22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Darun
    Én azért ezt így nem merném kijelenteni. Sztem a csapatának minden tagja emlékezetes karakter volt. Az tény hogy Shep szedte össze őket, az is hogy neki sikerült az ami előtte még soha senkinek, de azért ne mondja nekem senki hogy nem volt egy olyan karakter akit szeretett a csapatából vagy akár az NPC-k közül! Mert lehet hogy Shepnek sikerült, de nem egyedül!
  • RAMyMamy
  • mkfdd
    múzeumban fogjuk majd csak látni :D
  • Renjike
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    igaz végül is az alpusztult cuccok füldet érhettek , rengeteg techet tartalmaznak , maradtak meg emberek , újra lehet építkezni ... szeritnetek a normandy felszáll még valaha? :D
  • mkfdd
    Vagy a reaperek nem csak a tajútban tettek rendet, hanem jártak galaxisról galaxisra, és így hogy már nincsenek, agresszív fajok egész sora jelene meg a fellegvár reléjén keresztül, és zaklatnák szegény tejútbelieket :D
  • mkfdd
    A reaperek meg kipusztult fajok egész sorának technológiáját őrzik. Jó alap egy újabb technológiai ugrásra a galacis fajai számára.
  • PiszkosFred
    Dehogynem. Megfelelo hatterrel, motivacioval, egy olyan szituacioba helyezve, amelyet aterzunk es a fohossel egyforman dontenenk, ugy barmilyen karakter elnyerheti az ember szimpatiajat. Oke, Shepnek volt erre 3 es fel resz (a fel reszt ugy ertem, hogy a temerdek fan video, artok, stb feler annyival), de az elso reszben te sem tudtad, ki az a ficko a Normandyn, mit akar tole Nihlus es Anderson. Uj host is megkedvelhet a jatekos tarsadalom, csak a mostani triologia utan kell, hogy legyen kapcsolat a jatekokhoz, akar egy regi tars, akar egyeb oknal fogva, ne csak ugy lebegjen a semmiben.

Maga az univerzum elbir meg sok-sok host, az irokon mulik, hogy tudjak ezt prezentalni. Kis hype, kis felvezetes, es mar varod is XY kalandjait. Aztan majd kiderul, lesz e akkora kotodes a jatekos es a hos kozott, mint volt Shep es a koztunk.
  • mkfdd
    Relét/citadellát/Földet újra lehet építeni max tovább tart attól függően hogy mennyire sérültek meg. Ha eleget ugrunk az időben akkor ez a rész nem számít. Ha a gethek pusztultak, quarianoknak megvan a tudásuk hogy újraépítsék őket csak ezúttal békés szellemben. Quarianok nem tűnnek el teljesen ha úgy alakul. Csak a hadi flottájuk pukkan szét. Ha a génfaló nem is lett meggyógyítva, attól még meggyógyíthatják a jövőben (esetleg újab génfalót küldenek a salarianok rájuk ha esetleg mi meg meggyógyítottuk). Ha rachni kifingott, attól még kerülhetnek elő újabb tojások. A reaper elpusztult, elhúzta a csíkot. A legnagyobb különbség a középső megoldásban van a többihez képest, de ezt meg lehet oldani zölden világító szemmel, rengeteg párbeszéddel és kész :D Szóval nem olyan nehéz összehozni a különbségeket.

Én egy következő trilógia ellenfeleként a catalyst alkotóit tudnám elképzelni. Abból lehetne érdekes történetet keríteni. Előkerülnének egy másik galaxisba mutató relén keresztül, és... :D

