22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
sanya200 #1120 Én is néha belenézek a falloutba, felraktam a new vegast is de csak angol sokat nem értek belőle.De bizonyos szempontból csalódás volt.Nem minden a grafika de azért egy 2010-es játéktól többet elvárna az ember.
Sajnos így év elején meg amúgy sincs semmi game majd márius körül jön 1-2.Most egyedül a dead space 2 jön meg a tdu 2 és utána márciusig csönd. -
mike01010101 #1119 Tényleg nehéz összehasonlítani ezeket. Nekem kicsit jobban bejön a szabadon járkálós stílus. Fallout, Oblivion, Gothic sorozat megunhatatlan.
Most pl újra a gothic 3-mal játszok, feltettem az 1.74-es community patchet. Inséges idők vannak... -
sanya200 #1118 Hát ott van pl a fallout az is rpg de abba meg azzal megy el a rengeteg játékidő fele hogy eljutsz a pontból b-be.Rengeteget kell kutyagolni néha találsz pár ellen útközbe, vagy mutánst és az is unalmas egy idő után.Nekem 90h után már elment a kedvem tőle.
Meg ne hasonlítsatok már egy Sci-fi rpg-t egy közpkori vagy hasonló rpg-hez.Technikailag sokkal nehezebb megoldani a sci-fi rpg-t.Nézzük csak miért vegyük pl a falloutot egy helyszínen játszodik igaz az elég nagy, DE tökegyforma az egész lerobbant épületek,hidak,sokat kell mászkálni...stb.A sci-fi nél más mert nem egy adott helyszín van most hogy dolgozzanak ki 500 boylgót úgy hogy mindegyik egyedi legyen meg alapból úgye űrhajóval mész.Teljesen máshogy épül fel a 2 játékmenet.A falloutban 1 nagy terep van de a me-ben ezt nem lehet megoldani ezért van szétbontva kisebb pályákra, helyszínekre.Meg emiatt rövidebb a játékidő is.Amúgy meg a fallout se szól másról felveszel egy küldit elmész ahova küldenek közbe szénné lösz midnenkit, odaérsz szétlősz mindenkit és ennyi.Ez se szól másról csak arról hogy mész és lősz csak a környezet más. -
valoban a Mass Effect nem a legjobb példa , de ott a Dragon Age amit 5x végigjátszottam nemugy mint a Witchert amivel tuti nem kezdenék ujra játszani
Azért Witcherbe is lazán félisten az ember csak toljál be pár potit olajozd meg a fegyvert és mindenki két ütésre eldöl:P
Egyébként a Witcher 2 ettöl függetlenül nagyon igéretesnek tünik, mert pont azokat a dolgokat nem fogják eröltetni elvileg ami miatt elsö részt nem kedveltem igazán, és végre talán jobb karakteranimáciokra is lesz pénzük. -
Igen, csak mondjuk egy fantasy rpg-nél meg van az a luxus, hogy kicsi az ismert terület, relatíve, meg egy bolygón játszódik, vagy szigeten, kontinensen. Egy sci-fi rpg-nél vagy a Földön játszódik, nagy helyen, vagy szétszórják sok kisebb, de akciódúsabb térképre, és egy egész galaxist próbálnak meg küldetéssel feltölteni, és a téma miatt, nincs idő 90 órát kitöltő mellékküldetésekre.
A két játék amúgy is más kategória. Nem értem egyébként mi a gond a leszállsz és lelősz, gomb megnyom-lősz felállással, manapság ez a trend (ha nem tetszik meg nem kell játszani:P), meg a Mass Effectben amúgy is két lövöldözés között alakul a sztori, egy fantsy rohangászós rpg-ben pedig a rohangászás közben, az erdő lootolása stb.:D -
És ha nem rpg, akkor mi a fasz van? :DDD -
mike01010101 #1114 A mass effect akció része teljesen "cső", ez igaz. -
Evoluti0N #1113 Van benne valami. A Mass Effect (főleg a második rész) küldetései egy kaptafára epültek. Leszállsz valami bolygóra és mindenkit lelősz.
A Witcher-ben az tetszett a legjobban egyébként, h végre nem a világ megmentése volt a cél.
Sztem megegyezhetünk abban, h mindkettő játéknak megvannak a maga hibái.
Engem a Mass Effect világa jobban megfogott, van akinek a Witcher tetszett jobban. Embere válogatja. -
Gruffersten #1112 Tudod, a mass effect 2 jószerivel arról szólt, hogy ledobnak egy dungeonbe, ott lőj le mindenkit, a dungeon végén meg egy baszomnagy boss.Legnehezebb szinten se volt kihívás.A párbeszédek meg paragon/renegade úton se hoztak teljesen más irányt, mindenképp végiglőtted a galaxist csak, hogy leírhasd mindenhova, hogy ''Igeen, jól odacsaptam a collectoroknak,senki nem halt meg és talival feküdtem le.''Persze élvezetes volt a harc, na de bazdmeg, ne próbálják ezt RPG-nek eladni.
Witcherben meg egyáltalán nem voltál félisten, rendesen kellett mászkálnod mint egy rpg-ben -segítek, a mass effect 2 nem nagyon az- és érdekesebbek voltak a küldetések annál, amit a mass effectben (egy vagy kettő, lényegtelen) műveltek.Persze a technológia meg a harc nevetséges volt de így is az utóbbi évek egyik legjobb rpg-jét (az majd a skyrim lesz, haha) tisztelhetjük benne.
Mondhatnám, hogy nem látjátok a fától az erdőt, de egyrészt leszarnátok és most jön az, hogy ''de Fedex, meg amúgyisegyszarjátékmert...''. -
kicsit offtopic, de hozok egy példát: valki lédércé változott, és lekéne szedni rolla ezt az átkot hogy a tulvilágra távozzon, ehez 1. NPC kiadja küldinek egy fogadoba 2.faluba beszélek valami boszival 3.tükördarabokat szedegetek szétszorva egy mezön 4. elviszem a kovácshoz faluba kovács aztmondja jöjek vissza késöbb 5. megint átsétálok máshova 6. viszasétálok megkapom a tükröt 7. megyek a mezöre persze kurvára semmit nem ért a tükör 8. viszasétálok a faluba boszihoz 9.fogadoba megyek a trubadur barátomhoz 10. megyek megint a mezöre hogy valami balladát mondva végre elhiggye szegény lélek hogy már halott és eltakarodjon 11. de persze trubadur barátomra várni kell mert bugos szar az egész viszasétálok valami tüzhoz várok egy picit 12. trubadur barátom megjön végre végeztem egy szaros questel kitudja hány kilométert futkorászva azt hittem a quest végére hogy szétverem a bilentyüzetet, és ez csak egy a sok küzöl mert az egész játék erröl szol, persze MAss Effectben is van ilyen pl:: szkenneld a keepereket küldi, vagy kettöben a bolygo szkennelés, de nem kötelezö. Witcherbe pl.: enélkül a küldetés nélkül nem is juthatsz tovább, de kb az összes küldi ugyanerre a sémára épül és tulajdonképpen mesterségesen huzzák a játékidöt benne 40-50-60 orára ugy hogy futtatnak egy zsebkendönyi területen körbe körbe mint valami vakegeret. Ja hogy közbe volt egy jo storry, szuper kár hogy nem tudtam rá koncentrálni mert a küldetésektöl idegbajt kaptam. -
Evoluti0N #1110 Nekem tetszett a Witcher, nem rég kezdtem el másodszorra. Azonban SZEG-nek sok szempontból igaza van. Gyenge szinkron, az MMORPG szerű szedj össze ennyi-annyi dolgot küldetések. Ráadásul a Mass Effect után a nulla arcanimáció egyenesen nevetséges (mindkettő 2007-es játék), a sok egyforma kinézetű karakterről nem is beszélve.
Egyébként eddig is kultúráltan beszéltünk. Mindenki elmondhatja a véleményét. Ne kezdj flamet ezzel a szakállas segglyuk szöveggel. -
No az még nagyon szupi volt. Teljesen egyedi gamma. -
mike01010101 #1108 Alpha Protocol -
Ezzel a Witcher véleménnyel nagyon egyedül vagy, de a vélemény olyan mint a seglyuk, az mindenkinek van... -
sanya200 #1106 Hát igen ahány ember annyi vélemény.Néztem erről a jelenkori rpg-ről videókat meg elolvastam a cikket a gamestarban de nem nyerte el a tetszésemet.Valami cia vagy fbi-os fószerről szól, most nem jut eszembe a játék címe.
