22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Jo lesz az. :)
En azert varom az adeptet,mert akkor valtoztatni fogok a csapaton a bio robbantas miatt. Mert csak Garrus+James komboval megyek,viszont akkor valszeg be kell aldozzam Jamest,hogy overload legyen. De majd akkor nem tuz,hanem bio robbantasok lesznek.
Infli utan biztos porgosebb lesz. Infli cloak es sniper idolassulas annyira relaxalo,kozben realtimeban 2mp alatt kiosztok 3fejest+robban :) -
Én most indítottam egy pure adeptet szingliben (mér egy végigjátszás belfér, most Bioware nosztalgia hónapokat tartok, DA1 ultimate és DA2 meg is volt már újra). Nehéz lesz, mer tech armorhoz vagyok szokva. Igaz első ME-t is adepttel toltam elsőre. :D Régi kellemes időket idéz.
Most megyünk Palavenre a turian fejesér. Két biotikus így a csapatban azé nagyon overkill itt még, hiszen kevesen állják a biotikus povát (még). A kombó robbantások rendesen takarítanak. Igyekszem leszokni a pisztolyról is, inkább géppisztollyal, vagy most már assaulttal megyek (vindicator megfelel egyelőre). -
Tegnap megcsináltam a Citadel Shore Leave DLCt, ha már korábban mondtátok, mennyire jó (eddig még nem próbáltam):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A klón elleni harc tényleg kemény volt, de 47. szintű inflivel azért meg lehetett csinálni, persze párszor meghaltam, mire rájöttem, mi a pálya, meg nem nehéz meghalni insanityn. Pár lövés elég fejbe sniperrel, annyira nem nehéz, a klón meg nem annyira ügyes. Biztos sokkal nehezebb valamilyen biotikussal... Mivel valószinűleg Adepttel fogok játszani legközelebb, majd kipróbálom úgy is, biztos kemény lesz. -
HJ #21597 Olyan pletykákat hallottam, hogy a 4. részt több nyelven szeretnék kiadni mint a 3. részt. Ha ez igaz, akkor reméljük lesz benne újra magyar nyelv is. -
Én csak abban bízom, hogy majd a "negyedik" rész nem fogja a döntéseink nagy részét retcon-olni (szép magyar szó), mert ezt eljátszották a Dragon Age Origins és a DA2 között. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igazából tök mindegy, milyen véget választja az ember, ha 3x végigviszi 3 különböző sapkában és 3 különböző véget ad, akkor mindegyiket megcsinálta, és nem kell lelkiismeret furdalásának lenni. :D
Én mindig paragon karaktert vinnék, de pont azért, hogy lássam a másik oldalt, viszek renegátot is, és akkor direkt olyanokat választok, amiket ő választana. Még ha ez nem is szivből jön.
-
RAMyMamy #21594 akkor te a control endinget sem értetted
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Shepard nem reaper vagy mini reaper lesz, hanem egybeolvad a Catalysttal, így ő lesz a reaperek irányítója. mivel a Citadel megszűnik létezni, így nem tudom, hogy ez pontosan hogy is valósul meg, gondolom minden reaper tudatába "letöltődik" a Shepard AI. végén már ez a Shepard AI beszél e/3-ban Shepardról, hogy mekkora hős volt, és követni fogja a példáját, megóv minden fajt és segít nekik újjáépíteni a a mass relay-ket, stb. -
sanya200 #21593 Mondjuk totál 100%-ra csak akkor fogom érteni ha kész lesz a fordítás,valami kevés angol tudásom van a leglényegét megértem de az apróbb dolgokat,párbeszédeket nem mindig. -
sanya200 #21592 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Leges legelőször a szintézist választottam én is egyedül az a szomorú hogy shep csak akkor marad életben ha rohadt önző módon kiírt minden szintetikust,számomra egyik befejezés se tetszik ebből a szempontból.Vagy shepi murdál meg és mindenki életbe marad,edi,gethek vagy életbe marad és a szintetikusak pusztulnak ki.Az utolsó dlc-be nagyon elszomorít mikor közös képet csinálnak mikor tudom előre hogy shepnek annyi.Liara-t is sajnálom a románc miatt.Controll egy érdekes dolog shepből reaper lesz de csak vmi minireaper úgy lett volna értelme ha átveszi harbinger helyét mint vezető és akkor nem lenne több aratás ha meg vmi konflictus van akkor nyilván megpróbálná minél kevesebb erőszakkal megoldani,márha paragorn vagy,azért egy renegade reaper xddd érdekes lenne -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem is a szintézis a legszimpibb ilyen szempontból. Most renegát inflivel játszom, és destroy lesz. :D -
RAMyMamy #21590 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem igazán.
én inkább úgy fogalmaznék, hogy a sulykolás mindenkire máshogyan hat. Saren alapjában véve nem akart rosszat, ő csak fel akarta emelni a fajokat a szintézissel, csak baromira nem vette észre, hogy ez nem ilyen egyszerű és, hogy már nem önmaga, hanem csak egy báb, akit a reaperek irányítanak. míg a hataloméhes TIM át akarta venni az uralmat a reaperek felett, arra hivatkozva, hogy az embereknek ezzel jót tesz, hiszen így mi lehetünk az első számú überkirály faj az univerzumban, azaz rasszista köcsögök. kiirtani pedig Anderson akarta őket, nem Shepard. Anderson csak egy katona, aki megkapta a parancsot, hogy a reapereket bármi áron el kell pusztítani, mással nem is foglalkozik, nem lát a dolgok mögé. nem degradálni akarom ezzel, mert nagyon szeretem a karaktert, de nekem ez így jött le. Shepardra próbálták mindhárman ráerőltetni a nézeteiket, a 3. rész végén pedig el kell döntened, hogy kinek "hittél" igazán. ebből a szempontból szerintem a destroy ending rohadtul önző dolog, mivel ott minden mesterséges intelligenciát elpusztítasz, függetlenül attól, hogy az jó volt-e vagy sem. tehát pl. ha kibékítetted a quarianokat és a getheket, akkor kb. tök felesleges volt, mert a getheknek kampec + EDI is megy a levesbe. a control ending egy nagyon köztes megoldás. bármikor előállhat újra egy organikusok vs. szintetikusok helyzet pár száz/ezer év múlva, ami ellen nem sokat tudnának tenni a reaperek azon kívül, hogy szépen megint learatnak mindenkit. mert tuti nem fognak csak ülni karba tett kezekkel és nézni, ahogy szépen kiirtják egymást a fajok. szvsz legjobb a szintézis. aki kicsit is értette a játék sztoriját (itt nem arra gondolok, hogy ki mennyire tud angolul), az tudja, hogy miért. nem véletlenül a szintézis befejezéshez kell a legtöbb EMS. csak ezzel lesz igazán "világbéke és szercsilávcsi". egyedül ezzel tudod elérni azt, hogy többet ne fordulhasson elő egy szintetikusok és organikusok közötti háború (ebből indul ki minden, lásd: leviathan dlc), ami okot adna arra, hogy valaki megint reapereket kezdjen el hegeszteni a garázsban.
valamilyen szinten a 4. befejezés is érthető és elfogadható, viszont speciel nekem az már egy kicsit erőltetett szagú. -
sanya200 #21589 Oh lehet én vagyok vak de most esett le a me3 végét illetően hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!3 súlykolás van a játékban és 3 befejezés,saren meg akarta menteni a fajokat azzal hogy a reaperek közé áll vagyis a szintézist akarta elérni,shepard ki akarta írtani a reapereket ez a destroy ending,illusive man pexig irányítani akarta a reapereket ez pedig a 3. lehetséges befejezés :O -
sanya200 #21588 Megcsináltam a combat simulator-ba a 9999 pontot 3 kör alatt de nem adja meg az archivmentet ötlet? -
Renegade #21587 LOL, épp újra nézem a B5-öt, pont S4E9-nél volt Mordin éneke, imádom az ME univerzumot (sok-sok végigjátszás), de újra mégig néztem , hogy honnan volt csenve a nagy része :) -
CAC #21586 Értem. Köszi! -
Evoluti0N #21585 Még nincs. -
CAC #21584 Sziasztok!
Magyar fordítás van már a játékhoz? Amit én találtam az nagyon béta stádiumban van még. -
sanya200 #21583 Dettó igy vagyok vele először én is úgy voltam hogy minek múlti csak szétkurnák a single részt,de kellemeset csalódtam.Igaz csak 1 féle játékmód van de vhogy mégis le tud kötni,jobban mint egy bf3 vagy akármi.Bf3-al játszottam 1 év alatt 30 órát max ezzel már 422 nél járok,jó ebbe benne a single az legyen max 100 több biztos hogy nem,2-3 végigjátszás max.De tetszik hogy rengeteg kaszt,karakter,képesség van,és még olyanokra is gondoltak hogy x fajnak x életereje van,meg a mozgás is másmilyen,turiannal nem lehet vetődni,krogannal meg pláne nem ezzel szemben asari,ember elég fürge tud lenni ami sokszor jön jól.De a volusokon tudok szakadni ahogy gurulnak
Egy hibájuk hogy nem lehet fedezékbe menni,meg mivel alacsony alig lehet átlátni a fedezékek felett :D öszintén ha lett volna még vmi más játékmód is,pl assault szerű hogy nyomulunk előre x célért elfoglaljuk/felrobbantjuk..stb aztán mehetünk a következőre és nő a játéktér,kicsit olyan quake wars szerű tetszett volna.Ha nem mass effect lenne már rég abbahagytam volna.De elég változatos pláne a karaktereket illetően egyiket megunod ott a másik ami teljesen más játékstilust ad :P
Akinek van kedve vegyen fel originre,sanya20071 néven vagyok,tolhatnák pár kört vmikor :)
Ja egy kérdés mivel lehet kilőni az ablakot az atlas mech-en, a hijacker arhivment hiányzik csak meg az omegából vmi küldetés vmi meticuolus archivment,pedig 2x végigtoltam nem találtam új missiont. -
Igen kb én is így álltam neki úgy 4-5 napja, de csak easyn mentem egyet, randommal, jó lenne megint magyarokkal játszani :D -
Március óta nem multiztam, és most valahogy megjött hozzá a kedvem, és meglepően csalódtam, hogy milyen sokan vannak még fent. És mintha jobban játszanának a népek is. Csapatmunka van, együtt mozgunk,kör elején mindenki igyekszik úgy helyezkedni, hogy jó legyen a spawn.
Igaz az elején meglátszott rajtam a 9 hónap kihagyás (olyan dolgokban akadsz el amit simán átugranál, kikerülnél, claymore-ral célzás nélkül totál mellé lövök a fej helyett
. De aztán pár kör után feléledtek az emlékek és pusztult a férgese.
Nah mindegy, az a lényeg, hogy anno amikor bejelentették a multit nagyon szkeptikus voltam, erre fel, most másfél évvel a megjelenés után, még mindig imádom (miden baromságával, és bugjaival együtt). -
Nekem bejön a felhő tárolás, igaz csak a FIFÁnál használom. De legalább új installnál nem kell berakni a save mappát. :)
Persze, ha corrupt, akkor szivás. -
sanya200 #21579 Háh végre rájöttem mi volt a baj, az a rohadt felhőtárolás okozta a gondot vagy pedig a mentések.Be volt kapcsolva a felhőtárolás,meg ugye alapból be van,nézegettem a dokumentumok mappát és ott volt vagy 4-5 karakter mentés,csak nem vágom hogy mikor új telepítés van fent,leszedte volna magának a felhőtárolás miatt?Mindegy kikapcsoltam az originben a felhőtárolást meg töröltem az mentéseket és voálá megy a játék el se hiszem,egy hete szoptam vele,új rendszert raktam..stb és csak ennyi baja volt,pedig volt mikor megkérdezte mit akarok használni, helyi mentések vagy felhős, a helyi adatoknál is kidobott de most megy végre.A felhőtárolást meg a büdös életbe nem fogom bekapcsolni többet,nagyon szeretek vele még mindig multizni eddig összesen 409 óra van benne single résszel együtt. -
sanya200 #21578 Nem csinál vmi bug reportot a játék vhova?Hogy legalább tudjam miért dob ki? -
sanya200 #21577 Nem megy sehogy felraktam dvd-ről is ugyanaz a hiba,felraktam a hozzá tartozó direktx-et, PhysX-re azt irja hogy frisebb verzió van telepítve a vcredist meg már fentvan.Geforceból a 331.82 van asszem a legfrisebb de lehet hogy a múlt havi annyira nem régi.Másra nem tudok gondolni mint hogy nem szereti a 3 magos procit vmiért.Elvileg egy phenom II x3 van de a másik alaplapon 4 mag volt használva lehetett unlockolni,ezen nem tudja a 4 magot bekapcsolni.Más ötletem nincs max táp mert lebaszta vmelyik nap 2x is a gépet mert nem stabil,de attól el kellene indulnia a játéknak.Szóval kész nincs ötletem már mit kéne felrakni,frissiteni szar az egész,próbáltam már szinte minden létező módon.Win8.1 4gb ram 8800gt,win én alatt ugyanez,meg win7 alatt még másik fajta ram,másik vga és ugyanez a hiba.Hova tudnék írni ezügyben?Vmi magyar nyelvű support van? -
Hát mivel, a DLC-k később jöttek, úgy csinálták meg, hogy optimális esetben megcsináltál mindent, és már csak az utolsó (illetve utolsó előtti a Cronos station) van hátra, akkor is tudj velük játszani. Az Extended Cut csak a végéhez ad hozzá, míg az Omega, Citadel, és a Leviathan DLC-lhez akármikor hozzákezdhetsz a játék második szakaszában. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szóval ha végig vitted a játékot és azt a mentést "folytatod" akkor a Cronos station elé fog vissza dobni de akkor is meg tudod csinálni a 3 DLC-t.Miután megtámadta a Cerberus a Citadelt.
Bár én el se tudom képzelni, hogy mennyit értesz meg a játékból az első két rész nélkül, szerintem előbb mindenképp játszd (vagy játsszátok a bátyáddal együtt) az előző részeket. Sok minden fog értelmet nyerni, még így is, hogy a 3-at nem annyira érted. -
PWDThunlaca #21575 Köszi a választ neked is. A DLC-k amúgy hogy működnek? Pl az ME3-nál, ahol az említett extended cut végülis csak annyit ad hogy több befejezési lehetőség lesz, akkor azt az elején kell felrakni és megváltozik részlegesen az egész játék, vagy menet közben a vége felé hogy azzal feloldjam a más befejezéseket vagy hogy? -
sanya200 #21574 Mindent próbáltam már felraktam a direktx-et..stb ami a játék mappájába van,PhysXet nem engedi a legfrissebb van azt irja,de geforce-m van,azon se megy,meg az integrálton se.Lehet hibás az origin változat úgy töltöttem le,de most megpróbálom azt hogy felmásoltattam a 2 lemezt a vinyómra,és azt rakom fel,nem az originest hátha úgy megy.Más ötletem nincs,másnál megy,meg kizárt hogy gép legyen próbáltam 2 féle rammal,vga-val,hdd-vel,oprendszerrel és ugyanaz,még az origin játékpanelt is kilőttem hátha az okozza volt már rá példa,ha holnap felrakom "dvd-ről" és úgyse megy lehet irok az ea-nak.Legalább vmi readme-be kidobná mi a hiba... -
Ok, elfogadom
Am linkként akartam belinkelni, csak mellé nyomtam XD.
-
Evoluti0N #21572 Az a +7 azok vagy Collector Edition-hoz jártak, vagy különböző üzletek előrendelési jutalmai. Legális DLC 16 darab van. -
-
Evoluti0N #21570 Honnan jött ez a 23? :) 16 van, amiből az egyiket akkor kapod meg, ha megvan a Dragon Age Origins. Most néztem Bioware socialon. -
Vedd meg mind a három részt, de arra figyelj, hogy a második részhez 23 DLC van, ami viszont nem olcsó. Nekem megvan mind 3 rész, a második és harmadik gyűjtőibe, de DLC-ket még nem vettem. Szóval a kettővel úgy játszok most (20+ végigjátszás) hogy crackelve a DLC-ket meg letöltöttem. Illetve a 3-al nem játszottam annyit, 2-3 vittem végig majd csak multiztam, de arra is ráuntam egy fél év alatt. Szóval jegeletem már egy jó éve a sorozatot, de most november körül rám jött megint a "masszeffektezhetnék" és a ME3-at csak simán játszottem. Na most kipróbáltam DLC-kel (3 fő DLC: Omega, Citadel, Leviathan) és nagyon feldobták a játékot (főleg, az Omega illetve a Citadelbe annyi poén volt, és egyszerűen akkora élmény volt vele játszani, hogy egy teljes részt el tudnék képzelni annak a fényében :D ), viszont így a 3-at is "warez"ként játszottam.
Viszont vannak modok, én jelenleg ezt a kettőt használom: MEHEM és Citadel ep.
És a fordítás még készülő félben van. Illetve én úgy tudom (és reménykedek benne), hogy még készül. -
Minden szükséges keretprogramot feltettél ugye?
Hirtelejében a PhysX-re tippelek (ami igen, ATIhoz is kell). -
sanya200 #21567 Valaki mondon már vmit miért nem indul ez a fos,ea logonál egyszerűen kilép hibaüzivel hogy az alkalmazás leállt.Kipróbáltam 2 külön rendszeren,win7 ultimate,win8.1 külön vinyón vannak,de teljesen nem kettéosztva hanem fizikailag 2 külön vinyón.2 féle rammal,corsair Vengeance 2x2gb,corsair xms3 2gb,kétféle vga-val,geforce 8800gt,integrált radeon hd3000.
ÉS NEM MEGY SEMMIVEL SE!!!fogja és kilép a picsbe ez megy egy hete lassan de már agyf/szt kapok tőle.Zsir új alaplap,zsir új vinyó,zsir új táp...stb egyik sincs 3-4 hónapnál régebbi és nem megy egyszerűen.Múlthéten jó volt még aztán egyszercsak annyi. -
Hát, fejlövéssel még a Centurion is meghal 1 lövésre, tactical cloak (+90% damage) nélkül is. Azért az elég brutál. Mondjuk sniper fegyverrel ez reális is, csak az a szép, hogy nem olyan lassú egylövetű, mint a Mantis. Elég gyorsan hal az ellenfél tűz/tech-robbantgatás nélkül is, arra már nem is jut energiám a folyamatos lövés miatt. :)
Lusta voltam overloadot nyomni a centurionra, helyette 2x fejbelőttem. -
Na, ha már ennyi szó volt itt a topikban, akkor fogtam magam és felraktam újra a játékot, és elkezdtem level 1ről inflitratorral. Az enginert meguntam, mert túl táp volt, végig se vittem, gondoltam nyomom az inflivel és a sniperrel, mert azzal biztos bénább vagyok, mintha robbantások jönnek 2 másodpercenként.
Hát mélységesen (pozitivan) csalódtam ebben a kasztban is. Tactical cloak nagyon táp (most maxoltam ki úgy, hogy lehessen skillt is lőni vele), ráadásul szépen kombinálható az incinedryvel is, ami brutál táp (volt már az enginerrel is).
Valiantot vettem fel, most gondoltam nem izélek, hogy csak alap fegyver, hát most lettem túl a Grisson Academyn és ilyen könnyű még nem volt (az átriumos rész...). Igaz, azóta már megtanultam játszani, de durva, hogy minden lövésre meghal valaki, ha fejbe lövöm, és nem is nehéz fejbe lőni a concentration móddal meg amit alapból ad.
Aztán ami slussz poén, és most láttam, hogy fel lehet 10. szintre upgradelni a fegyót (eddig csak 6ig nyomtam, aztán most véletlenül láttam). Hát bele se merek gondolni, milyen erős lesz igy, mert 5. szinten is táp volt.
Szóval ez is nagyon táp, kiváncsi leszek, valahol megizzadok-e. Az elején a Mantissal és shurikennel izzadtam még a Marson, de azóta már ég és föld. :) Viper láthatóan gyengébb fegyó, lehet azzal kell majd menni, hogy ne legyen "csalás" a collector editionös táp. Bár attól még táp minden, csak max nem hal meg egyből. -
PWDThunlaca #21564 Köszönöm a válaszokat, tuti meg fogom most már venni mind a 3 részt eredetibe. Alapfokokon beszélem, de az édeskevés ide, olyan szófordulatokat illetve szavakat használt sokszor a játék hogy csak pislogtam. A fő sztoriból a lényeget megértettem ha minden igaz. Vannak a gonosz reaperek, én lettem az egész mindenség commandere, és össze kéne szervezni egy szövetséget, lehetőleg minél több faj, és fajonként minél több harcos bevonásával. Ami még kérdéses számomra hogy ugye van egy elképzelésem hogy milyen szituációra szeretném kihozni az egyes helyzeteket. Vagyis mi lenne számomra ideális. De ugye ez persze személyenként változhat, eléggé szubjektív dolog. De vajon ha az első kettő magyar és értek mindent, azok a döntések amiket meghozok, a számomra ideális helyzeteket eredményezik-e? :) Egyébként lehet megint hülye kérdés jön: ha a döntéseim nincsenek kihatással a végkifejletre, illetve a bejezés választható, vagyis ezt írtátok, akkor hol tudom én azt kiválasztani vagy befolyásolni hogy ez a számomra nem túl szimpi vég legyen vagy valami happy end-esebb? Bár valószünleg újabb hülye kérdéssel bombáztalak titeket így éjfélkor, és valószinüleg rá fogok jönni ha kitolom az 1, 2-őt magyarul, + újra a hármat adigra remélhetőleg kész magyarítással, vagy ha mégse akkor a régi 30%-ossal, + addigra remélem jobb angol tudással, meg gép mellé bekészített szótárral :) Köszönöm egyébként a válaszotokat és a segítségeteket. -
Evoluti0N #21563 Jó, hát ő nem csak egy random öreg, de a játékban egy random öregnek adja a hangját. :) -
Egyetértek, ha ennyire tetszett az utolsó rész az első kettő nélkül, akkor szerezd be azokat és játszd végig őket, ráadásul mindkettő magyar.
A "random öreg" egyébként nem más mint Buzz Aldrin... :) (a játékban mondjuk valóban csak egy random szereplő) -
Ha nem beszéled az angolt legalább alapfokon nem sok értelme van játszanod egy ennyire sok szövegel terhelt játékkal szerintem gyak semmi lényegest nem fogsz érteni belöle ha csak random kattintgatsz a válaszokra.
Sajnos a forditás meg nem tudni, hogy elkészül e valaha mert eléggé szétesett a csapat.
Az első két rész volna érdemes beszerezned / nem feltétlenül warezba / mert már elég jó áron hozzájuk juthatsz ha megveszed öket és azokat legalább érteni is fogod.