5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • Lokker
    Szerintem a felszerelésre gondolt amit külön lehet venni a csavarkulcs mellett.
  • ikarus44
    Távcső nincs a harckocsin ebben a játékban. Nem tévesztetted össze esetleg a WT:GF topikkal?
    Itt a tankoknál 3 nézet van: A külső, a periszkóp, és a célzóoptikai nézet. Ezek közt az egérgörgővel tudsz váltogatni.
  • gstup
    Sziasztok,Valaki kérdezte a távcső használatát tankos karakterrel.Engem is érdekelne,mert én megvettem a tankos karakteremnek,de nem tudom használni vele.
  • Roger6
    A moszkvai gyors elindult útjára.

• Roger6
    Persze, ez így van, nem kérdés
  • Lokker
    Lelő/Jobb nála = Biztos csal

Legtöbb killel zárom a meccset = Skilles pro vagyok

Ősi Azték igazság. :D
  • Roger6
    A bakancsa látszott a palinak, plusz amúgy lehet hallani fülesen, hogy merre mozog az ellenfél.
  • CommanDos
    0:44 bokrokon fákon keresztül érzi a 7.érzék szervével ki mikor hol jár
    és ez nem a 6. érzék telepátia hanem artificalaiming csak egy kis shadowwal kiszedte
  • Roger6
    Minden megvan, csak a sill hiányzik sok embernél. Parancsok vannak, menj ide-oda, maradsz védeni, te és te tankvadász leszel, stb. Nálunk is gyakran van, hogy menjetek abba a városba, mi az alatta lévőt támadjuk. Szóval ezek megvannak. De ha nincs olyan tudás, skill, képesség mögötted, hogy végrehajtsd a parancsot, akkor nincs értelme.

Pl: X + Y Squad irány D3, többi védekezik, egy ember tankvadász. Hiába van két squad-unk is a támadásban, ha átlagos emberekkel vagyunk tele. A védő helyzeti előnnyel rendelkezik, szóval neked jóval jobb reakcióidővel és pontossággal kell rendelkezned, hogy le tudd reagálni az ellenfelet. Na és itt vannak a gondok. Ha nem egy időben érkezik a squad, sokan elvéreznek.

Szóval lehet tanítani taktikát, helyezkedés, fegyver modolást, akármit, de reakcióidőt és pontosságot nem tudod tanítani. Azt vagy fejleszti a játékos, vagy csak játszik simán, és marad ugyanott. Az emberek 90%-a nem fejleszti, csak játszik.

Szóval a klántagok sajnos képzetlenek ilyen szempontból.
  • ChipKng
    DB-nel szinte mindenkit felvesznek aki jelentkezik es van legalabb egy 12-es szintu katonaja ami nem Recon. Egy embert lattam, hogy elutasitottak mert bevallotta, hogy korabban kibannoltak egy "SS"-es nickje miatt.
    Idot forditanak a kepzesre es vannak parancsnokok/tabornokok akiknek illik kovetni. Ha egy tabornok azt mondja, hogy most ide csak ezek jojjenek akor oda azok jelentkeznek, a tobbi meg egy masik parancsnokkal atvonul masik szobaba es bemegy egy masik varosba. De nagyon ritka ez amikor igy megvalogatjak a nepet. A leggyakoribb az, hogy "aki nem fert be ide az menjen oda" uzenet. De nem valogatnak. Jo volt latni amikor a legutobbi board meeting-en 50-en vettunk reszt.

Meg tudom erteni az okot es Grabo ha jol belegondolsz szerintem te is egyetertesz azzal, hogy ha vannak gyengebb kepesseguek is a csapatban akik ott lognak a TS-en, sokkal elorebb vagy mintha lenne 1-2 jobb kepessegu "random" akit befujt a szel, viszont az info nem er el, hogy merre van az ellenfel, mert nem halljak, gepelni a csetbe meg nincs ido.

Tegnap en meg sajnalom, hogy Berlint nem sikerult bevenni mert jo kis piszka lett volna nektek, de igy jartunk. Erdekes volt, hogy mikro beleptunk (mindenki ejtoernyoskent) akkor vagy 4-en a levegobe spawn-oltunk szabadesesbe es a vegen senki sem tudott ejtoernyot nyitni. Jo kis orbitalis bug...
  • Roger6
    Kiváló lövész! Megmondom őszintén, hogy nekem nem rémlik a neve, nem nagyon találkoztam még vele. Példaértékű a tudása, ha egy meccsbe kerülök vele, igyekszem túljárni az eszén.

