Mass Effect 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
most egy ilyen buildet próbálgatok:
narida.pytalhost.com/me3/classes/#Soldier/GethJuggernaut/RLAOQ/Talon5BP5AI5/CollectorSMG5AV5BB5/SMGRailAmp3/PowerAmplifierModule3/DensifiedAmmunition5/
Pontosan az hogy néha nem értek egy kukkot se 😄
Ha az összes szövegelést nézem (kivéve bolygó leírások meg kódex) akkor kb 50%-át tehát a felét értem meg.
Emlékszem volt olyan aki azt mondta "alap angollal is meglehet érteni" vagy "nem kell olyan erõs angol a játékhoz".
Bah, na ássa el magát. Abszurd idióta kijelentés az ilyen. Igen, megértem a sztorit, megértem hogy mi miért történik, de mivel alapjában ez egy rpg, itt a részletek is számítanak. És így hogy vannak szürke foltok olyan mintha felületesen játszanék csak, tehát eléggé rombolja a játékélményt.
Így kb az értelmét veszti az egész, mert aki így áll hozzá hogy "ah elég lesz csak a sztorit megérteni a többit le sz*rom" azt nem tudom megérteni.
Szóval mivel elég erõs sztori központú játék + a világ háttere is ott van sztem csak úgy érdemes nekiállni a játéknak ha legalább 90%-át megérti az ember.
Basszus nagyon rá kell gyúrnom az angolra a köv. trilógia végigjátszásnál már érteni akarok szinte mindent 😄DD
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
a juggernaut-ot rengetegen csak meleezve használják. nem rossz dolog, de sokkal gyorsabb és hatékonyabb sebzést lehet elérni egy olyan fegyverrel, mint pl. reegar carbine, particle rifle, vagy bármi, amivel jól át lehet vinni az ammo powert, amit a siege pulse-szal be lehet robbantani. a sieg pluse-t csak damage reduction-re használni, mikor egy hatalmasat sebzõ power...a támadás jobb mint a védekezés.
damage/damage protection/resistance damage vonalon power damage-re gyúrva egy lövés 2600-at sebez. ami aszt jelenti, hogy a 3 lövés egy gold középszintû boss (brute pl.)
és ha a játékosok nem pakolnák magukat agyon egy hatalmas shotgunnal meg egy nehéz assault rifle-lal (egy ilyen fegyver is elég, közel és középtávra), akkor 8-9 mp-ként el tud ereszteni 3 ilyen lövést.
ami egyenértékû az ugyanennyi idõ alatt ellõhetõ 3 max 4, ha realod cancel-ezik az ember, claymore lövéssel. csak éppen akár a térkép túloldalára is, plusz akár a földre is löki az ellenfelet, és sosem fogy ki az ammo belõle. igaz fejlövést nem lehet vele lõni.
szóval szerintem a legtöbben eléggé elpocsékolják a sieg pulse-ban rejlõ lehetõségeket. a rank6-ben a 4 lövéses változat estén az a 10% damage reduction...számít? szerintem egyáltalán nem. viszont a 4 lövés összesen közel sem sebez annyit mint a resistance damage.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
a cabalt én melee-re gyúrva használom, rohadt jó mindkét melee-je, és mindenkit (gold phantomot is) - a legnagyobb bossok kivételével persze - megtántorít. a bossok ellen meg ott van a hatalmas fegyversebzés. tömeg ellen meg a nightshade blade.
egyszerûen a poison strike-nak ezek mellett totál nem látom értelmét. plusz inkább benyomom a biotic focust mint a poison strike-ot...
Poison strike egyik legjobb tulajdonsága, hogy berobbantja a tech-et. rálõsz egy ellenfélre incendiary ammoval-->poison strike-->fire explosion.
rálõsz egy ellenfélre cry ammoval-->poison strike--> cryo explosion
rálõsz egy ellenfélre Disruptor ammoval-->poison strike--> tech burst
ugyanígy berobbantja a csapattársaid bármely tech képességét.
gethetk ellen persze király, ott nincs sync-kill.
ritka szarul sikerült power, csak szívtam vele, gyorsan mozogni okés, de azt a heavy melee-vel és a sima ugrással is lehet (király a dodge!). bitoc focus király, nightshade blade király, hatalmas fegyversebzés bónuszok...
juggernaut: mi a baj vele? a hex shield nem egy überpower de alkalmanként jó lehet. a siege pulse viszont az egyik legjobb power az egész játékban (damage/protection/defense). a heavy melee visszatölti a pajzsodat, senki nem tud sync-kill-ni... 😄
Geth Juggernaut-val én sokkal bénább vagyok. A sexbot se az igazi. Ami nagyon bejön az a Cabal. Tegnap több körben elsõ helyen is voltam vele. Igaz, extraction nem volt, pedig csak gold volt. :S
Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX
a collector viszont fasza egyedi karakter, hatalmas pusztító erõkkel 😄
én a no fitness collectorommal sokkal hatékonyabb vagyok, mint a repair matrixos, snap freez-es sexbottal.
Nekem bõven elég a story, 2 év alatt végig se vittem. Ott is elég wave jön.
Egyébként meg akartuk venni, mert azt hittük, hogy copeban mondjuk normális küldetéseket, storyt lehet vinni, de amikor láttuk ezt a waves cumót, akkor lemondtuk róla.
Mondjuk azóta nem tudom, mit fejlõdött a multi, ez kiadásnál volt, lehet már vannak jó küldik, story, nemtom. Egyelõre végig viszem legalább 1x. 😊
Nem az ára miatt.
Amúgy a store tényleg életben van és trollkodik: Sokszor leírtam, hogy utálom a collectort... erre már kinyitottam az összes colelctort, mind a négyet. Többi új közül meg csak egyszer a sexbotot. Pedig a collector sokkal ritkább elvileg.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Parasite Eve 2, best game EVER!
De 10k is megért az N7 kiadás + az összes DLC.
Persze kiismerve a dolgokat nem para, emlékszem, mikor én is órákig próbálkoztam, ide-oda helyezkedtem, mozogtam, próbáltam elõrenyomulni, stb.
Francot, a bejáratnál bunkerezve egyszer csak elfogynak. 😊 (persze elõtte le lett lõve gyorsan az altas a sniperrel).
Robbantást egyelõre nem is nagyon használom ki, 10 másodpercenként van overload, meg elég sok shieldes volt, az nem gyulladt be. De azért mûködik.
Amúgy meg bocs a sok írásért, csak kicsit rápörögtem, mivel azért tök újdonság még nekem, nem játszottam vele annyit (végig sem vittem, fél úton mindig abbamaradt). Nem fogok én ennyit írni pár nap múlva.
És kösz a közösségi támogatást. 😊
Garrusnál ott van az N7 Valkyrie assault rifle meg a Valiant, de a Valianttal is lassan lõ, annyi erõvel Mantisa is lehetne.. Lehet itt érdemesebb lesz a Mattochot odaadni.
Jamesnél ott van az N7 Valkyrie, meg Crusader, de a Crusaderrel nem alkotott annyira.
ME2ben az Incisidor ami 3at lõtt 1xre volt a táp, mert nem tudott kevesebbet lõni. Ahol meg soroznia kéne, ott nem teszi hanem visszabújik.
Meg szoknom kell a fegyvereket is. Eddig gyakorlatilag csak a Mattochhal nyomtam, ill. Sentinel és Adept miatt lõni se kellett, az csak extra volt.
Grissom Academyn meglesz ugye a Mattoch, majd kipróbálom azt is. A vége úgyis a para (Átrium?), amikor le kell nyomni minél elõbb az Atlast a távolból. Szerintem ott úgy beszívom, mert nem lesz elég lõszer, hogy csak na. Az tuti horror lesz. 😄
Amúgy Átriumnál ha nem lövöm le az Atlast, akkor is elfogynak, ha megvan a 3(?) wave? Vagy ott az Atlas ami megállítja a spawnt? Azt hiszem csináltam már meg úgy, hogy megmaradt az Atlas, de már nemtom... Legutóbb egybõl kilõttem az egész Mattoch tárat rázúdítva, de utána is harcoltam jó darabig.
