22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• genndy
    Nem rossz (bár PC-re volt már olcsóbb is, GMG-n kuponnal), de a DLC-csomagot még véletlenül se adják akciózva. és soha nem is fogják
  • Coolfire
    Kösz.Úgyis be van ütemezve új karakterrel egy komplett trilógia végigjátszás.Most majd mindenkire rámozdul Shepi.
  • TBTPumpa
  • sanya200
    hát nem beszélgetsz eleget velük,minden nagyobb küldi után járd körbe a hajót,ha női karakterrel mész kaidennel vagy liaraval alakíthatsz ki románcot mással nem.Talival nem lehet még az egyben.Liaraval lehet férfi és női karakterrel is mivel az asari egynemű faj,igaz nőnek néz ki.
  • Coolfire
    Én a "mintájával"(Yvonne) szívesen elveszteném újra.:)Csak miatta néztem végig 5 évad Chuck-ot.
  • Coolfire
    Én a ME1 megjelenésétől folyamatosan tolom,de még egy romantikus kapcsolatot/dugás nem tudtam kialakítani.Lehet,hogy homárok a karaktereim?
    Igaz a 2-3-ban női Shepim van...
  • Ryder62
    Én meg Liarával ... wait a minute ...
  • Evoluti0N
  • TBTPumpa
    Ajjaj. További részleteket nem kérünk!
  • horpeti
    Én meg Mirandával vesztettem el a szüzességem. :P
  • sanya200
    Én nagyon sokat köszönhetek a mass effectnek nem csak egy nagyszerű,őszintén szólva életem legjobb játékát,egy játék se volt rám ekkora hatással mint az első.De mellette egy igazi barátságot is találtam a játék által ami elég ritka
  • Ryder62
    Na, ezért újra lerészegítem magam a ME-vel

Egyébként szerintetek mikor jelentik be hivatalosan az új ME-t? Én a ME3 második évfordulójára kb márciusra tippelek vagy jövő évi E3.
  • RAMyMamy
  • genndy
    Köszönjük Bioware, boldog N7 napot minden Mass Effect rajongónak!
  • Evoluti0N

• Evoluti0N
    Boldog N7 napot mindenkinek!
  • horpeti
    Ez az enginer tényleg elég undoritó. Egy Brute max. 5 másodperc.
    De 2 banshee is megvolt max. 15 mpn belül. És nem is a legdurvább társakkal megyek. :D
    De most már végigviszem a történet kedvéért, nem magáért a csata kihivásért. :)
  • Renegade
    rájöttem, mi a legnagyobb baja az ME1-nek: AZ BASSZUS, hogy telepítem a kettőt :D
  • ferenc001
    Javik is mondja, hogy az előttük lévőkre építkeztek ők is, Inusanon, vagy valami ilyesmi volt a nevük (így az ő szobraik voltak Ilos-on, ha minden igaz, de az is lehet hogy egy még régebbi civilizációé).
    Nos igen, az egyben sok utalás van az már igaz, főleg az ME 2-3 után feltűnő :D
  • Calver
    ME1 hibákkal teli kiváló szórakozás, még mindig favoritom a trilógiából. még kicsit a játékegyensúly is kiforratlan volt, immunity mint olyan gamebreaker szintű, és gondolom soldier nyomulsz, ők (meg soldier+... izé, infiltrator) tehetik meg h kiállnak a puszta közepébe és sorra nyelik a rakétákat (nekem nagyon megmaradt legutóbbi játékomból, h konkrétan a Liara-nak küldött ajándékcsomagokba belerohantam mielőtt eltalálták volna, mert infiltrator-t meg sem karcolták, ő meg instant megfeküdt tőlük )
  • genndy
    Protik: nem teljesen másmilyenek, az 1-ben még nem tudjuk meg, milyenek.
    Az Ilos-i szobrok nem őket ábrázolják, ezt Vigil talán mondja is, hogy ők is úgy találták a bolygót, és rajta a romokat/szobrokat.
  • Renegade
    épp az ME1 végjátékban vagyok, kicsit csalódás, ok tudom, itt még kiforratlan volt a lore (persze Ilost hangulatra az egész trilógiában semmi sem veri), mediumon sétagalopp volt, kiáltam középre és lőttem. Bár tudom, hogy az ME2 után volt író csere, de nekem az az érzésem, hogy az ME1 után :)
    Ugye a Protik teljesen másmilyenek az egyben, mint a többiben, a Reknik vagy 3 rendszert behabzsolnak királynő nélkül. A Cerbik, áááh, a kettőnek 5 percig kellett volna tartania: nagy-nagy köszi a feltámasztásért, de kedves Miranda, Jack, irány Nünberg :)

