22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Calver
    damping kétpontos cucc, nagyon ritkán van lehetőséged használni, és akkor is ugyanannyira mész egy biotikus röptetéssel.

adept vicces, de vanguard singularity erővel szvsz viccesebb, már csak adrenaline burst miatt is. engineer-el az az alapvető probléma, hogy feleslegessé teszi kistestvére - infiltrator mindent tud amit tech cuccok közül tudni kell (egyedül hacking marad ki, de az amúgy sem ér sokat), és hozzá a játék második legerősebb harcosa, picsafüstnyivel lemaradva soldier mögött... akit szintúgy feleslegessé tesz ezzel

de amúgy szerintem ez első résszel kapcsolatos diskurálást helyezzük át ide
  • Ryder62
    ME2-ben sokat halok viszonylag a saját hülyeségeim miatt.

Nem szeretem ezt az árokharc féle "bebújok fedezékbe néha lövök egyet egyet" játékmenetet.

Vanguard, adept a favorit nálam, azzal mentem a legtöbbet és lövés helyett inkább képességekkel szeretem eltörölni az ellenfeleket (pl kihajítani őket a pályáról XD
  • jarlaxxe
    Irhatod ide is de van topikja az első résznek is.
  • horpeti
    Ashlee tetszik, mert regenerálódik és így nincs para, de gondolom majd Wrex lesz, aki szintén regenerálódik és akkor így jó lesz.
    Majd ha előrébb jutottam a történetben (eddig csak a prologon vagyok túl:DD), akkor megosztom a tapasztalataim. :)) Csak felfrissül a topik a nosztalgia gyanánt...
  • horpeti
    Ja, erről olvastam, arra van egy tech képesség, Damping vagy mi, hogy le lehet így "fegyverezni" az ellenfél biotikusait is. Szal azért van countere mindennek.

Vagy Adeptet, vagy Engineert fogom szerintem vinni. Végülis mindkettő szimpi. Nyilván ha nálam van a szükséges tech, akkor a társaknál nem kell (first aid még nemtom kinél lesz, de nem nálam kellene legyen, főleg az elején), ha meg én vagyok az adept, akkor kell egy nyitogató first aidelő jó társ.:)
  • Calver
    az a kettő sajátossága, első részben ilyen nincs, unszimpatikusok baszcsizhatják a pajzsukat biotikus erők ellen

hátránya, h ez rád is vonatkozik, és van egy-két olyan csata amit - ha nagyon gyorsan nem tanítasz meg mindenkit repülni - Shepard nagyrészt a földön fetrengve tölt
  • horpeti
    Me2ben insanityn (mert gondolom azon nyomod) nagyon brutál a sebzése az ellenfélnek, azért nem annyira kifizetődő beleállni a lövésbe. Ott meg az a gagyi, hogy megfelelő ritmussal sosem kapsz golyót.
  • horpeti
    Szóval a biotik a poén 1ben is. :)
    Akkor tehát ME1ben nem az van, hogy ha van shield, stb, akkor semmit nem lehet biotikával vele csinálni? Mint Me2ben...

Kösz a linket, azt hiszem ez tényleg hiányzik, de nagyon.
  • Ryder62
    Nah vajon mért érzed azt hogy egyre jobb vagy harcokban?

Mert az 1-ben a legRPGsebb a szintlépés. Egy-egy kocka csak minimális növelőt add, mondjuk pl 2% kockánként, de ha kimaxolsz valamit az tényleg erőteljesebb lesz.

De pl ott van Wrex regen képessége eleinte csak 0,5 életpont/sec de ha kimaxolod akkor 5,5 életpontot is regenerál másodpercenként + ha a páncélját fölszereled egy 3-3,5-ös regen kütyüvel akkor wrex szinte megállíthatatlan a maga 8 életerő/sec regenációjával.

Arról nem is beszélve hogy minden képesség egy szintjét elérve különböző változókat add.

A második rész szintlépése egy hulladék bár ott a nyersanyagokból ki lehet fejleszteni különböző hasznos dolgokat amik fegyverekre, páncélokra, pajzsokra van hatással, de érdekes modon ha fejlesztem a pajzsot +20-30%-al nem érzem játékban hogy több sebzést bírok elviselni ellentétben a 1-el.
  • Calver
    a 60 sec a végére kaszttól függően akár 5-15 mp lesz, gyakorlatilag gyorsabban fog visszatöltődni, mint ahogy mindent ellőhetnél
    ne csak a képességeket nézd. kaszt saját talentje is segít lehúzni, meg idővel ahogy magasabb szintre viszed aktuális képességet, az is leviszi 45 majd 30 secre, de hozzá van egy omnitool/bio-amp, ami még ezen is csökkent. sőt, még egyes páncélmodok is.

