5845
Második világháborús multiplayer FPS | http://www.heroesandgenerals.com
  • Skaternorbart
    Ha szeretitek a Tactical shooter játékokat akinek nem tetszik ez, annak ajánlom a red orchestra 2-t ott csak egy csipa lehet a pályán mindkét fél részéről! Van bipod, jó a parancsnoki rendszer, stg 44 plusz rengeteg finomság ami a heroes and generalsban nincs. Nem azt mondom hogy mindenben jobb, de sok dologban igen. :)
  • Alien69
    No de erről ír pont Gunjack is! Megy a front vonalhoz alkalmazkodva, és nem lefexik napozni egy helyre, és várja a sült galambot. Az, hogy Neked (meg párunknak) ez természetes, egy dolog, de sokaknak pl nem. A sniper kérdés (létszám) meg szerintem elég sokat javult. Pontosabban, csökkent a számuk. De, ha éppen sok lesz a snipa, és lefedezik a foglalós helyet, akkor mi a fenének mész 20x oda??? Hagyd a fenébe, és VÁLTS! Pont erről beszélek/beszélünk! Ismerni KELL a snipák taktikáját, és lehet alkalmazni sima gyalogosként is. Elbújsz fedezékbe (bokor a legtutibb, lehetőleg egy fa legyen mellette). Spottolod az enemyt, a tankosok/repcsisek meg lebombázzák őket. De volt, hogy szövegesen beírták, hogy snipa a templom toronyba, én meg (mint repcsis) kigéppuskáztam (jó, ehhez kis mázli is kellett persze). Ha csak füstölögsz, és nem a puskacsöved füstölög, az nem lesz jó. Irkálj, kommunikálj, kérj segítséget a cél eléréséhez, hátha találsz társat is. vagy amit írtam, válts taktikát. Ha meg szar a csapat ennek ellenére, akkor se bosszantsd magad, mert nem éri meg. Nem lehet mindig nyerni! Tegnap volt repülővel egy olyan köröm (airfield pálya), ahol 18:2 volt a K/D-m, ebből a második dead pl egy oszlop volt, hírtelen elém ugrott. Mázlim volt, kivívtuk a légi fölényt, és onnan kezdve szinte esélye se volt az enemynek. persze, azért sokat bénáztak a földi személyzet, és volt, amikor behúzták a következő helyet, de hamar vissza foglalták. Mit ad Isten, köv kör ugyan ez a pálya, és 0:7-s aránnyal indultam. Váltottam is gyalogosra, majd a vége felé vissza mentem repcsizni. Ugyanis, az elején 1:2 arányba volt a repülős létszám, és az a két enemy nem volt nagyon béna, és kevés esélyem volt leszedni őket. De van, amikor 3-4 repcsist is sakkban tartok, ha azok nagyon bénák...
  • Roger6
    Én nem haragszom rájuk egyáltalán (Gunjack-et meg kiröhögtem - és nem fújok rá - azért amit írt, kb annyi értelme volt, hogy "úszás közben akkor veszek levegőt, amikor nem vagyok víz alatt", és ezt úgy adta elő, mint valami óriási skillt). Nem az egész csipa társadalomra haragszom, hanem arra a tehetségtelen idiótára, aki egész nap egy helyben kempel, és képes 500 méterről egy láblövéssel kivégezni, mert nem mozgott eddig a célkeresztje. Mozogjon bizony, szenvedjen meg a killért. Illetve még azt sem tartom fair-nek, hogy az ellenfél 18 játékosából 10 sniper. Nem lehet mozogni szinte szabad lábon. Ahogy kiszállsz a járműből, hogy foglalj, már halott is vagy. Pont tegnap volt ilyen meccs, az első 8 játékosuknak (sniperek) 30:0-s statja volt. Nem lehetett foglalni, mert az ajtón nem jutottál be. Simán lehozták a sniperek a meccset. Nem gond, én is kiképzek egy ilyen karaktert, és kész :)
    Még egyszer leírom, mert az előbb sem sikerült megérteni: akinek nem inge...

