22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• sanya200
    Itt nem arról van szó hogy nehéz páncélzat vagy könnyű vagy akármi.De az egyben testre lehetett szabni és nem csak abban merült ki hogy könnyű vagy nehéz páncélzat.Ráadásul meg is volt adva hogy ki milyet hordhat,a katonák mint ashley,garrus vagy wrex horhattak nehezet, de pl kaiden vagy liara max közepes vagy könnyű páncélt.Itt arra gondoltam hogy fel lehetett szerelni őket plusz pajzzsal vagy medic cuccal ami gyorsabban regenerálta az életerőt, de emellett lehetett akár több biotika védelem, vagy ellenállás, sebzés...stb.A 2-ben csak skineket kaptunk azt is pénzért de emellett teljesen mindegy volt hogy mit hord mert semmi hatása nem volt.Úgy lett volna jó ha ugyan úgy testre tudtuk volna szabni az övékét is mint a sajátunkat.És itt nem csak a festésre gondolok.
  • RAMyMamy
    szerintem jó volt, oldotta egy pillanatra a feszültséget :D
  • Fpocok
    Hát igen. Az a jelent nekem is baromi szúrta a szemem. Szerintem tök felesleges volt. Teljesen kizökkentett.
  • mk452001
    Egyébként is: Joker még akkoris poénkodott, amikor a Collectorok a Normandy-n voltak (amikor rákötötte EDI-t a rendszerekre) :D
  • RAMyMamy
    ha már úgyis mindenki meg fog halni, akkor előtte legalább röhögjenek egyet XD
  • Ryder62
    Nem hiszem hogy majd pont most poénkodnának a társak mikor a fejünk felett ott lebeg 8 Reaper.

• Renjike
    nekem nem hiányzott a páncélozás a társak részéről elvégre ők magukat alakítják . éa Bioticoknak minek nagy páncélzet? :) meg egy bérgyilkosnak ....
  • Ryder62
    Ugye írtál arról hogy milyen béna hogy csak 2 fajta páncél/ruha van a társakon. Ami ráadásul tényleg csak színben más. Nah most hülyék lesznek több ruhát, páncélt beletenni ha később dlc-ként eladhatnak. Sajnos kezd elkorcsosulni a játékpiac.
  • RAMyMamy
    ebből a szempontból a dragon age jobb, ott állandóan szövegelnek, jókat lehet rajta röhögni
  • sanya200
    Mondasz vmit mert a shadowbroker előtt beszélsz vele akkor kicsit máshogy néz ki, mint utána.Amúgy meg nekem is a kedvenc karakterem sajna kimaradt a 2-ből úgy mint társ.Csak 1 küldetésig tart velünk, igaz az nagyon jó lett.Az egész dlc szinte tökéletes, bírtam benne hogy beszél is menet közbe, nyomatja a poénokat miközben az ajtót próbáljuk feltörni a hajón.Valahogy az egész második részből hiányzott ez az egész.Remélem már a 3. részben szószátyárabb társak lesznek mert küldetések alatt szinte nulla szöveg van.Legalábbis az a fajta mint ami a shadowbrokerest nagyszerűvé tette.
  • RAMyMamy
    ennek semmi köze a fény/árnyék viszonyokhoz, a ME1 és ME2-ben nagyjából ugyanazt a textúrát használja (2-ben részletesebb talán), az ME2 Lair of the Shadow Broker DLC-ben változtatták meg és ugyanez szerepel az ME3-as képeken is már
  • Renjike
    ez nekem is szembetünk főleg Jack nél :D
    Mordin páncélújjítása hogy a bogarak távol maradjanak .... és Jack mit kap? :D
  • Renjike
    az poén dolog . lazán eltudom képzelni h odajön egy valóságos tűzharcban hogy hasbarugja egyik a másikat stb ...
    Miranádról valami infót már könyörgöm kiváncsi vagyok mi lesz vele.
  • Bhalage
    "nekem bejott, vagyis valahgoy eletszerubbnek tunt, hgoy a hazardos ilyenolyan leszallos bolyofelszineken, bizony mindenki viselte a skafanderpancel sityakjat is rendesen ahogy kell. amugy csomonak tetszett a designja is"

