5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
-
ChipKng #2598 Azon a palyan nincs hegy, csak a templom meg 1db kifutopalya. Ott sorakoztak fel a tankok. Asszem volt 1 v 2 repulosunk, de a javat a foldon inteztuk el. -
#2597 Leírni persze egyszerűbb, tudom. -
#2596 " Igy se gyalog se pancelossal nem volt eselyed "- Bár a 300 órámmal nem vagyok a legtapasztaltabb játékos, de azért kihúztam két db 15-ös karaktert, 10.000 csatám van, és nem volt olyan, hogy nincs megoldás. Ésszel játszani -> ez még mindig a kulcsszó. Nem lehet, és nem is kell minden csatát megnyerni. 1 vonalas támadások a legnehezebbek, ezt mindenki tudja. Tank kemp van fő bázisnál? Nem spawnolok oda, főleg nem tankkal - felesleges, azzal csak az ellenfélnek teszek jót. Kettes pont - motorbringa, arról jóval nehezebben lőnek le Reconn-al (1-es pontról meg a tankok minimális eséllyel látnak csak rá a 2-esre, mert általában kurva messze vannak egymástól). Elég egyszer bejutni A3-ra (vagy akármilyen számú 3-asra), és onnantól már be is húztad. Miért? 3-4 tank kempel A1-en, A2-n 3-4 Recon, akkor szinte nincs emberük, aki BENTRŐL VÉDI A3-at. Ha valaki, vagy valakik mégis bevédik, akkor kaszt váltás, Recon-al vadászat a kibújó tankosokra / rohamozó katonákra. Sokszor találkoztam ilyen kempel. Tegnap pl felültem egy motorbringára, elhúztam kertek alatt 3-as pontra, behúztam, és már mentem is tovább - itt már két személlyel. 1-esről a tankok nem értek vissza még a 4-es pontra sem, már rég templomot húztuk be, mire meghallottam hangjukat. 20 percig uralták a meccset, 20 percig próbálkoztam rést találni. Sikerült.
Chip:
Viszont hol volt a légi támogatásotok, Chip? Az egy CandyLand számukra, sok ezer XP, egy aranybánya, egy tuti fullos kaszinó, a Póker, a Joker, a mindent vivő ász. Reptéren tankokat lőni a repülősök álma. Nem tudnak hova bújni, mert még a hegyeken is be tudják lőni a tankokat.
-
ikarus44 #2595 A TS egy ilyen játékban elengedhetetlenül fontos. Nélküle nem is lehet hatékonyan csapatban menni. -
ChipKng #2594 Picit elbeszeltek egymas mellett. Ha jol ertelmezem az alsobb pontokat reconok lottek be, az elsot ahol meg a tankok johetnenek meg pancelossal. Igy se gyalog se pancelossal nem volt eselyed barmit is alkotni ha egyedul vagy. Es ez a kulcsmomentum. Csapatban mar lehet javitani ezen.
Volt egy olyan csatam a hetvegen a Devil's Brigade-el, hogy tankok nelkul mentunk 120 light tank ellen assault modban a repterre D line-rol... Nos, ott a tankok kokemenyen bevedtek O2-ot ugy, hogy felsorakoztak teljes szelessegben. Node pont erre keszultunk fel. Mar belepeskor mondtak, hogy mindenki az Anti Tank karakterrel keszuljon es pusztitsunk amennyit csak birunk. 56 konnyu tankot es 3 kiraly tigrist veszitettek a Nemetek. Mikor huledeztem mondta valaki, hogy a rekord 96 volt. Total eselytelen volt amugy a csata de annyira szepen ment az apritas, hogy az ellenfel feladta a tovabbi tankok spawn-olasat es szepen behuztuk O1-et. En az O2-on orkodve vegul nem vartam meg mig a tarsak X1-et betakaritjak, hanem azonnal mentem O3-ra es hamar meg is lett a lehetetlennek tuno gyozelem. Sokat szamitott, hogy szinte a teljes csapat (2-3 fot leszamitva) egy TS csatornan kommunikalt. Oriasi elony ha tudsz kommunikalni es egyszerre mozog a banda. Ez lehet egyedul megoldas, de ha a masik oldal is ilyen rendszerezett akkor mar hatrany van. Sot, olyakor inditok 0/8-as statokkal. :) -
#2593 Félre ne érts, nem akarlak megbántani, de...
