22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• vitaro
    Jennifer Hale nekem mindig is Bastila fog maradni, Claudia Black pedig Morrigan. ME-ből a kedvencem ilyen téren a Tali hangját adó Liz Sroka.
  • penge96
    Yvonne mindent...
  • sanya200
    Én időnként megszoktam nézni a trailereket az összes részét és még mindig a hideg futkoss a hátamon pedig már, enyhén szólva kijátszottam őket.
  • sanya200
    Nekem egyértelműen Jennifer Hale.Mindent visz:D
  • RAMyMamy
    Claudia Black nálam mindent visz
  • bendáj17
    én is nagyjából megértem az angolt hisz csak tanultam valamit, de az egészet nem biztos, én is szerettek minden apró kis dolgok megérteni. Úgy lesz nálam teljes, főleg rpg-nél.
  • SötétBarom
    Nálam a DAO az etalon, de átérzem. =)
  • Sir Quno Jedi
    Asszem, hogy ennél (egyelőre) csak a Heavy Rain jobb ebből a szempontból, bár nem feltétlen az "ismert" színészek miatt, hanem annál élőbb karikat még soha semmiben nem láttam. Viszont az ME-k témája sokkal jobban érint engem. Most, hogy én is újra megnéztem a linkelt videókat, még a szemeim is megnevesedtek és a legszívesebben most rögtön végigjátszanám az összeset újra... :D
  • Sir Quno Jedi
    the stars of mass effect 2
  • Sir Quno Jedi
    voice talent spotlight 1

voice talent spotlight 2
  • Sir Quno Jedi
    Nekem nem volt ilyen problémám. Persze az angol feliratot mindig bekapcsolom, ha lehet, mert az a biztos, a legnehezebb technoblabla esetén is segít, de általában arra sincs szükség. Szvsz. gyönyörűen és tisztán beszélnek, tanítani lehetne. Anno a legjobb tanító pl. a Star Trek szériák voltak, mert pl. egy Patrick Stewart olyan mívesen és tisztán beszél angolul, hogy önmagában is gyönyörűség hallgatni. Mass Effect-eknek pedig erősen 10/10-es voice acting-juk van, ez tuti, mert pénzük az volt rá keményen és első osztályú szinkronszínészeket (sőt színészeket) béreltek fel a feladatra. Már az első résznél is parádés volt a szereposztás (nagyon jó videók vannak fent a stábról pl. a gametrailersen), fantasztikusak mikor alkotnak.
  • Ryder62
    Néha még a magyar feliratot is épp hogy végigolvasom és már jön a következő mondat. Pedig nem olvasok lassan. Sőt Mordinnál sok mondat végére se jutok olyan gyorsan beszél. :D Pedig megkérdeztem tőle hogy azért néha vesz levegőt? Azt mondta hogy: "Meg ... próbálok ... lassí ... tani... Nem, nem, nem megy."
    :D
  • sanya200
    Hát valamennyit persze én is értenék belőle, mivel a sorozatokat is nagyrészt angolul nézem, persze magyar felirattal.De bizonyos mondatok,kifejezések azért rám ragadnak.Csak ugye itt ha be is kapcsolnám pl az angol feliratot akkor se lenne időm megérteni,mire kisilabizálom mit mond addigra már benyög még 2 mondatot.Igazából ilyen nagyon alap angol tudásom van az is csak nagyrészt a gépre,oprendszerre korlátozódik.Használtam egy ideig angol wint is.
  • xxxpaulxxx
    Te jó ég... hogy tudtok ennyit beszélni egy, csak nagyon soká megjelenő játékról:P