ME1re gondoltam oO
  • Bhalage
    engem zavart a ME2ben, hogy bizonyos folditol jelentosen eltero kornyezetekben, voltak tarsak akik cska egy legzomaszkot kaptak.

nekem bejott, vagyis valahgoy eletszerubbnek tunt, hgoy a hazardos ilyenolyan leszallos bolyofelszineken, bizony mindenki viselte a skafanderpancel sityakjat is rendesen ahogy kell. amugy csomonak tetszett a designja is.

nomeg me2ben par helyen sztem ha shepard full sityakban megy, akkor sztem azokon a helyeken a tobbiek is illett volna/ kaphattak volna vmi pancel skafandert vagy sityakot a korai elhalalozast elkerulendo... no mind1 cska ettol a mirandas legzomaszktol agyfaszt kaptam nehany helyen oO de egeszsegere
  • RAMyMamy
    akkor bizony baj lehet a látásoddal, no offense

az ME1-es képen van rajta "smink", a bőre sokkal halványabb, a szeme pedig szürke, nem ilyen undorító #0000FF kb. - egyszóval szebb

szerintem az új kinézete borzalmas... nem hiszem, hogy 2 év alatt annyit öregedett volna, hogy így nézzen ki :S
    márcsak azért is idegesít, mert a kedvenc karakterem mass effectből, utálom, mikor feleslegesen "újítanak" valamin
  • bendáj17
    jaja én is olvastam valami hasonlót.
  • Hotomi
    Ép ma olvastam ME 3-ról egy cikket, a fegyvertus mellett lehet majd rugdosni is a jó népet.
  • sanya200
    Mondjuk még abban reménykedek hogy rágyúrnak a grafikára, főleg az arcok kidolgozására a többi annyira nem érdekel.De a haj és az arc kidolgozásán van mit javítani, az árnyékokról nem is beszélve.Egyszerűen randa az arcon az árnyék,még talán a páncélokon is dolgozhatnának.Teljesen máshogy néz ki pl a játékmenetben meg a ruhás szekrényben, mikor válogatsz ott sokkal szebben ki van dolgozva, az arc készítéséről nem is beszélve teljesen máshogy néz ki amikor csinálod mint amikor játszol vele.pedig az unreal engine sokkal többet tud mint amit ebben láttunk, pl gears of war vagy ut3 ott az arcok valahogy sokkal jobban néznek ki.
  • sanya200
    Hát nekem az a véleményem hogy inkább a történetre és a párbeszédekre fordítsák a munkát.Szerintem a 2 játékmenete elég volt, normálisan ki volt dolgozva pl a fedezékrendszer..stb bár a kézitusát javíthatnák egy kicsit, arra gondolok hogyha közel kerül egy ellenfél akkor legyen lehetőség hogy lerúgjam a francba.Sokszor haltam meg csak emiatt mert épp táraztam és akkor lép oda egy krogan, ütni meg hiába ütöm leszed a francba.Olyasmire gondolok hogy lehessen kibillenteni az egyensúlyából, fellökni, elgáncsolni vagy valamit hogyha már lőni nem tudsz.Vagy kirúgni a kezéből a fegyvert.A másik a levehető sisak jó ötlet ezt díjazom, elég fura is volt a 2-ben hogy sisakba smárolod le liara-t vagy húzol le egy felest.Az egyben legalább automatikusan levette párbeszédek alatt.Legalábbis nem volt rajta mikor beszélt.A társak páncélja meg ne csak abból álljon hogy ilyen-olyan színű mert a 2-ben csak skin semmi más,teljesen mindegy melyiket adtad rá semmivel nem volt védettebb vagy lőtt jobban.Visszahozhatnák az egyből a testre szabhatóságot, ott aztán tényleg el lehetett szórakozni vele.

Ramy:
    Liara egy érdekes jelenség, tulajdonképpen a 2-ben is hol ilyen hol olyan színe volt, ha észrevetted.Valahol világoskék volt teljesen valahol meg sötétkék, és a fényviszonyok ekkora mértékben nem változatnak rajta.Meg pl máshogy néz ki a dlc-ben mint alapból,a dlc-ben mintha részletesebb lenne.De egyébként így van shepard-el is van ahol szép részletes az arca szép fény/árnyék effektek vannak rajta van ahol meg tiszta gagyi.Lehet hülyeséget mondok de szerintem ez drivertől is lehet.
  • cdr74
    Ezzel semmi újat nem mondtál el, de nem is ez volt a lényeg. A kiadási idővel kapcsolatban is gyakorlatilag egyetértünk.

