5366
Tomb Raider
  • Zomil
    probáld meg ujra :D
  • lucifer9393

Videó a "sírokról"
  • Zomil
    Csak azt ne felejtsd el, h régen a pc játékok rétegjátéok voltak, nagyon kellett küzdeniük, h azt kevés embert akit érdekel azt meggyözzék. Manapság meg boldog-boldogtalan játszik pc-n/konzolon a lényeg mamár az, h 1-1 játék készitésekor minél nagyobb összegeket leakasszanak.
  • Although
    *kis kiegészítés a korektség jegyében. Persze a Skyrimnek van egy 100+-os játékideje és alapból pár nem rossz story benne, és a moderek. De részint ide tartozik mert a készítők igyekeztek egy olyan harcrendszert beletenni amihez minimális gondolkodás sem szükséges és ettől bizony unalmas lesz legalább is egy elem benne. Tehát tényleg ennyi ha egy ilyen kaland játék nem komplex egész még ha akció-kaland játék is akkor megette a fene az egészet. Persze lehet ez kivétel lesz de nem hiszek benne. Mondjuk ez lehet azt jelenti nagyon rosszul állok a mai játékiparhoz :)
  • Although
    Igazából pontosan a látvány kérdése ami szkeptikussá tesz. Amelyik játéknál ennyire a látványra mennek rá azok általában roppant unalmasak, legjobb esetben egyszer játszhatóak. Rengeteg példa van rá. Mert egy játékot, pontosan a benne lévő kihívások, story szintje és még pár elem összessége adja meg. Pont ez zavar. Régen egyszerű volt, voltak akció játékok aki akart azzal játszott és voltak kaland, rpg, stratégia jóval kisebb közösségek részére de egy kitartó lelkes közösségnek. Ilyen volt a tomb raider, a Paradox gamek, a Baldurs Gate. Most meg azt érzem lassan nem lesz olyan játék ami nekünk jó akik nem akció játék rajongók voltunk.
  • Although
    Szerintem a te válaszod már jelzi is a különbséget kár ezen lovagolni. Pont erről beszéltünk. "Az Annniversary-be a két minotaurus kifog rajtam, az AoD-t szintén feladtam, eladtam. A régebbi címeknél én a demókban az első percben elakadtam. :S" Legalább tiszta pont ettől tartok. Elég egyszerű ami neked jó az nekem nem, valószínűleg.

egy másik hozzászólásra szintén válaszoltam, easy dolog. Ha nem úgy csinálsz meg valamit mint az említett előző részek, nekem spec az underworld volt meg. Akkor teljesen mindegy milyen nehézségre teszed mert a játék alap mechanikája nem fog változni. Legeslegjobb példa rá a Skyrim teljesen mindegy master vagy easy legfeljebb az ellenfelek sebzése változik ettől nem lesz izgalmasabb. Pontosan olyan szar mint easy-n. Hm és végül a részletesen skálázható elemek bbe-ki kapcsolása. Látjátok ez megoldás lehet. De nem hiszem hogy ennyit fognak vesződni vele. Mindegy megvárom a demot ha lesz de valószínű 2 ropogós pénzeskét adok majd érte valamelyik leárazásnál :)
  • Harbinger
    Nem, én hétfőn néztem újr a afilmet, majd rögtön belenéztem a játékba. Ugyanaz! Még a tető is, ahol a zsoldosok mennek be.
    Akkor ennyi jó van a filmbe. :D
  • lucifer9393
    a Film 2001-es, ha nem tévedek, tehát erős a valószínűsége, hogy onnan az ötlet.Sőt, biztos. Az előző Croft Manor koránt sem így nézett ki, nekem ez az újabb jobban tetszett, kár, hogy felrobbantották az egészet az Underworldben. Zip irodája is komplett a filmből van, határozottan emlékszem erre az üveges részre... lehet tévedek.
  • Harbinger
    Olyen zsenikockák, akik pengeéles logikával azonnal elmetszennek minden hibát. :D

Én nem bírtam megnézn ia videót, de úgyis láttam eddig eleget. Engem meggyőzött, szerintem lesz olyan fresh title, mint anno a Legend. Ami nálam gyakorta az egyetlen TR játék, amit végig vittem. Az Annniversary-be a két minotaurus kifog rajtam, az AoD-t szintén feladtam, eladtam. A régebbi címeknél én a demókban az első percben elakadtam. :S
    Az Underwolrd-öt csak demó után ismerem, ami zavar benne, hogy dobták az ötletet, hogy Zip és Alister ott lógnak a vonal másik végégn végig a játék alatt. :( Ez akkora hangulatot adott pedig a Legendnek!

És ha már ennyit írok-kérdezek és sk TR fan van. A Legend-beli Croft Manort a Tomb Raider film ihlette vagy előtte is volt/ilyen volt? Leszámítva Zip "irodáját".
  • DarkSector
    Azt nem tudom, de a láng-ot igen. :D
  • lucifer9393
    mi az az észek :D ?
  • DarkSector
    Ez is okés, nem egy lángészek...:D Jó kis szójáték: Láng-észek. :D
  • DarkSector
    Oks HP-t elfogadom lehetett volna másképpen az okés.
  • DarkSector
    Ezeket sem azért irkálom hogy áttérítselek, vagy összeverekedjünk, csak a másik oldal szemszögét is bemutatom, hogy ha másik szemszögből nézed, mégsem olyan szar ez mint elsőnek tűnik.

Minden ugyanaz mint régen, a harcrendszer inkább "több" mozgás "több" vannak területek, secretek.
    Minden "segítség" opcionális....(magyarul önnálóan választható)
    Így tekintve nem akkora gáz ez. :)

QTE is harcoknál van meg a fontosabb interakcióknál, ami arra megy ki hogy felkeltse az izgalmat a játkosban, de ezt már írtam, hogy a qte mire van. :)
    Nem érzem soknak. underworld-ben is voltak tudtommal meg Anniversary-ban.
  • lucifer9393
    de az AI az szarnak tűnt, de nem gond, az még a Far Cry 3-ban is az.
  • Myselor
    neem,nekem nem szar:) én nekem jó lesz így ahogy van.nekem csak ez a hp regen dolog nem tetszik annyira,jólett volna valahogyan gyógyítani magunkat az mindig izgibb:)
  • DarkSector
    Minden játékban van easy fokozat, nem kötelező használni, régi tombok easy-n szarok vagyis ezekszerint azokis könnyített játékok lányoknak.

Dead Space?
    Ha akarod használhatod a kezeden a hologramos GPS-t, akkor az is causal sza? :D

Aim assist?
    Kikapcsolható, még konzolokon is a menüben.

Még valami? :D
  • Myselor
    hát akkor majd tényleg meglátjuk,mindenesetre én nagyon várom:)
  • lucifer9393
    nem, azt hangsúlyozták, hogy nincs autómata célzás ezúttal, és a manuális kapaszkodás is visszatér.
  • Myselor
    igen tudom.de lehet használni és ez nagy segítség,gondolom autómatán rácéloz az emberre is,konzolon.hp regen.ezekre gondoltam,de csak úgy mondtam na:P
  • DarkSector
    Nem kötelező használni.
    A stb-re lennék kíváncsi. :D
  • lucifer9393
    Épp ezaz h. megragadt az AI 96-ban, és egy tigris/krokodil nem képes egy szintkülönbséget, lejtőt áthidalni sajnos.
  • Myselor
    a látásmód.hogy mindent kijelez a hp regen stb:)
  • DarkSector
    Melyek ezek a könnyítések?
    A "bonyolultabb combat rendszer" vagy a "nem kötelező használni" látásmód? :)
  • DarkSector
    Szívesen várom a jó és rossz véleményeket, érdekel minden nézőpont, de a játékmenet meg hogy orrodnál fogva vezetnek, azokat szerintem most megbeszéltnek tekinthetjük, a harcra, vagyis a játékmenetre egy szép példa, ami nemhogy jobb egész egyszerűen gagyibb volt eddig.

Szerintem ezt az is látja aki nem játszott még életében tr-el.

