22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• TBTPumpa
    Facebook-on írtam üzenetet a Konzolokszervize boltnak, ők írták vissza 2 órája, úgyhogy friss az infó!
  • Fpocok
    Csak mert ahogy én látom, fel van tüntetve, hogy gyűjtőihez mi jár, illetve alaphoz. És alapnál csak a gear dlc van, mást nem látok.
  • Fpocok
    Valaki mutasson rá konkrétan ez hol van, mert én nem látom.
  • Fpocok
    Az elvileg a warfare gear csak.
  • Vraaanyek
    Juhuuuu!! akkor meg is van a kedd délutáni program meló után :D :D :D
  • TBTPumpa
    Öhm nem az ő döntésük... És itt a fegyver és a páncélos előrendelői DLC-ről van szó!
    Az alap kiadáshoz egyiket sem fogod megkapni csak az 576-nál! A CD Galaxis-nál sem kapsz (az oldalon még nem frissítették az állapotot) és a többi oldalon sem. Csak az 576 kapott exkluzivitást idehaza. Gondolom hosszú nyelvük van az EA Magyarországnál.
    A Gyűjtői változathoz, ha előrendeled - megkapod az előrendelői fegyvert és páncél DLC-t is! Ez az EA döntése, őket szidd, ne pedig ezt a Konzolos boltot. Ők legalább közölték jóval előtte, hogy mi a szitu.
    Amúgy előrébb jött a megjelenés egy picit. Jövő hét kedden már raktáron lesz mindenhol idehaza a játék. Március 7.-én pedig mindenki megkapja (576, CD Galaxis, Konzolok szervize) a játékot, aki nem személyesen, hanem futárcégen keresztül vásárolta meg a játékot!
  • Tatyla
    576 mintha adna úgy láttam...
  • Fpocok
    Sehol nem kapod meg az ashed dlct az alap játékhoz.
  • Renjike
    hát ezek bekaphatják , valahol ahol kapok dlc-t alap kiadáshoz? :/

kiprobáltam a multit , hát nemtudom .. élveztem meg minden deee nem az igazi .. a single player is ilyen? :// nem tetszik az "új" sprintelés , a gurulás meg a fedezékrendszer viszont fasza lett. meg a páncélok is olyan ... nem életszerűek :D a 2. részben sokkal jobb páncél volt shepnek , ez olyan egyben van és olyan semmilyen ... meg eléggé dissapointed vagyok az új hangok miatt is. Vagy lehet h csak szokni kell, és lehet h csak az tünt fel hogy eléggé sok még a bug a multiban legalább is.
  • Fpocok
    Egy kicsit húzós lesz behúzni ennyi nap alatt a két részt, megcsinálni a zenés videót... de majd igyekezem :D
  • Fpocok
    Rendes tőlük.
    Na még egy hét!
  • TBTPumpa
    Bréking nyúz: Aki a Konzolok szervizénél rendelte elő a játékot az március 6.-án átveheti, ha házhoz-szállítással kérted, akkor március 7.-én viszi a futár! A normál változathoz nem járnak előrendelői DLC-k, csak a Gyűjtői változathoz!
  • simon7108
    ha már erről beszélgetünk akkor beszállok én is:D
    én másfél éve tanulok angolul.előtte németet tanultam 5 évig,de semmi nem maradt meg bennem...
    angolt meg már akkor is megértettem részben amikor elkezdtem tanulni.
    persze nem a nyelvtant,de a szöveget nagyjából értettem a sok feliratos sorozat végett.tényleg sokat segít.most meg már tisztában vagyok a nyelvtannal is és megértek bármilyen angol szöveget.igaz a beszéd még nem megy olyan jól,de ide nem is kell:)
  • Sir Quno Jedi
    +1 Úgy lehet a nyelvet felszívni, ha használod. Még az is használat, ha csak hallgatod/olvasod. Sokkal 1xűbb így tanulni, játékokon és filmeken, mint direkt célzattal nekiállni, hogy én márpedig most ANGOLt fogok tanulni. 1xűen ragad az emberre "játékos" formában, nincs stressz, nincs kényszer stb.

