1390
Utat mutatna, vagy csak időpazarlás?
  • TDantes
    Ja. Félre vagyok informálva. Tudom, az összeesküvő zsidó-szabadkőművesek titkos társasága által irányított média félretájékoztatott. Még szerencse, hogy vannak akik rendelkeznek a bölcsek kövével és nem téveszti meg őket a hazug média.
  • TDantes
    Én is kiállok a hazám mellet. Például úgy, hogy nem vagyok bűnöző, sem adócsaló, nem hagyom itt az országot csak azért, hogy máshol egy kicsivel többet keressek.

De lelövetni sem fogom magam, a ,,becsületért" Lövesd le magad te ha akarod. Azt hiszed, az úgy van mint a filmekben, szaladgálnak a katonák, nagy becsületesen, és mikor megdöglenek, a szívük a golyók mellet tele van becsülettel?!
    Hát nagyon nem így van! A háborúban semmi becsület nincs! Csak szenvedés van, meg halál!

Úgy hogy ,ne magyarázz itt nekem a becsületről, ha megkérhetlek.
  • Fürtös
    Figyelj megpróbálom elmagyarázni.
    Ott egy elég zűrös helyzet van amiről neked fogalmad sincs,csak az amit a médiában látsz.
    Le tudod nekem írni ,hogy mi az oka az ottani fegyveres konfliktusnak?
    El tudod magyarázni miért háborúznak?
    A média pedig érthetően csak a felrobbantott gyerekekkel teli buszt mutatja mert neked ellenség kell!Neked támogatnod kell azt a háborút amiről ha tudnád az igazat akkor nem támogatnád...

Te csak azt tudod,hogy a palesztin "terroristák" iskolásbuszokat robbantanak fel,nagyon helyes ,hogy izrael bombázza őket meg elfalazza.

Én nem gratulálok neked és nem bántalak de hiszem,hogy csak félre vagy informálva,Kívánom,hogy ne nekem legyen igazam,mert ha igazam van akkor most fogunk csak felülni a szopórollerra igazán.

És legvégül:Voltál Gázában? Beszéltél velük? Láttad mi van ott?
    Nekem sajnos elsőkézből vannak az információim.
  • Mor3llo
    Ennyi a reakció?:DDDDDDD
    Tényleg el kellene mennem tanulni...
  • Mor3llo
    Kiállsz a családod, barátaid mellett. Én ugyanúgy kiállok a hazám mellett is. Nekem ez is hozzátartozik a becsülethez.
    "Ennek ellenére, én sem szeretnék a hazáért harcolni, baromságnak, hülyítésnek tartom az ilyen szövegeket, hogy "hősként meghalni a hazáért"."
    Azért most jópáran foroghatnak a sírjukban...'48, Rákócziék, törökök, '56, '45-ös kitörés, stbstb...
  • TDantes
    Te elég buta ember vagy szerintem...de ne vedd sértésnek.
  • Fürtös

Nekem tudod mi a becsület? Nem lopni, nem csalni. Dolgozni rendesen. IGYEKEZNI NEM BÁNTANI MÁSOKAT. Igyekezni nem megkárosítani más embereket, meg a saját hazámat. Becsülettel adózni. Kiállni a család és a barátok mellet.

Nekem ilyesmit jelent a becsület. Neked ezek szerint más jelent.

Engem éppen bántottál nem i kicsit a gratulációddal...
  • TDantes
    Ismét gratulálok.

De ,hogy részletezzem. Szerinted, az nem terrorista aki ártatlan civileket robbant fel? Értem. Védi a földjét. Tehát, úgy védi a földjét, hogy megöl egy busznyi gyereket. Világos. Még jó, hogy ilyen értelmes ember vagy.
  • Fürtös
    Köszönöm,hogy így megtisztelsz,ismeretlenül is,de mielőtt leszólsz talán megkérdezhetted volna miért 22 évesen érettségiztem...
    Én ezt nem tartom szégyellnivalónak és te sem tartanád annak ha ismernél.
    Maradjunk annyiban ,hogy bejártam a világot és olyan munkám van amiről te csakálmodozhatsz,olyan embereket mondhatok barátaimnak akiket te csak a varázsdobozban vagy az ujságokban láthatsz.
    Olyan helyeken jártam ahol te sosem fogsz.
    A fizetésemről meg ne is beszéljünk:D
    Én mégsem sajnállak le téged, és nem mondom rád hogy te bizony egy vesztes vagy.
    Mert én látatlanban is megadom neked a tiszteletet mert valamiben mindenki lehet jó ,függetlenül attól,hogy hány évesen érettségizett.

