22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Pares #1040 Szerintem 200%, hogy jön még játék a Mass Effect univerzumából. Akár még egy olyan kaliberű játékot is el tudok képzelni, mint a Dragon Age. Természetesen ott már nem lenne kötött karakter, hanem több fajból választhatnánk, stb. Szerintem még MMO-k és Multiplayerek is fognak jönni. Az EA nem arról híres, hogy eldobálja az arany tojást tojó tyúkokat. És ez esetben örülök is ennek, de csak addig, amíg a Bioware vagy más híresen jó játékfejlesztő csapat kapja meg a munkát... -
Szthomas #1039 Turian karakterrel zsír lenne játszani, vagy esetleg egy ici-pici krogannal...
-
sanya200 #1038 Mondjuk azzal én se, nem konkrétan rád gondoltam csak általánosságba beszéltem.Sokan tényleg csak fúj jognak meg okoskodnak(nem az itteni emberek), hogy hát hogy lehet női karakterrel játszani. -
Pares #1037 Nekem semmi bajom nincsen a női Sheparddal. A Tomb Raiderral meg nem játszottam... -
sanya200 #1036 Hát én nem is szoktam vele románcolni, max tényleg liara,senki más nincs is meg az archivment.Amúgy nem tudom miért vagytok ennyire ellene ott van pl a tomb raider abba is nő a főszereplő mégis hatalmas rajongó tábora van.Abba is nőt irányítasz azzal a különbséggel hogy nem lehet beszélgetni vele nem RPG.Én se azonosulok a karakterrel hanem egyszerűen csináltam egy olyan női ideált ami tetszik ennyi. -
Pares #1035 Hale nagyon jól szinkronizál, ez tény. Sok esetben több érzelemmel, nagyobb hozzáértéssel, mint Meer. Ugyanakkor főleg azért esik nehezemre játszani vele, mert a románcok esete problémás. Mondjuk ott van Liara, de az akkor is olyan, hogy... -
Szthomas #1034 Ezzel nem csak te vagy így :D -
Én a női karival valahogy nem tudnék azonosulni... :D -
Pares #1032
-
Pares #1031 Én úgy álltam neki a Mass Effect első részének, hogy szó szerint csak annyit tudtam róla, hogy valami űr sci-fi rpg. Ekkor már pár hónapja megjelent, de akkoriban nem nagyon néztem utána az ilyen dolgoknak. Végtére is nagyon megfogott a történet, ráadásul én hatalmas sci-fi rajongó vagyok, egy szó mint száz, nagyon tetszik az egész. A 2-es részt azért nem tudom összehasonlítani ilyen szinten az elődjével, mert tudtam, sőt vártam a megjelenését, hülye fejemmel minden infót elolvastam, de még így is a nagyja meglepetés szerintem nem volt felfedve. Igen, én is azt mondom, hogy nem kellett volna ekkora reklámot csinálni neki, vagy legalábbis nem így, ugyanakkor nem is volt kötelező elolvasni mindent. Én most ezt fogom tenni a hármas résszel, tehát amikor elkezdenek csordogálni az infók, akkor én szépen visszavonulok, és inkább elkezdem kijátszani újból a két részt... -
Szthomas #1030 Az EA agresszív marketing politikája sajnos nem sok lehetőséget hagy nekünk játékosoknak, hogy meglepődjünk bármin is... -
Bhalage #1029 igy van, jennifer "I should go" hale a legjobb hang <3333 -
sanya200 #1028 Hát lehet bennem van a hiba de én az első résszel pl úgy játszottam hogy semmit nem tudtam a játékról se a történetét meg semmit csak pár gameplay videót néztem róla.Azt is csak azért mert akkoriban unatkoztam én valami kellett már.Meg láttam hogy sokan szedték szóval kipróbáltam én is az első 1-2 küldi annyira még nem tetszett de aztán felvilágosodtam.A lényeg hogy sokkalta nagyobb élményt tud nyújtani a játék ha semmit nem tudsz róla emlékszek a mikor először játszottam végig a végén majdnem elbőgtem magam.Szégyen ide vagy oda annyira magával ragadott az egész, utána még egy hétig csak ezzel a játékkal játszottam éjjel-nappal.(kb 10-12h-t biztos).Kapásból végigtoltam még 2x de miután elkezdtem női karakterrel is az volt az igazi sokkal jobban tetszett a játék mint az alap karakterrel.Mondhatjátok hogy fú hát nővel olyan izé meg minden de minden ember más(nem abban az értelemben), meg addig amíg ki nem próbáljátok a másik oldalt addig nem is tudjátok mennyire jó tud lenni.A hangja pedig hab a tortán eszméletlenül tetszik Jennifer Hale hangja szinte passzol a játékhoz.Más hanggal már el se tudnám képzelni.
