5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • Roger6
    Beindult az ORB vonat, 5 győzelem egymás után, reményeink szerint hasonló eredménnyel folytatjuk:

rg60: a tankokhoz nem annyira konyítok, legtöbbször csak felrobbantom őket. Azt tudom, hogy nem mindegy milyen szögben talál el a skuló, szóval forgasd be 70 fokra az elejét az ellenfélhez képest, mindig legyen fedezék körülötted, és mozogj. Ez a legfontosabb. Ha kilősz egy ellenséges tankot, akkor válts pozíciót.
  • ikarus44
    Még a 25 fps el is lennék úgy-ahogy, de ez alatt már nekem is halál...
  • rg60
    Hello!

Szóval amerikai tankosom van , van jumbom is persze tigriseknek kell 4 lövés mire kipurcannak.
    Jó oké legyen tigrisiem , átállok , addig nyomultam amíg megvettem szerintetek bármelyik amerikai tanknak 2 lövés vagyok?

Na hogy van ez?
  • Roger6
    20-25 fps-el ilyen játékot játszani maga a halál sajnos. Rég megdőlt már a teória, miszerint nincs különbség 30 és 60 fps között, de elég megnézni egy youtube-os videót 30 fps-el, aztán 60-al, máris látszik a differencia. Ráadásul a magas fps szám nagyjából garancia arra, hogy ha minden grafikai elem (robbantás, tűz, golyónyomok, füst) egyszerre van a monitoron, akkor sem esik játszhatatlan mértékűre vissza a képfrissítés.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.10.02. 08:51:16
  • ikarus44
    ""Marhán érdekelne, hogy mitől lesz Bétából teljes egy játék. Hasraütés szerűen mondják, hogy jóvanazúgy, mehet baszki? Mert a spawn pontok még mindig kurvára szarok, szinte semmi változás nem volt a legutóbbi peccs óta (amiben elég sok bug volt), mégis kijött az 1.0 :) Ölég vicces."

Most hallottam egy Reto tagtol, hogy nemsokara atmodositjak oket."

Mondjuk vissza bétába, a fos 2.0 előtti helyzetre visszaállítani? Mert azt kéne...

Másik: Múltkor már itt örültem hogy az fps-em megúszta ezt a grafikai váltást, de úgy tűnik mégsem... Ma végig 20-25 fps max-al játszottam, aztán lement (kb. 5 perc után) 10-17 fps közé...
    Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2016.10.01. 23:13:06
  • ikarus44
    De örülök...
  • ChipKng
    "Marhán érdekelne, hogy mitől lesz Bétából teljes egy játék. Hasraütés szerűen mondják, hogy jóvanazúgy, mehet baszki? Mert a spawn pontok még mindig kurvára szarok, szinte semmi változás nem volt a legutóbbi peccs óta (amiben elég sok bug volt), mégis kijött az 1.0 :) Ölég vicces."

Most hallottam egy Reto tagtol, hogy nemsokara atmodositjak oket.

Pedig sajna kenytelen leszel mert mint hallottam a 9k az csak egy kedvezmenyes idoszak volt es visszaallitottak a regi erteket. Amugy 2 honapja anyaztunk miatta.
    Utoljára szerkesztette: ChipKng, 2016.10.01. 22:24:14
  • Nohab
    Amikor a fejlődést és a TIER rendszert módosították. Kezdőként nagyon tudtam díjazni ezt az átalakítást...
    Utoljára szerkesztette: Nohab, 2016.10.01. 21:07:00
  • ikarus44
    De éppen emiatt nem akarok kiadni 50k-t érte, mert a katona felszerelése is nagyon sok lenne.
  • Roger6
    Én megvenném így is a külön katonát, 50 rongy nem vészes kiadás, a felruházása fegyverekkel, járművel és hasonlók amúgy is rengeteg pénzt emésztene fel. Ahhoz képest az 50 nem pénz.
  • ikarus44
    Mikor emelte meg ennyire ez a gyökér reto az új katona árát 9200-ról, 49.000-re?!
    Most akartam volna megvenni azt a katonát akinek ismétlő puskát vettem volna, hogy legyen scope-os karakterem is majd, de így...
    Annak van értelme, hogy az egyik karakteremnek sticky+Carbine+(majd)javítókulcs egy másiknak meg (egyelőre)Grease Gun+Bazooka kombó van? Mert most azon gondolkozom, hogy az utóbbinak fogom az ismétlőpuskát venni, így miután ennyit kéne egy új karakterért fizetni...

