22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Szthomas #1000 Jogos! Buta kérdés részemről
-
sanya200 #999 Annak nincs jelentősége nem kötődik a dlc-hez az egyik garrus mert ő nincs a felsoroltak között a másik meg legion.Gondolom érthető miért nincs ott.Mert nem akarták leleplezni őket, mielőtt megjelent nem lehetett tudni hogy pl legion társ lesz-e vagy ellenség, mert csak annyit láttunk a teaser videóban hogy shepard halott és egy gethen n7 páncél van.Garrusról mondjuk sejteni lehetett ha jól emlékszem feltünt az egyik videóban a megjelenés előtt csak nem lehetett tudni hogy csapattárs lesz-e vagy nem.Amúgy meg már a megjelenés óta ugyanúgy van titkosítva az új dlc-hez biztos nincs köze. -
Szthomas #998 Amúgy a Mass Effect 2 hivatalos oldalán a Universe fülön belül van még két titkosított karakter. Szerintetek kik lehetnek azok? -
Szthomas #997 A DLC-ről tényleg jó lenne tudni valamit. Remélem Ashley-é lesz a főszerep benne. -
Szthomas #996 A PS3-as dolgot én is olvastam. Végül azt hozták ki, hogy Xbox360-on jobban muzsikál, főleg az "akciódús" részeknél! -
sanya200 #995 Szerintem majd az E3-on vagy egy hasonló kiállításon(nem tudom az összes nevét), addig max szerintem screent kapunk, vagy még azt se.A DLC-re is kíváncsi lennék még semmi info nincs róla.A ps3-as verziót meg úgytünik elkúrták mert a frame eléggé kicsi lett a tesztben láttam hogy nem egyszer leesik 20-25 alá. de gondolom ezen javítanak valami patch-el.Már ha lehet ps3-ra patchet telepíteni. -
sanya200 #994 Miért lenne?Nekem nem szokásom kötözködni csak azért mert más véleményen vagyunk.Csak akkor kötözködök ha sértegetnek.
Most olvasom épp a me2 kódexet és feltűnt 1 elírás a hanar fajra azt írják hogy a tanács tagja:(
Meg egy másik érdekesség hogy a collectorok lebegő tankja(amelyik a szemével tüzel:) Képes a teleportálásra is, legalábbis a leírás szerint de a játékban ezt nem használják, pedig akkor jóval nehezebb lenne elintézni. -
Szthomas #993 Kíváncsi vagyok, mikor fog kijönni az első játékmenet videó a Mass Effect 3-ból! Gondolom március-április előtt nem igen... -
Szthomas #992 "De erről itt szó sincs (remélem)"
Örülök, hogy tényleg nincs! -
Pares #991 "Én csak azt nem szeretem, ha valaki csak azért próbál rácáfolni másra, hogy kötözködjön!"
Na látod, ezt én sem szeretem!
-
Szthomas #990 A dinamikus árnyékok elég gyengére sikerülnek a játékok jelentős részénél. Sajnos nincs ez másként a Mass Effect-nél sem! -
Szthomas #989 Ahány ember annyi ízlés... Én csak azt nem szeretem, ha valaki csak azért próbál rácáfolni másra, hogy kötözködjön! De erről itt szó sincs (remélem). -
sanya200 #988 Azért remélem a 3-ban megint kitalálnak valami jó kis párbeszédrendszert állítólag sokkal filmszerűbb lesz.
Tényleg tolta valaki 3d-ben a 2-t?Én próbáltam az iz3d-vel meg piros kék szemcsivel de átment akkor a kép szürkébe, nem kicsit,de lehet csak én állítottam be rosszul a progit.Meg nem tudna valaki screent csinálni egy párbeszédről akinek női karaktere és nvidia karija van.Az árnyékra kíváncsi lennék, atin eléggé fos az arc árnyéka. -
sanya200 #987 Ezért szerepjáték mindenkinek más tetszik benne de ezen nem fogok veled összeveszni, csak mert más a véleményed azért még nem kell hogy haragba legyünk.Egyezzünk ki döntetlenben.