ME2ben volt végtelenített a spawn bizonyos pontoknál, itt azt hiszem nincs, legalábbis itt.
Szerintem pajzsost is lehet robbantani, csak nehezebb. de nem vagyok biztos benne. majd megnézem.
Meg közben azt is olvastam, hogy a kombó sebzése is függ a kombóban részt vevõ skillektõl. Ezért van értelme tényleg vinni Jamest, 4. szintû ammo 4. szintû overloaddal sokkal nagyobbat fog robbantani, mint amit 1es amoval rászúrtam. Legalábbis papíron. Eddig Palavenen nem volt túl durva. 😊
A shieldes ellenfeleket tényleg nem lehet meggyújtani? Vagy csak az ammoval nem? Vagy csak benéztem? Az armorost azt be tudtam gyújtani és robbantani (Brute).
kiléptem az originbõl majd újra be és ugyanez
Ez így kicsit érdekesnek tûnik.
Persze sikerült detonálni, de akkor egy csomót malmoztam, meg néha belelõdöztem egyet, mikor végre teljesen lángolt (de amíg ez a mûvelet van, addig lerohannak a huskok.
Szóval nincs idõm malmozni, instant AoE sebzés meg így nem lesz.. 3-4 mp múlva meg már para. De ha így mûködik, ez van... 😊
Begyújtást mindig képességgel (pl Carnage) csinálom vagy inferno gránáttal. Ez már ki van maxolva tehát ha tömegbe dobom akkor 2-3 katona mindig begyullad. Egyikre én dobok warpot vagy throwt, másikra meg Liara egy warpot.
Liarát mindig magammal cipelem akárhová megyek, Vega tud Carnaget, Garrus is jó mert az Overload is robbant.(ha ég az ellenfél ofkorz )
A shieldes, armoros ellenfelek ellen is jó csak ugye nem hal meg tõle. Egy mezei trooper kipurcan már egy biotic robbanástól is rendszerint, hát még egy tûzrobbanástól 😊
Shieldes ellenfelek Pl Engineer ellen jók mert gyorsan és látványosan leszedi a shieldet, max pár kocka shieldje marad. Rányomok egy szingularitást, az kicsit lefoglalja, addig leszedem a maradék shieldet majd ha elkezd repkedni akkor throwt/warpot rányomva biotikus robbanást okozok.
ME2-ben szerettem az ellenfeleket kirepíteni a pályáról. Ott sok olyan pálya van ahol van valami szakadék, mélység (pl Omega - Arcangel pálya, Illium pályák, Jacob loyal küldije, Garrus loyal küldije stb)
Jacob loyal küldijén mindig belehajítottam a tengerbe az ellenfeleket, Thane küldijén a hídnál meg ledobáltam õket 😄D
Itt sajna nem lehet úgy dobálni az ellenfeleket, de most vagyok Surkesh-en, megpróbálom kihajigálni a cerberus fickókat az erkélyrõl 😄
A szigularitás néha egész jól felemeli és begyorsítja õket hátha akkor sikerül, vagy pullt nyomok és úgy 😄D
Shieldes marauder nem lángol.
Lesznek itt bajok az ammoval lángoltatós kombókkal úgy érzem...
Egyébként amikor 1x sikerült, akkor végülis jó hatótávolságú, nem rossz. De ez így egész más, mint ráwarpolni és throw. Akkor még tanulom 😊
A begyújtás az idõ függvénye, vagy lövésszám?
Mindjárt kipróbálom, milyen, mennyit kell várni vagy csinálni azután, hogy pl. 1 tûzammos lövést kiadtam, hogy utána overloaddal vagy Warppal lehessen robbantani. Meg remélem shieldes ellen is megy, vagy az ellen nem? Azt nem lehet a tûzammo + overloaddal, csak ha már nincs shieldje?