Valaki este?
    Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2016.10.01. 16:28:30
  • Roger6
    Marhán érdekelne, hogy mitől lesz Bétából teljes egy játék. Hasraütés szerűen mondják, hogy jóvanazúgy, mehet baszki? Mert a spawn pontok még mindig kurvára szarok, szinte semmi változás nem volt a legutóbbi peccs óta (amiben elég sok bug volt), mégis kijött az 1.0 :) Ölég vicces.

Bruce! A War nagyon hasonlít a Staged csatákra. Két fontos különbség van:
    - az első az, hogy az erőforrások számát az határozza meg, hogy az adott városban hány, és milyen AT-k vannak , vagy milyeneket küldenek be oda
    - a második, hogy az AT-k, és a város határozzák meg, hogy hány irányból támadsz egy települést, vagy éppen hogy hány irányból kell védeni egy adott helyet.

A kimaxolt infantry-mnak van 5 pontja, ami azt jelenti, hogy 5 pontnyi AT felett tud parancsnokságot vállalni. Az AT-k pontigénye (magyarul ez nem tudom mi, elnézést) az AT-k fejlettségi szintjétől is függ.

Felosztás:
    - Motorized Infantry (30 autó / 90 gyalogos) 2 pont
    - Motorized Infantry (30 autó / 90 gyalogos) 2 pont
    - Motorized Guard (12 motor / 36 gyalogos) 1 pont

Összesen: 60 autó, 12 motor, 216 gyalogos. Így jön ki az 5 igénypont 3 db AT-ből.

Lehet a főképernyőn random war-okhoz is csatlakozni, csak vedd ki a pipát a többi elől. Most azonban nem a random war-okról szeretnék írni.

Ezeket az AT-ket (amikről előbb szó volt) lehet mozgatni a Generals részben lévő map-on. Ha ellenséges városba küldöd, 5 percen belül feláll a csata (ha megfelelő mennyiségű embert toltál be), és lehet csatlakozni az harchoz. Először úgynevezett Queue-ba kerülsz, és ha megtelt oldalanként (azt hiszem) 6-6 játékossal a város, akkor onnantól számítva 90 mp-n belül kezdődik a csata. Fontos tudni, hogy a csatában résztvevő játékosok által megszerzett XP-t a te karaktered kapja, amennyiben a te AT-idből használnak fel nyersanyagot.

Hogy értem ezt? Tegyük fel, egy stratégiailag fontos település mellett lóbálod az lábad az AT-kkel. Észreveszed, hogy a melletted lévő várost betámadták, de te nem szeretnéd, hogy betörjön az ellenség arra a területre, szóval betolod az AT-idet a csatába. Ha abban a csatában addig csak a te oldaladon kizárólag te vagy az egyedüli, aki Infantry AT-ket tol be, az azt jelenti, hogy az összes ember által szerzett XP-t a te karaktered kapja meg. Ez akár 20.000 XP is lehet, de azért elég ritka, hogy csak a te AT-id legyenek bent egy csatában.

A másik eset többször fordul elő: van bent tegyük fel 4 db Infantyr AT. Ilyenkor a csatába bespawn-oló emberekből minden 4. lesz a te xp-d (nyilván a sajátodon kívül). Szóval ha van 2 Recon, és 16 Infantry a csatában, akkor 16/4 = 4 ember xp-jét fogod megkapni a csata végén. Ilyenkor lehet imádkozni, hogy az a 4 az jó játékos legyen, és dőljön az XP.

Most így első szuszra ennyit, le kell vinnem a kutyát.
  • Bruce_Willis
    15-ös vagyok
  • ChipKng
    Elerted mar a 10-es szintet?
  • Bruce_Willis
    Leírja hogy hogy kell játszani de azt senki nem mondja el hogy hogy kell war-ra csatlakozni.
    De legalább most már tudom mi az az AT amit annyiszor emlegettek. :D
    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2016.09.30. 23:52:30
  • ikarus44
    Sajna nem, pedig direkt péntek este jöttem fel, amikor a csapat is fent szokott lenni.
  • ChipKng
    Sajnalom. :( Senki sem volt akivel egyutt tolhatnad?