-
Pares #986 Én se szaporítom a szót, csak annyit írok, hogy én pont az ellenkezőjét tapasztaltam/éreztem...
-
Pares #985 Aha.
-
Evoluti0N #984 Hogy ne szaporítsam a szavakat csak annyit írok, h minden egyes szavaddal egyetértek.
-
sanya200 #983 Nekem az egyben tetszett pl a zúgjon az ég dlc mikor el kell döntened hogy elengeded balakot vagy megmented a túszokat.És ha megmentetted őket és beszélsz a nővel aki téged segített látszott rajta hogy össze van zuhanva, majdnem el is sírta magát mert a bátyja volt az akit feláldozott azért hogy ne áruljon el bennünket hogy kik vagyunk.Még majdnem én is bőgtem:)A 2-ben is van hasonló rész mikor választanod kell hogy melyik célpontba csapódjon a javelin rakáta a leszállóplatformra vagy a településbe.És annyi volt az egész vége hogy kiírta a gép hogy ennyi.Szerintem az egyben igen is jobb a történet és sokkal több érzelem,dráma meg egy csomó más dolog volt benne mint a 2-ben.A vége is jobban tetszett az egynek nem lehetett tudni shep túlélte-e vagy nem, meg ash/kaiden halála teljesen kiakasztott vagy shep mikor lefoglalják a hajót teljesen ki volt borulva.Vagy Ash mikor verseket szaval vagy a családjáról mesél valahogy sokkal emberibb volt az első rész, hihetőbb volt a karakterek hozzáállása dolgokhoz.Meg úgy az egész jobb volt szerintem, beszéltek egymáshoz a liftben de még a küldetések alatt is sokszor elröhögtem magam.Ahhoz képest hogy a 2-ben a társakba történetébe több energiát fektettek a fejlesztők még se érzem úgy hogy ez aztán hű de jó. -
Gruffersten #982 Az első részben a Virmire meg az Ilos beszélgetés adja magát na meg volt dráma (ezernyi oldschool rpg-s írt erről,hogy mennyire sikerült, meg hogy érdemes volt e beletenni(ha meg nem ismered fel a drámát, úgy hiszem nem az én hiányosságom)).Az elődben volt egy köcsög, akit arcon akartál vágni, ez hiányzott a második részből,konkrétan (komolyan, ki tekinti fenyegetésnek a reapereket?). -
Pares #981 Miért, az első részben mi volt az a sok rejtély meg fordulat? Volt benne egy nagyobb csavar (amikor kiderül, hogy Sovereign egy Reaper). Más nem is nagyon jut az eszembe. Esetleg magukat a Reapereket nevezhetjük rejtélyesnek, de ők a második részben is ott vannak, plusz még ott a Collectorok is, akiket hatalmas rejtély övez. Persze, most már nem rejtélyes egyik rész sem, hiszen párszor kijátszottuk, és kívülről tudjuk, miről szól, mi történhet benne. De bennem a második rész Collectorjai jobban kiváltották azt a bizonyos rejtélyes fílinget.
Én speciel nem vettem észre semmi olyat, hogy a második rész rövidebb lett volna. Nekem mind a kettő sztorija ugyan úgy tetszett. Mind a kettő más volt. Az első rész a bevezető volt az univerzumra, a második rész meg a harmadik részre készíti elő a dolgokat. Ez a pechje a második részeknek, hogy többnyire csak a teljes trilógiát nézve bontakoznak ki teljesen. -
sanya200 #980 Persze most nem akartam szidni a játékot eszem ágában sincs vagy 8-9 éve játszok de ez az egyetlen sorozat ami tényleg tetszik olyan szinten hogy emiatt még a ps-nek is nekiálltam, csak hogy háttereket tudjak csinálni.De a 2. részben a sztoriszál egy kicsit rövid legalábbis az elsőhöz képest meg nincs benne annyi rejtély, fordulat...stb Ezek nekem hiányoznak, egyedül azon döbbentem meg hogy a collectorok nem mások mint a proteán faj egy kicsit átalakítva, de ezt leszámítva a fősztori abból áll hogy meghalok,feltámasztanak majd visszavágok és elintézem őket.A társak történetei jók de ezt leszámítva annyira nem olyan hű de fordulatos.De ott van a shadowbroker dlc amiből látszik is hogy egy 2h küldetésbe is mennyi mindent bele lehet zsúfolni, remek történet váratlan fordulatok..stb pl nem gondoltam volna először hogy a fantom el árul. -
Gruffersten #979 Hehe, pedig a mellékküldetések a mass effect 2 sivatagában az oázisok vagy a mass effect 2 óceánjának szigetei.Szóval a mass effect 2 mellékküldetései nagyon jók, rég kötött le olyan dolog mint pl ezek.