De a mass effectel se azért kezdtem el játszani mert rpg hanem mert sci-fi,előtte nem játszottam még rpg-vel ez volt az első de azóta már játszottam a fallout 3-al is.Hiába gagyi a grafika lekötött de olyan 90h játékidőnél járok és már unom.Minden fegyver megvan meg küldetést se találok, már a legmagasabb szintet is már elértem, felfedeztem az összes helyet és már nincs mit csinálni.Néha játszok vele de csak bolyongók lelővök pár rossz arcot és ennyi. -
Witcher 2 lesz ezek közül egyedül feliratozva valoszinüleg, bug mindegyikbe lesz, és tippem szerint a Skyrim, és a Witcher lesz a legbugosabb ezek közül, Red Dead Redemption pedig optimalizálalan lesz mint a GTA is volt aztán majd talán patchelik.
Amugy Witcher elsö része valami eszméletlen gagyi volt a rengeteg FedEx küldetés miatt, én konkrétan 3x kezdtem neki mire végigjátszottam, elsö alkalomal már a 2. fejezetnél feladtam, ez még 2007-ben volt 2009-ben probálkoztam vele ujra, és a 4. fejezetnél készültem ki a sok A-bol B-be rohangálos küldetéstöl, és most 2011-be végre végigszenvedtem. Reméleme 2. részbe javitank ezen mert Witcher 1 az szörnyü, és nem csak a gány küldetések miatt, hanem szinkron miatt is mind a magyar, mind az angol szinkron tiszta gagyi, karakter animáciok szintén azok leszámitva harcot. -
mike01010101 #1104 Van mikor az életben is az almát a körtével kell összemérni és úgy hozni döntéseket. Ez csak egy kis játék volt a gondolatokkal. Se több se kevesebb. -
bendáj17 #1103 így van mondjuk nekem bejött a Witcher, meg szerettem az rpg játékokat. Jól mondtad ízlések kérdése -
Ez ostobaság. Ezeket a játékokat nem nagyon lehet összemérni, mert mind egyedi stílusú. Én is várom mind1iket, de eszem ágában sincs őket versenyeztetni etéren. :D
Bár az tény, hogy az ME2 kicsit kiábrándított az ME1 után. -
mike01010101 #1101 Én a vadnyugati játékokat szeretem a legjobban (szeretném) (meg persze az RPG-t) de nem vagyunk elkényeztetve.
Szerintem ha játszanál a witcher-rel (full magyar szinkron!) fél óra után abba se tudnád hagyni. -
sanya200 #1100 Hát ízlések és pofonok én egyikkel se játszottam még mármint az előző részeikkel pl witcher.Én sci-fi rajongó vagyok és igazából baromira nem köt le a 2vh előtti korszak se a középkor se az azelőtti az assassins kreddel se játszottam, egyik részével se meg dragon age-el se.Egyszerűen nem szeretem azt a kort.Biztos nagyon jó tényleg mindegyik de egyszerűen nem köt le meg úgy nem is érdekel, bár lehet kipróbálom valamikor a dragon age-t.Sajnos sci-fi rpg ből nagyon kevés van vagy nem tudok róla. -
sanya200 #1099 Nézelődtem a magyarositások portálon és látom kirakták a peticiónkat.Tegnap előtt került fel bár lehet nincs már értelme a múltkor halottak után.Azért belenéztem 1700 aláírás van eddig.Bár szerintem jóval előbb kellett volna kirakni azrlőtt mielőtt az ea reagált volna rá. -
Gruffersten #1098 Izé, az ilyenek bejelentésekre szokták a blogot használni fórumok helyett, nem?Flamenek meg szvsz gyenge. -
mike01010101 #1097 Amióta megtudtam, hogy a Red Dead Redemption megjelenik PC-re külnösebben nem izgatnak a MassEffect féle férc-művek.