Tobbiek reszerol volt egy kis info hiany a WAR-ral kapcsolatban. Hat tessek:
    WAR utmutato
  • ikarus44

Neked legalább jól megy. Én pont most hagytam abba, mert 3 csata után megint sikerült felhúznom magam...
    Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2016.09.30. 21:16:12
  • ChipKng
    Egy szerencses sorozat a Kubelwagen-re ami utan a DB-s tagok a TS-en is felszisszentek. :) Csodalkoznek ha utana nem nyomtak volna fel csalasert a tuloldalon. :P

Apropo! Grabo! Multkor jaszott velunk mamba es nem volt olyan jo statja. Azert meg figyelgetem ha felbukkan.
  • ChipKng
    Pedig eppen ma reggel volt egy karbantartas. Par napja meg frissitett a steam is egyet a programon. Szoval mire alapozod az allitasod?
  • Max_Andaxin
    Tankjúúú a válaszokat srácok, így már kezd kicsit világosabbá vállni az egész. Mondjuk én nem akarok feltétlen RECON lenni inkább az ejtőernyőzés vonz, viszont az alap német GW-43-al is (távcső nélkül) remekül megy a távoli gyilkolás. (Főleg mert nem egy kimodott közelharc vegyó)
    Na, majd megtalálom a magam karakterét....Tény viszont, hogy itt tényleg nem feltétlen a gyilkolás az ami gyors fejlődést eredményez, inkább a foglalás....pffff....
    (....de a ruszki RECON ruhája...az durván jól néz ki...-:)...)
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.09.29. 19:16:36
  • ikarus44
    Eddig sem siették el a "javításokat"...
  • JonasSandor
    Most már hogy hivatalosan is 1.0 már nem jöhetnek olyan sűrűn az updatek.
  • ChipKng
    "Csak a scope lesz rajta, és semmi más"

Abbol is a legvacakabb. Amcsinal a 2.2x T-post aminek a kozepe mindent kitakar es alig nagyit. :P

Mindenki recon akar lenni, mert a biztos tavolbol akar kockazat nelkul puffogtatni. Azzal viszont nem foglalodik be egy pont sem.
  • ikarus44
    Ha egy kezdő infatry-t veszel, akkor azt át lehet képezni bármire, és vissza is lehet képezni. És ha addig olyan fegyvert használtál, amit az a kaszt is tud használni akkor azt tovább tudod vinni. (Én pl. az ejtősömet is kezdő gyaloggal húztam ki, és már meg volt véve tommy gun amikor át lett "képezve" ejtőssé, és így nem kezdő fegyverrel kellett elindulni ott, ami valjuk be nem egy utolsó dolog.)

Ha már valamilyen specializálódott kasztot veszel (bármi mást ami nem infatry, vagy már nem alap infatry, hanem 12-es vagy 18.-as) akkor abból már nem tudod visszaképezni sima infatry-ra, és abszolút a 0-ról kell felépíteni azt is ugyanúgy.

"Ha RECON-t "veszek"...ugye az azért már alapban távcsőves puskát kap? - mondjátok, hogy igen!"
    Igen azt kap, (ha jól tudom, akkor ezt még nem változtatták...), de nem kihúzottat! Csak a scope lesz rajta, és semmi más