Remélem most már érthető.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2015.03.07. 10:56:26
  • gunjack
    Az hogy mekkora istenkirály vagyok sniperrel ahhoz kell még 1 nagyon fontos tényező.Pl kell 1 agyatlan ellenség is hogy ezt haggya.És bizony akad ilyen bőven.Sőt nem is kell hozzá a sniper puska.Sima gyalogossal nyélre húzott K98 még eredményesebb is.Csak közelebb kell lopózni és ugyanazt meg lehet csinálni mint a sniperrel.De van a másik véglet is hogy sniperrel kb semmit nem lehetett csinálni mert olyan volt az ellenség hogy más fegyver kellett.Nem volt más választás behozni a gyalogost és elkezdeni a tankvadászatot.Amúgy meg itt a tavasz és lekerülnek az ingek.Megsérteni meg max kisbaltával lehet.Ez 1 szabad ország mindenkinek joga van elmondani a véleményét.
  • Alien69
    Tudod, a lényeg abból amit leírtál, az az, hogy aki eddig jó volt, az ez után is az lesz, mert más játékokban is van hasonló. Bár, megspékelték egy olyannal pl, hogy nyomod a bal shiftet, és vesz egy levegőt, pontosabban céloz egy darabig. Ráadásul, az egész túl van ragozva, totál értelmetlen Gunjack-re (vagy globálisan a snipákra) fújnod (vagy bárki másnak). Tudod, a snipák igaziból nagyon kevés befolyással vannak a játékra (kivéve, ha foglal is, vagy, NEM a távcsövessel nyomul). Még a kifejezetten jármű mentesekben is, lásd CS, vagy CoD. Bár, ezekben nagyobb a szerepük esetleg, de olyan játékokban sokkal jobban eltörpül a szerepük, ahol eszközöket lehet használni. Lásd pl Battlefield sorozat. Akik az utóbbin nőnek/nőttek fel, és kifejezetten az eszközök miatt, azokat a snipák max annyira zavarják, mint a szúnyogok, vagy légypiszok. Egy tank sokkal jobban szét tudja cseszni az enemy játékát/játékélményét. Mint ahogyan ebben is (H&G) nem 1x volt már, hogy pl a gyártelep pályán egyszerűen beszorították az enemyt az alap pontra, és a respawn-olókat lőtték halomra. Ehhez se kell sok skill/taktikai érzék. Főleg most, amikor indult az orosz front jött ez ki remekül. Valszeg, a készítőknek volt is egy hatalmas bevételük, mert relative, de sokan költöttek goldra, hogy megvegyenek előre kiképzett katonákat (én is vettem pont snipát). De mindez eltörpülhet a repülősök mellett. Bizonyos pályákon, pl a repteresen, kifejezetten annak van esélye nyerni, aki uralja a légteret. Persze, ettől még foglalással dől el az egész, AZ a legfontosabb, amit egy repcsis normál esetben NEM tud megtenni, és a tankosok is csak néhány pályán, ahol be tudnak állni a tankkal együtt. Ergo, az egész vita felesleges, fel van fújva. mindenki keresse meg azt, amit élvez a játékba, és ha van, ami zaklatja, oldja meg (a saját agyban dől el az egész). Nem 1 lehetőséged van kikerülni a kellemetlen szúnyogokat (snipákat). Keress fedezékeket, így haladj, vagy akár respawnolj egyel hátrébb lévő helyre, és keresd meg a snipát, majd csapd le. Ha a snipa jobb Nálad, akkor Te halsz meg, ha ügyetlenebb, akkor Ő, ENNYI!.
  • Devid-on
    Én megértem úgy ahogy ,hogy miért kell némi skill a sniper-hez.DE!Ebbe a játékba azért valljuk be ha,berakom magamnak a no kill cam badget+van 1 puskám ami 1 hittel öl,akkor az nem előny a másikkal szemben?Jah és még ugye van a páncélozott járművem (nem tudom mire fel),amivel ha ügyes vagyok felvehetem a versenyt a light tankokkal is o_O.És javítsatok ki ha tévedek de a snipernek 10-slotos a tárhelye?Egy tankos-nak meg 6?Ha ő elveszíti a tankot akkor mehet kispisztolyal?Én tényleg próbálom megérteni a snipereket de nem nagyon megy :/,ha esetleg nagyobbak lennének a pályák vagy, több lenne a nyitott tér vagy,lenne némi csapat komunikáció akkor talán annyira nem zavarnának. :)
  • Roger6
    Ne haragudj, tudtam hogy bántásként fogod fel, ami nem nagyon érdekel. Tudod miért? Pont azért, amit írtál. Elmondod, hogy nahát, kell skill, nem is kevés (meg most is, hogy mekkora király vagy hogy kulcslyukon keresztül lelősz akárkit szinte), és leírod a skill igényes taktikád, amiben azt ecseteled, hogy addig maradsz egy helyen, amíg van mit lőni. Hát ez kurvára egyértelmű, ez nem skill, de még csak nem is ész kérdése Watson - és ahelyett, hogy beismernéd, hogy jó, hát ezt így tényleg hülyeség volt leírni, elkezded isteni magaslatokba emelni magad. (Tudom, nagy király vagy, azt azonban megjegyezném, hogy 7 éve CS-zek, szóval láttam már ennél JÓVAL furább dolgokat is, mint amiket te írsz - azért biztonságból beraktam a kulcsot az ajtóba, nehogy azon keresztül lelőj amikor alszom íccaka, a kutyának is szóltam, hogy ne menjen ablak közelébe).

Alien: értem amit írsz. Megvan mindenkinek a szerepe, logikus. Elfelejtettük azonban, hogy miből indult ki az egész beszélgetés. Abból, hogy mozog a csipa futás után, vagy guggolásnál. Jó ez? Szerintem jó, egyáltalán nem baj, ha változtattak rajta. Indoklás: aki eddig értett hozzá, és skilles volt, az ezek után is sikeres lesz, viszont aki atombéna, az nem fog láb lövéssel egy skulóból kivégezni. Csak hát ugye tél van, aztán mindenki magára vette az inget, ami nem az övé feltétlen.
  • gunjack
    Örülök hogy mosolyt csaltam az arcodra...gondolom így vigyorognak azok is akik pl a jeep-ben ülnek és kiszedem a sofőrt.Aztán a géppuskást,majd a mellette ülőt.kb 5 mp alatt miközben jönnek pontot foglalni.Vagy a tank söfőrjét miközben kikukucskál a killstreakje közben.Vagy a szomszéd hegyoldalban fetrengő kempereket sorban egymás után.Tuti hasukat fogják a röhögéstől hogy hoppá ez nem jött össze.És mindezt úgy hogy bejárom az egész térképet pontról pontra.
  • Alien69
    A skill NEM kaszt függő. A snipának pl relative nagy távolságból egy gyorsan mozgó, netalántán ugrándozó bakát IS ki kell tudnia szedni, és ez sokszor NEM megy egy lövésből, azaz, mondjuk többször meg is kell ismételni. Mint ahogyan egy géppisztolyosnak is tudnia kell használni a saját fegyverét, és ismerni a kaszthoz tartozó taktikákat. Sokan már ott elbénázzák, hogy azt hiszik plázában vannak, sétálnak a "főutcán", és nézegetik a kirakatokat (szinte így néz ki). Oszt ha kapnak egy fejlövést (akár jó messziről), még sírnak is hozzá, hogy így a snipa, meg úgy a snipa. De azt elfelejtik, hogy pont Ők ajánlkoztak fel önként megsemmisítésre.
    Anno, BF2-ben pl rendszerint a snipákat megpróbálták becserkészni, és hátulról megkéselni. Itt is van hasonló, pl nem 1x rontottak rám lapáttal...