Ha választhatnék, hogy az idei megjelenések közül mi legyen rögtön most a kezemben, ez a sorrend (feltételezve, hogy mindegyik jól optimalizált, bug-mentes és magyar feliratos):
1.Red Dead Redemption
2.Witcher2
3.Elder Scroll V - Skyrim
4.Mass Effect 3 -
bendáj17 #1096 igen ezt a videót én is láttam érdekes. -
sanya200 #1095 Itt a 3. rész debut trailere azzal a különbséggel hogy pár helyen megvan állítva és kommentálják feliratokkal érdemes megnézni én sokat nem értettem belőle ugyan de nektek jó lesz.
video -
bendáj17 #1094 remélem tényleg meg fog jeleni akkor. -
Gruffersten #1093 http://comics.ign.com/objects/080/080869.html -
sanya200 #1092 Hol olvastad egyébként csak mert megnéztem a kiadó oldalát de nem láttam:( -
bendáj17 #1091 azt már kibírható nagyon jó lesz mivel foglalkoznom :) -
Jee, egy újabb szemeszter... -
sanya200 #1089 király az mindjárt itt van:) -
Gruffersten #1088 február 16-án jön a második kötet. -
De azért fejni kell a ps3as tulajokat, 2-3 dlc bőven belefér. -
Pares #1086 A Lair of the Shadow Broker előtt mondták, hogy lesz még 2 DLC. Nos kijött a LotSB, szóval már csak egy marad. És úgy mondták, hogy az a DLC majd összeköti a ME2 történéseit a ME3-al. Hogy mikor jelenik meg? Szerintem valahogy nyár végén, Augusztus, Szeptember, de az is lehet, hogy még az első negyedévben. -
sanya200 #1085 Akkor gondolom mostanában nem lesz dlc majd valamikor a 3. rész megjelenése előtt:(
pedig úgy várom már, de ha már csak 1 lesz legalább legyen hosszú ne egy 2h-ás.Legalább egy 3-4 vagy akár 5h nagyon jó lenne felőlem kérhetnének érte 1200 pontot is.Mivel elvileg úgye arról volt szó hogy még legalább 2 vagy 3 dlc lesz de gondolom nem fér bele az időbe mivel év végén jön a 3 és arra gyúrnak rá gondolom. -
és a dlc-k elött egy héttel újraindul, majd utána egy hétig megy, ilyen periodikusan, és a 3 megjelenése előtt ismét újra indul. -
sanya200 #1083 Nem hiszem.Legalábbis nem tudok róla.Szerintem kell 1-2 hónap mire megjelenik az új. -
köszi a á válaszokat és a képregényt. Angolúl esetleg már kijött a folytatása? -
Pares #1081 Jaja, sok érdekes dolog meg lett itt említve. Ez egyébként azt hiszem a Cerberus Networkel egy időben indult, és valami olyat is mondtak, hogy egy időre meg fog állni, aztán közvetlenül a ME3 előtt lesznek hírek, amik összekapcsolják az eseményeket. Egyébként jó pár olyan dolgot is megemlítettek, amik szerintem visszaköszönnek majd a ME3-ban, sőt elég nagy potenciált is látok bennük. Például egy idegen hajót találtak, ami legalább 8000 éve tengődött az űrben. Teli volt szuperszámítógépekkel, amin egy AI volt. Ez az AI működtette a számítógépeken lévő "Mátrixot", amiben az AIt készítő fajnak az összes egyedének a tudata be volt töltve. Tehát egy virtuális világban éltek. Nem akarom az egészet leírni. Itt egy Wiki-s cikk, ha érdekelne valakit.
Egyébként a mai hír is érdekes:
01/24/2011 - Paper Suggests Mass Relays Predate Protheans
“Historians and astronomers alike are abuzz tonight over a new paper published by Dr. Amanda Kenson of the University of Arcturus. Her team claims that by testing the dust trapped in the gravity wells around a mass relay, and comparing its composition to that of dust clouds in the same system, scientists can create a timeline of when the relay passed through the dust. Her conclusion? "Only a small fraction of the mass effect relays date back 50,000 years," she writes, "The majority are far older, indicating they were created by a species predating even the Protheans." Dr. Aurana T'Meles of the University of Serrice met the information with skepticism: "While Dr. Kenson's methods appear sound, the asari tried a similar procedure centuries ago and discounted it. What civilization could have spanned the galaxy for not thousands, but millions of years? If this were the case, we should have found mountains of evidence of their passing. Where is this species now?"”
Haha! Ezek még mindig csak azon tépik magukat, hogy a Protheánok építették-e a Mass Relayeket. Te jó ég, hogy ezek hogy le vannak maradva. Kiváncsi vagyok az arcukra ezeknek a nagy okosoknak, amikor kiderül, hogy hogyan melléfogtak...