22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Pares
    *felvidéki
  • Pares
    Én idén 16. éve, hogy tanulom/gyakorlom az angol nyelvet. 70%-ban nem iskolákból vagy tanároktól tanultam meg, hanem onnan, hogy a mindennapokban használtam (filmek, könyvek, újságok, cikkek, játékok, stb.). Elég jól (na jó, nagyon jól :P) megy.

De attól még tisztelem és ápolom az anyanyelvem, ami nekem még nehezebb, mint nektek, mivel Felvidéki vagyok, szóval erre felé ezerrel nyomatják a szlovákot is.

De végső soron magyar vagyok, és nálam mindig a magyar marad az első. A másik két nyelv az csak pusztán egy eszköz.
  • Doom 4
    Áh értem köszi!
  • wedge31
    Igen, moderátor.

Ha érdekel kik azok nézd meg a modik listáját.
  • Doom 4
    Na ez most nem világos.
  • Doom 4
    Amúgy lehet kicsit rosszul nézne ki, de az milyen lenne ha a játékban lenne pl. angol felirat de valahogy, mondjuk kiírta a feliratot azután 10 mp vel megjelenne a magyar felirat. Vagy pl a tárcsán alapból angol felirat van és ha ráviszed a válasz lehetőségre az egeret akkor írja ki magyarul. Az milyen lenne?
  • wedge31
    Vele van az erö...
  • lolSL
    nem köpök le senkit.. de itt most nem csak arról van szó hogy azon a nyelven szeretnének játszani.. hanem arról hogy lusta slacker népség a mai fiatalok többsége, ~12 év nyelv"tanulás" után nem tudnak 5 értelmes mondatot elmakogni az érettségin, rengetegen a diplomájukat nem tudják megszerezni a nyelvvizsga hiányában, mert elbohóckodták az időt a random magyarított cuccokkal.
    és pont hogy az ilyen hosszú ideig tolható játékokat, meg a midnen nap használt eszközöket kellene erőltetni eredeti nyelven, hogy vmi megmaradjon. nem szégyen ha ott egy szótár a gép mellett, de alttab sztaki se egy használhatatlan dolog. persze a tanulást nem itt kellene kezdeni.
    20 éve és korábban azért nem tanulták az orosz nyelvet, mert dacolni kellett a rendszerrel, most viszont a jövőjükkel dacolnak az ilyen emberek
    és ha nem angol akkor német vagy francia, valamit nyilván tanulnia kellett volna éveken át mindenkinek, aki most olyan korban van hogy épp mass effectezni fog. dehát kényelmeskedni egyzerűbb, mondjuk már egy BKV buszt nem vezethetnének az ilyenek mert elvárás vmi nyelvismeret :)
  • Doom 4
    Már nem azért de én tanulok németül, az idei tanévben jön az előrehozott érettségi (remélem sikerül is jóra megcsinálnom) aztán meg angol. És az angolt szeretném majd iskolán kívül is tanulni abból is min egy közép fokú nyelvvizsgát szeretnék. ME2 topikban kérdeztem is, hogy meglehetne azt csinálni, hogy a hang német, de a felirat marad magyar.
    De attól függetlenül örülnék neki ha magyarul csinálhatnám a felsorolt dolgokat.
    Am te moderátor vagy?
  • Sir Quno Jedi
    Még gyerek vagy. Mire rájössz mennyit veszítettél azzal, hogy hallgattál azokra, akik a "saját anyanyelvükön akarnak játszani, netezni, esetleg filmezni" és te sem tanultad meg így az adott idegen nyelvet, addigra már késő lesz... Nagyon...
  • Doom 4
    Én meg szívem szerint szívlapáttal vágnám hátba azokat akik lenézik és leköpik azokat akik a saját anyanyelvükön akarnak játszani, internetezni, esetleg filmet nézni.
  • Sir Quno Jedi
    Ennek fényében elmondanád akkor, hogy szerinted hogyan lehet magyar felirattal angolt tanulni?! Csak összehasonlításképpen. :D
  • lolSL
    én szívem szerint még az ékezeteket is betiltanám a billentyűzetekről.. de az biztos hogy nincs olyan tárgy amivel kellő mértékű fájdalmat lehetne okozni annak aki miatt először magyar windowst csináltak és emiatt később beengedték a noob usereket is a netre
  • Slashice
    Nem vitattam, hogy nincs olyan BW játék, ami csak magyarul jött ki. Csupán azt mondtam, hogy speckó a ME2-ben be lehetett állítani, hogy angol nyelven menjen.