Shepard esete meg tök egyszerű : Shepard egy ikon, egy hős, egy második Jon Grishom, egy példakép, egy példakatona.Na meg Shepard egy parancsnok, nem az a helyzet mint a KotORban, hogy senki sem a főnök és úgy vagytok a fasza űrhajón. -
Szthomas #978 Igaz! Mondjuk az említett segítségek a harmadik részre fognak vonatkozni. A második részre sem ártott volna valami hasonló... -
Pares #977 Nem egy-egy karaktert állítottál magad mellé... Pl.: Wrex esetében az egyik barátod lehet a vezére a Kroganeknek. Tali lojalitás küldetésében tanácsolhatjuk a Quariánoknak, hogy menjenek háborúba, vagy ne. Legion lojaliás küldetésében a Hereticeket programozhatjuk át/állíthatjuk az oldalunkra. Aztán ott van Liara, aki az Univerzum legnagyobb információ szerzőjévé vált (Shadow Broker). Eldönthetjük, hogy támogatjuk a Cerberust, vagy nem. És még jó pár másik dolog.
Ezek azért nem kis dolgok szerintem... -
Pares #976 
Amikor én játszottam a ME-vel, akkor Shepard még ember volt... És eddig nem igen láttam embert, akinek ezzel baja lett volna. Az egész történet eleve az Ő történetét is magába foglalja, plusz az emberiség galaktikus szintre való felemelkedését éljük át. -
Kindred Blades #975 Persze, és vannak emberek, akik egy fantasy szerepjátékban is ember harcossal játszanak, aki nemes és igazságos.
Pedig sokkal nagyobb poén egy törpe tolvaj-mágussal vonulni, aki hasra esik a saját szakállában, mert felöntött a garatra.
A szerepjáték egyik alapelve, hogy legyen lehetőséged _szerepet játszani_.
-
Szthomas #974 Végül is igen, de mondjuk talán nem ártott volna, ha nem csak egy-egy karaktert állítunk magunk mellé, hanem mondjuk egy egész fajt! Nem akarom amúgy kritizálni az alapelképzelést, hiszen mint ME rajongó nekem is tetszik, amit kaptam, de ettől még lehet más az elképzelésem, mint a BioWare-os srácoknak! Szerintem ez nem bűn... -
Pares #973 Lehetett volna, lehetett volna... De nem volt. Így volt megírva a történet és kész. Most erre nem igazán tudok mit írni. Eleve ha több hajó lett volna, akkor a Normandy valószínűleg nem lett volna elég. Ott voltak azok a kis robotok, amik átvágták magukat a hajó páncélzatán. Különben is, ha valami hadiflottát is bele húztak volna, akkor eleve az egész történetet úgy kellett volna felépíteni. -
Pares #972 Szerintem a Földön emberek laknak, és emberek játszák ezt a játékot. Shepard is ember, szóval hol a probléma? Különben sem kapnak kis szerepet az idegenek, sőt... A két rész nagyon elvonatkoztatva a történettől abból állt, hogy szövetségeseket gyűjtöttünk és barátokat szereztünk, vagy nem... -
sanya200 #971 De lehetett volna kicsit izgalmasabb is azzal hogy nem csak 1 collector hajó van, leszedhettünk volna 1-2-t játék közbe is nem csak a végén.Vagy lehettek volna kisebb hajók is a cirkáló mellett.De most szerinted nem jobb lett volna egy kicsit?Mikor tényleg olyanok vannak a 2-ben hogy leszállok egy bolygón megszerelek egy meck-et összeszedem bele a duracell elemet és a végén kapok 5000 nyersanyagot, vagy hogy javítsak meg egy védőpajzsot, ezek csak arra jók hogy tovább tartson a játék.Láthattad a liara-s dlc-ben is hogy össze tudnak hozni nagyon klassz mellékküldetéseket, de nekem ez annyira unalmas hogy leszállok egy bolygón lelövők pár arcot és kész, nincs bennük drámai rész,fordulat meg hasonlóak. -