Azt hiszem ha normális ember lennél akkor most helye lenne a következő hsz-edben egy "bocsánat" nak.
    Had találjam ki ugye te nem voltál katona?

A palesztin terroristákra pedig ajánlanám á történelmet áttanulmányozni
    1935-1954 intervallumban.
  • TDantes
    Jó. Áruld el mi a becsület? Becsületesen meghalni a semmiért? Ez neked a becsület?

Nekem tudod mi a becsület? Nem lopni, nem csalni. Dolgozni rendesen. Igyekezni nem bántani másokat. Igyekezni nem megkárosítani más embereket, meg a saját hazámat. Becsülettel adózni. Kiállni a család és a barátok mellet.

Nekem ilyesmit jelent a becsület. Neked ezek szerint más jelent.
  • Balumann
    Érdekes mostanában minden témában úgy vagyok, hogy valamiben az egyik oldallal, valamiben pedig a másik oldallal értek egyet, kicsit ellentmondásosnak érzem magamat.
    Nem tartanám rossz dolognak a sorkatonaságot, szerintem mindenkinek sokat segítene boldogulni az életben, sok mindent megtanul amit egyébként nem. Egy 3-4 hónapos kiképzés tényleg nem veszi el az egész életet, és nem igaz, hogy csak fölösleges időpazarlás lenne.
    Azon persze valóban lehet vitatkozni, hogy erőltetni kell-e ezt a fiatalságra. Ahogy láttam egyesek egyértelműen azt mondják, hogy egyáltalán nem, nincs jogunk hozzá, nem biztos, hogy az a jó.
    Csak akkor egy másik érdekes kérdés, akkor pl. az iskolakötelezettséggel nem ugyan ez a helyzet, és még sok mindent be lehetne itt helyettesíteni.

Ennek ellenére, én sem szeretnék a hazáért harcolni, baromságnak, hülyítésnek tartom az ilyen szövegeket, hogy "hősként meghalni a hazáért". Franc akar ugyan olyan, hozzánk hasonló embereket gyilkolni, vagy általuk meghalni mert néhány politikusnak ez az érdeke.
    A másik érdekes kérdés, hogy a katonaságunk a hazánkat védi vagy védené egyáltalán, ha történne valami? Hol a fenében vannak, amikor valami természeti katasztrófa történik (pl. vörösiszap, áradás), ez nem a dolguk lenne? Persze külföldön, Keleten harcolnak néhányan, akkor kiket is védenek...

Bármennyire is egyet értek az ún. anticionistákkal, holokauszttagadókkal, Jobbikosokkal (legfőképpen a társadalmi problémák terén és megoldási javaslataikkal - természetesen azokkal, amiket valóban ők tartanak szem előtt, és nem a média félrevezetése alapján), én is inkább globalizmust támogatom, és nem a haza "erőltetését".
  • Mor3llo
    Számodra teljesen ismeretlen fogalom lehet a becsület.
  • Solt
    Szerinted...

Mellesleg látom te is beálltál a sorba... a kényes kérdésekre kimarad a válasz.

