vagy ha úgy tetszik, bakelit-) lemezjátszók, cd, ld, dvd, bluray..etc..lézerlejátszók, equalizerek, házimozik, és esetleg egynémely televíziókészülék is, ha akusztikailag szót érdemel.."

Látom, a magnó deck-et egybe írtam 2011-ben<#falbav>
De legalább az equalizer nem ekvalézer<#nevetes1>
Ja, és a Sharpot is tekintsük rádiónak kivételesen<#worship>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2016.11.10. 19:52:02

Musachy
maNus... Azt már csak mellesleg jegyzem meg, hogy az sg mobilverziója egy rakat caca!

Musachy
Én csak pár ütődött maustól hallottam így, főként ifjúkoromban. De ha ez komoly, akkor mélységesen meg vagyok rőkönyödve!

amaximus
bár csúnyának tűnhet, sajnos vagy nem, ezt így magyarosították és rengeteg helyen már évek óta így használják.
tényleg léptem, folyt.legközelebb.