Szóval lehet ezért is tetszik egy kicsit az első rész sokkal nagyobb súlya van a játéknak ha nem tudsz róla szinte semmit és magad fedezed fel mintha a szádba rágnák.Azért nem tudom mi lenne a véleményed ha pl nem árulják el a 2-ben hogy shepard meghal,azt hiszem az első 10 perc után mindenki a szék alatt lett volna, meg izzottak volna a fórumok hogy miért halt meg..stb -
Egyébként szerintem jobb is, hogy rejtélyesek, nem szeretem a James Bond főgenya dolgokat, aki egy túl sokat pofázik, és egy nagy piros x-el jelöli a támadás helyét egy térképen. A második rész inkább azért volt jó mert személyesebbé tette a harcot Shepard számára, az elő részben technikailag fantomi kötelessége volt amit tett, az emberi kolónia csak másodlagos, itt viszont személyes küzdelem számára az egész, a harmadikban emiatt sokkal jobban lehet építkezni. -
De a turiánok szedték össze a roncsokból, és ők csinálták meg a saját hajóik számára. Az más kérdés, hogy kiknek a technikáján alapul, de a turiánok rakták össze. -
Sir Cryalot #1025 kellett egy új harcijobbágy az 1. mwg a 3. rész közé, ez lett a collector elfajlás. Fölösleges belemagyarázni, rettenetesen túlértékelt a játék, nagyon sok helyen direkt törik meg , túl komolyan veszitek. -
Pares #1024 Na azért az nem úgy volt. Igen, elég sok volt a spoiler, de azért a történetet szerencsére nem lőtték le. Annyit tudtunk meg, hogy lesznek ilyen Collectorok, és elrabolják az embereket. Bár tény, hogy ez is több, mint amennyi kellett volna, de azért a teljes történetet nem lőtték le... -
Pares #1023 A Thannix Cannon Sovereign ágyúinak miniatűr, de nem kevésbé halálos változata... -
Pares #1022 Ezt most nekem írtad? -
Pares #1021 Az egész Reaperes téma nagyon erősen hajaz a Lovecraft Cthulhu mítoszára. A tény, hogy a Derelict Reaperen talált feljegyzésekben az ott dolgozó, már megőrült és halott tudósok olyanokról beszéltek, hogy: "Azt mondták, hogy a hajó halott. De egy halott Isten is tud álmodni...". Sovereign is nagyon úgy néz ki, mint a Cthulhu ábrázolások. A Heretic Gethek is Istenítették a Getheket. Szóval tény, hogy a Bioware-es fejlesztők a Cthulhu mítoszból is merítettek... -
Gruffersten #1020 A reaperek nem olyan faj mint a quarian, ember, geth, krogan akármi, hanem ők ''a'' felsőbbrendűek, ergo erősen megkérdőjelezhető, hogy egy ''frissen'' kreált szintetikus faj egyáltalán tudja e értelmezni a köztük lévő kommunikációt.Az viszont beb@szna, ha a Harbringert a gethek Cthulhunak hívnák. -
Csak a nagy hajóágyú az turián tech:) -
sanya200 #1018 Egyetértek veled ebből a szempontból a 2 totál el volt kúrva ebből a szempontból hogy annyi mindent elárultak belőle hogy mire megjelent a játék már a story nagy részét tudni lehetett.De nem is értem hogy egy rpg-nek mi értelme előre elmondani a történetét olyan mintha elolvasnád egy film egész történetét majd megnézed a moziba.Totál semmi haszna nincs még üzleti szempontból is jobban járnának sokkal többen megvennék ha úgy adnák le a történetet hogy rejtélyes legyen hogy nőjön a játékosokban a kíváncsiság én azt csináltam volna a 2 helyében hogy csak gameplay videókat adtam volna ki, majd a megjelenés előtt egy-két héttel bedobtam volna azt ami a teaser trailerben volt.
