22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Sir Quno Jedi
    Ugyanmá. Jó filmeknek is vannak alternatív befejezései néha. Pl. Iamlegend...

Itt is lehet, engem nem zavar. Lehet egyik jobban fog tetszeni, mint a mostaniak.

De legikább egy Mass Effect 4-nek örülnék, ahol kiderülne, hogy ez mind bullshit és mehetünk tovább Szefivel viláegyetemmegmenteni.
  • RAMyMamy
    szerintem is ez lenne a legjobb, új befejezés felesleges
  • mkfdd
    Ha beraknának egy negyedik befejezést ahol minden szép és jó és jól sikerül, akkor a másik három befejezést és az a mögött húzódó morális kérdést teljesen értelmetlenné tennék. Maximum olyat tudok elképzelni, hogy a meglévő befejezéseket továbbgondolják, és a lukakat feltöltik az olyanok számára akiknek a fantázia használata ma már luxus. Meg esetleg a korábbi caspattársak, fajok sorsának alakulása a döntéseink függvényében.

Szerintem dlc-ben max felmerült kérdésekre fognak válaszokat adni, és nem a meglévő válaszokat úkraírni.
  • Cef
    Nálam egy ilyen all in kiadás tuti vétel lenne. Remélem, hogy lesz.
  • Ladykillerke
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem értem miért nem lehetett volna, olyan befejezést csinálni mint Dragon Age: Vérvonalak-ban, az pedig hogy kiszáll a lezuhant hajóból az aki velem volt az már sok volt.
  • Reg5
    Nem mintha ezek után komolyan lehetne venni egy új befejezést... Én amúgy gondolkodok rajta, hogy ha kiadnák egyben az összes részt és DLC-ket, lehet beruháznék rá.
  • Corten
    Hurrá, még fizetős DLC-t a népnek... Ez tényleg kell, lassan már hányni támad kedvem az egész játékipartól és a nagyobb kiadóktól. Megakartam venni a Collector's Editiont, de ezek után. Ha most komolyan kiadják ezt az új befejezés DLC-t többet játékot nem veszek BioWaretől se az EA-től.
  • Cef
    Ja, Shepet nem lehet csak úgy elintézni. "You can fight like a krogan, run like a leopard, but you'll never be better than Commander Shepard." :D
  • cataflam02
    Az indoktrinálás lenne a legnagyobb húzás, mivel a játékosok legtöbbje beletörődött a befejezésbe. Így ők maradtak indoktrináltak :D
  • Sir Quno Jedi
    Igazándiból a meghalós befejezésekben sem láttuk Szefit meghalni, ergó ez nem jelenti azt, hogy nem élhet tovább (még akkor sem, ha a Catalyst azzal ijesztgette) :D
  • Cef
    Ja, a Bioware igazgatója, Casey Hudson magasról leszarja, hogy tetszik-e valakinek vagy sem, direkt ilyenre akarták és még büszke is rá. Már ha hihetünk neki. Ezért nem hiszek én sem az új befejezés dlc-ben.
  • Cef
    Attól függ, hogy milyen DLC. Sokan beszélnek egy "igazi" befejezésről, hogy az eredeti lezárás, csak valami hallucináció, képzelgés, indoktrinlás volt és majd egy DLC-ben lesz a valódi vége. Ez biztos, hogy nem igaz, ezzel azokkal szúrnak ki, akiknek teszik a vége. Vannak, akik arra asszociálnak, hogy az egész befejezés át lesz írva. Ez sem fog megtörténni, a fenti okokból. És van a harmadik lehetőség, a +1 befejezés, ha lesz új befejezés DLC akkor ilyen lesz, ezzel nem ártanak senkinek. Elég sok leírás van arról, hogy kinek mi nem tetszett a végével kapcsolatban, ezek alapján lehet írni egy olyan lezárást, amivel már az elégedetlenkedők többsége is lenyugszik. Remélem, hogy lesz egy ilyen DLC, de nem sok esélyt látok rá. A játék fogy, az emberek beszélnek róla, magasról leszarják, ha valakinek nem tetszik. Tényleg jó üzleti lehetőség lenne nekik, majd meglátjuk, hogy miképpen döntenek.
  • wedge31
    Ha dlc lesz nem szívatnak senkit akinek nem kell nem veszi meg.
  • JethroHUN
    Biztos lesz, van rá igény-> el lehet adni...
  • Cef
    Nem hiszem. Ezzel pont azokat szívatnák meg, akiknek tetszik a befejezés. Szerintem maximum egy új befejezési lehetőség lesz, de abban sem hiszek annyira.
  • sanya200
    DLC-ben lesz a rendes befejezés állítólag
  • wedge31
    Sajnos az ending szempontjából semmi értelme, ugyanaz lesz a vége ha nem importálsz egy döntést se.
  • mkfdd
    Fajok, akiknek a további sorsát közvetlenül Shepard megváltoztathatta: rachni, krogan, geth, quarian, hanar és persze az emberiség (kihagytam valamit?)
    Emellett a tanács sorsát, az emberiség szerepét a galaktikus politikában, és minden egyes csapattársa sorsának alakulását.

