22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• sanya200
    Én falra tudok mászni az ilyen játékoktól.Mint pl a force unleashed 2, szépen meg is utáltam, már az egy se volt az a hűdejó.De a 2. rész az valami elroggyant lett.Főleg billentyűzeten nyomkodj 600 gombot egyszerre.Főleg a gunshipes résznél szívtam mielőtt bekerülünk az arénába na ott kiakadtam.Naná hogy a q meg e gombot kell nyomkodni ezerrel de mire odatettem az újaim már késő volt.Legszívesebben kibasztam volna az egészet a gecibe, vagy az egybe mikor a csillagrombolót kell lerántani az égből.Próbáltátok már egy mezei 800DPI-s egérrel?Nincs benne köszönet, írja hogy húzzam lefele az egeret de már elfogyott az asztal is.ÁÁÁHHH
  • Pares
    Vándor súlykolt Reaper, a kínai.
  • Kopiati
    Vagy Reaper súlykolt kvarián:)
  • PiszkosFred
    Az nem kinai, hanem egy kvarian letfenntarto sisak nelkul :) Kicsit spoileres a kep.
  • nyirog
    jah, vándor kínaiak...
  • Ryder62
    A vándor flottán vannak kínaiak is?
  • MaRee
    Legújabb Mass Effect 3 screenshot, részlet tali gyerekkoráról

• Ryder62
    Eltaláltad :D De most a sima mezei fps vagy tps játékokról beszéltem, amikbe nem volt divat csapkodni a gombokat órákig. Pl a star wars force unleashed 2-ben a végén fél percen keresztül (nem túlzás) kellett a villám szórás gombot ütögetni. Nah azon kész voltam.
  • MrAndree
    Akkor gondolom neked kimaradt az életedből a Diablo 2 vagy akármelyik hack and slash játék. :)
  • Ryder62
    Én azt bírom mikor a játékokban olyan feladat van hogy ütögess egy gombot ezerrel vagy rángasd az egeret úgy hogy a belseje már darabokban van.
    Ilyenkor elgondolkozok azon hogy nézhetek ki kívűről mert ha így látna valaki azt hinné hogy valami nem stimmel. Nem dehogy minden rendben csak a játék az kéri hogy egy gombot ütögessek 120 leütés/másodperc sebességgel hogy egy feladatot végrehajtson. Ja és pc-ről beszélek.
    Nah tehát ha ilyet látok egy gémben már futok ki a szobából. Undorító amit ma művelnek a pc-s játékokkal. Remélem a ME3 marad ezen az ösvényen mert eddig nem nagyon láttam a konzolport jelét. Az igaz hogy a me2 annyira levolt butítva (szintlépés, kereskedelem) mint egy fogpiszkáló de reméljük hogy a 3 már sokkal jobb lesz. Meg a me2-t inkább egy sci fi shooter nek lehet nevezni mint rpg-nek mert ilyen elemeket bármelyik játékban megtalálhatunk.
  • Fpocok
    Ezt nem mondanám. Pl a második rész sokkal jobb lett PCn... irányítás meg minden. És akkor az egyről nem is szóltam.
  • SZEG007
    nemtudom miröl beszéltek ez mindigis egy konzol játék volt.
  • Prince23
    Azt nem tudom, de a fejforgatásos Kinect inkább autós játékokra lesz jellemző.
  • Kopiati
  • Kopiati
    Pl: Ugrálgatás? vagy Shep helyett futás?
  • sanya200
    Hát ha még konzolosabb lesz kibaszom az ablakon.
  • Prince23
    Jóval több lesz benne, ettől :)
  • Kopiati
    Valószínüleg csak fejkövetés lesz benne, mint a Forza M. 4-ben, (hogy konzolon, csak lőni kelljen (meg dobálni az adeptáldást).
  • Prince23
    Egyre konzolosabb lesz :D
  • sanya200
    Ha lesz is benne kinect támogatás számunkra ez lényegtelen ha csak nem konzolod van, vagy nem veszed meg pc-re a kinectet, már ha van rá egyáltalán.
  • Sir Quno Jedi
    Az durva, ha betennének olyan kekszjelenetket, mint W2-be és kinect-tel tudnád "irányítani"... Miahaláltcsinász kisfiam a TV előtt, vaze??? Semmit mama, éppen kékalient dugok ezerrel, de már fáj a derekam!
  • Sir Cryalot
    Namajd FSpofon Shpörd boborján nevű karaktere elfoglalja a kapitányi hidat. Rögtön Jó lesz ez.