  • Roger6
    XDDD Csak addig vagy ott, amíg van mire lőni? Ehhez kell a skill? XDDDD Ne haragudj, ezen most szakadok :D :D :D
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2015.03.06. 23:51:51
  • gunjack
    Na megint mibe nyúltam már megint..csak érdeklődtem tud-e valaki róla hogy belenyúltak-e a sniper célzásába.Mert eddig nem ilyen volt.Azt aláírom hogy 10-ből 8 játékos csakis arra használja a sniper puskát hogy minél több killje legyen.Ezért is útálják őket.Én viszont arra használom amire a sniper való.Felderítő és támogató.Max addig vagyok 1 ponton amíg van mire lőni és lépek is tovább.1-2 kill és már fel is fedeztek.Aki meg csipával rohangál egymagában és rambózni akar az meg is érdemli hogy kilőjék.A jó sniper előre megy és megtisztítja a környéket,hogy a csapat könnyebben foglalja a pontot.De soha nem a tűzvonalban mozog.
  • Roger6
    Csak én nem tudok csatlakozni a szerverhez?
  • Alien69
    Nem is beszélve arról, hogy egy spawnpontot egy snipa nem tart rettegés alatt (vagy csak nagyon spéci esetekben). De, egy gépágyús azért sokkal kellemetlenebb tud lenni a nagy tűzerő miatt (tankokról ne is beszéljünk). Ma is volt olyan, hogy a gyártelep pályán a két fő rádió között fenn, a tetőn volt két enemy. Mégis, relative, de sokáig ot tudtak maradni, mert a többi bírkát játszott. ja, és NEM snipák voltak. Viszont, ugyan ezen a pályán fordított helyzetben snipával voltam, és fentről relative de jól be tudtam fedezni ezt a két foglalási pontot. Pisztoly/gránát párossal.
    Utoljára szerkesztette: Alien69, 2015.03.06. 18:23:10
  • Roger6
    Okés, én elfogadom a véleményed.
  • W4SS4W
    amíg a világ a világ mindenki szidni fogja a snipereket. De az ő életük se csak játék és mese..... tény hogy kell hozzá tehetség, nem csak úgy van hogy beállok a bokorba azt kilövöm az 50 golyót és kész 50 kill..... aki ezt hiszi egy fasz már bocsánat. És spawn helyet cempelni meg nem megvetni valló 1. mer a sniper alapból cempelésre van "tervezre" mert megnézem hogy távcsővesel mit alkotsz az első vonalban. 2. sniperel mindig úgy kell helyezkedni hogy ne lássanak, ne számítsanak rád, és ki számítana egy enemy re a saját bázisán? :) + egy helyben se maradhatsz sokéig mert megtalálnak, mindig mozogni kell, lehetőleg hogy ne vegyenek észre! és ehez bizony tehetség és tudás kell......
  • Terawatt
    Nem olyan egyszerű, mert hamar utánad mennek és kilőnek ha nem vagy elég óvatos.
  • Roger6
    És ahhoz kell tehetség, hogy egy bokrot keress, ahonnan jól hátba tudod lőni a spawn-oló játékosokat? Nekem valami mást jelent az a szó, hogy skill, de nem vagyunk egyformák.
  • Alien69
    Ööö, azért ez NEM így van ám! Ugyanis, általánosságban igaz, hogy minden kasztban vannak bénák. pl, tankos kiszáll a járműből, és megy foglalni olyan helyen, ahol bizony sok az enemy. Vagy, amikor folyamatosan ki-ki dugja a fejét. Gyalogosoknál meg, front attackot játszik, megy fejjel a falnak. Ezt még meg spékeli, amikor ezt járművel teszi, go gyerünk meghalni. Repcsiseknél meg taxinak használja, megy, kiugrik (és ha nem hal meg), akkor megy foglalni, ha mázlija van.
    Ergo, a snipáknál is van hasonló, pl, lefexik bográcsozni valahova, és ott is marad jóóó sokáig. A felsoroltakhoz egyikhez sem kell tehetség...
    A jó snipa pl leguggol egy bokorba, és ott kempel, lehetőleg relative, de közel az enemy spawn pontjához (vagy ahhoz a ponthoz, amit éppen támadnak a többiek). Van nem egy hely, ahol, ha "elrejtőzik", és jól csinálja, igen is, elősegíti a csapat játékát. Akár azzal is, hogy megy, és foglal! Én speciel másodlagos fegyvernek pisztolyt vagy gránátot viszek. Ha esetleg találok más fegyvert (géppisztoly stb.), akkor felveszem azt, mert ugye közelharcra az azért jobb. Ha megvan a foglalás, megyek, és keresem a következő helyet. De a lényeg, a csapat támogatása (pl spotolás).
