Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lightjack
A Reaper-ek esetében az invázió galaxisszerte folyik. Viszont ha csak a Collectorokat nézzük, õk messze nem képviseltek akkora katonai erõt és nem lettek volna képesek egy galaxisméretû invázióra. Persze az más kérdés hogy nem is volt arra szükség mert õk csak az embereket akarták. Így szerintem simán odarendelték volna a flottát, mivel egyelõre nincs mi elõl megvédeni magukat, mert a Reaperek még nem érkeztek meg.

Gerey - Jah valószínûleg ez a legigazabb válasz, csak sajnos ez legalább annyira illúzióromoló:/

ferenc001 - Bocs, kevertem a dolgot, de akkor a lényeg az hogy a Relay-ekkel gyorsabbak mint saját meghajtással.

Jó tegyük föl hogy a Reaper reprodukció minden cycle esetében hasonlóan zajlott: Még az invázió elõtt megkezdték a reprodukciót, a domináns faj konzerválását. Viszont ehhez kellene a Collectorok, vagyis a protheán huskok. Ha jól tudom akkor az elõzõ ciklusban sikertelen volt a protheán Reaper elõállítása (hogy miért az nem tudom), tehát a háborúban huskokká varázsolt protheánokat hátrahagyták. A kérdés hogy miért? Persze az is lehet hogy minden esetben hagynak hátra az elõzõ domináns fajból, a különbség csak az volt hogy a protheánok esetében új Reaper (vagyis új protheán reaper) nélkül tértek vissza a Mélyûrbe, és ha ez a ciklus sikerrel zárul akkor az emberi (vagy turián, aszári, krogan stb.) huskokat hagyták volna hátra, ez kérdéses...

Érdekes hogy ennyit ötletelni meg "hozzáírni" a játék történetéhez hogy befoltozódjanak ezek a történeti lyukak :>

genndy
Nem is biztos hogy be kellett volna fejezni a HR-t, lehet hogy már abban az állapotában alkalmas lett volna a nyitásra, mindössze oda kellett volna vinni a Citadelhez, csak mi éppen az utolsó pillanatban megérkeztük (ez tudtommal nem derül ki egyértelmûen, tehát lehet akár így is).
Én továbbra is azt mondom hogy a nyitás miatt építették (más épkézláb okot nem is tudok kitalálni (leszámítva hogy kellett a fõboss), legalábbis a Reaperek szempontjából).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Ryder62
"a Tanács nagy valószínûséggel odarendelte volna az egész galaktikus flottát hogy kapják szét a Collectorokat."

Nem biztos. A ME3 elején, mikor a Föld már lángokban áll, és több a reaper mint a felhõ az égbolton, akkor is a Council válasza az volt mikor segítséget kértünk: Ha flottát küldünk a Földhöz akkor a saját bolygónkat, területünket nem tudjuk megvédeni.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

genndy
Ne rontsd már el ezt a jó kis beszélgetést! <#gonosz2>
Egyébként persze tök igazad van, a valódi ok ez volt. <#nyes>

Az FTL-el meg a Relay-kel való utazás két külön dolog! Fasther-Than-Light utazást egyszerûen eezo-val érik meg (meg negatív árammal, hogy csökkentse az anyag tömegét), így érnek el fényen túli sebességet, míg a Relay-kkel akár több száz fényévet is meg lehet tenni másodpercek alatt (legalábbis a Primary Relay-kkel).
A többit meg már kifejtettem a hsz-emben, alant 😄

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

gerey
Kellett egy "boss fight" a játék végére.

lightjack
Utánaolvastam Mass Effect Wiki-n és hasonlókat írnak ott is. Meg is erõsítik, hogy Sovereign elpusztulása után már elindultak a Mélyûrbõl. Így már azért érthetõbb a dolog, viszont ez azt is jelenti hogy vagy a Mélyûr nincsen olyannyira "mélyen" vagy a Reapereknek van saját, beépített FTL hajtómûvük, amihez nem szükségesek a Relay-k.