Rögtön utána, Boborján kapitány igazi renegade módon 'leflémel' valakit :D
  • FSpofon
    Mass Effect 3 Kinect-compatible

egyre rosszabb vicc lesz ez a rész.
  • bendáj17
    még nem volt köszi-.
  • nyirog
    "Legalábbis a BioWare szerint. Casey Hudson főproducer elárulta, hogy az E3-ra – a világ egyik legrangosabb játékbemutatójára – készített Mass Effect 3 demó minden eddigi bemutatójukat fölül fogja múlni – beleértve a korábbi The Old Republicos avagy Mass Effect 1-es és 2-eseiket. Mr. Hudson szerint messze nehezebb volt elkészíteni ezt a demót, mint az eddigieket, de nagyon megérte rászánni az időt és a fáradtságot.

Christina Norman gameplay designer még erre is rátett egy lapáttal – szerinte nem csak a bemutató lesz minden eddiginél jobb, hanem maga a játék is. A készülő Mass Effect 3-at a BioWare eddigi legjobb játékának szánják.

Az E3 kiállítás június 7-től 9-ig (jövő hét kedd-csütörtök) lesz Los Angelesben. Mi is figyeljük majd a híreket, és jelentkezünk majd a fejleményekkel kapcsolatban és azt a bizonyos űberjó demót is megmutatjuk nektek!"

Ha még nem lett volna...
  • sanya200
    A halo regényt szeretném még megvenni a reach már megjelent magyarul majd megveszem mind a 2-t egyszerre.
  • Kopiati
    ( a Vaják regényt is ajánlanám, megéri a pénzét (ha játszottál a Witcherrel, ha nem)

A CGI vidiket előbb kiteszik, mert E3 közben telített a piac (lásd cod mw3, e3on kutyát nem érdekelné(ha akkor jelentették volna be)
  • sanya200
    Hát majd az e3-on lesz valami.De nem hiszem hogy előtte kidobnának bármit is.De jó lesz a jövő hónap ebből a szempontból.E3-mass effect regény 2. rész magyarul.Legalább meglesz a szülinapi ajándékom.Meglepem magam eggyel, mivel az is Júniusba lesz.
  • Kopiati
    Remélem a héten domborítanak egy jó kis CGI videót, E3-on meg jöhet mozgásban is:)
  • sanya200
    RPG-nél azért rizikósabb mert ha épp fedezék mögött vagy akkor nem látod ha valaki "mögötted"van úgymond mert a kamera rád közelít és csak előre látsz alapból.Szívtam már emiatt hogy befutottam egy fedezékbe erre oldalról elkezdtek lőni de mire odafordultam volna már késő volt.Egy FPS-ben azért egy pillanat alatt megfordulsz de egy RPG-ben azért ez tovább tart mert mire vált a kamera addigra már igencsak meg tudnak sorozni.De remélem a me3 már azért jobb lesz ezen a téren, igazából nagyon kevés játékkal találkoztam eddig amire azt lehet mondani hogy tényleg jó az AI, főleg mostanában a casual réteg miatt már a nehézség se a régi.Meg minden agyon van egyszerűsítve, nehogy már véletlenül gondolkodni kelljen.Kicsit off de ezért tetszik a portal 2, hihetetlenül jó lett, már nagyon hiányzott egy kicsit elgondolkodtató játék,igaz a Mirrors Edge is nagyon jó lett, bár ott inkább az ügyesség volt a lényeg.Csak kár hogy rövid, röpke 3h alatt lezúzom az egészet.
  • Ryder62
    Az utóbbi játékok terén csak a Crysis 2-nél éreztem hogy néha annyira felemás az AI. Valamikor eszméletlenül jól taktikáznak. Sima mezei katonák jöttek és egy olyan helyen voltam fedezékben ami 2-3 helyről is megközelíthető. És azt vettem észre hogy míg én bohóckodok addig közben minden lehetséges írány felöl egyszerre megrohamoztak. Mintha szándékosan előröl támadtak volna hogy addig a többiek körbekerítsenek.