    Bár az utóbbi pár napban inkább repcsizem.
    Utoljára szerkesztette: Alien69, 2015.03.06. 14:39:34
  • Devid-on
    Ott a pont.Már csak a számukat kéne csökkenteni (mondjuk 2 lehet 1 csapatban maximum,de akkor a tankokat is szépen le kéne ott is mondjuk 2-3 és máris jobb lenne 1 fokkal a játék (szerintem)
  • Roger6
    Annyira nem bánom, ha az egész meccs alatt a pálya másik felén kempelő sniperek nem egylövéseznek állandóan 6 km-ről. Amúgy nem nagyon kell sem tehetség, sem bátorság, sem taktika ahhoz, hogy valaki az egy domb oldalára lefeküdve a semmiből lődözzön.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2015.03.06. 13:19:10
  • gunjack
    Valamit állítottak a sniper részlegen is? Eddig csak akkor mozgott nagyon a szálkereszt mikor futás után kellett célozni.Kellett jópár mp. mire naggyából beállt és lehetett lőni messzire is.Na most már akkor is bemozdul (nem kicsit)ha 1 percig nem lépek 1-et sem.Így már tényleg művészet messzire lőni vele.Nem igazán lehet kontrolállni a szálkereszt mozgását.
  • Jockey
    köszönöm, a tankos kérdésnél pont erre voltam kiváncsi, amit leírtál..m4a3e8 lett a végső döntés, egyenlőre tetszik
  • Devid-on
    Én nem értem a kérdést o_O,mi döntsük el helyetted hogy milyen tankkal játssz? Helcat-et sokan dicsérik mert gyors és nagyot sebez,cserébe viszont kevés rajta a páncél,és a tank destroyer assault team csak 1 command point-ba kerül így gondolom én hogy nagyobb számba található a war-mappon. Mivel nekem megvan mind1 kivéve a M26-pershing ezért nekem a véleményem hogy a m4a3e8 sherman igen jó választás lenne vagy a Hellcat.Ha csak a tankos karakter van neked bejelölve akkor csak olyan map-ra dob be tankosként ahol van is tank :).Gondolom más karaktered is be volt jelölve.
  • Roger6
    Szívesen.
  • Jockey
    köszönöm az eddigi válaszokat..
  • Terawatt
    Ez több mint hangulatos. Ennyire jó lenne a játék? :D Egymás mellett 3 ember úgy le lenne mészárolva két másodperc után, hogy csak na! :D
  • Jockey
    meg 1 hulye kerdes: ha tankos katonamat akarom tolni, es csak azt jelolom be, akkor miert dob be olyan csatab, ahol nem is tudok azzal a karival menni? valamit szukitenem kene, milyen map-ra jelentkezek be?
  • Jockey
    sziasztok!

MOost sikerült az egyik soldier-m tank crew-á átképeznem, kérdésem az lenne, milyen tankot érdemes alá venni? Van egy kis aranyam még korai btéából, elvileg bármelyiket meg tudom venni, kérdés melyiket éri meg?
    US oldalon van alábbi lehetőségek(alap m2a2)

mediumok
    m3 lee
    m4a1 sherman
    m4a3e8 sherman

heavy
    m26

tankdestroyer:
    m18 hellcat
  • W4SS4W
    most nem tervezek venni, csak elgondolkodtam rajta :D:D
  • Alien69
    Próbáld ki, és megtudjuk...
    Mondjuk, orosz oldalon eleve leárazások vannak, de nem az összes. Pl Snipa oldal első az 1999 gold, a második meg jóval olcsóbb. Valszeg, működnie kellene a logikádnak, annyi, hogy az átképzés is pénzbe kerül. Igaz, nem goldba legalább.