Jelenleg ott tartunk, hogy a fejlesztési idő a 2-vel azonos. A 2-t pedig kiadták 8X%-os állapotban, egy igen csoffadt főszállal. A rajongók meghallgatása pedig első körben a fegyvermod és a jármű törlését jelentette.

Még a 2-nél OK, hogy új motort raktak alá stb, de most meg a komplett harcrendszer lesz kidobva, ahova megint meg kell tanulni pályát generálni. Rengeteg tesztidő el megy azzal, hogy újra belőjék rendesen.
    Szóval megint ott vagyunk, hogy egy alapvetően új játékot kapunk, miközben a sztori volt minidg is az ME ereje, nem az, hogy megreformálta a lövölde műfajt, pedig most azt akarják.

Szóval a sztorinak és a fő- mellékszálaknak kellene meghíznia, ehelyett alapvető játéktechnikai dolgokról van szó, ami a 2-ben végülis már elfogadható volt. A 2-ből se hiszem, hogy a létra meg az ugra-bugra hiányzott sokaknak, vagy az hogy puskatussal szétverje a másik fejét, a levehető sisak meg a fegyvermod pedig nulla munka lett volna az 1 után..

A 2-vel már túlvállalták magukat, és igen is egy önmagához mérten közepes-jó iparosmunka lett, amit ráadásul a kiadásra be sem fejeztek.
    Ha a 2 csak egy felvezető rész, amiben alápakolták az új motort és ezért lett harmatos a lehetőségekhez képest, az elfogadható, de ebben az esetben a 3-nak történet és lehetőségek terén bődületes a behoznivaló hátránya. Az új harcrendszer és a jelenlegi fejlesztési idő éppen ezért nem kecsegtet túl sok jóval.

Ezek után igen csak jogos a beharangozott infókra a bullshit megjelölés. Mert bár azok jók, de a megvalósítás messze lesz a potenciálhoz képest, hacsak nem tolják el a játékot.

Messze vagyok a pániktól, egy ilyen dolgon fölösleges is gyúrmázni, mint pl. Pares, akinek szokása, hogy habzó szájjal ébred, és mindenre személyeskedéssel ugrik.

Kétségeim azok vannak, rémálmaim viszont nincsenek, csak gondoltam beírok egy ilyet is, mert nem kéne mindent benyelni, és ez a fórum elvileg erről szól...
  • Sir Cryalot
  • bendáj17
    érdekes képek.
  • Ryder62
    A képeken a régi csapattagok teljesen máshogy néznek ki. Főleg Alenko meg Ashley. Meg Liara is olyan morcosan nézz, sokkal jobb volt az 1-ben
  • Prof William
    A Cerberusos témához én elképzelhetőnek tartom a puccsot és az új vezetés vadászatát Shephard ellen.

A 2 részben az Illusive Man lehet hogy csakis a saját + az emberiség dolgait figyelte de ezt elegánsan tette. Egy Shephard elleni kicsinyes bosszú nagyon nem illik bele a személyiségébe, főleg hogy a galaxis lángokban áll.
  • Fpocok
    Klikkre nagyobb.

• Kopiati
    Azért látom játékfejlesztési ismeretek egy-két embernél hiányoznak (nem hátrány, de nem is előny):D (Pares jól mondta)