Nem tudok többet segíteni, ha szerinted nincs ott a megoldás az írásomban. Én tudom kezelni az ilyen helyzetet (az nagyban segít, ha nem egyedül kell véghez vinned az akcióidat), mondjuk én nem is játszom alfa óta Mintha akármit is jelentene - tudod hány 17-es szintű balfasszal találkozok naponta? Jézus, lökném bele őket az ágyúcsőbe tölténynek, vagy a hullájukat baszkodnám a hídra egymásra golyófogónak, lehet még annak sem lennének jók.
Amúgy a második (azaz a tankos) mondatod elárulta, hogy nem tudtad megfelelően értelmezni azt, amit leírtam - mondtam, hogy nem kellenek tankok ilyenkor, de hát csak azért is azzal vagy elfoglalva, hogy a tank spawn pontokat kempelik. Hát ez van, én megpróbáltam.
Azt leírnád, hogy melyik mapról volt szó? -
#2592 nem irtad le a megoldast.3 tank kempelte a bazist ahol a mi tankjaink spawnoltak. miert ne lenne 3 pontal arrebb tanktamogatasuk?! + tankok es a mesterloveszek pancelozott jarmuvei segitettek a foglalast a 3. pontnal amiert csataztunk. onnan be-belottek a 2. pontot is. teljesen eselytelenek voltunk. 1 szarnyon tamadtunk, es az osszes tobbi kezdopont az ellenfele volt.
pre alfa ota jatszom a jatekkal, nem vagyok, hulye. ha mar a varosban folyik a kuzdelem sosem spawnolok tankkal, mindig assault vagyok,
vagy AT.
#2590 csak akkor ha az az utolso bazis, es betamadjak. de itt meg nem ez volt a szitu. -
ikarus44 #2591 Na ez aztán fejlesztés volt... -
#2590 Mindig van megoldás, Chip. Főbázist kempelve ráadásul nem is a bázishoz rak a játék, hanem arrébb, ez pont a spawn kemp miatt van. -
#2589 Leírtam a megoldást. Most komolyan. Kempelik a fő bázisod, akkor az azt jelenti, hogy nincs tank támogatásuk 3 ponttal arrébb, ahol a csata van. Ennél jobbat kívánni sem lehet. Ha nincs tank támogatásuk arrébb, kell neked tankkal spawn-olni? Nem, egyáltalán nem. Mit kell tenni? Infantry a második ponton (esetleg Recon, ha védekezés van), irány a 3. pont, és behúzni (vagy bevédeni ha Recon).
Sokan amúgy elrontják war-ban is, hogy mindenáron tankot akarnak spawn-onli. Pl. egy városi pályán ha már betörtek a város részére, hulla értelmetlen felesleges, és még millió esetben is. Amit leírtál szituációt, abban is teljesen szükségtelen, csak értékes warfound-ok vesznek el, és pártolnak át az ellenfél kasszájába. Elsődleges cél a csata cap pontjainak megszerzése, és nem a tankok kilövése - sajátítsd el ezt a gondolkodásmódot, ésszel játssz, és sikeres leszel. -
ChipKng #2588 Skirmish-ben mar eltuntek a spawn kemperek, mert ott az elso lovesig ( vagy amig a span teruleten belul allsz) lathatatlan vagy. Ezt kellene a tankokra is ervenyesiteni. Rogton megszunne ez a fajta kempeles.
Utoljára szerkesztette: ChipKng, 2016.01.21. 13:14:02 -
#2587 mert csak 1 bazisunk volt ahol tankokkal lehetet spawnolni, pusztan ezert. 1 kezdorol indultunk es a 2.-3. pontokert ment a csata, de ott meg is rekedtunk. eloszor gyalogossal indultam, de lattam hogy vannak tankjaink, ezert valtottam kasztot, hogy legyen nemi eselyunk. de az ilyen kemper buzik miatt nem lehet jatszani.
a programozok a huylek, hogy ilyet engednek. se a battlefieldekben, se RO-ban ilyet nem lehetett, ott megtudtak oldani, itt viszont le se szarjak.
