22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• sanya200
    Nem kell új befejezés csak adjanak akkor magyarázatot vagy valamit hogy mi lett a tényleges vége.Shepard meghal oké de akkor legalább tudjam hogy mi lett má a reaperekkel hogy vesztettek-e vagy nem.
  • RAMyMamy
    szerintem nem jótékonysági intézmény a BW, főleg nem az EA
  • Hoz_Hun
    Na pont ez az amit finoman mond Casey az interjúban; a 16.000 forintodért megkaptad a játék végét. Az hogy nem tetszik (nekem se, meg sok, sok ezer más embernek se) az egyéni probléma. Tehát ingyen, nem jár hozzá új vég. De ha azt látkják, hogy azzal megnyugtatják a rajongókat, hajlandóak átgondolni és bónusz tartalomként prezentálni.
    Azaz igazság, még sosem láttam ennyi felháborodott emberkét. Nem tartom kizártnak a BioWare részéről - mint gesztust - hogy akár ingyenes formában bepakol vagy két befejezést egy +DLC-be.
  • RamsayBolton
    Valaki nagyon effektív volt multi nélkül, ami az EMS-t illeti:

• Animefox
    Reset Powers meg mellette a másik mire való? A dokinál...
  • sanya200
    Amúgy meg akkor az egy értelmes befejezés a renegade befejezés mert akkor shep életbe marad és folytathatja a reaperek elleni harcot a másik 2 verzióban meg megfő az agya.
  • sanya200
    Akkor világosíts fel priviben mert nekem nem jött le hogy akkor mi lett az emberiséggel meg a reaperekkel.Mert amit végigjátszottam csak egy álom volt amit shep képzelt be a súlykolás hatására.Szóval hiába választod akármelyik "endinget", mindegy hogy paragorn-renegade akármi mert semmi értelme mivel az nem történik meg.Csak shep fejében, bármit választasz, a valóságban nem robbannak fel a relék nem mennek el/vagy pusztulnak el a reaperek.stb
  • mkfdd
    A suylkolás meg annak byilvánvaló csak aki elégedetlen a végével :D
  • sanya200
    hát én meg 100 hogy nem fizetek érte.Megveszek egy játékot 16000-ért és nem kapok hozzá "normális" befejezést csak pénzért?Komolyan ha tudtam volna hogy így elbasszák a végét meg se veszem az egészet.És nem csak rólam van szó,jó persze vannak akiknek tetszik a befejezés de sztem a játékosok 3/4-e felgyújtaná ezért a bioware-t.Az ea-t meg aztán főleg.Így is tele a tököm az ea-val hogy minden húgy-szar*rt pénzt kérnek, lassan ott tartunk hogy a javításért is fizetni kell.
  • mkfdd
    Ha jön a magyarítás akkor majd jobban megérted a végét. A bazinagy kérdőjelek választ kaptak. Egyedül kisebb kérdőjelek maradtak hátra :D
  • Cef
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nekem a reaperek feletti irányítás jött be a legjobban. Szívesen végeznék a reaperekkel, de akkor az összes szintetikus meghal, amit nem akarok. Összeolvasztani sem akarom a két létformát, mert valahogy azt nem érzem igazinak. Marad a harmadik lehetőség. Így minden faj megmarad olyannak amilyen volt és a szintetikusok is túlélik, a reaperek meg eltakarodnak a galaxisból. Számomra az jött le a játékból, hogy a Catalystnek nem teljesen volt igaza, igenis van lehetőség a békére szintetikusok és organikusok között, erre a legjobb példa a quarian-geth béke és Joker-EDI. Van remény és megér egy esélyt.
  • sanya200
    hát de ez a gondom hogy ez csak shepard számára befejezés akármi a vége, shepard azt hiszi ha feláldozza magát megmenti az emberiséget.Mert azt hiszi ez a valóság közbe meg marhára nem az a harc folytatódik tovább ő meg abba a tudatba hal meg hogy megmentette az emberiséget.És ez mindenképp folytatást kíván pláne úgy hogy felébred a végén aztán csak néz hogy mivan.
  • Hoz_Hun
    Most kapcsolok, hogy sajnos megint vagy két oldalon keresztül megy az ENDING vita.