És igen, azt is tudom, hogy miért szedik le az angolt, nem azért, mert nem fér rá, hanem azért, mert akkor minden külföldi innen venné a játékot. Ezért is írtam az opciókat le, felhívva a figyelmet, hogy akkor viszont ugyanannyiért vennénk a játékokat, mint a külföldiek, ami azért lényegesen drágább. És azért egy olyan országban, ahol az emberek agyatlanul warezolnak, egy ilyen dolog bizony merész húzás lenne...
  • Slashice
    Szerintem egy olyan játékban, ahol a párbeszédek 90%-a valós időben, moziszerűen történik, és nincs lehetőség szünetre, ott képtelenség a szótárazás, és teljes egészében a játékélmény rovására megy.

Még annak idején, jó régen, mikor a Zak Mckracken és a Maniac Mansion volt a menő, én gyakorlatilag azokkal tanultam meg angolul (némi túlzással persze). Természetesen maga a játék is sokat segített, hisz aki ismeri, tán még emlékszik, hogy ki kellett jelölni valamit, és egy táblázatban fel voltak sorolva a különféle igék, kötőszavak, stb stb.

Na, ott simán lehetett szótárazni és tanulni. De a mai, moziszerű játékokban ez lehetetlen. Arról nem is beszélve, hogy a különféle kifejezéseket nem lehet kiszótárazni. Vannak erre persze spéci kifejezés szótárak, de egyrészt azt fel kell ismerni a szövegkörnyezetben, másrészt egy ilyen szótár nincs minden háztartásban. És bizony, egy-egy fel nem ismert kifejezés teljesen más értelmet adhat a mondatnak.
  • Sir Quno Jedi
    Ebben is tévedsz, mivel VAN olyan BW magyar kiadású játék, amit nem lehet, csak magyar felirattal tolni (nodepláne DLC-t sem fogsz hozzá tölteni). Nem véletlenül, hanem azért, hogy az angol anyanyelvűek ne innen vegyék az olcsóbb kelet-balkáni verziót. Ez a tendencia...
  • Sir Quno Jedi
    Khhhm. Sokkal többet és jobban lehet angolul megtanulni egy angol nyelvű filmből/játékból, ha csak angol felirat van hozzá. Sőt a nyelvkönyvekben nem véletlenül nincs magyar fordítás közvetlenül a szövegek mellett. Arra ott a szótár.
  • wedge31
    A vélemény olyan mint egy seglyuk mindenkinek van belöle...
  • Slashice
    Az pedig meg sem fordul a "tanuljatokangolttudatlanok" típusú emberek fejében, hogy egy igényes fordítással rengeteget lehet úgy tanulni, hogy az ember hallja az angolt, és olvassa a szöveget magyarul?

Magyarország, a trollok országa... -.-
  • Slashice
    Mire megjelenik, addigra remélhetőleg egyesek tanulnak némi jó modort és megértést. Könnyebb, mint 1 év alatt megtanulni angolul...

Hihetetlen, hogy egyeseknek mennyire tud fájni az, ha egy játék lokalizálva jelenik meg... azt még megértem, hogy azon problémáznak, hogy emiatt esetleg nincs benne választhatóként az angol (bár a 2-ben benne volt, némi angol tudással pillanatok alatt be lehet állítani... :]), de azt soha nem fogom megérteni, hogyha a magyar, mint opció szerepel, az miért bántja mások szemét?

Nyújtsatok be ti is petíciót, hogy a játéknak, A) vagy legyen teljesen angol kiadása is az országunkban, természetesen azon az áron, amiért külföldön is értékesítik B) A magyar mint opcionális nyelv legyen. Ezáltal a játék szintén annyiba kerülne, mint külföldön.

• lolSL
    mire megjelenik meg lehet tanulni 0ról is olyan szinten angolul, hogy megértsd azokat a nagyon bonyolult 3 soros szövegeket amik vannak a játékban
    neten van egy csomo ingynes tananyag, hajrá
  • Bullitt
    Nem tök8, most úgy őszintén? Tanuljanak már inkább a fiatalok meg angolul, mert bizony szükség van a mai világban rá. Magyarország nagyon parányi piac és a hivatalos fordítás nem két fillér. Teljesen felesleges ez az egész. A magyar fordítások egyébként sem tudnak szinte soha visszaadni néhány sajátosságát az angol nyelvnek.
  • wedge31
    Lelki szemeim elött megjelenik az EA vezérkar ahogy lefossák a bokájukat ijedtükben a peticiót olvasva...