"Van amúgy létjogosúltsága a játékban?...vagy mivel úgyis mindenki távcsöves könnyűgépusskákkal járkál felesleges??"
    Megkockáztatom, (bár Grabo valszeg úgyis kijavít majd) hogy a Recon a legkönnyebben játszható kaszt a játékban, ill. ez az új patch is recon patch lett...
    Bár ha támad a csapatotok akkor nincs nagy jelentősége, de ha ti védetek...
  • Max_Andaxin
    És ez hogy működik? Most asszem VI, vagy VII szinten van a "csávóm"! ...bár egyenlőre amúgy sem tudom mivé képezzem, mert tetszik a repülőből ugrálás, viszon a RECON stílus fekszik igazán...ez a "Be a sűsűjébe azt adj neki!" ...ez nem megy....eredményesebb vagyok, ha csak support feladatot látok el...leglábbis eddig.
  • Lokker
    Át lehet az alap infantry is képezni bármelyikké, csak szintkövetelmény van.
  • Max_Andaxin
    Hát én üdvözlöm ezt a grafikai dolgot....lehet, hogy szar, hogy sokszor nem lehet látni honnan lőnek, de így azért élethűbb a dolog. Plusz....ami mást elrejt az engem is elrejt.
    Kérdés!: Ezek a karakter dolgok hogy működnek? A nácikokkal most úgy vagyok, hogy kinyitottam a RECON-t is. Az alap karaktert "meg lehet csinálni" azzá, vagy az ha fene fenét eszik akkor is "mezei" gyalogos marad? Vagy ha ejtőernyőst akarok akkot azt kell megvennem, ha Recont akkor meg azt? Abszolút kezdő vagyok de pl ha veszek egy Kar98-t és kimaxolom akkor azt a többi karakter is tudja használni?...vagy minden egyes karakter esetében az alap fegyóját kell kimaxolni és/vagy újat venni?
    Ha RECON-t "veszek"...ugye az azért már alapban távcsőves puskát kap? - mondjátok, hogy igen!
    Van amúgy létjogosúltsága a játékban?...vagy mivel úgyis mindenki távcsöves könnyűgépusskákkal járkál felesleges??
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.09.28. 19:55:49
  • Lokker
    Lehet, nekem a régivel se volt gondom. Amúgy raktak ki új minimum és ajánlott rendszerkövetelményt?
  • Roger6
    A régi grafika eléggé elavult volt, nézd meg a videókat itt lejjebb. Mintha nem is ugyanaz a játék lenne, szerintem ráfért ez a frissítés, bár néhol unalmas a környezet, vagyis egyhangú.
  • Lokker
    Én mondjuk nem láttam szükségét ennek a grafikai update-nek mert csak az fps rovására ment. :(
  • Roger6
    Itt az egyik videóban van, hogy egy Recon-t keres a srác ugrálva, hogy ne legyen hangja. A Recon a földön fekszik előtte pár méterrel, és amíg nem mozdul meg, nem is látni semmit belőle. Szóval nem, nem fog hozzászokni a szemed :D
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.09.28. 12:20:58
  • Lokker
    Kipróbáltam az új patchet. Hát nekem betett ez a növényzet rendesen. Eddig is néha keresnem kellett honnan lőnek, most ez rosszabb lett. Remélem pár meccs után meg lehet szokni és rá áll az ember szeme. :)
  • ChipKng
  • ikarus44
    Az utolsó jelenet: Ez történt velem is pár hónapja

Mondjuk miután kiszedete azt a reto-s arcot kíváncsi vagyok, milyen lehetett a hangulat a székhelyükön
  • Roger6
    Áhh, 100 méterről nem üti át egyik Bazooka vagy Panzerakármi sem a tankot. Sok helyen a semmi közepén van a spawn pont, ez a gond, szóval nem tudsz elfutni nagyon semerre, vagy ha igen, akkor 10 perces kerüléssel jutnál a ponthoz, de persze amint belépsz lelőnek. Szóval ahogy kijutsz protection-ből, nyílt terepen vagy sokszor, Recon álom.

Azt hiszem Town mapnál van, hogy a C3 és C4 között van egy spawn pont, az nagyon értelmes lett, azt is tankkal be lehet kempelni dombról, és bokor mögül lehet lövöldözni HE-vel.
  • ChipKng
    Bazooka music. :)

Tokeletes spawn megoldas nem lesz sosem. Mindig akadnak majd emberek akik nekiallnak a spawn pont mellett vitezkedni de szerencsere a spawn protection miatt elonyt kap az ember. Viszont az is gaz ha a tamadasi utvonal kozepen van a spawn pont es mindenkepp arra megy a menet, de beerve a zonaba nem tudsz mit kezdeni, mert elveszi a fegyvered. Valszeg meg csiszolnak ezen.
  • Roger6
    Aha, főleg War-ban, amikor egy tank beáll a spawn ponttal szemben, aztán nem tudsz kimenni a spawn pontból, mert nincs tankotok, amivel ki lehetne szedni, PTRD meg ugye nem viszi át a medium tankot (light-ot sem sokszor). Abszolút gáz ez a rendszer így.

Amúgy nem a spawn kemperekről írtam az előző hsz-emben, mert azt a hülye is ki tudja szedni protection-ben.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.09.27. 14:26:40
  • gstup
    Nekem nincs bajom a spawn pontokkal.Egynél többször még nem szedtek ki egy mecs alatt spawn pontnál.Elsőre kilő aki ott campel.Másodjára ott a spawn protection és nem is látja hogy ott vagyok,ameddig nem lövök.Szépen megkeresem és kiszedem a ro**kot.És ennyi.
  • ikarus44
    "Legszebb mikor a DB-vel 18-an mentunk be egy csataba. 8 percnel tovabb nem birta az ellenfel. :) Bar ez lassu mert a rekord valami 6 perc volt egy vonalrol befoglalni a varost. "

Nekem is kellemes emlék volt egy ileyn napotok