Addig láttuk volna a gameplayben hogy shep él és virul majd utolsónak kiderül hogy meg fog halni.Na így tuti többen megvették volna ezzel csak fokozták volna a játékosokban a feszültséget, izgalmat és már csak azért is megvették volna. -
Szthomas #1017 Az asariak vezérhajója elég durva támadást tudna véghezvinni jó pár olyan üteggel, ami a normandy-nak van! -
Szthomas #1016 Az az igazság, hogy sokkal kevesebbet spekulálnék, ha csöpögtettek volna valami infót a reaperekkel kapcsolatban a második részben, de szinte semmi újat nem tudtunk meg róluk és engem ez kicsit zavar. Így izgalmasabb lesz a finálé az biztos, de engem ez a "tudatlanság" most nem boldogít. Shepard állandóan harcol, betesz a reapereknek, de valójában semmit sem tud róluk, csak azt, hogy piszkosul veszélyesek és vissza akarnak térni hogy újra átvegyék az irányítást, rabszolgákat gyűjtsenek, technológiát cseréljenek, stb... -
sanya200 #1015 Nem hiszem hogy olyan lenne amit írsz.Meg amúgy se biztos hogy a játék úgy kezdődik hogy megtámadták a földet csak annyit látni hogy a reaperek megszállják a bolygót azt nem említik hogy mikor.Lehet a végén és az lesz a végjáték lehet akár a játék közepén is.Aztán ki tudja lehet teljesen más lesz mint amit itt találgatunk, elvégre csak ez az egy teaser trailer jelent meg, ez sok mindent jelenthet.Emlékezzetek csak vissza hogy a második rész első teaser trailerébe mi volt.Shepard halott és csak 1 gethet látni n7 armorba.Nekem akkor az volt az első észrevételem hogy az a geth ölte meg.És mi lett a játékban pont az ellenkezője a geth a társunk lett.Na szóval itt is lehet hogy totál más lesz mint amire számítunk.Persze a lényeg nem változik a föld lángokban, de csak ennyit tudunk biztosan.
Amúgy meg az IFF megszerzése lehetővé teszi az utazást egy lezárt relén is ha szerencsénk van.A reapereket meg a fellegvárral is meg lehetne állítani.Én dugig raknám azzal az ágyúval ami a normandyn volt és mivel hatalmas masszív szinte elpusztíthatatlan építmény ezért a reaperek se boldogulnak vele egykönnyen ,de még a relékre is pakolnák fegyvert, aknásítanám őket...stb.Vagy akár manipulálni is lehet.Mekkora lenne már hogy pl manipulálunk egy relét és belevezetjük őket egy napba:)Vagy fekete lyukba,vagy visszaküldjük őket a mély űrbe, aztán jöhetnek megint a hosszabb úton:) -
Pares #1014 Nekem rengeteg elképzelésem van, hogy hogyan bánunk majd el a Reaperekkel, hogyan jönnek ide a Reaperek, stb. Csak jelenleg kb. 0 információnk van a befejező rész történetének főbb eseményeiről. Egyedül annyit tudunk, hogy valamikor a történet során valószínűleg a Földet is megtámadják. Nem tudjuk mikor, nem tudjuk, hogy az egész Galaxisban is, vagy csak a Földön, nem tudjuk, hogy hogyan fogjuk őket legyőzni. Tehát gyakorlatilag semmit se tudunk. Ugyanakkor az előző két rész eseményei plusz a novellák és képregényekben látottak és olvasottak alapján rengeteg elméletet össze lehet rakni. Majd meglátjuk, hogy melyik kombináció jön össze. Én speciel nem nagyon szeretek filozofálni ennyi információval, mert nem sok alapja van az egésznek. Nyáron remélhetőleg már más lesz a helyzet. Bár ugyanakkor azt is remélem, hogy nem lesz akkora spoiler áradat, mint a 2-es előtt volt. -
Szthomas #1013 Jó látni, hogy mást is foglalkoztat a dolog!
