22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Evoluti0N #21560 Most képzeld el, hogy egy filmtrilógiának (Keresztapa, A gyűrűk ura, Mátrix, stb.) csak a 3. részét néznéd meg. Nem sok értelme van. Fele sztorit nem érted, sok szereplőről azt se tudod kicsoda és sok rejtett kis utalást észre se veszel, mert nem ismered a korábbi epizódokat. -
Evoluti0N #21559 Azt ajánlom, hogy szerezd be az első két részt (az összes DLC-vel) és játszd végig mindkettőt, mivel szorosan összefügg a 3 rész sztorija (ugye még mentést is lehet importálni). Sokkal nagyobb élmény úgy játszani, hogy az első két részben meghozott döntéseid hatással vannak a harmadik részre, valamint sok a visszatérő szereplő/társ is és úgy sokkal jobb az élmény, ha több részen keresztül ismerkedsz össze velük, ápolod a kapcsolatot. Sok utalás, szereplő, stb. van, ami a korábbi részekhez nyúlik vissza. Emellett az első két rész hivatalosan magyarul jelent meg, szóval azokat meg fogod érteni. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha letöltitek az Extended Cutot, akkor 4 fajta befejezést kaptok, ami közül lehet választani. Nem lövöm le a poént, hogy melyik micsoda, de a DLC nélkül is van 3 féle választás, csak nincs a végén olyan részletes bemutatva, hogy mi történt utána. A gethek és a quarianok között el lehet érni, hogy békét kössenek. Nem tudom, hogy ha csak a 3. részt játszod, akkor lehet-e, de abban biztos vagyok, hogy ha importált mentést folytatsz és a korábbi részekben megfelelő döntéseket hoztál/megbíznak benned a gethek és a quarianok, akkor el tudod érni, hogy kibéküljenek. A végén pedig nem Joker mesél, hanem valami random öreg.
Egyébként csak néhány dologra hatással vannak a korábbi részekben hozott döntések. Vannak, amik jelentősebbek, vannak, amik nem annyira. A legvégére azonban nincsenek. Akkor, hogy ha automatikus dialógus módban játszod, nem tudom, hogy mit választ Shepard, de azt tudom, hogy importált mentéssel nem lehet azt a módot választani. -
PWDThunlaca #21558 Sziasztok. Előre mondom hogy nagyon hosszú HSZ lesz ez, nagyon lelkes vagyok és ugyanannyira amatőr is :) Valamint asszem szólni fogok valamit a sztoriról is szóval spoiler alert akik még nem tolták ki. Szóval hol is kezdjem. Tegnapelőtt bátyám leszedte az ME3-at, nekem annyira nem jött be sehogy se, bátyám meg tolta csupán azért mert TPS fan. Aztán engem megragadott szépen lassan a sztori annak ellenére hogy sajna nagyon keveset értettem meg belőle. Itt jönne is az első kérdésem. kb 30%-os magyaritást találtunk, azt is kb a felénél raktuk fel. Aztán találtam egy cikket ami arról ír hogy készül a teljes és 70%-on áll, de ez 2013 első havi bejegyzés volt, és ugy láttam azóta sincs kész. Valaki tud valamit arról vagy bármilyen másik teljes magyarításról, ami kész van vagy készülőben van, illetve ha még készítik hogy mikor jön ki? Mert másodszorra csak azzal kezdenék bele újra. Aztán innen félig kérdezek, de inkább leírom az élményeimet. Vagy nem is tudom :) Utoljára egy film volt ami ekkora hatással volt rám, azt úgy hívták hogy Avatar. Ami jó, tanulságos, elgondolkoztató, aztán amikor vége van, ülsz a szobában egyedül és olyan nem is tudom hogy érzed magad :D Azon gondolkozol hogy de jó lenne a film vagy itt a játék része lenni, meg azon jár az agyad hogy ehhez képest a te életed mennyire unalmas vagy jelentéktelen. Amúgy valószinűleg ha lesz teljes magyarítás megértem pl azt ami most nagyon bosszant. Ami pedig a követező: ugye végülis mindent befolyásol hogy beszélgetésekben mit válaszolsz. Ennek fényében pedig befolyásolható hogy mi lesz a játék közben és a végén? Meg lehet menteni az emberek életét? Pl nekem az a vég jött a sokszor random kattintásból, hogy SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Továbbá ezt még kell írnom: Az egész játék világának a kidolgozottságára visszatérve. Ilyet még nem láttam egy játékban. Van a csapatban egy Liara nevű Asari. Kérdem én ő direkt van úgy megalkotva hogy a játékosok vagy mindenesetre én, furcsán szólva és persze kicsit átvitt értelemben beleszeressek? :D Úgy kinézetre is. Igaz teljesen kék, stb, de én nem tudom mit gondoljak. És az arca is. Annyira emlékeztet valakire. Tudja az öregisten de valami oknál fogva olyan csodálatos, vagy csodálatosan franc tudja milyen. És maga a karakter jelleme is... jó. Vagy nemtom ide nem találok jó szót. Habár ez nem csak rá vonatkozik, hanem eszméletlen hogy még a jelentéktelenebb karaktereknek is hogy ki van dolgozva a jellemük, és milyen karakterfejlődéseken esnek át. Befejeztem, és bár biztos van még rengeteg kérdésem amit elfelejtettem miközben fogalmaztam ezt a valószinüleg hülyeségekkel teli kommentet :) De azokat majd még valószinüleg felteszem új kommentben. Egybébként bocsánat HSZ összevisszaságáról, de még nagyon avarognak bennem a gondolatok.harcba szálltunk a földön az ellenséggel, lelőttünk egy reaper, aztán jött egy nagyobb, a társaim meghaltak, és félholtan följutottam a belsejébe vagy nem tudom hova, ott találkoztam az admirálissal, aztán jött egy főgonosz féleség, rákényszeritett valami jedi elmetrükkel hogy lelőjjem az admiralt, aztán lelőttem őt is. AZtán kövi jelenet, a kisgyerek akivel az elején talákoztam, és akit álmaimban láttam, megjelenik szellem képében, vagy valami holografikus formába, magyarázott hosszú ideig, amiből kb annyit értettem meg, mintha ő lenne az egész irányítója, és most rajtam múlik az ős és a reaperek sorsa. Aztán szétlőttem valamit, aminek hatására elindult az überfegyver, és elpusztitott mindent Valami csoda folytán a normandya pilótája túlélte, vagyis azt hiszem ő volt az. Mert utána jött a végső jelenet ahol öreggént meséli az unokájának az én történetemet és hogy mekkora hős meg legenda vagyok. Vagyis Shepard. Aztán a srác mondja aranyosan hogy papi még egy történetet Shepard-ról :) Szóval olyan hatása volt mintha persze igaz történet lenne de visszaemlékezés, vagyis a papi, a pilóta emlékeit és mesélését játszuk el. De miért lennénk hősök ha végülis oké hogy megöltük a reapereket, de velük együtt szinte minden mást is. Érdekelne továbbá ennek fényében hogy lehet úgy győzni hogy ténylegesen legyőzzük a reapereket? Úgy hogy nem hal meg a legénységem? Meg persze minden más élőlény, bolygó stb :D AZtán pl kik a reaperek? Honnan jöttek és miért jó nekik hogy elpusztitanak mindent? Mi a franc az a catalyst amiről annyiszor szó van? :) Meg volt egy olyan rész ahol végülis választani kellet a Geth-ek ls a maszkosok között, bátyám a Geth-eket választotta hogy éljenek... Aztán ugye a maszkosok elpusztultak a Geth-ek meg a mi oldalunkra álltak. AZtán annyira rossz volt amikor majdnem sírva fakadt a maszkos hölgyemény a csapatban, levette a maszkját és leugrott. AZtán hiába ugrott utána drága bátyám. Kérdés: lehetett volna pl úgy csűrni csavarni a dolgokat hogy senki se haljon meg? Vagy valakinek halnia kell? Amúgy remek általános társadalom kritika ez, amolyan tükör az emberiségnek. Hogy még a legnagyobb bajban is sokszor csak magukra gondolnak, egymással acsarkodnak, és nem hajlandók együttműködni a fontosabb közös cél érdekében. Amúgy annyira megragadott, hogy megvenném eredetibe, de láttam hogy lehet importálna karaktert ME 2-ből pl. Érdemes akkor a trilógiát együtt megvenni? Befolyásolja a dolgokat az ott meghozott döntéseim? Jah és milyen befejezést ad az a mód amikor nem kell választani a lehetőségek közül hanem magától beszélget a karakterünk? -
Értem, köszi a információt! :) -
Evoluti0N #21556 Mivel a dobozos verziót és be kell regisztrálni Originre, így nem hiszem, hogy bármi különbség lenne a két verzió között. Pontosabban mondva: Tuti, hogy semmi különbség sincs a két verzió között. -
Sziasztok!
A Origin-nél megvásárolható a Mass Effect 3, ~8 Euro-ért. Érdemes ezt a Orogin-es verziót megvenni ennyiért? Ezzel kompatibilis lesz a készülő fordítás?
Az N7 Digital Deluxe Editon ~16 Eur.
Köszi a válaszokat! :)
-
sanya200 #21554 vkinek megy az me3?Nálam nem akar csak kilép a logónál,új rendszer van új vinyó,a régin ugyanezt csinálta. -
Mass Effect: Homeworlds (Anyabolygók) magyar nyelvű változatba?? Ha igen tudsz adni linket ahonnan leszedhetem?? :) -
Hali! A volt anno aki csinált a Mass Effect képregényekből magyar nyelvű változatot, de sehol nem találom őket :( kivéve a Mass Effect: Redemption (Megváltás) és Mass Effect: Homeworlds (Anyabolygók) nak megvan 4-4 része, de semmi több :( -
Negritis #21551 én inkább újratolom az egészet az elejértől megint :D -
RAMyMamy #21550 win7-en:
C:UsersfelhasználónévDocumentsBioWareMass Effect 3Save -
#21549 sziasztok
hol vannak a játék mentései? mert elmenteném őket, hátha hatással lesznek a 4. részre -
Although #21548 Többséget csak az akció érdekli, nem nagyon olvass legfeljebb magyar nyelvű leírást ha elakad. Hiszen már magyarul sem igen olvasnak az emberek. Sokkal több minden akad amivel el tudja foglalni magát.
De ez nem csak Mo-i jelenség. Hiszen a filmek minősége is szövegezés szempontjából olyan amilyen. anno a Morrowindbe 6 millió körüli karakter volt, Obli skyrim már 3 millió, és olyan amilyen. A simshez nem is hiszem hogy kell olvasni, Bioware ezen a téren még tartja magát, de ez a játék is játszható angol nélkül legfeljebb nem sokat ért belőle. Ez nem fog változni az elkövetkező 5-10 évben. Csak nagyon erős kényszer hatására kezd el foglalkozni a nyelvvel az is egy szűk réteg. Az mmoknál meg egyszerűen keres magyar guildet ahol kérdezősködik. A mi generációnk se volt annyira nagy szám, de most sokkal rosszabb, még nálunk is lustábbak.
-
Az igen, és még ledeket is tett bele, szép munka
-
Evoluti0N #21546 Papír Jack után papír EDI. :)
-
sanya200 #21545 Hát igazad van, végülis aki akar meg tud tanulni én 1 évet tanultam angolt suliban de az se volt kötelező szóval ellogtuk,szakma mellé kellett volna csak de mindegy.Németet tanultam általános sulis korom óta,érettségi úgy ment le hogy semmit nem tanultam rá ami rám ragadt az évek alatt abból kihoztam egy közepest.Ha lett volna lehetőségem angolt tanulni éltem volna vele, de általánosba nem volt középsuliba se csak német,szakmához volt egy év de ott se ragadt rám semmi.Amit tudok angolul az mind sorozatok/játékok/filmek..stb van pár mondatrész kifejezés...stb ami már úgy rám ragadt tudom mit mondanak már anélkül hogy elolvasnám de az ilyen bonyolultabb mondatok már nem mennek.PL me3 végét nagyrészt értettem amiket magyarázott a gyerek,de az ilyen személyesebb beszélgetéseket amikben nincsenek gyakran használt szavak amiket pl ismerek azokat annyira már nem.Jó lenne megtanulni persze,meg időm is lenne rá,3 műszakba dolgozok,meg úgy rám is ragadna németből is ha akartam írtam 4-es 5-öst is ha tanultam rá.Csak hát igazából lusta is vagyok meg kisebb gondom is nagyobb ennél most. -
Evoluti0N #21544 Nehezen tudom megérteni, hogy egy olyan ember, aki évek (netán évtizedek) óta játszik, hogy nem tud akarva-akaratlanul megtanulni angolul (Iceclont leszámítva persze). 4 évig tanultam a nyelvet. Emígy németes voltam, amit 8 évig tanultam. Angolból ez a 4 év olyan, mintha nem is lett volna, mert a tanárnő mindig elbeszélte az órát, szó szerint nem tanultunk semmit. Mégis az internetnek, a játékoknak és gyerekkoromban az angol nyelvű Cartoon Networknek köszönhetően megtanultam a nyelvet. Mostanra nem jelent gondot angol nyelvű könyv elolvasása se. Német nyelvet soha nem használtam. Azzal kb. olyan szinten állok, mintha nem is tanultam volna soha. Szóval egyszerűen nem tudom felfogni, hogy egy gamerre, aki a játékok nagy részét angolul játssza, hogy nem ragad rá a nyelv. -
Iceclon #21543 Én 20 éve próbálok angolul tanulni... Tiszta gáz, a rövidtávú memóriám nyelvtanulásért felelős része (fonológiai hurok) be van szűkülve, így kb lehetetlen, szóval én nagyon szépen köszönöm, hogy legalább csinálják, és van remény, hogy egyszer meg tudom mit választottam, mikor a jobb felsőre klickeltem :D -
Ezt nem Ryderre,hanem csak úgy. :) -
Next,yes,play.
Majd mindig a felső opció (paragon).
:P -
Ezzel nincs is semmi baj. De gondolom nem is írsz kommenteket, hogy "mikor lesz MÁR kész" a magyarítás.
Emellett háromszor végigtoltad, szóval valahogy mégis megoldottad... :) -
Nekem speciel most munka mellett semmi energiám. Meg megyek tanfolyamra is az is tanulás lesz amellett angolozni meg egyenesen szuper lenne.
Szóval igen, jó lenne végre elsajátítani ezt a szép nyelvet, de egyszerűen nincs időm/energiám.
Pedig ezt is felírtam a "2014 to do list"-re. -
Ennyi idő alatt akár nyelvet is tanulhattál volna. -
Lassan 2 éve :P -
Évek óta? Tavaly jelent meg a játék!
-
Elnézést de azt szeretném megkérdezni h ME3 magyarosítás mikor lesz már kész, évek óta várok rá... -
sanya200 #21534 Ezt úgy találtam
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ezt meg úgy szerkesztettem 2 képből
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
sanya200 #21533 Ez hogy? 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
sanya200 #21532 Jólenne elfelejteni az egész trilológiát de csak azért hogy újra végigjátszva megint ledöbbenjek
-
Elsore nekem is. Tobbedszerre se rossz,csak mar tudod,mi merre.
Elso vegigjatszasra nekem az egesz nagyon magaval ragado volt. De ez igaz mindegyik reszre. De jelentos kihagyasokkal jo ujra is jatszani,de az mar csak nosztalgia. -
Jöhet akkor a Citadel! Tetszeni fog 
(az azt hiszem talán nem ilyen egyértelműen kivágott rész, viszont a leghangulatosabb) -
RAMyMamy #21529 végeztem a leviathannal
eddig csak a from ashes dlc-t láttam. meg nemrég néztem rá az omegara. nem volt valami érdekes egyik se, de ez ütött
most nagyon fel vagyok háborodva, hogy megint egy ilyen fontos tartalmat kivágtak a játékból... -
RAMyMamy #21528 hát, én újratöltöttem a mentést, újraindítottam a játékot, de nem használt egyik se
mindegy, mostmár jó :) -
Kösz. Majd akkor legközelebb ha játszom, akkor nem azt csinálom, hogy direkt megtartom Liarát, vagy Ashleyt 3 részen át, hanem majd aki éppen szimpi. :D -
Néha nekem is bebuggzik, sőt olyan is van, pl. Kashumi küldinél, hogy beakad a boss és nem megy tovább a harc. Akkor kicsit szitkozódva, de újratöltöm az auto savet, és megy.
Több helyen is volt már. -
RAMyMamy #21525 na, tárgytalan, elmentem a fellegvárba és megjavult -
Evoluti0N #21524 Lehet. -
RAMyMamy #21523 valamiért elcsesződött a link, de gondolom érthető, hogy mi a probléma -
RAMyMamy #21522 kéne egy kis help
leviathan dlc-t csinálgatom, a bányás rész után meghülyült a játék és úgy érzékeli, mintha állandóan harc közben lennék (kép)
megnéztem a gibbed's save editorral a mentést és ott a kaszt mellett azt írja, hogy "out of combat", próbáltam átállítani és vissza, de semmit se ér
megvan eredetiben az alapjáték, de a dlc-k miatt a törtet tolom most
mit lehet vele csinálni?
-
3ban lehet romancot alakitani? En nagyon meg se probaltam,olyan karival toltam,akinek volt parja (Liara,Ashley) es nem is bontottam fel,hanem mindig megerositettem a regit. De nem volt 2hoz hasonlo szexjelenet ,nagy romanc... mas a hangvetele.