Lenne egy szuperinteligens faj, akik minden galaxisban elhelyeztek egy-egy catalystot meg reapereket, hogy irtsák ki a fajokat, nehogy valaki olyan magas szintre emelkedjen ami veszélyt jelent rájuk, és mivel a tejútban felborulna az eddigi ciklus, megjelennének hogy rendet tegyenek :D
  • morzsi555
    Csak most jelent meg a játék. Hetekig nem lesz semmi érdekes hír dlckről.
  • sanya200
    multiról van vmi hír?dlc akármi?
  • Renjike
    :) köszönöm.
  • Atilorn
    Ha elég a war asset-ed, és a piros döntést választod, a végén fellélegzik a törmelékek alatt.
  • Renjike
    hát , végére értem én is . nem vittem végig egy dlc-t sem a 2 sem a 3. részhez , az még beszerzés alatt áll. a végén nekem Anderson megmurdált , Shep a középutat választotta. Nekem tetszett , semmi bajom nem volt vele . bár kiváncsi vagyok hogy a Normandy hova a retekbe csapódott be és mit lett a legénységgel , illetve shep minden esetben elpatkol?
  • Atilorn
    Shepi nélkül az egész nem ér egy kupac trágyát sem. Ő volt az egész mozgatója. Nem tudnának kitalálni olyan karaktert, aki felérne hozzá, és ugyan úgy hozzá nőne a játékoshoz.
  • Atilorn
    Az egyetlen közös pont, a relék pusztulása. A választások olyan drasztikusan és különbözően változtatják meg az egész galaxist, hogy nem lehet találni közös kiindulópontot, amivel el lehetne indulni. Bazi nagy meló lenne. Maximum egy másik galaxisból érkezett fenyegetés.
  • PiszkosFred
    Eltelik 200 ev, a reaper maradekok es egyeb mar meglevo tudas birtokaban ujjaepitik a relay rendszert, majd Shep ujra egy asztalon talalja magat, felette mosolygo tudosokkal :) Liara, Wrex/Grunt es a tobbi hosszu eletu tars visszakoszon, a tobbieknek max a leszarmazottjai. Az eltelt 200 ev pedig eleg, hogy jol megmagyarazzak a dolgokat.

(Gordon Freeman is minduntalan egy vonaton talalta magat, azt sem tudva, hogy kerult oda, es mit akarnak tole, megis imadta mindenki amikor megjelent, kezeben a feszitovassal)
  • Prince23
    Remélem multis ellenség közzé kiegészítik a proteaiakat. :D
  • mkfdd
    Viszont vannak közös pontok amikből ki lehet indulni, a kisebb különbségeket ki lehet egyenlíteni, a nagyobb különbségek meg visszatérő motívumként végigkísérhetik a történetet (mint mondjuk a tanács sorsa a másodikban és harmadikban)
  • Cef
    Azért most se lesz könnyű folytatást írni. Habár a befejezések szinte mind egyformák azért a végkicsengésben vannak különbségek.
  • mkfdd
    Vagy ez vagy az. Ha opcionális, és túlságosan eltérőek egymástól a lehetséges befejezések, akkor szinte lehetetlen kohézív folytatásokat írni a játéknak, és hiába adott egy egész galaxis, a felhasználható időszak beszorul egy 30-40 éves időtartamba.
  • sanyiiiii
    Nos, egy videójáték nem film. A Mass Effect sorozat pedig egész végig arról szól hogy azt az illúziót kelti az emberekben hogy a döntéseik számítanak, hogy ők határozzák meg a sztori alakulását. Ez minden korábbinál erősebben érvényesül a ME3ban a játék során. Az ending viszont a korábbi döntéseidből egy dolgot vesz figyelembe: az EMS ratinget.
    Az EMS alapján ad egy választási lehetőséget, amivel választhatsz színt a robbanásnak.

Ha belegondolsz az endingek következményeibe különböznek, de a választás illúzióját abszolút lerombolja az hogy
    majdnem ugyanazt az ending videót kapod, a control ending egy picit eltér de egyébként ugyanaz csak máshogy vágva/színezve

A BioWare pedig ugye megígérte hogy a végén többféle, jelentősen különböző ending lesz ami figyelembe veszi az egész sorozat alatt hozott döntéseket.