Nyilván megkapom rá a választ akció közben is, csak idõ kell, mire kitapasztalom, hogy hány lövés után nyomhatom az overloadot, stb.
Vega begyújtja az ellenfelet, én rádobok egy warpot vagy throwt. Robban egy szépet, ha túlélné akkor rányomok egy pullt majd egy warpot Liarával.
Eden Prime-on, mikor az utolsó laborból jöttem ki olyan gyorsan végeztem a cerberus katonákkal, hogy szétszóródni nem volt idejük.
Volt kettõ trooper akik elõttem szálltak ki a Kodiakból. Épp hogy kidugták az orrukat rögtön Carnage+throw.
Már rögtön masírozott két guardian egyikre pullt nyomtam az elrántotta a pajzsát, a másik mögé meg egy szingularitást Liarával. Így mindkettõ szabad lett, dobtam is az infernót. A mögöttük lévõ engineerek is begyulladtak így nem maradt más mint warpot meg throwot dobálni.
Komolyan néha olyan robbanás show van öröm nézni. Két tûzrobbanás szinte egymás után, utána biotic robbanás, infernót eldobom az is gyönyörû utána meg megint egy tûz robbanás 😊
Lehet pusztítani rendesen. Mondjuk direkt nem viszek sok fegyvert max egy karabélyt meg egy shotit. Így egy két másodperc alatt újratöltõdik a képességem.
Ne huskokon kísérletezz. túl kicsi a hpjuk. Mire begyulladna, addigra meghal. Márpedig kell az égés a kombóhoz. Ha mész Palaven-re a brute-ok pl. tökéletesek erre. Fõleg a palaven végén levõ harc egyszerûsödik sokat, ahol 3 vagy brute jön.
Atyaég, mi lesz itt. 😊
Kérdés ugye, hogy ha nálam van a Hurricane+eagle+vailat kombó, akkor mégis alapból mivel lövök. Hurricane marad kevés esetre, Vailat lép elõ akkor fõfegyverré, vagy az eagle... Ez itt már stílus kérdése. Lehet inkább majd assault rifle-üzöm, bár a sniper amúgy tetszik, de valamit kéne hagyni a beszivárgónak is. 😊
Kipróbáltam az Incendiary Ammo + Frag gránát kombót a huskokon (belelõttem 2õt, hogy még ne haljon meg, aztán gránát).
Hát nem tapasztaltam detonációt, de lehet, hogy volt. Persze feküdtek a gránáttól, de lehet csak a sebzéstõl.
Amúgy látom, mi az értelme különbözõ kombókat alkalmazni:
Fire explosions do two times normal damage against armor.
Tech bursts do two times normal damage against shields.
Biotic explosions do two times normal damage against biotic barriers and armor.
Este kipróbálom, milyen, ha shieldes Maraudert lövök Incendiary Ammo-val és overloadolom Garrussal, pont lesz olyan ellenfél.
Megkérdezném, hogy ez így mûködik-e, vagy csak shield nélküli ellenfelet lehet meggyújtani, de inkább kipróbálom. 😄
ME2ben ugyanis az armoros Pyrot nem lehetett overloaddal felrobbantani, ezért talán jogos a kérdésem (igaz, armoros ellenfélre meg mûködik a Warp + throw robbantós kombó). De ki kell próbálni. 😊
Ha jók lesznek és tetszenek, akkor majd fel is fejlesztem õket, Palavent megcsinálom 1essel.
De itt 3-ban a +XPért hülye lennék nem erre rámenni, fõleg, ha 1. szintrõl tolom.
Ja, amúgy én is inkább a 2-3mal játszom, az jobban fekszik a stílusomnak (tudom, másoknak meg pont az 1 feelingje jön be).
3-ban sentinellel + adepttel nagyon nem is kell golyót se kilõni, persze úgy gyorsabb. Na kipróbálom Palavent, az még easy! 😊
Azt még meglátom, betöltöm-e az N7es fegyókat, valószínûleg be kéne, hisz azért van.
Én medi-gellel a 2-ben spórolok bettegesen, pedig annyit találni a végsõ nagy csatáig...