Saját teóriám az (immáron módosítva az új információkkal), hogy a Reaperek a Mass Relay-ek nélkül is simán odaértek volna akárhova idõben, azonban 2 fontos dolog miatt építhették meg anno és hagyhatták hátra a Mass Relay-eket. 1) Az ûrutazó civilizációk technikai fejlõdését a reaperek által megszabott irányba tereli, vagyis tulajdonképpen az általuk megalkotott technológiát használják fel (ezt azt hiszem még Sovereign mondta, de valaki biztos említette valahol) és hogy a lehetõ leggyorsabban jussanak el a fontosabb csomópontokig. Ilyen pl a Citadel, ahol egyrészt váratlanul szétkapják a galaktikus civilizációk vezetõit, és minden információt megtudnak a civilizációk pontos helyérõl, így biztosítva hogy ne maradjon egyetlen szintetikus élet megalkotására képes faj fenn az adott ciklusban. Viszont így már érthetõ miért volt olyan fontos hogy konkrétan a Citadel-nél kezdjék a harvest-et, viszont egy furcsa ellentmondás, hogy ha a HR még csak félig volt kész 2 év alatt, de a Reaperek már odaértek a galaxis peremére (Alpha Relay), akkor végülis sokkal elõbb beértek volna a Citadelhez, mint hogy a HR kész lett volna. Plusz említést tesz azt hiszem EDI hogy a HR befejezéséhez rengeteg emberi alapanyagra lett volna szükség, amit viszont az emberi kolóniák lélekszáma nem fedezne, így a Földet kellett volna megtámadni, hogy a HR befejezõdjön. Viszont ha a Collectorok megtámadják a földet , akkor számukra biztos a bukás, mivel még nem érkeztek meg a Reaperek, és a Tanács nagy valószínûséggel odarendelte volna az egész galaktikus flottát hogy kapják szét a Collectorokat. Vagyis szerintem az hogy a HR-t azért építették hogy ténylegesen õ nyissa meg a Citadel Relay-t az a fentebb említett okok miatt lehetetlen. Persze ez csak az én véleményem 😊

Na de nem adom fel, kell valami értelmet találni annak a HR-nek és annak hogy még az invázió elõtt kezdték meg az építését.

A Reaperek gyorsabban utaznak FTL-el is, mint a többi faj, aki a technikájukat használja (abból következtetve, hogy milyen gyorsan értek be a galaxis lakott területére az Alpha Relay-tõl, valamint abból, hogy a relay-ket pontosabb mûködésre is lehet bírni Repar tech segítségével, meg talán kódexben is volt említve, bár ez nem biztos), szóval kb. ez lehet a magyarázat a gyorsaságukra (bár kicsit sántít ez az elmélet így magában), plusz nem is kell elérniük csak egy relay-ig, és onnan oda mehetnek, ahová akarnak (ez derül ugye ki az Arrivalból). Az ME2 végén tehát már ott voltak a galaxis peremén (az Arrivalból ez tûnik ki), az Alpha Relay-nél. Tehát a fél év nem az az idõ, amit a mélyûrbõl megtettek a lakott területekig, hanem amit az Alpha Relay-tõl egy másik relay-ig (nem egész fél év, mert a batarianokat már valamivel elõbb legyalulták). Szóval szvsz a human proto-Reapernek nem az lett volna feladata, hogy kinyissa a Citadel Relay, hanem egyszerûen csak a szerintük legígéretesebb fajból legyen egy Reaper, erre utal szvsz Harbinger elemzése a fajokról a Suicide Mission alatt is (Human; viable possibility, Drell: insufficient numbers meg a többi). Szóval szerintem a Reaperek már Sovereign sikertelen kísérlete után elindultak a mélyûrbõl, csak gondolták, elkezdik ennek a cycle-nek a Reaperét elõbb (a Collectorok amúgy sem tudtak volna elég embert összegyûjteni hogy teljesen felépítsék a Reapert a Föld megtámadása nélkül, ezt az egyik küldetés alatt meg is tudjuk). Mellesleg a Citadel Relay azért fontos, mert a fajok (régiek, meg mostaniak) kormányzata is ott van (legalábbis a fajok közötti kormányzat, a Citadel Council), plusz meglehetõsen sok infó a fajokról, tehát a Citadel Relay-t használva a Reaperek több legyet ütnek egy csapásra: elpusztítják a kormányzatot, így megzavarva az fajokat, plusz pontos infót nyernek a kolóniákról, a technikai fejlettségrõl, stb-rõl (ME1-ben Vigil mesél errõl, bár a Protheanok helyzete más volt).

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

genndy
Kis helyesbítés: nem jöttek hosszabb úton, miután elpusztult a HR, hanem folyamatosan közeledtek.
Az biztos, hogy a Citadelt nagyon akarták, és ezért csinálták a HR-t. Nem csak a rövidebb érkezés miatt akarták gyorsan elfoglalni, hanem mert központi relé volt, tehát sokkal gyorsabban lezavarják az inváziót, ha a központból jutnak el mindenhová. Különben meg 'kívülrõl' kell végigmenniük a galaxison, csomó relén keresztül eljutni a Citadel-reléig (amivel ki tudja addig mi történik, bezárják, megsemmisítik, stb.), aztán onnan tovább. Tehát a meglepetés miatt egyszerûbb lett volna oda érkezniük.
És még egy dolog: a Citadel hatalmas tudásbázis. Nagy valószínûséggel ott tárolják az összes lakott bolygó adatát (a protiánok is így csinálták, ki is irtották õket, mert tudtak róluk mindent). Ha késlekednek, megsemmisítik ezeket, és akkor megint csak elhúzódik az invázió.
Tehát bõven volt okuk megszerezni a Citadelt, ami miatt megérte megcsinálta a HR-t - idõt nem vesztettek, hiszen közben is közeledtek, viszont megkönnyítették volna a saját dolgukat ha a Citadelhez érkeznek.

lightjack
Akkor még kevésbé értem, mivel ha az ME2 és ME3 között eltelt idõ 6 hónap, azt azt jelenti hogy ennyi idõ alatt értek el a Mélyûrbõl a Galaxisba. Vagyis akkor feláldoztak 2 évet (amíg shepard halott volt, ezalatt k szépen építgették a human repaer-t), és miután rájöttek hogy nem tudnak pillanatok alatt odaérni a Galaxisba (a Citadel Relay segítségével) ezért a "hosszabb" úton jöttek, vagyis simán átrepülték a Mélyûr és a Tejút közötti teret. Ez volt 6 hónap...

Akkor lenne értelme nekifogni a pár éves projektbe, vagyis hogy csinálnak egy olyan reaper-t aki elvégzi Sovereign helyett a munkát, ha a Mélyûr - Tejút közöti téren átszelni Mass Relay nélkül túl sok idõ lenne, pl 10.000 év. Ekkor érthetõ, hiszen ha ennyi évet elcsúsznak, akkor lehet már késõ, és minden organikus elpusztult, és csak egy szintetikusoktól nyüzsgõ világba csöppennének.

Bocs az esetleges zavaros fogalmazásért, remélhem érthetõ hogy mit nem értek.

Vraaanyek
Alapvetõ probléma, hogy a ME2 vége és ME3 eleje között nem telik el 2-3 év, csupán 6 hónap 😊 Az egész játék trilógia összesen ölel fel durván 3 évet!

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

lightjack
Utánaolvastam, és elvileg a Reaperek gyártása úgy zajlott, hogy elõször legyártották a domináns fajból (ebben a cycle-ben az emberek) a Reaper magját. Ez külsõre is hasonlított az "alapanyaghoz". Ezután fogták és a kész magot, belerakták egy páncélba, és így nyerte el a Leviathan kinézetét. Tehát Reaper = Mag (a domináns faj pontos másolata) + Burok (leviathan héj, ami a legkedvezõbb az ûrbeli utazáshoz, harchoz).

Most ez eddig oké, de felmerül a kérdés, hogy miért kezdték el elõbb learatni az embereket és a az új emberi Reaper-mag gyártását a Reaperek, mielõtt még megérkeztek volna a mélyûrbõl a Tejútba. Ugye mondtátok hogy az volt a célja, hogy amint elkészül elvégezze azt, ami a Sovereign nem tudott, vagyis hogy megnyissa a Citadel Relay-t és bejöhessenek a Mélyûrben várakozó Reaperek. Viszont ez kudarcot vall, hiszen Shepard még a befejezése elõtt kinyírja, így a Citadel Relay nem nyílhat meg. Viszont az ME2 végén látjuk közeledni a Reaper hadat. Vagyis nem szükséges nekik a Citadel Relay. Pont ez az amit nem értek, hogy miért veszõdnének a Citadel Relay-vel ha simán berepülnek messzirõl. És még egy dolog. Ha ez így van (mármint hogy a Human Reaper feladata az volt hogy kinyissa a a Citadel Relay-t) és párhuzamosan követjük az eltelt idõt, akkor kb az kapjuk hogy: Sovereign elpusztul --> Reaperek maradnak mélyûrben, felfigyelnek az emberiségre --> utasítják a collectorokat (prothean huskok) hogy kezdjék el az emberi reaper legyártását --> (Most kezdõdik a Mass Efect 2) Normandia elpusztul a collector hajó miatt, shepard meghal --> Eltelik 2 év közben az emberek begyûjtése folytatódik --> Majd Shepard kinyírja a félkész Reaper-t.

Ez körülbelül 3 évet ölelt fel. Tehát a Reaperek 3 évig dolgoztak azon hogy felépítsenek egy olyan valamit, ami megnyitja nekik a rövidebb utat a galaxisba. Vagyis még nem indultak el a Mélyûrbõl, mert arra vártak hogy elkészüljön a Human Reaper aki kinyitja nekik a Citadel Relay-t és pillanatok alat benn legyenek a Galaxis központjában. Namármost elpusztul a félig kész Human Reaper és hopp akkor mégse fog kinyílni a Citadel Relay, ezért elindulnak a "hosszabb" úton és mindenféle szupersebesség néélkül szépen átcammognak a Mélyûrbõl a Galaxisba. Ehhez (nem tudom pontosan) 2-3 év kell, ugye ez az idõtartam pont azzal az idõtartammal egyezik meg ami eltelik a Mass Effect 2 vége és a Mass Effect 3 eleje között. Vagyis az elindulás és a megérkezés közötti idõtartam.

Na most a kérdés: nem lett volna egyszerûbb elindulni akkor amikor rájöttek hogy Sovereign terve befuccsolt, a Citadel Relay nem nyílik meg? Miért áldoztak 3 évet arra hogy elkészítsenek egy olyan Reapert ami még nincs is kész!!! Kb csak a felét építették meg 3 év alatt. Simán beértek volna ennyi idõ alatt a Mélyûrbõl a Galaxisba. Pont ez az amit nem értek, és ezért sántít szerintem az a kijelentés hogy a Human Reaper célja a Citadel Relay megnyitás volt. :/

genndy
Azzal akarták kinyitni a Citadelt, miután Sovereign kudarcot vallott.

Ugyanaz, mint a többinek. 😊 Egyébként Shepard miatt felfigyeltek a reaperek, hogy mekkora fakkerok vagyunk mi emberek, és emiatt akartak belõlünk is csinálni egyet.
lightjack
Lehet hogy ezt a 2. rész topikjába kellene megkérdeznem, de mivel ezt talán gyakrabban látogatják ezért itt kérdezem: Mi értelme volt tulajdonképpen a Human Reaper-nek?

lightjack
Azért a Mass Effect 4 (vagy nem tudom hogy hívjam) sokkal összetettebb lesz (remélhetõleg) mint egy FIFA vagy egy COD, mivel hogy az egy félig RPG játék lesz tele párbeszéddel (remélhetõleg).

horpeti
Ja, de olyan is, amit kiad (pl. FIFA). Nulla változás, inkább rosszabb, mint volt. 😄

Az álom sajnos az hogy nem jön 2014ben. Milyen szép is lenne ha az EA adna nekik 3-4 évet hogy valami igazán ütõset hozzanak össze.

A valóság viszont az hogy az EA a 2 éves termékciklust is sokallja, leginkább évente adna ki mindent COD módra.

eredeti játékkal; multizni kell hozzá
üdv mindenki a war map on az 50 % ok hogy lehet javítani? vagy ez csak ott van mint dísz ? (
nem nagyon tudok angolul ezért nem nagyon tudtam lefordítani mikor leírta a játék ha leírta)
genndy

Ryder62
Ne is álmodjatok új ME-rõl.

2010-ben jött a ME2, 2012-ben a ME3.

Jövõre, 2014-ben nem fog új ME jönni. Hiszen új motor, új textúrák, új történet, új karakterek, egyszóval az egész játék új lesz.

Inkább jöjjön 2015-ben vagy 16-ban de ütõs legyen.

Szvsz én 15-re tippelek mivel az EA nem arról híres hogy tengernyi idõt add a fejlesztõknek.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

lightjack
Dragon Age 3 biztos elõbb kijön mint a Mass Effect új része, de talán, ha játékbemutatót gameplay-jel nem is, de néhány információt elhintenek róla. Nah de ez hamarosan úgy is kiderül...

SZEG007
Én nem hiszem hogy jövöre lesz uj Mass Effect, hiszen még csak most váltottak az uj Frostbite motorra, azért a fejlesztöknek megtanulni az uj toolkitek használatát az nem 5 perc, mégha veterán játékfejlesztökröl is van szo.És ugye ott vannak még az uj konzolok is ami plusz fejtörést fog okozni a fejlesztöknek. Hamarabb fogunk mi egy uj Dragon Aget látni, mint Mass Effectet.

Nem iszom alkoholt, de legyen, ahogy te mondod. 😊
Már a harmadik rész megjelenése utáni hónapokban elkezdték készíteni, mikor látták az eladásokon, hogy sikeres. Erre ihatsz egy sört. <#eljen> 100%, hogy jövõre lesz új rész.
Szerintem az a jövõrébõl lesz pár év. Nem hiszem, hogy olyan gyorsan el fog készülni.
Reálisan gondolkodva? Most, mikor az új konzolok miatt is óriási a játékosok figyelme a expo iránt, akkor az lenne a reális gondolkozás, hogy már a jövõre megjelenõ játékokat elkezdik reklámozni. Nem?
Persze, hogy korai. Én is szeretném, ha mondjuk tudnánk róla valamit, de reálisan gondolkodva, nem sok esély volt rá.
Vraaanyek
Nektek legyen igazatok! 😄 én drukkolok ennek 😛

TBTPumpa
De ez Gamestar hír. Ez tuti fake szokás szerint! <#idiota>

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Várjuk meg az EA (június 11. (kedd), 00:00) konferenciát, ott meglátjuk.
Vraaanyek
Mint azt írtam, sajnos korai még a ME4 bejelentés :S :S

gerey
Az már most biztos, hogy nem lesz az.

Nem hiszem, hogy bármit is be fognak még jelenteni a Mass Effect "4"-gyel kapcsolatban, én inkább a Dragon Age Inquisition-nel kapcsolatban várok bejelentést. Mondjuk például, hogy nem lesz Xbox One exkluzív.
lightjack
Nem lenne rossz ha bejelentenék, de remélem nem úgy fogják beharangozni hogy már majdnem kész... Egy rendes játék fejlesztéséhez szerintem minimum 2-3 év kell. Persze ha csak annyit mondanának hogy az új rész mondjuk ekkor és ekkor fog játszódni és valamit elhintenek a fõsztoriról, na az tényleg nem lenne rossz.

Xbox one-ra bejelentenek 15 új játékot, köztük 8 teljesen új franchise-t. Talán köztük lesz.
Vraaanyek
Szerintem sajnos még nagyon korai az új ME bejelentés... :S de én lennék a világon a legboldogabb, ha tévednék 😛

Talán jövõ héten már több értelme újra a játék végérõl vitatkozni, mikor esetleg-talán bejelentik az új ME játékot az E3-on és lesz információ, hogy merre viszik tovább a történetet.
lightjack
Hali!

Lehet hogy ez most nem lesz a jelenlegi témába vágó kérdés, de mi a véleményetek a játék végérõl? Ti is a köpködõk táborát erõsítitek, vagy a kevesebb tagot számláló elégedett közönség tagjai vagytok? Ezt csak azért kérdezem, mert minél több véleményt olvasok (olyanoktól akik értelmesen leírják érveiket hogy miért vagy miért nem tetszett a vége nem pedig csak: HÚ EZ SZAR ÉS KÉSZ) annál jobban tisztul és könnyebb a véleményformálás. Mindenképpen újra szeretném játszani az egész trilógiát az összes DLC-vel, de mindenképpen tisztázni akarom magamban a végét hogy mit is jelentett, mivel szerintem sokkal több van benne (erkölcsi, filozófiai kérdések) mint amit sokan mondanak. Nah szóval csak a véleményetek kellene😊

Köszi szépen mindenkinek!

Mondjuk ha minden kód csak egyszer használatos, akkor esélytelen, mivel elõször is csupán ötöt raktak ki. :S
BoneDragon
Ez mind szép és jó, de már az elsõ percre elkelt az összes kód. Sok facelakót nem lehet lenyomni.

Érdemes figyelni a Bioware Facebook oldalát. Ingyenes Bioware pont kódokat osztogatnak. Az elsõ adagról lemaradtam, de elméletileg lesz majd még.
horpeti
Én férfival kezdtem az ME1et is, de a paragon shep az 1ben még melegebb, mint a 2-3ban... Szép szóval "Jedis". 😄 Aztán már nekem fájt az ahogy beszélt. Femmel meg pont csini. 😄

A renegát ágat fogom majd újra férfival.
Egyébként femmel a renegát ág is jó, azt nem mondom. Csak férfival a paragon az nekem néha kiverte a biztosítékot. 😊

Nekem volt 1 végigjátszásom férfi Shepard-dal az elsõ és második résszel is, de az összes többi mindasok végigjátszásom Femshep-pel volt, ráadásul a 3. részt férfivel nem is játszottam.
horpeti
Jópofa volt. Én fem sheppel tolom az ME1et, és vele tervezem végigvinni a trilógiát. 😊

Papa01
Én is köszi! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

gondoltam, hogy ezért hagytad ki 😊
Vraaanyek
Teljesen igazad van, baromira hiányérzetem volt a kis kifejtésemben, de egyszerûen nem jutottam dûlõre, és tényleg!!! 😄 lehet azért maradt ki hirtelen, mert gyûjtõiben benne volt, és nekem így alapból magától értetõdõ volt 😄 köszi a kiegészítést!