Egyébként változtattak már meg filmet is, könyvet is a rajongók miatt. Az "Ők írják a játékot, te csak megveszed és végigjátszod." , nos, a jó öreg "Artistic Integrity" szöveg, ezzel két probléma van:

az egyik hogy a Mass Effectről van szó aminek sokak számára egyik legvonzóbb tulajdonsága hogy úgy ÉRZIK hogy a döntéseik számítanak. Az ending ennek pontosan az ellenkezőjét képviseli.

a másik hogy az üzleti realitás felülírja. Mi nem rendelkezünk túl sok információval, de az EA látni fogja hogy ennek az egésznek milyen hatása van az eladásokra, és persze a DLC-k várható életképességére. Ha egy ending DLCvel vissza tudják terelni a népeket a nyájba (majd eladni nekik egy rakat egyéb dlc-t, mivel ne feledjük az előző részekkel ellentétben most már lesznek multiplayer map packok és egyéb nyalánkságok is -> a bevétel nagyobb részét teszi majd ki a dlc), szerinted az EA nem teszi meg csak azért mert a BioWare íróinak esetleg így tetszik?

@mkfdd: nem véletlenül tettem az "igazi"-t idézőjelbe. ha van egy csöpp eszük opcionálissá teszik és akkor mindenki boldog.
  • Cef
    Az utolsó másfél sorban van a lényeg:

"locations separated by years or even centuries of travel using conventional FTL drives"
  • edios
    sajnos nem értem, hogy ez hogy kapcsolódik az ftl sebességéhez.
  • edios
    de, így van, és ez is van leírva.
  • mkfdd
    Ez nem úgy van, hogy
    ha 4000 és 5000 között van valaki, mindenképp meg kell menteni Andersont a túlélésért, és 5000 fölött meg mindegy hogy él-e vagy hal?
  • Fpocok
    Ezt én sem értem.
  • Cef
    "nem találtam erre pontos codex bejegyzést, (esetleg linkelhetnéd ha tényleg van"

"Mass relays are feats of Prothean engineering advanced far beyond the technology of any living species. They are enormous structures scattered throughout the stars, and can create corridors of virtually mass-free space allowing instantaneous transit between locations separated by years or even centuries of travel using conventional FTL drives." forrás

Egyébként abban igazad van, hogy tényleg meg lehet tenni akár egy tucat fényévet 1 nap alatt.
  • mkfdd
    Röhögnék ha bw előjönne egy olyan ending DLC-vel, ahol
    Shepard tényleg halucinál, de miután magához tér minden ugyanúgy zajlik mint ahogy elképzelte, de azzal a különbséggel hogy a Normandy nem tud elmenekülni és elpusztul ot a csatában minden ismerősünkkel együtt :D:D:D trololo
  • nyirog
    Destroyed Collector base in ME2:

Readiness under 1750 = Earth getting destroyed no matter which option you choose
    Readiness 1750 = Choose to control the Reapers and Earth will be destroyed.
    Readiness 1900 = Choose to destroy the Reaper and Earth will be slightly destroyed (people turning into ash and stuff)
    Readiness 2350 = Choose to control the Reapers and Earth will be saved.
    Readiness 2650 = Choose to destroy the Reapers and Earth will be saved.
    Readiness 2800 = A third possibility opens up 'Synthesis' saving all beings, I assume that includes the Reapers
    Readiness 4000 = Destroy Reapers while saving Anderson and Shepard 'lives'
    Readiness 5000 = Destroy Reapers without saving Anderson and Shepard 'lives.