...pedig, már kezdett érdekes lenni a topik...
  • Hoz_Hun
    Lentebb említve van Casey Hudson interjú. Amit ő mond azaz, hogy amit kaptunk AZ a játék vége. Nem terveztek hozzá end DLC-t meg magyarázatot. Jelenleg ez a BioWare álláspontja és nem is lehet más! Különben sokan akár bírosági úton visszkövetelnék a pénzüket stb. Ez késöbb se fog változni.
    A lényeg az interjú folytatásában van: "Nagyon fontos számunkra, és mindig is hallgatni fogunk a visszajelzésekre, megvitatjuk és megpróbáljuk a rajongók számára helyes dolgot cselekedni." [GameStar-os szabadfordítás, az eredetit nincs kedvem előkeresni, de a lényeg benne van]. Ergó ha úgy ítélik meg nyitottak arra, hogy DLC-ben kielégítsék, a felháborodott rajongók igényét. Feltételezem fizetős DLC formájában. Mivel így ez egy plusz tartalom lesz azoknak akik igénylik nyilván fizetős formában.
    Gyanítom, hogy a nagy felzudulásra tekintettel jó esélye van egy Ending DLC elkészítésének. Ezzel kaszálhatnak. Már most többen kijelentették, hogy hajlandóak fizetni ilyen contentért. (Amúgy én is).
  • MerlinW
    Egyértelmű, hogy a szintézis a legjobb/leghelyesebb befejezés.
  • sanya200
    Annyi a vége hogy sulykolták shepardöt ez nyilvánvaló és azért csak renegade "befejezésben" marad életben mert akkor úgymond legyőzni a sulykolást szerintem, a másik 2 esetben meg az elméje megszűnt létezni,vagy legalábbis egy báb lesz belőle mint pl sarenből ezért "nem" éli túl.Legalábbis túléli de már nem lesz többé shepard csak egy báb.
    Ezzel a végével így nem is lenne gond, hogyha tudnánk többet is arról hogy mással mi történt de ott egy marha nagy kérdőjel a végén hogy akkor most mi a fészkes fene történt az emberiséggel, a galaxissal, a reaperekkel.Nekem csak ez nem tetszik benne hogy ott az a bazi nagy kérdőjel hogy akkor most mi is az igazi vége.Mert így kaptunk egy olyan befejezést aminek nem tudjuk mi lett a vége.
    Most ez olyan mintha pl a gyűrűk ura 3nak ott lett volna vége hogy frodo odaér a vulkánhoz és ott lenne a vége aztán találd ki hogy beledobja-e a gyűrűt vagy enged a gyűrű hatalmának.
  • MerlinW
    Tudom, világos, csak értelmetlen:)
  • RAMyMamy
    te írtad asszem, hogy megnézted a játék mappájában a videókat, akkor hogyhogy nem tűnt fel, hogy a páncélosnak "End03_Shepard_Alive_Male.bik" (vagy female) a neve? :) szerintem nem viccből nevezték be így, habár ki tudja
  • PiszkosFred

En egy dologra lennek kivancsi. Nem emlekszem mar ra, hogy Bailey-vel mi lett? Az utolso infom rola, hogy ul a C-Sec irodaban, majd segit a Cerberus tamadaskor. De utana? Remelem, volt annyi lehetosege, hogy lelepjen onnan, mielott a Reaperek bevontattak a Citadelt, kedveltem az oreget, sajnalnam, ha odaveszett volna a Citadellel egyutt.

Abban bizok, hogy a vegen Londonban ott volt, csak nem vettem eszre, vagy annyira porgott mar ott a sztori, hogy atsiklottam felette.
  • PiszkosFred