Pares #970 Na, azért túlzásokba ne essünk. Nem olyan unalmasak a küldetések. Az elsőben kicsit monoton környezetben játszódtak, de ott sem a történetükkel volt a baj. Szerintem úgy általában semmi különösebb baj nem volt a mellékküldetésekkel. Különben is, utólag könnyű okosnak lenni! :)
A Normandyval és az űrcsatákkal nem értem, mi a bajod. Eleve az első részben az eredeti Normandy nem kifejezetten csatahajó. Ha megfigyeled, akkor nem is nagyon harcolt, egyedül Sovereignek adta meg a végső csapást, és ennyi. Sok célpont közül nem kellett válogatni. A második részben meg eleve csak egy űrhajó ellen harcoltál, és a küldetés alatt Shepard parancsolgat is Jokernek, na meg ott van EDI, aki magától megcsinál mindent, csak az a kérdés, hogy Joker minek van ott egyáltalán... -
Szthomas #969 Rengeteg kihasználatlan lehetőség maradt a Mass Effectben eddig, ez nem vitás! Arról nem is beszélve, hogy ahhoz képest hogy sci-fi, komolyabb űrharcot nem is látunk benne! Pedig szerintem elég ütős lett volna például ha a begyűjtőknek nem csak egy hajójuk lett volna, hanem egy flottájuk és a földi és turian hadsereg is bekapcsolódott volna a végső csatába. Vagy ha nem is a végsőbe, de menet közben lettek volna olyan bejátszások, mint például a Star Trek filmben, halomra lőtt hajókkal és ütközetek nyomaival! Oké, értem én hogy az emberiség volt a fő célpont, de talán túlzottan is ránk lett fókuszálva az egész Mass Effect univerzum! -
Pares #968 Ezzel nem értek egyet. -
sanya200 #967 Azért tényleg szorulhatott volna bele több érzelem legalábbis a 2-ben a dugáson kívül nem volt érzelmi szál,legalábbis a főhős részéről nem.Az egyben pl tetszett hogy összeomlott lelkileg mikor lefoglalták a normandyát, elvégre ős is csak ember neki is szüksége lenne, támaszra meg olyan társakra akikkel kibeszélhet dolgokat.Lehet hogy tökös harcos de a 2-be annyi érzelem szorult bele mint egy tuskóba kb.Melléküldik is elég gyengék az elsőben se volt az a nagy szám.Pl a hajó nem képezi szerves részét a játéknak, jó addig oké hogy azon élünk meg azzal gyűrjük le az ellen hajóját, de másra nem használjuk.Az egyben pl simán el lehetett volna kapni Balakot csak rádiózni kellett volna Jokernek hogy kapja már le az égről a hajót ami felszáll, vagy a 2-ben már a horizontnál el lehetett volna intézi a hajót, egy lassan felszínről emelkedő cirkálót lazán el lehet találni, ráadásul nekem addigra már megvolt a jobb fegyver is.Lehetett volna benne akkor több collector hajó is mikor mennyire fostak tőle mikor átszálltak rá a végén megy leszedték mint a rongyot.A történet szempontjából érthető meg megmagyarázható a dolog de semmikép sem logikus ha az ember egy kicsit is belegondol.A mellékküldetések lehettek volna sokkal jobbak is, a mostaniaknál még én is jobb történetet ki tudok találni.Pl rabszolakereskedők megtámadnak egy kolóniát mire odaérünk még ott vannak az emberek ketrecben...stb és meg kell akadályozni hogy elvigyék őket, ehhet kapcsolódó küldi lehetne hogy kiderítjük hol tanyáznak majd a mormandyval szétlőjük a flottájukat, majd a bolygón vagy űrállomáson befejezzük a többit.És pl mi mondhatnánk meg jokernek mit lőjön melyik hajót...stb elvégre a star trek-be se úgy megy hogy a kormányos találomra lövöldözik össze-vissza erre való a kapitány vagy az elsőtiszt nem?Lehetne pl gyerekrablási történet, vagy mit tudom én de annyira halál unalmasak sablonosak ezek a mellék küldik, annyi hogy mennyé ide vagy oda lődd szét.