Ilyen emberből van kevés az orosz oldalon, ez a gond. Amikor megemlítettem, hogy legyen felvételi, meg próbaidő, meg azért tudjon játszani az ember ahhoz, hogy a klánba kerüljön, hülyének néztek, mert hogy milyen kevesen vagyunk. Ezért van tele a klánunk közepes tudású emberekkel. Ilyenkor mindig eszembe jut a Spárta c. film, amikor megkérdezik Leónidasz királyt, hogy mit akar itt 300 katonával, és visszakérdez, hogy nektek hány katonátok van?

Én is azt mondom, hogy inkább legyünk csak 6-an, de azok kurva jó játékosok legyenek. A klánban kb. 3-4 ember van, aki skilles, tehát látszik az eredményükön, hogy jobbak a többieknél, a többi sima átlag. Csak a gond ott van, hogy ezek az emberek nagyon ritkán vannak egy időben online.

Tegnap is ment a Queue egy Major City-ért, 25-en nyomtunk rá. A legalja került be. Nyilván nem nyertünk, 15 perc alatt kikaptak.
  • Lokker
    Az elég komoly, killjeinek felét tuti nem vettem volna észre. :D
  • ChipKng
    Matziti kartars csinalt egy fragvideot. Szeretnem ilyen hatekonyan hasznalni a Bolt Action fegyvert mint o, de hat ehhez meg sok gyakorlas kell. Golyofogo elvtars is feltunik a kill listaban jobb oldalt 8:25 korul. :)
  • Roger6
    Minden járműnek és egységnek megvan a saját szerepe. Nincs all rounder, ami mindenhol jó. A valóságban sem voltak túlságosan hatékonyak erdőben a tankok, ezt tudjuk, itt sincs másképp. Nyilván ilyen esetben nem tankozunk egyáltalán.
  • Jeffjohnson
    Nekem annyi a gondom a pályákkal, hogy nem igazán tanknak valóak, kevés a nyilt terep. Persze minden térképen meg lehet találni azokat a részeket, ahol tankozni lehet de másutt meg dzsungelharc van, ahol a tank egy ingyen frag, mert a saját gyalogság mindent csinál csak nem védelmez.
  • Roger6
    Azért annál a peccsnél úgy nézett ki, mintha Vietnámban harcolnál egy esőerdőben. A mostani növényzet szerintem sokkal reálisabb. Mindig mindenki a kempereket hozza fel, de szerintem ezek az emberek nem tesznek meg mindent annak érdekében, hogy túljárjanak az eszükön. Én megint csak azt tudom mondani, hogy tegyétek fel a kérdést, hogy mit lehet ezek ellen tenni? Úgyvan! Kikerülni őket. A növényzet lehet a kemperek védelmezője, de akár a saját javadra is fordíthatod, ugyanis sok helyen nincs nagy, egybefüggően belátható terület! Szóval tudsz kerülni. És tudod mit? A kemperek nem lesznek ott a foglalálsnál, szóval könnyebb dolgod van.