Vagy majd a kovetkezo reszben lesz rola egy konyv, feljegyzes, kuldetes, stb. Esetleg olyan memorial dlc, mint a Crash of the Normandy (vagy mi volt a neve) volt a ME2-ben, amelyben elmeselik a legendas Shepard utolso harcat, es a legenysegevel mi tortent.
  • Cef
    Én nem számítok rá, szerintem hülyeség, de ezt már lentebb részleteztem. Most csak annyit írtam, hogy emiatt a jelenet miatt születtek az ilyen elméletek.
  • MerlinW
    Biztos kapunk valamilyen szintű magyarázatot - legalábbis plusz háttérinfót, de a hallucinációra, álomra, stb. ne számíts:) Ezek nem azok az írók:)
  • mkfdd
    Egyáltalán nem látni égboltot annál a résznél. Nem hiszem hogy Londonban ébredt volna. A citadella nem semmisül meg teljesen. Robbanások vannak rajta, meg leszakad egy-két szárny róla de lényegében megmaradt. Simán bennragadhatott egy légmentesen lezárt oxigénnel teli helyiségbe. Utolsó képsorként értelmetlen egy random akrákit mutatni :D
  • Cef
    Tudom, hogy nem ő az egyetlen N7, de hogy pont a végén, pont N7-es dögcédulával ez elég egyértelmű. Ez alapján vannak, akik a hallucinációra gondolnak a befejezéseket illetőleg. Egyébként nem ez lenne az egyetlen megválaszolatlan kérdés a befejezésekkel kapcsolatban.
  • MerlinW
    Egyszerűen elvontatták egy relay-hez. ME2-ben is azzal a technikával húzta vissza a Collector hajó a Normandy-t.
  • JethroHUN
    Ja pontosan, oda mentek, vontatókötél rá és elcibálták.
  • MerlinW
    Oké, tegyük fel hogy a Reaperek elpusztítását választva, a háború kellős közepén valaki pont azzal foglalkozott, hogy Shep-et
    "lesugározza", mielőtt felrobban a Citadella + Crucible. Úgy hogy Cerberus a környéken nem volt, a földet és a flottákat támadták, mindenki az életéért küzdött:) Ugyanmár:) A másik két befejezésben pedig értelemszerűen kizárt, hogy hogy túlélje, hiszen egyesül, vagy elpusztítja önmagát.
  • JethroHUN
    Oda van írva a csomag leírásánál, hogy mire számíts. Amúgy senki ne nem tudja mivel RANDOM. A Spectre a legdrágább, értelme szerűen abban lehet jó cucc. GOLD (arany) karakter kártya csak abban lesz A használható tárgyakat, mint a rakéta, medigel, 5össével adja.
  • mkfdd
    A továbbgondolást úgy értem, hogy kibővítik a meglévő befejezéseket, ha valaki újra végigcsinálja az utolsó küldetést.
  • sanya200
    Ja valaki felvilágosítana egy-két dologról, pl a reaperek hogy a fészkes fenébe viszik a fellegvárat a földre?Tudtommal nincs hajtóműve, másrészt már az egybe se reagáltak az őrzők a reaper jel-re akkor most hogy lerült oda?Odamentek aztán elvontatták vagy hogy?
    Bocs a kérdésért csak mivel nem tudok sokat angolul ezt így nem értem.De úgy a történet nagy részét azért igen.
  • mkfdd
    Az okai szerintem hogy miért dob vissza:

1 Hogy ki lehessen próbálni a többi befejezést meg war assetet gyűjteni
    2 Hogy Sheparddel más DLC-s kalandot is le lehessen majd nyomni. Halála után ez értelemszerűen nem lehetséges
    3 A nagypapa meséli a történetet a gyerekének. Az hogy Shepard visszakerül, olyan mintha a nagyapó mesélne el egy újabb történetet Shepardről, vagy egy régebbit mesélne el újra.
  • Sir Quno Jedi
    ugyanmá, ott az a hordozósugár, meg őt már 1x összerakták hullából agyhalottan...
  • Bhalage
    szasztok,
    nem olvasom a topikot mer kúrva sok a spoiler (és van amikor a zidiota bongeszom automatikusan nyitva mutatja) no a lenyeg:

a multi pakkok kozott van valami kulonbseg,
    hogy a recruit/veteran/spectre pakkban milyen fegyokat lehet unlockolni van valamilyen intervallum, vagy mindegyikben lehet mindegyiket csak a olcsokban nagyon kicsi az esely? vagy konkretan meg van hatarozva melyik pakkba mik lehetnek?
  • MerlinW
    Tudom, de ez nehezen kimagyarázható. Shep felrobban, a Crucible és a Citadella szintén, több ezer kilométerre volt a földfelszíntől, stb. Ha valóban ő az, vajon hogy került a romok közé? A másik, hogy nem Shep az egyetlen tagja az N7-es egységnek:)
  • Cef

A dögcédulán befigyel az N7.
  • MerlinW
    Miután a vége után visszadob a játék az utolsó küldetés elé, nem lehet továbbgondolás, max további infók a miértekről. Persze az is sokat dobhat a dolgon.
  • MerlinW
    Ööö én láttam kék, zöld befejezésben elporladni, pirosban felrobbanni:) A másik, hogy már Anderson mellett is haldoklott, valamint komoly sebe volt az oldalán. Továbbá, Bio megmondta, hogy ez Shep utolsó kalandja, tehát 90% hogy meghalt. Amivel - megjegyzem - semmi problémám. Inkább ez, mint a Bruce Willis féle "a halál a legjobb barátom" megoldás:)
  • JethroHUN
    Jah, a kézikönyv helyén lévő lapon.
  • Tatyla
    nem jár a CE-hez az ashes...
  • Renjike
    a PC collectorsban az Ashes dlc külön kód?