Ami mókás: ME1-ben van olyan bolygó, ahol találnak egy 1 millió!! éves biobattleshipet, amit Leviathannak neveznek el :)

illetve így teljesen ismerve a lore-t korrekt a kismillió utalás arra, hogy rengeteg ciklus volt és nem a legyőzhető kategória a Reaper fleet :)
  • Ryder62
    No, megvan a widow ME2-ben. Ütős a cucc, álcázva egy lövés egy collector. Persze még vagy 3-4 upgrade hátra van úgyhogy durca lesz + a disztruptor ammot is kimaxolom. Szó szerint mindenkit bedarálok majd :D
  • horpeti
    Jah, csak az is collector editionös fegyver, ami túl tápos. :)
    Alapfegyverekkel vinném (most ez az őrület van).

Enginerrel tökéletes az Avenger, a társaknak is az van egyelőre. :) De túl sokat nem is lövök vele, csak az égő ellenfélbe pötyögtetek párat hogy elessen. :D
  • Calver
    N7 Valiant az, amit infivel NAGYON ajánlott használni, messze üti minden alternatíváját, főleg insanity-n, ahol az aktuális lövés nem sebez hp-t amíg az illetőnek egy pöttynyi pajzsa is van... max kinullázhatod a pajzsokat, de nem fog azon átcsúszni a sebzés. nagyon gyors, nagyon pontos, rettentően gyorsan tölt újra is, és persze alapból collector\'s edition cucc... vigyázat, tvtropes

...és ez a sok dumálás eszembe juttatta, hogy még soha nem vittem teljesen végig ME2-t úgy, ahogy azt kell (Sentinel + AP Ammo + Mattock), és kénytelen voltam nagyon csúnyákat mondva újra nekiesni
  • horpeti
    Ki fogom próbálni az infit is ME3-ban (persze a kérdés, hogy használom-e a DLC fegyókat, vagy sem).
    Kicsit unalmas volt nekem ME2ben, főleg, merthogy egy idő után nem is snipereztem vele, hanem csak spammeltem a tűzlabdáját, vagyis gyakorlatilag varázsló volt.

De persze hozzáállás kérdése, lehet bárhogy játszani az adott kasztot.
  • Calver
    sniper kap 1.5x tápolást health és armor ellen, pajzsok ellen viszont semmit. ez elég durci így. disruptor kis szuttyogása meg nem sokat ér ennek fényében, max akkor, ha előtte smg-vel "megpuhítod" a célpontot, aztán bamm*, de az sem az igazi. persze, puhább dolgokat egy lövésből lekapja disruptor ammoval, de... anélkül is sokkal jobban járt volna a kaszt, ha Incendiary Ammo-t kap, csak azt ugye nem lehetett, mert már vanguard megkapta...

*ha lőszer sebzésbónusza elég ahhoz, h átlőjön pajzson, 1.5x sebzést fogja számolni hp-n, de ha nem, és csak a puska sebzése kapja le pajzsokat, hiába megy a sebzésed 90% health-re, nem fogod megkapni a 1.5x-ös bónuszt rá.
  • Ryder62
    "h pont az a kaszt kapott egy disruptor ammo-t (meg AI hacking-et), akinek semmi szüksége rá"

Mi? Distruptor ammo az egyik legfontosabb. Épp most készülök kimaxolni.
    Mivel ez pont pajzsok ellen jó. Álcázás add sebzés bónuszt ahogyan a végrehajtó skill is (bár ez inkább az időlassítás miatt jó) és ami még add sebzésbónuszt az pont a distruptor ammo, ami mindig aktiválva van a sniperen.

"mással fogod lebontatni a pajzsokat, sniper szar ellene."

mert ugye kell rá a disztruptor ammo és már jó ellene
  • Calver
    infit én is nagyon szeretem (konkrétan első részben favorit, utána sentinel leszorítja a trónról), bár szegények kicsit olyanok mint a kacsacsőrű emlős, megmaradt darabkákból dobták őket össze
    vagy legalábbis nekem baszcsizza a csőrömet, h pont az a kaszt kapott egy disruptor ammo-t (meg AI hacking-et), akinek semmi szüksége rá, mert úgy is mással fogod lebontatni a pajzsokat, sniper szar ellene. no meg h ME2-ben kicsit szűkmarkúan adagolják a lőszert... viszont cserébe lehet bújocskázni és van egy stukkered, ami azonnal cafatokra tép szinte mindent, és olyan hangja van, h az embernek épp hogy mentális orgazmusa nem lesz minden lövéstől, imádnivaló
  • genndy
    Igen, nálam is gondolatban mindig "sima katona", még ha más kaszttal is játszom éppen végig.
  • Renegade
    félre ne érts, tök megértek mindenkit, egyszerűen nálam, mint story nem működik máshogy. :)

a legszebb az egészben, hogy adott egy trilógia, ami rengeteg embernek(én is nagy jelen), egy olyan játékélményt nyújtott, amit egyszerűen zseniális, mondom mindezt úgy, hogy az én szememben minden ami nem "papiros rpg" az hagyjuk már kategória. :)

Él a világ, érzelmeket vált ki (jó ez utóbbira a win hibaüzenetek is képesek) és mindenki megtalál benne valami igen nagy pluszt :)

• Ryder62
    Pont ez a jó a ME-ben. Van 6 kaszt, mindegyikkel más játékélmény, mindegyikkel tudsz valami egyedi dolgot amit másikkal nem. Ráadásul én már elfelejtettem hogy milyen vanguaraddal menni ME2-ben pedig voltam már vele régen.

ME2-ben infivel tegnap kimaxoltam a végrehajtó skillt. Megkaptam snipernél a 60%-os időlassítást 2,25 secre ha a scopeba nézek.

Előbb írtam hogy már így durván sebzek pedig még hátra van 4 sniper damage fejlesztés + majd jön a widow sniper rifle is.

A géppisztoly és a nehéz pisztoly is ott van a tarsolyomban. Szóval lehet nincs gépkarabély kiképzésem ennél a kasztnál de durván lehet csipázni. Meg settenkedni ugye :D

Katona kaszt számomra olyan semmilyen.
  • Renegade
    marha jó olvasni, hogy mindenki végigkottázza a kasztokat, míg nálam teljes egészében elképzelhetetlen, hogy Shepire ne katonaként gondoljak :)
  • Ryder62
    Ezért jó az infi ... ME2 felénél vagyok és már most durván sebez a sniper. Társak egy picit megsebzik az ellen páncélját és én egy lövéssel elintézem. Pajzs ide vagy oda.

Adeptnél valóban nem érek sokat biotikával a pajzsok ellen viszont ott vannak a társak képességei. Hamar leszedik a pajzsokat aztán jövök én. Szakadékba lököm őket vagy falhoz csapom stb. Szingularitás meg a vonzás is elég keményen magatehetetlenné teszi az ellent hosszabb ideig úgy hogy sebezhetővé válik. Tehát ha van mélység a pályán mindegyiket lelököm. Instant halál. Ha nincs marad a gombóc meg a vonzás. Míg szenvednek addig széjjel pufogtatom őket.

Szvsz a adept meg az infi a legbrutálisabb és legszórakoztatóbb ME2-ben. Viszonylag nagy tömegeket ellehet intézni no time.
  • horpeti
    Értem. Jól hangzik.

Singleben igazából tök mindegy, mert mindenhogy tök könnyű. Azt kell csinálni, ami szimpi.
    Pl. most enginerrel azért is a dronet fejlesztem, hogy legyen valami poén is, mert különben 2 másodpercenként robbantással gyakorlatilag másodpercek alatt vége a csatának. :) Persze, ha meleg a pite, akkor nyomom, ami a csövön kifér, de akkor olyan is.
    Társakat is poénosabb buildre rakom, ami azért hatékony, csak nem a leghatékonyabb. A leghatékonyabbal csak azt tudom élvezni hogy 3 másodpercen belül elporladnak. :D Ami azért jó, de jó más is.
  • Calver
    stasis azért olyan mocskosul kurvajó, mert... dobpergés... *instant*.

adept Sheppel ha fogod és elnyomod kellő távolságból a singularity-t pistikére és haverjaira, shepi kidobja a kis buborékját, ami lenyom egy szép nagy kört, aztán pistikét épp eltalálja, de a haverjai háromszor elfutottak mire odaér... míg ha valakit megfogsz statis-al, az kurvára meg lészen fogva, és azonnal kombózhatsz is akár rá, ezzel sokszor brutális sebzést bevíve még mielőtt az unszimpatikusok szétszélednek. no meg az sem utolsó (bár nem is túl lényeges), h átmegy pajzsokon is mint kés a vajon.

megkockáztatom h a stasis bubble kisebb hatósugarú valamivel, mint singulary, de... nos, egyéb előnyeit tekintve őszintén szólva ki nem szarja le.
  • horpeti
    Viszont 3-ban insanityn is az ellenfelek nagy részének nincs pajzsa, igy azt lehet velük csinálni, amit csak akarunk. Ráadásul egy biotikus robbantásnál a pajzsos társak is kapnak.

Én sentinellel a Liara singularity + warp kombót nyomtam, ami a biotikus része volt.
    A stasis nem tudom, miért olyan jó, majd ha esetleg kezdek egy sentinelt, akkor kideritem. :D

De újra játszva látom, hogy a tűz és tech robbantások mennyire durvák, nem sajnálom egyik kasztot sem, amelyik ezt kihasználja, nem pedig a biotikust. :D
  • Calver
    persze, de ahhoz h röptesd, mindről le kell kapni. addig meg nem sokat ér singularity és durcibb nehézségi szinteken minden egydimenziós pistike 50 réteg különböző védelmet kap. ha meg nincs pajzs, sentivel is ott a warp sütögetni

ME2-ben szegény reptető biotikus erők durva nerfet kaptak első részhez képest, harmadikra sikerült "jól" belőni az egyensúlyt. (fordítás: úgy, ami megint nem a legideálisabb szegény adept-eknek, mert az ő erőik nem mennek át a pajzsokon, ellenben a stasis-al)
  • horpeti
    Robbantásokat idéz elő (akár pajzzsal is). Mint ahogy az enginerrel sem reptetni fogsz, hanem robbantani. Amilyet csak akarsz.

Nem spoilerezek többet az enginerről, majd rájössz. :) Minden esetre nekem már 5. szintű a droneom. De nem mondom el, milyen. :P
  • Ryder62
    Adeptnél leszeded a pajzsokat, és máris lehet dobálni, röptetni, gombócba gyűjteni az ellent. Ráadásul nem kell egyesével szórakozni hanem akár egy egész csoportot egybe tudok gyűjteni szingularitással és magatehetetlenné tenni őket. Ha két olyan társat viszek akinek van overloadja (Kasumi, Miranda stb) még a pajzsokat sem muszáj fegyverrel leszedni.

Sentinelnél mit csinálsz ha lent van a pajzsa az ellenek? Lelövöd.