A végső döntés főleg az alap konfliktusra irányul, de az első két játék döntései végigkísérték a harmadik részt. Ha az utolsó 10 percet nézzük akkor ezeket a döntéseket nem érezni, de ha a történet végének magát az egész játékot tekintjük, meg azt hogy mi lehet ezután, akkor nagyon is számított minden egyes döntés. Aki azt várta hogy csináljanak a játéknak többszáz befejező videót ami magába foglalja minden egyes döntés következményét, az kicsit túl magasra tette a lécet. Vágjátok össze az összes átvezető videót minden elsődleges küldetés után, és meg is van a vég ahol minden döntés számított :D
  • Pares
    Ez az. De ez sokaknak nem tűnt fel. Például annak az illetőnek sem, aki a BSN-en írt egy alternatív befejezést, ami pont teli volt bakikkal, ettől függetlenül ajnározták, csak nehogy már az eredeti legyen a jó.
  • RamsayBolton
    Igen. Én az eladónak adtam igazat.
  • Seth
    Kenyérpirító miatt reklamált ha jól emlékszem :)
  • RamsayBolton
    Az első 2 rész döntéseinek következményei nagyon komolyan számítottak a 3. részben. A 3. rész döntéseinek pedig csak egy 4. rész, újabb ME univerzumban játszódó játékban lennének következményei (pl. Krogan genophage).
    Az, hogy mennyi war asset-et gyűjtöttél be, annak meg ott a következménye. A cutscene-ben nem mindegy mit látsz: gethek? quarianok? mindkettő? destiny ascension?. Nyilván irreális elvárás lett volna az összes war asset-et észrevenni (Volus dreadnought?). A Crucible állapotára is kihatnak a war asset-ek: ha kevés (kevés erőforrás, kevés tudós dolgozott rajta pl.), akkor nem tökéletes a gép és leégeti a Földet.
    Amúgy meg a végén az űrcsatánál teljesen mindegy mekkora flottát gyűjtöttél össze, az csak időhúzásra kell, mert a Reaper-ek előbb utóbb mindet porig zúzzák az utolsó escape pod-ig, akkor is, ha az EMS 10k. A Crucible volt a lényeg.
  • Pares
    Ja, jót nevettem ezen is :D Ha tudná, hogy az én kezembe milliók forogtak... :D
  • BalMat
    Az igazán vicces, mindhárom részben felbukkant fickó az volt, aki a hibás cucc miatt reklamált.
    Bár utólag kiderült, inkább szánalmas kis lúzer volt, aki
    15 kreditért sírt.
  • Cef
    Én mindkét részben futni hagytam. Vártam, hogy felbukkan a háromban is egy újabb eszeveszett menekülésre :D Mikor olvastam a hírlevelet fogalmam sem volt, hogy ki ő, azt hittem a levél nem is kapcsolódik az előző részekhez, de így már tiszta a kép.
  • BalMat
    Akkor még egy kis ideig gyűjtöm az infókat, és utána jöhet az "igazi" "tökéletes" végigjátszás.
  • Sir Quno Jedi
    Ezt óvastam má, de nem mindég figyeltem a híreket.
  • Pares
    Ugyan... egyszerűen nem bírom felfogni, hogy gondolkodhattok így. A befejezés nem az utolsó videóval kezdődött.
  • RamsayBolton
    Ő róla van szó:

Rana Thanoptis
    Ha életben hagytad, akkor kapsz egy ANN hírlevelet a 3. részben, amiből kiderül, hogy még a Reaper támadás előtt legyilkolt egy csomó asari vezetőt Thessián, majd végzett saját magával is...
  • Sir Quno Jedi
    Szentem én nem öltem meg, mer senkit sem ölök meg, akit nem muszáj. :D
  • Vraaanyek
    jaja!! :) de a vicc, hogy tényleg ez volt a lényeg!! ez volt a cél, és ez 1000%-ban teljesült!
  • torma1
    De hát elég sok döntés volt ami az 1-es 2-es során hoztál itt fontos volt nem? Akkor mégis van értelme. Ha nem így lenne akkor semmi értelme az 1-2-ből áthozott karaktereknek.
  • wedge31
  • Calver
    nem a franchise-t, csak mindent, amiért az elmúlt 3 rész óta dolgoztál lehúzta a WC-n.

volt már ideje emésztődni, még mindig azt vallom, h videojátékok közül bizony ez a lehető legrosszabb és ostobább befejezés, amit valaha láttam, és vagy baromira sietniük kellett vele, azért lett ilyen (kétlem, ez nem KotOR 2), vagy tényleg egy fizetett írónak ez pattant ki a buksijából, és a fejesek erre rábólintottak, ami... gáz. nagyon, nagyon gáz.

nem, nem a "hepiend" hiányával van bajom: azzal, hogy lófaszt se érnek a legvégén a játékos döntései és tettei, és mindezt egy olyan trilógiában, aminek *ez volt a lényege*, a döntéseid és a későbbi következményei.

nem tudom elképzelni, h miként lehetett volna ezt a trilógiát ennél pocsékabban befejezni. tényleg nem, ami csöppet... megrémiszt.
  • RamsayBolton
    Ami a paragon/renegade következményeket illeti. Inkább a korábbi, 1-2 rész döntéseinek volt következménye a 3. részre, mint inkább a végkifejlettre. Azoknak viszont nagyon brutálisan.

Egy apró ilyen:
    Rana Thanoptis-t (asari - Virmire) ki mentette meg az első részben? - indoktrinált volt szegény...
  • Sir Quno Jedi
    Az igaz, hogy Szefi addigi paragon/renegade voltának és döntéseinek nem sok köze volt az endingekhez, ezért "kicsit" árnyalhatták volna etéren. EZ IGAZ. Viszont az is igaz, hogy a világ nem úgy működik, ahogy mi(vagy Szefi) szeretné... :D
  • RamsayBolton
    Itt van egy komment a befejezésről, amivel nagyon is egyet tudok érteni.

"Régi sci-fi könyvekre emlékeztetett, amikor is letetted, aztán még 1 napot filóztál az utolsó oldalak tartalmán. Ugyanez a feelingem volt a játék befejezésénél."
  • wedge31
    Igen.
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, de ehhez kellett a kész terv is, nomeg az, hogy össze tudjuk fogni a népeket, hogy össztegyék amilyük volt. (főleg, hogy kulcsrészek is voltak fajoknál titokban, pl. asariknál)

Ez volt az a "játék" amivel esélyt kaptak arra, hogy "győzzenek" a reaperek ellen, már ha ügyesen játszanak... D:DD
  • PiszkosFred
    Pontosan. Adott volt egy rejtveny, amelyet meg kellett oldani, "szintido" alatt. Aki megoldja, az bizonyitottan - szamukra - erdemes a tovabblepesre. Akik nem oldottak meg, azok igy jartak.