Azért írom ezt le mert sok játékkal játszottam már de kevésben van olyan hogy ténylegesen bekerítenek. Sokszor úgy oldották meg hogy egyszerűen bespawnol ellenfeleket mögéd a gép, de ez csalás. A legtöbb játékban (Mass Effectekben is) szinte csak előröl támadnak és nincs az hogy megpróbálnak bekeríteni. Egyszerűen fedezékbe húzodnak és lőnek.

Pedig jó dolgokat lehetne kihozni, sokkal életszerűbb is lenne egy játék hogy ha nem csak előröl számíthatnál ellenfelekre. Ráadásul ugye a kihívás is nőne mert több helyre kéne figyelned.
  • sanya200
    Az elsőben elkúrták a nehézséget, igazából a legnehezebb fokozat se volt nehéz.Bár érdekes ott az ellenek is annyi életereje volt mint egy tanknak, volt hogy 3-an lőttünk egy embert vagy 1-2 percig mire megpurcant.És nem valami szar kis pisztollyal hanem a legspécibb fegyverekkel amik léteztek.Viszont nekünk is sok életerőnk volt.
    Most így viszont kihívás volt azért ha totál elölről kezded az állítható legnehezebb fokozattal.Ez nagyobb kihívás volt mint amit 2x végigjátszás után lehet aktiválni(csillagvadász szint vagy mi).A 2 se nehéz, sőt még legnehezebb fokozaton se jelent nagy kihívást.De ez nem is a sebzésről meg az életerőről szól hanem az ellenfelekről is.Nagyon nem mindegy milyen AI van a játékban.A ME2-ben nem igazán taktikáznak csak fedezékbe vonulnak és lőnek, persze ezért könnyű de ha túlerőbe vannak akkor simán le tudnának gyűrni.Csak ha meg túl okosak akkor meg frusztráló lenne.
    Mondok egy példát vannak ugye a robotok azok a lebegő szarok amikkel tali küldetése alatt találkozunk.Azok ugye mikor jönnek csak megállnak előttünk valamivel és onnan lőnek, sose kerülnek meg nem támadnak 2-3 oldalról.Persze ha ez lenne akkor már mocskosul nehéz lenne főleg úgy hogy még ott van az a bazi nagy geth is.Vagy pl a nehéz mech, azok se nagyon taktikáznak vagy ha igen akkor úgy van megoldva a pálya hogy ne tudjanak bekeríteni.Pl garrus lojális küldetése, ha fent maradsz a ládáknál akkor nem tudnak megölni mert nem tudnak feljönni utánad, persze ha meg feltudnának akkor meg tényleg szívás lenne.Szóval ennek is 2 oldala van ha túl könnyű az a baj ha túl nehéz akkor meg az.Nem véletlen hogy az AI a játékok achilles sarka is lehet, mert a legjobb grafikájú játékot is el lehet baszni ezzel.