  • W4SS4W
    néztem ezeket a goldért vehető karaktereket pl recon. De az ejtőernyős 3900 gold, és ha veszek egy Major gyalogost 2800 és pénzért át képzem ejtőernyőse ugyan ott vagyok csak olcsóban, ez elvileg kivitelezhető nem? :D
  • Devid-on
    Ezt nevem én hangulatos trailer-nek :D
    :)
  • gunjack
    Inkább olyan fordul elő,hogy már eleve vesztes csatába rak a vége előtt fél percel.Amúgy sniper és gyalogos is járműves nálam de csak nagyon ritkán engedi,hogy azokkal spawnoljak.
  • Jockey
    sziasztok!

Próbálok mostanába megint játszogatnia, de esténként random kidob a csatából, ami kellően rendszeres ahhoz, hogy elvegye akedvem. Másnak is van ilyen gondja?
  • Alien69
    Ez akkor fordul(hat) elő (tapasztalatom szerint), ha járműves respawnt csinálsz, és megelőz egy csapat társ. De, figyeld meg azt a helyet, ahova születnél. Ha kérdőjeles, TUTI van ott enemy, csak, csapat társ is, ezért nem kezdődik meg a foglalás, de a spawn már nem engedélyezett. Ez alól csak az alap bázis kivétel, ahova foglalás közben is lehet spawnolni. Mondjuk, érdemes járműves spawn, ha lehet, mert van, amikor egyből a területre ad (max hamarabb halsz meg újra ), ha meg távolra, össze szedsz pár túszt a csapatodból, és mész fejjel a falnak.
  • Devid-on
    Ilyen van nekem is szerintem csak várj pár másodpercet és utánaszokta engedni.Lehet azért nem tudtál váltani mert tele volt mindegyik squad vagy éppen megszűnt a vonaluk ahonnan jöttek.
  • Alien69
    Én is, speciel. De, aki nulláról indul MOST, annak nem biztos, hogy megy egyszerre több karakter is, hiszen az se mindegy, hogy prémium tagsága van-e, vagy "ingyen" nyomja. Mondjuk, az előző verzióban nagyon ritkán fordult elő olyan, hogy pl gyalogossal léptem be a pályára, majd át tudtam volna váltani pl repcsisre... Míg régebbi verzióban ez sokkal jobban meg volt oldva. A mostani verzióról nem tudok nyilatkozni egyenlőre, mert ugye csak két russzki gyalogosom van, meg egy snipa, nincsen pl repcsis, hogy ki tudjam próbálni. De, ez nem sokára meg lesz, és kipróbálom.
  • gunjack
    Már ha engedi a válltást.Nekem 3 katonám van:gyalogos-ejtőernyős-sniper.Most a gyalogost erőltetem mindenhol(bazookára hajtok)szóval 2 féle tankelhárító gránát is van nálam hogy minél több tank killem legyen.De van mikor eleve a snipert rakja csatába és egészen a kör végéig nem is tudom lecserélni akárhányszor halok is meg közben.Naná hogy ilyenkor futok össze a legtöbb tankkal amikkel így nem tudok mit kezdeni.Más:az miért van hogy spawnolnék le a legközelebbi pontra ami a miénk(csak a mieink vannak a pontnál)ellenség sehol.már csak 1-2 mp kell hogy csatizzak és akkor visszadobja.Mehetek a távolabbi pontra csatlakozni.Brinyóra fel,eldöcogök a pontig ahová szerettem volna ami még mindíg a miénk..ellenségnek nyoma sincs!Akkor miért nem enged oda spawnolni?
  • Devid-on
    Nem lenne egyszerűbb csinálni még 1 karaktert?Tegyük fel van neked egy sima gyalogos meg egy tank elhárítós gyalogosod csata közben pedig simán átválthatod és nem kell ki-be lépkedned.Vagyis én így csinálom de kinek mi a jó :)
  • Alien69
    Persze, megoldható! De, akkor van értelme, ha már mondjuk van bazookád, vagy bármilyen tank elhárító cuccosod. Egyszerűen kilépsz a csatából, váltasz fegyvert, majd "launch", és vissza lépsz a csatába...