Na pusszantás mindenkinek, megyek hóhérkodni.
  • IXEMGabeo
    ha a cigifüstben és a sok részeg között akarsz ülni, egészségedre:D
  • IXEMGabeo
    na ez szép volt, látod h megérte:)
  • TDantes
    A kocsmázás csak a kocsmázásra utal. Semmi másra.
  • Mike
    ezt szerintem nem te fogod megítélni
  • TDantes
    Nem érted te. A lényeg, hogy baj esetén ne hátraarcot csinálj. Hanem birka módra öt perc alatt halj meg. Így, kerek egész öt perccel feltudnátok tartóztatni a Magyarországra rontó ellenséges hordókat. Elvégre nem mindegy, hogy 55 perc alatt foglalják el az országot, vagy 60 perc alatt.
  • Solt
    A te gondolataid nagyon messze esnek a valóságtól, így ha azt gondolod seggfej vagyok, az hízelgésnek számít.
  • IXEMGabeo
    kocsmázás rendszertelen életmódra utal...sosem tetszett, már gyerekkoromban is megtapasztaltam milyen szar ülni a cigifüstben és csak vedelni szórakozásból (nem alkolizmusból), aki azt mondja, hogy csak azért, mert jó lemenni inni és dumálni a haverokkal, inkább akkor már egy szebb étterembe, vagy kajáldába érdemes nem ilyen fullasztó pubokba:D
  • Mike
    ja értem
    nyilván
    biznám
    fogjon meg valaki
    nyilván egy seggfej vagy ha ezt gondolnám, igaz-e Solt
  • TDantes
    Aha. Én meg elítélem a sportot és a mozgást. Én inkább iszok...

Különben, azt képzeld el, hogy iszok is néha, meg mozgok is. Nem vagyok alkoholista, és nem vagyok egy sportmániás sem. Sportból, piálásból pont annyit csinálok, ami egy normális egészséges embernek éppen megfelelő.
  • Solt
    Csak kettőtök az a különbség, hogy az ő életfelfogása előre mutató és életképes, addig a tiéd meg zsákutca. Mint ahogy ezt a világ nap mint nap bizonyítja is...
  • TDantes
    ,,Palesztin terroristák pedig nincsenek..." Ismét gratulálok
  • TDantes
    ,,22 évesen éretségiztem" Gratulálok
  • IXEMGabeo
    épp ezért vagy más ember:)
    aki ahhoz szokik hozzá h örökké szabályozzák, betart mindent, ami a kötelessége, annak nem probléma egy efféle kiképzés:D ráadásul én pl elítélem a piálást, nekem üdítőbb a sport meg a mozgás...
  • TDantes
    Így van. Én minden(majdnem minden) degenerált barmot elfogadok. Még téged is elfogadlak...
  • IXEMGabeo
    jóféle topik, javítsatok ki, ha tévednék, de ugye 2005 óta nem kötelező katonának lenni?

én sajnálom, azért, pont nem abba a világba születtem, ahol kőkeményen kötelező volt (89 előtti Szocializmus) szívesen elmentem volna, főleg így, hogy nem is tudom mi legyek, de én alapvetően a szabályokat mindig betartottam, ismerem a fegyelmet és legalább mégtöbb tűrőképességet, kitartást vehettem volna át. A mai fiataloknak úgymond egy rendet, folytonosságot, szabályozottságot, csapategységet (alapvető viselkedési normákat) mutathatott volna. Mondjuk nekem az a része nem nagyon jött volna be, hogy a katonák gajjra szétszivatták egymást olykor...Fater pl utálta a katonaságot, őt nagyon megszivatták le is fogyott azalatt 20 kg-t alig várta h hazatérjen CSerkeszőlőről...
  • TDantes
    A CS--ből sem ismerem a fegyvereket. Igaz, ha pénzügyi lehetőségeim megengednék, eljárnék lőni, meg lenne valamilyen lőfegyverem, de nem azért mert emberekre akarok lövöldözni. Csak céltáblára. Célbalőni nem rossz dolog, és azt lehet katonásdi nélkül is.
  • Fürtös
    Aki pedig a Donnál történteket pocskondiázza annak ajánlanám ezt a könyvet elolvasásra:
    Itthagy-lak
    Nyomtatott formában soha nem jelent meg találd ki miért...
  • Solt
    Mi ebben a személyeskedés? Nem minősítettem... kérdeztem már, hogy beszéled-e rendesen szép anyanyelvünket?
  • Fürtös
    Palesztin terroristák pedig nincsenek...
    Védik a családjukat és a földjüket,ahogy te is fogod nemsokára,mert idejönnek és közlik veled,hogy takarodj ki a házadból mert ők ezt megvették...
    Az optimista angolul tanul,a pesszimista kínaiul,a relista meg lőni...
    Ébredj fel a világ nem úgy működik ahogy a tv-ben látod,mert el fog jönni az idő mikor belekényszerítenek abba ,hogy fegyvert fogj,és akkor bizony hiányolni fogod azt a leszólt kiképzést...
  • Solt
    Mond neked valamit linder béla ( nálam ő kisbetű ) neve valamit? Volt egy nevezetes kijelentése, aminek aztán tragikus következményei lettek... megint ezt akarnád?
  • Mike
    most meg személyeskedsz
    szégyen
  • Fürtös
    Rövidre fogom:
    Töltsd le a google earthot,keresd meg rajta a Jordán folyót majd nézd meg jó alaposan...
    Ezután emlékezz az elég nagy port felvert 2010 januári földárverésekre,ahol a magyar termőföldet írták ki árverésre angol és héber nyelven...
    A soproni földeket szabolcsban árverezik.a szabolcsi földeket sopronban...
    Próbáld meg levonni a következtetést.