-
#2586 Deeeee... most komolyan. Ha a fő bázist kempelik, és nem is ott van az igazi csata -> mi a francnak oda spawn-oltok, vagy mi a francnak spawnoltok tankot? 3 tank kempeli? Kit érdekel, legalább ahol az igazi csata van, ott nem lesz tank az ellenféltől, és egy igazi gyilkológép lesz az infantry-ból. Igazából ezt kívánnám minden meccsre, mivel nincs még kifejlesztett anti-tankosom. Azok lődözzék a semmit hátul, én meg faszán behúzom az összes pontot, és a végén enyém az összes xp.
Nem a kempelő tankok voltak hülyék, hanem azok, akik eléjük spawnoltak. -
ToMy_ #2585 Most (mármint a patch előtti állapotban) úgy van, hogy csipőnél tartott fegyver esetén is lövéskor a golyók a "nézőpontodból", a képernyő közepéről indulnak a célkereszt felé.
Az "Adam"-ben meg az van, hogy ilyenkor ténylegesen abból a pontból indulnak a lövedékek, ahol a fegyver csőtorkolata van, tehát csípőlövéskor a nézőpontodhoz (a képernyő közepéhez) képest jobbra-lentebbről.
Pár képpel látványosan el is magyarázták a dolgot, amikor egy homokzsák-fedezék van közted és az ellenfél között.
Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2016.01.21. 12:05:14 -
#2584 inkabb a spawnkemperekkel kezdenenek vegre valamit. tegnap 3 tank beallt a kiindulobazisunk kore, es egybol lottek a lespawnolo tankjainkat, mindezt ugy, hogy a csata 3 pontal arrebb zajlott. -
ikarus44 #2583 De most egész konkrétan mi is az új változtatás a célzáson?, mert nem igen tudtam kivenni a leírásban. ( Csak értettem hogy, most szem magasságban tartja a fegyót ha nincs vállhoz emelve) -
ChipKng #2582 Miert mondod ezt? :) Megjelent a mobil AA amire ugy vagytal es a Garand Power megnagyobb lett ! :) Mondjuk az kevesbe tetszik, hogy most mar ha kigurom a gepbol 1 lovessel leszednek egy GW-vel. :( Egymas utan 6x hiaba ugrottam masik pontokra is, mindig lelottek...
Sztem rafer meg egy kis finomhangolas ezekre a cuccokra.
Orvendetes az is, hogy a taskak lekerultek es vegre nem lognak at a falakon.
A Squad2-ot mar sokan varjak, de az meg mindig nem erkezett meg sajna. Arra en is kivancsi vagyok. -
#2581 Ha már fos lett az smg, beindult a lapátofon:
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.01.21. 01:27:54 -
#2580 "You are receiving this notification because the report you filed on the post "Re: Adams Update - Changelog" in "Adams Update - Changelog" at "Heroes & Generals Forum" was handled by a moderator or by an administrator.
Ennyi bazmeg, leírtam normálisan, hogy teljesen fos lett a recoil, már moderáltak is. Kurva anyjukat, tetves gyökerek, soha többet nem veszek veterán tagságot.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.01.20. 19:56:35 -
#2579 XDDDDDDDDDDDDD
Na jól van bazmeg XDDDD Full új recoilt kapott az smg. Gondolom az, hogy a Carbine a játék MAGASAN LEGERŐSEBB fegyvere, az nem zavar senkit, de hogy újra meg kelljen tanulni lőni az smg-vel, az aztán szükséges volt. Legutóbb pont egy ilyen faszság miatt hagytam abba ezt a szar játékot, most megint elég erősen ezen gondolkodom. -
#2578 Ezek a mobile AA-Gun-ok szerintem jók lesznek. Egy repülőnek hatalmas tűzereje van, ha nincs a légtérben ellenfele, képes uralni gyakorlatilag egy pályarészt, nem hiába vannak xp-ben mindig az élen. Földről kilőni csak pár helyről lehet, ahol van AA gun, azonban ezeket egy rutinos pilóta csukott szemmel kibombázza. Talán így kicsit megtörik a hatalmukat. -
Devid-on #2577 Már megint 1 update amiben semmi nincs -
#2576 Megkérkezett az Adams update:
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.01.20. 18:10:45 -
#2575 Sajnos az, hogy nyerünk-e vagy vesztünk, nagyban függ a csapatunktól. De szerencsére az xp rendszer úgy van kitalálva, hogy ha jó vagy, jutalmaz téged. Ahogy ikarus print screen-je és Chip hozzászóláa is igazolja - ha harcolsz becsülettel, szívből, és ésszel, az xp szerzésnek nem lehet akadálya az, hogy egy vesztes csatában vettél részt.
Az alap koncepció nálam az, hogy senkiben nem bízhatsz. Ha ketten vagytok egy ismeretlen csapattársal foglalóponton, én nem bízom abban, hogy ő az egyik fele néz, én a másik fele, hanem egy semleges pozíciót veszek fel, ahonnan aztán mindkét irányba tudok támadni, esetleg mozogni. Klánnál ez nem kérdés, ha valaki az egyik kijárat felé néz, azt tuti bevédi, nem kell megosztanom a figyelmet. De random csatákban kevés ilyen emberrel találkozni.
Mostanában klán nélkül keveset megyek (szerintem látszik is a fórumon, hogy nem vágom tele káromkodós, idegeskedő, mocskos posztokkal), de ha véletlenül magányos farkasként ugranék bele egy csatába, akkor mindenképpen végig gondolom a forgatókönyvet. Fontos tudni, hogy melyik vonalon milyen támogatással rendelkezik az ellenfél, szóval honnan vannak tankjai, mesterlövészei, repülői, aztán ezeket fontossági sorrendbe rakva behúzni - már ha csapat is támogat ebben. A térképet folyamatosan bambulom, mert egyszer erre a felére kell erősítés, aztán a másikra, aztán jött még egy line, azt le kéne zárni, és közben az idióta trollokat is el kell viselni, aki a 2/19-es statjával, és 20 szerzett XP-jével megmagyarázza, hogy én miért vagyok szar, és mindenki noob, csak ő a király.
Most már hogy van két darab 15-ös szintű karakter, tudok váltani csata közben kasztot. Mindig infantry-val kezdek, és ha a csapat segít, valamint jól csinálom a dolgom, akkor marad is meccs végéig - azonban ha túlerőben van az ellenfélnél, és balfék a csapatom, akkor Assault harcban is cserélek Reconra. Ilyenkor nem látok esélyt már a győzelemre (ez nagyjából 15 perc alatt kiderül), és váltok. Ha már a többiek nem képesek segíteni nekem, akkor killeket szerzek, és vele együtt xp-t is (és higyjétek el, egy sniper Camouflage-al meg Ghillie-vel olyan, mint egy szellem - tudod hogy ott van valahol, de soha nem látod...)
Klánban múltkor védekeztünk egy fontos városban, gondoltam nyomatok egy Recon-t. 52/9-es stat lett a vége, TS-en is magasztaltak, és azóta bizonyos pályákon külön kérik, hogy ne Infantry-val kezdjek, hanem motoros Recon-al, és ugye ne az első foglalási ponthoz menjek, hanem a másodikat védjem, és támogassam, amíg nincs elfoglalva. Sokszor ugye ellenfélnél is páran kihagyják az első cap pontot, és mennek egyből a másodikra, na ilyenkor az a feladatom, hogy megtizedeljem ezeket a katonákat. Sokszor sikerül
Szóval uraim, tudom, hogy idegesítő veszteni, de a játék jutalmazni fog vesztesként is, ha kiemelkedően küzd az ember. War-ban ugyan a nyerés lenne a cél, de ezt nagyon sokan nem fogják fel, vagy nem tudják értelmezni, miről szól a war. Feladni nem szabad, kilépni csatából csakis nagyon indokolt esetben - pl elfogyott a sör a hűtőből. -
ChipKng #2574 Tegnap elegge vacakul ment nekem a moka. Az elso meccsemen egy 'random' csapattal kerultem ossze 3 nemzetes csataban. Egyik tag durrogott, hogy miert nem tamadunk mint a hulyegyerek C line-rol mikor A-rol es B-rol is az oroszok jottek, O2-t vedtek a Nemetek es az O2 spawn pontrol csipasok/autobol gepfegyverrel fedeztek a hatso bejaratot, tovabba C3-at is korbecamp-eltek a vedok. Tiszta meszarszek volt. En meg elkezdtem kiszedegetni oket erre autoval atgazol rajtam a srac es mikor kerdore vontam beugatott, hogy nem tamadok. Azert rohanjak be, hogy lemeszaroljanak? Csak ugy tudtam bejutni hogy mar pirosban volt az eleterom... foleg a csipasok miatt. Elegtetel az lett, hogy a meccs vegen (termeszetesen elbuktuk) nekem volt a legtobb pontom.