Infiltrator gusztustalan, legélvezetesebb kaszt szvsz. szinte mindent tud amit a soldier (kb 5% sebzést és minimális sebzéscsökkentést bukik, amit soha a büdös életben sem fogsz észrevenni... plusz regenerációt, amit már igen, de erre vannak páncélmodok), nagyon el van eresztve képzettségpontokkal, és kacagva lefedi a szükséges tech skilleket, ami miatt simán cipelhetsz magaddal két biotikus csapattársat... és bár kevés szórakoztatóbb dolog van, mint a levegőbe felhajigálni nonstop az ellenfeleket, ha más (csapattárs) teszi ezt miközben te agyaggalamb vadászatot játszol rajtuk, az határozottan viccesebb. plusz Liara + Wrex a két legszórakoztatóbb figura amúgy is.

#21146: abba csak annyi a szívás, h tech képességek hiánya fájdalmas lehet... még Liara tud electronics-ot és ezzel hackelni, de ha nem veszed el decryption-t főkarakterrel, nem fogsz tudni ládákat nyitni.

bájdövéj főleg azoknak, aki a harc lassúságát emlegetik első részben:
    itt leírtam hogyan és miként lehet csapattársak képességeit "gyorsgombokra" berakni, ég és föld a különbség így a pofozkodás pörgősségében
  • wedge31
    Ezt azzal magyarázták, hogy ott már tapasztalt vagy, mondjuk egy witchernél ezt meg tudták oldani...
  • jarlaxxe
    Az első részben nekem az tetszik, hogy ott tényleg érzed ahogy fejlödik a karid és egyre jobb lesz a harcokban. A 2-3-ban már a legnehezebb szinten is elejétöl fogva is olyan imba vagy, hogy az már néha fáj
  • genndy
    Sztorira az első, hangulatra a második.
  • Ulthane
    Szerintem meg a második. :)
  • Ryder62
    Már alig várom hogy elkezdjem az 1-et adepttel :D Liara-t meg Wrex-et mindenhova magammal fogom ráncigálni, úgyhogy az ellenfelek többet lesznek a levegőben mint talajon.

Egyébként meg a harc sem rossz az 1-ben. Persze nem annyira pörgős mint a 2-ben 3-ban, meg nincs olyan hogy miközben lőnek rád lazán felgyógyítod magad medigellel. Itt van olyan hogy egy lövéssel leszednek még ha full pajzsod van akkor is.

horpeti:

ME1-ben nem lehet csak úgy kiválasztani a legnehezebbet. Alapból 3 nehézség van, ha végigviszed a játékot akkor feloldódik a 4. nehézség, utána még egyszer végig kell vinni --nem tudom hogy azon kell e ami feloldódott-- hogy feloldódjon a legnehezebb. Én így tudom.
  • horpeti
    Hát nemtom, nekem ez a 60 másodperces cool down eléggé földhöz csapott. Bár látom, lehet fejleszteni a bónuszt, de hát 60 másodperc -20% az még mindig sok. Ahhoz képest, hogy me2-3 ban néhány másodperc. :)
    Viszont legalább több is használható, így egy fokkal jobb.

Amúgy most engineerrel is megcsináltam a prologot, ez is tetszett. Meg az Adept is.
    Ahogy látom az Infinek is táposak a képességei. Nem is tudom, melyiket vigyem majd tovább, lehet mindegyikből lenyomom a prologot... :P
  • Calver
    hidd el, az első rész harcrendszere *sokkal* pörgősebb pofozkodásokat tud produkálni mint a másodé, csak megfelelő csapat kell hozzá, sok-sok biotikus erővel. Liara + Wrex + Pull-os Infiltrator esetén kb minden unszimpatikus nonstop röpköd, és hihetetlenül élvezetes az egész.

medigelt meg ne kíméld, potyog az is rendszeresen.
  • genndy
    Gyűlölök harcolni, a történet érdekel.
    Ha újra elkezdem végignyomni a trilógiát (el fogom), akkor csakis easy. Maximum normál.
  • horpeti
    Ti az ME1et is insanityn nyomjátok, akik visszatértek a trilógiához?
  • horpeti
    Ja, nem para amúgy. Csak még furcsa, hogy nincs élet regenerálódás. ill. szerencsére volt regenerálódos mod az elején, így legalább nem kell használni a medigelt a harc után. Ashlee meg regenerálódik, úgyhogy megoldott a probléma.
    Meg cserélgethettem is a modot és fel tudtam tölteni magamat is, meg Kaident. :P