Nyilván ez a szövegértésre vonatkozik. A nyelvtant azért nem árt direkte tanulni is. :D
  • enlightened
    Ezt nem értem egyébként. Ha le tudtad szűrni hogy menni fog és értesz mindent, akkor miért nem gyakorolod a nyelvet a játékkal? Azok is akik valamennyire tudnak angolul inkább betolják a feliratot meg a magyar nyelvet, pedig tökre fejleszthetnétek magatokat ha angolul nyomnátok. Itt most nem azokról van szó akik semmit nem értenek, mert nekik nem lesz élvezet. De itt mondja, hogy a srác, hogy azért ment neki a demoban, de ha lenne honosítás, inkább nem fejlesztené a tudását, hanem a könnyebb utat választaná. Persze, ha meg se próbálod fejleszteni magad, hanem mindenhol betolod a honosítást, akkor mindig is szükséged lesz rá.

Nekem valamiért nem hiányzik sose a honosítás, sőt inkább berendelem külföldről a játékokat, mert magyaroknak szokása, hogy beleégetik a feliratot a játékba olyan szinten, hogy nincs opció a kikapcsolásra (pl Jade Empire, ahol lehetőség nem volt, hogy kikapcsold a magyar feliratot, nézned kellett ha tudsz angolul ha nem, baromira élményromboló volt).
  • Sforzan
    Én Mass Effectet magyarul kezdtem, és nem örülök neki, hogy most nincs magyar felirat. A demón azért le tudtam szűrni, hogy semmi problémám nem lesz vele, abszolút nem nehéz a nyelvezete, de azért - megfelelő színvonalú honosítás esetén - szeretek az anyanyelvemen játszani.
    Azért az elgondolkodtató, hogy egy nagyjából ugyanakkora népességgel és életszínvonallal bíró országban (CZ) elegendő potenciált lát az EA, bennünk meg nem. És itt nem hiszem, hogy a petíció a lényeg, hogy nem voltunk elég hangosak. Volt rá kb. 3-4 évünk, hogy bizonyítsuk érdemes áldozni a lokalizációra, nem jött össze...
  • Kmarha
    bár szakmai kellene az én diplomámhoz :) mérnőkként könnyebben megcsinálom azt, mint egy társalgós/levélírós vackot.

Igen, szintén oroszból átképzett csoda tanárok szeretteték meg velem is a nyelvet anno.
  • PiszkosFred
    Egesz szepen lement az ara. De meg igy is erdemes lenne utanaszamolni, hogy pl a ME2 mennyi karaktert tartalmaz (keszult hozza hivatalos es nem hivatalos forditas is, ha jol emlekszem), hogy kb lassa mindenki, mekkora koltsegbe verne magat az egyszeri "bolt", es kb mennyi penzt "sporol" meg az a par onkentes fordito, akik sajat szabadidejukben fogjak leforditani a kovetkezo X honap alatt.
  • torma1
    :P :D
  • Kindred Blades
    1,8-2, szakszövegekre és sürgősségre egyaránt 30% felár.
    Igen, ekkora szarban az ipar.
  • PiszkosFred
    Mert az egyetemi evek alatt szivacsra iszod magad, es majd csak aprilisban ebredsz ra, hogy hub*meg, kellene egy nyv juniusra :)
  • Vraaanyek
    Érdekesen változnak a téma "hullámok" ebben a topikban :D :D
    Mondjuk még mindig jobb, mint amikor az idegeskedés megy, abból legalább majdnem mindenkinek felsőfokúja van :D :D :P
  • mkfdd
    Diplomához manapság 1 középfokú és 1 felsőfokú vagy szakmai szokott lenni az elvárás. Utóbbiba szokott beletörni az embereknek a bicskája :D
  • torma1
    Jaa most már lehet. Régebben nem így volt. Oroszról átképzett tanárok tanították az angolt. Szerinted??? :) Azért nem hiszem hogy mindenki a középsuli után tud 2 nyelvet közép szinten. Az elit iskolák biztos de nem a többség. Akkor miért van hogy sok egyetemista nem kapja meg a diplomát mert nincs nyelvvizsgája.?
  • mkfdd
    Én 4 évig bukdácsoltam angolból gimiben kb csak a tanár jóindulatán múlt hogy nem rántott meg egyszer sem (nem érdekelt akkor még meg egyébként is németes voltam). Aztán amikor rákattantam az amcsi meg brit sorozatokra egy idő után elegem lett hogy folyton várni kell a feliratokra, így elkezdtem angol feliratokkal nézni őket, aztán egy idő után már arra sem volt szükség, és anélkül tettem le a nyelvvizsgát hogy egy angol nyelvkönyvet kinyitottam volna. A ME3-at több mint egy éve kihirdették, és már akkor is volt róla szó hogy valószínűleg nem lesz hivatalos lokalizáció. Aki igazán elszánta volna magát, az mostanra már legalább konyhanyelven megtanulhatott volna angolul :D (ME-hez elég az is mert a felirat meg a mimika sokat segít)
  • enlightened
    Nem tudom miért lenne gyenge, a nyelvtanulás. Amikor én végeztem a gimit, 11.-ik körül mindenkinek meg volt az angol nyelvvizsgája, alap volt, főleg az egyetemi felvételihez.