Egy fejelsztés alatt lévő játékot egy teszternek naponta újra-és újra ki kell játszania, egy-egy pályát újra és újra pár százszor, bug keresés, javaslat, nehézség optimalizálás (Crysis Warheadnél volt erről vidi is anno, hogy egy program figyeli, hogy hol hal meg a játékos, mivel több ezerszer játszák a pályát, emiatt jó kis kartogrammot lehet csinálni stb...)kb úgy lehet elképzelni, most a játékot, mint egy cod-ot, csak lövöldözős pályák, minusz párbeszéd, minusz felirat, próba kezelőfelület, hiányzó textúrák, fagyások (mivel kb 4 hónap csúszást tettek rá (és még fognak is rajta legalább 2-t, mert úgy a kövi üzleti évben jönne ki (ez pusztán az EA döntése lesz hogy éri majd meg (BF3 eladásaitól függ meddig halogatják a játékot(jól fogy elhalasztják, rosszul kiadják)))
  • vitaro
    Láttam, azt a szemüvegszerűséget leszámítva nem is rossz, csak kéne hozzá egy motor is.
  • vitaro
    Csak sötétebb rúzst használ egy ideje... Meg ránézésre valamikor abban a két évben, amikor Shep hullát játszott, megnagyobbíttatta a melleit is, ami nem vált feltétlenül előnyére. Persze ez szigorúan magánvélemény. :)
  • Pares
    Nem vitatom, volt pár érdekes öltözék, bár én mindig úgy játszottam, hogy a lengén öltözőket nem vittem légüres vagy mérgező helyekre. A 3-asból meg még nem láttunk pl.: Jackről sem semmit. Egyébként neki is van DLC öltözéke.
  • Pares
    Pontosan ezt a képet akartam belinkelni én is, és szerintem semmi különbség nincs. A kék meg miért lenne undorító?!
  • vitaro
    Igen, kapott, na de Jack? Vagy ő annyira badass, hogy nem kell neki? :) És Miranda is csak dlc formájában kapta meg, ami szerintem gusztustalan, de ebbe ne menjünk bele. Amúgy igazad van, sokára lesz 2012, az eddig látottakból balgaság messzemenő következtetéseket levonni, de egy kicsit pesszimista vagyok sajnos.
  • RAMyMamy
    hasonlítsd már össze ezt a képet meg, amit linkeltél...
  • Pares
    A szine semmit nem változott... Max. a megvilágitás más...
  • Pares
    Én ezt sehol nem vitattam. Sőt le is irtam, hogy sok idejük van még csiszolni, fejleszteni. Kedves cdr74 barátunk pánikolt be, hogy milyen iparos munka lesz csak, mert biztos nem lesz idejük, vagy mi. Erre irtam, hogy már karácsonykor is állitólag kijátszható állapotban volt, ami viszont jelenthet akár alfát, akár bétát is... a tény viszont tény.
  • Pares
    Miranda is kapott rendes páncélt. Egyébként meg a páncélokról 1-2 kép kivételével semmit se láttunk... szóval ilyen korán nem sok esélyt látni... amikor még nem is láttál semmit. Mellesleg meg a képen látható páncélzat bőven jó. Nem tudom, mi bajod van vele. A sisakokat/légmaszkokat még nem láttuk, erről nincs véleményem...
  • Kindred Blades
    Urban legend.
    Tényleg az. Illetve attól függ, mit nevezünk játszható állapotnak. A szinkron példának okáért még nem volt meg, ha mégis, akkor is csak részleteiben. Mindenesetre kétlem, stúdiót bérelni nagy tételben érdemes. Lehet, azóta befejezték, de nem oly rég álltak neki a felvételeknek.
    Gondolom jó pár finomítás is hiányzott még.

Nyilván a játék alapjai rég össze vannak rakva, valószínűleg az ME2 óta, vagy a játék megjelente után készültek, mikor zöld utat kaptak, de rengeteg dolog fejlesztés és finomítgatás alatt áll még.

Játszható és kiadható között vannak nagy különbségek, lehet, az előbbi megvolt decemberben, de a késztől még messze volt.
  • RAMyMamy
    amúgy tudja valaki, hogy miért lett ilyen undorító kék színű? :( az első részben tök szép volt
  • vitaro
    Pontosan ez :) Nézd meg Liarát. Ugyanaz van rajta, mint a Shadow Broker DLC-ben. És akkor légzőmaszk volt ehhez a "páncélhoz". Valószínű, hogy lesz olyan aki rendes szerelést kap, mint ahogy a második részben is volt (Grunt, Garrus), de úgy lenne az igazi ha mindenki értelmesen felöltözve menne galaxist megmenteni...
  • Pares
    "...de az eddig kikerült képek alapján erre nem sok esélyt látok."

WTF. Mint például ez?