És ezt régen is mondtam, hogy amikor meglátom az ellenfélnél a "Recon Squad"-ot 3-4 fővel, már tudom, hogy győzünk, ha pedig nálunk, akkor tudom, hogy ez bitang kemény csata lesz. 3-4 ember hiánya cap ponton belül a csata sorsát jelenti sokszor.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.11.04. 11:37:44
  • ikarus44
    Emlékszem mikor néhány patchel ezelőtt befásították az összes pályát, azután is mindenki azon morgott hogy a iszonyat campelés lett, mert gyakorlatilag bekempeltél egy bokorba és senki sem szedett ki... (nekem az fps is bánta eléggé)
    Azután kiszedték, de a változatlanság kedvéért megint nem tanult belőle senki a fejlesztőknél...
  • Roger6
    Minden játéknak más a grafikája, szerintem War Thunderben nincs ennyi objektum, szóval tisztább, átláthatóbb a grafika. De ez saját vélemény. Ezt is meg lehet szokni, bár az erdőben kempelőket így is kis eséllyel szúrja csak ki az ember.
  • Dagohun74
    Nem a növényzettel van problémám hanem olyan semmilyen a grafika, mosott valami. A war thunderbe több mint 1500 csatám volt szimulátor csatában ott azért lehetett látni, persze ég és föld a két grafikai motor, de akkor is. Ha esetleg vennék távcsövet segítene a dolgon? egyáltalán lehet használni tankba ülve?
  • Lokker
    Meg kell szokni, sajnos ez ilyen és a sok növénytől nekem még rosszabb lett mert korábban is volt gondom hogy kiszúrjam az enemyt de nyugtasson a tudat hogy néha ők is vakok a te javadra. :)
  • Dagohun74
    Sajna képet nem tudok küldeni épp dolgozom. De nem erről a szintről beszélek. Hanem a ami kint van mikor ki oldod a war-ban való részvételt és a többit. A lényeg tegnap előtt még a 11 szint jele volt jelölve hogy állok xp-vel, tegnap meg a már a 12 szintben jelölte hogy állok xp-vel. És annak a 11-es szint jutalmát nyelte le a program. Ráadásul tegnap előtt még 1 nap veteran volt a jutalom tegnap már 50000 credit. Nem probléma csak fura.
    Másik kérdés van valami tuti beállítás a grafikán hogy lássak is valamit? Mert hogy engem a pálya másik végéről lőnek ki tankkal de hogy senki nem látto annyira össze van mosódva minden hogy az csuda.
  • Roger6
    Elég furcsa a szintjelző, erre figyeljetek. Ebben az esetben a katonám még csak 14-es szintű, hiába van a 15-ös felette. A 15-ös akkor fog teljesülni, ha végig ér a csík. Megtévesztő. Szóval nem vett el semmit a játék, csak hülyén van megoldva a szint kijelzése.

Hogy érthető legyen:

A német alap katonámnak 0 xp-je van, 0-ás szintű, mégis 1-es szintjelző van felette. De az egyes szintet akkor éri el, amikor az 1-es szint alatti csík teljesen ki van töltve:

További jó játékot!
  • Dagohun74
    Se prémiumot se 50K-et nem kaptam. Nincs prémium fiókom. 55K-rel zártam a tegnap előtti napot és annyival is kezdtem a tegnapit. Szóval nem igazán kaptam semmit. Pedig jó lett volna meglett volna, a hetzer-t és még egy gyalogost is beújítottam volna egyszerre.
  • Jeffjohnson
    Nekem is hasonló történt de én nem vagyok benne biztos, hogy nem kaptam meg az 50k-t

Gondolom neked is van prémium fiókod. Nem is értettem miért nem adta hozzá az 1 napot.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.11.04. 08:07:29
  • Dagohun74
    Tegnap fura dolog történt. Tegnapelőtt még 10 és fél szinten álltam, tegnap belogolok erre 11 és félnél járok. Ami önmagában nem lenne gond, de a játék lenyúlta a 11 szintért járó jutalmat. Tegnapelőtt még 1 nap veteran volt a jutalom, tegnap már 50000 credit. Egyiket se kaptam meg.
  • Jeffjohnson
    Kicsit utánaolvastam, a valóságban a Hetzer tényleg nem jobb mint a Stug III. Ergonómiailag egy katasztrófa, kilátás belőle borzasztó, önvédelmi képessége majdhogynem a nullával egyenlő és a személyzet számára egy halálos csapda, rossz a belső kommunikáció megoldása is. Meglepődtem. Egyetlen igazi előnye az olcsó gyárthatóság, az erősebb frontpáncél és a kis méret, minden másban a Stug sokkal jobb.
  • Jeffjohnson
    Igazából sebzés és tűzgyorsaság, ami döntő. Meglepődtem, hogy ebben a játékban is a Stug van magasabban rangsorolva mint a Hetzer. Legalábbis az ára ezt sugallja.
  • ikarus44
    so-so. Valamiben a hetzer, valamiben a StuG a jobb. Én a Hetzer választanám ,mert az olcsóbb a játékban. (a valóságban meg pont hogy StuG párti vagyok )
  • Jeffjohnson
    A Stug nem jobb a Hetzer-nél?

Azért kérdezem mert a valóságban a Hetzer-t választanám de ugye ez egy játék.
  • ikarus44
    Én is sokat szívtam vele, azzal a tankkal egy lehetőséged van: Hogy az ellen harckocsizói eléggé bénák legyenek, és vagy ne vegyenek észre amikor lősz/vagy ne találjanak el, mert aki eltalál az sebez is, és ált. 2 lövésből mindenki megöl, míg te csak minimum 3-mal tudod őt.
    És a PZ. III még ennél is rosszabb Anno mikor azzal játszottam, (jóóóó rég volt az is) a "sima" M4-es Shermanok szívattak agyon (még akkor nem voltak ruszkik) Mert nem tudtam őket átütni, ők meg 2 lövéseztek...