A végén még beleolvasok és lelövitek a poénokat, mikor én még csak az 1el játszok:D
  • Snexi
    én megértem angolul az alapszituációt,viszont engem pont a kis infók is érdekelnek(bolygó leírások,régi civilizációk kipusztulása stb) amiben azért elég sok ismeretlen szó van számomra
  • Renjike
    az angol engem egyáltalá nem zavar még gyorrsabban is fordítok és olvasok mint ahogy magyarul elolvasom :D
  • Ryder62
    Én játékokból tanultam meg azt a kevés angol szót, kifejezést stb. Mivel xfire-n sok külföldi haver van ezért neha-néha rám írnak. Legalább kényszerítve vagyok hogy kommunikáljak velük angolul.
    Amúgy igen, csak pár éve divat a gyárilag fordítás de úgy tűnik ennyi is volt, mert most megint angolul fognak megjelenni mint régen.
  • Renjike
    most 9. éve tanulok angolt és netről meg játékból tanultam meg . és készülök letenni a középfokút vagy a felsőt (utóbbihoz még kicsit fejlődni kell :D )
  • SZEG007
    ne vicceljünk már, ha középszintü angolal nem értené meg az ember akkor az a középszintü nyelvvizsga loszart se ér. Amugy én is csak két évig "tanultam" angolt, aztán ha mindent nem is értek meg, de a nagyrészét megértem, amit meg nem azt szövegkörnyezet alapján kikövetkeztetem, vagy elökapok egy webforditot arra a pár szora ami ritkaán fordul elö, vagy nem ugrik be. Amugy se egy Sience magazint, vagy egy ipari zagyszivattyu leirását tartalmazza a Mass Effect....
    Hozáteszem, hogy aki sokat netezik, és régota, valamint játékok terén is régimotoros annak már kellett magára szednie angolt, én ugyanis kizárolag netröl szedtem össze az angol tudásom, föleg mikor egy MMO-ba arra vagy kényszeritve, hogy külföldiekkel kommunikálj az sokat segit. Az hpogy leforditják a játékokat csak pár éve kezdödött el, és eléggé luxusnak tekinthetö örüljünk hogy egyáltalán eddig volt hivatalos honositás.Ott van pl. Románia, Bulgária, Szerbia, Dánia akik bizony ilyen luxusban nem részesültek mint mi magyarok.
  • Ryder62
    Én is németet tanultam szóval... :) Amúgy meg szókincs is sokat számít. Mert sokszor van hogy magát a mondatot megérteném, meg a szerkezete is olyan hogy megértem csak hát a szókincsem szegényes így nemtom hogy mit jelent egy-egy szó. És így ugrott a mondat is. Le is töltöttem egy könyvet a "3000 leggyakoribb angol szó". Ha azt bevágom legalább sejtelmem lesz arról hogy miröl is kommunikálnak. :D Sokan meg azt mondják hogy egy közepes angollal is lazán megérthető a játék.
  • Renjike
    magyar országon nemlehet leszedni a DLC ket? :O mi a retek? akkor hiába várom? micsinál az EA pofánbaszom őket -.-""""""""""""""""""""""" fuuu mos tideges lettem
  • motyodlee
    hát a szöveg 70 %-ra biztos hogy nem. Avval lehetne még felhúzni -talán- ha angol fizika könyveket meg sci-fi magazinokat nyálazna az ember :D
  • sanya200
    Hát igen akinek van valami alap angol tudása az sokat segít de én mindig is németet tanultam, még csak lehetőség se volt hogy angolt tanuljak helyette.Most meg már kinek van kedve meg türelme nekiállni.Időm lenne rá de semmi kedvem nincs, ahhoz meg hogy megértsem a középfokú nyelvtudás még csak nem is elég.
  • Ryder62
    EA = levagyunk szarva. Esélytelen hogy legyen felirat. Egy olyan kiadóról beszélünk aki gondolt egyet és több rajongót pofán ütött azzal hogy az utcsó 2 dlc-t nem magyarosították. Sőt ugye ezekben a régiókban lesem lehet tölteni csak trükkel. Amúgy sztem a ME3 lesz az a játék amiért megtanulok legalább középszinten angolul.
  • nyirog
    elmennek a bús picsába az idejükkel, most halasztottak negyed évet kb, legyen már rá idejük légyszíves... -.-"""
  • sanya200
    Úgy tudom egyébként hogy lessz felirat de csak akkor ha lesz kapacitás az elkészítésére.Állítólag az ea megrendelte a fordítást csak nem biztos hogy lesz rá idő vagy ember hogy megcsinálják.De ha már eddig mind a 2 rész megjelent magyarul, úgy lenne értelme ha a 3 is az lenne.Ha meg nem várhatunk minimum fél évet a fordításra, vagy többet.
  • Pares
    Portugál feliratot kér az emberke.