Lehet az egész felesleges mert ha a DAII honositva lesz akkor ez is, ha meg nem akkor ez se.
  • Barnez
    Üdv. mindenkinek!
    Immáron a pteíciós mozgalomnak készítettem egy facebook oldalt is! Aki teheti az ajánlja.
    Lájkold te is!
  • bendáj17
    nagyon jó képek.
  • Pares
    Sajna ez a maximális felbontás...

Mellesleg unatkoztam egy kicsi, hát összedobtam ezt:

• sanya200
    Fasza a kép.
    Kérhetem esetleg 1920*1080-ba is:)
    Vagy ott már elég pixeles lenne nem?Sajna amit találtam 1080p-s teaser trailert az is csak azért akkora mert fel van konvertálva:(
  • Pares
  • sanya200
    sokkal és pozitív értelemben.
  • Coolfire
    Mindjárt indítok egy lány Shepit.:)Kíváncsi vagyok,mennyivel lesz másabb.:))
  • Coolfire
    Hát reméljük,Kasumiból rendes kari lesz.Nagy kedvenc,a ME2-ben rögtön neki csináltam a küldijét(ami kurvára tetszett),utána fix emberem lett,ahogy az első részben Liara.Tali is jó,mert a pajzspusztításhoz nagyon ért.:)
    Jack ha bevadul repked az ellen,ő volt a másik fix.
    Samarát nem tapasztaltam ki egyik végigjátszás során sem,mert a küldije az utolsók között volt.
    Wrex megmaradt az első részben,de a kroganokat nem szeretem.:)
    Ashleyt meg akartam dugni,de nem jött össze,ahogy Mirandával sem,úgyhogy hanyagoltam őket.:))
  • Prince23
    azért egy kétszemélyes coopot kinéznék belőle, teljesen más sztorival (dialogusok kilőve). lásd Conviction coop részét. Kaptunk két játékot egyben. ME3-ből kinézném simán.
  • mzoli7
    Nem lesz multiplayer !!
    link
  • Sir Quno Jedi
    VAGY legyen 4-5 fős parti, mert a 3 az nagyon karcsú, főleg, hogy Sephit nem lehet cserélni benne (szóval így csak 2 választásunk van és egy rakat emberünk). Így vajmi kevés értelme van ennyi embert begyűjteni, ha nem is tudjuk kihasználni a képességeiket.
  • MrAndree
    Nekem Wrex kéne. Meg Ashley. Miranda se rossz. Samara meg pláne. Tali meg gyenge, de szimpatikus. Liara szintén. Kasumi tényleg erős, csak éppen szegénynek személyisége sincsen, hülye DLC karakter, még beszélgetni se lehetett vele.
  • Coolfire
    Csak legalább Jack,Kasumi és Liara legyen benne.Mikor hűségesek lettek,és kimaxoltam pár képességüket,félelmetesek voltak.:))
  • MrAndree
    Létezik még olyan ember ezen a bolygón aki komolyan veszi a "warez miatt nem kaptok DLC-t" dumát?

ME 3 meg azért felteszem nem csak a Földön fog játszódni, bár most gondolom egy darabig ezt fogják nyomatni. Viszont remélem, hogy nem kapunk megint egy totál új csapatot. Jöhet 1-2 új tag, de az első két részből már össze lehet szedni egy elég ütős gárdát.
  • sanya200
    jó hát ne hasonlítsuk a nfs-t a mass effecthez.A nfs alapból egy szar széria már évek óta nincs ezen mit csodálkozni nekem ingyen se kéne de komolyan, leszedni nem éri meg nem hogy megvenni.Ettől negm tartok azért hogy nem lesz dlc pc-re, lehet itthon kevés fogy de külföldön biztos rengetegen megveszik, én is megvenném ha nem 4000ft lenne a bw pont.Annyiért már megveszem BC2 vietnamot.
  • Sir Quno Jedi
    Egyetlen egy Dalek is ki tudja írtani az egész univerzumot és meg is teszik, mert ez a céljuk.
  • JethroHUN
    jáááj a Dr. Who -ból :D hogy fostak tőle