Főleg az volt mókás vele amikor a köténypáncélzat beakadt egy fába és emiatt ferobbantam! :)"

Az jó sokszor megtörtént velem is...
  • gstup
    Én ajánlom.Eléggé jó a front armor döntöttsége miatt.Sokszor pattognak róla.Utána pzIV-et vettem meg,de az egy kínszenvedés volt.Főleg az volt mókás vele amikor a köténypáncélzat beakadt egy fába és emiatt ferobbantam! :) Szóval én a párducot a hetzerrel húztam ki szinte teljesen.
  • Dagohun74
    Rendben. Köszi.
  • ikarus44
    Szerintem megveheted nyugodtan, én még nem igen halottam róla negatív véleményt +a PZ III elég gyenge tank, szóval én azt átugornám, és a hetzer meg korrekt tűzerővel rendelkezik, és a páncélja is tud troll lenni.
  • Dagohun74

üdv.

A hetzer-t érdemes megvenni? Vagy a tankok jobbak? Pz38-al elvagyok gyűjtsek inkább pzIII-ra? Kár hogy nincs valami gyakorló v ilyesmi. Gondolom nem lehet eladni a tankot ha nem jön be.
  • Roger6
    Ballisztika van, le kell mérni a távolságot pl sniper-el, és elé kell célozni a célpontnak, tankkal is, mindennel. MInden, ami 100 méter fölött van, azt mérni kell. Megint a valósággal jössz, a válaszom: JOIN ARMY, ha valóságot akarsz.

Nem akarlak meggyőzni, ha az tetszik játssz azzal. Ez egy játék, nehéz volt átállni nekem is az eddigi játékok után, de azért megoldottam. Nem tetszik nem játszol.
  • Jaqen
    Egyébként így hozzátenném, hogy nem igazán értem ezt a kezdő=nem tud nyílt terepen harcolni dolgot. LÖVÉSZKÉNT beraknak egy pályára ahol egy épületet kell elfoglalni, és megtartani. Lövészként épületharc... :D
  • Jaqen
    Nem azt mondtam, hogy 100%-ban valós, de legalább ballisztika legyen, és a HP-t azt tegyük már tiltólistára. Nevetséges. Camp fest a RO? Látszik, hogy sosem játszottál még vele, bár igazából ha belegondolsz a valóságban sem rohangáltak a katonák össze-vissza. Én lövészt játszom RO-ban, és igenis perceket hasalok, guggolok egy-egy helyen, de ez teljesen más, mint CS-ben ajtó mögé beállva campelni, és hátba lőni aki arra megy. Megmondom mi megy RO-ban: Spawn, térképet szinte 2sec-enként nézed, hogy merre van az ellenséges bázis, és próbálod belőni magát a frontot, aztán elindulsz arra. Torkolattüzeket látsz, lehasalsz, felméred a helyzetet Célzol, leadsz pár lövést, ha talált, ott a kill. Aztán ahogy ritkul az ellenfél haladtok előre, foglaltok el pontokat, és ugyanez a másik oldalon. De semmiképpen sem egy helyben hasalsz/guggolsz az egész meccs alatt, főleg, hogy itt nem 5 perc egy meccs mint CS-ben. Megmondom mi megy CS/COD-ban: Rohangáltok össze vissza mint a veszett egér, aztán ha jön egy enemy, teleszórjátok ólommal, illetve a fele mellémegy mert ugráltok/rohangáltok jobbra-balra. 5 perc alatt vége. Komolyan mondom vicc.