Lehet, hogy ha azok, akik annyira szeretnék a magyar feliratot, irhatnának a hivatalos fórumra, meg megmutatnák az online petició eredményeit is... Bár valymi kevés esély van rá, hogy készitenek magyar feliratot, sok veszteni való nincs...
  • sanya200
    Annak meg szerintem se lenne értelme hogy Shepard mindenképp meghal, valószínű hogy attól függ hogy mit tettél eddig.Ki tudja lehet azzal hogy megmentetted a tanácsot csak rosszat tettél,lehet amiatt halsz meg vagy akár ellenünk is fordulnak.Nem lehet biztosan tudni hogy nem-e az reaperek oldalán állnak, már gyanús hogy folyamatosan a szőnyeg alá söpörnek akármilyen bizonyítékot is vittünk, vagy mondtunk mindig csak leráztak.
  • sanya200
    Nem Saren találta a hajót, a fejedelmet.Egy batarian bukkant rá és egy embert kért meg, valami dokit hogy tanulmányozza...stb.Erről szól az első könyv a Felismerés.A hajó meg azért maradt itt hogy ne legyen semmi gubanc a beérkezésig.Be avatkozik szövetségeseket gyűjt, pl Sarent és háborúkat robbant ki, fajokat uszít egymásnak hogy gyengüljenek és ne tudjanak semmit se tenni az invázió bekövetkeztekor.
    Amúgy meg lesznek még itt meglepetések, azt hiszitek hogy csak Saren az egyetlen bábúja a fejedelemnek, hát tuti nem.Biztos vannak még alvó ügynökök akik csak a lehetőségre, vagy a megfelelő időre várnak hogy megtegyék azt amit kell.Akár a tanács tagjai között is lehet ilyen ember ezt nem lehet tudni.
  • Ryder62
    Nem tudom mért akarjátok megölni szegény Shepardot Elég idióta dolog lenne. Végig küzdjük magunkat 3 játékon és a végén elhaláloznánk. Ok, legyen benne mint befejezési lehetőség, úgymint a 2-ben. Nem azt mondom hogy full happy end legyen, inkább olyan kettő közti. Esetleg a végső harcban súlyosan megsérül vagy valami ilyesmi.

A renegát reaper meg a "vírussal megfertőzöm őket" klisé remélem nem lesz benne. Egy olyan csavart várok hogy beleszédülök.
  • RAMyMamy
    XDDDDDDDDDDDDDDDDD (kíváncsi vagyok már a DA3-ra...)

#2250 szerintem se hal meg minden esetben, akkor nem tudnának a későbbiekben dlc-ket kiadni hozzá :D illetve de, csak a legutolsó főküldetés, azaz a végigjátszás utáni játékot elbasznák ezzel (me1-ben ez nem tetszett)
  • ferenc001
    Én mondjuk nem hiszem hogy Shepi minden esetben meghalna. Inkább lesz olyan kombinációja a döntéseknek, aminek a végeredménye az, hogy meghal (és nem úgy, mint a kettőben, ahol szándékosan arra kell menni hogy a végén mindenki elhalálozzon). De még ha a fordított esetet vesszük, tehát alapesetben az lesz, hogy Shepi meghal, akkor is lehet, hogy lesz valami kiskapu, kibúvó, amivel "megmenthető" (mondjuk az 1-2-3-ban hozott döntések kombinációja).
  • SötétBarom
    ArchReaper-Slayer-God
  • RAMyMamy
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    és a születendő kék gyerkőc mi lesz?:D
  • SötétBarom
    Csak nehogy a végső összecsapás előtt liara felajánljon egy "dark ritualt" amit ha Shep végrehajt, akkor nem kell meghalnia.
  • PiszkosFred
    Igen, foleg miutan mindenki elvarrta a csaladi es egyeb erzelmi szalait, vagy leszamolt a legnagyobb rivalisaval a masodik reszben.
  • cdr74
    SQJ-nek van igaza, Shep-nek halnia kell és a társai nagyrészének is le kell lépni a színpadról így vagy úgy. Erre vállalkoztak az elejétől fogva, ez egy ilyen történet. Helyet kell adni az új hősöknek és történeteknek.
  • cdr74
    A történet pedig tuti nem ér véget, ez csak egy fejezet. Ez egy új univerzum, és a történelemnek se igen van eleje vagy vége.
    És márcsak azért sem lehet vége, mert akkor nem mehetne tovább a franchise.

• cdr74
    Bármit mondhattak, jórészt úgyis katonák látták, aki meg életben maradt, annak se kell sokat mondnai, azt hisz amit akar, ha meg gázos, akkor parancsba adják, vagy nyílvánosan hülyét csinálnak belőle stb. Egy átlagembernek meg a legegyszerűbb hülyeség a leghihetőbb.
  • PiszkosFred
    Oke, es mit mondtak vajon, Saren honnan szedte azt a bohom nagy hajot, amely mellett a tobbi szovettsegi hadihajo, vagy akar a geth hajo zummogo legynek tunt :) Kivancsi vagyok mit talalnak ki az irok, hogy kotik ossze a szalakat a vegere.