RPG szempontból tényleg jobb, nem annyira akciós az akció se. Furcsa a 2 és 3 után, de ez se rossz. Sokkal kevésbé parás, meg vérnyomás növelős. Mondjuk nyilván Insanityn kemény, de ezzel a harcrendszerrel nem hiszem, hogy az extra akciós kihívás számít, inkább az RPG. 2 és 3 nál meg muszáj a harc kihívás, mert különben lapos lenne. :)
  • Chipii
    Induláskor, kezdő felszereléssel szivatós tud lenni, de később, megfelelő cuccban meg magasabb szinten már sima ügy:)
  • horpeti
    Első küldetésen túl vagyok. Hát igyekszem majd tovább nyomni. :))) Még jó, hogy csak veterán, bőven elég ebből.
  • KP27
    szerintem egyébként hangulatra, sztorira az első rész a legjobb.
  • Evoluti0N
    Pénzzel nem lesz gond. Rengeteg loot van a játékban és eddig minden alkalommal a játék kb. felétől annyi pénzem volt, hogy ki se tudta már normálisan írni. Értsd ilyen: 9999999 (nem tudom pontosan, hogy mennyi a max :)).
  • horpeti
    Okés, kösz a tanácsot. :)
    Azt olvastam, hogy a bolygózás eléggé gagyira sikerült, majd meglátom, miről is van szó. Gondolom, azok nélkül is végig vihető, legfeljebb kevesebb pénz lesz.
    Csak végigviszem veteranon is. Ha nem annyira jó a harcrendszer, akkor úgysem kell erőltetni az insanityt, majd ME2től (bár igazából kisujjból megy az insanity is, szal igazából tök mindegy).
  • Ryder62
    Tedd úgy. Nagyon jó a ME1. A harcrendszer kicsit más de megszokható.

Tanács: Ne nagyon szállj le bolygókra. Copy paste mind és nagyon eltudja nyújtani a játékidőt ami ahhoz vezet hogy szétesik a játék ezáltal a játékélmény is drasztikusan csökken.

Első körben tanácsos csak a főszállal meg a Citadelen található mellékküldikkel foglalkozni.
  • ZSOOLT2
    Nálam:

ME1 -> 7-9 végigjátszás
    ME2 -> 10-12 végigjátszás
    ME3 -> 5 végigjátszás (eddig) + 300+ óra multi

Egyben az egész trilógiát viszont még nem vittem végig.
  • horpeti
    Ha minden igaz, lassan elkezdem az ME1-et. Eddig nem sokáig jutottam 1-2. küldi. De most full grafikán, stb, talán több kedv lesz. Adepttel fogom talán, azzal talán jó lesz, majd kiderül. :D
  • Ryder62
    Nekem kb így fest:

ME1 = 9 végigjátszás
    ME2 = 7 végigjátszás
    ME3 = 3 végigjátszás --folyamatban

Első trilógia végigjátszás folyamatban :D
  • Evoluti0N
    Én az első részt játszottam végig a legtöbbször. Hétszer. Végigjátszottam 3x még a második rész megjelenése előtt. Aztán végigjátszottam kétszer a másodikat. Utána végigjátszottam kétszer úgy, hogy egymás után az elsőt és a másodikat. Majd kétszer a teljes trilógiát. Ebből az elsőt úgy időzítettem, hogy a harmadik rész megjelenésekor végeztem a második résszel. Szóval ebből ki lehet számolni, hogy a másodikat hatszor, a harmadikat pedig kétszer. Meg pár napja újból elkezdtem az elsőtől.
  • KP27
    ilyet én is csináltam már, hogy elkezdtem az elejéről a játékot. de egyszerűen a topa harcrendszer miatt nem bírtam tovább pár pályánál.
  • horpeti
    Azert is folosleges,mert ez van. Ha vki vegig nyomja a trilogiat,akkor mindent megkap folyamatosan. En ezt varom,az agyonjatszott 2tol is. Ha odaerek,jo lesz. Viszont csak ugy 2es karit inditani mar nincs kedv.
  • Ryder62
    Tök felesleges azon vitatkozni hogy melyik rész a legjobb. Mindegyik más. Mindenben: grafikában, helyszínekben, ellenfelekben, hangulatban stb.

ME1-ben pl nagyon szeretem az élénk szép színeket + a depth of field-el is jól bánik. Nem nagyon tudnám elképzelni a ME1-et ME2/ME3 féle köntösben. Szvsz úgy jó ahogy van.
  • sanya200
    jó az egy csak tényleg nem nagy grafika van alatta meg a harcrendszer kicsit idegesítő fedezékrendszer se nagyon van, legalábbis nem úgy mint a 2-ben,bár annyira nincs is rá szükség de néha elkelne.
  • horpeti
    Ez lehet,de azert a feeling erdekel,hogy milyen. Nem indult rosszul,tetszett,csak aztan jottek a csatak,es valahogy besokalltam. Szoval mindenkeppen adok eselyt neki meg 1et. Most mar ugyis unom s tobbit,anno meg inkabb nyomtam a 2ot helyette.
  • jarlaxxe
    Ha a grafika meg egy játék technikai aspektusai érdekelnek téged akkor soha se fog tetszeni mert abban gyengébb mint a második rész minden másban jobb, szvsz.
  • horpeti
    De csak veteranon tudom,mert most installaltam fel. Talan eleg is lesz,ha ugy sincs kifinomult harcrendszer,amit nagyon elveznek.
  • horpeti
    Tudom,sokan mondtatok. :)
    Nekem annyira nem jott be ugy,hogy csak az me2vel ismertem meg a jatekot,nem volt hozza turelmem (2hoz kepest azert kezdetlegedebb a jatek),pedig parszor elkezdtem. Na majd most talan... :)
  • Evoluti0N
    Egyetértek. Az első rész állt legközelebb az rpg-hez.
  • wedge31
    Nem csak sztori mint rpg is az a rész volt a legjobb.