A legjobb játékok amikben szerintem az AI nagyon jó, és viszonylag életszerű volt az a F.E.A.R. abban tényleg figyelni kellett nem egyszer osontak be a hátad mögé ha nem figyeltél, használták a fedezékeket...stb
    Vagy éppen a HALO 1-ben is egész okosak voltak, legendary fokozaton meg tényleg nagy kihívást jelentett. Egy ilyesmi AI nagyon jót tenne a me-vel is de csak mértékkel mert ha túl nehéz akkor meg az a baj.Meg kell találni az aranyközéputat ami elég nehéz.
    Na bocs kicsit hosszú lett:D
  • MrAndree
    Igazábol egyik rendszer se jobb mint a másik. A HP pakkos is borzalmas hülyeség volt, amikor elbasztam valamit és 20 percig 10 HPval kellett másodpercenként reloadolni, hogy minden ellenfelet úgy nyírjak ki, hogy ő nehogy eltaláljon. Meg visszarohanni 2 kilométert mert 100 HPval otthagytam egy pakkot most meg kellett. Me 2ben meg mondjuk insanity-n eléggé van motiváció a sebzés elkerülésére mivel lehet visszatöltődik a HPd de kb. 5 másodperc alatt ki is fektet a legmezeibb senkiházi is. Elsőben meg insanityn nem bírtak velem a Gethek.
  • Kopiati
    Ott a folyamatos anti-malária gyógyszer szedés zavart..., nem szeretem ha sürget a játék...
  • sanya200
    A másik megoldás se a legjobb.Pl ha nagyon alacsony az életerőd és nincs eü csomagod akkor bizony szívtál rendesen.Meg elég frusztráló volt hogy mikor már alig voltál talpon akkor már abba is belehaltál ha súrolt a golyó.Szóval az se obb, ez a rendszer kevésbé frusztráló.Nincs az hogy nem tudsz továbbmenni itt vagy ott mert nincs eü csomagod és leszednek 1 tölténnyel.
    Talán a far cry 2 volt egy érdekes megoldás ahol ki kellett szedned a töltényt a kezedből lábadból, bár a ficamok helyreállítása annyira nem tetszett.ÁÁÁ a hideg is kiráz tőle.
  • Sir Cryalot
    Foggalmuk nincs milyen játékmechanikát rakjanak a játékba az az igazság, de arról se hogy milyen répát lógassanak be a szemed elé. Illetve de , mostmár konkrétan répákat fognak lógatni,a deviancia kelendő :D
  • Ryder62
    "de itt úgy nagy motiváció eddig nem volt a sebzés elkerülésére, mert x sec és no problem:)"

És ez elmondható akármelyik akciójátékról. Már mindenki átvette ezt a cod-os szokást :D Már csak egy két játék van amiben nem töltődik vissza az életerő. Bár sima mezei shooterben nem móka keresgélni a elsősegély pakkokat. Emléxem a cod 1-ben (te jó ég de rég volt már most meg már a nyolcról beszélünk XD) többet vadásztam a gyógy pakkokra mint az ellenre. :D De pl egy Half Life mehetne a kukába újratöltődő élettel.

Azért a mass effect 1 vége felé mikor már a ruhádba beletettél egy 3,5 pont/sec med fejlesztést és a legjobb ruhában rohangáltál már szinte fél isten voltál. Zsír volt mikor a mezei geth katona lő mint gép és az életerőm meg sem mozdul mert ugyan annyit sebez mint ahogy gyógyulok. XD
  • Kopiati
    Értem (ezt enm próbáltam, ha csapatt. megfekszik, annak se adok, majd magához tér ha végeztem:D, de jobban bejött a maradandó, lassan regenerálódó sebzés. Néha azt hiszem a COD visszatöltő életereje megöli az FPS-eket, meg az ilyen akció orientált fél rpg-ket. Jó néha ügyelni arra, hogy ne sebződj stb, de itt úgy nagy motiváció eddig nem volt a sebzés elkerülésére, mert x sec és no problem:)
  • Ryder62
    Na várj, azt mondod ha már full piros a képernyő és benyomom a medigélt akkor rögtön új erőre kapok? Még ezt sose próbáltam. Medigélt csak akkor nyomok ha valamelyik csapattárs lefekszik pihenni.
  • sanya200
    Ezt hogy érted?Tudod magad gyógyítani a medigéllel ahogy az egyben is.Nem kell megvárnod még regenerálódsz.Szorult helyzetben életet menthet.Egyébként ahogy néztem ha pl beszivárgóval kezded a legnehezebb fokozaton ott azért izzadni fogsz rendesen mert nincs plusz pajzs vagy valami, csak az alap és kész.Később persze megtanulhatod Jacob képességét de az idő, csak a loyális küldije után kapod meg.Szóval azért óvatosan ezzel a karakterrel az elején.