Na kicsit sok lett a szöveg remélem nem bánjátok. -
Szthomas #966 Érdekes lesz ez a harmadik rész, az tuti! Mondjuk számomra az is kérdéses, hogy ha bejutottak a tejútrendszerbe akkor biztos hogy csak a Földet fogják támadni? Mármint szerintem egyszerre akár több rendszert is kényelmesen ostrom alá tudnak venni. Valamint a kapuk manipulálásával teljes rendszereket vághatnak el egymástól, egymás után leigázva azokat! Valószínűleg itt lesz szerepe a Reaper IFF-nek! Akinek a hajója fel lesz szerelve ilyennel, az továbbra is használni tudja a kapukat! A többiek pedig tehetetlenül várják majd a támadást! Mit gondoltok erről? Bocs a sok üzenetért, csak rengeteg gondolat ébredt bennem! -
Shepardnek kb annyi érzése lehet, mint Chuck Norrisnak, vagy Steven Segalnak, valaki rosszalkodik odacsap stb...Egy tipikus hős karakter, és valószínűleg a hős karakterek végzete lesz igaz rá is. (Azért szerencsére nem Sims szintű az érzelmek megvalósítása, és ne is legyen:D) -
Szthomas #964 Szerintetek amúgy a Citadel most már biztonságban van? Csak azért, mert a Keeper-ek ugyanúgy tevékenykednek, mint eddig és ha jól tudom ők tudják megnyitni az állomás "féregjáratát" a mély űrbe! Igaz ehhez jelet kell kapniuk egy Reaper-től. A Keeper-ek érdekesek amúgy, mert ha a Reaperek hozták létre őket akkor még más meglepetéseket is tartogathatnak! -
Szthomas #963 Szerintem a második részből kevesebb befolyásoló tényező fog bekerülni a bejező részbe, mint az elsőből. Az viszont könnyen lehet, hogy az itt meghozott döntések nagyobb súlyúak, gondolok itt például a Geth kérdésre. Mellesleg Wrex és a klánegyesítő tevékenysége sem elhanyagolható, hiszen egy Krogan hadsereg elég ütős fegyver lenne a Reaperek ellen. Mondjuk ez is inkább az első rész hozadéka. Na majd meglátjuk, de addig is érdemes gondolkozni azon, hogy mely döntések voltak jelentősek az ME2-ben! -
Szthomas #962 Szerintem amúgy nem bunkó, csak kevésbé lelkizős! Nem mutatja ki az érzéseit, csak ha valaki kiérdemli! Mondjuk az tényleg nem ártana, ha a harmadik részre kicsit nyíltabban beszélne az érzéseiről és félretenné a "kemény katona vagyok" arcát! -
Szthomas #961 Egyetértek Sanya!
Tényleg elég idegesítő, hogy csak Shepard kezdeményez beszélgetéseket. Mellesleg nekem az is hiányzik, ami a Mass Effect első részében volt, azaz hogy a karaktereink beszélgettek egymással bizonyos helyzetekben, pl liftezés közben a Citadel-ben. Szerintem ha nem is sokat, de dob a játékélményen. Újra elővettem az első részt és bizony sok apró részlet van, amit a második rész ismeretében tudok igazán értékelni.