• Myselor
    am lehet a sok női játékos miatt is vannak ezek a könnyítések xd
  • DarkSector
    hát gondolom nem a legnehezebb fokon tólta (demózgatás miatt), ez még a játék eleje lehet ha jól néztem, az erdős pályát még nem mutatták, sok helyszín lesz elvileg és minden nagyobb területen ilyen tábortüzes biztonsági helyek lesznek (mármint lesznek helyek ahonnan a küldetések kiindulnak és ide kell visszatérni)....majd ha végigtóljuk meglátjuk. :)

Amúgy régi tombokban bonyolultabb volt a harc? Mert amikkel én játszottam semmivel, annyi hogy ott még fedezékek sem voltak csak szaltózgathattál mint golyó elkerülése .....
  • DarkSector
    Mármint milyen reklámok?
    Azért újragondolás mert nem a régi...:D
    Még jóhogy nem hasonlít a régire, csak alapjaiban.
  • lucifer9393
    Nekem elég straightforwardnak tűnt... kicsit a kihívás hiányzott a bemutatott részből. Lehet más részen ez nem így van. Attól függetlenül nekem akkoris kell.
  • Zomil
    Én csak a készitök általál reklámozott dolgokat kifogásolom? Hogy a fenében jönnek ehhez a régi részek?
  • DarkSector
    A játék dinamikáját nem töri meg semmilyen qte, a qte csak kevés helyen van, általában verekedéskor vagy bizonyos veszélyhejzetekben, régi tombban egyik sem volt jelen ezért tűnhet furának és soknak a qte.

Valamint hagyjuk már ezt a nem sandbox játékmenetet, még ha nem lehetne látni a vidiben azt a nagyobb teret a sok épülettel, és még sehol sincsenek az erdős részek, nem értem milyen sik-játékmenetről beszélünk?
    Pont ellenkezőleg ha nem is lesz gTA4 de semmiben nem lesz kevesebb a régi TR-ektől, nézz vissza még 1x a régebbi Tombokra, melyikben nem volt megszabva hogy juss el a-b-be?
    Na melyikben?

Nem kell hogy tetszen a játék, de olyanokat kifogásolsz/kifogásoltok, amik vagy nem roszabbak a régi részektől vagy a régiben nem voltak és mivel újítás, nehéz elfogadni...
  • Zomil
    El kell ismernem nagyon hangulatos volt amit igy belepörgetve néztem meg belöle...kérdés, h a játékmenet milyen lesz. Bár a sok qte továbbra se tetszik, számomra a játék dinamikáját töri meg. Viszont azt szörnyü volt nézni ahogy gamepad-al szerencsétlenkedett az ijjal :D
    De ahogy látom, azét erösen leadtak a készitök az igényeikböl. Semmi sandbox/survival nincs a játékban, egy sima akcio játék némi lopakodással, szépen birja Lara a lövéseket, a regenerácio miatt meg nem igazán fog halni az ember, ráaádsul ahogy elnézem mindennel tökéletesen lö.
  • lucifer9393
    Azért egy-két kivetnivalóm nekem is akad vele, de csak mert túl nagyok az elvárásaim.
  • DarkSector
    Engem nem győzőtt meg, ettől jobbra vágyom, csak a baj az hogy nincsen.... :D
    Vagyis én mást vennék ha lenne, a kedvenceim közül, de azok nincsenek, vagy annyira megváltoztak hogy nem érdekelnek...:D

Vagyis arra írom hogy fasza a játék, ha lenne hasonló és jobb lenne lehet azt favorizálnám, de nincsen alternatíva egyenlőre.
    Uncsi csak ps3-ra van az nekem nem alternatíva.
  • Evoluti0N
    Nem néztem végig, mert nem akarok túl sok poént lelőni magamnak a játékkal kapcsolatban. Mondhatnám azt, hogy ez a videó meggyőzött arról, hogy kell nekem ez a játék, de tulajdonképpen már a korábbi videók meggyőztek róla :)
  • DarkSector
    :P
    Azon gondolkoztam hogy mennyit dob a játékon a kamerakezelés meg animáció, vagy éppen az időjárási viszontakságok.
    Valamint hogy nagyon kevés ilyen játék jön mostanság, az Uncharted, és nem jut más eszembe, hasonló kalandjáték, remélem lesznek klónok.
  • lucifer9393
    Rendesen megfagyhatott a gatyóján a húgy a torony mászsása közben, meg más is
  • DarkSector
    Havas pálya is gecijó. :D
  • lucifer9393
    Az csak a prológus volt. igaz néha visszatértél a városba, de azért volt ott sírrablás is.
  • DarkSector
    50. percnél egy horrorjáték is lehetne egy Resident Evil...:D