Saving the Collector Base:

Readiness under 1750 = Earth is destroyed no matter what choice.
    Readiness 1750 = Choose to save the Reapers and Earth will be saved,
    Readiness 2050 = Choose to control the Reapers and Earth will be saved.
    Readiness 2350 = Choose to destroy the Reapers and Earth is somewhat destroyed.
    Readiness 2650 = Choose to destroy the Reapers and Earth is destroyed.
    The rest are the same as the alternative ME2 choice ones, have a look there

plusz nekem itt fura h nagyobb EMS pont kell ahhoz h megöljem úgy a kaszásokat h andersonis meghal, szal ez tök logikátlan, nem úgy kéne h legyen h minél többet küzdöttél a játékban a több pontért annál pozitívabb végkifejlet várható?
  • nyirog
    Na végigvittem, hát nem tudom, részemről kicseszés az h a relé hálózat elpusztul akár hogy is döntök ez geciség :D. A végekkel meg csak annyi bajom van h nagy a kihagyás nem lenne ezzel semmi gond csak tényleg mi a francot keres joker a relé közti térben full létszámmal... szóval támogatom azt a felvetést h erősen át lettünk kurva és sulykolt állapotában láttuk a játék utolsó mozzanatait a renegád és paragon értékrendek tényleg mintha felcserélődtek volna...
  • SovereignXY

Én remélem igaza van az összesküvés hívőknek és Shep-et csak megszállták a reaperek és álodta a végét.
  • mkfdd
    Az "igazi" befejezéssel csak az elégedetlenkedők tábora cserélődne fel.
  • Bullitt
    Épp most olvasgatok, hogy van valami iPhone app ilyen kulisszatitkokkal és abból lejön, hogy nagy kapkodás volt az utolsó fél évben a fejlesztésben. Pl. a prothean-nak is sokkal nagyobb jelentősége volt eredetileg, a vége teljesen más lett volna etc. BSN-en van pár topik róla, érdemes megkeresni és elolvasni.
  • Fenrir
    Még mindig nem értem a felháborodást. Ha egy film vagy egy könyv végződne hasonlóan akkor soha nem szokott az ember hőbörögni, hogy már pedig azonnal változtassák meg.

A BW úgy gondolta (és szerintem jól), hogy ez a befejezés lenne méltó a játékhoz, miért kéne akkor petíció ahhoz, hogy rákényszerítsék őket egy olyanra amit alapból ők nem szerettek volna. Ők írják a játékot, te csak megveszed és végigjátszod.
  • sanyiiiii
    99% hogy nincs másik, "igazi" ending... még :D Ha a rajongók kitartanak és folytatják a retake mass effect és hasonló mozgalmakat (50,000+ $ összegyűjtése a Child's Play alapítványnak eléggé betett a "selfish, entitled fans" szövegnek :)), a többségük civilizált marad és nem hagyják hogy önző dühös csőcselékként tüntesse fel őket az EA PR gépezet, akkor nagy hiba lenne az EAtől ha nem csináltatna legalább alternatív endinget a BioWare-rel. Ha nem teszik meg sokan elpártolnak tűlük, vagy legalább nem preorderelnek hanem csak biztosra vásárolnak. Ha viszont igen, akkor tele lesz az internet azzal hogy a BioWare mennyire figyel és hallgat a rajongókra.
  • SovereignXY

Remélem tényleg lesz másik befejezés és nem ez az igazi. Magán véleményem alapján tényleges befejezés a ME szellemében talán a következő lehetne:
    #Renegát opció esetén uralod a reapereket de Illusive Man módon nem az hogy elküldöd őket a francba hanem ténylegesen te kontrollálod hatalmas előnyt adva az emberiség kezébe.
    #Paragon-nál teszem azt kibeszéled a gyerekből, hogy változtasson a működésen és tényleg csak a reapereket pusztítsa el.
    #Köztes megoldás ez a synenergy vagy mi a franc meg maradjon tényleg az ami, igen is áldozza fel magát Shep a nagyobb jó érdekében. És maximum ebben az esetben pusztuljon el a Mass Relay hálózat.
  • RAMyMamy
  • Piszkos  Fred

bannerba
  • Fenrir
    A vicc az, hogy készen van Aria Blue Suns-os küldetése, a beszélgetés alapján már meg is kaptam őket, de hiányoznak a war assets-ek közül. Az Eclipse és Blood Pack ott van. Ez kapásból 50 pont.
  • RAMyMamy
    az én kedvencem ez: