22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• vg
    Ez biztos? Mert a férfi öreg hangja nem más mint Buzz Aldrin!
  • genndy
    Biztos hogy az.
  • Doom 4
    Én a konzolok szervizénél néztem, (mindig onnan vásárolok [kivéve ha van valami akció vagy kupon xD] mert olcsóbb mint az 576 vagy CD Galaxis) ott 2890 Ft egy 1600-as csomag, szóval 6000ft-ból megvan a kettő
  • Doom 4
    Hát én 3 vagy 4 szer vittem végig és én úgy tapasztaltam, hogy az Extended Cutos Refusal endingben van, de ha jól megnézed engem az egy
  • CAC
    Köszi!
  • genndy
    Közben kijött az Extended Cut, abból vannak a plusz részek, illetve módosítottak is (hiperteres részt is speciel).
    Az epilógust nem tudom, még csak alap Sheparddal toltam végig, ott férfi volt a mesélő is.
  • CAC
    Na végigvittem a játékot én is. Zsinórban ment végig a 3 rész, így eléggé megszerettem a karaktereket. A befejezésnél majdnem meg is könnyeztem, de megúsztam némi torokszorítással a dolgot.

Lenne pár kérdésem az ending animációkkal kapcsolatban.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

1. Ezeknél a befejezéseknél a Normandia szikrázva szenved a hipertérben, míg nálam az ebben látható módon szimplán versenyt fut a végével.
    2. Az elsőnek linkelt videóban ráadásul bizonyos jelenetek ki is maradtak (pl a háború utáni részek, Shepard nevének felfüggesztése a veszteségfalra, stb). Ez azért lehet, mert ez csak az alapjáték, míg az utóbbiban DLC-k is voltak?
    3. Az epilógusban amikor egy gyerkőcnek mesél a nagyszülő, akkor min múlik, hogy nagypapa vagy nagymama szerepel benne? Azt gondolnám, hogy Shepard nemével van összefüggésben, de a linkelt videókban feltételezem, hogy egy karakter különböző mentései szerepelnek. Tehát ugyanaz a nem.

Köszi előre is!
  • sanya200
    Múltkor pont számoltunk és olcsóbban kijössz ha a cdgalaxisnál veszel pontokat mintha az originen vennéd meg.Originen 16 euro 1600 font az 4500-4600ft árfolyamtól függően persze,cdgalaxisál 3990 ugyanez.
    Ha számolgatsz olcsóbban jössz ki 3 dlc,omega,leviathan,citadel az 3200 pontba kerül akkor veszel 2 cdgalaxisos pontcsomagot az 8k,ha meg originen veszed ott meg 9280ft.Amúgy ez igy nem oké vicc az alapjáték olcsóbb mint a 3 szaros dlc,ár/érték arányról nem beszélünk nagyon.Jobb lett volna egyesével megveszegetni talán igaz igy többe van lehet,én mindig a megjelenéskor megvettem az originen,egy hónapba könnyebben kiadok 2000-et rá mint ha egybevenném az egészet.És a dlc-k között azért volt pár hónap különbség.Ha az alapvéltozatod van akkor még a from ashes-t is meg kell venned.Nekem minden megvan hozzá,fegyverpack,skinpack még a final hourst is megvettem 2 dollár volt talán annyit megért.De az csak ilyen digitális artbook.
    Bioware pontokat nem nagyon tudtok olcsóbban szerezni bár kitudja hátha van ilyen akció de akkor szóljatok nekem is.Nekem a 2. rész az ami tört,igaz megvan a ce de a dlc-ket letöltögettem.
  • Sir Quno Jedi
    Eredeti játékosokban rákérdeztem, meg majd este megkérdezem a dealereimet is talán. Én is lehet vennék még. Úgyis készülni kell a DA Inquisition-ra.
  • Helgacica91
    Sziasztok ! Barátokat keresnék Mass Effect 3 multihoz az origin nevem ugyan az mint itt. :)
  • Doom 4
    Igen emlékszem egy akcióra sajnos akkor nem volt pénzem rá, meg nem is akartam igazából, de most, hogy ismerem a a 3 fő DLC-t (Omega, Citadel, Leviathan) azokat szeretném megvenni (és akkor nem kéne két külön játék egy multihoz, egy meg tört amit singlehez használok) Megpróbálok keresni akkor valami alternatívát.
  • Sir Quno Jedi
    Hogyne. A BW pont az bw pont. Én is anno a CD galaxistól vettem (és még mindig van egy kevés). De mosmá olcsóbb forrást néznék, sokan csencselnek ms pontokkal stb., így bw pontokat is lehetne olcsóbban.

Volt valamikor akció is valamék boltban (tán pont a cdben), mikor féláron voltak a bw pontok, akkor volt érdemes bespájzolni.

Én is vettem dlc-t (pl. a proteánost) az ME3-hoz bw pontból, meg Dragon Age2-höz is stb.
  • Doom 4
    BW Pontok Ha ilyet veszek azt be tudom váltani ME3-as kiegészítőkre?
  • horpeti
    Durva ez az adept. Könnyebben megyek át a pályákon, mint eddig bármelyikkel. És még csak 22. szintű vagyok. :D

Level 6 warp level 1 throwval már le is veszi a cerberus shieldjét.. mi lesz később. :)

Liara kapott Tuchankán még egy esélyt, és megállta a helyét. Level 5ös a singuja, már majdnem olyan gyors, mint a warpom. Az meg úgy durva. :D
    Athlast meg level 6 warp + EDI level 1es incinteryjével is simán szét lehet kapni (mi lesz ha lesz jobb throw...).

Liarának warp ammot akarok fejleszteni majd, és akkor lesz az is. :D
    Amúgy a Hurricanet durván kezelik a csajok, seperc leszednek 1-1 ellenfelet vele, Guardiant is páncélon át high velocityvel.

Kimaxolom még a masteryt, aztán valszeg jön a throw. :)

A sztázist lehet meghagyom majd a Sentinelnek, ha lesz még egy végigvitelem vele. Korábban warpoltam vele meg Liarával, ha jól emlékszem.
  • horpeti
    Ja, de még nincs annyi pontom, hogy kijöjjön, de már nem sok kell. :)
    1. szintről indultam.

Majd még meglátom. :)

Amúgy a szingu is tetszik, mert egy cerberuson overload + warp + szingu + warp kombó az pofás és el is szállt.
    Mondjuk a bubis sztázist még nem láttam, de biztos nemsokára meglesem.

• Sir Quno Jedi
    respeceled liarát és megy is a bubissztázis, nem rakétafizika! ?:D
  • horpeti
    Na, továbbmentem én is, Tuchankán rambózok.
    Kipróbáltam a snipert is, maxos weapon capacityvel az N7 Vailant is 200%os, Hurricanenal ultralight nélkül 180% (ultralighttal 200%).
    Ez azért durva, simán lehetne ezzel is sniperezni, csak hát nem arra való. :D

Kicsit furi érzés a snipert tartani, bár nem rossz a sniper concentration mode, és abból skillezni. Igaz, olyan inflis a feeling. Úgyhogy le is teszem szerintem, és megyek predatorral, úgy feelingesebb. :D

Liarával kezd kilenni a tököm, túl sokszor hal, és persze akkor, amikor nem kéne. Utána megy lenyomom EDI-vel együtt.
    Mikromenedzselni kellene, de ahhoz nincs sok kedvem.

Lehet választok más társat addig, amig meg nem lesz vele a bubis stázis. Jó a szingularitása, de igy megeszi a fene, a nagy harcban nem vagyunk sokkal többen vele. :D
  • horpeti
    "ÉS plusz sebzések vannak utána rá, ha lövitek, így még az atlasra is hat, pedig az nem ragad bele."

Papiron plusz sebzést csal a 6. rank ad, ami vagy bubi, vagy az.
    Előtte levők közül csak egy van, amire igaz lehet, hogy bubiban Athlas: Rank 5-ben a cooldownos 30%os dolog.

Akkor most mit is csinál a Stázis, ha benne van az enemy, mondjuk egy Athlas? :)
    Folyamatosan biotikus robbanás van rá pl?

Rank 4nél van olyan +150%os damage mielőtt brakel, vagy 40% duration. Gondolom itt is a +150%os damage a hasznosabb.
  • horpeti
    Liara singuja azonnal hat,az enyem meg szepen odarepul,elakad,elugrik.. :) Erre gondoltam hogy szimpibb.

Sztazist csak Liaraval egy csapatban tudok eloidezni,ugye?

Ja a 40% alapbol jol hangzik,de nem tobb 3-4 tizedmasodpercnel. Ezert fer bele egy armor is siman bonusznak.

Tarsaknal a rechargera megyek,12 helyett 10 mp megis jobb :)
  • Sir Quno Jedi
    he? a singu az singu amúgy mindenkinél

A recharge növelés mit sem ér, sebzés kell, meg hatókör, meg armorgyengítés, meg kombopova, meg több mindenből. Épp elég gyorsan lehet tolni a bio povákat megfelelő armorral és fegyókkal. Így is szénné lehet kombózni mindent, ha ügyes vagy.
  • horpeti
    Sztazist csak Liara tud adni adeptnek nem? Nem bonuszkent.

Bio vegen a recharge buffot,vagy a masikat erdemes?

Nekem a warp van maxon,most vagy a throwt vagy valami mast novelek. Szingura eleg Liara. Vagy majd atspecelem Liarat bubisztazisra es akkor en dobalok. :) Liara szinguja jobban tetszik,mert nem ugrik el. Mondjuk sphepjetol is hiaba ugrik,ha utana beszivja..
  • Sir Quno Jedi
    Sztázis bubiban már nagyon durva. Ott terem egy bubi és aki belefut, vagy benne van az szépen kimerevedik bután. ÉS plusz sebzések vannak utána rá, ha lövitek, így még az atlasra is hat, pedig az nem ragad bele. Szal. sztázis bubi=instant win.

Én respeceltem a karimat, hogy maxra tudjam húzni a biotic masteryt, meg aközelre a singularity+warp kombómat. Biotic kell a reputation és a weight miatt, nomeg a bio cuccok sebzése stb. is szépen növöget tőle.
  • koschwarz
    Nekem meg a kedvencem Liara. Legszívesebben mindig vinném akcióba, de a változatosság miatt azért csak kihagyom időnként a csapatból. A singularity-je (rengeteg shield nélküli ellenfél van a single-ben) meg a warpja (debuff) nagyon hasznosak, talán a stasis-t használtam a legkevésbé.
  • horpeti
    En is gondoltam a sniperre,meg a concentration mod is poen,csak meg nem probaltam.
    Hurricanet maxoltam,h. Edi es Liara jol jarjon,plusz a pedatort. Egyelore mindenki power magnificert hord.
    Varom vissza Kaidant. :)

Liara egyelore nem tul hasznos,csak singularitasra tettem neki. A weak enemyre hasznos,tobbire kevesbe. Meg nehanyszor mar meg is halt,persze pont,amikor kene. Igaz,egyedul is leverek mindent,mert nekem is van kepesseg,csak nyilvan neki meg magasabb szintu.

En egyelore a warpot maxoltam es most van mar oszthato pont,amit nem tudom mire koltsek. Kene a throw,hogy tudjak robbantani jobban,de amig a tarsak komboit tudom robbantani warppa,addig elvagyok. Armoros ellen vagyok gagyibb,mert Liara oda nem tud semmit meg,igy o csak asszisztal. De majd kialakul.

De annyira nem felek, ahogy jonnek a szintek,egyre erosebb a kari. Akar tarsak nelkul is vegig lehet nyomni, ha arrol kenne szo. :)
  • Sir Quno Jedi
    Én most kipucoltam már Tuchanka-t is, csak a priority missiont hagytam meg rajta.

Alapvetően azt a snipert használom adeptemnek, amelyik marha gyorsan lő. Igazándiból átmenet az assult rifle és a csipa között. Jól felugpradelve, megfelelő szkóppal a füstön át is kijelöli az ellenfeleket. Így a cerberus szarban van. :D Ja és simán 200% a powertöltés még mellette, ha magas a weight capacity-nk, még akkor is ha egy könnyű pisztolyt hord magánál az ember tartalékba (azt is szénné upgradelve). Esetleg ultralight material-lal smg is belefér szépen a pisztoly helyett. Csipával ragaszkodnunk kell a fejlövésekhez, de mivel gyors, ha hibázunk van még esélyünk beküldeni egy másikat is (vagy kettőt) a buciba és így már nem ér fedezékbe a kisgenya.

Itt viszem garrust és a buzgárkatonát is. Garrus mindenkit kikap a gyors csipa+páncéltörős mattock kombóval+overload. A buzgár meg pofándurrantja őket skillből és shotgunnal jó a "zombik" ellen is.
  • horpeti
    Na, most megcsináltam én is a Grisson Academyt. Parázva mentem be az Atriumba, de végül lazán meglett. Azonnal meghalt EDI, és az Athlast sem sikerült leszerelni az első 10 mpben, igy a végéig életbe maradt (inflivel azonnal kilőttem :D), viszont nagyon laza volt. EDI-t reviveoltam manuálisan, azt hittem ilyenkor is fogy a medigél, de meglepetten tapasztaltam, hogy igy nem (cool!).

Kb. 1 golyót lőttem ki Predatorból (azt is csak mert 1 élete volt és nem volt kedvem skillt nyomni), ill. az előtte levő Athlasra Hurricaneból. Igazából teljesen felesleges a fegyver, nincs rá idő, mert 1-3 mpnként lehet skillt használni.

Már csak az volt nehéz, hogy a sok skillt megfelelően rárakjam..Nekem 3 skill, Liarának 1, EDInek 2 (overload, inicitr), de végül sikerült úgy rakni, hogy el lehessen érni mindent, ha kell.

Szerintem majd Predatorral, vagy valamelyik pisztollyal fogok menni és Power magnificier (vagy mi), meg majd a Hurricane, ha kéne Athlast lőni, mert igazából tényleg egyáltalán nem is tudok lőni. :D

Nem fogom olyan aktivan nyomni, mert kicsit túlzásba vittem az inflivel, ha napi 1 küldi lesz, az már jó. :) De igy legalább nem ég ki.
  • genndy
    Legálisan nem fogod tudni, mivel az 1. rész fordítása a magyar kiadó tulajdona, ezért nem kerülhet ki hivatalosan sehová (tehát mondjuk MP-re). Neten kutakodhatsz, hátha valaki stikában mégis feltette valahová.
  • sn666
    Sziasztok.

Kis segítséget szeretnék kérni azzal kapcsolatban hogyan tudom a trilogy-s kiadású játékomat magyar feliratosra varázsolni? Az első részre feltettem egy a neten fellelhető verziót ez magyarrá tett minden feliratot (menük,nevek,stb) kivéve a legfontosabbat a párbeszédeket.A játékom eredeti nem warez verzió.
    A segítséget előre is köszönöm.
  • horpeti
    Stázis a sentinelnek van. Vagy bónusz képességre gondolsz? Vagy Liara Stázisára? Szimpinek tűnik, amit olvastam róla, még nem próbáltam, de majd fogom, legalább változatosabb lesz a dolog (egyébként egész biztos vagyok benne, hogy a warp-throw kombóval is simán végigvihető :D).
    Bónusz képességnek nem tudom, mit fogok még választani, de biztos maradok a biotikánál, nem szentségtelenitem meg a karit egy energy drainnel pl. :D

Nekem is a Mattock rifle a kedvencem. Nemsokára jön Grisson Academy, szerintem én is azt fogom használni majd. Bár igazából egyáltalán nem tervezek lőni, max egy kis shield levételt, ha muszáj (Atlas). Majd még meglátom, pénz az úgyis lesz dögivel.

Én Garrust szeretem, mert assault rifle van, és harcosabb, egyébként EDI is tutira jó. Garrusnál pl. 47. szintű inflimnél csak az overloadra és a turian cuccára tettem, a maradék pont kiosztatlan volt, mert egyszerűen nincs rá szükség. Majd próbálok mást is, hogy hasznosabb legyen. Kaidan is szimpi, mert van overload és a többi képessége is bejövős, amivel tud segiteni.
  • Sir Quno Jedi
    Most EDI-t viszem és Liarát, de filózom a proteánon, az is jó biotikus, de úgy már túl sok lenne a biós a csapatban. EDI overloadja pont megfelel nekünk (atlas-ok ellen pláne). Megvan a mattock rifle, nekem az a kedvencem, mert nem gyors, ellenben pontos rohadtul, armor piercing és távcső mod rá, felvásároltam level 5-re a fegyót, felhúztam magamra a inferno armor-t és a rosszakra rossz napok virradtak. :D

Amúgy valóban a szokásos singularity+warp kombó mellé a pull+throw is jól használható és néha shockwave, meg idővel sztázis (az bubiban az igazi). A lift grenade is murva jó, csak rohadtul pattognak, így fele visszajön a pofámba robbanás előtt. :D
  • horpeti
    Most jöttem rá Palavenen, hogy a shieldet is simán lehet bio robbantással tüntetni, warp+throw. :P

Meg hát a throw is majd nagyon jó kis detonátor lesz, de egyelőre a warpot gyúrom. Rengetegszer volt tűzrobbantásom csak úgy, mert James tüzes golyóval lőtt, de majd szerintem a finom játékért inkább biotikusokat alkalmazok társként, legalább nem ugyanolyan lesz, mint a többi karival. :D

Ami kicsit idegesitő, de legalább emiatt izgisebb, hogy majdnem mindig elugranak elsőre a powerek elől, úgyhogy okosabban kell. :D
  • horpeti
    De azért jobb egy jobb fegyver. :) Bár Adeptnek aztán tényleg mindegy.
    Inflivel azért végig mantissal nem lett volna annyira izgis, jobb volt a Valiant. :P
  • Sir Quno Jedi
    Mezei fegyókkal is megvagyok, multiban megtanultam, hogy nem a ritka szuperfegyók a legjobbak. A skill számít.
  • horpeti
    Használsz N7 fegyókat?
    Adeptnak tuti jól jön a Hurricane, elég táp. :)
    Az avengerrel is elvagyok, nem is kell lőni egyelőre. Csak majd ha jön az Athlas, akkor lesz szopacs. :)
  • horpeti
    Kaiden egész jó társnak tűnik. Reave + overload és a passzivja is a társakat segiti. Ráadásul a szerelmem. Nem rossz. :D
  • horpeti
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tök mindegy. :D
  • RAMyMamy
    öhm, Kaidan lesz az :D
  • horpeti
    Asszem meg is lesem az Adeptet, meg is van a paragon mentés Khaidennel az oldalamon. :)
    Kár, hogy mindig megunom játék felénél a karit, igazából csak azt, hogy túl erős és már tényleg semmi kihivás nem kell. De most okosabb leszek, és megtartom, aztán majd biztos visszatérek rá. :P
  • horpeti
    Jaja,ezert izgis. Legutobb soldier,engi,inflivel nyomtam. Egyaltalan nem hianyzott a biotika. Garrus+James.

Azert is lesz jo vegre biotikazni,eleg volt a techbol es a tuzrobbanasbol (mondjuk tul tap is volt ugy,hogy mind3kari kombozta egymast. :)
    Mondjuk majd meglatom,adeptnak milyen jo tars kell. Ha nagyon celorientalt akarnek lenni,akkor ugyanugy eleg James es Garrus es csinalom a warppal a tuz es tech robbantast,de az eleg szanalmas lenne,es mivel azert jatszik az ember masik kaszttal,hogy mas legyen,miert ne tegye biossa. :)
    Liara amugy kiraly,bar sokszor halt. En meg sose hasznaltam 1medigelt se. :)

No de elobb vegigviszem mar az inflit,bar megint a vege fele unom meg es nem jutok a vegere. :)

Most ott tartok,hogy a gethes kuldiket fejeztem be es meg 2 nagy dlc is hatra van (omega,Leviatan). Gondoltam kijatszom,mielott folytatom,minden masmellekkuldi kesz.
    Mar el is felejtettem,mikor lesz vege,de mar olyan sok nem lehet. :D

Renegat vonal tok jo,azt hittem nem lesz annyira mas,de jo latni,h.elegge mas a hangulata,a kapcsolatok.

De lehet elobb lesz adept. :P

Noi paragont akarok Khaidennel. Majd toltok le me2savet. :)
  • Sir Quno Jedi
    Én adept femshep+liara bio kombóval fogom így tolni most és berakom edi-t technek, vagy valakit aki elég teches. Én is csak a pajzslevételek miatt.

Sentinel-lel nem volt gond, így pure adepttel nagyon megfontoltan kell a csapatot építeni és fejleszteni. Ugye sentinel gyakorlatilag egy tech+adept kombó, így két karit spórolsz vele egyszerre. Viszont pure adept az bezony csak egy.