Más: Hatalmasat ugrik a katona, és mintha kisebb lenne a gravitáció is, lassított felvételben esek le :D Eszméletlen.
    Miért nincs fedezékrendszer könyörgöm? Odaér a puskám egy tárgyhoz azt hol felemeli az ipse, hol megint leengedi. CÉLZÁS KÖZBEN IS! Hiába ablaknál vagyok ahol nincs üveg, és lövök kifele: Össze vissza rángatja a fegyvert...
    A pályák elég érdekesek. Lövöm az ellenfelet egy saroknál, és meg mertem volna esküdni, hogy eltaláltam párszor. Nem...a sarkot találtam el. Öhm...Freddy-nek volt egy ilyen videója ahol lőtt, azt a láthatatlan falban elakadtak a lövedékek :D
    A katonák miért nem kiabálnak? Annyira élettelen az egész, csak lövések vannak, az is pattogatott kukorica. Mint a robotok...
  • Roger6
    Na végre sikerült felvennem egy csatát az Open Broadcast Software-nek köszönhetően, bár a minősége nem túl fenséges, ráadásul 30 fps, plusz izgultam is a felvétel miatt, szóval csináltam hülyeségeket bőven. Direkt kempelősre vettem a figurát, eszembe is jutott, hogy ha egy lövés lenne mindenki, mennyivel könnyebb dolgom volna. Igyekszem megfelelő minőségben megszerkeszteni, hátha érdekel valakit, persze csak a killeket, a köztes unalmas részeket kivágom.
  • Roger6
    Értem, ezek ultrarealisztikus játékok. Hiszen a valódi életben is ilyen. Ez árkád, az összes. az összes FPS a világon. Semmi szimuláció nincs, ha meglövöd a kezed, elejted a fegyvert a jétékban? Nem. Egy lövés egy kill? Mert ha vállon lőnek meghalsz a valódi életben? Nem.

Azért gondolj bele, ha egy lövés elegendő lenne egy killhez, akkor milyen camp-festek lennének. Így is tele van kemperrel minden szaros játék (az általad említettek is), hát ha még itt is így lenne, állóháború lenne egész nap. Sok értelmét nem látom. Az adott fegyver sebzése a testlövésre érvényes, ha végtagokat érinted, akkor kevesebb % a sebzés, fejre azt hiszem 400%, tehát az instant halál bármivel.

CS-ben is minden fegyvernek megvan a saját sebzése, senki nem rinyál az egy skuló egy killért, mert úgy hívják ezt a dolgot, hogy: JÁTÉK. Minek akarsz egy játékban, főleg egy lövöldözősben realizmust keresni, amikor a készítőknek is annyi köze van a lövöldözéshez, hogy elolvastak pár könyvet, aztán annyi.

"3. RO-ban egy lövés egy kill, és nem egy XP. :) Csak azért mondtam. " - ezért hívják kemper game-nek csomó helyen :)

5: érdekes, RO-ban is ugyanúgy van Recoil, és ott is az égre lősz egy idő után: videó

6. Persze a valóságban is a földre célzol : - hát ilyet meg ki írt? Ezt honnan vetted? Én azt írtam, hogy CS-ben a recoil hogy működik, nem azt, hogy a valóságban hogy. Már megint, mi ez a valóság mizéria?

Valóságos fps-t akarsz? JOIN ARMY
  • Jaqen
    1. Red Orchestra 2, Arma II-III.
    2. User error? Oké, hogy ha vállon lövöm nem döglik meg, de ha hasba vagy szívbe megy a lövedék legalább essen már össze, és ne ugráljon mint a bakkecske. Direkt arra van építve a sebzésrendszer, hogy a tapasztaltabb játékos kapja a jobb lőszereket (Én is kaptam) aztán azzal egylövésezik. Nem az a bajom, hogy keveset ölök hanem az, hogy azért ölök keveset mert rohadtul nem elég egy emberbe egy lövés. De mint mondtam ezt benyeltem mert tudtam, hogy mivel van dolgom.
    3. RO-ban egy lövés egy kill, és nem egy XP. :) Csak azért mondtam.
    4. Ahogy gondolod de azért nézz már meg valami videót legalább róla mielőtt elkönyveled magadban, hogy oh igen, ez élethű.
    5. Szerintem itt valamit félreértettél. A visszarúgás idézőjelben van, mivel az ami ebben a játékban visszarúgás címszóval el van adva, az egy trágya. 2004-es játékoknál konkrétan nincs visszarúgás, itt meg el van túlozva. RO-ban miért nincs ezzel gondom? Mert a katonám nem egy idegrángásos barom, aki minden egyes lövésnél megnézi, hogy kék e még az ég...
    6. Persze a valóságban is a földre célzol :D Azt meg ne akard már eladni, hogy RO-ban meg Arma-ban szar a visszarúgás, és itt van jól megoldva :D
    Így utólag még annyit, hogy nem vagyok killmániás, letojom mennyit ölök, a szórakozás, a feeling a lényeg, de itt nincs olyan érzése az embernek mintha háborúban lenne. Persze lehet, hogy nagyobb pályákon más, de 32 játékos baromi kevés.