A sorkatonaságról pedig annyit,hogy ha valaki nem akart katona lenni az én voltam,8x voltam sorozáson.22 évesen éretségiztem,és ugy jött ki ,hogy pont be tudtak hívni mielőtt betöltöm a 23-at...
    Nem sok kedvem volt de nem tudtam kibújni alóla...
    De már az első hónapban rájöttem,hogy nem fogok én ebbe belehalni.
    A nevelést pedig nem az inteligenciahiányos feletteseidtől kapod hanem a társaidtól:D
    Mert a csordaszellem még mindig működik,te akarsz gyorsabban futni te akarsz erősebb lenni te akarsz jobban lőni.
    Az emberséget és összetartást pedig megtanulod magadtól ugyanis nagyon jól müködik a kollektiv felelőség üzeme is:D Ha egyvalaki gyökér akkor mindenki szív,és senki sem szeret úgy élni valahol ,hogy a környezetében mindenki utálja...

Végül egy vidám story,a testnevelő tisztünk egy igazi nikkelbolha fitnessguru volt, külön kedvencei voltak a széttetovál/szteroidozott emberkék.
    Amit az testnevelés néven művelt maga volt a pokol:D
    Senkit nem basztatott ha kidőlt de mindenki összeszoritott foggal küzdött mert nehogy már az a kis mitugrász erősebb legyen nálam...
    Hát így működött 2003 ban,és ma nem ez az ember lennék ha kihagytam volna.
    Soha nem bántam meg pedig rengeteget szoptam.
    Mondjuk mi azért rendes kiképzést kaptunk,és nem csak 12 lőszert lőttünk lövészeten.

"Az éjszaka a barátunk a fegyverünk a társunk"
  • Mike
    csak én kiváncsi vagyok azokéra is, akik nem úgy látják a világot ahogyan én, ja és egyáltalán nem akarlak meggyőzni semmiről, csak érdekelne a miért
  • Solt
    Magyarázok, türelemmel, még mindig.

A kiképzés első hetének a végén nem lenne ilyen gondod. Mellesleg te nyilván már menthetetlen vagy... valószínűleg a gulyáságyút sem bíznám rád! :D

Itt az lenne a lényeg, hogy a felnövekvő generációk életképesek legyenek fizikálisan, mentálisan, és baj esetén ne hátraarcot vegyenek...
  • Mor3llo
    Gondolom neked is van egy bizonyos rálátásod a világra.
    Az a rálátás az évek folyamán alakult ki benned, tapasztalatok, saját gondolataid útján. Nem szándékosan alakítottad így, egész egyszerűen így látod. Ilyentéren felesleges beszélni mozgatórugókról, ha véleményt alkotsz.
  • Solt
    Abban mindenki egyetért, hogy reformok mentén...
  • Mike
    csak magyarázkodsz

egyébként én pl. a háborúból is elkésnék