Manapság azt mondják, hogy már középiskolába angol nyelvvizsgával mennek és ott letesznek még egyet a diákok, így mire kijönnek a gimiből 2 nyelvvizsgájuk van, itt olyan közpszintű tudásra gondolok, amivel el tudnak társalogni.

Nemrég jelentkeztem több állásra és mindenhol hátrányban voltam az 1 nyelvvizsgámmal mert már a többségnek 2 volt.

Én azt veszem észre manapság, hogy egyre fiatalabban tanulnak meg egyre több nyelvet az emberek, mert ez alapvető elvárás minden álláshoz. Én kisebbségben vagyok már mert csak 1 angol nyelvvizsgám van :(
  • PiszkosFred
    Mennyi most az atlagar egy karakterre? Par eve 4-5 Ft + AFA korul mozgott, most mennyi vajon? Erdemes beszorozni a jatek szoveganyagaval (szokozert is fizetni kell), utana a lektoralasi dijat, es egyeb, az forditas az esetleges jatek univerzumahoz alakitasa sem ingyen van. (bar utobbit ki szoktak hagyni, ezert is van neha nagyon erdekes mondat magyarul, foleg nevek eseteben)
  • MerlinW
    EA sokáig fordíttatott nálunk, de miután a magyar eladások a béka segge alatt vannak, nem éri meg nekik. Egy ilyen fordítás több millió Ft-ba kerül.
  • Kmarha
    Tanuljatok angolul! Mert kell!

És kérjük a magyarítást! A rézfán fütyülő rézangyalát neki (bocsánat, nem hagyhattam ki), végül is a mi nyelvünk, hadd élvezzük rajta keresztül a játék történetét.

• torma1
    Vagyis nem csak az emberek hibája. Én is tanultam, de nagyon az alapokat tudom.
  • Renjike
    ehez elég az alap hidd el nem olyan nehéz az.
  • kemszi2
    az én az alaptudásommal nem mernék neki vágni :)
    németül meg valahogy nem vonz a történet,úgy még talán menne is :D
  • Renjike
    pontosan! :D
  • torma1
    Azért bírom ezeket a "tanulj meg angolul" hozzászólásokat. Igazatok van az nem vitatom. de komoly szinten több év. Egy ilyen összetett játékoknál nem elég az alap. Ez szerintem nem az ember hanem az oktatás hiánya, hogy ennyire gyenge a nyelvtanulás. :(
  • Vraaanyek
    Elég jól értem az angolt, ha használat híján a beszéddel gondjaim is akadnak...a mass effectek nyelvezete valóban jól megérthető, a poénokat is lehet érteni jól, ha esetleg egy ismeretlen szó tűnik fel, amit a szövegkörnyezetből sem tudok felismerni, akkor meg megjegyzem, játék szünet -> alt+tab, és egy pillanat alatt meg lehet keresni :P
  • Renjike
    ha fogékony vagy rá és megtanulod az alapokat , gyorsan fejlődsz , a Mass Effect nyelve meg nem valami nehéz .... alap tudás elég hozzá.
  • kemszi2
    na de angolul is megtanulni 6-8 hónap,úgy hogy megvárom a fordítást :D
  • Optimus Prime
    Origin-nél lehet választani, hogy milyen lokalizációval kéred. De vigyázat!!! Csak egyszer választhatod ki! Bár lehet a support segíteni váltani, nem tudom. De Steam könnyen lehet angolra vagy magyarra váltani. Sima retail telepítésnél nem tudom van-e ilyen funkció. Vagy csak magyar feliratot tartalmazz a kiadás. Ezt sokaktól kérdeztem, senki nem (tudott) válaszolt.
    Nálam az angol nyelv csak hobbi volt, de mint az esti sulis tanárnőmnek mondtam: szeretem, használom ,érdekel.
  • ZSOOLT2
    Akkor érdemes azt választani, és valszeg a játékon belül lehet nyelvet állítani.

Vagy csak angol nyelvűt választasz.
  • Bhalage
    tanulj meg angolul