Utana meg toltam 1 war-t a DB-vel a TPDs-ek brigadja ellen. Sajna azt is elbuktuk, de erdekes volt hallani amint mondogattak az emberek, hogy milyen 'hihetetlen' talalatokat vittek be a tuloldalrol. Csak ugy ropkodtek az mg42-es headshot-ok meg a palya tuloldalarol a talalatok. Evvan. Nem lehet mindig nyerni. :) -
ikarus44 #2573 Köszi! Amúgy ezzel a csatával lett meg a Tigris, meg a repesz a PZ IVH-hoz. A csata jó részében egy SU-85-öt szívattam. Ő csak 2-szer tudott kilőni, én viszont 10-szer. Kicsit ideges lehetett De még 2 csipát is kiszedtem méghozzá az ebben a csatában először használt csavarkulccsal. Ráadásul, az elsőnek még Ppsh-ja volt. A másikat meg úgy szedtem ki hogy mögé lopóztam és letettem a zsákmányolt Ppsh-t, és schilli módra kezembe vettem a csavarkulcsot, és azzal öltem meg.
És itt a folytatás is: (bár igaz itt a tankos karival kezdtem, de 4-5X-rös túlerő volt mert senki nem jött velem a többi tankos közül így a 9 kilőtt tank után átnyergeltem a gépre, és onnan jött a pedózás. )
Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2016.01.19. 19:38:39 -
#2572 Na ez szép! Gratulálok! -
ikarus44 #2571 Az eddigi legjobb, (és legeredményesebb) meccs a harckocsizós karimmal. Csak kár hogy vereség lett a vége.
Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2016.01.19. 17:34:04 -
zsombor1969 #2570 Természetesen Allied oldal. :) -
ikarus44 #2569 Ahogy ráérek. Ma pl. olyan 3-4-től leszek -
#2568 Én este 8-tól leszek, szóval én 8-tól. Szovjet vagy amcsi oldal. -
zsombor1969 #2567 Kérdés: ti amúgy mikor értek rá Squadozni? Hétvégén? -
ChipKng #2566 Ajanlom figyelmedbe OldManSmithers repulo leckeit a youtube-rol. Ott frankon elmagyarazza hogyan kell bombazni mindharom geptipussal es nagyon mukodokepes a dolog!
Amugy Junput tolja a legjobban az AA mokat, mert 1 tarral tobb paragepet is leszed. -
ikarus44 #2565 Ez a veszély, hogy kilőhetnek tankból engem sem fenyeget, mert még csak zuhanórepülésben tudok bombázni. Persze az esetek többségében még így se találok -
ToMy_ #2564 Jaja, azt vágom, de ha már tankkal kötözködök, akkor úgy megyek rá, hogy ne tudjon visszalőni: lehetőleg feljebbről, mint ahová az ágyúját emelni tudja. -
ikarus44 #2563 Chip, és Junput is eredményesen szokta ezt az úri játékot űzni
De amúgy nem olyan egyszerű bombázni hidd el. -
ToMy_ #2562 Köszi a válaszokat, akkor ezután is puttyogtom őket, ha épp van a közelben AA.
Amúgy vicces dolog ez a légelhárítás, tegnap 1(!) csatában 2x lőttem le Me109-et a Stuartom ágyújával, mindkétszer 2 találat kellett, de iszonyatosan röhögtem végig: szegény nyomi pilóta jó messziről egyenesen és laposan jött rám, hogy majd jól kibombáz. Hát nem jött be, kapta a szeme közé a 37 milist, aztán laza eleganciával padlógázon elhúztam oldalra. A bomba kb. 50 méterrel mögöttem koppant a földre. És ugyanezt még eljátszotta 3 alkalommal, mielőtt megunta. -
#2561 Igen, van persze. A gép újra spawnolásáig nem lesz az ellenségnek parája pl. De amúgy szokott adni érte xp-t. -
ChipKng #2560 Van. Elobb-utobb elfogynak. (Stagedben nem bizta hogy vegzel mire vege a csatanak) Haboruban piszokdraga egy para gep. Mostanaban ad ra egy keves XP-t ha jol remlik...
@ikarus44: Az meg nagyon messze van. -
ToMy_ #2559 Van annak értelme, ha a parákat hajigáló szállítógépet lelövöm a földről? Annak is fix számú "élete" van? Mert adni nem adott érte semmit (legalábbis nem láttam).