-
Szthomas #1012 Jaja! Az első részben nem igazán mutattak be más lehetőséget a reaperek visszatérésére, csak a citadel-en való átjutást. A helyzet azóta sem változott, szóval érdekes lesz... -
A naprendszerbe kerülésüket nagyon nehéz lesz normálisan megmagyarázni. Előre félek, nehogy valami ordas faszság legyen. -
Szthomas #1010 Kár, hogy csak páran gondolkozunk, illetve szólunk hozzá ezekhez a témákhoz. Jó lenne több véleményt látni a témával kapcsolatban. Tudom, hogy most még minden spekuláció, de érdekes elgondolkozni a lehetőségeken. Már csak azért is, mert így túl sokat agyalok egymagam és halálra untatok mindenkit. -
Szthomas #1009 Legion említette, hogy minden kommunikációt megfigyelnek, nagy valószínűséggel a reaperekkel is ugyanezt teszik. Szóval nem hiszem, hogy bármit is el lehetne titkolni a reaperek előtt. Maximum ha nagyon kevés "ember" lenne beavatva. Még annyit, hogy gondolom a reaperek hagynak majd légi támogatást is az űrben amikor támadják a Földet, mert amúgy a földön lévő reaperek nem túl veszélyesek, mármint a fő ágyúik a karjaikban vannak amik a föld felé állnak leszállt helyzetben. Azt is valószínűnek tartom, hogy előbb machinálnak majd a kapukkal, hogy ne érkezhessen támogatás a Naprendszerbe. -
Szthomas #1008 Én a tejútrendszerbe jutásukon gondolkozok egyelőre. Ha nem a Citadel-en keresztül, akkor hogyan? Mármint oké, ott az Omega 4 kapu, de az a galaxis közepébe vezet, míg a reaperek elvileg a mély űrben vannak, azaz a tejútrendszeren kívül. Ezt az elképzelést a ME2-ben látott utolsó bejátszás is alátámasztja, ahol a nagy fekete semmiből tartanak a reaperek a galaxis széle felé. Én szerintem a turian-ok nem tudnak a reaperekről, vagy ha tudnak is, nem hiszik el. Igazi szövetségesként a geth-eket tudom elképzelni, földi harcban pedig a kroganeket és a rachnikat. Mondjuk az érdekes látvány lenne, hogy a rachnik és a kroganak egymást támogatva harcolnának, amikor a kroganak majdnem teljesen kiirtották őket. -
sanya200 #1007 Gondolkodtam amit írtatok hogy ugye a taurianok is tudnak a reaperek létezéséről, csak titkolják.És valószínű csak azért nem avatják be shepard-öt mert így a reaperek is azt hiszik hogy az emberiség és shepard jelenti a legnagyobb fenyegetést.Közben meg lehet hogy a legnagyobb titokban valamire készülnek.De mindenesetre jól megjátsszák ha igaz.Csak fura hogy egy ilyen volumenű információt titokban tudnak tartani se a shadowbroker se illusive men nem tud róla, vagy legalábbis nem említették.Viszont liara említ egy olyat hogy a shadowbrokernek van valami infoja valami fegyverről vagy helyről amit a reparek ellen fel lehet használni.Mondjuk azért nem kevés hajó van a nagyobb fajoknak, a getheknek 5-10.000 a quarianoknak meg 50.000 hajóból álló flottájuk van, persze ezek nem hadihajók csak egy részük az de akár fel lehet a nem hadihajókat is fegyverezni.Azért ha minden faj minden hajójára kerülne az az ágyú ami a normandynak van már lenne némi esélyünk.Sok lúd disznót győz alapon.És akkor még ott a rekni...stb
De gyanítom lesz még meglepi a 3.ban ugyanis sok alvó ügynöke lehet a reapereknek saren csak az egyik volt, a collectorok meg ugye nem ügynökök ők csak eszközök voltak. -
Gruffersten #1006
-
Szthomas #1005 Semmi gond
-
sanya200 #1004 Összekevertelek benneteket:)Így nagy hirtelen. -
bendáj17 #1003 én kíváncsian várom az újabb dlc-t. -
Szthomas #1002 Bízzuk inkább Slashice-ra!
-
sanya200 #1001 A pék bele nem az enyém lett az 1000. hozzászólás pedig úgy akartam.
Gratulálok nyertél egy lehetőséget hogy lefordíts egy videót