Mass Effect 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
adept vicces, de vanguard singularity erõvel szvsz viccesebb, már csak adrenaline burst miatt is. engineer-el az az alapvetõ probléma, hogy feleslegessé teszi kistestvére - infiltrator mindent tud amit tech cuccok közül tudni kell (egyedül hacking marad ki, de az amúgy sem ér sokat), és hozzá a játék második legerõsebb harcosa, picsafüstnyivel lemaradva soldier mögött... akit szintúgy feleslegessé tesz ezzel <#idiota>#idiota>
de amúgy szerintem ez elsõ résszel kapcsolatos diskurálást helyezzük át ide
"The trees move. Do you not see it?"
Nem szeretem ezt az árokharc féle "bebújok fedezékbe néha lövök egyet egyet" játékmenetet.
Vanguard, adept a favorit nálam, azzal mentem a legtöbbet és lövés helyett inkább képességekkel szeretem eltörölni az ellenfeleket (pl kihajítani õket a pályáról XD
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
Majd ha elõrébb jutottam a történetben (eddig csak a prologon vagyok túl😄D), akkor megosztom a tapasztalataim. 😊) Csak felfrissül a topik a nosztalgia gyanánt...
Vagy Adeptet, vagy Engineert fogom szerintem vinni. Végülis mindkettõ szimpi. Nyilván ha nálam van a szükséges tech, akkor a társaknál nem kell (first aid még nemtom kinél lesz, de nem nálam kellene legyen, fõleg az elején), ha meg én vagyok az adept, akkor kell egy nyitogató first aidelõ jó társ.😊
hátránya, h ez rád is vonatkozik, és van egy-két olyan csata amit - ha nagyon gyorsan nem tanítasz meg mindenkit repülni - Shepard nagyrészt a földön fetrengve tölt <#idiota>#idiota>
Akkor tehát ME1ben nem az van, hogy ha van shield, stb, akkor semmit nem lehet biotikával vele csinálni? Mint Me2ben...
Kösz a linket, azt hiszem ez tényleg hiányzik, de nagyon.
Mert az 1-ben a legRPGsebb a szintlépés. Egy-egy kocka csak minimális növelõt add, mondjuk pl 2% kockánként, de ha kimaxolsz valamit az tényleg erõteljesebb lesz.
De pl ott van Wrex regen képessége eleinte csak 0,5 életpont/sec de ha kimaxolod akkor 5,5 életpontot is regenerál másodpercenként + ha a páncélját fölszereled egy 3-3,5-ös regen kütyüvel akkor wrex szinte megállíthatatlan a maga 8 életerõ/sec regenációjával.
Arról nem is beszélve hogy minden képesség egy szintjét elérve különbözõ változókat add.
A második rész szintlépése egy hulladék bár ott a nyersanyagokból ki lehet fejleszteni különbözõ hasznos dolgokat amik fegyverekre, páncélokra, pajzsokra van hatással, de érdekes modon ha fejlesztem a pajzsot +20-30%-al nem érzem játékban hogy több sebzést bírok elviselni ellentétben a 1-el.
ne csak a képességeket nézd. kaszt saját talentje is segít lehúzni, meg idõvel ahogy magasabb szintre viszed aktuális képességet, az is leviszi 45 majd 30 secre, de hozzá van egy omnitool/bio-amp, ami még ezen is csökkent. sõt, még egyes páncélmodok is.
Infiltrator gusztustalan, legélvezetesebb kaszt szvsz. szinte mindent tud amit a soldier (kb 5% sebzést és minimális sebzéscsökkentést bukik, amit soha a büdös életben sem fogsz észrevenni... plusz regenerációt, amit már igen, de erre vannak páncélmodok), nagyon el van eresztve képzettségpontokkal, és kacagva lefedi a szükséges tech skilleket, ami miatt simán cipelhetsz magaddal két biotikus csapattársat... és bár kevés szórakoztatóbb dolog van, mint a levegõbe felhajigálni nonstop az ellenfeleket, ha más (csapattárs) teszi ezt miközben te agyaggalamb vadászatot játszol rajtuk, az határozottan viccesebb. plusz Liara + Wrex a két legszórakoztatóbb figura amúgy is.
#21146: abba csak annyi a szívás, h tech képességek hiánya fájdalmas lehet... még Liara tud electronics-ot és ezzel hackelni, de ha nem veszed el decryption-t fõkarakterrel, nem fogsz tudni ládákat nyitni.
bájdövéj fõleg azoknak, aki a harc lassúságát emlegetik elsõ részben:
itt leírtam hogyan és miként lehet csapattársak képességeit "gyorsgombokra" berakni, ég és föld a különbség így a pofozkodás pörgõsségében <#smile>#smile>
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
PlayStation 4 Pro + UE 55 KS7000 SUHD+ Astro A50. Na de hol vannak a játékok?! ---> Nintendo Switch
Egyébként meg a harc sem rossz az 1-ben. Persze nem annyira pörgõs mint a 2-ben 3-ban, meg nincs olyan hogy miközben lõnek rád lazán felgyógyítod magad medigellel. Itt van olyan hogy egy lövéssel leszednek még ha full pajzsod van akkor is.
horpeti:
ME1-ben nem lehet csak úgy kiválasztani a legnehezebbet. Alapból 3 nehézség van, ha végigviszed a játékot akkor feloldódik a 4. nehézség, utána még egyszer végig kell vinni --nem tudom hogy azon kell e ami feloldódott-- hogy feloldódjon a legnehezebb. Én így tudom.
Viszont legalább több is használható, így egy fokkal jobb.
Amúgy most engineerrel is megcsináltam a prologot, ez is tetszett. Meg az Adept is.
Ahogy látom az Infinek is táposak a képességei. Nem is tudom, melyiket vigyem majd tovább, lehet mindegyikbõl lenyomom a prologot... 😛
medigelt meg ne kíméld, potyog az is rendszeresen.
Ha újra elkezdem végignyomni a trilógiát (el fogom), akkor csakis easy. Maximum normál.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Meg cserélgethettem is a modot és fel tudtam tölteni magamat is, meg Kaident. 😛
RPG szempontból tényleg jobb, nem annyira akciós az akció se. Furcsa a 2 és 3 után, de ez se rossz. Sokkal kevésbé parás, meg vérnyomás növelõs. Mondjuk nyilván Insanityn kemény, de ezzel a harcrendszerrel nem hiszem, hogy az extra akciós kihívás számít, inkább az RPG. 2 és 3 nál meg muszáj a harc kihívás, mert különben lapos lenne. 😊
Azt olvastam, hogy a bolygózás eléggé gagyira sikerült, majd meglátom, mirõl is van szó. Gondolom, azok nélkül is végig vihetõ, legfeljebb kevesebb pénz lesz.
Csak végigviszem veteranon is. Ha nem annyira jó a harcrendszer, akkor úgysem kell erõltetni az insanityt, majd ME2tõl (bár igazából kisujjból megy az insanity is, szal igazából tök mindegy).
Tanács: Ne nagyon szállj le bolygókra. Copy paste mind és nagyon eltudja nyújtani a játékidõt ami ahhoz vezet hogy szétesik a játék ezáltal a játékélmény is drasztikusan csökken.
Elsõ körben tanácsos csak a fõszállal meg a Citadelen található mellékküldikkel foglalkozni.
ME1 -> 7-9 végigjátszás
ME2 -> 10-12 végigjátszás
ME3 -> 5 végigjátszás (eddig) + 300+ óra multi
Egyben az egész trilógiát viszont még nem vittem végig.
A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3
ME1 = 9 végigjátszás
ME2 = 7 végigjátszás
ME3 = 3 végigjátszás --folyamatban
Elsõ trilógia végigjátszás folyamatban 😄
ME1-ben pl nagyon szeretem az élénk szép színeket + a depth of field-el is jól bánik. Nem nagyon tudnám elképzelni a ME1-et ME2/ME3 féle köntösben. Szvsz úgy jó ahogy van.
Nekem annyira nem jott be ugy,hogy csak az me2vel ismertem meg a jatekot,nem volt hozza turelmem (2hoz kepest azert kezdetlegedebb a jatek),pedig parszor elkezdtem. Na majd most talan... 😊
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Ez mindig is fájó pont volt nálam és nagyon örülnék ha egyszer a harmadik rész technológiájával újra megcsinálnák az elsõ részt. Persze ilyen nyilván nem fog történni😊
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
<#mf1>#mf1>
Nem nagyon van cím ami érdekelne. <#rolleyes>#rolleyes>
Kicsit off de igazából 3-4 játékot várok igazán a következõ egy, másfél évben...
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB